Heym kiväärit??

Unto Kinnula

Kyseisen merkin aseita näyttää Suomenkin markkinoilla aika ajoin pyörivän, ja olen antanut itseni ymmärtää että olisivat ihan OK laatuisia. Mutta kuinka OK? Tietoa ko. pyssyköistä kun ei tunnu löytyvän juuri mistään, ei uusista eikä vanhemmista malleista. Maahantuojakin aseilla näyttää olevan, mutta ei pahemmin puhelimeen vastaile. Jotain luettavaa on sentään valmistajan sivuilla, vaan varsin laiha lohtu sekin.

Uutta tai käytettyä kivääriä tosiaan olen katsellut jonkun tovin. Homma on vielä ihan suunnitteluasteella, mutta jotain tietoja yritän kalastella mahdollisista ehdokkaista. Millainen Heym on laadultaan kilpailijoihin, esim. Tikkaan, Sakoon, Remariin, Rugeriin, tai keskieurooppalaisiin verrattuna? Pulttilukkoista lähinnä haeskelen, ja niitä valmistajalla on näköjään vain yksi malli (SR 21). Myös vanhemmat mallit kiinnostavat, jos vaan hyväkuntoisen käytetyn jostain näppeihin saa, ja sopivaan hintaan. Niidenkin osalta lähinnä laatu olisi kiva tietää.

19

819

  Vastaukset

  • Erittäin korkealaatuisia, tyylikkäitä, yksilöllisiä aseita. älä edes vertaa sarjatuotanto kamaan ja hinta senmukainen. Vierlingit, trillingit, kaksoisluodikot päätuote.

  • aika paljon vikojahan nuissa kuuluu oleevan

   • Voitko antaa esimerkkejä? Onko jotain tyyppivikoja, tms.?


   • Unto Kinnula kirjoitti:

    Voitko antaa esimerkkejä? Onko jotain tyyppivikoja, tms.?

    Japanisa tehtyjä pyssyköitä. laukaisu tehtaan jäljjiltä tosi huono ja alkuperäset synteettitukit kannattaa vaihtaa samontein uusiin. muuten kyl ihan tarkkoja peleiä kuulopuheiten mukaan


   • *******^^^^*** kirjoitti:

    Japanisa tehtyjä pyssyköitä. laukaisu tehtaan jäljjiltä tosi huono ja alkuperäset synteettitukit kannattaa vaihtaa samontein uusiin. muuten kyl ihan tarkkoja peleiä kuulopuheiten mukaan

    Puhutaankohan tässä nyt samasta Heymistä? Ainakaan valmistajan sivuilla ei mainita halaistua sanaa että aseet olisivat Japanista lähtösin. Eihän tuo tietysti mitään merkkaa koska torrakoita voidaan tehdä alihankintana muualla ja pistää vaan firman logot peräjälkeen paikalleen. Näinhän sitä menetellään monen muunkin tuotteen kohdalla.

    Valmistajan nettisivuilta kyllä saa kuvan ihan laadukkaista tohloista, eikä netin ihmemaastakaan paljoa negatiivista palautetta löydy. Mutta jos kerran ongelmia on laukaisun ja tukkien suhteen, jos siis samasta merkistä puhutaan, niin pitääpä vielä uudemman kerran haudutella asiaa mietintämyssyssä. Onhan noita toki paljon muitakin ehdokkaita uuden hirvipyssyn virkaan.

    Valmistajan kotisivu:

    http://www.heymrifles.com/


   • Unto Kinnula kirjoitti:

    Puhutaankohan tässä nyt samasta Heymistä? Ainakaan valmistajan sivuilla ei mainita halaistua sanaa että aseet olisivat Japanista lähtösin. Eihän tuo tietysti mitään merkkaa koska torrakoita voidaan tehdä alihankintana muualla ja pistää vaan firman logot peräjälkeen paikalleen. Näinhän sitä menetellään monen muunkin tuotteen kohdalla.

    Valmistajan nettisivuilta kyllä saa kuvan ihan laadukkaista tohloista, eikä netin ihmemaastakaan paljoa negatiivista palautetta löydy. Mutta jos kerran ongelmia on laukaisun ja tukkien suhteen, jos siis samasta merkistä puhutaan, niin pitääpä vielä uudemman kerran haudutella asiaa mietintämyssyssä. Onhan noita toki paljon muitakin ehdokkaita uuden hirvipyssyn virkaan.

    Valmistajan kotisivu:

    http://www.heymrifles.com/

    Olen omistanut n. 5 vuoden ajan Heym SR 30 kiväärin kalibrissa 9,3 x 62. Olen tyytyväinen sekä kivääriin että kaliiberiin, vaikka monen mielestä tämä yhdistelmä ei varmaan ole hyvä. Ase on nimittäin kevyt kyseiseen kaliiberiin. Tämä ei kuitenkaan minua juuri haittaa, koska en ole herkkä rekyylille, ja käytän kevyemmän pään luoteja (16,2 g) kun metsästän lähinnä villisika. Aseella ei ole hirveän paljon ammuttu. Siinä on ollut yksi vika: ulosheittäjän (siis se osa, johon hylsyn kanta osuu) meni rikki ja jouduttiin vaihtamaan. Särkyi ehkä siinä, kun rajusti heitin ulos 18,6 g luodilla varustettuja patruunoita. Muuten ei ole ollut ongelmia.
    Ase on erittäin hyvin viimeistelty; voisi tosiaan uskoa sen olevan käsintehty, ja käsintehdyksi se on uskomattoman halpa. Suoravetolukon öiikepituus on melko pitkä mutta lukko on äänetön ja lukko liikkuu liukkaasti. Laukaisu on ihan hyvä; meidän pitää muistaa, että vertaamme sitä Tikkaan ja Sakoon, joissa on maailman paras laukaisu. Tehdaslatauksilla tarkkuus on kohtalainen (4 cm sadalta metriltä) mutta omilla latauksilla pääsee tosi hyvään tarkkuuteen.
    Kyllä se tosi hyvä ase on, mutta omanlaisensa. Sanoisin, että Heym on yksi tuntemattomista suuruuksista, aim akin pohjolassa. Minusta on tullut Heymfani. Omistan "Keilerin", mutta "Classic" lienee enemmän havumetsien miesten makuun.


  • Mitenhän toi valmistusmaa oikein on?

  • näkkileipää kun vain saisi niin kaikki olisi hyvin

  • On täysin saksalainen ase kuten tehdaskin.

   Laadullisesti aseet liikkuvat Krieghoffin kanssa käsi-kädessä, eli ovat yleisesti ympäri maailman arvostettu erittäin korkeatasoisiksi.

   Kun täällä tuntuu olevan specialisteja jotka kaiken tietävät niin tässä yrityksen historiasta kertova linkki.

   http://www.heym-waffenfabrik.de/unternehmen.html

  • Olisko eräs 'expertti' täällä sekoittanut keskenään heymin ja howan? Ohan niissä toki molemmissa neljä kirjainta ja alkavat H::lla.
   Mutta asiaan. oma kokemus otsikon aseesta jää yhteen vierailu peurajahi viikonloppuun kun jouduin olosuhteiten pakosta lainaamaan paikallisen jahtipäällikön asetta. Kyseessä oli tosiaan täystukkinen heym, mallia en muista, mutta kal. swedumauseri. Kokonaisvaikutelma jäi että kyseessä ei ole mikään 'koriste esine' vaan ihan puhdas käyttöase, kuitenkiin erittäin laadukas sellanen. Puuosat oli tosi kuviokkaat ja kaikki sovitukset kymmenesosa millin tarkkaa työtä. Lukko toimi kun junan WC ja laukaisu tosi hyvä ja napakkka. Pikkupukin pääsin kun pääsinkin napauttamaan em aseella.
   Osatasinko sitten itse samalaisen aseen jos tulisi kiväärin uusinnalle tarvetta? Tuskinpa vaan ainakaan näillä tulotasoilla. ihan perusmallin heymistä saa pulittaa sen pari tonnia ja vähänkin erikoisemmalle kertyy hintaa varmaan tuplasti enempi. eri asia tietysti jos kukkaro painaisi niin ettei housunremmi kestä :D

  • "Karvahattu-Erkin" Heym hinnat lähtenevät Suomessa päälle 3000 Eurosta ja jos lompakossa on ryhtiä ja halua saada vähän tikkalle haasteetta, niin hinnat nousevat jopa 100.000 Euron pintaan, riippuen millaisen aseen ja millaisin maustein sen haluaa.

  • Uusia Heymejä et asekaupan hyllystä useesti löydä. Syykin on aika simppeli. Heymillä aseet tehdään edelleen lähtökohtaisesti käsityönä, ja uutta asetta tilatessa ostaja saa mieltymystensä ja kukkaronsa keston mukaan päättää aikamoisesta läjästä vaihtoehtoja minkälainen hänelle toimitetaan. Kaikki aseiden sovitukset ym. tehdään käsipelissä, eikä kahta samanlaista torraa po. valmistajalta tule.

   Itseltäni löytyy ns. "karvalakki" SR 20, kal. 308 win, ilman mitään ylimääräisiä hienouksia. Tarkka vehje, huolella valmistettu ja kaikinpuolin toimiva käyttöase. Pyssy maksoi markka-aikaan 90-luvun puolivälissä ihan sievoisen summan, mutta on ollut joka pennin väärti. Kestänyt kovaakin käyttöä hirvijahdeissa näihin päiviin asti. Muutama vuosi takaperin piti löystynyt ulosheittäjän jousi uusia, mutta muita vikoja ei ole ilmennyt.
   Jos aloittaja on tosissaan uutta asetta ostamassa, niin voin varauksetta suositella. Aseen oston voi miettiä samaan tapaan kun minkä tahansa pitkänajan hankinnan. Jos käytät samaa asetta 20 vuotta, niin eihän siinä kolmen tonnin kiväärillekään mahdotonta hintaa vuositasolla tule. Sitten jos ostat jonkun halppiksen, joka leviää parin syksyn päästä, niin et ainakaan halvemmalla pääse.

  • laadukas ja hyvä ase

   • Ostin kymmenvuotta sitten sr20 cal 9.3x62 hirvestykseen.Kolme ekavuotta avotähtäimillä tuloksena 3 hirvee.Neljäntenä syksynä Zeiss Varipointti päälle ja sen jalkeen 7 hirvee.Ase toimii avolla tai putkella melko hyvin.Radalla piipun lämpeneminen ei ole vaikuttanut merkittävästi osumiin.Ase on kestänyt hyvin käyttöä ja vikoja ei ole ollut.Heymit ovat käsintehtyjä ja korkealaatuisia aseita.Jos haluat aseen loppuiäksi ja jättää perinnöksi niin kyseiset aseet ovat oikea valinta.


  • Asekaapistani löytyy tällä hetkellä 2kpl Heym kivääreitä.

   En olisi toista merkkiä ostanutkaan käytettyäni kolmisen vuotta ensimmäistä kivääriä, 6,5x55 SE target kivääriä.

   Kävin tehtaalla ja tein siellä tilauksen 9,3x62 Heym SR21 Concord kivääristä, isommalle riistalle, johon tuli kullattu liipaisin ja jalopuinen pulttilukon kammen nuppi. Kevennetty uritettu piippu myös, kääntöjaloilla varustetun parin Shcmit&Bender kiikarin kanssa.
   Tapasin asesepät ja sain asesepän allekirjoituksella varustetun ampumataulun koeammunnasta luovutuksen yhteydessä.
   Ovat erittäin ylpeitä työstään ja laadustaan.

   Ase toimii kuin unelma ja ampuu tuuman kasaa 100m;ltä.

   Asemerkki on erittäin arvostettu maailmalla, Suomessa hirvittävän paljon epätiettoutta asemerkistä, valitettavasti.

   Voisin sanoa, että en vaihda ikinä pois. Periyyy isältä pojalle, kun ei jalka enää nouse.
   Hinta...ihan riittävästi.

  • Olen vuosikausia hirveä jahdannut ja myös kaatanut. Kuluneena syksynä Browning BLR81 teki lakon ampumatilanteessa ja päätin sen jälkeen vaihtaa merkkiä. Tarjontaa on ja valinta vaikeaa. Luin yllä olevia mielipiteitä ja kun tänään kohtasin Heym SR20:n cal 30-06, käytetty mutta ilmiasultaan kuin uusi, en voinut vastustaa ja tein kaupat, koska pyyntikin jäi reilusti alle tonnin. Oli vain niin hyvin käteenkäyvä, että päätös syntyi nopeasti. Aimpoint 9000:n ajattelin siirtää vanhasta tämän selkään. En tiedä teinkö onnistuneen valinnan, merkki ei ole minulle ennestään tuttu, joten luotin melko sokeasti yllä oleviin kommentteihin. Valintani onnistuneisuus selvinnee viimeistään seuraavan jahtikauden aikana.

   • Tuossa kävi hyvä tuuri, huippuase


  • Saksalainen huippumerkki. That's it.

  • Heym saksalainen laatu ase, ei mitään tekemistä japanin kanssa. Itsellä sr20 täystukkinen, ei mitään vikaa ja erittäin tarkka ase.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   147
   4503
  2. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   1184
  3. 2/3 suomalaisista tyytyväisiä Marinin hallitukseen

   Hallitus etenee hallitusohjelmassaan kuin juna – suomalaiset tykkäävät. https://yle.fi/uutiset/3-11220404
   Maailman menoa
   218
   664