Israelista

Reissutyttö

Elikkäs olen lähdössä ekaa kertaa Israeliin matkalle ja odotan innolla mitä tuleman pitää. Lämmintä riittää kuin myös paljon historiallisia nähtävyyksiä! :)
Olis kiva jos joku siellä käynyt kertois omia lomakokemuksia niin ruoan, ostosten ja yöelämän suhteen..

4

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isrotel

      Et mainitse tarkemmin minne päin Israelia olet lähdössä, mutta jos seuramatkalla, tod. näk Eilatiin?
      Olin itse Eilatissa 2 viikkoa maaliskuussa, nyt taas marrakuun lopussa samaan paikkaan. Matkustan 4-vuotiaan kanssa, joten se vähän rajoittaa, mutta Eilatista yleistä ja plussapuolia: Siisti ja hygieniataso korkea, mukavan lyhyt lento, ihanaa, fressiä lähi-idän ruokaa ja myös eurooppal löytyy, hintataso sama kuin Suomessa tai hiukan alle ravintolasta riippuen. Ilmasto mukava: ei-kostea, leuto syksyisin ja keväisin. Snorklaus- ja sukellusmahd hyvät. Miinuksia Eilatista: Nähtävää ei ole juurikaan lähimaastossa (aavikkoa), tein matkan itse Petraan, Jordaniaan ja sitä suosittelen kovasti! Ehtii yhdessä päivässä joko suomal seuramatkatoimiston tai paikal matkanjärj. kyydissä. Olisin halunnut käydä Jerusalemissa, mutta vain yhden päivän matkat toteutuivat ja minusta se oli liian lyhyt aika (vaadittu määrä lähtijöitä 2 pv matkalle ei täyttynyt). Venäläisten suuri määrä hiukka häiritsi, etenkin palveluammatissa olevien kielitaidon takia, yllätyin, että englannilla pärjäsi ajoin jopa 4 tähden hotellissa heikosti. Hepreaa osan ihan vähän ja venäjää en lainkaan, niistä olisi ollut hyötyä! Yöelämää tuli heikosti harrastettua, maaliskuu vaikutti suh hiljaiselta sen suhteen, paljon lapsilperheitä ja eläkeläisiä reissussa. Perusbaareja näytti olevan rantakadulla. Merkkituotteita oli keväällä -25 % alessa, siis tarkoitan merkkejä, jotka eivät ole Suomessa yleensä koskaan aleissa, kuten Lacoste, Burberry, Hillfiger ym. Feikkiputiikkeja ei näkynyt, eikä mitään basaarimeininkiä. Ihonhoitotuotteita kuolleen meren aineksista monet ostelivat.

      • reissutyttö

        Kiitos vastauksestasi, olenkin kuullut vain pelkkää hyvää :) Lennän ensiksi Tel Aviviin, josta jatkan n.8km päähän Bat Yamiin. Onko jotain tiettyä ruokaa, asiaa/museoo mitä kannattaa ehdottomasti kokeilla? Itseäni kiinnostais todella paljon käydä myös Jerusalemissa, mutta se jää nähtäväksi kuinka onnistuu :) Ja oliko turvatarkastukset todella niin yksityiskohtaiset ja rankat kuin olen kaikkialta lukenut? Onko joitain tavallisia käytännön esineitä jotka kannattaa heivata hyvissä ajoin käsimatkatavaroista pois ennen Israeliin saapumista? Esim. sytkäri, kynä? :)


    • Ei ikinä pommien maa

      Miksi mennä maahan, jossa tapetaan naaapureita, rakennetaan tahallaan siirtokuntia naapurin puolelle? Miksi tukea rikollista toimintaa, terroiristista, väkivaltaista vcaltiota, jonka naapureissakaan ei ole kehumista? Ei Israeliin matkalle, ei KOSKAAN.

      • nähnyt / kokenut,

        Siksi että, Israel on valtio.Sitä vastoin ei olemassa palestiina nimistä maata / valtiota.On vain terroristi Hamasin käskyläisiä ja siellä olevia terroristeja jotka ampuvat Länsirannalta raketteja Israelin puolelle. On hienoa nähdä miten Raamatun kertomat kohteet ovat olemassa ja joista Raamattu kertoo jo Vanhan testamentin sekä Uudentestamentin puolella, kuinka ne käy yksiin.Tätähän ei henkilö joka ei ole maassa käynyt voi tietää, kokea.Israel on uudenmaan läänin kokoinen maa mutta voi sitä kulttuuri ym. rikkautta mitä tuolla maakaistaleella on.Kun me kävimme talvilomalla, totesimme 7pv riittää vain pieneen osaan siitä, mitä maa tarjoaa katseltavaksi.Suosittelen, lämpimästi.Siunattua matkaa Sinulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe