miten tuon katin saa paskomaan laatikkoon?

vihainenrumaihminen

Hemmetti tosiaan tuo kissanpentu (ei mikään hirviän pieni) ei suostu millään tehä tarpeitaan laatikkoon vaan mielummin sängyn alle, vaatekomeroon tai vessan lattialle. Se osaa kyllä käyttää laatikkoakin mutta ei käytä ikinä sillon kun en ole bongaamassa sitä itseteossa sängylle pissaamassa. Töihin lähtiessä laitan kaikki ovet kiinni näistä mieluisista vessapaikoista, mutta tuo pikku mulkku kusee sängyllekkin. Tänään oli 2 kusta sängyllä kun tulin! toinen on iso, että on ollu hätä mutta toinen kusi on vaan kolmasosa. mitä ihmettä?

harkitsen jo puolivakavasti sulkevani sen kannelliseen hiekkalaatikkoon työpäiväksi jolloin sen on PAKKO kusta oikeaan paikkaan. :D

15

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyppymyyrä

      Eieieieii! Kärsivällisyyttä tarvitsee eläimen hankkiessa. Opeta kissalle, että ei lattialle. Jos näet sen pissivät juuri sinä hetkenä lattialle, tönäise kissaa hellästi, että kissa älyää sen. Kanna sitten kissa laatikkoon ja palkitse se pienellä kinkunpalalla (esim) kun se on tehnyt tarpeensa.

    • Minkä kokoisia rakeita laatikossa on? Eräällä tuttavallani oli kissa (aikuinen jo) joka teki tuota samaa. Sitten joku kehotti häntä vaihtamaan laatikkoon hienojakoisempaa hiekkaa; tuttavani teki niin - ja se auttoi. Sen jälkeen ei lammikoita tai kikkareita enää löytynyt sopimattomista paikoista. Ehkä sinun kissallasi on sama juttu. Hiekka voi olla sen mielestä liian karkeaa, mistä syystä se mieluummin pitää vessaa muualla.

      Kokeile ainakin, ennen kuin alat kissaasi mihinkään sulkemaan tai kuristamaan... :D

      Jos vaihdat hiekan tai lisäät hienoisempaa entisen päälle, nosta pentu laatikkoon heti sen tehtyäsi, että se huomaa hiekan vaihtuneen.

      Toinen asia, että kuinka usein siivoat laatikon? Jotkut kissat ovat niin tarkkoja, että jos laatikko jää yhtenäkin päivänä siivoamatta, ne eivät enää käytä sitä.

      Kolmas mahdollisuus: kuinka iso laatikko sillä on ja paljonko siinä on hiekkaa? Tahtoo sanoo, että kuinka paksu kerros? Kissathan kaivavat kuopan tarpeilleen joten hiekkaa on oltava tarpeeksi. Ja kissalla on oltava tarpeeksi tilaa siellä touhuta, joten varmista, ettei laatikko ole sille ahdas. Jos tilaa on liian vähän, se ei halua sinne mennä.

      En tosin tiedä onko tämänhetkinen laatikko kannellinen, vai suunnittelitko puolivakavissasi hankkia sellaisen kissan sinne sulkemiseksi... Isompi kannellinen laatikko voisi auttaa, tai peräti avoin loota. Jos lootassa on nyt kansi, voisit ehkä kokeilla mitä tapahtuu jos otat sen pois. Ei se kansi kuitenkaan niin tiivis ole että se hajua mitenkään estäisi.

      • iloinenrumaihminen

        tämä katti teki samaa että kusi minne sattui edelliselläkin omistajalla ja hän käytti hienoa hiekkaa. itse käytän puupohjaista (tuollaista vähän pienenpää mitä perus päivittäistavarakaupasta saa eli lemmikkiliikkeestä ihan ostettua), ja kyllä siivoan laatikkoa sitä mukaa kun kissat paskoo ja on kyllä paljon hiekkaa ja tilaa. yksi kannellinen laatikko on ja yksi avonainen.

        Tuo kissa ei ikinä silloin kuse väärään paikkaan kun oon koton. mutta nyt oon tehnyt näin et laittanu vessaan kipot kupit makuualusta hämärään ja laatikko. ihana tulla kotiin töistä, eikä kämppä haise silt et taas on jossain muutama yllätys. Vessassa ollessaan se on osannu kakkaa laatikkoon. ja katti ei ole moksiskaan. alko vaan heti leikkii ku päästää ulos.


    • No on kyllä erikoinen tapaus! Ei kyllä tule sitten mieleen mitään rakentavaa... Hyvä kumminkin kun olet saanut asian hallintaan.

    • maggipeikko

      Käytätkö samaa hiekkaa, mitä kasvattiperheessä oli ennenkuin otit pennun? Joillekin se hiekan koostunut tuntuu olevan tärkeää. Toinen mikä tuli mieleen, niin ehkä se laatikko ei vaan ole kissan mielestä hyvässä paikassa? Siirtäisin laatikon paikkaa johonkin toiseen huoneeseen. Ja onhan laatikko varmasti tarpeeksi puhdas aina? Meillä on kissa hirveän tarkka välillä, ei suostu menemään tekemään tarpeitaan jos ei ensin putsaa sitä yhtä sielä olevaa pissikokkaretta pois. Sitten tulee mieleen, että kai kohtelet kissaa hyvin? Jos se tuntee olonsa turvattomaksi ja on ahdistunut, voi hyvinkin olla, että tulee tarpeet tehtyä sitten minne sattuu. Jos mikään näistä ei päde, niin sitten kissalla voi olla jokin eläinlääkärin tutkimusta vaativa sairaus. Jos vaikka pissaaminen koskee, niin se voi yhdistää sen kivun hiekkalaatikkoon ja ja välttelee siksi laatikkoa.

      Kai kissalle oli opetettu hiekkalaatikolla käynnin salat kasvattikodissa, ennenkuin se tuli sinulle? Älä nyt oikeasti ainakaan väkivaltaiseksi sitä kohtaan ala, se vain pahentaa asiaa entisestään. Jos tuntuu, että hermot menee etkä kertakaikkiaan enää kestä etkä jaksa yrittää ymmärtää ja olla kissalle hyvä omistaja, niin anna se suosiolla uuteen kotiin. Älä ainakaan niin typeräksi ryhdy, että lopettamista alkaisit harkita terveelle kissalle, jota et vain osaa oikealla tavalla hoitaa ja huolehtia. Ja jos päädyt kissan pois antamiseen tai muuhun ratkaisuun, niin tee itsellesi ja kaikille kissoille palvelus, äläkä ota ainakaan kissaa enää, ja jos joskus otat niin älä ota ainakaan sisäkissaksi.

      • vihainenrumaihminen

        no enhän minä laita kissaa kuolemaan jos se ei osaa paskoo laatikkoon. :D
        laatikon paikkaa oon siirrellyt sinne sun tänne, parhaalta vaikuttais olevan tuo paikka ihan tässä missä katit oleilee, olohuoneessa.

        Ja en tiedä huudan katille, läpsäytän käsiä kun se on hyökkäämässä verhoihin tai vessapapereihin, ihan normaalia kurinpitämistä mä harrastan tietenkin jottei tuosta tuu sellasta painajaiskissaa. ilonen sosiaalinen ja leikkisä kisu se silti on. mä raivoisin sille jos saisin sen itseteossa kun se on väärään paikkaan pinnistämässä mut en voi vahtii sitä koko aikaa ja sängyn alta on vaikee pelästyttää se pois saati sitten nähdä et se menee sinne.. pitänee laittaa esteet sinne. se tuntuu tykkäävän paskoo hämäriin paikkoihin vaikkakaan ei vessan hämäryyteen missä toinen laatikoista on.

        kyllä tuo Osaa käyttää laatikkoa mut se ei vaan usein käytä sitä. En oikein suostu luopuun mun puupohjasesta hiekasta vaan yritän tuon saada vaan hyväksymään sen koska mielestäni on naurettavaa tunkee ulostetta muovipussiin ja viedä roskiin.
        Ja se istuu normaalisti ja käyttäytyy normaalisti, en tiedä mikä fyysinen vika sillä olis sitten. toisella vanhemmalla kissalla oli virtsakiteitä ja kyl huomasin et sil oli kipuja, mut tuo pikkunen ei oo mistään moksiskaan.

        Huomenna tulee palkka ja ostan Cat's offia (se on erikoista että tämmöstä myydään eläinliikkeessä :D)tai vastaavaa ja sprayaan sitä hemmetti ympäriinsä ni saa nähä miten se toimii.


    • kissan puolesta

      "naurettavaa tunkee ulostetta muovipussiin ja viedä roskiin. "

      Vielä naurettavampaa on siivota ulosteita ja pissoja vääristä paikoista oman itsepäisyyden takia. Kaikki kissat eivät vaan halua/suostu käyttämään pellettejä ja silloin seurauksena voi juuri olla tuo vääriin paikkoihin tekeminen. Minä laittaisin toiseen vessaan mikrohiekkaa ja katsoisin katoaako ongelma tuolla.

      Kissallahan voi olla myös virtsatietulehdus. Kaikista kissoista ei ulos päin huomaa kipua vaan ainoa oire voi olla tuo vääriin paikkoihin tarpeiden teko.

      • vihainenrumaihminen

        Virtsatientulehduksen normaali ihminen huomaa, koska kissa (tai mikä tahansa eliö) yrittää pissaa pakonomaisesti.

        Joo se voi olla et jouvun ostaan jossain vaihees paskahiekkaa joka haisee, pölyttää kaikki seinät, leviää ympäri huushollia ja on luonnolle ilkeää. Toisaalta en tiedä kumpi onkaan vaikeempaa, se et kaikki on siinä hiekassa vai se että kerään kerran pari päiväs kakkapökäleen pois maasta. Itse en tykkää siitä hiekasta..

        Noh, nyt tilanteen katsaus, Cat's offia en oo viel päässyt ostamaan, sängyn alle ei enää pääse ja kissanpentu on paskonut sängyn päälle. jee ojasta allikkoon. Nyt en enää anna sen mennä sängylle ollenkaan jos se tajuais sen olevan kielletty alue kokonaan. saa nähdä.


      • hiekkahirviö
        vihainenrumaihminen kirjoitti:

        Virtsatientulehduksen normaali ihminen huomaa, koska kissa (tai mikä tahansa eliö) yrittää pissaa pakonomaisesti.

        Joo se voi olla et jouvun ostaan jossain vaihees paskahiekkaa joka haisee, pölyttää kaikki seinät, leviää ympäri huushollia ja on luonnolle ilkeää. Toisaalta en tiedä kumpi onkaan vaikeempaa, se et kaikki on siinä hiekassa vai se että kerään kerran pari päiväs kakkapökäleen pois maasta. Itse en tykkää siitä hiekasta..

        Noh, nyt tilanteen katsaus, Cat's offia en oo viel päässyt ostamaan, sängyn alle ei enää pääse ja kissanpentu on paskonut sängyn päälle. jee ojasta allikkoon. Nyt en enää anna sen mennä sängylle ollenkaan jos se tajuais sen olevan kielletty alue kokonaan. saa nähdä.

        Minun hiekkani ei pölyä. Leviää hiukan, mutta olen ehkäissyt sitä ruohomatolla kriittisessä paikassa.
        Enkä usko että savi on sen vieraampaa materiaalia kuin joku pelletti.
        Hiekka on pienirakeista ja sisältää jotain krystals.


    • 17+3

      Ihan btw. Laadukkaat mikrohiekat eivät haise tai pölyä ja kulkeutumista saa karsittua laittamalla hiekkalaatikon eteen pienen maton. Kierrätyksen kannalta se ei tosiaan ole paras mahdollinen vaihtoehto, mutta loppuviimetteeksi kissan hyvinvoinnin vuoksi joutuu tässä asiassa usein kompromisseja tekemään.

      Kissan virstatientulehdus ei kaikilla kissoilla näy päälle päin muuna kuin laatikon ulkopuolelle pissaamisena/ulostamisena. Muutenkin, jos kissa ei syystä tai toisesta (vaikka nyt sen hiekan takia) halua laatikolla käydä, se voi aiheuttaa pissan panttaamista, joka taas edesauttaa pissavaivojen syntymistä.

      • vihainenrumaihminen

        VITTU


      • vihainenrumaihminen
        vihainenrumaihminen kirjoitti:

        VITTU

        Mutta siis virtsatientulehdus on sitä että yrittää pissaa väkisin koko ajan. Ihan minne sattuu toki myös, mutta se on jatkuvaa pissimisen yrittämistä ja sen kyllä huomaa että jokin on vialla eläimestä kuin eläimestä ja ihmisestä. se on fakta.


      • khbfhjkj
        vihainenrumaihminen kirjoitti:

        Mutta siis virtsatientulehdus on sitä että yrittää pissaa väkisin koko ajan. Ihan minne sattuu toki myös, mutta se on jatkuvaa pissimisen yrittämistä ja sen kyllä huomaa että jokin on vialla eläimestä kuin eläimestä ja ihmisestä. se on fakta.

        Noo ei mene ihan noinkaan. Virtsakivien tullessa kissa yrittää väkisin pissata, mutta pissaa ei välttämättä tule. Virtsatietulehdus voi ilmetä myös vääriin paikkoihin pissaamalla, niinkuin minun kissalleni kävi. Kannattaa yrittää metsästää pissanäyte kissan käydessä laatikossa ja viedä eläinlääkäriin tutkittavaksi. Hinta on jotain 20-40€ luokkaa. Tsemppiä, kyllä ne asiat siitä vielä selviää!


    • ei pellettejä

      Minkä ikäisenä olet ottanut pennun?

      Pelletit ehdottomasti pois, valtaosa kissoista ei hyväksy niitä. Luulisi olevan helpompi vaihtaa hiekkaa kuin siivota kusia sohvilta ja sängyiltä :o

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe