Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tietoa laumanvartijakoirista?

laumis:)

Tahtoisin tietää laumanvartijakoirista. Olen lukenut paljon kirjoja, joissa ei ole ollut riittävästi tietoa minulle. Tahtoisin tietää ainakin näistä roduista:
-maremmano-abruzzese(kirjoitusasu ei välttämättä ole oikein)
-tiibetinmastiffi
-estrelanvuoristokoira
-hovawart(ei välttämättä laumanvartija)
Tahtoisin tietää edellä mainituista roduista mm. nämä asiat:

-sopiiko perheeseen, jossa kolme lasta joista pienin alle 2 v?
-kokemusta mm.erilaisista metsästyskoirista ja noutajista, onko huono juttu jos 14-vuotias tyttäreni ulkoiluttaisi koiraa?(tyttö osaa kyllä hoitaa koiraa, koulutti nykyisen koirammekin lähes itse)
-toinen koira, keskikokoinen, suunnilleen labradorinnoutajan kokoinen, pärjääkö toisten koirien kanssa
-mikä olisi hinta?
-ovatko harvinaisia?
-millainen turkinhoito, terveys
-ovatko vakeita kouluttaa
-ym tietoa
Asiallisia kommentteja kiitos!

10

1292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .-likka-.

      Minä voin Tiibetinmastiffista kertoa kun meillä kotona 2 semmoista on. Eli kerron nyt oman kokemuksen perusteella. Meillä ainakin tulee toimeen hyvin ihan pientenkin lasten kanssa. Ja tiedän monta perhettä jossa on Tiibetinmastiffi ja ihan alle 1-vuotiaita lapsia eikä mitään ongelmaa. Tyttäresi pystyy kyllä käyttämään koiraa lenkillä jos se koulutetaan hyvin. Tiibetinmastiffin kanssa tosin saa tehdä hommia siinä asiassa, koska eivät ole kovin mieltymishaluisia. Tulee toimeen koiran kuin koiran kanssa jos totuttaa vaan pennusta pitäen toisiinsa. Hinta Tiibetinmastiffeilla on nykyyään 1200-1400 euroon. Tiibetinmastiffit ovat ainakin toistaiseksi harvinaisia, ei vielä ihan joka kodista löydy. Suht terveitä ovat ja turkinhoito on helppoa. Kun peset koiran kesällä ja ennen talvea se riittää. Ei välttämättä tarvi tehdä sitäkään. Ja tosiaan eivät ole mieltymishaluisia. Pentuna vielä suht helppoja kouluttaa mutta jos niitä ei kiinnosta asia jota niille opetetaan niin niitä ei sitten kiinnosta. Ja valikoiva kuulo niillä on. Voi olla että tulee jos esim. metsässä juoksee irti niin voi olla että tulee takaisin mutta voi olla että ei tule. Ja Tiibetinmastiffit niin kuin suurin osa laumanvartijoista annetaan yleensä maalle jossa voivat toteuttaa tehtäväänsä. Eivät pysy irti pihalla. Tarvitsevat 2 metrii korkeata kestävää aitaa. Haukkuvat melkein jokaiselle uhkaavalla asialle jotka omassa tarhassaankin havaitsevat ja ovat vahtihommissaan lahjomattomia. Paksun turkkinsa ansiosta pärjäävät hyvin ulkona pakkasella. Toivottavasti oli jotain apua. Jos tuli mieleen lisää kysymyksiä niin kysy vaan. :)

    • laumis:)

      Kiitoksia! Oli paljon apua. Ei nyt tule muita kysymyksiä mieleen mutta kysyn lisää jos tulee:)

    • laumis:)

      Jos jollakin olisi tietoa kaukasianpaimenkoirista, otan tietoa vastaan mielihyvin.

    • pari sivua

      Kannattaa etsiä netistä tietoa, koirakirjoissa esittelyt ovat tosiaan melko lyhyet, kun yksiin kansiin pitää mahtua kaikki rodut :)
      Yleensä laumanvartijat ovat haasteellisia koulutettavia. Kannattaa myös tarkkaan miettiä, millaiseen ympäristöön tällaisen koiran ottaa. Narttu on helpompi, urokset eivät yleensä tule toimeen toisten urosten kanssa aikuisina (en sano, että kaikki). Kaukkarit ovat kuulemani perusteella kaikkein vaativimpia laumisrotuja. Ei kaupunkiin. Seuraavilla sivuilla on hyviä pointteja.

      Tossa Suomen kaukkari ry:n sivut:

      http://www.kaukasianpaimenkoirat.com/rotuesittely

      Tiibetinmastiffikasvattajan sivut:

      http://www.namahus.com/pentuohjeet.html

    • 15+14

      Tietoa saa, kun tiedustelee rotuyhdistykseltä mahdollisuudesta päästä vierailemaan kennellissä, tai jonkun kasvattajan luona. Mahdollisimman monta yksilöä ja eri sukupuolta olevia.
      Siinä kun turisee isännän tai emännän kanssa, kolme varttia koirien keskellä, niin muodostuu käsitys, olisiko minusta mahdollisesti laumanvartijan omistajaksi ja pystynkö tarjoamaan sille asianmukaisen elinympäristön.

    • Maremman om......

      Maremma ja Tiibetinmastiffi ovat liian arvaamattomia lasten kanssa. Estreela on aika hyvä samoin Hovis. Älä usko mitä kasvattajat täällä kehuu sillä se mitä sanoin on fakta.

    • laumis:)

      Selvä, vielä noista hinnoista, niistä kun ei uskalla kysyä kasvattajalta, luulevat vielä, että hinta on tärkein. Hovawart ja estrela minua eniten kiinnostavatkin, varsinkin hovawart. Eli hintaa, käyttötarkoitusta, luonnetta, ja harrastuksia, joita tyttäreni voisi koiran kanssa harrastaa. Esim. TOKO?

    • omistaja*******

      Mulla on estrella. Todella vahtiviettinen koira, ilmoittaa pihalla kyllä jos näkee ihmisen tai kuulee paljon ääniä. Sisällä todella lempeä, tykkää paljon kun rapsuttelee, sohvalle tulee monesti viereeni makaamaan ja laittaa pään polvilleni. Aivan valloittavan ihana koira sisällä minulle, oikein uskollisen oloinen. Pihalla vaan se vahtivietti nostaa kovasti päätään. Joskus osaa olla ihan hiljaakin mutta harvemmin. Paljon siis haukkuu jos vähänkään näkee liikettä jossain. Mutta sehän on sen tehtävä, ilmoittaa pihalla haukunnalla ihmiset sun muut (vaikka kukaan ei yrittäisi tänne tullakaan). Turkki helppo hoitaa, harjaan välillä. Karvanlähtö aika oli muutama kuukausi sitten (aika aikasin tuntu olevan syksyllähän ja keväällä ne kyl yleensä on), sillon lähti aivan älyttömästi karvaa. Sopii vain harvaan asutulle alueelle haukunnan takia. Ääni ei todellakaan ole pienimmästä päästä, lisäksi ulvoo välillä myös. Hyvä lapsiperhe koira myös vaikka itsellä ei muksuja olekaan. Toki vaatii kunnon peruskasvatuksen, iso koira kun on ja laumanvartija.

    • Huccis

      pyreneittenmastiffi kannataa tutustua kyseiseen rotuun.

    • Tiibetinmastiifi meillä.

      Oikeanlainen sosiaalistaminen pentuna on tärkeintä laumanvartijoiden kanssa. Jos sitä ei hoida kunnolla niin paha perii, kun koira on vanhempi.
      On lapsia, ja tulee toimeen hyvin, kunhan alkuaikoina opettaa mikä ei ole sallittua.Monesti laumanvartijat ei meinaa jaksaa kattella mitään hirveetä riehumista, joten täytyy tarkasti opettaa, että kavereiden kanssa painimiseen ei tarvitse puuttua. Muutenhan laumanvartija tekee niinkuin sen luontaisesti kuuluu, eli suojelee laumaansa ja laittaa vieraat ojennukseen...
      Oikein sopeutettuna ja koulutettuna tuntee olonsa huolettomammaksi, jos jättää koiran lapsen kanssa, kuin että lapsi jäisi yksin.
      Eiköhän 14-vuotias pysty koiran kanssa toimimaan, jos on alusta asti ollut sen kanssa.Laumanvartijathan on kuitenkin siitä hauskoja, että ne on aivan erilaisia koiria. Koirataustasta huolimatta niiden kanssa voi olla ihan ulapalla.

      Toisten koirien kanssa toimeen tuleminen riippuu molemmista koirista. Meillä rökitti vanhaa koiraa kuusnolla, kun oli dominoiva ja vanhempi oli melko arka. Kannattaa katsoa, että koirat syö alunalkaen eri huoneissa. Alkukantaisuuden takia susimaisia piirteitä, just että tarkka ruuastaan. Ikinä ei ole meidän mussu ollut vihainen ihmisille ruuan takavarikoimisesta tai semmosesta.

      Turkinhoito on lähinnä harjausta karvanlähtöaikaan, ja korvantauksiin saattaa muutenkin tulla takkuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe