Miksi lapsen ulkomaalaisuutta korostetaan?

koira

Hyvin usein kun kyseessä on monikulttuurinen lapsi, lapsen monikulttuurisuutta korostetaan äärimmäisyyksiin asti. Erityisesti jos lapsi sattuu olemaan puoliksi afrikkalainen. Lasta viedään rumputunneille tai ostetaan rummut (kuinkakohan moni afrikkalainen soittaa enää rumpuja?) puetaan lapsi afrikkalaisiin vaatteisiin, tavallinen puisto ei kelpaa, vaan pitää mennä monikulttuuristen perheiden suosimaan leikkipuistoon, laitetaan lapselle hienot afrikkalaiset hiukset jopa pojille yms.
Kysynpähän vaan kuinka moni teistä vaivautuisi tekemään valkoisen pojan hiuksille minkäänlaista kampausta? Mutta tummalle lapselle heti hienot afrikkalaiset kampaukset.

Miksi ette saman tien pue lastanne Suomen kansallispukuihin, osta lapselle kanteletta? Korostatte vain lapsen ulkomaalaisuutta, unohtaen lapsen suomalaisuuden. Tässäkin on varmaan takana se ajatus, että monikulttuurinen lapsi on jotenkin erikoisempi kuin kokonaan suomalainen lapsi.

15

2492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hanipupu79

      joo myönnän, että väitteissäsi on perää..oma pikku-ukkoni on monikulttuurinen ja olen ajatellut hänelle sitä toistakin kulttuuria mahdollisuuksien mukaan opettaa. Isänsä siis on Kolumbiasta.

      Ehkä niitä lapsia rumputunneille raahataan juuri siksi, ettei se TOINEN puoli heidän perimästään unohtuisi. Suomen kulttuuri, tavat ja perinteet tulevat eteen muutenkin täällä eläessä, joten niitä ei tarvitse erikseen korostaa..ja (ainakin meillä) sinne toiseen kotimaahan on paha mennä vierailulle ja tutustumaan -ihan turvallisuussyistä.. Vaikka olisihan se hienoa käydä salsaa tanssaamassa ihan paikan päällä. Suomen oloissa täytyy vain toivoa, että se rytmi on löytänyt tiensä pojan vereen..

      • koira

        Entä jos poikasi vihaa tanssimista? Pakotatko hänet tanssimaan?


      • hanipupu-79
        koira kirjoitti:

        Entä jos poikasi vihaa tanssimista? Pakotatko hänet tanssimaan?

        tarkoitin nimenomaan, että jos hän tahtoo tanssia, tanssikoon, jos pelata jääkiekkoa, niin sitten menköön sinne. Äitinä minun kuuluu tukea ja kannustaa. Itse en salsaa osaa (suomalainen liikkumaton persaus ym ym..), joten en voi opettaa poikaakaan. Siksipä hän saa mennä tunneille jos tahtoo, tai isänsä voi opettaa. (Tosin minulle ainakaan hän ei ole pystynyt mitään opettamaan, joten jos poika on tullut äitiinsä, voi olla parempi pitäytyä jossain muussa touhussa! =D)


    • Lynne

      mutta en usko vanhempien varsinaisesti korostavan toista kulttuuria, vaan pikemminkin tuomaan sitä samalle tasolle suomalaisuuden kanssa. Eihän sitä Suomessa lapsi opi afrikkalaisesti kulttuurista juuri mitään kuin opettamalla ja antamalla virikkeitä. Jollain ne sitten juuri ovat joitain tanssi- tai rumputunteja. Se toinen kulttuuri on kuitenkin yhtälailla lapsen kulttuuri kuin suomalaisuuskin.
      Ja eikös mustien hiuksia laiteta juuri sen vuoksi, että niillä olisi helpompi olla? Käsittääkseni hiuslaatu on varsin karheaa ja helposti takkuuntuvaa, joten ymmärrän jos ikävää joka-aamuista takkujen selvittelyä halutaan välttää pidempi aikaisella kampauksella. Suomalaislapsen hiukset eivät paljon kaipaa muuta kuin pesun ja hiusten harjauksen...

      Meillä tyttö on puoliksi albanialainen, eikä hänen toista kulttuuria juuri mitenkään korosteta, muttei myöskään unohdeta. Suomalainen etunimi on tytölle annettu ja luterilaiseksi kastettu, koska Suomi on kotimaamme, mutta esimerkiksi albanialaisiin ruokiin, musiikkiin, kieleen yms. totutamme/opetamme lasta siinä missä tottuu syömään hernekeittoakin ja kuuntelemaan Anssi Kelaa...

    • pakolainen

      kultuuri saa ainakin mulle kelvata en ole edes
      lapsilani oppetanut minun äidinkieli .
      Omasta kultuurista muistan että töiden jälkeen
      mentiin Pubin kautta kotiin ja Pubissa juotiin
      olutta ja pelatiin kortia .Näillä Suomen oluen hinnolla on korkeintaan varaa keppanaan lähikauppasta,ja Pubit kierän kaukana.
      Olen siitä mieltä että kotona jokainen tehköön ja
      uskokoon mihin haluaa no julkisesti jokainen käytäytyköön kuin paikaliset asukaat.

      • Monikultturisti

        lapsillesi omaa äidinkieltäsi? Ei siitä nyt varmaan mitään haittaa olisi ollut vaan päinvastoin olisit saanut sujuvasti kahta kieltä puhuvia lapsia!

        Vai oliko sinulla kenties aina töiden jälkeen niin kiire siihen lähiöpubiin kännäämään ettet välittänyt tuon taivaallista lapsistasi vaan nyt puhut että suomalainen kulttuuri riittää...


      • pakolainen
        Monikultturisti kirjoitti:

        lapsillesi omaa äidinkieltäsi? Ei siitä nyt varmaan mitään haittaa olisi ollut vaan päinvastoin olisit saanut sujuvasti kahta kieltä puhuvia lapsia!

        Vai oliko sinulla kenties aina töiden jälkeen niin kiire siihen lähiöpubiin kännäämään ettet välittänyt tuon taivaallista lapsistasi vaan nyt puhut että suomalainen kulttuuri riittää...

        kaksi,kolmi,neljä kielisiä yksi osaa äidinkieleni
        hän opiskeli vuoden ex kotimaasani.
        Etkä lukenut ei olut varaa harastaa kultuuri lähibaarissa näilä oluen hinnoille jouduin luopumaan tärkeästä osasta minun kultuuristani.
        Tosin en vaadi että oluen hinta pitäsi laskea
        35 sentiin tuopiin.Vapaarhtoisesti olen muutanut tännä joten on vain sopeudutava .
        Eli maassa maan tavala .


      • pakolaisen lapsi
        Monikultturisti kirjoitti:

        lapsillesi omaa äidinkieltäsi? Ei siitä nyt varmaan mitään haittaa olisi ollut vaan päinvastoin olisit saanut sujuvasti kahta kieltä puhuvia lapsia!

        Vai oliko sinulla kenties aina töiden jälkeen niin kiire siihen lähiöpubiin kännäämään ettet välittänyt tuon taivaallista lapsistasi vaan nyt puhut että suomalainen kulttuuri riittää...

        omaa äidinkieltään, sillä hän opiskeli suomea samaa tahtia kuin minä opettelin puhumaan.

        Kyllähän isä viinakin juo eli ei hän mikään muslimi ole!

        Niin kuin on sanottu maassa maan tavalla.


    • tarja

      ja ihan liikaa

    • ite

      jos lapsi asuisi ulkomailla niin varmasti silloin suomalaisuutta korostettaisiin!!!!

    • äiti

      että sitä jotenkin haluaa tuoda lapsen elämään sitä toistakin kulttuuria, kun ei sitä suomessa asuessa paljon muuten saa. Ainakin minä haluaisin kasvattaa lapsen tietoiseksi siitä että hänellä on toinen kotimaa ja olemaan ylpeä juuristaan, sitä varmasti tarvitsee kunhan kasvaa vähän täällä välillä rasistisessa suomessa...

      • zuzki

        Herää monenlaisia ajatuksia näitä juttuja lukiessani..
        Minulla on kaksi lasta länsi-afrikkalaisen miehen kanssa.Erosimme jo viisi vuotta sitten,nykyään meillä molemmilla on omat kuviomme.
        Jäin miettimään tuota monikulttuurisuus-sanaa ja mitä se tarkoittaa.Muistan kun silloin -90-luvun alussa me nuoret äidit,joilla oli lapsia afrikkalaisten miesten kanssa perustimme hienon kerhon suomalais-afrikalaisille lapsillemme ajatuksena tukea juuri tuota monikulttuurisuutta.Kunnes se touhu meni siihen,että me suomalaisäidit istuimme tapaamisissa opettamassa lapsillemme afrikkalaista kulttuuria:)Monet meistä ei ollut koskaan edes käynyt afrikassa ja ainoa kontaktimme siihen suuntaan olivat miehemme.
        Alkoi jostain syystä tuntua naurettavalta koko homma.
        Minun lapseni,nyt 13v.ja 10v. kasvavat suomalaisiksi,eivät puoliksi sitä,puoliksi tätä,vaan kokonaisiksi ihmisiksi.En koe,että heillä on toinen kotimaa jossakin muualla,heidän isällään on ja hän on kotoisin jostakin muualta,mutta minun lapseni ovat suomalaisia ja kotoisin suomesta.
        Ulkonäöltään he erottuvat valtaväestöstä ja kokevat myös rasismia,joka satuttaa,mutta en voi uskotella lapsilleni,että heillä on jossakin joku toinen koti,johon voi paeta tätä kauheaa kulttuuria.Minä tuen lapsiani muodostamaan vahvan identiteetin ja pärjäämään missä tahansa suvaiten erilaisuutta.Heillä on paljon kavereita monenlaisista perheistä ja itse esimerkilläni pyrin opettamaan heille kunnioitusta kaikkia eri kulttuureja ja niitä edustavia ihmisiä kohtaan nostamatta mitään ylitse muiden.
        Se,mitä lapset oppivat isältään ja hänen tavoistaan ja kulttuuristaan on rikkaus ja etuoikeus ja antaa lapsille vastauksia kysymyksiin sukujuuristaan.Mutta minä en koe omaksi tehtäväkseni opettaa lapsilleni isänsä kulttuuria,se olkoon kaikella kunnioituksella hänen tehtävänsä.


    • vanha60

      vanha ketju.... No, ainakin meidän pojalla on niin hankalat hiukset, että niihin pitää laittaa letit tms. kampaus, jotta ne pysyisi jonkinlaisessa kuosissa. ja lapsen kannalta on kivempi, että tuntee muitakin monikulttuuristen perheiden lapsia, ettei koe itseään outolinnuksi. eihän vaikka puolisi afrikkalainen lapsi koskaan OLE täysin suomalainen.

    • hieman ymmärrystä

      niin-noista hiuksista vaan sen verran,että niiden laitattaminen on ainakin minun tietojeni mukaan ihan käytännöllisyys kysymys. afromainen hius kun tarvitsee ihan erilaista hoitoa kuin sileä suomalainen.... ystäväni lapsilla molemmilla afrot,ja ystäväni laitattaa ne säännöllisin väliajoin pikkuleteille asiaan perehtyneessä kampaamossa,koska ei itse selviäisi niiden hoidosta. menevät kuulemma kamalaan takkuun ja ovat hirmuisen epäsiistin näköiset,jos niille ei mitään tee.takut aiheuttavat lapsille myös päänsärkyä,joten jotainhan asialle on tehtävä.

    • mimi_puu

      Mun siskopuoli on puoliksi afrikkalainen ja hänen hiuksiaan on aina laitettu erityisellä kampaajalla joka on hyvin kokenut afrohiuksien laittaja ja ihan siitä syystä juuri, että kun oikein mitään muutakaan niille ei voi tehdä. Ja voi kuinka monesti hän on itkenyt sitä kuink olis kiva vaan olla suorat ja ohuet suomalaishiukset joita ei tarvitsisi laittaa tuhansille leteille....

      Ei todellakaan mun vanhemmatkaan olisi tuota tehneet, mutta kun hiuslaatu on NIIN ERILAINEN!

      Jotenkin haiskahtaa kateudelle tämän aloittajan keskustelu. Haluaisitko itse olla vähän erilainen ja ulkomaalainen ja siitä olet katkeroitunut? :D

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe