Tarina isästä

Tarinatuokio

Olipa kerran isä, joka hoitaa yhtä paljon lapsia kuin äiti, vuoroviikoin. Tekee ruokaa, pesee pyykkiä, siivoaa, touhuaa lasten kanssa ja käy vielä töissäkin, vie lapsia huvipuistoon tms. kivaan paikkaan aika ajoin, lasten ehdoilla. Ja maksaa tästä lystistä elatusmaksua! :D Noh, tässä tarinassa äiti (lähivanhempi, yllätys yllätys) opiskelee, joten lastenvalvoja laskeskeli isin maksun puolelle. Sehän tarkoittaa oikeusministeriön ohjeen mukaan suomennettuna että lapseen käytettävät varat on äidillä, eli tässä tapauksessa lähivanhemmalla. Eipä ihan toteudu joka asiassa, mutta jos ei aina isä jaksa ruikuttaa jonkun rikki menneen tai pieneksi jääneen vaatteen tilalle uutta/ehjää/sopivaa ni pitää mennä kauppaan ja ostaa, tai jos onnistuu sopimaan äidin kanssa että vähennetään elatusmaksusta vaateostos, mikä äidin olisi kuulunutkin kustantaa, kun isi on vaatteistakin jo kertaalleen maksanut. Ei näytä lapset isänkään luona ihan "ryysyläisiltä"...se siitä. Mutta ei tässä tapauksessa isä ole mikään hyvin tienaava, kuten joku saattoi jo olettaa, hän ei vaan laske mitä lapsiin menee, vaan pyrkii tekemään lasten elämästä mukavaa ja normaalia. Sen mitä eroperheessä on vielä tehtävissä. ;P Monesti joutuu myös isä lapsilleen sanomaan että ei ole rahaa, jos mitäkin pyytävät tai kysyvät "miksi et isi osta?" (eivät lapset vielä rahasta mitään ymmärräkään)

Isä ei hauku äitiä lapsille, eikä kavereilleen eikä halua pitää lapsosiaan kahden aikuisen erimielisyyksien välissä millään muotoa. Äidistä ei tältä osin tarina kerro, kertojan tietämättömyydestä johtuen. Kavereidensa kanssa kyllä isä puhuu tilanteesta, ihmetellen feminististä yhteiskuntaa. Isällä on myös kohtalotovereita, jotka ovat sopineet lastensa äitien kanssa ns. nollasopimuksia. Tilanteet eivät tosin ole yksi yhteen, mutta paljon samaakin löytyy. Eikä isän välit niin huonot äitiin ole, kuin joku saattoi edellisestä ymmärtää. Joustavuutta on molempiin suuntiin jos toisella jotain menoja olisikin "omalla viikolla". Mahdollisuuksien mukaan.

Nyt äiti on valmistumassa ja pääsee työelämään, isä epäilee ja on ymmärtänyt että äiti menee ja pääsee heti työelämään valmistuttuaan. Palkka äidillä tulee olemaan samaa luokkaa, ehkä enemmänkin kuin isällä. Pitääkö isän sittenkin vielä maksaa? Lastenvalvoja setä(!) on kertonut että vaikka tienaisi lähi miten paljon hyvänsä, etä joutuisi maksamaan tuon kelan maksaman minimin verran ennakkotapausten pohjalta (käräjäoikeuden päätöksiä). Riippuu tietenkin äitistä, mutta tämä äiti kun ottaa kaiken minkä irti saa. Ainakin tähän asti. Isä on kyllä myös ehdotellut että kun tulot tasaantuvat, elatusmaksut jätettäis ja kumpikin huolehtisi kaiken omassa huushollissaan ja isommat hankinnat jaettais, (ulkovaatteet, päivähoitomaksut, sukset yms.) mitkä nyt on järkevää hankkia lasten mukana liikkuviksi. Arvatkaa mitä äiti on tähän todennu? "Katotaan mitä lastenvalvoja sanoo". Isä ehdotti myös että vaihdetaan lasten asuin paikka isille välillä, ja että äiti maksaiskin isälle päin. Hahaa... Valmistumisensa myötä kun katsovat lastenvalvojan laskelmat uudestaan, edellinen sopimus tehtiinkin äidin valmistumiseen saakka.

Mutta näin tämä on feministinen yhteiskunta, isi kelpaa maksajaksi, oli kuinka paljon hyvänsä läsnä lasten elämässä, miten hyvä ja lapsirakas isä tahansa. Ei saa isä lähivanhemmuutta minkään tahon päätöksellä, ellei äiti ole vähintään huume riippuvainen (noin karkeasti ilmaistuna) Isin pitääkin maksaa elatukset jos "hylkää" muksunsa. Et sitä ei tarinassa haeta että maksu väärin on tämänkään isän tilanteessa tällä hetkellä, kun sillä turvataan lasten elintasoa myös opiskelija äitinsä luona.

Sen pituinen se.
Jos herättää kysymyksiä, tarinaan on luvassa mahdollisesti jatkoa. :D

17

884

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jjjjjk

   Kertomus rahasta.
   Ei kysymyksiä.

  • tarinoita ja kertomu

   No onneksi oli vaan satu. Saduthan alkavat, olipa kerran...;)

   • She's

    Niin, rahastahan tuossa kerrotaan. Mutta ymmärrän hyvin että tuntuu pahalta maksaa lasten eläminen kahteen kertaan. Tuossahan oli vielä toivon kipinä että "äidin valmistuttua". Jospa äiti ymmärtäisi laittaa lastenlisäksi myös maksut puoliksi jos työelämän aloittaa. Ap:n kanssa kyllä samaa mieltä että naiset vie huoltajuus/elatusmaksu asioissa 6-0.

    T: äiti joka olisi toivonut isän osallistuvan lasten elämään.


  • viisastelija!

   Mikähän tässä ap:ta ihmetyttää? Jos lapset olisivat isällään, tilanne olisi samalla lailla. Nykyäänhän on paljon yh:isiä jotka kiskovat eloja, oli äiti lasten kanssa miten paljon tahansa - jopa enemmän. Väärinhän se on, mutta jokainen itseään syyttäköön lapsellisuudestaan. Aikuiset ihmiset eivät pysty sopimaan näistä asioista ja tarvitsevat siihen lasten valvojaa.
   Ex-mieheni maksaa kolmesta lapsestamme elatusmaksuja, jokaisesta tuon kelan vaatiman minimin. Hommahan menee niin että jos olisivat esim puolet kuussa isällään ja osallistuisi kustannuksiin, ei minulla ois mitään elojen poistoa vastaan. Ja sehän ois ihan normaaliakin. Tai sitten päässäni on vikaa, koska maksanhan lasten asumisen (isompi koti tietysti meillä kuin isällään) jos aletaan tarkkaan kaikkea laskiskelemaan.
   Pitää paikkansa että aina ei mee yks yhteen nää laskelmat jne. Mielestäni elojen pitäisi poistua, jos molemmat osallistuvat lasten kustannuksiin ja elättämiseen saman verran, ja puoliksi isommat hankinnat jne.
   Ap; Oletan että tämä on miehesi josta kerroit? Onneks se lasten äiti on EXÄ ;)

  • maksumies

   "Hommahan menee niin että jos olisivat esim puolet kuussa isällään ja osallistuisi kustannuksiin, ei minulla ois mitään elojen poistoa vastaan. "

   Pitäs näköjään ottaa naisesta selvää ennen ku tekee lapsia, tehä jopa sopimus mustaa valkoselle etukäteen! ;D ;D ;D Kaikille naisille ku ei näy vaan puolet riittävän, vaan tarvii saada kaiken.

  • en käsitä yhtään.

   Mistähän johtuu että uudelle suhteelle miehen maksamat elarit ym lasten kanssa oleminen tuottaa hirveetä tuskaa? Heti aletaan kinuamaan miehen rahoja itselleen, eikä lapsia saisi auttaa eikä lakisääteisiä maksuja maksaa, se on heti isän nytämistä kuiviin lasten kustannuksella. Katkeraa, eikö?
   Ovela humata vielä se, että isät itse ei puutu tähän juttuun, vaan aina se uusio ottaa esille miehen raha asiat, jottei itse joudu kärsimään rahattomuudesta.

  • viisastelija!

   Ei kaikille se raha ole tärkeintä. Meikä kuuluu niihin harvoihin jotka yrittää ajatella järjellä. Muutamme lähemmäs lasten isää, joten ehkäpä tuo alkaa olla enemmän lastensa kanssa? Nimittäin näkevät välimatkan vuoksi nyt vain kerran kuukaudessa mikä on mielestäni liian vähän. Kyllä mulle passais varsin hyvin elojen poisto mikäli kaikki olis edes noin puoliksi.
   Kannattaa tosiaan ehkä exänsä valita ;) Nimittäin mun ex-ukko ei kadu sitä et oon sen exä :)

  • Näin se vaan on

   Tarinan opetushan on se, että jos tehdään lapsia, niin on erittäin toivottavaa, että vanhemmat asuvat samassa taloudessa lapsiaan ja toisiaan rakastaen.
   Kaikkien ei ole tarkoitus lisääntyä kaikkien kanssa, vaikka se olisi mahdollista.

  • kans isi

   Uusio haluaa isin rahat vai isi tasavertaista kohtelua? Tuossahan kysymys oli että tarvitseeko vielä maksaa jos/kun äiti valmistuu ja menee töihin (tulot tasaantuu). Ei kokenut maksujen tällä hetkellä olevan väärin, kun äiti opiskelee.

  • yksinkertaista

   Vaihtakaa lähihuoltajaa, niin isi maksaa kaikki lasten maksut..mukaan lukien tarhamaksut, jotka ovat työssäkäyvällä suuremmat kuin opiskelijalla.

  • kans isi

   Silti se tulisi isälle tuolla tavalla rahallisesti edullisemmaksi, ottaen huomioon lapsilisätkin tulee lähivanhemmalle :)
   Pieni mutta tuossakin, miten saa äitin luopumaan lähihuoltajuudesta ja kaikista kelan etuuksista siinä samalla?

  • vuoroviikkoäiti=)

   tarhamaksuista joku mainitsi...meillä vuoroviikkosysteemi ja ensin kunnassa sanottiin, että vain yksi päivähoitosopimus lasta kohden ja maksu lähihuoltajan tulojen mukaan. Mutta asiasta keskusteltiin ja lopulta molemmat vanhemmat tekivät oman sopimuksen lapsen hoidosta, jolloin maksukin on molemmilla tulotason mukaan. Tämä on reilua siinäkin mielessä, että nyt sen vanhemman maksuissa hyvitetään hoitajan lomapäivät, joka sille ajalle hoidon toisin järjestää (ottaen esim itsekin lomaa silloin) Lapsi siis perhepäivähoitajalla. Sama hoitaja isä ja äitiviikoilla.

   • Lähivanhempi

    Jos on tehty kaksi hoitosopimusta lasten perhepäivähoitajan luo, niinmiten se vaikuttaa Kelan maksamaan hoitolisääm vai mikä se onkaan? Meillä vuoroviikko systeemi, minä lähivanhempi, isä ei maksa elareita.


  • Realimaailma

   Onneksi etävanhemman ei tarvitse maksaa kuin elkut lähivanhemalle eikä muusta kuin lapsista

  • voisuaidiottia

   Hassu satu! Jonkun katkeran kirjoittama joka haaveilee perheestä mutta kukaan mies ei huoli. Etsit siis syyllistä äidin kustannuksella, ja idät isejä sankareina, vaikkei sulla ole todellisuus pohjaa tarinallesi.
   Mutta sääliä saat sadullesi ja hyvästä yrityksestä, harmi vaan että osoittaudut idiootiksi. Kannattiko taas kerran mollata äitejä ja lapsia siitä että isänkin kuuluu osallistua rahallisesti lasten elatukseen? tarinan idea oli siinä että isät pitäisi lopettaa elarien maksut ja antaa äidin maksaa ja hoitaa lapset täysin yksin. Vai ????
   Ymmärrän sen että äidit ovat parempia lasten kanssa ja osaavat käyttää rahaa, mutta se ei estä miestä osallistumasta lastensa elatukseen.
   Sori, tarinasi oli sinusta ehkä hyvä, mutta meistä muista täys idioottimainen ja onneksi oli tarinaa, sitä keksittyä potaskaa.

  • öosijeie

   Siltä osin kun exäsi on itse elatuskyvytön, ymmärrän hyvin, että sinun pitää maksaa elaria. Ajattelen asian niin, että jos olisitte yhä yhdessä, niin siinäkin tapauksessa sinä enemmän tienaavana maksaisit lastenne menot.

   Mutta jos valmistumisensa jälkeen exäsi tienaa saman verran, tai kenties jopa enemmän, niin tulisi elarin määrän perustua lapsen niihin menoihin, jotka lähivanhempi yksin huolehtii. Koska välinne ei ole aivan susisurkeat, niin voisitteko laskea sellaiset laskut?

   Lähillehän menee tarhalaskut, vakuutuslaskut, lasten harrastusten laskut, mahdolliset puhelinlaskut yms. Usein näistä jo tulee kuukaudessa niin paljon, että se n. 150e kuussa elaria vastaa puolikasta kuluista. Ei toki aina. Miettikää ja laskekaa.

   Minun exäni tienaa huomattavasti enemmän kuin minä, mutta koska itsekin olen nykyään töissä, niin emme huomioi sitä, että hän tienaa enemmän. Hän maksaa nuoresta koululaisesta 100e kuussa, ja lapsi on vuoroviikoin. Minä maksan lapsen vakuutuksen, puhelinlaskun ja välipalat joka arkipäivä koulun jälkeen (koska myös isäviikoilla lapsi on minun osoitteessa koulun jälkeen, usein kavereiden kanssa.) Useimmiten myös lapsen kavereille tarkoitetut synttärilahjat ja kouluun tarvittavat rahat retkiä tms varten maksan minä. Isommissa hankinnoissa laitamme yleensä 50/50 jaolla molemmat rahaa, kuten harrastusmaksut tms. Ulkovaatteita pyrimme ostamaan vuorotellen, mutta korkeamman tulotason takia isä hieman useammin. Meille tämä on toiminut molempien mielestä.

   Lastenvalvojalla emme ole koskaan käyneet.

  • Kkong

   Itse maksan 220e/kk, mutta kun en tapaa tai ota kylään niin jää rahaa paljon enemmän. Helppoa kun heinänteko.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   4208
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   591
   3457
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2627
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   4
   2452
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   142
   2097
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   108
   1871
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   196
   997
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   84
   918
  9. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   238
   772
  10. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   159
   727
  Aihe