Keeshond kerrostaloon?

Kessutyttö

Eli oon 19 v opiskelijatyttö ja oon aika pitkään harkinnu hankkivani oman keeshondin. Mitä mieltä ootte, luovuttaako kasvattaja kuinka usein keeshondin kerrostaloasuntoon? Liikun paljon ja käyn aina vanhempieni luona maalla, joten liikkumisen puutetta ei tule olemaan.

8

4629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä ne

      luovuttaa, kennelistä tosin riippuu, yleensä helposti. Koira itsessään on niin helppo että tulee toimeen miltei missä vain. Seurallinen on ja sillä on valloittava "hymy". Eikä välttämättä hypi seinille jos ei joka päivä pääse 10 kilsan pikamarssille.

    • Mayifeel26

      Voi olla että luovuttaakin, mutta itse kessun omistajana en veisi kessuani kerrostaloon vaikka liikummekin paljon. Vahtiviettisenä, vaikkakin helposti koulutettavana, se voisi stressaantua sen verran, että vaikka tottuisikin ääniin ympärillään en usko sen pystyvän rentoutuvan kotiin niin kuin se rentoutuu nyt.

      Ihanteellisin paikka kessulle olisi sellainen asunto, jossa sille olisi oma piha jota vartioida. Omallani ei sellaista nyt ole, ja vaikka sen elämä ei juuri ole muuttunut muuten, olen todella surullinen siitä, ettei se pääse toteuttamaan omaa rotutyypillistä viettiään. Se ei varsinaisesti tarvitse isoa pihaa, sillä rotu on jalostettu ns. "pienireviiriseksi" kun se on ollut hollannin kanavalaivoissa vahtina. En myöskään tarkoita vahtimisella jatkuvaa räkytystä ja haukkumista 24/7, vaikka sellaisen kessun saat jos et kiinnitä haukkumiseen huomiota. Koulutettuna se ilmoittaa lyhyesti ja hiljenee viimeistään kuitista. :)

    • kessuilija

      Itselläni oli 3 vuotta sitten samantyylinen tilanne. Asuin itsekseni kerrostaloyksiössä kaupungissa opiskelijana ja olin ottamassa koiraa. Itsekkin liikun erittäin paljon ja käyn maalla vanhempieni luona muutaman kerran kuukaudessa. Keeshondi kasvattaja otti itse minuun yhteyttä, kun näki apulassa ilmoituksen jossa hain koirakaveria itsellenki. Olin selkeästi sanonut asuvani toistaiseksi vielä kerrostalossa ja selittänyt muutenkin elintapani. Oma kessuni oli 1,5 vuotias kun se tuli minulle kasvattajalta, joka asui omakotitalossa keskellä ei mitään. Koira oppi kuitenkin erittäin nopeasti kerrostalon äänet eikä niitä kauaa jaksettu haukkua. Olen koiran oton jälkeen muuttanut toiseen kerrostaloon yhteen mieheni kanssa ja tämänkin talon ääniin koira tottui alle kuukaudessa.

      Kessu kyllä on ilmoittava vahti, eli haukkuu kyllä ovikellon soidessa, mutta muuten meillä ollaan hiljaa. Itse olen kokenut että kunhan koiralle tarjoaa virikkeitä (niin henkistä kun fyysistä) tarpeeksi ja sen koulutukseen kiinnittää huomiota niin kessu sopii siinä missä muutkin kerrostaloon. Etenkin jos koiran on mahdollista välillä päästä maalle pyörimään pihalla ja metsässä vapaana, niin ei pitäisi olla ongelmaa.

    • KESSUDOG

      Miten tuota haukkumista koulutetaan? Olen ottamassa pikkukessua keväällä ja asun kerrostalossa. Minulle on siis todella ok, että haukahtaa, jos joku on rappukäytävässä tai työntää sopimattoman avaimen lukkooni (kuten pari viikkoa sitten kävi), mutta haluaisin ettei ole turhan räksyttäjä.

      • Esim näin:

        Itse koulutin suomipystiksen, joka siis on sata kertaa herkempi varashälytin kuin kessu, olemaan hissuksiin siten että vietin aluksi yhden päivän parvekkeella. Periaatteessa sen kanssa käytännössä yksin. Kun koira haukahti jotakin kadulla liikkuvaa, komensin pois parvekkeelta, kynnyksen taakse. Muutama sekunti alkuun, sitten pidempään ja pidempään. Ei kuitenkaan viittä minuuttia kauempaa. Sitten palattiin pariin sekuntiin ennen paluuta. Vähitellen aika jonka koira vietti kanssani parvekkeella pideni ja pideni ja sisälläolo lyheni.
        Sen jälkeen sama homma sisällä. Koira toiseen huoneeseen aina kun haukkuu tarpeettomasti. Pari sekuntia jota pidensin viiteen minuuttiin ja palasin sen jälkeen takaisin pariin sekuntiin. Ja samoin kävi että koira oppi päivässä että minun seurassa ei haukuta tai tulee karkotus novosibirskiin...

        Koirahan haluaa olla mieluiten oman ihmisensä seurassa ja yksinäisyys nuorelle koiralle on ikävää.

        Tuo oli tullessaan 1-vee, joten en tiedä miten jos otat pienen pennun, kuinka tuota voisit soveltaa. Mutta tämä oli tehokas nuorelle jullille.


    • Kessu minulle??:)

      Itsekkin olen kessua ehkä hankkimassa ja täällä näyttää muutama kessun omistaja olevan niin kiinnostaa että sopiiko keeshond mitenkään allergiselle? Harjaamiseen ja muun sellaisen hoitaisi tietenkin se jolla allergiaa ei ole. Kiitos (asiallisista) kommenteista!:)

    • Kessu minulle??:)

      Huhuiu??!!

      • Ei sovi

        jos olet pahasti allerginen niin ei sovi. Allergialääkkeillä toki voi lievittää oireita, mutta ne maksaa. Jos allergiasi on suhteellisen lievää, niin voi olla että siedättyisit koiraan, mutta se ei ole varmaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe