Kokemuksia kultsien omistajilta, millainen oli pentuaika?

niiskuneiti122

Meillä on nyt 11vkon ikäinen kultsi narttu. Koirankasvatus kirjoja olemme lukeneet useita ja niistä koulutusvinkkejä olemme kovasti yrittäneet opetella. Ensimmäinen koira meille, joten opettelua on meillekin tämä koira-arki. Olisi mukava kuulla kultsien omistajilta kokemuksia, miten teillä on pentuaika mennyt? Voiko tästä meidän viikarista tulla vielä ihana ja lempeä kultsi Nyt virtaa riittää ja kun oikein höpöravit alkaa niin ei usko mitään. Sitten kun pahin energiapiikki on ohi niin silloin jaksaa totella ja on maailman ihanin koira (niinkuin oma koira jokaiselle omistajalleen). Puremisvimma on hirmuinen, koko ajan saa tarjota jotain uutta sallittua puremista. "varastelee" mielellään tavaroita sohvalta ja sängyltä - kuljettelee niitä kuin mitäkin aarteita. yksin osaa olla kyllä todella nätisti. Maks 4,5h on ollut yksin kotona nyt viime aikoina. Yleensä vain 1-2h päivässä. Tuo yksinolon hyvin sujuminen on ollut todella positiivinen juttu. (webkameralla siis olemme vähän seuranneet mitä pentu touhuaa). Pääasiassa nukkuu ja järsii luutaan. Ei uikuta tjms. Ruokahalu on hirmuinen, mikä vain kelpaa. :D Metsässä liikkuessa saa olla silmätarkkana mitä kaikkea se suuhunsa laittaa.

Olisi todella mukava kuulla muiden kokemuksia :) Ja jos on joku asiallinen kultaisten keskustelupalsta niin linkkiä kehiin! Täällä kun liikkuu jos jonkinlaista asiatonta kommentoijaa.

2

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuneu

      Ihan normi pennulta vaikuttaa...Kannattaa paljon touhuta pennun kanssa ja kulkea erilaisissa paikoissa, niin se tottuu ääniin yms. Sisäsiisteyskin tulee ajallaan kunhan ahkerasti käyttää ulkona esim. heti kun pentu herää. Ja hyvä kun olette jättäneet sille puruluita ja leluja, kun se on yksin: onpahan sille sitten ajanvietettä. Ja koska kyseessä on noutaja, siitä ei saa kitkettyä pois sen luontaista taipumusta noutaa eli meillä ainakin kannetaan aina jotakin ja koiramme on jo 6- vuotias....Toivotan mukavia vuosia noutajan parissa!!!

    • Meidän vähänisotyttö

      Tutulta kuulostaa meilläkin - neiti on nyt puolivuotias.

      Vauhtia riittää - varsinkin iltaisin on melkoinen iltavilli. Meillä tottelevaisuutta on harjoitettu jo myös pentukoulussa - vaihtelevalla menestyksellä. Vetäminen lenkillä vastaantulijoiden luokse on jonkin asteinen ongelma edelleen, vaikka sitä koko ajan treenataankin. Ennen liukkaita saisi olla mielellään edes jotenkin hanskassa.

      Ja tosiaan kaikki kulkee suussa...ja varastaa edelleen helposti pöydältä, jos valvonta pettää.

      Mutta sitten on toisaalta niin kultainen kuin koira vaan voi olla. En voisi kuvitella sen ärhentelevän yhtään kenellekään ja kaikki hoitotoimenpiteet on lapsellisen helppoja suorittaa. Kyllä siitä varmaan vielä kasvaa se hyvin käyttäytyvä kultainennoutaja - jonka villiä nuoruutta sitten kaiholla muistelen. Aika kun tuppaa kultaamaan muistot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe