KAHVIPIRTTI 69 /2012

SkillaN*

Huomenta,, pimeyttä ympärillä ja uusiksi laitettu pirtti, tulkaa kahville.
Taas on syytä uusia pirtti, tyhjä, puhdaslehtinen vieraskirja pöydälle, siihen on mukava viestinsä kirjoittaa.
Nuo tekstiilit vaihdan myös vähän paksumpiin antamaan lämpöä viileneviin päiviin.
Tällä kertaa paksut, luonnonvalkeat verhot, joissa oliivin vihreitä kiemuroita, sanotaankos näitä retro verhoiksi, en tiedä mitä tarkoittaa, olen vaan nimen kuullut;)
Ehkä joku kertoo.
Poppanat olen todennut helppohoitoisiksi, siistinä pysyviksi, siksi taas uusin värein, verhojen väriä seuraten niitä pöydille laitan.
Kauniit syklaamit pöydille ja samansävyiset kynttilät kodikkuutta pirttiin lisäämään.
Kaulin saa syklaamin punaisen rusetin ja kissoillekin sellaiset kaulaan laitan, antavatko kauankaan niiden olla.
Muutaman päivän perästä, pirtti on jo yhdeksän vuotta ollut olemassa, toivon, että enemmän iloksi, kuin murhetta tuottaneena.
Juhlimme viimeistään vuodenperästä, kun ja jos kymmenen tulee täyteen.
Hirveän pitkä aika taaksepäin ajatellen, eteenpäivä päiväkin pitkältä tuntuu näin ajatellen.

Tallinnaan on monen matka, sinne mekin sitten 22-23 päivä tätä kuuta matkaamme, toivotaan tuulien olevan suotuisia kaikille matkaajille.
Lokari-X on pistäytynyt vanhassa pirtissä, ja kertoi mahtavia lukuja lämpätiloista, johan on kuin huonosti lämmitetyssä saunassa;)

Ramoona hatun mallia kaipaili, blogiakin, eipä jaksa vanha sellaista aloittaa, vaatisi liikaa touhua ja taitoakin, kiusaan jo tässä joitakin pitkillä "turhan" puhumisilla.
Hatun aloitin päälaelta, silmiä lisäten, päähän koettaen ja kun korkeus oli hyvä, melko rajusti lieriä aloin tekemään ja silmiä lisäämään.
Siinäpä se ja vaikka silkkilankaa piti olla, kuosi ei pitänyt, kovettaa olisi pitänyt jollakin.
Varoitus Marja-Liisalle.

Nyt toivottelen kaikki tervetulleeksi uudistettuun pirttiin, jatketaan samoissa merkeissä, joulu jo häämöttää, kauppoihin alkaa pikku hiljaa joulun tavaroita esiin tulemaan, pikku-joulut alkavat ravintoloita työlistämään, mutta eipä nyt tämän enempää joulusta, mutta kyllä se arkeemme alkaa tunkea, tavalla tai toisella.

Seinät leveällä, katto korkealla ja kynnys olematon, kaulin hymyillen oven suussa tervehtii sopuisalla mielellä sisään astuvia, tervetuloa.
Jotakin syksyistä musiikkia laitan soimaan, vaikka "Syys illan tuuli, nyt lehdoissa huokaa" kahvit valmiina astukaa sisään.
Taas jäi kirjautuminen, alkaa tuo muisti pätkimään.

214

772

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvää huomenta! Pirtti on taas tosi kaunis,joten kelpaa viettää täällä aikaa..
      Otan kahvit ja nautiskelen..Toin maustekakkua tullessani....Joulu tosiaan lähestyy,mutta kuuluuhan se tähän vuoden loppuun..Emme ota siitä stressiä vielä.
      Syksyllä on kaikenlaista menemistä,ei ehdi vanheta yhdessä paikkaa.. Hyvä niin.
      Tänään ei ole ,onneksi mitään.. Pitää mennä ostamaan patja.. Toivottavasti ei ole painava,kun ei ole sitä autoa ,millä kuljettaisi sen kotiin..Bussilla vaan liikun..
      Sain sieniä ja niitä putsailin..kyllä kävi henkeen..luulin ,että tukehdun,niissä niitä itiöitä tai jotain..Tytär yleensä on tehnyt sen,mutta nyt ei ehtinyt..On ,kuulema ,hyvä sieni vuosi.. Te tietenkin olette ahkerasti keräilleet. Nyt alkaa jo olla kovin syksyistä,lehdet putoilevat vauhdilla.. Ilmassa on haikeutta,kesän mentyä..Olikohan edes 10 kaunista päivää..Vähiin jäi,menneenä kesänä..odottelua vaan. No,se oli,tyypillinen suomalainen kesä..Ei haitannut,en niin helteistä tykkää edes. Nyt kuuntelen kaunista musiikkia ja toivotan kaikillle:
      Oikein ihanaa,syksypäivää! t.Irkku

      • Hei kaikki!

        Jos sade tietää matkalle lähtijälle onnea, on sama, onko sade vai pouta.
        Olen lähdössä Tallinnaan, ja ainoa toive on, ettei myrsky kovasti myllertäisi. Yksi kokemus laivan keikkumisesta on, ja se riittää.
        Meitä istui L-asennossa sisääntulokerroksen seiniin nojaten melkoinen joukko mummoja. Hauskaahan meillä kyllä oli, ja juttu luisti. Nälkäkin alkoi kaivertaa vatsassa, mutta toisaalta ruoan ajatteleminenkin pani yököttämään.

        Yksi nuorehko rouva oli jo ehtinyt lounaalle, mutta lysti loppui lyhyeen, kun piti juosta ravintolasta maailmanennätysvauhtia vessaan. Hän ei kuulemma päässyt edes pistesijoille, kun hänen edelleen oli ennättänyt vessan täydeltä nopeajalkaisempia daameja.

        Olenkohan tulossa vanhaksi, kun yhtään en ole innostunut lähtemään?
        Ymmärrän oikein hyvin niitä ihmisiä, jotka juuttuvat neljän seinän sisään.
        Jos herra mieheni ei kuvainnollisesti potkisi minua liikkeelle, löhöäisin kesät parvekkeella ja talvet sohvalla lukien tai ristikoita ratkoen.
        Kummallista! Minähän se meillä olen pää kolmantena jalkana ollut lähdössä.

        - Niin muuttuu maailma, sanoi jo Nummisuutarin Eskon isäkin. Taisi olla viisas mies, vaikka jättikin mainitsematta, että mm. Venlastiina sen mukana.
        Peijakas! Pätkii kone ja kirjoittajan ajatus.
        Paras lähetellä Pirttiin reippaat terveiset ja tuoda tullessaan naapurin suklaakoinvehteja.
        Heippa!


    • Hintriika*

      ;Lystikästä keikuntaa matkalaisille! Minä sitä en keiku juuri koskaan mihinkään. Tänne, tänne jäädä täytyy... Mutta mitäpä tuosta vaikertamaan, kun ei se sillä miksikään muutu. Töllöttimen (pakollinen) uusiminen pyyhkäisi ajatuksenhäivänkin matkailusta pitkiksi ajoiksi.

      SkillaN esitti lääkkeeksi kaurapuurolinjaa. Hyväähän kaurapuuro on, mutta aika yksipuolista, ellei päivän mittaan ole jotakin muutakin. Minulla ruokakulut on jo ennestäänkin niin minimaaliset, että vaikea niistä on pihistää. En aina itsekään käsitä, mistä minä onnistun pihistämään, kun kaikki on minimissä muutenkin. Tietyt peruskustannukset on ja pysyy samoina, niihin ei voi vaikuttaa. Jostakin minä silti aina pikkuhiljaa saan kartutetuksi sitä pahanpäivänvaraa sen verran, että uskaltaa taas huokaista.

      Olin huomaavani pientä moitetta huomautuksessa "ph":lle, että täältä pohjoisesta harvoin kuuluu mitään. Ikään kuin laskin itseni mukaan siihen. No, tiedänhän minä, että huomautus oli retoorinen eikä mikään moite. Jokaisen elämässä on erilaisia tilanteita. Minulla nyt ajatukset pyörii enemmän noissa opinnoissa, mutta en minä pirttiä ole hylännyt. kiva käydä edes lukemassa, jos ei aina ehdi terveisiään jättää.

      Ja oli mukava huomata, että elämää on vielä selkäni takana. Ilahduin kovasti ph:n viestin näkemisestä.

      Päivä on märkä mutta aika lämmin. Antoisaa tiistaita kaikille!

    • pema

      monet ihmettelevät missä pohjoisen mielipiteet ovat, täältä on kaus pitkä matka itsellä on vaikeksia lähteä pitkälle matkalle .kaurapuurokin on hyvää jos ei ole muuta syötävää.

    • Iltaa

      Pikaisesti juon ehtookahveet ja onpa jotain hyvällistäkin kastettavaa, kahveen kanssa.
      Olin lapsena äiteen kanssa sukuloimassa Nohkualla, siellä emäntä kehoitti vieraitaan: ottakaa bullaa. Äiteetäni nauratti, mielestään oli hienostelua käyttää b- kirjainta, pulla sanasta.
      Oli mukava käydä sukuloimassa monessa paikassa, silloin kuljettiin junalla ja linja- autolla ja käveltiin lopun matkaa, jollei siihen aikaan jollakin perheellä ollut autoa. Nohkualaisilla oli pikku renautti, napin kokoinen kottero. Sisään sullottiin matkustajia niin paljon kuin mahtui ja sai oven kiinni. Yks reissu Tampereelle auto oli tosi tiukkaan ahdettu, minäkin istuin jonkun sylissä pää katossa. Taittui se matka niinkin, tais sentään poliisisetä pysäyttää ja kommentoi ylikuormasta. Siihen aikaa kaksi lasta vastasi yhtä aikuista vai kuinka se olikaan. Lystiä oli, kun auton kyydissä pääsi.

      Mukavia on muistelot, ku lisää mielikuvitusta mukaan.Eihän näinkään vanhoja juttuja enää täydellisesti muista.
      Tähän päivään, lähen piskin kans pissille. Kerkesi tulla ihan pimee, kun selailin näitä sivuja, nyt on silmä kourassa kulettava.
      Iltoja kaikille.
      Hei hei

    • Ehtoota tuas.

      Eipä näyttäneet sitä hyppäämistä,sääkait sotki suunnitelmat.
      Tarkotan sitä ennätys hyppyä siellä jossain;)

      Huomenna on sitte outettava liäkärin soittoo ja ylj huomenna toeselle liäkärille mänö.

      Mänen vahtimaa jos ne näättää tullooko se ukko sieltä ehjänä.

      näkyillään...

      • Seison tässä pirtin ovella ihastelemassa kaunista ja sopusointuista näkymää pirtissä. Kaikki on taas valoisasti sävysävyyn vaaleine väreineen.
        Ihmisissä tuntuu käyvän kato,kuka on menossa etelän lämpöön, kuka Tallinnaan ja kuka minnekin.
        Minä taas aattelin huomenna pitää oikein suursiivouksen. Sen verran poutaa kuitenkin luvassa. Siinähän ei tarvitse mennä pihaa pitemmälle...
        eikä lentäen eikä laivalla.
        Suurta tyydytystä kuitenkin tuo, siivouksen jälkeinen olotila.
        Jos sitten loppuviikolla heittäisi vähän viihteelle - saa nähdä.

        Onhan nuo lapsuusmuistot mukavia. Olin 4:n ikäinen kun pidin hinkuyskän. Mieleen jäi kun isäni ulkoilutti minua potkukelkalla.
        Olin kokonaan kääritty oransin väriseen ohueen huopaan. Sen läpi katsottuna koko maailma oli oransin värinen. Se jäi mieleen.
        Olin jo toipumassa, ja ulkoilmaa piti saada.
        Vasta sen jälkeen yleisty nuo rokotukset. Nykyään ei hinkuyskää sairasteta, jos rokotetaan.
        Ruokahalukin siinä meni. Muistan kun äiti kyseli että mitä ihmettä haluasin syödä. Kun mikään ei maistunut. Loppujen lopuksi ne olivat äidin tekemät plätyt, millä se elämä alkoi palata raiteilleen.

        Tämä on Wiiwidearin syy että aloin vanhoja muistelemaan.
        Siihen bulla asiaan minulla ei ole mitään sanottavaa jos satuisi kohdalle niin söisin oitis pois kuleksimasta.
        Nytpä otan uuden pirtin herkkuja suun täydeltä ja toivottelen mukavaa iltaa ja yötä kaikille !


    • Puolessa viikkoa jälleen ja pimeää ja kosteaa, sitä aikaa nyt elellään.
      Lämpöä ulkona yli seitsemän ja sisällä peräti kaksikymmentäneljä, aivan liikaa.
      Pari astetta suositusten yli., eihän se lämmin luita riko, mutta liika uuvuttaa.
      Katselen tuota kosteaa asfalttia, siihen kun pakkasen iskee, jopa luistellaan, lähellä sekin aika on.
      Seurasin eilen asfalttimiesten touhua, kun paikkasivat putki hommien jälkiä, kyllä siinä jokainen tiesi tehtävänsä ja näppärästi sai katu uuden pinnan.

      Hyvään alkuun on pirtin kanssa päästy jälleen, naurattaa nuo peukut, joku niitä laittaa, joku poistaa, myönteistä on kun ylös päin tököttävät.
      Ei ole tullut seurattua aina koko peukku hommaa, joskus olen ihan vaan laskenut peukut koko ketjun sisällä ja eihän ne pidä paikkaansa tuon ulos näkyvän kanssa, turhuutta koko peukku systeemi.
      Kaipaan edelleen sitä oksa puuta, siitä selkeästi näki kenelle viesti on tarkoitettu.

      Eipä taida pahemmin myrskytä noiden matkalaisten merellä, lyhyt aikahan se on Tallinnaan meno, mutta kyllä siinä ajassa merisairaaksi tulee, minä ainakin.
      Rasituksia niitä matkustaessa tulee, lentäen korviin koskee ja merellä sisuksia myllää.
      Ilmankos on sanonta reisussa rähjääntyy.

      Sellainen pieni ikävä sieltä pohjoisesta tulevia viestejä sai toteamaan, että useammin saisi pirtin ovi aueta sieltäkin suunnasta, mutta hyvä että edes joskus
      Peman toteamus että matka on pitkä sieltä, mutta eihän se kirjoitteluun ole kuin koneelle istahtaminen, tosi jos liikkeelle oikeasti lähtee, saa monta tuntia körötellä.
      Siinäpä se on, kun ruuasta on tinkinyt kaiken liian ostamisen pois, vaikeaa on keksiä mistä säästää ja niin hyvää kuin kaurapuuro onkin, siihen mokomaan kyllästyy.
      Silloin kauan kauan sitten äiti keitti joka aamu kaurapuuron kouluun lähtiessä ja muistiini on jäänyt sellainen kuva, että se oli parempaa kuin nykyisistä ryyneistä saa..
      Höyrytys vie ryyneistä maun, vaikkakin sitten nopeammin kypsyy, mikään ei ole kuin ennen, kaurapuurokaan.

      Onhan tuo bulla jo melkoista hienostelua, oliko pikkusormi vielä pystyssä, kupin sangassa, no onhan sitä hienoutta jollakin tapaa yritettävä;)

      Minulla oli lapsena tulirokko ja silloin piti olla eristetyssä sairaalassa, muistan kun äiti joka päivä käveli pitkän matkan ikkunan taakse, kun minulla oli niin kova ikävä, autot ei siihen aikaan kulkeneet katurina.

      Oliko irkun matka onnistunut?

      Pitää näitä juttuja kaapin hyllyyn laittaa, tuolla jossakin ketjussa sanoivat, että niin teemme, sitten kun ei muisteta, sieltä taas uudelleen kerromme, hyvin oivallettu;)
      Tarkoitti kaiketi, että samoja jauhamme, no niin kai teemmekin, mutta väliin mielestäni hyvin asiaakin puhutaan.
      No mielipide sekin, joten hyväksytään ja luetaan ne hyvät ja viisaat viestit muista ketjuista, eikös vaan;)

      Tänään on sitten aivan ilman suunnitelmia koko päivä, että mihin sitä nyt rupeaisinkaan, vai painunko takaisin sänkyyn, se olisikin aika erikoista;)
      Onnistunutta päivää toivon teille ja itselleni, ilta sitten tietää mitä tapahtuu.
      .

    • Huomenta!

      Suoritan koeajon! Eilen takkusi rekkautumisen ja "bannauksen" takia.Niitä IP- numerosotkuja lienee...kunhan koetan.

      • Nyt näyttää homma toimivan! Ottaahan nämä harjoitukset hiukan pattiin.

        Kaurapuurollahan potkin itseni joka aamu liikenteeseen. Kyytipoikana marjakeittoluirua, jos sitä ei satu olemaan käy marjatkin. Tuskinpa sitä puuroa kannattaa hyväsi kehua, mutta menetteleehän se, niin tänäänkin. Syön monipuolisesti, mutta ilman kikkailua, enkä nautinnokseni, vaan nälän poistamiseksi. Ruokahaluni on kunnossa, riittävästi menee ilman erikoisherkkujakin. Kaipa asenteeni on perua ajoilta, jolloin ei ollut mitään ruokaa edes nälän torjuntaan. Ajoittain oli sellaisiakin pätkiä elämääni kouluttautumisessa,

        Matkalaisihan on mennyt ja menossa. Tallinnan olen kierrellyt riittävän hyvin.
        Jos lähden siihen suuntaan, olen vähän pitempään samalla vaivalla. Ehkä käynkin jossain kylpylässä. Johan tässä olisi "palkintomatkan aika", no ne vaan ovat vielä harkinnassa.

        Panempa tämän vetämään kohti Pirttiä. Saa nähdä viekö tuuli!


    • Huomenta.
      Täältä sateen keskeltä;(

      Ihme kumma että olen nyt jo hereillä ,)

      Tänää odottelen iltapäivällä sitä liäkärin soittoo.

      Noista lapsuuden ajan muistoista;

      Neljän vanhana olin umpilisäke leikkauksessa,se reissu on hyvin jäänyt mieleeni.
      oli luulleet etten selviä siitä,isä oli tullut rintamalta katsomaan.
      Muistan,kun äiti ja isä seisoivat siellä sairaalan käytävällä,ja lääkäri huuti perääni ettei saa juosta.12cm pitkä muisto on vieläkin siitä keikasta tuossa masussa.

      Tänään tulevat meidän taloyhtiön porukkaa pitämään jotain palaveria meille.(että vanhat ruotuun)NOh leikkiä vain;)

      Hyvää oli pirtin kahvee,kiitosta vuan.
      näkyillään...

      • Syntyi lapsi syksyllä.
        tuulet niin vinhasti vinkui.
        Tuult oli koko elämä,
        nähnyt ei kesää ei kevättä.
        eli vain syksystä jouluun.
        Se oli Aleksis Kiveä . Nythän on 10.10

        Tasaisia säitä ollut pitkään. Tuntuu että koko syksy on ollut
        tämän tapaista. Joskus voi ripata vähän vettä, aurinkoa toisinaan, lämpöasteet 7 - 12 välillä. Siis normaalia syyssäätä. Vai olisiko lämmin syksy ?
        Tosin pahoja tulvia ollut, missä vettä on tullut yli oman tarpeen.

        Kunnon syys siivoukset tehty. muutaman päivän kun heittelee pois kaikkea tarpeetonta.
        Tytön pojan tyttöystävälle on voinut ujuttaa kaikkea kelvollista. Hän rakastaa pitää kirpputoria. Sitä vähän pidettyä ja hyväkuntoista on paljon. Kas kun ihminen voi pitää vain yhtä vaatekertaa kerrallaan.
        Harvemmin käytetyt ovat uuden veroisia.

        Joskus kuukausi ulkomailla avartaa näkemään miten vähällä tulisi toimeen. Eroa on siinä että rakkaassa suomessamme
        Tarvitsemme myös pakkasvaatteita, ja harrastukseen liityviä asuja.
        Joka tapauksessa liikaa aina keräilee kaikenlaista.
        Varmaan monen muukin heikkous..? Niin miehen kuin naisen.

        NYt käy kutsu iltapäiväkahville. Heippa !


    • "ph"

      Istua napotin eilen ja oottelin, että tuleeko kukaan.
      Eikös se ole "Vie vanhus ulos" teemaviikko, eikä ketään tullut. Yksi pipomies soitteli ovikelloa, en vain ehtinyt heti avaamaan. Nyt en tiedä, oliko hän sivusuun mennyt viejä vaiko kuuromykkä opiskelija.

      Parempi on olla odottamatta, ei kukaan vie.
      Kävin minä H* naapurissa Pyykkäreitä katsomassa ja Puhdistusta, jotta puhtaaksi tuli pelkällä katsomisella. Molemmat olivat katsomisen arvoisia esityksiä.

      Joulukortteja nyvertelen pikkuhiljaa, ennen joulua on niin kiire, ettei ehdi kuin yöllä, enkä sellaista enää jaksa. Hiljaa hyvä tulee!

      Siispä hiljenen nyt.

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen uusi päivä alkamassa, mitä tuokaan tullessaan.
      Kaupunkini vaalitaistot on alkaneet, varmaan joka paikassa, nyt on eläkeläinen tärkeäksi koettu ja kerrottu.
      Olisihan se suuri äänestäjä kunta, kun kaikki lähtisivät äänestämään.
      Meillä on aika monta eläkeläistä pyrkimässä valtuustoon, läpi menisivät jos eläkeläiset yksi tuumin heitä äänestäisi.
      Tulevaisuus on nuorten, heitä päättäjiksi on saatava, mutta hyvä on myös kokemuksen äänen mukaan päästä.
      Olemme yhteiskunnalle tärkeä ryhmä, maksamme veroa, kulutus voi olla pientä, mutta matkustamme paljon ja siitä osa jää kotimaan kassaan.
      Tulevien päättäjien olisi hyvä huomioida myös eläkeläiset päätöksissään, työpanoksemme olemme antaneet, yhteiskuntaa rakentaneet ja se ei vähäistä olekkaan.
      En pyri valtuustoon, joten nyt lopetan, sanottavaa kyllä olisi;)

      Ynnämuun mainitsema puute ruuasta opetti monelle meille, miten ruoka on arvokasta ja ei sitä hukkaan saa laittaa.
      Ihmettelyni aihe on nuo parasta ennen päiväyksellä olevat, ne tekee kauppansa, miksikäs ei tekisikään, heti valmistettuna tai pakastettuna ihan hyviä ovat.
      Lainsäädäntöä ihmettelen, kun kysyin vanhentunutta makkaraa maalla kissoille, kauppias sanoi ei niitä saa antaa, mihin ne menevät, rotilleko kaatopaikalle?
      Kyllä ruuan tuhlaaminen on mitoissaan, kun jäteastiaan kurkkaa, siellä kokonaisia leipiä ja pullia, no lajiteltuna ne edes meneväi biotarpeisiin, kaikki vaan ei vieläkään lajittele.
      Kyllä se tavallinen arkiruoka on hyvää ja terveellistä, ollut aina ja on edelleen.

      Niinpä niin, siivoukset tehty, mutta saisi kai noita ikkunoita taas pesemään ryhtyä, nuo ainaiset sadekuurot antavat pohjan pölyn tallentumiseen lasiin ja harmaalta näyttää.
      Jos mikä niin tuo siivous on turhauttavaa, se ei lopu koskaan.
      Ihana tunne kumminkin vähän aikaa, nautippa siitä meri-kukka.
      Katselen nyt tätä syksyn kulkua, josko vielä innostuisin ikkunat kertaalleen pesemään.

      Olenhan minä tänne asti kuullut tuon muorin korttiringin naurut, ihmekkös joa kurinpalautusta saatte;)
      Vakavasti, kiva että on kivaa.

      Niin, joulukortteja minäkin ja kerhon tytöt ollaan myyntiin tehty, tulot niistä ei sanottavia, mutta tekeminen kivaa, eräänlaista taiteilijana olemista;)
      En ole oven takaa ketään minuakaan muistamaan tullutta nähnyt, tulihan tytär ja hänen kanssa käytiin haudat kunnostamassa, siinä yksi homma mikä poistui päivä järjestyksestä.
      Taulun sain jonkinlaiseen tilaan, sitä nyt katselen ja sitten taas parantelen, tuleeko mitään, jää arvoitukseksi. ( pahoin pelkään samaa laatua kuin entisetkin)
      Paikat sain sotkettua, olen minä sellainen pensselien kanssa heiluja.
      Olen minä myös melkoinen kirjoittaja, sanan kaikki kirjaimet sain vääriin paikkoihin, ajatus kulkee nopeammin kuin sormet;)
      Siksi kai viestini niin paljon virheitä sisältää.

      Nyt tuli melkoinen juttu taas, varmaan politiikoksi hyvin sopisin, puhetta tulee, enpä nyt siihenkään enää ryhdy.
      Kivaa päivää meille kaikille, naurua muorin tapaan.

    • Huomenta.

      Aikasin olen minäkin hereillä.

      Joo ne meidän säätiön immeiset kävi eilen,vuokrat nousee,sehän jo arvattiinkin.

      Lääkäri soitti ja sanoi veriarvojeni olevan oikein hyvät.
      Helpottihan se,kun jännitti vähän mitä kokeet näyttää.
      Hemoglobiinin sanoi olevan oikein hyvä.
      Eikä ole verenpainetta,eikä diabetestä.

      Mennä porskutetaan vain vanhaan malliin.

      Harmaa on taivas,pilvet riippuu niin matalalla että tuntuu kuin sais tuolta katolta luudalla huiskittua niitä.

      Radio tussa selän takana pulputtaa;vettä' kuulema tänäänkin tulee.Eipä mikään yllätys ole.

      Nuo pennut tuolla pesällä on ihania,niin emossa kiinni koisivat.

      Mites muuten se meidän jääkarhun poikanen?joko ne luovutti sen muualle.
      kun en muista olenko lukenut siitä;(

      näkyillään...

    • Huomenta vaan jo näinkin aamuhämärissä. Olethan SkillaN saanut myös maalaustyönkin käyntiin kun olet jo kriittisesti tarkastelemassa tuloksia. Niinhän se on, että taukojen jälkeen aloitus on se vaikein vaihe. Siitä kun vauhtiin lähtee, alkaa työ sujumaan ja tuleehan niitä roiskeitakin. Näin olen kokenut.

      Vaalithan ne ovat, olen vain seurailijan asemassa. Kyllä ikäihmisiäkin on ehdokkaina ja aina sitä varttunutta joukkoakin valinnoissa mukaan tulee. Minulle on vieras ajatus "eläkeläisten puolueesta". Ei yhden asian puolue ole hyvä, vaikka sellaistakin tarjoillaan. Tasapaino se on paikallaan.

      Kun olen ehdokaslistojakin tarkastellut, varttuneimmat ehdokaat ovat pitkälle yli 80 vuotiaita. Mikäs siinä, samathan ovat oikeudet kaikilla. Vaikka ei ole kuin yksi ääneni, pidän sitäkin sen verran arvokkaana, että aion sen tehokkaammin käyttää kuin liiankin pitkän kokemuksen omaavan hyväksi. Enkä myönnä olevani ikärasisti, vaan realisti.

      Kirjaimet minultakin lentelee miten sattuu - vieläkin. Ei se kokonaan koneen vika ole, mutta tämä värkkini on yhä turhan herkkä kömpelöille sormilleni. Jospa tässä vielä ajattelisi toivorikkaasti, että kyllähän sormeni vielä vertyy kun aikansa naputtelee ja vieheitä yhtenään toskaa.

      Tästä päivän alkuun. Näillä hetkillä on putkimies tulossa tekemään pientä korjausta ja koetan olla paikalla.

    • hevat

      Tervehdys kaikille. uuden pirtin polku on hiljentynyt,onkohan porukka matkoilla sadetta paossa. Meillä täällä saatiin ikä-ihmisille ilmainen tietokone opetus.
      Vapaaehtois voimalla ,lukion koneille,menin mukaan apuopeksi. Syksy illat mukavasti kulahtavat ja tutustuu ihmisiin,kun olen muutama vuosi sitten muuttanut
      ei sillai tutuksi ole tullut. Nimittäin se alkaa melkein pakon sanelema olla,
      että ossaa tietokone alkeet edes..Palvelut häviää.

    • Hintriika*

      Yötä vaan! Sain läksyt just tehtyä, että voi muutaman sanan kirjuuttaa pirtin vieraskirjaan. Muutaman tunnin kävin iltapäivällä opettamassa kurssikaveria atk-asioissa. Eikö se niin ole, että kaveria ei jätetä! Hän meinasi tosissaan jo lyödä hanskat tiskiin, mutta onneksi löysimme optimistisen mielenlaadun ja hän uskoi, että kyllä me yhteisvoimin kaikesta selviämme.

      Et kyllä, Ynnämuu, ole ainoa töppösormi. Entinen näppäimistö minullakaan ei ollut näin herkkähipiäinen, ettei tarvitse edes koskea näppäimeen, kun se jo on saanut näytölle l.iudan ylimääräisiä merkkejä.

      Ph:lle täytyy todeta, etten ole ehtinyt vielä noihin hygieniatemppuihin. Mutta ajatuksissa on, että ainakin teatterin Pyykkärit on käytävä katsomassa. Ensin tosin pitää katsoa sinne oman pörssin pohjalle, näyttääkö kurssikäyrä äkkijyrkkää alamäkea...

      Näillä sanoilla tietäkäätte, että hengissä täällä ollaan ja hengessäkin mukana. Niin kiirettä minulla ei ole, ettenkö joka päivä ehtisi vilkaista, mitä täällä touhutaan. Hyvät yöt ja unet!

    • Huomenta vaan, pimeään ja hiljaiseen aamuun.
      Kaupunki nukkuu, tässä istuen sen heräämisen pikku hiljaa huomaa.
      Lähinnä autoja alkaa kohta tiuhempaan tahtiin ajamaan, muutama pyöräilijäkin.
      Joku koiran kanssa aamulenkillä ja siitä se vaan alkaa sykkimään kaupungin sydän.
      Verkkaisesti se sykkii minullakin, kun tässä näpyttelen ja perjantai päivää aloittelen, junaan kohta kiirehdin ja keskellä suomea piipahdan.

      On mukava kuulla, että hengessä mukana olet ja vielä mukavampi, kun joskus ehdit piipahtaan Hintriika*.
      Hyvä se on taitojaan jakaa hevat, minullakin saisi joku auttaa välillä, on niin paljon jota en osaa tällä koneella, jo nuo tiedot ohjelmista ja niiden asentamisista pyöryttää.
      Joskus pyydetään tarkistamaan onko ohjelma jo olemassa, mistäs minä sen tiedän ja tämä tietokone sanastokin on hebreaa, mutta mukana pyrin olemaan;)

      Niin nuo vaalit, nyt alkaa kuumana kiehua, katselin eilen Kataisen haastattelua, suututti kun puhuivat päällekkäin, oletan että toimittaja oli enemmän tähän syyllistyvä, sekavaa kumminkin.
      Kyselytunnin katsoin myös ja ei käy kateeksi ministerit, kun samaan kysymykseen joutuvat jatkuvasti vastaamaan.
      Kun ei ole yhteismieltä niin ei ole, kai jokainen kannastaan kiinni pitää, valitettavaa, ettei asiat edisty.
      Mikä tätä maailmaa vaivaa, kun joka puolella vaan jahdataan, yhteisiin päätöksiin ei päästä, viisaita ihmisiä kai olemme valinneet joka maasta?

      Niin jonkunlainen taulu siitä on syntymässä, ei varmaan näyttely kelpoinen, mutta minäpä näyttelen niitä kotini seinillä, pakko hyväksyä, kun ei parempaan pysty.
      Jospa kuolemani jälkeen joku oivaltaa, että hienoja ovat, voi ne kyllä ennen sitä kadota olemattomiin.
      Aika menee hyvin ja joku sisäinen kai siinä samalla purkaantuu.
      Eilen virkkasin hattua (myssyä) ja susi siitä tuli, piti alusta aloittaa, mutta eikös sanonta kuulu erehdysten kautta voittoon, baskeri siitä tulee.
      Pesukintaita olen värkännyt ja hidasta kuin mikä, jos sen teosta tunti palkkaa vaatisi, olisipa hinnakas ja on jossakin maksanutkin maltaita.

      Olipa muori mukavaa, ettei löytynyt mitään huolestuttavaa, johan ne vanhuuden vaivat meidät mukaansa vie, aina uusi kohde kolotuksille löytyy.
      Ei pitäisi mitään ei ainakaan käsitöitä tehdä, mutta miten sitä jaksaa olla vaan paikoillaan, viruttelen ja teen, eihän se olo aina mukavalta tunnu.
      Meneehän tämä painollaan, mutta tuo muistin menetys alkaa huolestuttaa, juuri äsken oli joku naseva ajatus mielessä, nyt en muista;)
      Kaikenkaikkiaan minun muistini on huono, ihmiset kyselevät muistatkos sitä, minun on vastattava en muista, tätä tapahtuu usein.

      Eipäs nyt valituksen tielle lähdetä enempää, päivä alkaa, kadulla jo katurit liikkuvat, siitä se alkaa perjantai päivä valeta ja viikonloppu edessä, onnellista päivää kaikille.

    • Satu*

      Musiikkeri eilenillalla, aika nuori ihminen, sanoi yllättäen:
      ''....kun minulta on mennyt muisti!'' ja sai aikaan välittömästi suuren naurunhörähdyksen koko kööriltä. Miten se tuntuikin yllättävänä lausahduksena niin hauskalta! - Todellisuudessa kuitenkin varmaan pelkäämme eniten juuri sitä, vaikka joskus vähättelemme itsekin muistamisiamme.
      Muistot ovat aarteena elämäntien varrelta kerääntyneinä, ei luovuteta niitä ikinä.

    • Huomenta vuan ;)

      Kyllähän se muisti minullakin vippaa välillä pahastikin.

      "Arvauskeskus"lääkäri oli laittanut minut yhdelle"loogille ja Hän laittaa minut toiselle "loogille".
      Tutkitaan nyt kaikki.kun kerran aloitettiin.
      Eilinen arveli,että siinä leikkauksessa on joku hermo viottunut.
      Kaitpa se siitä seleviää.

      Nyt tuli siistijä tytöt töihin,minä alan laiskottelemaan.
      Viehän terveisiä sinne keskelle suomea.

      näkyillään

    • Voi hertsinlekkeri, kyllä minullakin muistissa on vikaa. Satu* nimimerkki tuntui jotenkin tutulta :). Ihan heti eivät aivot aukaisseet että Satuhan se siinä, siis se tuttu Satu*.
      Tuo nimi tuntuu mukavammalta kuin jälkeen syntyneet. Tervetuloa takaisin.

      Turussa paistaa aurinko, näihkä ilma alkaa kylmetä. Näin yleensä käy kun tuuli itään ja pohjoiseen päin kääntyy. Eikös se ole sitä mannerilmastoa.

      Vienpä tämän läppärini varmuuden vuoksi tarkastukseen, kun en ole tehnyt mitään niitten Internet explorerin ja Java ongelmien vuoksi. You tube videoiden katselu ei suju kunnolla pätkimisen takia.

      Hyviä kahvitteluhetkiä pirttiläisille ja Skillanille terkkuja, matkoillako olet? (en ole ehtinyt kaikkea lukaista)

    • Presso

      Joskus iltaisin, kun haluan juoda vain yhden mukillisen kahvia, keitän sitä pressopannulla. Suodattaminen on hankalaa niin pienelle kahvimäärälle.

      Presso-kahvi on kuitenkin ikävän sameaa, käytän nimittäin suodatinjauhettua kahvia, kun valmista sitä niin harvoin.

      Tietääkö joku, vieläkö kahvinselvikettä saa jostakin? En löytänyt edes googlettamalla, mistä sitä voisi saada. Tuli vain mieleeni, että kirkkaampi kahvi olisi miellyttävämpää nauttia.

    • Niitä saunaterveisiä tulin kertomaan.

      Poutainen on päivä ollut.
      Takataskusta kävin hakemassa lohikiusausta ja hyvvee olj.

      Tytöt kävi siivoamassa,nyt o ihan kiva ilta naatiskella olstaan.

      Minä muistan kun mummoni teki kahvin selvikettä lahnan suomuista.Hänellä oli aina iso purkillinen niitä.
      Pesi ja kuivatti ne jossain hellan päällä pannulla.
      Mutta mistäs niistä suomuja enää saa;)
      Ongelle vaan lahnoja pyytämään:)

      Hyvää illan jatkoa.mä meen katsomaan tennistä.
      näkyillään...

    • entinen laiskis

      Tervehdys vituuaali ystäväi..Aloin viikko sitten olla väsynyt keksin laputella
      apteekkiin vitamiinien osoon,ensin totesin koneeltaa,että D- B KALKKIA
      NIINPÄ toimeksi ..Totinen tosi virkeämmäksi olen tullut skä mirkikin on
      eloisampi,Kauniita unia ja rauhallisia yö unia..

    • Lauantaiaamu ja viikonlopun alku, osalla työtätekevillä lepopäivät edessä.
      Niin osalla vain, kaupan myyntihenkilöstä vaan ahertaa meidän kuluttajien hyväksi.
      Heiltä puuttu perheen yhteiset viikonloput, nyt jo sunnuntaitkin työn merkeissä menee.
      Varmasti joskus harmittaa tämän ammatin valinta (kaikille ei edes vaihtoehtoa), kaikkeen kai kumminkin tottuu.
      Tulipas mieleen taas tuo vanha aika, miten silloin tultiinkaan toimeen, ilman että kaupat aina auki olisi.
      Nyt on pakastimet joka kodissa, montakin, aivan mainiosti voisi sinne varastoida tarvittavan, miksi on menty tähän?
      Taitaa olla kauppiaiden voiton maksimointi kysymyksessä, voisi asian muutenkin järjestää.
      Mistähän nyt tälläinen tulikin mieleen, ehkä siitä, kun läheisissäni on heitä joilla näitä yhteisiä viikonloppuja ei ole, yhteiset mökki olemiset typistyy vain sunnuntaihin.
      Autoja ja huonekaluja ei vielä sunnutaisin usein myydä, kai sekin muuttuu, osin muuttunutkin.


      Mutta nyt oikeaan asiaan;)
      Sää on pilvinen, lämpöä kahdeksan astetta, vettä ei sada, mutta luvassahan sitä kyllä on.
      Katselin masentavan näköisiä peltoja, vettä oli runsaasti, eipä sinne koneilla kyntämään mennä.
      Surullinen tunne tuli myös joutsenlaumasta, muuttomatkalla siellä pelloilla lepäilivät, jättävät meidät, lohtuna ajatus, että ehkä ensi keväänä toisella mielen tilalla tapaamme.

      Noista muistoista, niistä on puutetta, miten olenkin voinut niin paljon unohtaa.
      Muutaman vuoden takaisetkin aivan uutena juttuna on otettava, kun joku kertoo, kumminkin samassa olen mukana ollut.
      Onko syytä huoleen, vaan onko vaan niin, ettei tarpeeksi mielenkiintoinen se juttu ole ollut.
      Totuus on kyllä se, että terävimmillään ei muistini ole.
      Katleijalle, en pitkällä matkalla ole, näitä viikonloppuisia retkiä;)

      Olen ajatellut ostaa tuollaisen pienen pressopannun, kun sen mukillisen vaan aamulla juon, ehkä sähkön kulutuksessa säästyisi.
      Näitä kahveja nyt niin monilla nimikkelillä ja koostumuksiltaan, että ei mukana pysy.
      Olihan joskus kaupoissa kahvin selvikkeitä, silloin pannukahvin aikoihin, en tiedä vieläkö löytyy.
      Tuon suomu jutun olen minäkin kuullut, mutta eipä houkuta;)

      Minä olen tilannut jos jotakin vitamiiniä, mutta jääkaapissa purkit on en muista ottaa, en oikein usko niiden tehoonkaan, taidan väärässä olla tässäkin asiassa.
      Kalkki olisi varmaan hyvinkin tarpeellinen, "laiskikselle" onnea, kun olet laiskuutesi saanut poistettua;)

      Nyt tätä päivää aloittamaan, sinne Marja-Liisan maisemiin pistäydymme kissoja katsomaan, toivottavasti näyttäytyvät, tietäisi että hengissä ovat.
      Surullista ajatella niiden talvea, mutta ovat selvinneet edellisistäkin, jospa nytkin selviävät, löytävät jostakin navetasta talvisuojan.

      Näine höpötyksin tähän päivään, tehkää päivästänne hyvä ja nautittava.

      • Täällä taas yksi höpöttelijä kotiutuneena. Tere hommikust!
        En osannut päättää mitä konvehteja pitäisi valita. Lopulta sanoin, että kaksi kourallista joka sorttia. Tuossa pöydällä se pussi nyt on, joten olkaapa hyvät.

        Sadetta saatiin, mutta ei se meitä haitannut. Lounaan ja sitä seuranneen "shoppailun" jälkeen otimme levon kannalta. Jaa, että mitä ostimme? Neljä pulloa hiilihapotettua vettä. Seuraavana aamuna ostimme sitten tuliaiset, kun ensiksi olimme nauttineet aamupalan. Hyvät olivat pöperöt paatissa.

        Väkeä oli kuin helluntaiepistolassa, mutta ainuttakaan tuttua ei osunut kohdalle.
        Minulla oli oikein tanssikengät mukana, mutta emme me jaksaneet tanssahtaa, vaikka karaokekahvilan lattialla aina muutamat pyörähtivätkin.
        Mukana me kyllä lauloimme.

        Länsisatama on vieläkin remontoinnin jälkeen melko sekavan oloinen, mutta yksi tosi hieno parannus oli tullut: raitiovaunu!

        Että täällä sitä taas ollaan!


      • Aamukävely lenkillä pistäydyn pirtissä sanomassa että tänään en sitten tee mitään- paitsi lähden vähän humputtelemaan- jos ymmärrätte mitä tarkoitan. (olipa kiva lainata tuota vedetään hatusta repliikkiä)))).

        Eien katsottiin "Kirsikkapuisto". Kun sanon suoraan en pitänyt siitä olenkaan. Liian raskas ja surullinen... tulikin mieleen sota-aika, jolloin
        monet perheet joutuivat kotinsa ,talonsa, maansa ja mantunsa jättämään rajan taakse !

        Mutta nuo muistot ! Niitä ei tosiaan kukaan voi ottaa meiltä pois.
        Hyvä että on tähän saakka tullut elettyä niin että muistoja riittää.
        Ei olla ns. "mutku ja sitku" ihmisiä. Ehkä elämä on kohdellutkin sillai hyvin, että on monia haaveitaan voinut toteuttaa eikä siirtää loputtomiin. Että sitten kun...ja muuten kyllä mutku ensin sitä ja tätä......(haaveidenkin pitää olla jotenkin realistisia),ei kuuta taivaalta.
        Meillä minä olen se paremmin muistava- ainahan voi tasata muistia keskenään.
        Sitten kun muisti vähenee muistaa vaan nuo lapsuus ajan asiat.
        Isät ,äidit tulee mieleen. Niitähän ne vanhat (joihin ei vielä kuuluta)
        huutelevat alvariinsa. Nykymuisti vähenee ja katoaa, ajan ja paikan hahmottaminen hankaloituu.
        Nyt tästä tuli tämmöinen luento , vaikka tuttua tietoa kaikille lienee entuudestaan.
        Hoitakaamme muistiamme !

        Kyllähän meidän ostokset ja rahat ehtisi menettää, vaikka olisi kaupat kiinni koko viikonlopun.
        Lienee vaan nykyaikaa- kaikessa pitää pikku-suomen olla etunenässä menossa niin hyvään kuin pahaan.

        Joku kertoi sekaisesta kahvista. Jos suodatinkahvia käytät, miksi et laske sitä suodatin pussin läpi. Tulisi kirkasta. Voihan sen tehdä vaikka yhdelle kupilliselle.

        Nyt juon pirtin nappikahvit, kirkasta on ja hyvää. Pengon kaappia,
        mitähän täältä löytyy, haa, hyvää rusinapullaa, ja vaikka mitä, otan kuitenkin tuon korvapuustin, kiitos ja kivaa päivää kaikille !


    • Jo vain tulee elävästi kirjoitettua tekstiä! Tallinnan matkasta se tärkein hyvin tiivistettynä! Ja M-K:lta "muisteluista"! Turhapa näitä on kerrata, pitää vain todeta, että kyllä toiset osaavat.

      Putiikkien aukioloaikoihin, kyllä minun puolestani saisivat työntekijät pyhänsä pitää. Tietysti on ammatteja, joissa eli voi touhuja keskeyttää minään vuorokauden aikoina. Joo...perustelut menee näissäkin niin pitkiksi ja monimutkaisiksi, että siitä seuraisi jaarittelu. Sanonpa vain, että eläkeläinen se vasta on ympäri vuorokauden puurtaja. Hyvä puoli on se, että tili on toistaiseksi tullut ajallaan ja vaikka se ei turhan suuri olekaan. Senhän on jo tiennyt shoppailua harrastellessaan. Työpalkkansa saaminen mm. minulla ei aina ollut varmaa. Kuitenkin niin, että palkkaturvaan en joutunut turvautumaan, muita ihmeellisiä ratkaisuja on joutunut tekemään...no olkoon, ei kuitenkaan laittomia, eikä fyysisesti väkivaltaisia.

      Hintriika mainitsi, että on muitakin "tönkkösormisia" kuin ynnämuu. Heh, heh, H* rinnastaminen minun taitoihini...joopa joo. Eiköhän painittane selvästi eri sarjassa kirjoittamisen teknillisessä suorittamisessa, sisällön tuottamisessa ja tietokoneen hallinnassa. Kyllä minä olen se "apukoululaisen tasoa", joka on kuitenkin vain se jästipää, että "minä ite", vaikka apua olisi saatavissa hyvinkin helposti.
      Hyvää jatkoa opiskelullesi, H*, koskaan ei kai ole niin hyvä, etteikö voisi vieläkin kehittyä jos motiivia riittää.

      Kahvin selvikkeenä jotkut käyttivät pientä lorausta kylmää vettä pannuun porokahvin päälle. Tehosta ja muusta ei tiedä.

      Hyvää poutaisen päivän jatkoa, niin ainakin täällä.

    • Hintriika*

      Ihmismieli on sillälailla valikoiva, että jotakin se tallentaa ja arkistoi järjestelmällisesti, jotakin se heittää mappiin "sekalaiset". Siitä mapista ei aina löydä etsimäänsä edes penkomalla. Ihmisen aivoja työkseen tutkineet sanovat, että kaikki siellä muistissa on, mutta kaikkea sieltä ei saa pintaan.

      Jokainen on joskus kokenut hetken, kun joku tekijä laukaisee täysin unohduksissa olleen muistikuvan. Se pomppaa esiin kuin sukelluksissa ollut lastu . Laukaisija voi olla maku-, haju-, näkö-, kuulo- tai vaikka tuntoaistimus. Se todistaa, että aivokopassa on tallessa nekin asiat, jotka aktiivimuistista olemme unohtaneet.

      Olen monesti miettinyt omaa hajamielisyyttäni. Kun olen kirjoittamassa jotakin, saatan saada mieleeni loistavan idean - sanan tai lauseen, joka tismalleen sopisi tekstissäni siihen kohtaan. Mutta jos mieli sekunnin ajaksi harhautuu johonkin muualle, esim. huomaan, että tuli sähköposti tai muistan, että hellalla joku kiehuu kohta yli, niin hieno ideani karkaa taivaan tuuliin. En millään saa sitä enää kiinni ainakaan sillä kirjoitusrupeamalla.

      Ja niitä jokaiselle tuttuja turhia menemisiä toiseen huoneeseen, kun ei sitten muistakaan, miksi meni, sattuu minulle jatkuvasti. Joskus se käy suorastaan kuntoliikunnasta! Ravaan edestakaisin muistaakseni, mitä olen hakemassa.

      Ehkä pääni on kutistunut entisestäänkin. Vaikka tuo ilmiö on tuttu jo kouluajoilta, niin tuntuu, että yhä vähemmän ajatuksia kerrallaan mahtuu päähän. Jos sinne yhden ajatuksen seuraksi tunkee toinen, niin ensimmäinen ottaa nokkiinsa ja häipyy.

      Mutta niin kauan kuin pystyy hoitamaan jokapäiväiset rutiinit ja huolehtimaan asioistaan, ei kannata kovin huolissaan olla. Jos epäilee, että jotakin on todella vinossa, kannattaa ottaa yhteyttä terveyskeskukseen ja pyytää päästä muistitestiin. Se helpottaa, kun tietää, mistä on kysymys.

      Pannukahviajoilta muistan äidiltä oppimani konstin, että kun kahvi oli muuten valmista, niin pannuun lirautettiin pieni tilkka kylmää vettä. Siinä oli taika, että se selvitti kahvin nopeammin. Kahvinselvikkeitä varmaan minullakin oli kaapissa, mutta en tainnut niitä kovinkaan usein käyttää. Se vesitilkka oli parempi juttu.

      Aamulla satoi, nyt taitaa olla poutaa. Voisi kipaista kaupasta sen maitopurkin. Voikaa hyvin, jos muistatte:)

    • Iltapäivää.

      Olihan jännä juttu,katselin kun pyydystivät Mustaa Mambaa.

      Ei meilläkään satamatta mennyt.Eipaljoa mutta katu on märkänä.
      Apteekissa piti käväistä,mutta nyt olen vaan.Surffaan kanvalta toiselle.

      näkyillään...

    • Iltaa Kahvipirttiin.

      Illan rauha on laskeutunut meidänkin kotiin, missä tänään on vilkkaasti seurusteltu nuoret kun perheineen olivat kylässä. On tiivisteet uusittu ulko-oviin ja kyllä ruoka maittoi!
      Tein uunissa karjalanpaistia, siellä hautui 7 tuntia ja perunamuussin ja makaroonilaatikon kanssa ihan ahmivat tuota perinneruokaa:D Hauskaa oli nähdä, porkkanoita keitin aimo kasan ja voilla valelin ne ja hyvin kaikki maistui.

      Sanoinkin, etten nyt tarjoa iänikuisia salaatteja ja alkuruokia, vaan nyt syödään suoraan pääruokaa.

      Ihana päivä olikin, eikä vedä mistään rakosista, tulkoon nyt hallat ja taviset säät!

      Pieni raukeus on vallalla, saunaan olen vielä menossa ja sitten unten maille, hyvän päivän päätteeksi! Moikka,..

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamua, pilvisenä, kolmen lämpöasteisena päivään lähdemme.
      Surullisin mielin sitä Pakistanin amumista olen miettinyt, miten julmia ihmset saattaaakaan olla.
      Nuori toi julki mielipiteensä, tälläisin seurauksin, omaan mielipiteeseen jokaisella olisi oikeus, näin uskotellaan.
      Kuitenkin aikuiset ihmiset tälläisiin tekoihin syyllistyvät, raakoja ovat, toivoisin koko maailman paheksuvan ja vastuuseen tälläiset raakalaiset pistävän.
      Sivistyksestä puhutaan, toisen ihmisen kunnioittamisesta, koskemattomuudesta, tunteettomia ovat.

      Noista Tallinnan piipahtamisista, meille täältä asti se on ihan matkalle lähtö.
      Eihän sieltä periltä mitään ehdi, pari tuntinen, no hätäisesti jotakin sellaista nappaa, millä ei sitten mitään käyttöä ole.
      Aion kyllä jotakin väkevämpää tuoda mitä Venlastiina, joulun seutuun voi olla tarvetta.

      Onhan niitä ammatteja joissa todellakaan ei pyhiä tunneta, mutta kai siellä on se palkkauksessa huomioitu.
      Kaupan alalla olen kuullut, että tuntitöinä paljon tekevät, jopa kutsuvat töihin, kun kiire tulee, muuten ei palkkalistoilla olla.
      Ei pitäisi puhua mitään, kun kuulo puheita ovat, mutta luulen, että ruhtinaalliset ei palkkatulot millään naisvaltaisella alalla ole.
      Nyt vielä tuota sairaana oloa meinaavat rokottaa.

      Onpa hyvä ja lohdullinen tieto mistä Hintriika kertoili, ehkä en poikkeus olekkaan.
      Kiukuttaa kumminkin, kun mielestä katoaa, juuri siellä ollut.
      Yritän väsätä runoa laulun säveleen 70 vuotta täyttävän ystävättäreni juhlaan, menemme sinne lauluryhmän kanssa, vaikeaa on saada sanoja peräkkäin, kun joku mieleen tulee, kohta se unohtui.
      Jos asetut kynän kanssa kirjoittamaan, eipä lauseen pätkää aikaan saa, jotain puuhatessa se runosuoni sykkii;)

      Minulla on ikkunoiden päällä sellaiset venttiilit joista raitista ilmaa tulee, ihan hyvät, joskus pakkasella on vaan suljettava, liian viileäksi vetää.
      Ovat selittäneet sen olevan joku korvaavan ilman tulo, en mieti tuollaista, kun ei ole välineitä pohtimiseen;)

      Nyt sitten taas lopetan, kiva jos loppuun jaksoitte, mutta eipä haittaa jos kesken jäi lukeminen, tulkaa kuitenkin kirjoittamaan toisetkin, mitä monisanaisemmin, sen parempi;)
      Ilosta sunnuntaipäivää.

    • Ramoona*

      Hyvää pakkasenpuraisemaa huomenta, puoli astetta oli plussan puolella herätessä. Nurmikko kiilteli kuurassa ja viimeisten ruusujen terälehdet kertoivat hallan vierailleen, kuitenkin vielä siitä virkoavat. Krassit näyttävät yön jäljiltä ihan lötköiltä, vesipitoisina eivät kestä yhtään pakkasta, pitkäänpä ilahduttivatkin. Muistin eilen piilottaa multaan pussillisen kerrottujen tulppaanien sipuleita ja kokeilen nyt uutuutena jättilaukkaa. Se kasvaa komein lilanvärisin palloin jopa metrin korkuiseksi. En nostele sipuleita ylös, kyllä tulppaanitkin kukkivat uudelleen, kun antaa niiden lehtien ja varsien rauhassa kuivua ja kerätä voimaa. Varsinkin pienet kasvitieteelliset tulppaanit ovat sitkeitä kukkijoita, ja narsissit vaan jakaantuvat yhä komeammiksi ryhmiksi. Pirtin kuistilla on krysanteemi ruukussaan jo ränstynyt, joten sen tilalle istutan sipuleita, kokeillaanpa sinistä helmililjaa ja perunanpyöreää tuoksuvaa perunanarsissia. Laavun liepeiltä löydän havuja peitteeksi, ja kun kuistille ei sada eikä ruukku pääse jäätymään, saattaa keväällä siitä nousta kaunis yllätys.

      Eilen kierreltiin vaalikojuja ja lounas tuli kuitatuksi hernekeitolla ja toisen kojun pullakahveilla, kolmannesta sain taskun pohjalle väkeviä paperiin käärittyjä yskänkarkkeja, neljännestä käteen tulipunaisen ruusun. Äänestyspäätös on jo tehty, mutta pitäähän uskon vahvistusta saada.

      Nea näkyy nauttivan pirtissä vihreää teetä ja juustonäkkäriä iltapalaksi. Kovin tuttu on tapa, minä olen vaan hurahtanut Rooibos-teehen, joka ei sisällä kitkerää tanniinia eikä virkistäviä aineita. Rooibos on afrikkalainen punapensas, jolla on lääkinnällisiä vaikutuksia, esimerkiksi iholle se on todettu hyväksi. Haudutettuna siitä saa kaikki aromit ja luontaisen makeuden irti, pussitettunakin menettelee. Onkos pirtissä teekannua, katsellaanpa kaappeja...

      Ruokakaupassa maistatettiin kahtakin jugurttia, vai mitä nuo ylenmäärin mainostetut hyvätolot ja aktiviat lienevät. Rasvattomuudella ja mahaa hellivillä bakteereilla kehutaan, mutta saattavat olla ällömakeita ja ennenkaikkea kalliita. Tavallista maustamatonta vähärasvaista viiliä syön melkein joka päivä, joskus luonnonjugurttia, päälle pakastimesta marjoja. Olen miettinyt, voisiko purkkimaidosta itse hapattaa viiliä. Lapsuuskodissa meillä oli maatalosta haettu tinkimaito, josta äiti laittoi kullekin oman viilikupin tekeytymään. Voi kun se pintaan noussut kermaisen samettinen kerros oli hyvää, hiukan sokeria pinnallaan !
      Tunnemuisti ainakin tuntuu minulla toimivan, varsinkin ruokien ja kukkien tuoksut. Eilen sain vielä lakanapyykkini ulkona kuivaksi ja silittäessäni tuli ihan äidin tuoksu mieleen. Pidän pyykin silityksestä, mankelin annoin nuorempien käyttöön.

      Reipasta sunnuntaipäivää, täällä enteilee pirteää ulkoilusäätä !

      • Hintriika*

        Viiliä!

        Olen minä joskus tehnyt "kaupanmaidosta" viiliä itse. Ensimmäiseen satsiin olen ottanut siemenen kaupan viilipurkista eli noin ruokalusikallisen viiliä annoskupin pohjalle. Siihen päälle maito, vähän hämmennystä ja kupin päälle lautanen suojaksi. Yön yli huoneenmpöön piimimään. Seuraavan siemenen saa sitten siitä omatekoisesta viilistä.

        Maidoksi kelpaa kevytmaitokin. Tietenkin punaisesta purkista tulee mehevämpi kuori. Sitä vanhanajan viiliä, joka tehtiin LEHMÄNmaidosta, ei "kaupanmaidosta" varmaan kukaan saa tehdyksi, mutta eihän mikään muukaan ole niin kuin ennen...


    • Hyvää huomenta!
      Luinkohan nyt oikein, että SkillaNin maisemissa on lämpöasteita peräti kolme?
      Sehän on melkein kesä! Ei meillä ole kuin 2,3, mutta plussan puolella kuitenkin.
      Voihan se vielä suvemmaksi kääntyä meilläkin, kun aurinko näyttää yrittävän parastaan. Se on taikonut kuusen oksilla riippuvat kastepisarat sateenkaaripalloiksi, ja niitä lensi ihailemaan tosi tyylikäs harakkakin.
      Juhlavan oloinenhan se harakka frakissaan ja vitivalkoisssa paidassaan on, mutta siitä se on kurja, että kaikki pienemmät linnut kaikkoavat, kun se ilmestyy paikalle.

      Koivut alkavat olla alastomia; kai niissä vähän enemmän kuin kaksi tai kuusi lehteä on, mutta haavat ovat pitäneet tosi tiukasti kiinni lehdyköistään ja niiden keltaruskeassa värissä aurinko ikään kuin heijastaa itseään.

      On siis syyspäivä kauneimmillaan. Täytyy kaivaa kävelysauvat esiin ja ontua pitkähkölle lenkille kerämään valoisaa mieltä varastoon.

      Ihanaa sunnuntaita! (Kai nyt on sunnuntai?)

    • hevat

      HYVÄÄ SUNNUNTAITA. Eilen haravoimassa kävimme mökillä kaikki lehdet ei
      läheskään ole pudonneet,joten siistiä ei saanut.Ompa joskus lumi kerinnyt maahan tulla,joten kevääläkin kerkeää siivoamaan,kun kuitenkin se on tehtävä vaikka olisikin syksyllä saanut tehtyä. Tänään syödään ja levätään voin jonkun pasianssi pelata ja tarkistaa ,onko minusta yhtään apua tuolla ATK koulutuksen apuopettajana. Saivat vihdoinkin ilmaisen opetuksen käyntiin,mutta kun pitää useampi auttaja olla ja kaikki vapaaehtoista. Alkuun koneen käyttö on vaikeaa.

    • SkillaN*

      Pitää lukutaitoasi kehua, ihan oikein luit Venlastiina ja nyt voin ilmoittaa, että aurinkohan se tännekin ilmestyi.
      Onpa mukava maisemia katsella ja värikylläistä luontoa ihailla junan ikkunasta, kun taas kotiin matkaan.

      Olen huomannut saman minäkin, kyllä tulppaanit ja narssistit hyvin talvesta selviää ja monet muutkin kukat.
      Uskonpa että saat yllätyksen keväällä Ramoona, ckillan lisäksi, helmililja myös paljon kestää.
      Tuosta frakista tuli mieleen erään tanssian frakki, minusta roikkui aivan liian ison näköisenä, mutta olenkos minä tuon vaatekappaleen arvostelija, ei minun" piireissäni" sitä käytetä.
      Tuomarin mukaan oli ryhdikäs, kantaja kaiketi myös, siis suu suppuun SkiallaN*;)

      Eihän minun tähän pitänyt tulla, perunamuussia pitää mennä tekemään, kukkakaalin ja kyljysten kaveriksi, hyvää ruokahalua kaikille teille pirttiin kurkkaavat.

      • No niin..maltakaa vielä hetki, kohta se alkaa. Näämme taas Risto-Matti Ratian puutarha töpöttelyä. Ei se muuten haittaa.putoaa vaan turhaan oikeasti paremin osaavat...

        On se helppoa Helsingin tuntumassa asuvilla hypätä laivaan ja suunnata vaikka minne. Toista se on meillä, Pitää varustautua melkein kuin olisi sotaan lähdössä . Aikaa ,evästä ja vaatevarusteita. Kassia ja kapsäkkiä käsissä,olalla ja loput tuulenpuolella kainalossa.......Se on tuo Helsinki niin, niin sivussa täältä katsoen.

        On monta mukulapussia odottamassa minullakin maahan laittamista.
        tulppaania,narsissia, Crocuksia, idänsinililjaa.
        Tehtiin iso kukkalaatikko,jonka reunaan laitan. Kukkivat sitten keväällä ensin odotellessa muita kesemmällä kukkivia.
        Mikähän vika on kun kiirettä pukkaa eläkeläisellä ???
        Hitaus suurin syy varmaan- no ei haittaa, kaikki ajallaan !

        Saa rauhassa lennellä loputkin lehdet, sitten on hyvä vetäistä kaikki kerralla.
        Nyt toivottelen rattoisaa iltaa kaikille tähtiparien seurassa. Tai muussa seurassa, kuten haluatte.


      • Late Vaan*
        meri-kukka98 kirjoitti:

        No niin..maltakaa vielä hetki, kohta se alkaa. Näämme taas Risto-Matti Ratian puutarha töpöttelyä. Ei se muuten haittaa.putoaa vaan turhaan oikeasti paremin osaavat...

        On se helppoa Helsingin tuntumassa asuvilla hypätä laivaan ja suunnata vaikka minne. Toista se on meillä, Pitää varustautua melkein kuin olisi sotaan lähdössä . Aikaa ,evästä ja vaatevarusteita. Kassia ja kapsäkkiä käsissä,olalla ja loput tuulenpuolella kainalossa.......Se on tuo Helsinki niin, niin sivussa täältä katsoen.

        On monta mukulapussia odottamassa minullakin maahan laittamista.
        tulppaania,narsissia, Crocuksia, idänsinililjaa.
        Tehtiin iso kukkalaatikko,jonka reunaan laitan. Kukkivat sitten keväällä ensin odotellessa muita kesemmällä kukkivia.
        Mikähän vika on kun kiirettä pukkaa eläkeläisellä ???
        Hitaus suurin syy varmaan- no ei haittaa, kaikki ajallaan !

        Saa rauhassa lennellä loputkin lehdet, sitten on hyvä vetäistä kaikki kerralla.
        Nyt toivottelen rattoisaa iltaa kaikille tähtiparien seurassa. Tai muussa seurassa, kuten haluatte.

        Niinhän siinä kävi kuinka meri-kukka98 sanoi, raha taas ratkaisi.
        Luulisi tuomareita ottavan päähän, mitähän me täällä tehdään. No onhan vähän meille maallikoille vihjeeksi miten pitäisi käydä.
        Kaunis syksyinen päivä, aamulla 0 astetta ja päivällä 8 ja aurinko paistoi.
        nyt jo taas vilu. Iltapäivällä kävimme lapsuuden ystävämme luona ja muisteltiin vanhoja, kyllä niitä muistilokeroista kertyi iso liuta yhteisiä muistoja, Minulla ainakin nuo vanhemmat asiat aika hyvin muistissa, joku aivan äskettäin tapahtunut saattaa unohtua, täytyy kaivella niin sitten saattaa löytyä. Monta asiaa putkahtaa vasta päivien päästä, siihen en usko, että koko elämäkerta putkahtaisi, parempi niin.
        Huomenna lähellä lokakuun puoliväli, kyllä se syksykin menee ohi.
        Syksyn merkeissä jatketaan Latehan minä.


    • Iltaa.

      Huh huh.
      Innostuin katsomaan sitä hurjaa hyppyä sieltä yläilimoista.

      Kaikkee tämä mua piällään kantaa;)

      Nyt mänen houkuttelemaan nukkumattia.
      Hyvää yötä.
      näkyillään...

    • Huomenia, niin pimeään ja sumuiseen aamuun.
      Vajaa aste lämpöä, lienee yöllä pakkasella käynyt, kukat vielä parvekkeella kestävät, kukkivat kuin kesällä ikään.
      Kyllä tuo Ratian mukana olo pelkkä hupi on, harmi, tipahtaa pois aina joku parempi, kuten nytkin.
      Vähän pitkästyttäväksi käy koko ohjelma, mutta tuijotettua vaan tulee, se frakki roikkui edelleen;)

      Puolessa kuussa ollaan, kuten Late totesi, mihin se menikään tämä lokakuun alkupuoli?
      Meri-kukka sanoit, että pitää olla laukkua ja kassia, niin se on, vaikka joka kerta minäkin huomaan, edestakaisin tavaraa vain kuljettelen, mutta varalta sitä mukaan vaatetta ottaa, jos jotakin sattuu.
      Kuitenkin ostaminen tarvittavaan onnistuisi.
      Ihmiset pukeutuu niin rennosti nykyään, että ylipukeutuneeksi on vaarassa mennä.

      Hienoa, että pystyt apuna olemaan hevat, rohkaisua me vanhemmat tämän koneen kanssa tarvitaan.
      Vaikka rikki ei menisikään, sekaisin kyllä saadaan, yksi väärä painallus, siinä meni.
      Joskus nämä kirjoitukset lähtee ja ei löydy mistään.

      Muistelen myös viiliä itse tehneeni ja onnistui, sellaista hämäläistä viiliä mitä lapsena talkkunan kanssa syötiin en ole onnistunut saamaan edes kaupasta.
      Kultaantuneeko muistot, oliko se parempaa kuin nykyiset, mutta muistikuva on, että se viili maistui.
      Eihän silloin sota-aikaan herkuteltu, kai kaikki erikoinen hyvältä maistui.
      Ei sellaisia veriappelsiiniäkään nykyisin saa, kuin silloin.
      Olen varmaan monasti kertonut miten selkäsaunan sain, kun korttisokerit syötin naapurin lapsille, äiti piiskasi, ainoaksi kuritukseksi sitten jäikin.
      Ymmärrän äitiä, kuukauden annos siinä meni, eihän silloin makeaa mistään saanut.

      Muuten minäkin silitän mielelläni, onko siinä se pointi, kun saa vaatteet komeroihin siististi tulee hyvä mieli, vähästä sitä ilahtuu;)
      Piti minun myös katsella sitä hyppyä, mutta niinpä jäi, telkkari kotimaisella sarjalla veti.

      Vieläkin sakea sumu ulkona leijuu, mutta eiköhän siitä päivä valkene, voipa aurinkokin kurkata.
      Yllätyimme maalla käydessä, kun kaneliomenia oli puussa, monta kiloa vielä keräsimme, se maistuu hyvältä ja säilyy melko kauan.
      Kerhopäivä jälleen, ostin leipomoöta piirakoita, laitan munavoin ja tarjoan kerholaisille piirakka kahvit, niin myös pirtissä voi nauttia.
      Mainoksessa tuossa vieressä bontsoa näyttävät, onhan minullakin, aivan unohduksiin on jäänyt, ,,,moi, moi!

    • Huomenta.

      Vettä sataa lotkottaa.Pari astetta lämmintä.
      Minun pitäisi mennä apteekissa käymään,kun unohtu viimeviikolla yks resepti ottamatta.

      Silittämisestä minä taas en tykkää yhtään,suorastaan inhoan,
      Sain yli 20v silittää paitoja ja rässätä housuja;(
      Mieheni oli sellaisessa työssä,että ne piti olla aina putsissaan.

      Tulin nauttimaan pirtin lämmöstä ja rauhasta.Ihana tuo takkatuli.
      Hyvä ylikypsä,on muistsnut tuoda tervaksia;)
      Kissatkin näkyy nauttivan takan lämmöstä.

      Kiitos piirakat oli hyviä.
      näkyillään...

      • Kiitos, kiitos. Piirakkakahvit, nam, nam.
        Uuni päällä täälläkin. pellilinen omenapiirakkaa tulossa- pitää jotenkin tuhota omenoita kun niitä on paljon. Hillot eivät niinkään kulu.
        Juu kyllä viiliä tehtiin ennen paljonkin. Muistan ihan jo isona syöneeni sitä kanelin ja sokerin kanssa. Sitä oli jopa työpaikan lounaspöydässä jälkiruokana - kaneli oli myös tarjolla päälle laitettavaksi. Hyvää olikin. Teen niin edelleenkin.

        Nykyisin jos jotain jää näkemättä, lähes kaikki tulee uusintana.
        Tuo ennätyshyppykin on ollut uutisissa jo monta kertaa.
        Kaikenlaisia huimapäitä ja rajojensa kokeilijoita löytyy.......

        Minusta puhtaiden vaatteiden silittäminen on mielihommaa.
        Ongelma on se, ettei nykyisin ole paljon silitettävää. Vaatteet ja kankaat ovat "silittämättä siistiä". Mankeli hoitaa tarvittavat vuodevaatteet, joten hyvin vähän jää mitään silitysraudan työksi.

        Täällä mitä kaunein ja aurinkoisin aamu. Pienen pakkasyön - 2 aamulla. miten sää etenee päivällä jää nähtäväksi.

        Noin taas kävi että väärät ihmiset putosivat tanssikisasta.
        Lehdessä oli hassu kirjoitus Ratiasta. Lopuksi kuitenkin ettei hän sinne tuppaantunut, vaan hänet on suorastaan kutsuttu.
        Ja äänestämään kehoitetaan kaikkia kovastikin. Ratian "leiri "on hoitanut hommansa hyvin. Ellei suorastaan "ylihyvin".
        Viihdettä kansalle !

        Nyt mentävä katsomaan miten paistos uunissa jaksaa.
        Aurinkoista päivää kaikille.


    • Heippa .

      Alkoi sataan vettä, ku piskin kanssa päästiin pihalle. Nopeasti koira teki toimensa ja kääntyi tulosuuntaan. Kakkapussi pitää olla aina reissulla taskussa, olen kyllä opettanut, ettei pihanurmikolle saa kasoja tehdä. Hyvin oppi on hallussa, menee kauas tienpenkalle tai ojaan tarpeilleen.

      Taas ollaan uuden viikon alussa. Menen piakkoin sokerirasituskokeeseen, oli pikkasen leposokeri koholla ja lääkär laittoi lähetteen.

      Vaaleista sen verran, jotta minunki nuorimmainen on ehdokkaana, en tiiä mistä moinen into politiikkaa kohtaan on syntynyt. Ei ainakaan vanhemmiltaan....

      Sukkapuikkoja olen heiluttanut, värkännyt sukkaa, tällä kertaa ei tullut jättisukkia. Sulhon jalkaan kokeilin ja mukavan kokoinen on, sukka. Oikeestaan teen kahta paria, kotona ja sulhon luona on kutimet. Aikaisemmat sukat tein neljässä kk:ssa, jää nähtäväksi, kuinka monta viikkoa uusien tekeminen kestää.

      Hyvvää maanantaki päivää.
      Hei hei

    • Nea*

      Aurinkoista iltapäivää SkillaN* ja koko poppoo!
      Pirteät terveiset Tallinnasta ! Matka meni mukavasti ja perillä myös.laivakaan ei pahemmin keikutellut sen lyhyen matkan aikana.
      Vanhasta kaupungista löysimme ihania butiikkia ,sieltä kivoja vaatteitakin
      ja vähän tuliaisia tietenkin.
      Men porta bra, men hemma best!
      Kotiin paluu on lopuksi matkan kohokohta,eräs sanoikin, että "täytyy lähteä,että saa tulla takaisin"!

    • Iltapäivää täältä sumuisista maisemista. Pirttiin kirjoittelijathan reissaa Talinnassa oikein ahkerasti. Jos tämä kävisi otoksesta, niin kyllä matkalaisia riittää. Avartaahan matkailu, ainakin sanotaan.

      Enpä ole vielä sitä "avarrusta" aikaisiksi saanut. Metsässä kävin ja olihan pussi taskussa, jos yllätyksiä sattuisi. Eipä tullut, mutta eihän se kävely hukkaan mennyt. No kantosieniä otin kertakäyttöön, en niitä kyllä ole erikoisemmin jahdannut. Kyllä nekin sienet ihan hyvin ovat syötäviä.

      Tähtitansseja ole vain vähän seuraillut. Tottahan mainos-tv järjestelee puheenaiheita. Niillä keinoillahan yritetään tulosta tehdä. Minulle on saman tekevää ketkä keikuttelee ja ketkä tippuu. Onhan noissakin äänestyksissä vähän vihiä siitä, millä perusteilla jotkut oikeissakin vaaleissa ääntään käyttävät. Ja antoihan ammatin hallitseva tuomari tunnustakin Ratialle tasaista suorituksista, ykkösen kahdesta viimeisestä hikoilusta.))

      Kyllähän minunki muistini väliin pätkii, mutta luonnollisena se on pidettävä. Jospa pää on jo ladattu niin täyteen, että uutta ei enää sovinnolla mahdu. Vanhoja asioita paremminkin päästäni esiin putkahtelee, tietysti valikoiden. Tuntuu joskus, että turhan pieniäkin, vähäpätöisiä tapahtumia tulee mieleen. Kaipa niillä on tapahtumahetkellä ollut suurempikin merkitys, jota ei enää muistakaan.

      Nyt pitää muistaa lopetella tähän. Hyvää menoa ja tuloa kaikille.

    • wiiwidear*

      Illan ehtoota.

      Juu, pussi taskussa on sulhollakin, ku marmatin hänelle muovisista kauppakasseista, joita pursuili joka kaapin täydeltä. Sulloin niitä tyhjään jätesäkkiin, jotta olisivat yhessä paikassa.
      On mennyt oppi perille, kauppakassi on nyt takataskussa, eikä enää ole ruokottomia määriä tyhjiä kasseja kotonurkissa.

      Nyt joutuu sulhoki sokerrasituskokeeseen, oli ollu vähän korkeella ja otetaan uusiksi. Voi sentään, meillä alkaa varmaan vihannes ym kaninheinien maistelut. Hoh hoijaa, on sitä tullukin kiloja vuoden aikana runsaasti, että paras on alkaa toppuuttelemaan. Mutta ku maistuu nii hiivati hyvältä ku sulho rakkaudella valmistaa aterian. Ja jälkkäriä vielä siihen lisseeks...namnam.
      Osais vaa valmistaa hyvää ja maistuvaa heinäruokaa, vai mitä sitte syyvään. Onkos neuvoja kevyiseen ruokatottumukseen, millä aloittaa ja taas jatkaa, ettei ihan pahoja mokia tulisi väliin.Mie olin 50v asti, varsinainen luuviulu, mut ny ei oo ennää, selluliitit pursuilee persiistä ja reisistä, ovat jo ihan kipeitä ja haittaavat liikkumistakin.ja palelevat mielettömästi talvella, ku veri ei sellasen mössön sisällä pääse liikkumaan,

      heissulivei ja männään maate.
      Hei hei

    • Hintriika*

      Minä tiedän noista tansseista tismalleen sen verran kuin olen lööpeistä lukenut. Jotenkin ei vain jaksa kiinnostaa. Ei edes uusi töllötin ole katsomisintoani lisännyt. Aika vähäiselle sen käyttö minulla jää. Silti vain tuntuu, että se täytyy olla yhtenä huonekaluna. Uutisia ja jotakin muutakin sentään katselen. Vain aniharvoin eksyn Ylen kanavilta muualle. Mutta tehän tiedätte ennestään tämänkin omituisuuden minussa ja olette täysin syyttömiä siihen.

      Mielelläni kutsuisin kylään kaikki silitystä rakastavat. Voisin tarjota teille lempipuuhaanne yllinkyllin. Valitettavasti asutte niin syrjässä, että tuskin noudatatte kutsuani.

      Silloin ennen vanhaan se minun armaani prässäsi housunsa aina itse. Paitoja useimmiten minä silittelin, vaikka osasi hän senkin. Jotenkin vain sai aina minut ylipuhutuksi siihen puuhaan. Hänenkin piti työn puolesta olla tiptop-asussa, kunnes sitten myöhemmin oman firman puitteissa sai olla rennommissa hyntteissä.

      Minä en nykyisin hienoja vaatteita edes omista. Kerran tai pari vuodessa se on ongelma, kun olisi mielellään vähän "pukeutuneemman" näköinen, mutta ei minua vielä mistään ole käännytetty takaisin. Niin vähäiseen käyttöön ei köyhän kannata limunaativehkeitä hankkia. Joskus minäkin niitä töissä tarvitsin ja siksi kai kyllästyin pukeutumaan siinä vaiheessa, kun ei enää ollut pakko.

      Ylihuomenna pääsee sitten äänestämäänkin . On se vaan kumma, kun kaikki puhuvat vaaleista, kukaan ei puhu tummista!

      Palaillaan!

    • Sateen ropinaan heräsin tänä aamuna, lämmintä seitsemän astetta ja tuntuu että pimeämpää on kuin tavallisesti.
      Katuvalojen heijastus kadulle saa ne kiiltämään, liikkeiden punaiset valot vilkkuvat, eivät piristäviltä näytä, päinvastoin.
      Taas mieli maata mataa, mutta on tässä vaan jotakin myönteistä keksittävä, ja onhan sitä, kodissa on lämmintä ja sadekkaan ei päälle pääse.
      Elämäpelissä kehoitetaan joka ilta miettimään kolme hyvää asiaa päivän kulusta, löytyy niitä, vaikka päivä kuinka vaikea olisi.
      Eihän ne kovin kummoisia tarvitse olla, mutta hyvältä kuitenkin tuntuu huomatessaan näin pienen asian.
      Tänä aamuna jo herättyäni olin virkeä, hyvin nukuin yön ja yli seitsemän tunnin uni antaa tehon päivän tuotoksille.

      Tuo pukeutuminen, ei ole juhlavaatteita minunkaan kaapissa, sellaisia ajattomia, yhteensopivia vaatteita olen pyrkinyt hankkimaan, maan läheisin värein ruskeasta vihertävään, no on jotain mustaakin.
      Harmaa varpunen olen ja ei minullekaan ole kukaan ääneen ainakaan sanonut, että en sovi niihin tilaisuuksiin, mihin olen itseni tykö tehnyt.
      Muistan nuorikkona kun mieheni housut prässäsin, ei onnistunut hänen makuunsa, saipa sen jälkeen itse sen homman tehdä ja hyvin pelasi.

      Minä olen omistanut aina niitä "selluliittejä" olen nyt kyllä huomannut verenkierron hidastuneen, syynä varmaan on tuo wiiwidearin oivallus, että veri ei tuon massan läpi pääse.
      Kyllä kangaspussi on minullakin kauppareisuulla mukana, oikein harmittaa nuorten puolesta, kun aina kassin ostavat ja miten sen tuhoaminen sitten onnistuukaan, kaatopaikat kuormittuu.
      Muistahan wiiwidear, että hitaasti hyvä tulee, niitä sukkia tehdessäsi.

      Kai se luonnollista on näillä kymmenillä ( ainakin lohdutellaan) että muisti pätkii, mutta kun tälläinen äksyläinen olen, niin ottaa päähän, kun joutuu alvariinsa miettimään ja kun tuo aikakin on rajallista;)
      Niin se on Nea*, kun matkaan lähtee, kokee myös riemukkaan kotiin paluun.
      Eipä tulevalla reissullani ehdi vanhaan kaupunkiin, kai auto kuskaa pariin kauppaan siinä sataman maastossa ja sitten laivaan.

      Noista Ratian tanssimisista puhutaan, oli miten oli, kyllä on hattua nostettava sille, että mukana vaan kulkee, olisi siinä jo monelta kantti pettänyt.
      Harmi että joku vähän paremmin onnistunut tanssienkin on joutunut kisan jättämään.
      No eipä tuo maailmaa kaada, jokaisella valinnan vapaus, olla ja elää, onhan sanonta, että on aivan sama mitä puhutaan, vaikka kielteistäkin, hyvä vaan kun puhutaan.

      Nyt olen taas puhunut, liekö huomioinnin arvoista, mutta näkyviin ole tullut kirjoituksellani ja minkä kirjoitin sen kirjoitin, nyt sen luettavaksi lähetän.
      Sateen jälkeen aurinko esiin tulee, hymyillään.

      • Huvin vuoksi ja "joutessain" minäkin noita tansseja katson. Sama kuka voittaa- ei minun elämääni viskaa sinne ei tänne.
        On vaan muuten kaunista katseltavaa. upeita asuja ja erilaisuutta. Näkee miten kukakin kehittyy . Ja kuka ei kehity lainkaan, kuten R.
        Äänestänyt en ole vielä ikinä.
        Lasten keräykseen joskus sijoitin vähän rahaa. Ja tsunamin uhreille aikoinaan.....
        Ikävä kyllä niistä suurin osa jää aina "välikäsiin".

        Kyllä kasviksistakin saa ihanaa ruokaa. Kukka- ja parsakaalista hyvää uunilaatikkoa. Pitää vaan maustaa ja mieleisekseen, laittaa munamaidot tai suurustaa lihaliemi pohjaksi- jokainen mielensä mukaan.
        Meillä käytetään paljon mausteita.
        Monenmoista muuta maukasta kasvisruokaa. Vain mielikuvitus on kattona. Porkkanoistakin saa vaikka mitä.....
        Kaikenlaiset ihanat kasviskeitot, joihin taas voi laittaa vaikka mitä.
        Proilerisuikaleista olen joskus tehnyt kasviskeiton, kannattaa kokeilla.
        On kevyt ja täyttävä- ei tule ähky olo vaikka miten söisi. Siihen paahdettu reissumies hyvän juuston kanssa, seuraksi. Ei valittamista !

        Tottakai jokaisen näillä kymmenillä olevan muisti välillä konstailee.
        monesti pitää pysähtyä miettimään, mitä pitikään seuraavaksi.
        Varsinkin kun usein on monta hommaa menneillään yhtäaikaa,
        Ajatuksissaan laittaa kädestään jotain johonkin ja sitten etsii ,mihinkä sekin nyt joutui....
        Mutta niitäpä ei lasketa- eihän. Jos vielä puhelimeen vastaa välillä, juu, mitäs jäikään kesken.....

        Harvoinhan sitä on sellaisia "juhlavaatejuhlia". Vein ison kasan kirppikselle vanhoja juhlamekkoja, loput roskiin.
        En ihan alasti ole kuitenkaan jotain jäi !

        Nyt on sade lakannut pitääkin lähteä se maitopurkki ostamaan.
        Laitan pienen mustan kangaskassin laukkuun tai taskuun. menee tosi pieneen tilaan- sopii kuitenkin kivasti ostoksia.
        Kun tunnustan ne ovat tulleet meille kun joku on käynyt alkossa- Onneksi tuo loko on jo kulunut pois. Muuten roijaisin aina tavaroita alkon kassissa ruokakaupasta. Ovat tosi näppäriä ja suosittuja meillä.
        Ei mene eurot muovikasseihin, jos on joskus pakko ottaa, käytän roskapussina.
        Nyt se on menoa. Heippa.


    • Hintriika*

      Anteeksi, että jäi huvittamaan meri-kukan kasviskeitto broilerinsuikaleista! Kyllä kai bloirerin lyhyt elämänkaari onkin kuin kasviksella. Tosin en kasvisten tunne-elämästä tiedä yhtikäs mitään. En oikeastaan broilereiden henkisestä kehityksestä senkään vertaa.

      Meni taas ojasta allikkoon, mutta silti huvittaa. Kiitos huvituksesta, M-K!
      :))DDDD

      • En minäkään ole ihmeemmin syventynyt proileriparan tai kasvisten sielunelämään tai ajatuksen kulkuun, minä vaan popsin niitä- aina joskus. Ja hyvveekin on. kai se proileri kohta enemmän muistuttaakin kotkottavaa kasvista, kun rehuilla ruokkivat........
        Tämän päivän hyvä työ= hyvä ja iloinen mieli ,
        meniköhän tämä nyt allikosta ojaan, tai jotenkin päin....
        .Oli ohjelma että jos joku kiittää ei saa sanoa :eipä kestä.
        Siis sanonkin kiitokseen .Ole hyvä.


    • Ehtoota.

      Erehdyin päivällä katsomaan jostain semmosta "himo hamstraaja"kuinka kukaan voi asua semmosissa asunnoissa .huh huh.....

      Jos nyt minullakaan joka paikka kiillä,niin kyllä en pärjää noille "hamstereille";)

      Kivasti on päivä mennyt.
      Eilen juhlimme Helviä,tänään Sirkka ja huomennakin on jonkun kahvitarjoilu.
      Voikaa hyvin.
      näkyilläään...

    • SkillaN*

      Huomenta, jälleen keskelle viikkoa heräillään.
      Eilisen myrskyn jäljiltä koivu entistä alastomampi, mutta vielä lehti sitkeästi pintansa pitää.
      Satoi melkoisesti taas eilen ja tuuli oli todella riehakas.
      Nyt lämpöä viitisen astetta ja tuuli uupuneena eilisestä nukkuu.

      Eipä taida mitään kummempaa kuuluakkaan, lauleltiin eilen ja ihmeteltiin kalenterin täyttymistä, taitaa joulun lähestyminen moiseen vaikuttaa.
      Tämäkin viikko joka päivä menoa, mutta eipä surra, pakollinen lähteminen pitää liikkeellä.

      Minäkin olen muutaman tälläisen hamstraajan katsellut, todella ei siellä sovi edes nukkumaan, niin täynnä on asunto tavaraa.
      Ei vielä mitään huolta noihin verrattuna meikäläisellä, vaikka tavaraa on kertynytkin.

      Kasvissose keittoa rupesi mieli tekemään, kun meri-kukan "broilerikasviskeittoa" lueskelin, pakkasesta juuressosetta ja juustoa tai kermaa sekaan, jopa on hyvää.
      Oma tekemät lihapiirat siihen lisänä, maittava ja täyttävä ateria.

      Ruutu lapasta neuloin eilisen illan, hauskan näköiset, hieman mietitytti miten ne tehdään, mutta selvisi vihdoin ja hyvin käteen istuvat ovat.

      Lähtöä taas teen leipomishommiin, vuorossa on munkkien paisto, mikä siinä onkin, että munkki tuntuu maistuva, onhan se tuoreena hyvää minustakin.
      Illalla sitten vaatteet rasvalle tuoksuu;)D

      Jätänpä nyt pirtin ja illalla katselen onko kellään löytynyt jutun juurta, heippa!

    • Huomenta tuas;)

      Vettä tulloo taevaan täyveltä.Ee ou ennee yhtää kivvoo tuo ilima.

      Kurkkasin tuonne leobardien pesälle,siellä emon kanssa kaikki kakarat on kuorsaamassa;ne on kasvaneet ihan kovasti ,kohta yhtä isoja kuin emonsa.Harmi kun ne siirsi sen keskustelu osan sinne facebookkiin.

      Hyvvee päevän jatkoo kaekille.
      näkyillään...

    • joutavoinen

      Huomenta. Käväsin jo nyt vaihattamassa talvirenkaat, Hätäinenkö lienen. Sitä taas ihmettelin kun ajoin kähäykkösellä aamuvarhain, sitä kiirettä mikä on monilla, pujotellaan kaistalta toiselle. Olihan minullakin sellaista liian myöhään töihinlähtöä, tuppasi melkein olemaan tapana.

      Ihailin tyyppejä jotka oli hyvissä ajoin töissä joka aamu. Työt kuitenki tuli tehtyä vähemmälläkin kiireellä, nyt en muistele tuliko hyvin tehtyä kun epäilyttää onko enää käytössä kenelläkään aikaansaannoksiani.

      Enkä museota varten niitä tehnytkään vaan itse olen vielä se muinaisjäänne. Tuskin kukaan muistaa miten hyvin ne työt oli tehty. Nyt vielä käyn kesäisin itse tekemässäni saunassa sen seinään piirsin valmistumisvuoden 1997, mutta nimeäni en.
      Se sauna onkin ainoa rakennus jonka olen tehnyt ja hyvähän tuosta tuli.
      Jos saan itse kehua. Kylläpä tuntuikin hyvältä itse lukea nämä kehut.

      • Late Vaan*

        Vettä se täälläkin sataa, taisi sataa yölläkin, lämmintä kutenkin syksyksi.
        Puista lehdet melkein pudonneet puista, kuitenkin vielä maassa. Taitaa huoltomies koota kerralla kaikki. Onhan se hyvä kun syksy on jo näinkin pitkällä, tuo talven odotus kiinnostaa, senjälkeen tulee taas kevät ja ehkä parempi kesä.
        Tuo ruuanlaitto kiinnostaa minua, olen kova tekemään kokin hommia ja panen kiinnostuksella muistiin noita vihjeitä. Eilen tein lohilaatikkoa. oli liian iso pala kraavilohta osa jäi ja siitä valmistin. En pane resetiä sen kaikki osaavat. Jos ostan koko lohen toisenpuolen kraavaan ja paistan toisen. Muutenkin kun on kaksi syöjää melkein aina jää senverran jäljelle, että tänään voi syödä eilistä.
        meri-kukan98 kanakeitto kiinnostaa.
        Sama Late kuin yllä


    • Niin sataa, hyvä kun marketissa ehti pistäytyä ja roskapussin viedä. Voisihan sadevarusteita tällätä päälle, mutta meneepä se joku päivä ilman suurempaa renttaamistakin.

      Onhan se erikoista kasvis-riistayhdistelmää lanttukukkokin, kalakukossa taas on mukana ääripäät, veden ja ilman riista. Aina sitä vaihtelua ruokalistaan löytyy.

      Kyllähän kehut voi mukavalta tuntua, kuten 'joutavoinen' on huomannut. Varsinkin omat kehut, onhan ne aitoja. Jos syrjäpuolinen kehuu, ei voi olla varma, onko se hienovaraista keljuilua, vai ehkä tottakin. Vaikka se tyhmältä ja liioittelulta tuntuisikin.

      Kyllä kai työstä joku jälki tai jopa "muistomerkki" jää, jos ei muuten, niin rikkaan mielikuvituksen avulla. Jos on vaikka nuhrannut ikänsä A4 arkkiin jotakin, kannellut niitä kopista toiseen, voi selvä hyötymuisto olla hakusessa. Jos onkin jotain järkevevää aikaan saanut, kunnian ottaa hierarkiassa paremmin kiipeillyt. Onhan siitä kuitenkin jäänyt paperin kuluttaminen ja kymmenet tuhannet jo on antaneet työtä metsän omistajille, työntekijöille, tehtaille...jne.

      Tämä tällä kertaa. Hyödyllistä tästä on vaikea löytää, mutta tämä on realiajassa. Ei kai eläkeläiseltä paljon odoteta, kuin että muistaa tuhlata eläkkeensä, pistää roponsa kiertoon.Vedän vähän takaisin - onhan vireitä, aikaan saapia eläkeläisiäkin, joiden työpanoskin vielä näkyy.

      Tämän verran löytyi "jutun juurta", kuten SkillaN mainitsi. Onhan siinä vähän samaa kuín leipätaikinan juuressa. Pitää sen verran olla, että lähtee liikkeelle ja nousemaan.

    • Ehtoota.

      Märkääon;(

      Hain tänään takataskusta kermaista proileri soppaa ja hyvää oli,iso annos,riittää vielä huomiseksikin.

      Vieraani tuli ja läksi käymään tuttujensa luona,tulee yöksi tänne.Ihan kiva,kun voi tarjota yöpaikkaa.

      Vaikka ei pakkasta vielä ole,niin kyllä liukasta on,kun eivät ole noita lehtiä haravoineet ja nyt ne on märkiä ja liukkaita tuolla kadulla.
      Rollikan kanssa pysyy sentään pystyssä.

      Eipä kummempia kuulu.

      näkyillään...

    • Hei Kahvipirttiin!

      Sadepäivä sai minutkin niin laiskaksi tänään, etten käynyt kuin pikaisesti kaupassa. Senkin tein vasta klo 16.00 aikaan. Ajatuksena oli tehdä syyssilakasta laatikko, mutta sianlihasiivut oli niin paksussa valkoisessa ihrassa etten hirvannut ostaa.

      Päädyin kylmäsavuloheen, enkä vielä tiedä teenkö laatikkoa vai ihan perunan kanssa huomenna syön.

      Harvoin on näin toimeton päivä ollutkaan, mutta eilinen olikin aamusta iltaan touhukas. Viihdyn kyllä paremmin saadessani aikaan jotakin, mutta siinähän meni tämäkin päivä *lootratessa* ja TV:tä katsellessa. Ihmettelen kauheasti kuinka nuo ameriikassa hamstraajat on keränneet roinaa kotinsa täyteen,...hirvitti ihan, kun rottiakin oli eräällä yli 2000 vapaana vilistämässä. Siivouspartiot sitten tulevat ja monet autokuormat kuljettavat kamaa pois. Sairaushan se täytyy olla.

      Hörppäsin kupin kahvia seurassanne, ja taidan jatkaa laiskottelua ja telkkarin katselua taas.

      heippa vaan!

    • Huomenta sateettomaan amuun, kyllä vettä taas tulikin, jospa torstai olisi toivoa täynnä ja lisää sadetta ei saataisi.
      Lämmintä on seitsemisen astetta, siltä osin ihan kivasti, onhan jo lokakuun loppupuoli alkanut.
      Lehdestä luin, että tulvavaarasta jo täälläkin puhutaan, vesi talojen rappusia lähestyy.

      Joutavoisen myöhastelystä, siihen en koskaan ole syyllistynyt, mieluummin aina etuajassa olen paikalla.
      Lieneekö joku itsesuojelu vaisto, jos myöhästyisi, hermostuisi ja se vähäinenkin aikaansaanos menisi mönkään;)
      Minua ei myöskään koskaan tarvitse odottaa, poikkeus kai naisten kohdalla, eikös naisilla ole tapana viimeistellä lähtöään, kai meni kehumisen puolelle.
      Varmaan löylyt maistuvat oma tekoisessa saunassa?

      Jutun juurta, niin, sitä saan aikaan vaikka tyhjästä, olette varmaan huomanneet;)
      Eihän tänne mitään kaunokirjallisuuden hienouksia kukaan odota, tästä arjesta, omista hyvin pienistä asioista, niistäkin saa mielenkiintoisia lukuhetkiä.
      Ynnämuu, luulen että kirjoituksesi herättää monessa lukijassa mukavia ajatuksia, sitä kerrontaa päivän kulusta sitä me täällä odotamme ja kaikki pirttiin kirjoittavat sitä tuottavat mukavalla tavalla.

      Lohi on täälläkin tarjouksessa, siitä saakin monta ruokaa yksin eläjälle, jos kokonaisen ostaa.
      Niistä" roippeista" teen keiton veteen, luraus kermaa ja nam,nam.
      Ruuan laitto on kivaa, kun ei kiireellä joudu tekemään.

      Tuo rottien pyydystäminen näytti ihan inhalta ja heräsi myös kysymys tämän miehen tarpeesta pitää niitä.
      Vähän liian pitkälle menee kuoleman aiheuttama tuska, jos parituhatta rottaa on elätettävä tuskan poiston tähden.
      Meillä jo paljon vähemmän määrän lähettäminen rottien taivaisiin toteutetaan.
      No enhän minä ymmärrä sitä hamstraamistakaan noissa määrin, joku on todella pahasti vialla.
      Ympäristövaara tuollaisesta muodostuu ja sitten pitäisi hyssytellä ja ymmärtää, höpsis.

      Nyt minä sydämmetön lähden piirin hiljaisille päiville suuntana Maaninka, en ole siellä käynytkään.
      Toivon jokaiselle mukavaa, jutun juuria löytyvää päivää, sadetta en toivo.

      • Vai Maaningalle Skillan suunittelee. On tarkassa tiedossa kyseinen paikka- tuttuja ja sukulaisia on siellä.

        Kyllä itsekin kuulun tuohon ryhmään- mieluummin vaikka etu-ajassa muttei myöhässä. Tai sitten on jokin OIKEA syy siihen.
        Muistan työaikana ,kun jonkun tapa oi tulla 4-5 min yli alkeneen työ ajan.
        Kaikki seisoi, kun raportointia ei voinut alkaa ennenkuin kaikki oli paikalla. Hyvin olisi voinut lähteä sen 5 min aikaisemmin, mutta kun ei . Aina sama juttu.
        Siis tapa ja tottumus on toinen luonto. Ei vaan saanut asiaa korjatuksi koskaan. Sepä siitä.

        Nyt taas eläin asioihin. Ei kuitenkaan proileriparkoihin.
        Nythän on metsästys aika. Joka syksy ilmestyy meillekin könttä hirvenlihaa, ja toinen puoli jauhettuna.
        Monella tapaa olen laittanut. Viime pääsiäisenä Turkin reissulla eräs metsämies sanoi teeppä näin :
        Hirvenpaisti leikataan reiluiksi filepaloiksi. Ruskistetaan kuumalla pannulla molemin puolin. Maustetaan, suolaa, itse laitoin myös sitruunapippuria, ja jokainen maustaa mielensä mukaan. Sen jälkeen
        Ladotaan fileet kerroksittain (laitoin kannelliseen lasivuokaan).
        Ja joka väliin hyvin reilusti raakoja sipulirenkaita. päälle myös voi laittaa.
        Kansi päälle ja muhimaan uunin . Tulee kastike samasta, jonka voi suurustaa tai laittaa kerman kanssa ja maustaa . Ihan miten tahtoo.
        En kehu mutta syömässä olevien vieraiden kommentti oli: monella tapaa laitettua hirveä ovat syöneet, muttei näin hyvää koskaan.
        Sen pitää antaa muhia rauhassa uunissa, että on oikein kypsää ja muhevaa. Ja maukasta.
        Siihen perunat tai muussi ja salaattia kulho. Puolukka tai karpalo.

        Tuomoinen päivän avaus. Siis matkailu avartaa..........
        Siinäkin perheessä herra teki aina tuon ruuan. Mikäs sen mukavampaa,
        miehillekin kuin tuo kokkailu.
        Sitä en muista joko kerroin tämän aikaisemin. ,mutta meillähän oli se lupa olla välillä muistamaton.
        Nyt muistan kuitenkin että pitää lähteä Kauneus salonkiin. Siitäpähän yrittävät vääntää jotain paremmaksi-
        Kahvit kuitenkin siemaisen lähtiessä ,tattista vaan ja hei !


    • "ph"

      Eilen sain autolle talvihuollon, kuramaton kuskin jalkatilaan, takarattaan laakerit vaihtoon ja etuvaloumpiot uusiksi, nyt voi turvallisin mielin odottaa talven "ullättävää" tuloa.

      Niistä yllätyksistä en pidä, siksi myös minä kuulun niihin, jotka ovat paikalla mielummin ennen kuin jälkeen.

      Äänikin on jo annettu, joten moni asia on hoidossa ja voi henkäistä vapaapäivinä.

      Auringon pilkistyksiä päiviinne!

      • Late Vaan*

        Tuo Maaninka on minulle jonkinverran tuttu paikka, äitini on siellä syntyjään, olen siellä muutaman kerran käynytkin. Serkkuja siellä asuu vieläkin. Puoli Savolainen siis olen, toiunenpuoli hämäläistä, hei Tammelan pitäjästä. Kuitenkin täällä syntymäpitäjässä tapasivat.
        Auton talvihuolto on tietysti edessä täällä etelässäkin, talvirenkaat täytyy hankkia, eipä paljon muuta.
        Hirvipaisti on jäänyt pariin kertaan, poliisien huutokaupasta olen ostanut, poroa kuitenkin useimmin, taitaa käydä vähän samanlaiset valmistusreseptit. No en ole asiantuntija, harvoin niitä hrrkkuja saa.
        Kyllä minäkin mieluiten olen paikalla ajoissa, sensijaan voin poistua myös aiemmin, jos ei seura tai paikka oikein miellytä.

        Nyt piistun takavasemmalle, eli olen kuitenkin Late.


    • Hintriika*

      Vai kuvittelee emäntä olevansa poikkeusyksilö, kun on aina ajoissa. Minusta näyttää, että kahvipirtinkävijöissä on poikkaus se, joka myöhästelee. Minä ainakin olen aina hyvissä ajoin joka paikassa, kuten tässä jo moni muukin on vannonut.

      Minä ostin pienen filepalasen lohta (taisi olla vähän alle 400 g), mutta niin vain on riittänyt lohisoppoo koko viikoksi. Kohta meinaan mennä lämmittämään viimeisen kupillisen. Suhteessa tulisi halvemmaksi ostaa kokonainen lohi, mutta minä ehtisin tympääntyä koko kalanroikaleeseen, vaikka yrittäisi pakasteeseenkin osan tunkea. Yli oman tarpeen ostettu ruoka ei olekaan halpaa sitten enää, jos sitä ei saa kaikkea hyödynnettyä. Se minun lohipala maksoi 2,50 euroa (tarjous), että ei sillä hinnalla olisi kokonaista kalaa saanut.

      Eilen satoi ensi lumi, mutta ei siitä enää ole mitään jäljellä. Ja parvekkeellakin kukinta jatkuu. Kelloköynnösressukka pukkaa kukkaa kamalalla kiireellä. Pakko se on kohta repiä alas. Ei ole kukaan enää sen kukintaa ihailemassa. Hukkatouhua!

      Ääni on minullakin annettu, tänään korsi kekoon kannettu. Tässä ihan hiljaa, äänetönnä kirjuuttelen. Paitsi että nyt lopetan ja siirryn lohisopan lämmitykseen. Vointia kaikille!

    • joutavoinen

      Puolustaudun myöhäistymisten asiassa ilmenneen epäselvyyden takia. Asiahan kulki niin, että varasin yleensä työmatkaa varten liian vähän aikaa, jollon piti fillarilla sotkea ennätysvauhtia tahi kävellä hikipäässä myös autolla kuljin työmatkoja, junalla ja bussilla jopa lentokoneellakin menin töihin Rovaniemelle ja silloin kyllä myöhästyin pahiten tiedonkulun katkoksesta johtuen. Mutta noin yleensäottaen olin ajoissa työpaikalla.

      Eräänki pajan päällikkö asennutti huoneeseensa sen kellokorttilaitteen, että hän näki varmasti että tultiin töihin, jottei mikään haamu leimannut sitä korttia.

    • Tottahan ajoissa olin työpaikalla, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Työmaalta lähdössäni tuskin myöhästyin kertaakaan. Tärkeätä oli nuoruudessani olla aikanaan linjurin pysäkilläkin. Seitsemän kilsaa ensin jalkaisin, osin pitkospuita myöten, linjuri kulki kerran päivässä. Eipä ollut hyvä myöhästellä.

      Hirviherkkua olen harvoin syönyt, hyväähän se. Vaikka olen "metsästä" lähtöisin, koskaan en ole varsinaisesti metsästänyt, eikä luvallista ampuma-asetta ole ollut. Kyllä metsästykseen olisi joskus ollut mahdollista ryhtyä, mutta en vain millään nähnyt siinä mitään hohtoa. Tosin olen ollut pari kertaa hirvikoirana ajelemassa elukoita puskassa vahtivien pyssymiesten ulottuville. Enpä tainnut yhtään ajoa tehdä ja jos olisin tavannut hirviä, en vieläkään tiedä, mitä olisin tehnyt. Voi olla, että olisin hätistellyt hirvet pakosuuntaan. En kuitenkaan puolusta rottien elämää suojelumielessä ja enpä paheksu kovin syvästi metsästäjiäkään, kunhan pitävät huolen siitä, että katsovat ensin mitä ampuvat. Tällainen hiukan vastaan hangoitteleva neutraali suhtautumiseni on henk.koht. kysymykseni.

      Tässäpä jutun juureni. Pitää vähän jättää myös seuraavaan kertaan.

    • SkillaN*

      Sataa,,,huomenta tähän masentavaan aamuun, onkohan nyt tulossa vedenpaisumus?
      Ei juurikaan innosta edes siivous, vaikka tarvetta olisi.
      Mitenkähän pitkältä talvi tuntuukaan, kun tälläinen kesä ja syksy on ollut.
      Eiköhän niitä ole vielä kauniitakin päiviä varastossa, odotetaan ja toivotaan.

      Eilinen kirkkomatka onnistui hyvin, kaikki toimi aikataulun mukaan ja kirkko oli mahtava, hirsirakenteinen ja iso.
      Vanhakin oli, jo 1800 vuoden alku puolella rakennettu, 2005 viimeinen korjaus.
      Sieltä saarnapöntöstä ( kai sillä nimikin on ) niitä kurituksellisia uhkauksia on jaettu, kansa on häpeissään nuhteita vastaan ottanut.
      Mielenkiintoista olisi historiikistä kuulla.
      Iso pitäjä on Maaninka ollut, nyt Kuoipioon liittymässä.

      Vähän samoilla linjoilla noiden eläinten tappamisista kuin ynnämuu, kivuttomasti sen on tapahduttava, jos sitä toteutetaan.
      Rotta on tuhoeläin ja lisääntyy sillä vauhdilla, että suojelu ei tarpeen, sitkeäkin on, jostakin olen lukenut/kuullut, jos kaikki maapallolta katoaa, rotta ensimäisenä uudelleen ilmestyy.
      Mielestäni noiden psykiatrien ja muiden vastaavien ymmärtäminen joskus yli menee.

      Herkulliselta tuo kuulosti, meri-kukan tarjoilu, itse en kovin taitava ole hirvenlihasta tekemään, vaikka on sitä viime vuosina tarjolla ollutkin.
      Tunnepuoliko siinä estelee, vaikka toisaalta muuta lihaa surutta pistelen.
      Paino putoaisi, jos joutuisin noiden käärme,sammakko, rotta ym muiden ruokien piiriin, ei varmaan alas menisi, tai kaiketi jos vaihtoehdot olisi vähäiset, näänny nälkään tai syö.
      Ennakkoluuloinen olen kovasti, kaiken uuden suhteen, ruokaan ainakin.

      Taas ne liukkaat nurkan takana odottaa, tälläinen kosteus jatkuvasti, siihen kun pakkaset iskee jo alkaa pellit rutista, hyvä on varautu ennalta.
      Tällä hetkellä kuitenkin lämmintä kymmenen astetta, ei ihan vielä luistella.
      Joka syksy ne säätilat yllättää.

      Varmasti tuota naisten viivyttelyä aivan liian isolti mainostetaan, eiköhän se niin ole, että suurin osa naisista kyllä joutuu, jos kiireen pukkaa.
      Se on vaan niin, kun naisissa asuu se äitihahmo, joka varmistaa, että kaikki on hyvin, helppohan miesten on silloin hermoilla ja odottaa.

      Nyt yritän saada itseni motivoiduksi johonkin hyödylliseen, löytyyhän tätä hommaa vaikka ei mattoja ulos saakaan, levallaan on lankakeriä, kyllä sieltä näppihommia löytyy.
      Sen lohen lähden heti kauppojen auettua hakemaan ja sen valmistelu myös aikaani haaskaa, mutta siitä monta ruokaa valmistan.
      Jos jossakin aurinko paistaa, olkaa onnellisia, täällä savon suunnalla kuitenkin veden riittäminen on taattu, eipä anneta surun siitäkään päivää pilata, heippa!

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Masentavalta, pimeältä, ja märältä täälläkin tuntuu. Vielä enemmän, kun olen palannut tähän kurjuuteen sieltä helteestä ja auringosta.
        Minä en välttämättä sitä hellettäkään kaipaa, mutta se aurinko ja valo on tärkeää. Pimeys ja märkyys masentaa minua . Pitäisiköhän ostaa se kirkasvalolamppu, ja narrata sillä itseään, että nyt on kesä.
        Pakkasta täällä ei ole vieläkään ollut, köynnöskrassit kukkii täysillä aitanseinustalla ritilässä. Kävin eilen ihan tutkimassa, ei mitään paleltumisvammoja. Ja keittiön ikkunan alla koristevadelma on tehnyt uusia kukkia.

        Eilinen päivä meni, kun pesin ja silitin kaikki matkavaatteet, ja järjestelin kaikki tavarat paikoilleen. Illalla jo minäkin niitä lankakoppiani penkasin ja aloitin sukankutomisen.

        Skillanille, oletko käynyt netissä DROPS INSPITAATIO sivulla? Siellä on kohdassa 52 ihania lierihatun ohjeita, ja kohdassa 16 ihan pikkujämistä tehtyjä juttuja, joulukoristeita ym. Sinä kun olet taitava virkkaaja, käyppäs katsomassa.
        Ja muitakin käsityöohjeita ihan hirmuisesti. Selkeät ohjeet suomenkielellä.

        Taidan tänään lähteä autolla tuonne vähän kauemmas etsimään suppilovahveroita, minulla on ihan varma paikka. Saahan siellä edes raitista ilmaa, jos ei nyt kaatamalla koko päivää sada.
        Ei täällä sisälläkään jaksa koko päivää nyhjätä.

        Mukavaa päivää kaikille!


      • marja-liisa...
        marja-liisa... kirjoitti:

        Huomenta!

        Masentavalta, pimeältä, ja märältä täälläkin tuntuu. Vielä enemmän, kun olen palannut tähän kurjuuteen sieltä helteestä ja auringosta.
        Minä en välttämättä sitä hellettäkään kaipaa, mutta se aurinko ja valo on tärkeää. Pimeys ja märkyys masentaa minua . Pitäisiköhän ostaa se kirkasvalolamppu, ja narrata sillä itseään, että nyt on kesä.
        Pakkasta täällä ei ole vieläkään ollut, köynnöskrassit kukkii täysillä aitanseinustalla ritilässä. Kävin eilen ihan tutkimassa, ei mitään paleltumisvammoja. Ja keittiön ikkunan alla koristevadelma on tehnyt uusia kukkia.

        Eilinen päivä meni, kun pesin ja silitin kaikki matkavaatteet, ja järjestelin kaikki tavarat paikoilleen. Illalla jo minäkin niitä lankakoppiani penkasin ja aloitin sukankutomisen.

        Skillanille, oletko käynyt netissä DROPS INSPITAATIO sivulla? Siellä on kohdassa 52 ihania lierihatun ohjeita, ja kohdassa 16 ihan pikkujämistä tehtyjä juttuja, joulukoristeita ym. Sinä kun olet taitava virkkaaja, käyppäs katsomassa.
        Ja muitakin käsityöohjeita ihan hirmuisesti. Selkeät ohjeet suomenkielellä.

        Taidan tänään lähteä autolla tuonne vähän kauemmas etsimään suppilovahveroita, minulla on ihan varma paikka. Saahan siellä edes raitista ilmaa, jos ei nyt kaatamalla koko päivää sada.
        Ei täällä sisälläkään jaksa koko päivää nyhjätä.

        Mukavaa päivää kaikille!

        No tuonnehan tuli nyt tuo inspitaatio, kuin eurokankaan mainoksessa. Tarkoitin kuitenkin inspiraatio.


    • Ramoona*

      Vielä ehdin minäkin kehumaan myöhästelemättömyyttäni, ainakaan siitä minua ei voi syyttää, että olisin antanut itseäni odotuttaa. Meidät kasvatettiin siihen, että täsmällisyys on hyve, toisten ihmisten huomioonottamista ja kunnioittamista.Ehkä joku diiva voi tehdä näyttävän sisääntulon, kun on antanut yleisön odottaa, mutta eipä tässä diivailuun ole ollut mitään rahkeitakaan. Hyvää kannattaa odottaa...kyllähän tämä sanonta joissain tilanteissa pitää paikkansa.

      Hirvenmetsästyksen aika on alkanut, ja meidän isäntä on vielä mukana hirviporukassa. Hintoihinsa se liha tulee ja on suuren vaivan takana , kun hirvimetsät ovat kaukana eikä liha itsestään paisteina ja jauhettuna pakkaseen pyörähdä. Se onkin lähinnä kyläkuntaa ja kauempana asuvia metsänomistajia yhdistävä sosiaalinen tapahtuma, maalla myöhäissyksyn kohokohta . Naiset ja lapsetkin ovat mukana ainakin peijaisissa ja paljon on metsästäjissäkin nuorta polvea, myös tyttöjä ja naisia. Itse en ole kovin ihastunut koko hirvitouhuun, mutta ymmärrän perusteet, miksi hirvikantaa vähennetään. Olen muistaakseni routapaistin ohjeen tänne laittanutkin, se helppo ja aina onnistuva ruoka isolle porukalle isosta paistista. Huonommista paloista veistetään puolijäisenä lastuja ja tehdään käristystä , soppaa ei kotona tule juuri keitettyä. Sianlihan kanssa teen karjalanpaistin tapaista ja jauhelihasta kaikkea mahdollista. Pitääpä kokeilla M-K:n ohjetta, varmasti makua ja muhevuutta saa siitä, kun lihat ensin ruskistaa ja sitten padassa hauduttaa, ja sipulihan antaa mehevyyttä.

      Suomen suuret ja pienemmätkin puukirkot ovat ainulaatuisia maailmassa, kunpa säästyisivät tulen tuhoilta. Rautalammillakin on hiljattain uusittu Suomen suurimpiin kuuluva puukirkko. Saarnapönttöhän se papin saarnapaikka on tai saarnaspönttö tai saarnastuoli kai se virallisemmin on. Miksihän se on tuoli, en ole papin nähnyt koskaan siellä istuvan. Minusta on mukavampaa, kun pappi puhuu alttarin edessä, kasvokkain kirkkokansalle ja melkein samalla tasolla. Mutta korkeuksissa sijaitseva pönttö oli ehkä tarpeen ennen äänentoistolaitteita.

      Ihmeen lämmintä on, 12,4, eikä edes sada, joten en keksi mitään tekosyytä olla viemättä mattoja tuulettumaan. En kaikkia viekään ulkoilemaan muuta kuin keväthangille , mutta en osaa imuroida, elleivät nämä kevyemmät matot ole ulkona. Saa sitten rottinkikin paukkua, purkaa siihen vaikka kiukkuaan.

      Viihtyisää viikonloppua !

    • Iltaa

      Kiitti kaikille einesohjeista, kyllä niitä varmaan löytyy, kunhan alkaa viitsimään.

      Tuo kalan, ostojuttu oli meillä viimeksi, että mie kannatin ostaa filepalan, josta tekee keiton. Sulhopa tahtoi ostaa koko kalan, ku sai halavalla. En oo ihan varma laittoiko hää koko kalan soppaan, mutta se oli kyllä "kalasoppaa", jossa peruna etsi itteensä.

      Kyllä mie, SkillaN, hittaasti teen sukkaa, hyvästä en tiiä, mut sulho vaa toteaa, ettei leiville lyö. On miun tahti senverran tökkivää.

      Minun sokeriarvot on kohillaan, mut sulhon pittää ruveta kotimittausta tekemään, kunhan hakkee laitteen hoitajalta.

      Pittää lopettaa, silmään koskee, ku lukaisin viestit ensin, että vähän tiijän mitä tyä ootte kirjoittanu.
      Heippa, kuullaan ja koitellaan...

    • Sauna terveiset TAAS ;)

      Harmaa on ollut päivä.

      Vieraani lähti kotiaan kohti.

      Oli kiva kun kävi.Saatiin räpättää taas oikein sydämen pohjasta.

      Kaks pulputinta kun pääsee juttuamaan niin siinähän aika lentää.Kivaa oli.

      Saas nähdä lähteekö tämä viesti,kun tuossa pyörii tuo rinkul.
      näkyillään...

    • Skillan*

      Pimmeetä, kosteeta, mutta eipäs sada, matot tuulessa jo liehii, niin huomenta vaan ystävät, palstalaiset.
      Lämpöä enää nelisen astetta, jokohan alkaa viilenemään, ennusteet oli että lokakuussa lumet sataa, kylmempää se vaatisi.

      Tervetuloa tänne sateiden keskelle Marja-Liisa ja kiitos vinkistä, heti sieltä muutaman mallin tulostin.
      Aina vaan jotakin kivaa ja uutta löytyy.
      Matkasi oli mukava, mutta eikö vaan omaan kotiin pääsy ole ihanaa, vaikkakin sadetta ja pimeää onkin.

      Onhan se aika rahtaaminen ulos, jos on isoja hienoja mattoja, eihän niitä hakata edes saisi, minulla noita rättimattoja suurin osa, ovat niin kätsät kerätä ja puistaa-
      Kyllähän matoista pölyt lähtee hyvällä imurilla, mutta se pinttymä, että pitää tuulen päästä vatkaamaan ja raikkaammalta koti tuntuu.
      Minulla on kaappien ovet selällään, kun tuuletusta laitan, tulee niin harvoin vietyä noita pitovaatteita ulos, mitä nyt päällään kuljettaa, kuvittelen että nekin raitistuvat läpivedossa.
      Pinttyneitä tapoja, tunnustan.

      Konnevedellä on myös kaunis harmaa kivikirkko, kodikas, meillä on vähän uudemman tyylinen, vaalea rapattu rakennus, no ei edes vanhakaan, minun ikäinen;)D
      Kannattaa tutustua jos täällä liikutte, alttaritaulu nähtävyys.

      Eihän harrastukset useinkaan" leiville lyö" wiiwidear, mutta aika kuluu ja omatekemä antaa mielihyvää.
      Kyllä naurattaa väliin minuakin, kun puran ja kerin.
      Niitä röyhelöhuivia taas eilen värkkäsin, tuli ensiksi liian lyhyt, purin ja sainhan lisää pituutta, nyt odottaa kaulaan laittoa.
      Ensin yritin ihan uudella tavalla, ei hyvä, kolmas kerta vasta onnistui.
      Minullakin pakotti oikean silmän alta, mietin mikä oli, nyt ei koske, olisiko migreeni ollut, kyllä sinunkin on silmiäsi säästettävä, viimeisiä viedään, näin minulle sanottiin joskus jaloistakin, kun en istumaan joutanut.

      Kyllä se " pulputtaminen" hyvää joskus tekee, vaikkakin on niinkin kovia puhujia, että tekisi jo mieli sanoa, ole hiljaa.
      Tuolla kirkkomatkallakin takanani istuvat koko ajan rupattivat ja ääni oli sen verran kovaa, että pakko oli kuunnella;)

      Nyt pitää kurkata noita mattoja, onko jo alkanut tihkua satamaan, saan pian pestyt matot lattialle.
      Antoisaa viikonlopun alkua, ai niin sen lohen ostin, aika iso oli, mutta laitoin siitä moneen kippoon erilailla tehtyä, kraavin laitoin pakkaseen, siellä ei liikaa suolaannu, vaikka kauemminkin olisi.
      Lihapulliakin paistoin pakkaseen, on taas pitkäksi aikaa esivalmistettua einestä, nyt heippa!

    • Ehtoo päivää.

      Onkohan ne ottaneet sieltä Darlan pesältä kamerat pois,kun ei sinne pääse niitä pentuja katsomaan.

      Mitenkä tämä päivä on tuntunut ihan sunnuntaille.

      Olin minä tuolla kerhohuoneella jonkun aikaa,mutta nyt pitää katsoa tennistä.

      näkyillään...

    • Sunnuntai aamun rauhaa, sitä näissä maisemissa on, pieni kaupunki ja ihmiset todella nauttivat vapaa päivästään nukkumalla, siltä tuntuu.
      Sisäinen kelloni tekee herätyksen olkoon vaikka sunnutaiaamu, kohta viiden jälkeen ei uni enää tule.
      Olen aina ollut aamukukkuja, nautin tästä hiljaisuudesta.
      Tänään menen taas kirkkoon, täällä on tapana seurakunnalla tarjota kahvit, pyöreitä täyttäville kyseisenä vuotena,seitsemän kymmentä on alku vuosi, siitä sitten viisi lisää
      ja niin eteenpäin.

      Hiljainen on pirtin portin aukaisu eilen, kaikilla yhtä aikaa puuhia niin paljon, että ei viestejä jäänyt päiväkirjaan, mitenkähän käy tänään.
      Onhan niitä kiireitä, minulla vain siivous ja äänestys, olihan saunassa käynti, silti jäi vielä aikaa yltäkyllin no kuluihan se jääkaapilla käynnillä ja telkkarin katsomisella.
      Eipä tuokaan katsominen juuri sivistänyt, uusintoja ja muuten mitään sanomatonta.
      Miten voikin kaikki kanavat yhtä aikaa näin tylsää näyttää, no minun mielipiteeni.

      Sää on edelleen kostean näköinen, eilen kyllä oli aivan ihana auringon paiste, jospa tänään tulisi samanmoinen, lämpöä kolme astetta, ei siis vielä pakkaselle mennyt.
      Tuuli ei ainakaan vielä herännyt, pidättelisi nyt intoaan muutaman päivän, kun sinne merelle lähtö huomenissa edessä.
      Minun matkani ei kestäisi keinuntaa, huono olo tulee pienelläkin kiikuttelulla.
      Kyllähän ne alkaa ne mustan jään ajat, syytä liikenteessä tämä huomioida,. niin autoillen kuin jalakulkijatkin.

      Tuntuukohan muorista tämä päivä nyt maanantailta;)
      Aika harvoin näin niitä leobardin pentuja pesällään, kun kurkkasin, kai jo niin paljon touhua pesän ulkopuolella, että eivät kameraa enää viitsi yllä pitää, ihania, mutta enpä haluaisi luonnossa kohdata.
      Kyllähän kaikki eläinlapset hellyttäviä ovat ja mukavaa, että niitä voi näin seurata.

      Tuo hirvenmetsästys on ajankohtainen asia ja hirviä kaatuu, nyt on jo kehoiteltu vähän jarruttamaan, kanta on vähennyt.
      Voihan olla niin, että pysyttelevät paikoillaan, kun ruokaa vielä löytyy, vasta koira voi ne saada liikkeelle, oikea kanta myöhemmin selviää.
      Kyllähän naisiakin paljon tämän harrastuksen piirissä pyörii ja tälläistä hupakkoa kuin olen ei varmaan ymmärretä.
      Tunne se on järkeä voimakkaampi meikäläisellä.

      No mutta, jospa taas tälle päivälle riittää, tulkaa nyt kertoilemaan jotakin tärkeää ja sivistävää, minä en osaa, kunhan turhia höpötän, alkuun näinkin päästään
      Kaikenlaista hyvää toivottelen tälle sunnuntaipäivälle palstalaisille..

    • Hyvää huomenta, vaikka onkin sateen tuhruinen ilma. Päivät on mennä lipsahdellut niin, ettei ole tullut kirjoiteltua. Eipä se tietenkään ihan kiireistäni johdu, vaan pikemminkin saamattomuudestani.

      Paukahtipa digiboksini rikki, ihan äänekkäästi. Muistin, että minulla oli vanha boksi jossain tallessa. Uusin sen, koska siinä ei ollut tallentamisvalmiutta. Vähänpä sitäkin käytin ja nyt se loppui. Löysinhän romujeni joukosta sen vanhan vempeleen, mutta hajonneen boksin johtojen pistokkeet eivät käyneet. Täytyi löytää ne alkuperäiset, sekin kiusa on merkkien mukaan rakennettu. Ihmettelin kuinka paljon olen johtoja kerännyt, vaikka ei kaikkia nykyajan kaluja olekaan. Siinäpä sotkuisia kasoja pengoin ja tietysti lähes viimeisenä löytyi se oikea. Tulihan telkkari kuntoon. Pari dekkaria jäi katsomatta.

      Paljonhan on välineitä, joihin ei käy eri merkin johdot tai lisävälineet. Varmaan tarkoituksellista, että "pakkomyynti" säilyy.



      Huomenta ja on sateen tuhruista. Eipä ole tullut kirjoiteltua, päivät vaan menevät, vaikka ei varsinaista hoppua olekaan.

      Tai olihan minulla ylimääräistä puuhaa. Digiboksi paukahti rikki - ihan ääneen. Koska piilotan kaikki romut pahan päivän ja tarpeen varalle, löysin pitkän hakemisen jälkeen ekana ostamani boksin. Se oli kunnossa, mutta koska ei osannut tallentaa, vaihdoin tähän nyt hajonneeseen. Eipä vaihto mennyt sujuvasti, liitännät eivät sopineet. Uudet etsinnät vanhojen johtojen löytämiseksi. Löytyihän ne, kuten tavallista, viimeisestä piilopaikasta ja viimeisenä sotkuvyyhdestä. Kyllä telkkari taas pelaa. Tallennusta ei ole, mutta vähänpä sitä käytinkin. Nyt Areena auttaa siinäkin.

      Se on kyllä useinkin välineissä niin, että pistokkeet ovat merkkikohtaisia ja lisävälineet keskenään sopimattomia. Sillä päästään "pakkomyyntiin."

      Metsästyshaluttomuuttani olen kyllä näin jälkikäteen itsekin ihmetellyt. Ehkä siinä on osasyynä sekin, että sodan jälkeen meillä nappuloillakin oli "sotavarustusta." Olihan siellä muutaman kilometrin päässä juoksuhaudat, joissa oli taisteluita käyty. Kävipä niillä tienoilla pojille muutamia vahinkoja, aika vakaviakin. Pienessä minäkin olin mukana, pari arpea on vieläkin muistona, mutta ei sen pahempaa. Kyllä sekin vaikutti.

      Siellä tapahtui metsästyksen yhdeydessä kaksi kuolemantapausta ja lisäksi muita pienempiä vahinkoja. Niistä keskusteltiin paljon ja jo silloin oli esillä kenelle aseenkäyttö ja metsästyslupa pitäisi antaa ja kenelle ei.
      Jotenkin otin päähäni sen henkilökohtaisesti. Kyselin itseltäni, olenko riittävän harkitseva ja rauhallinen heilumaan metsästysaseen kanssa. Tulos oli se, että ehkä olen, mutta eihän sitä tiedä.... Sitäpaisi metsästyksen tulos ei ollut ratkaisu toimeentuloon ja enkä oikein pitänyt jahtaamisesta, jossa uhrille jätetään vain huonoja vaihtoehtoja, pahimpia kitumaan jääminen. Jotain tällaista muistelen ajatelleeni ja sellaisena olen pysynyt myöhemminkin.

      Semmoista, nyt täytyy lähteä äänestyskopille ja olla hetki päättäjänä.

      • Johan nyt! Ensin katosi tekstinpätkä, en löytänyt sitä mistään. Nyt sekin on löytynyt, tuli kertausta. Asiani ei kyllä ollut niin tärkeä, että olisi tarvinnut pikakertauksen!


      • Late Vaan*
        ynnämuu kirjoitti:

        Johan nyt! Ensin katosi tekstinpätkä, en löytänyt sitä mistään. Nyt sekin on löytynyt, tuli kertausta. Asiani ei kyllä ollut niin tärkeä, että olisi tarvinnut pikakertauksen!

        Täytyy tunnustaa, ainoaa metsästettyä eläintä olen parikertaa syänyt, taisin jo aiemmin kertokkin ostin huutokaupasta parikertaa hirveä. Armeejassa viimeksi oikealla pyssyllä olen ampunut, ilmakivääri minulla oli, sillä joskus tarkkuuta kokeilin.

        Vanhojen kojeiden johtoja ja kojeitakin säilyttelin nyt kaikki heitetty pois.
        Noita rojuja, tarpeelliseksi luultuja tavaroitakin kyllä kertyy, ensin isommasta asunnosta muutettiin nytyiseen 72 nelijöiseen jäi vielä liikaakin tavaroita, täytyisi vielä muuttaa saisi taas vähennellä kamoja.

        Sataa lojottanut täälläkin melkein koko päivän, ainakin kun ikkunasta ulos katsoo, maa ihan märkää.
        Senverran täytyy telkkaria katsoa sieltä tanssikilpailujen puolelta, miten se Ratia siellä pärjää, "Kyllä kansa tietää", kuka osaa, tuomarit eivät edusta kansaa, vaan MTV maksaa palkan.
        Enhän minä ole äänestänyt, jotkut ovat voineet äänestää satoja keroja sitä yhtä ja samaa. Siinähän MTV ja puhelinyhtiöt tienaa, saa heti kilpailujen jälkeen aloittaa uuden kierroksen ja jatkaa koko viikon.
        Änestämässä en vielä käynyt, täytyy kurkkia sinne vasemmalle josko sieltä löytyisi joku tuttu.
        Huomenna vesijumppaan siinä viikon avaus.
        Sama Late, kuin ennenkin.


    • Ehtoota ;)

      Märkä päivä on ollut täälläkin,semmosta suhnua pitänyt.

      Kävin päivällä tuolla aseman takan pankkiautomaatilla,se on lähin.
      Mutta ei se kone mulle antanut setelin seteliä.Kai siinä joku vika oli.
      No siihen se sitten jäi,en lähtenyt edemmäksi kävelemään.

      Nyt pääsin jo tuonne pesälle,kait niillä jokin vika oli,kun ei näyttäneet.

      Alakerrassa olin kortilla ja kahveella.

      Pitäiskö noita tansseja katsella.
      Ei minua ne erikoisemmin kiinnosta.

      Voikaahan hyvin.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta uuden viikon alkuun, viimeinen täysi viikko lokakuussa.
      Joulu se vaan lähestyy kaikkine puuhineen, nyt vaan pitää alkaa hissukseen huomioimaan sekin asia, ettei sitten hermoile loppumetreillä.
      Minulla kaksinkertainen juhliminen, niin hassuun aikaan olen syntynyt;)
      Eilen olimme noin viisikymmentä henkeä yhteisillä kahveilla, seurakunta antoi vielä kauniin kirkon kuvalla varustetun runokirjan.
      Kaunis tilaisuus ja mukava oli tuttuja kasvoja katsella, vaikkakin ihan alkutaipale unohtunut;)

      Nuoruuden ystävättäreni tapasin, samalla paikkakunnalla asumme, mutta parikymmentä vuotta on viime näkemästä, hyvin olemme kierrelleet,,, niin se maailma vieroitti.
      Lapsemme asustavat kesän samassa saaressa mökeillään, mutta sielläkään emme ole sattuneet yhteen.
      Nyt taas päätimme, että tavataan, sattuisi vaan sellainen aika, että molemmille sopisi.

      Noista johdoista minäkin nyrkkiäni puristelin, kun tämän koneen ostin.
      Aivan hyvät ja tutut näppäimet, muttta eipä käynyt päät koneeseen, no olen nyt tottunut jo näihin koneen näppäimiin.
      Ne tuppaa nämä vempaimet särkymään ja usein useampi peräkkäin, minulla harmia tiskikoneen kanssa.
      Tukos kai putkissa, vesi jää koneeseen.
      Soittelin huoltomiestä, mutta viikonloppuna ei mielellään tule, no minä panin koneen pyörimään tyhjiltään ja vesi katosi.
      Pitänee nyt arkena kutsua kumminkin katsomaan ja puhdistamaan, vaikka tuleehan nuo astiat käsinkin pestyä, on vaan sanottu, että konetta pitäisi väliin pyörittää.

      Vähän harmitti, kun katsoi eilen putoavan parin kasvoja Tanssii tähtien ohjelmassa, totinen oli ainakin opettaja.
      Minun puolesta Ratia voisi tanssia loppuun saakka, mutta se ikävää, kun aina paremmin tanssivat putoavat.
      Joka ohjelmassa kai joku hupi juttu on oltava.
      En soita minäkään mihinkään kilpailuun.
      Äänestys on suoritettu, varsinaisena vaalipäivänä olen estynyt.

      Nyt hyppään linja-autoon ja edelleen laivaan, sellainen pikamatka edessä, puhaltakaa siellä etelässä asuvat pilvet ja tuulet matkoihinsa, täältä tulemme me savolaiset ja myrskyä emme kestä;)
      Pitäkää pirtti pystyssä, tavataan parin päivän kuluttua.

    • Huomenta kaikille.

      Kyllä tuo meidän emäntä sitten kerkiää;)
      Vauhtia sillä on vaikka muille jakaa;)

      Mikähä minuun saisi vauhtia;)niin on tullut laiska,ettei tule mihinkään lähdettyä.
      Takatasku ja tori,siinä minun matkat.
      Takataskuun kävelen,kun se on tuossa parin korttelin päässä.
      Torille menen autokyydillä markkinoille.

      Ei kyllä houkuta nuo laivamatkat,kun minäkin tuppaan olemaan merisairas,jopa soutuveneessä Päijänteellä.

      Tänään pitäisi olla aurinkoinen päivä,mutta nyt ainakin on niin mustan näköistä ja pilvet roikkuu matalalla.

      Voikaahan paksusti,vaan älkää lihoko liikaa;)))))

      näkyillään...


      Tänään tulee jalkahoitaja tänne kerhohuoneelle,sinne menen.

    • Ehtoota tuas ;)

      Missee ne immeiset oekee luuroo ?????

      Meillä tosiaan kävi jalkahoitsu ja ny on kuin pumpulissa kävelis.

      Hieno päivä oli,aurinko kurkki aika paljon.

      Kyllä se auringon valo vain mielen paremmaksi saa.

      Voiikaa hyvin.
      näkyillään...

      • Late Vaan*

        Huomenta, onpa hyvä etten keittänyt pannukahvia, olisi nyt vanhaa sumppia. Nyt on hetivalmista nappilahvia odottelemassa muita pappoja ja mummuja aamukahville. On hyvää omenapiirakkaa, tänään tehtyä, lisäksi jakelen korvapuusteja, uunituoreita.
        Ilma pitäisi selkeytyä olisi sellainen reipas syksyinen päivä, aurinkoakin luvassa. Käykää lenkillä, niin minäkin.
        Nyt kiire, kotihommat odottaa, moikka Late.


    • Aamupäivää.

      Kiitos Late,kyllämaistui piirakka kuin myös korvapuusti nammm

      Veti vähän pitkäksi tämän aamun.
      Vaan haitanneeko tuo mittää.

      Ihme kyllä ettei mitään sada.
      Eikös tänään pitänyt tulla ihan luntakin,noh vielä kerkiää.

      Minä menen kuulolaitetta sovittamaan tänään.
      Aikoinaan työelämässä särkyneet kuuloelimet.
      Onneksi noita apuja löytyy.

      näkyillään...

    • Hintriika*

      Minä en tietääkseni ole missään mökässä joutunut kuuloelimiäni särkemään, ovat rappeutuneet ihan omia aikojaan. Onneksi on keksitty apukorvia. Sellainen tulee ajankohtaiseksi, jos joka toinen sana alkaa olla "mitä".

      Mutta ei kuulolaitteestakaan joka tilanteessa ole apua. Kaikenlainen taustahäly aiheuttaa sen, ettei kuule sitäkään vähää kuin ilman apukorvaa. Tai siis ei saa selvää mistään. Onnea vaan totutteluun, muori! Oikealla asenteella se sujuu mukavasti.

      Kirvesmieslapsi taas eilen kahden tunnin varoitusajalla ilmoitti, että tarvitsisi täksi viikoksi yökortteeria. Siihenkin on tottunut, ettei poika liiemmin etukäteen ilmoittele. Kai se on niin vaikeaa ottaa luuri käteen. Ehkä siitä saa itseään syyttää. Eikä se ole edes ainoa kasvattajan vika, jonka myönnän, mutta ei ole silti äidiltä peritty tapa. Minä taatusti varmistan sellaiset asiat hyvissä ajoin. Isänsä saattoi unohtaa...

      Pikku pakkasta pitelee. Eilinen hipisteli lunta koko päivän, mutta ei sitä maassa näy. Katot ja nurmikot ovat kuurassa, mutta ei sen enempää. Parempi tämä on kuin märkää ja vettä taivaalta.

      Täytyy ruveta miettimään, mitä sille työmiehelle illalla tarjoaa. Eläkää ihmisiksi!

    • Mitä?! Kuulemisestako puhetta. Juu, onhan minullakin mitä- tautia, tai ainakin valikoivaa kuulemista. Häly kyllä sotkee vielä lisää, niin ja se "valikoiva" kuulo. Joskus on parempi, ettei turhan tarkkaan kuule, joskus pitää vain muutamasta sanasta arvailla tai sitten vain yleispätevästi hiukan nyökätä tai jorauttaa jotakin yhdentekevää. Näin liiallisen kyselyn välttämiseksi tai tai kehottaa puhekumppania puhumaan ääneen. Ehkä omista puutteistani johtuuu, että huomaan puhuvani usein turhan kovalla voluumilla. Vielä olen pärjäillyt ja ainakin ajokortin uusinnat ovat onnistuneet, vaikka on testattu.

      Sitä on vaikea sanoa, onko heikentynyt kuuloni iän rappeuttamaa, vai melusta johtuvaa. Melun keskelläkin olen työskennellyt. Eikä ole tullut kuulosuojaimia käyteltyä moottorisahalla askaroidessakaan.

      Lenkin olen heitellyt, nyt asfalttia taputellen. Aika hyvin oli liikkeellä valistustyötä tekeviäkin. Helppo olla rehellinen, äänioikeus on jo tällä kertaa käytetty. No Keskustan karkin otin, kun sitä vieläkin tyrkytettiin siitä hyvästä, että olen yleensä ottanut osaa vaaleihin.

      Tästäpä sitten päivää jatkamaan. Ai niin, se korvapuusti! Otan ja mutustelen mennessäni, kiitos vaan! On silläkin pullukalla kaksimielinen nimi...

    • Mitä?! Kuulemisestako puhetta. Juu, onhan minullakin mitä- tautia, tai ainakin valikoivaa kuulemista. Häly kyllä sotkee vielä lisää, niin ja se "valikoiva" kuulo. Joskus on parempi, ettei turhan tarkkaan kuule, joskus pitää vain muutamasta sanasta arvailla tai sitten vain yleispätevästi hiukan nyökätä tai jorauttaa jotakin yhdentekevää. Näin liiallisen kyselyn välttämiseksi tai tai kehottaa puhekumppania puhumaan ääneen. Ehkä omista puutteistani johtuuu, että huomaan puhuvani usein turhan kovalla voluumilla. Vielä olen pärjäillyt ja ainakin ajokortin uusinnat ovat onnistuneet, vaikka on testattu.

      Sitä on vaikea sanoa, onko heikentynyt kuuloni iän rappeuttamaa, vai melusta johtuvaa. Melun keskelläkin olen työskennellyt. Eikä ole tullut kuulosuojaimia käyteltyä moottorisahalla askaroidessakaan.

      Lenkin olen heitellyt, nyt asfalttia taputellen. Aika hyvin oli liikkeellä valistustyötä tekeviäkin. Helppo olla rehellinen, äänioikeus on jo tällä kertaa käytetty. No Keskustan karkin otin, kun sitä vieläkin tyrkytettiin siitä hyvästä, että olen yleensä ottanut osaa vaaleihin.

      Tästäpä sitten päivää jatkamaan. Ai niin, se korvapuusti! Otan ja mutustelen mennessäni, kiitos vaan! On silläkin pullukalla kaksimielinen nimi...

      • Ramoona*

        Lapsilla jos kellä on valikoiva kuulo : hampaiden pesu tapahtuu useamman kehotuksen viiveellä, mutta annas kun äidin salasuklaapatukan kääre rapisee toisessa huoneessa lasten jo vaivuttua uneen, pienokaiset silmät suurina havahtuvat kyselemään : äiti, mitä sinä syöt ? Neuvolan täti tekee ensimmäisen kuulotestin kuiskaamalla muutaman metrin etäisyydeltä kissan ja koiran, ja saman testin teki työterveyslääkäri. Pärjään varmasti tällä tiedolla vaikka 90-vuotisajokorttitarkastuksessa.

        Minä vielä herkuttelen vallan käytön ajatuksella, vasta vaalipäivänä annan ääneni. Leppäkerttupuolue kohottaakin antamaan arvon äänellemme, Kepu kehottaa palaamaan kotiin, kaikki muuten vain ovat pienen kuntalaisen asialla tunteella, tiedolla, tahdolla , taidolla, tarmolla, aivoilla ja koko sydämellä.

        Laten leipoman korvanmuotoisen (leipojan oman korvan mallillako?) pullan pullukan nappaan minäkin ja naurattaa tämä ihana nimitys. Pieni pullea pussi on pussukka, on mussukkaa ja tossukkaa. Leenukkaa ja Liinukkaharjaa, kännykkää, nyssykkää ja nynnykkää. Oikein hyvä sanajohdin tuo onkin, saa mukavasti tunnetta ja vivahdusta.
        Kerran kinattiin, mikä ero on sanoilla piiras ja piirakka. Minusta piirakka on yleensä pellillinen tai vuokallinen kuten mustikkapiirakka, piiras pienempi, kuten keitinpiiras. Mutta sitten tulee karjalanpiirakka sotkemaan. Nyt lähden teputtelemaan ennenkuin joku aloittaa valikoivan lukemisen, jättää pian kaikki jaaritteluni väliin.


    • Ehtoota ;)

      Kyllä on HIENO vehe minkä sain.
      Ihan viimeisintä tekniikkaa.

      Johan minä sain ensimäisen konee 14vsitten.

      Muistan kun olin tytön poikaa hoitelemassa,4v ikäinen.
      Kone oli korvassani ja menimme Hänen kanssaan iltapesulle ja siuhkuun.
      enkä muistanut ottaa sitä konetta pois,no se oli sitten entinen kone.
      Joutuivat lähettämään sen Sveitsiin korjattavaksi.
      Onneksi en tarvinnut itse sitä kustantaa.
      Sen jälkeen kyllä olen muistanut ottaa sen pois.

      Tänään oli taas semmonen suhnu sää,näky auto lasinpyyhkijöitä tarviivan.
      Ei sitä lunta vielä tullut, 4c näyttää mittari.

      "puustin" nappaan minäkin mennessäni niin on hyviä.

      näkyillään...

    • SkillaN*

      Huomenta, kotona jälleen, matka meni hyvin, ei ollut merellä myrskyä, ei satanut, no ehkä vähän tänne tullessa tihuutti, jäljet peittyivät.
      Nyt sää taas sateinen, lämpöä edelleen plussan puolella neljä astetta, tyypillinen lokakuun sää.

      Olipa teillä kaunista siellä etelässä, puissa värikkäitä lehtiä, kun vielä mahtava kaunis päivä menomatkalla, kelpasi maisemia ihailla.
      Helsingissä ruska kuin konsanaan pohjoisessa.
      Auton ikkunasta katsellen Helsinki on kaunis kaupunki, vanhoine kivitaloineen ja puistoineen.
      Huolimatta siitä oli mukava tulla tänne pieneen kaupunkiin, sen väljyyteen ja hiljaisuuteen, oikein sopiva kaupunki kodikseni.
      Kaikkea riittävästi minun arkiseen makuuni.

      Late on taas toiminut "múonittajana" löysin vielä korvapuustin, kiitos.
      Ynnämuun kone edelleen temppuilee, mutta hyvällä tavalla, varmistaa kirjoituksen esiin tulon, kyllä nämä koneetkin osaavat kiusata;)
      Minun kuulo ollut aina hyvä, edelleenkin, joskus tuntunut että liikaa väliin kuulen.
      Työstä johtuvat korvavaivat aika yleisiä, miehelläni oli sellainen "tinnitys" mikä hiljaisuudessa varsinkin kiusallinen seuralainen.
      Onnea uudelle laitteelle muori, toivottavasti on avuksi.

      Tuo valikoiva kuulo, siihen olen minäkin joskus tutustunut, kyllä sitä aikuistenkin keskuudessa on havaittavissa;)
      Tuota vaalipostia on tullut ja tuleekin miettittyä miten turhaa rahan kulua ehdokkaalle, meille kantansa selvittäneille onkaan.
      Onhan se hyvä että tietoja annetaan, lupaukset esiin tuodaan, useinkin on niin, että ne lupaukset on hyvin vaikeaa yhden ehdokkaan pitää, porukan tahto on valttia.
      Olen äänestänyt ennakkoon, istun taas siellä vaalipaikalla, ei ole mahdollista vaalipäivään äänetämistä jättää.
      Nyt on sellainen en tee mitään päivä, saapa nähdä totetuuko, toin noita makeisia useampaan makuun, olkaa hyvät, suu makeaksi ja heippa!

    • Huomenta

      Tervetuloa takasin,
      Saas nähdä kuinka kauat maltat pysyä paikoillasi;)))))

      Minulle tulee tänään hiusten leikkaaja,saa tuon karlopin taas jonkin laiseen asentoon,

      Se alkaa olla kaks pimeetä vastakkain.
      Saa aamullakin jo laittaa valot että näkee jotain.

      Jatketaan puuhasteluja,vaan älkää rehkikö liikaa;)
      näkyillään...

    • hevat.1

      Hyvää Huomenta, tyhmyyteni tulee esille tuolla opetustiimissä. OLISIKO ESIM,, lateYSTÄvällinen ja mummoa neuvoisi. Masennusta tuntuu syksyllä olevan
      useassa ihmisessä.Kun itse sellaisessa tilanteessa kuuntelen musiikkia,olisi kiva ,jos kirjoitestuni lisäksi loppuun voisin poimia youTubesta ,vaikka PAULA KOIVUNIEMEN aikuinen nainen tai jotain muuta.RAUKKIS EN OSAA SIIRTÄÄ.

      kIITOS ETUKÄTEEN ODOTAN INOLLA,huomenna tehdään taas hyvän tekeväisyyttä
      säköpotinikin [email protected]. KIITOS.

      • Late Vaan*

        Ei onnistu minun taidoillani, joskus olen saanut siirrettyä, nyt en muista.
        texsanel on siinäkin asiassa hyvä, ter: Late.


      • hevat1

        kiitoksia Sinulle tiedosta,miten saan siirrettyä keskustelun loppuun,kun tästä minulla on kysymys.Paljon on masentuneita mummoja ,niin juutuubin olen esittänyt osaan sen,mutta siirtää en osaa kirjoitukseni loppuun. kiitokset
        Latenkin jutusta.


    • mitä hevat meinaa

      sinähän olet aloittanut ketjun tällä kappaleella ja siinä on justiin samasta kappaleesta linkki. Sanoit että neuvot muitakin tietsikka asioissa . Eipä tuo texanellikään halunnut neuvoa miten se musa linkitetään.

      • heva1

        Mehän perus-asioita oikeasti takoitus opettaa,mutta leikki olsi hyväksi.

        Pankkiasiat tärkeimpänä sähköposti Goole ja tärkein" hiiri"

        Varmaan emmme muistakaan ,kuinka hiiri on käsitellä vaikeaa.

        Nythän usealla on se läpyjkkä jolla hipaisu tapahtuu ja kaikki pelittää.

        Lähinnä itse luen uutisia kaikista lehdistä ,mitä löydän,. Kiitos tapaillaan...


    • Hei,..en neuvonut kun en käytä hiirtä vaan ohjauslevyä, ja hiirellä siirtäessä se on eri juttu.

      Olin eilen tasavuosisynttäreillä ja ihastuin siellä tarjottuun kalahyytelöön ikiajoiksi. Se oli vaaleaa, varmaan kermaa tai smetanaa liemessä ja niin maukas, pursotettu piparjuurikermalla ja koristeltu upeasti katkaravuilla ja mädillä.

      Pakko tehdä itsekin pienemmän sellainen kun löydän ohjeen.
      Join kupin kahvia tässä samalla, kiitos ja hei taas,..on vähän kiire tänään.

    • Tuplatenhan edellinen viestini oli tullut. Kun väkkärä jatkoi pyörimistään, yritin tehdä temppuja ja meni " liiankin hyvin." En kyllä ole mikään tekijä tiekkarin käytössä, joten syidenkin arvailut jätän tekemättä.

      Tänään meni tuntikausia renkaiden vaihtojonossa. Hyvin olivat ihmiset ottaneet säätiedot huomioon. Itsehän yleensä olen renkaat vaihdellut, mutta olenpa kai iän mukana "herraantunut." Siinähän se turistessa jonottajien kanssa aikakin kului.

      Vähän myöhästyin Eduskunnan välikysymyskeskustelusta, mutta tulihan tuota. Eipä mielestäni mitään järin yllättävää, asetelmat ovat suunnilleen ennallaan.
      Nappaanpa Tallinnan tuliaisista namun ja poistun - seuraavaan kertaan!

      • Keskustan puheenjoh-

        taja tuntuu sympaattiselta hahmolta, häntä varmaan on rakastettu. siis kotona sillon ko oli pieni ja muutenkin.


    • Pian taas kelloja siirrellään. Kesä taas katoaa muistojen aittaan. Pimeys on heittänyt harmaan täkkinsä taivaan peitoksi. Kohta on, joulu voi kynttilöitä poltella ja värivaloja ikkunoihin sekä pihalle asennella.
      Tosin joululaulut kaikuu liian aikaisin kaupoissa. Ei ne tunnu enää miltään jouluna jos kahtakuuta aikaisemmin soivat kokoajan. Kynttilät kyllä sopivat pimeyttä poistamaan. Ne tuo mukavan lämmintä tunnelmaa.
      Kohta saa jännittää mustaa jäätä. Maa on todella märkää sateiden jäljiltä, pakkanen valmistelee liukumiinoja salaisesti. Illalla lämpöasteita niin ei huomaa jääkelmua, kun katoaa näkymättömiin. Huomaa sitten kun istahtaa tai harjottelee sukellus kuviota.Mut mitä siitä, sehän on joka talvinen voimisteluharjoitus.

      Nymmää toivottelen oikein mukavia unia ehtookahvin ja kaurapiparien kyytiläisenä. Seo morjes taas.

    • SkillaN*

      Huomenta seitsemän tunnin yöunen jälkeen, taas reippaana päivää aloittelen.
      Kaksi kuukautta ja jouluaattoa vietämme, siitä sitten alkaakin kevättä kohti matkaaminen, aivan kuin tulenlieskat totesi.
      Nuo tiet on nyt sitten jäisiä, pakkasen puolella puolitoista astetta, huurteisia autoja ikkunan ohi vilahtelee
      Tein sellaisen havainnon, että kirjoituksissani tulee usein kirjaimet nurin päin, onko niin, että ajatus lentää liian nopsaan sormet ei ehdi mukaan.
      Esimerkin laitan mitä tarkoitan, pitäisi olla te, teenkin näin et, keljuttaa tuollainen, vähän väliä joudun korjaamaan, onko sekin oire jostakin.
      Koettakaa ymmärtää, niinhän se on, että silitysrauta parantaa ompeluksen, hyvä lukija kirjoituksen;)

      Noita hevatin kyselemiä taitoja ei ole minullakaan, kyllähän tuolla tiedosto palkissa siirroista puhutaan, mutta lukemisen ymmärrän, mutta toimintoja en.
      Neuvoja kyllä varmaan palstalla osataan antaa, mutta kaikki olisi kirjattava ei niitä muuten muista.

      Katsoin välikysymys keskustelun ja minusta samaa jauhamista jokaisen suusta, kaikki ovat huolissaan, istuu vaikka minkälaista komiteaa ja silti ei valmista tule.
      No kyllähän sen ymmärtää, eturisti riidoista on vaikea sopia, jokainen oman hyvän haluaa ja se hyvä ei kaikilla ole sama.
      Näin tyhmänä ihmisenä ajattelen, että perus sairauden hoito oilisi saatava jokaisen terveyskeskuksissa ja siitä sitten erikoisaloille, jotka olisivat myös kunnan tuottamia, ei mitään pakkoa yksityiselle menoa.
      Ennalta ehkäisevää valistusta myös.
      Luulen että yksityislääkäreiden tuottamia palveluita joku ostaa, mutta ei pakottamista sairauden kustannuksella.
      Hoitoa on saatava, on ne verorahat kelvanneet kaikilta.

      Nyt on hyvä jos talvirenkaat on auton alla, toivotaan ettei pahemmin rutise tänään, varmasti liukasta on.

      Puheenjohtajien keskustelua en katsonut, sain kylläkseni siitä päivällisestä, taas uppoaa rahaa medialta gallupeiden tekemiseen, ei ne ilmaiseksi tule nekään.
      Maksumiehinä/naisina me kaikki.
      Mitenkähän paljon maksaakaan tämä arvailu ja kansan viihdyttäminen, kun asia selviäisi sunnutai iltaan mennessä muutenkin.
      Toivotaan nyt kumminkin, että viisaita, ymmärtäviä ihmisiä valtuustoihin saadaan, onhan kysymys meidän tulevasta ajasta, miten elämä sujuu.

      Nyt olen taas näitä omia ajatuksia tänne kirjannut, hyviä, tietäviä, tai tyystin tyhmiä, laittakaa toiset lisää.
      Keskustellaan nyt kunnolla, sitähän sitä aina kaivataan, mielipiteitä omasta päästä;)
      Olkoon päivänne kiva, vaikka vain lepäillen, miksikäs ei myös jotain aikaan saaden, omat tuntemukset sen ratkaiskoon.

      • katleija

        Esim. musiikkilinkin siirto You tubesta:

        - klikkaa osoiterivi siniseksi
        - paina yhtaikaa ctrl c painike alas (silloin tallentuu linkki "leikepöydälle"
        - siirry viestiisi, johon aiot linkin siirtää
        - laita kohdistin siihen kohtaan, johon linkin haluat siirtää
        - paina yhtaikaa ctrl v painike alas (linkki siirtyy siihen)

        ctrl c ja ctrl v menetelmällä saat siirrettyä tekstiä paikasta toiseen. Silloin vaan maalataan siniseksi haluttu siirrettävä osa.


    • Ramoona*

      Sosiaali-ja terveysministeriö onkin jo nimetty riitely-ja terveysministeriöksi. Miten voikin kaikki tärkeät alat olla kriisissä samaan aikaan : vanhusten hoito, lastensuojelu, terveydenhuolto...sairaitten jonoista nyt puhumattakaan. Onko koskaan näin paljon ollut porua ja näin vähän villoja, kuntauudistushankkeet osaltaan lisäävät tätä hullunmyllyä. Ulkoistaminen sopii yleensä huonosti aloille, joihin kaivataan ihmisläheistä, luottamuksellista ja pysyvää työyhteisöä . Moni varmaan ikävöi talonmiehiä ja koulukeittiöitä, kunnanlääkäriä ja neuvolan tätiä. Huutolaismeininki tulee väkisinkin mieleen, kuka halvimmalla hoitaa. tai ainakin voittaa tarjouskilpailun.

      Älä Skillan huoli, täällä on osaavat lukijat, näppisvirheitä nuo ovat ja kaikille niitä sattuu, eivät ne juuri muiden silmään edes pistä kuin omaan. Sitäpaitsi monet hupihetket on saatu hauskoilla vihreillä. Tyttärenpoika kirjoitti tekstarissaan, miten oli saanut uudet povisuojat ...sitten harmitteli seuraavalla viestillä l:n puuttumista.. Minä tekstasin vastauksen, että anna mummille ne povisuojat.
      Monasti olen ihaillut Skillanin taitoa laatia tiivistelmiä ja yhteenvetoja vieraskirjan merkinnöistä...taidat lukea kaiken ajatuksella.

      Eilen leivoin litran pullataikinan, osan dallaspulliksi. Muistelen, että Kotikadun Hanneksen huoltoasemalla niitä sai. Täytteeseen tulee:
      200g vaniljarahkaa
      100g huoneenlämpöistä voita
      2 rkl sokeria
      0,5 dl vaniljakreemijauhetta

      Vaniljan tuoksu uunista on pökerryttävän ihana, pullat pullistelevat paperivuoístaan ja ovat meheviä kuin mitkä. Osan leivoin pikkupulliksi, muistin ruusupullat ja leikkasin saksilla ristikot, niihin voinokareet , mantelirouhetta sekä raesokeria. Maistakaapa molempia !

      P.s Onkohan Ynnämuu uskaltautunut tilaamaan pullukoita kahvilassa...

      • Oijoi joi mitkä tuoksut tänne saakka tulee tuolta Ramoonan uunista.....
        Tein myös samantapaista, rullasin vaan sarviksi ja täyte sisään Hävisivät nopeaan, ei kukaan antanut negatiivistä palautetta, joten hyviä !

        Ensin piti sanoa Aurinkoista aamua. Kai se ehti nytkin ?
        Hyvää hupi-viihde ohjelmaa nuo eduskunnan kyselytunnit. Ja välikysymykset..... Neuloessaan niitä katsoo ja kuuntelee. Ei muuten. Osaan jo nimittäin ulkoa kaiken kun samoja asioita pyörittelevät, välillä haukkuen ja syytellen toisiaan.
        Tahallinen temppu tuokin, että päätös siirretään vaalien jälkeen.
        Siihen saakka nahistelevat kansan iloksi/suruksi, miten vaan.

        Tokihan se on vaikea laki saada monia mielyttämään. Eipä homma silti ole edistynyt askeltakaan, vaikka (olevinaan ) maan viisaimmat
        kolistelee päitään yhteen. MUTTA, kun se raha ratkaisee.

        Huonosta kuulosta puhetta ollut. Lienee sama vika täälläkin ,tai liekkö
        niin valikoiva.
        Säätiedoituksista; monena päivänä luvattu, tosi kovaa tuulta, lumisadetta, myräkkää ja likipitäen myrskyä. Koko suomi joutuu kaaoksen valtaan ja sitä rataa...........
        Täällä vaan aurinko paistaa ,aika on mennyt odotellessa sitä myrskyä
        ihan leppoisasti ja mukavasti.
        Tulinkin siihen tulokseen etten joko ymmärrä mitä puhutaan tai kuulo on jotenkin vinksahtanut tai valikoiva.
        Tokihan säätieteilijät tietää..... No, tähän saakka ihan tyytyväinen saa olla "myrskyihin".
        Kartalta voi katsoa missä aurinko paistaa koko viikonlopun.

        Nyt on taas uuniomenat muhimassa. Viikottain kassillinen ilmaantuu
        keitiön pöydälle. Kylmä vaniljakastike odottamassa. Hyviä ovat sellaisenaankin syödä.

        Virheistä; niitä tulee runsaasti. Usein jää kirjaimia pois. Vaikka lukisi läpi ei näe. SIIS, on sokea omille virheilleen, pitää paikansa !
        Jälkikäteen jos katsoo mitä tuli kirjoitettua, sitten huomaa.

        Onneksi siitä ei joudu linnaan meistä kukaan.
        Nautitaan kauniista päivästä, kenellä sellainen on, heippa.


    • SkillaN*

      Kiityos "tytöt" siinäpä kaksi hyvää ohjetta.
      Arvasinkin, että Katleija nuo osaa.

      Ramoonalle kiitos hyvästä ohjeesta (kehuistakin) nuo pullat saattaisi maistua syntymäpäivä tarjoilussakin?
      Pitäisikö tehdä se pellin täyteinen pullakranssi, mihin sitten pikkuleipiä keskelle?
      Vie mokoma niin ison tilan pöydässä ja sitten ei kuitenkaan monikaan sitä ota, mietitään, toisille taas se lettipulla on kuulema juhlaa.

      • Late Vaan*

        Kaunis on täälläkin aamu ollut, pakkasen puolella on ei paljon, mutta toista astetta. Jo illalla meni pakkasen puolelle, ei kutenkaan sen enempää kuin aamullakaan.
        Muisti se on joissain asioissa kadoksissa esim, tuo katleijan neuvo noista musiikin siirroista ei auta yhtään, kuitenkin luulen oppivani sen, tulostin kirjoituksen, nyt voin opetella rauhassa kun on katleijjan kirjoitus nenän alla. Kiitos katleijja.
        Pirtissä on aina hyviä leivonnaisia tarjolla, lisäksi saa hyviä reseptejä voi itse kukin harjoitella sitäkin lajia.
        Nuo vaaliasiat ovat ihan kummallisia kaikki lupaavat melkein samaa jos et itse tiedä ketä äänestät ei vaalikonekkaan auta.
        Tämä pirtti on hyvä ja monipuolinen paikka täällä käsitellään ihmisen tarpeita monelta kantilta, jos ajattelee monia aloituksia siellä on usein vain yhdestä asiasta kyse, tai sitten koitetaan joku kirjoittaja painaa maan rakoon.
        Päivä kuluu taas minulta mukavasti ensin vesijumppaan ja sitten voi taas valita itse mitä muuta voisi tehdä.
        Pärjäillään Late Vaan.


    • hevat 1

      kiitos yhteis työstä,paras sivu kohdalleni on sattunut,joten kiva piipahtaa.
      voimia kaikille taas piiperrellään.

    • Päivää tuas;)

      Kävin tuolla yhdessä marketissa.
      Lankesin taas siihen savulohi patonkiin.

      Myös en
      voinut vastustaa niitä persimoneja,on NIIN makosia.
      Pahuksen kalliita.
      Ei niitä raski syödä kilo kaupalla,mutta maistiaisia otin muutaman.

      Kyllä saisivat järjestää "narikan" noihin isoihin liikkeisiin.

      Aurinkoinen päivä on ollut.

      Viime yö meni taas ihan hanuriin;)
      oli nukuttavinaa tuossa yhdeksän jälkeen,mutta kun menin sänkyyn niin hups,nukkumatti lähti karkuun,valvoin melkein neljään.ei auttanut "unilintukaan".
      Jospa tänä iltana uni tulisi paremmin.

      Pitäskö käydä tuolla pirtin nurkkakaapilla;)

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...
      Hiki siellä tulee väkisin,vaikka riisun takin pois kärryyn.

    • Ramoonan viestin P.s lisäykseen: kyllähän olen pullukoita tilannut ja myös känttyä soropin kanssa. Täytyy kuitenkin katsella, missä tolkkua vapaammin puhella. Muutoinkin kirjoituksissanikin käyttelen väliin pinttyneita sanojani, vaikka tietäisinkin tolkullisemman vastineen.

      Pajonhan on sanansäilää heitelty terveys- ja kuntauudistuksista. Minusta olisikin kummallista, ellei tulisi erilaisia mielipiteitä kuuden puolueen hallituksessa. Järjenvastaistahan olisi odottaakaan täydellistä yksimielisyyttä. Tietysti jotkut haluaisivat hallitukselta yhtäjalkaa kävelemistä ja oppositio tietysti aina riemastuu kun pääsee herkuttelemaan ristiriidoista. Hiomista ne päätökset vaatii, minusta on ihan hyvä, että tietoa tihkuu myös valmisteluvaiheessa. Niin myös opposition mielipiteet, tottahan se on heidänkin tehtävänsä. Näin se menee, olipa oppositiossa ketkä tahansa. Kuulijan ja lukijan vastuulla on se, mitä pitää arvokkaana ja mitä humpuukina.

      Käsitykseni on se, että terveyspalvelut monine muotoineen on pidettävä yhteiskunnan vastuulla ja hoidossa. Ainahan niissä toiminnoissa on kehitettävää, mutta yksityiseksi bisnekseksi terveyspalveluja ei pitäisi päästää. Se on eri asia, jos täydentämässä on pientä yksityistä palvelun tarjontaa. Yhteiskunnan tai kunnan vastuullahan senkin siirretyn toiminnan täytyy olla. Ei minulla ole pahaa sanottavaa nykyisistä terveyspalveluistakaan. En edes ryhdy "keksimään." Hoitoon olen päässyt heti, jos tilanne on sen vaatinut. Odottamaan olen joutunut ja se on sanottu jo etukäteen, että asiaani ei pidetä kiireellisenä. Enkä ole möykkää nostanut. Tottahan olen kuullut kymmeniä, ellei satoja tarinoita kehnoista terveyspalveluista. Eipä niitä kaikkia voi pötypuheiksi leimata, mutta se sama kuin yleensä mediassa tai vaikkapa politiikassa. Kuuntelijalle jää vastuu, aina ei edes pysty ottamaan kantaakaan ja joskus kuulee tositarinan tuttavan tuttavan serkun ikävistä kokemuksista.

      Koetanpa "postittaa." Jatkoja teille tässä lähes valmiissa maailmassa!

    • ehtoota.

      Pakko kirjoittaa että pirtti nousee oikealle paikalle.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Pakkasaamuun nyt on saatu silmät aukaista, liki kuusi astetta on meillä kylmää.
      Kiire alkaa olla jos lumet lokakuussa maahan pysyvästi tulee, mutta kauankos se tuon tämän kesän sateiden tavalla maa peittyy.
      Voisi luulla että ei enää ole kosteutta mikä lumeksi hyytyy, eiköhän nuo taivaiset varastot ole tyhjentyneet, niin taas toteamus, hän kokee, joka näkee.
      Kai se suomalainen kaipaa talvea, lunta ja pakkasta, tulisi vaan kohtuuden mukaisena.

      Katselin taas vaalitenttiä ja ärtynyt olen, kun ei saanut kaiken aikaa selvää kenenkään puheista, kun päällekäin puhuivat.
      Juontajat syylistyivät puhumaan myös ehdokkaan puhuessa ja huuto äityi väliin aivan kauheaksi.
      Olen aina ajatellut, että yksi tärkeimistä tavoistamme ja huomaavaisuus on olla hiljaa ja kuunnella vuoroaan odottaen.
      Kai se on tärkeää saada puheenvuoro ja päästä asiansa ja kantansa kertomaan, mutta nyt ei ollut juontajat ajan tasalla, jos ei ehdokkaatkaan, ainakaan kaikki.
      Onneksi vaalit pian on ja lupauksien aika toteutua, olkaamme huoletonna, kyllä asiat hoituvat,,,,, huonosti tai vieläkin huonommin.
      Kyselytunnilla edes ministerit odottavat puheenvuorojaan.

      Ei varmaan ole oikein sekään, että terveyskeskuksessa lääkäri tutkii ja kehoittaa tulemaan toimenpiteisiin omaan vastaanottoonsa.
      Kyllä sairaiden hoito pitää saada yhteisillä varoilla toimivissa terveyskeskuksissa, erikoislääkäreitäkin sieltä pitää löytyä.
      Tarjontaa voi olla ja joka rahalla haluaa kuntoansa ja sairauksia hoitaa, tokihan yksityistä palvelua tulee olla.
      Sairaiden hoitaminen ei saa olla bisnestä.
      Omalta kohdaltani olen samaa mieltä ynnämuun kanssa, apua olen saanut, sitä tarvitessani terveyskeskuksesta.

      Unimikko oli eksynyt tuonne vanhaan pirttiin, no kyllä luettua tuli viestisi ja voin todeta samaa, en montaa tuntia päivässä ehdi koneella istua menoja on muitakin.
      Kyllä otsikot luen aina aamuisin, jos joku kiinnostaa avaan ketjun ja luen, ei kovin paljon mielenkiintoista löydy, ainakaan niin paljon, että vastaamaan ryhtyisin.
      Pistäydy toistekin ja tule aina uusimpaan pirttiin;)

      Pitääpä taas tyhmänä kysellä, kuka osaa neuvoa miten tulostan vain sen sivun mikä kuuluu siihen kyseiseen asiaan.
      Olen joskus yrittänyt resptejä pirtistä, alkaa aina pirtin alusta, tulee siis kaikki viestit, vaikka yrtän sitä yhtä aukeamaa.
      Tulostimeen merkkaan yhden sivun, mutta siitä välistä sitä ei ota.
      Jostakin varmaan ohje löytyy, mutta näin uskon helpommalla sen saavani, taas kerran tämä laiskuuteni paljastan;)

      Muori "kuumana" vaan käy, kieltämättä myymälät ovat kuumia, siellä päällysvaatteisa hikoilet ja sitten ulos vilustumaan.
      Lienen saanut kurkkuni kipeäksi juuri näin.
      Tuuletustakaan ei voi kamalan viileällä pitää, henkilökunta palelisi ja niitä paljon puhuttuja sairaus poissa oloja lisää tulisi.
      Hyvä ei ole mitenkään, nykyinen eläminen on muuttunut kovin hankalaksi, pienetkin asiat harmittaa.

      Nyt kuitenkin toivon, että lähdemme aamuun päättäen hymyillä vastaan tuleville ja vaikka joku sana ihan tuntemattomalle tästä säästä, sehän se jutun alkuun saa.
      Tavallisesti, kun vastaan tuleva hymyilee sitä ajattelee, että mitähän tuo nyt meinaa, mutta todetaan, että ihmisellä on hyvä olla ja hymyillään takaisin, hyvää päivää.

      • Köh, köh, köh.
        On sellainen köhä, että korina kuuluu vinkuintiaan asti.Onneksi se ei tartu, joten uskallan poiketa Pirtissä muutenkin kuin vain ikkunan takaa lukemassa.

        Olen toista viikkoa ihmetellyt, mitä hehkuvan punaisia mättäitä on noussut pellolle ruskettuneen ruohon sekaan. Epäilin metsäkurjenpolven lehtiä, ja eilen tallustelin pellolle tutkimaan tarkemmin väriläiskiä.
        Hyvä, että tuli käydyksi. Näin oikein likeltä, että oikeassa olin arvioni kanssa ollut.
        Nyt niitä ei enää näekään, kun kävi niin onnettomasti, että "halla vei sen kukkasen, ja lumi peitti maan".
        Pakkasta on 2,2 astetta, ja väriskaala taivasta myöten valkoinen ja harmaa.
        Ainoa väriläiskä on lähikaupan keltainen viiri.
        Valtava lintuparvi suoritti ylilennon, ja koivun oksalla istunut harakka yritti änkeä joukon jatkoksi. Arvaatte varmaan, kuinka siinä kävi...

        Kolme pistettä on sen merkki, ettei kirjoittaja tiedä, mitä kirjoittaisi.
        Näinhän se tietysti on, joten eipä tässä muuta kuin terveisiä ja hyviä vointeja kaikille!


    • Huomenia täältäkin.
      LUMEN keskeltä(piti ihan isolla kirjoittaa)

      Maa on valkoinen pakkasta pariastetta.

      Kyllä se piristää tuo valkoinen.

      Tuolla Viron puolellakin on valkoista,pennut mennä vilistää lumen seassa.

      Vähän huonosti taas nukuin.
      Mutta haitanneeko tuo mittää,kun ei tartte töihin lähteä.

      Siistijä tytöt tulee puolenpäivän tietämillä ja illalla sitten mennään taas saunaan.

      Mihin lie taas viikko hurahtanut.

      Vilkasin juuri ulos ,partsun kaiteella on noin 3sm lunta !!!!!!!!

      Mä meen nyt livenä kahveelle.
      näkyillään...

      • Kirjoitin eilen pitkän litanian ym:n jälkeen. Joku vei sen. Oliskohan olleet nuo illan vaalikeskustelijat ? En nimittäin kehunut niitä. Ajatukset samansuuntaiset kuin Skillanilla- aikamoista sirkusta, ei sen selvempää tullut. Juontajakin sanoi jo välillä ettei nyt missään eläintarhassa olla kun kaikki huusivat yhteen ääneen.
        Tottakai asioita pitää miettiä tarkkaan ja monelta suunnalta. Laki on vaikea mielyttääkkseen mahdolisimman monia, vielä kuntauudistus siinä samassa.
        Kunnilla pitäisi olla hoitovelvollisuus eikä liikaa saisi yksityistää. Siitähän se taitaa eniten jaruttaa. (vaikkei J.K. halunnut myöntää sitä).

        Olen myös saanut tarvitsemani hoidon ja tutkimukset, samoin hyvää kohtelua aina. Toki pitää erottaa mikä on kiireellistä ja minkä ehtii sitten kun ajan saa.
        Kun asutaan kaiken keskiössä onnistuu paremmin mutta nuo syrjäseudut ja peräkylät- heillehän se tuleva laki on ratkaiseva.

        Kun viime viikonloppuna ajeltiin keskisuomeen päin, oli pelloilla valtavat määrät joutsenia.
        Kiva juttu että ne kokoontuvat aina samoille paikoille odottelemaan muuttolentoa.

        Kyllä VS on nyt väärässä. On se tauti vaan tarttunut tännekin, olen pitänyt "eestaas" veivaavaa köhää- en edes muista miten kauan, kohta saa kuukausissa laskea. Sitkeä kuin mikä. . Alkoi kuin olisin jyrän alle jäänyt. Arvelinkin sen keuhkokuume olevan. Ja eipä sitä korkean kuumeen aikana jaksa ollu kuin mieluimmin vaaka-asenossa.Joten eipä tässä tarvinut keikka eikä muuta lääkäriä tautia toteamaan.. Tosin rankan lääkekuurin kirjoittivat, ja rtg kuvat vahvistivat.
        Mutta elämä jatkuu entistä ehompana, pikkiriikkiset taudit voitetaan kyllä.
        No, nyt tuli jo sairaskertomus samaan pötköön vaikkei pitänytkään tulla.
        Siispä toivottelen kaikille: pysykää terveinä ja reippaina- ennenkaikkea terveinä.

        Kumoan kupillisen kahvia , sitten astun ulos pirtistä.
        Juu säätiedoitus oli unohtua; Vielä puolipilvistä- aurinko on vasta tulossa esiin- huurua, ei lunta, yöllä 5 as pakkasta.
        Kiva ulkoilusää oikein pukeutuneena. Heippa.


    • Hintriika*

      On tämä Suomen ilmasto kummallinen! Taas kahta puolta Meri-Lappia - tai oikeastaan kolmeakin puolta - rämmitään lumessa. Meillä vaan aurinko killottaa taivaalla eikä lumesta tietoakaan! Monena vuonna se lumi on tullut viimeisenä lumilinnakaupunkiin. Noinkohan se käy taaskin? Pakkasta taisi tänä aamuna olla kymmenkunta astetta, mutta heikko tuuli tekee säästä suorastaan hienon kirpeän syyssään.

      Parin tunnin päästä alkaa kesäyliopiston (niilläkin vuodenajat sekaisin) kurssin ryhmätapaaminen. Samoissa merkeissä menee huominen päivä. Ja lapsikin on yhä pitämässä yökortteeria äitin helmoissa.

      Ei tänne muuten kummempia kuulu. Jännään, kuinka paljon tänään tulee läksyä. Toiselta kurssiltakin (laululyriikasta) tuli niin reilusti kotihommia, että eipähän ehdi pitkästyä.

      Köhikää itsenne terveeksi ja syökää kranssia, jotta jaksatte kahlata lumessa! Minä alan pakata koululaukkua...

    • Skillanille reseptin printtaamisesta: (eräs menetelmä)

      Muistathan linkin siirto-ohjeen perästä maininnan,
      "ctrl c ja ctrl v menetelmällä saat siirrettyä tekstiä paikasta toiseen. Silloin vaan maalataan siniseksi haluttu siirrettävä osa."

      Siirrä siis se tulostettava resepti vaikka WordPadiin edellä olevan ohjeen mukaan ja tulosta se sitten siitä.

      - maalaa haluamasi tekstin osa siniseksi hiirellä
      - paina yhtaikaa ctrl c painike alas (silloin tallentuu linkki "leikepöydälle")
      - siirry tekstinkäsittelyohjelmaan
      - paina yhtaikaa ctrl v painike alas (se resepti siirtyy siihen)

      TULOSTA
      lykkyä tykö

    • Moi pirttiin.

      Koittelin yhtenä ehtoona pirtin ovea, vaan ei tervehdys saanut sijaa. tylysti ilmoitti minun tehneet sopimattomia " ehdotuksia?" tai muuta epäasiallista...hhmmm

      Oliskohan muistanut sen taannoisen syysriehan nuotiolla, makkaroineen, plättyineen ja konjamiineineen...hhmm

      tälleen en enempää, jos minnuu kohen nytkin alakaa stoppia näyttään.

      Hyvvää jatkoo ite kullekin
      Piski voi kiitettävästi ja sulho oottaa diabeshoitajan tapaamista. Minulla samat vaivat ku ennenki uusia vaan ootellessa.

      Hei hei

      • Late Vaan*

        Tuo katleijan musiiksiirto ohje täällä kahvipirtissä, kun tulostat sen laita sivu 54 silloin ohje tulee näkyviin eikä tarvi kaikkia sivuja tulostaa. Ainakin meillä se löytyi siltä sivulta.
        Koko päivän on pakkasta ollut eilen illalla 4 ja aamulla ei sitäkään nyt
        3,8 astetta. lunta senverran että näkyy.
        Tuntuu vähän ikävältä, kun kesäaika päättyy, toisaalta ihan hyvä, eihän tässä kunnon kesää ollutkaan.
        Kyllä täällä Nurmijärvellä on kohtalainen terveydenhuolto, aina olen hoitoa saanut ja tarvittaessa eteenpäin lähetetty. Olisin jo tuhkana jos hoitoa en olisi saanut.
        Nyt porskuttelen ja mikäs on porskutella minullahan on pirtissä oikea virka, olen ylimmäinen juomanlaskija.
        Tutuille terveisiä Late Vaan.


      • Mut muistat sä Late
        Late Vaan* kirjoitti:

        Tuo katleijan musiiksiirto ohje täällä kahvipirtissä, kun tulostat sen laita sivu 54 silloin ohje tulee näkyviin eikä tarvi kaikkia sivuja tulostaa. Ainakin meillä se löytyi siltä sivulta.
        Koko päivän on pakkasta ollut eilen illalla 4 ja aamulla ei sitäkään nyt
        3,8 astetta. lunta senverran että näkyy.
        Tuntuu vähän ikävältä, kun kesäaika päättyy, toisaalta ihan hyvä, eihän tässä kunnon kesää ollutkaan.
        Kyllä täällä Nurmijärvellä on kohtalainen terveydenhuolto, aina olen hoitoa saanut ja tarvittaessa eteenpäin lähetetty. Olisin jo tuhkana jos hoitoa en olisi saanut.
        Nyt porskuttelen ja mikäs on porskutella minullahan on pirtissä oikea virka, olen ylimmäinen juomanlaskija.
        Tutuille terveisiä Late Vaan.

        mites sill juomanlaskijal kävikää? Pdähän sinä varasi!


    • Saunaterveiset piti tulla pirttiin kertomaan;)

      hyvä oli ilma tänään,vaikken minä mihkään mennytkää.

      Kerhohuoneella pidettiin naurajaiset:)))
      oikein vatsaan koski.
      On meillä siellä mainio porukka.

      Nyt sitten tennistä töllöttämään.

      näkyillään...

      • Talviaika taas

        alkaa aamulla.


      • eikö se vasta
        Talviaika taas kirjoitti:

        alkaa aamulla.

        sunnuntain puolella ?


    • SkillaN*

      Viikonloppu edessä, pientä pakkasta, viitisen astetta mittarissa, lunta ei ole, pimeys jatkuu.
      Oikein hyvää huomenta tähän aamuun ja niin se on, että ensi yönä kelloja siirretään tunnin taakse päin, unet saa jatkua tuntia pidempään.
      Minulla tuo muutos vie jonkun aikaa, ennen kuin pääsen samaan rytmiin.

      Venlastiinaa ja meri-kukkaa yskä vaivaa, samaa tautia minullakin, sen matkani jälkeen se alkoi ja nyt ihmettelen mistä sitä vaan riittää, kuumetta ei ole, mutta arveluttaa onko keuhkoihin jotain häikkää tullut.
      Minulle ei kuume nouse ja olen kuullut, että kuumeettomana voi tauti edetä rajustikin.
      Ystävätär sairastui myyräkuumeeseen ja nyt sitten puhkeaa aina vaan uusia vaivoja, onko se tämä ikä mikä herkemmin tauteja ylläpitää ja uusia esiin tuo.

      Täytyypä ihastellen tuota Hintriikan opiskeluhalua lukea, minä kun en tunne vetoa mihinkään lukupuolen juttuihin, vaikka tarpeen olisi.
      Itsensä kehittäminen ei saisi loppua iän myötä, aina kuulemma kyky oppia säilyy.
      Mitenkähän taitava sinusta tuleekaan ja mitä vielä aikaan saatkaan.
      Mietin juuri eilen, kun taas langat loppuivat, että saatan vielä potea yksinäisyyttä, kun tulee aika, että en kykene lähtemään ja kädet ei taivu mihinkään.
      Lukemisen taito olisi saatava palaamaan ja jouten oloakin olisi harjoiteltava;)

      Melkoinen tietokone expertti olet Katleija, miten päässäsi pysyy kaikki, vai kirjaatko ylös kaiken tekemisen koneella.
      Minä tumpelo unohdan hetkessä kaiken opin, mitä minulle neuvotaan, nyt otin kyllä ihan paperille neuvosi.
      En myöskään osaa hakea koneelta apua, niin monisanaista on tuo ohjeisto ja ei nämänimikkeet ole minulle sisäistynyt.
      Hyvä että on teitä osaavia, kiitos taas.

      Miten sille juomanlaskijalle kävikään?
      En usko että Latelle mitenkään huonosti voisi käydä, niin hyviä aineita kaappiin hommaa, ei sieltä ainakaan rähinä juomia löydy.

      Tuo viestien katoaminen ja pirttiin pääsy on toisillakin tehnyt kiusaa wiiwidear, mutta sisulla ja sydämellä kaikki lutviutiuu;)
      Niiden vaivojen kanssa sitä on mentävä, mutta mieli pitää vaan korkealla pitää, vaikka sydän verta vuotaisi, on siinäkin vertaus.
      Mieli meinaa vaan matalana kulkea itsellänikin, syitä olen miettinyt, eipä noita oikein löydy, ajattelin jo että kilpirauhas arvot huonontuneet, jotain pitää syyksi keksiä.
      Vaa álla käynti lisää masennusta, sekin voisi oireilla tuohon edellä mainittuun.
      Jopas nyt löytyy marinan aiheita ja kuitenkin keinot hyvin yksinkertaisia, liikkumaan ja tuuma nenän alla määrää sen vaá an asennon, itse olen syypää vaivoihini.
      Eipäs osu kohdalle tuokaan heittomerkki;)D

      Nyt voivotukset sikseen, tuo muorin nauruporukka myös omiaan masennuksen karkotukseen, ja saunassa illalla minä myös harmini karkoitan,ulkoilua ja muuta hauskaa tälle päivälle toivotan, teille kaikille.

      • Kaunis aurinkoinen päivä illassa. Hyvä ulkoilusää oikein pukeutuneena.
        Parin tunnin ulkoilulenkin jälkeen voikin paneutua "sisätöihin".

        Tulostin tällä koneella valokuvia. Suurehkon taulun verran. Asettelin ne lasin alle mukavaan järjestykseen ja laitoin seinälle.
        Viime vuosilta erilaisista juhlista ja tapahtumista vähän eri ikäkaudelta lastenlasten kuvia. Monenmoisia muistoja löytyy, ja palaa mieleen. jotain kuvaa pitää nauraa ääneen. On hyvin mieluista katseltavaa . Semmoisen "taulun" edessä vierähtää aikaa, ja syntyy muistelemista.

        Kauan olen suunitellut sitäkin hommaa- aina vaan on tullut siirettyä. Tosin olen tehnyt jo 2 lasten pienenä ollessa. Tämä viimeinen on nyt aikuisuuden kynyksellä- osalla jo morsmaikit mukana.

        Nyt joku sanoo että valokuvat tulevat kalliiksi näin tehtynä.
        Mutta onhan sitä harastuksia (joista ei jää mitään näkyvää) paitsi hyvä mieli. Tästä jä sentään molemmat ja on kivaakin.

        Joten tämä päivä meni tähän- oikein hyvää tarkoitukseen.
        Hintriikan kouluinnostusta minäkin ihmettelen. Laita laatikollinen tännekin sitä lukupuhtia.
        Kyllähän sitä 10 vuotta reilusti aikoinaan itsekin rahtasi tuolla kansalaisopistolla kieliä ja tietotekniikkaa opiskelemassa.jotain muutakin.
        Sitten se keskeytyi eräästä syystä ja siihen se sitten jäikin. kun aikaa tuli väliin.
        Sitäpaitsi tilalle on ehtinyt tulla monta muuta asiaa , ja harrastusta. Jostain muusta pitäisi sitten luopua.

        Nyt kaikille oikein hyvää lauantai- ehtoota. Muistakaa siirrellä kelloja huoneesta toiseen . Jotain siirtoa kuitenkin, mennään aina tunti kesään päin.Helppo muistaa.
        ihanata ehtoota kaikille.


    • Iltaa, siihen se päivä on mennyt. Oikein hyvä keli oli ulkoistaa itsensä, enimmillään -8 , ei haitannut. Loppukiri näytti olevan täysillä vaalikampanjoinnissa, jos lie ollut näytetyissä vaalikeskusteluissakin. Kun kaikilla oli kiire saada puheenvuoro, tulihan "kaikki yhtäaikaa"
      meukka. Sattuhan sitä, vaikka puhumisen ammattillaiset ovat asialla. Eipä mitään, tulihan lisää värikkyyttä. Samat litaniathan ne alkoivat kiertää, olikin jo aika loppua nämä "työhaastattelut" ja siirtää valta päättäjille, äänestäjille. Huomisiltana sitten on selitysten vuoro. Ja sitten onkin tekojen vuoro uusilla valtuuston jäsenillä. Varmaa vain on se, että kaikki lupaukset ei täyty. Jospa jotain sentään tapahtuukin.

      Niinpä se tahtoo käydä, että niitäkin niksejä, jotka jo olen oppinut, unohtuu. Olen kyllä tehnyt muistilistaa tiekkarin käytöstä. Niitä tärkeimpiä olen poiminut kirjastosta lainaamistani kirjoista. Onpa niistä apuakin ollut, vaikka ne listani ovat kyllä suppeita ja puutteellisiakin. Kunpahan jotekin päjäilen, täydellisyyteen en pyrikään. Harrastustahan tämä.

      Kellon rukkaus on yksi turhake. Onhan sekin tehtävä, että pysyy mukana keinotekoisissa aikatauluissa.

      • Ihmettelin pimeässä, mikä se vilahti 3 min. sitten. Hei ,sehän oli ym:n takin lieve. kovasti näytti olevan vauhtia päällä- hyvä kun ei yhteen törmätty. Se olisikin ollut tosi hauskaa, ikävää kun ei törmätty..

        Varmaan ne vaaliratkutukset pitivät vauhdikkaan olon.
        meikäläisellä ei kiirettä- olen jo käynyt äänestämässä, vaikkei sopivaa ehdokasta olutkaan. Mutta lähinnä sopivaa.
        Luulen että kaupunkilaisten kohdalta ei mikään suuresti muutu, jaa, voi ne veroja sentään nostaa !


      • meri-kukka98 kirjoitti:

        Ihmettelin pimeässä, mikä se vilahti 3 min. sitten. Hei ,sehän oli ym:n takin lieve. kovasti näytti olevan vauhtia päällä- hyvä kun ei yhteen törmätty. Se olisikin ollut tosi hauskaa, ikävää kun ei törmätty..

        Varmaan ne vaaliratkutukset pitivät vauhdikkaan olon.
        meikäläisellä ei kiirettä- olen jo käynyt äänestämässä, vaikkei sopivaa ehdokasta olutkaan. Mutta lähinnä sopivaa.
        Luulen että kaupunkilaisten kohdalta ei mikään suuresti muutu, jaa, voi ne veroja sentään nostaa !

        Äläpä muuta sano, M-K ! Olisi siinä saattanut juttukin lentää. Miksei nytkin, mutta kyllä meni myöhäiseksi.


    • kieloke

      Hei Skillan, sinä jaksat aina vaan pitää kahvipirttiä pystyssä, olen ollut pois montavuotta luulen ettet enää muistakkaan vaan sillähän ei ole väliä koska minä muistan sinut, samat henkilötkö käyvät kahvilla vieläkin kuin silloin alussa?
      Hyvää syksyä ja iloista mieltä, toivoo Kieloke.

    • Huomenet, olemme siirtyneet talviaikaan ja tuo sisäinen kello alkaa temppuilla.
      Neljältä heräsin täysin virkeänä, kuten kesäajassa tuntia myöhemmin, kai tähän taas pian sopeutuu.
      Kenenkähän hyöty tämä kellojen siirto onkaan?

      Kieloke, nimimerkkisi kyllä muistan, mutta ajanjaksoa en milloin pirtin vahvuuteen kuuluit.
      Tärkeintä on, että olet pirtin löytänyt jälleen, kai toistekin pistäydyt.
      Aivan alkuperäisiä, yhdeksän vuoden takaa ei taida olla ketään, mutta liki sen ajan ovat nyt kirjoittavat olleet mukana, ehkä muistan väärin, korjatkaa asianomaiset;)
      Anu joskus pistäytyy ja Mdk-Mdk on myös kurkannut.
      Tähän jatkuvuuteen se pirtin olemassa olo perustuukin.

      Meri-kukka varmaan ihana on taulusi, on se niin mukava aina ohikulkiessa huomata, että tuossahan ne rakkaat katselevat.
      Minulla on myös makuukamarin seinällä kaikkien (kaksi) lasteni, heidän lasten (neljä ) ja vielä heidänkin ( kuusi) lapsien kuvat.
      Iso joukko jälkikasvua, toivossa vielä lisää joskus, pojan tyttäret vielä naimattomia.
      Ihan hyvä saavutus tälläiselle mummelille;)D

      Torilla oli täälläkin porukkaa ollut, lehdestä katselin, makkara näkyi hyvin maistuvan " vaalikarjalle", miksikäs ei.
      Lehti oli täynnä viime käden mainosta, kehen sitten vaikuttaneen mikäkin.
      Minä menen taas niitä ääniä kirjaamaan ja vihdoin laskemaan, voi olla että suurimmalle osalle pettymys edessä.
      Ihmettelen, miksi moiseen " virkaan " edes halutaan, jos siellä päätöksiä oikein ja oikealla mielellä tekee, ei mikään helppo paikka ole.
      Voihan olla, että tämä puoli on unohdettu, ainakin väliin siltä tuntuu.

      Mikäs meillä eläkeläisillä, otamme vastaan sen mitä annetaan, vaikkakin joiltain osin olemattomaksi jää, hyvin vähällä saamme suuri joukko selvitä joka päiväisistä asioista.
      Voihan joku ajatella, miksi ette paremmin hoitaneet asiaanne, niin, itsessähän se syy on, miksi emme syntyneet kultalusikka suussa, aina sen elannon eteen on joutunut lähtemään, käteen jäänyt se mikä nyt sitten on.
      Olen kuullut aivan kamalia juttuja siitä millä ihmiset joutuvat päivästä päivään pyörimään, yksin lääkemenot jo aivan mittavia.
      Sitten se apu mitä kotona tarvitsevat, on hinnoiteltu taivaisiin, näihin asoihin olisi saatava korjausta.
      Yhteiskunnan olisi pystyttävä apua antamaa, kaikista heikommassa tilassa oleville, siinäpä uusille päättäjille pähkinää, jakaa se vähäinen verotulo oikeuden mukaisesti.
      Taisi ihan vaali puheeksi mennä, anteeksi;)

      Eilen oli hieno sää, siksiköhän pirtin ovi niin harvakseen aukesi, tänään myös luvattu hyvää vaalisäätä, nyt kaikki kynnelle kykenevät äänestämään, samalla mahdollinen lenkkikin tulee tehtyä.
      Kahvit voi ryypätä pirtissä;)
      Nautittavaa päivää ja kävely lenkkiä vaalipaikalle, nukkuvia ei kai kukaan halua olla, vaikuttaa haluamme sillä yhdellä äänellä mikä meillä on.

    • Huomenia vain.

      Älä ole milläskään Skillan.
      Illan torkku,aamun virkku,se tapa talon pystyssä pitää.
      Kun taas illan virkku,aamun torkku,se tapa talon hävittää.

      Änestämään täälläkin mennään oikein porukalla.
      Yksi ehdokas järjestää kyydityksen.HIH......
      Minä rupesin Hänelle marmattamaan;milläs me jaksetaan rollaattori ihmiset kiivetä tuonne mäelle.

      Parasta aikaa Innanen laulaa ELSAA......
      Piti kesken mainita tuo.

      Niin tämä Lahti kun on niin mäkinen kaupunki.
      Yhdentoista aikaan tulee auto meittiä hakemaan.

      Hienolle näyttää ilma,on se matalalla jo tuo aurinko,ei enää häikäse tässä koneella.

      Nyt aamupuuhastelut käyntiin että kerkiää siihen kyytiin.
      näkyillään...

      • Late Vaan*

        Tietääkseni siinä kävi niin, että leipuri hirtettiin, mutta juomanlaskija armahdettiin.
        Ainakin Mooseksen kirjan mukaan. terveisin Late.


      • näinhän se oli
        Late Vaan* kirjoitti:

        Tietääkseni siinä kävi niin, että leipuri hirtettiin, mutta juomanlaskija armahdettiin.
        Ainakin Mooseksen kirjan mukaan. terveisin Late.

        Eikös se ollut niin, että JUOMANLASKIA astettiin virkaansa,,mutta LEIPURI hirtettiin. Joten. Hoida Late sitä nurkkakaapin portsarin virkaa aivan rauhassa.


    • Heippa,
      puumerkki tähän
      sanoja vähän
      litania puuttuu
      siitäkös kukaan suuttuu.

    • Ehtoota tuas;)

      Nyt on sitten täytetty kansalaisvelvollisuus.

      Meitä vietii oikein kahdella autolla iänestämmää. Ja kyllähä myö iänestettiinii ;)

      On ne nii höyliä porukkoo näin vualien aekaa.
      Sua nyt sitte nähä mitä niistä tulloo;)

      Ei meillä nyt NIIN kamalan huonosti nuo asjat ou,vua aenaha niissä parantamisen varroo löytyy.

      Kerhohuoneella kerettiin kortillekkii;) ja naaamaa tietysti.

      Nyt tenniksen parrii

      näkyillään...

      • Näppihäiriö taas naaramaan pit olla.


    • hevat

      TERVEHDYS kaikille.Tänään" vahdimme" telkkaria,ketä ja kutka meidän hallitsijamme kunnissa jatkaa. Pikkusen onhan sellaistakin elokuvaa mukava välillä katsella.
      Erityisemmin ei hirveästi kiinosta,koska varmaan olemmekin jo ensivuonna Joensuulaisia...

      Uudet ohjelmat ainahan tuovat mielen kiintoa ja näinpä ajatukset vaihtuu,emmekä
      synkkyytä aattele.. Kaikki tuijottelemaan,mukavaa telkkari-iltaa.

    • Skillan*

      Vaalien jälkeistä aamua, elämä jatkuu.
      Pettymystä kaiketi melkein joka suuntaan, plussista huolimatta ei ps:kaan tavoittelemaansa saanut.
      Omalla paikkakunnalla oli hiljainen vaalipäivä, niin oli koko maassa, onko väsymistä vai pettymystä nykyiseen elämän menoon.
      Pitkäksi venyi päivä minulla kello oli yli kymmenen kun kotiin tulin, mutta nyt ohi ja uskonpa että viimeinen kerta kohdallani koko homma.
      Aika paljon vaihtui edustajat ainakin omalla paikkakunnalla, nähtäväksi jää muuttuuko mikään.

      Hiljainen on ovenkäynti ollut myös pirtissä.
      Raamattuni olen huonosti lukenut, kiitos vaan valaistuksesta juomanlaskijan suhteen.
      Late ei ainakaan tuosta virastaan hirteen joudu, jos se siellä kirjassakin vielä hirsipuulta säästyi, mitähän pahaa se leipuri teki?

      Kivasti puumerkkisi jätit wiiwidear, hyvä näin, olemassa olosi tietoon saatit, ehkä asiaakin joskus kertyy;)

      Mitäpäs tässä minäkään satuilemaan, otan iisisti tämän päivän, joulukorttien tekoon kerhoon lähden ja sittenpä illalla tiedän mitä ehdin, onnea päiväänne.

    • Päivää ;)

      Tänään on satanut ja paistanut, 2c.

      Taitaa nuo vähät lumet mennä sen siliän tien.

      Mikä ihme tuota Harri Ollia riivaa?Ei kyllä urheilumaista ole Hänen käytöksensä.

      IltaSanomissa on taas vaikka minkälaista media mylläkkää.

      Jatketaan puuhastelujamme.

      näkyillään...

    • Iltapäivää, päivä pimisi ja ryhtyi tihuuttamaan vailhteeksi vettä. Vaalit ovat ohi, mutta tuskinpa sen tarvitsee merkitä päivän pimenemistä.

      Jytky tuli äänestysprosentissa, esim. Vantaalla 51 ja sitä rataa. Nukkuvat olivat ylivoimaisesti suurin "puolue." Valintahan sekin. Eipä suuria tapahtunut äänestäneidenkään menossa. Persut kieltämättä olivat ainoa voittaja - eivät kuitenkaan saavuttaneet odotusarvoa, se siirtyi Keskustan plakkariin. Ehkä joissain kunnissa tapahtui merkityksellisiäkin siirtoja, mutta suunilleen enallaan meno jatkuu. Saapa nähdä, mitä toiminnallisia arvioita tehdään. Tai ei mitään vaaleista johtuvaa. Enpä tästä enempää, tuskinpa tulokset yöuniani vie. Onhan näitä nähty.

      Hyvähän se, että Laten juomanlaskijan viran jatkuminen selvisi. Vaikka en enää kuuteen vuosikymmeneen ole ko. "oppikirjaan" paneutunut, olisin ehkä juomanlaskijan pelastumisen muistanut, leipurin kohtalon syytä en tiedä. Raakaahan peli on ollut, ellei sitten kirjassa ole tullut käänösvirheitä. Tai sen aikaisissa muistiinpanoissa.

      Nyt ryhdyn kahvinkeittoon kotona. En rasita Pirtin keitintä, koska ei muita ole näkyvillä.Hei vaan

      • Voib olla

        Soot ynnämuu isoveljeäni muutamaa kuukautta vanhempi. Olen aina funtsinut, että 75v. on sopiva ikä kupsahtaa. Sinne on vielä yli vuosi aikaa.


    • hevat

      Hei ystävät! laitan pienen runon.
      Kuljen omaa tietäni,vaikka se joskus olisi kivinen,sillä mitä muutakaan reittiä pääsisin perille.
      Olemme jo siinä iässä,että voidaan väriksi runojakin etsiä,tuolta postiivareista.


      HETAHAN MIETISKELI.

    • Lokari-x

      Oliskohan ollu sen leipurinvika siinä , kun hän kusasi taikinaan.
      Sillon kauan aikaa setten kaikki leipurit oli sokeritautisia.
      Niillä kun oli hiivasieni , niin leivät nousi hyvin.Varmaankin joku faaraon ystävä joka kerto asian eteenpäin.
      Niin ja sen takia sai kokeilla "renkonkeinua".
      no se siittä.

      Kiitos kahvista.
      Terv: lokari-x

      • Late Vaan*

        Kyllä noita luottamuslauseita on tullut useita, kai minä sitten jatkan hommia, sehän minulta käy.
        Kummalliset vaalit, kaikki taisivat hävitä, persujen voittokin koitui tappioksi. Siinä kävi niinkuin yhdessä firmassa, odotettiin kahden miljoonan voittoa, eikä tullut kuin yhden miljoonan. Virma kärsi miljoona tappion.
        Kyllä äänestämättä jättäminen on iso häpiä demokratialle, joissain maissa jos äänestysrosentti jää alle 50% vaalit voidaan mitätöidä. Muutamassa kunnassa se liippasi aika läheltä.

        Ilmojen pitäisi taas vähän lämmetä, talvirenkaat ovat vielä vaihtamati, kun kesällä vaihdoin auton, ei talvirenkaat kuukuneet pakettiin, uudet on ostettava, tilasin jo viikko sitten,mutta jono on renkasliikkeissä keskiviikkona saan klo 15,00.
        Vesijumpassa käytiin ja lainastossata haettiin muutama kirja. Kelloja siirrettäessä illat pimenee aiemmin, täytyy taas lisätä lukemista.
        Tällä tekonikillä lähetän, opettelen yhteenlaskua. ter: Late Vaan.


      • marja-liisa...
        Late Vaan* kirjoitti:

        Kyllä noita luottamuslauseita on tullut useita, kai minä sitten jatkan hommia, sehän minulta käy.
        Kummalliset vaalit, kaikki taisivat hävitä, persujen voittokin koitui tappioksi. Siinä kävi niinkuin yhdessä firmassa, odotettiin kahden miljoonan voittoa, eikä tullut kuin yhden miljoonan. Virma kärsi miljoona tappion.
        Kyllä äänestämättä jättäminen on iso häpiä demokratialle, joissain maissa jos äänestysrosentti jää alle 50% vaalit voidaan mitätöidä. Muutamassa kunnassa se liippasi aika läheltä.

        Ilmojen pitäisi taas vähän lämmetä, talvirenkaat ovat vielä vaihtamati, kun kesällä vaihdoin auton, ei talvirenkaat kuukuneet pakettiin, uudet on ostettava, tilasin jo viikko sitten,mutta jono on renkasliikkeissä keskiviikkona saan klo 15,00.
        Vesijumpassa käytiin ja lainastossata haettiin muutama kirja. Kelloja siirrettäessä illat pimenee aiemmin, täytyy taas lisätä lukemista.
        Tällä tekonikillä lähetän, opettelen yhteenlaskua. ter: Late Vaan.

        Poikkesinpa minäkin kurkkaamaan. Telkkarista tulee vaan noita vaalien jälki maininkeja. Nyt tuntuu puheiden mukaan, että kaikki muut ovat voittaneet, ja perussuomalaiset oikein reilusti hävinneet. Ja kuitenkin se on ainoa puolue, jolla on plussa merkki perässä. On se jännää että ihmiset osaa muuttaa kaiken niin, että se on itselle hyvä.
        Minusta tuommonen, on itsekkyyttä, ja toisista pahan puhumista. Kumpa ne entiset ja uudet valitut, puolueista viis, keskittyisivät visaisten asioiden ratkomiseen, ja unohtaisivat kokonaan toisten mustamaalaamisen. Niin voisi olla että saataisiin vähän järkeäkin asioihin.
        Mutta taitaa olla toiveajattelua, kun se ihminen on susi toiselle ihmiselle!
        No mitäpä minäkään mitään ymmärrän, lähden tästä nukkumaan, aamulla on aikainen lähtö Helsinkiin.


    • Pistätdyn vielä iltateelle minäkin, janottaa kun tuli syötyä talkooeväitä mitä jäi. Hauskat talkoot meillä olikin ja saatiin piha ja pihavarastokin siistittyä. Naapurit oli uusinut ovia ja niiden kanto lavalle olikin urakka. No, minä pääsin vähemmällä kun olin emäntänä ja huolehdin muonituksesta.

      Iltaa vielä istuttiin toisen naapurin luona puoleen yöhön ja naposteltiin hyviä juustoja punaviinin kanssa.

      Eilen saunassa keksin hyvän ihon kuorintakeinon, nuo uusien perunoiden pesusormikkaat karheat, sopii hyvin pesukintaiksi ja kyllä ne kuorii hyvin kun molemmissa käsissä on sormikkaat, käy se nopeasti kantapäät ja kaikki paikat!
      Oikein hyvältä tuntui ja Nivea Milkiä voitelin saunan jälkeen :D

      Hiljaista on ollut palstalla, olisko se vaaliväsymystä, itse en ainakaan halua yhtään kuunnella vaalijuttuja nyt, taidan ottaa lukuillan sängyssä kunnes simahdan.

      Hyviä öitä vaan!

      • marja-liisa...

        Vielä! Noita pottuhanskoja minäkin olen jo pitkään käyttänyt saunaharjoina, ostin toiset mökillekkin. Hanskat käteen, saippuaa, ja puhdasta tulee.


    • SkillaN*

      Huomenta lumiseen aamuun, lunta sen verran että valaisee tienoon, saattaa liukastakin olla, hissukseen autot tuossa risteyksessä ajaa.
      Lämmön puolella kolme astetta ja tuuli melko villinä oksia heiluttaa.

      Vaalitaistot ohitse, nyt alkaa taisto lautakunta paikoista, toivottavasti paikat jakautuvat äänimäärien mukaan ja aina parempi jos löytyisi sitä viisautta joka lautakuntaan.
      Vaikeita ratkaisuja on edessä kuntien kohdalla, euroja ei rutkasti tarjolla ole.
      Olen joskus aikoinaan myös näitä lautakuntia istunut ja ei ne mitään mukavia pelkästään ne päätökset ollut ennenkään, enpä haluaisi enää mukaan.

      Tuo renkaiden vaihto taas puhuttaa ja syytä onkin, kyllä taatusti liukkautta tulee olemaan.
      Kokemusta on sen verran minullakin kesärenkailla ajoista, ainakin kaksi kertaa auton korjaamolle vein, no enpä ajotaidollani pysty kehumaankaan, joten se siitä.

      Tulihan se selväksi miksi leipuri hirteen joutui, mutta liekö silloin hiiva ollutkaan, eikös ne leivät littanoita ollut, no sienikasvustoa uskon olleen.
      Häpeäkseni on todettava, että raamattu on vähälle luvulle jäänyt, mutta onhan sitä sen verran tullut seurattua kirkon menoja, että todeta voi, että raakuutta se kirja kertoo, eikös se ollut silmä, silmästä sen ajan oikeuden päätökset.
      Miehiähän ne apostolit olivat, kirjoitukset sen mukaisia, totuuttako,,,,uskoo ken uskoo.

      Oivia niksejä jälleen, nyt pottuhanskat uutta käyttöä saivat.
      Minulla onkin samanlainen pesuhanska ollut käytössä, mutta nyt sitten saunaan pesuunkin, varmasti hyvin näppärä, kiitti vinkistä.
      Käyttäen sitä oppii uusia mahdollisuuksia monelle asialle, ihan pitää ihmetellä, miten kekseliäitä ihmiset onkaan.

      Positiivareista luen aina aamuisin niitä lasten tokaisuja, nauraa kikattelen yksikseni, on ne niin oivaltavia;)
      Tänä aamuna pieni poika meni näyttämään uutta hattua mummilleen, kehuja hatusta tuli isoksi pojaksi kehuttiin, johon poika totesi, että olen tälläinen poikamies.

      Vai olisi tämä ikä sopiva kupsahtaa pois, minulla vaan elämän nälkä yhä kytee, vielä vaan odotan uteliaana tulevaa;)
      Hyvä kuitenkin, että ei tuota lähtö aikaansa tiedä, täysillä vaan eletään.

      Sitä elämän halua lähden laululla virittämään, eiköhän se siitä lisäänny, lauletaan suruun ja iloon sopivia, yhdessä olen vaivat häviää ja iloa päivään löytyy, oletteko samaa mieltä?

    • Ramoona*

      Vaaleista on puhumistaan puhuttu , milloinkahan on meidän tummaverikköjen vuoro . Vanha vitsihän tämä on, mutta nämä jälkiselitykset saisivat jo riittää, ja toivottavasti ei puheen asteelle vaalilupaukset jää.
      Itse ehdin äänestämään viimeisten joukossa, nautittiin lauantai-iltapäivästä ja sunnuntaista Siuntion kylpylässä . Siellä ei ihoa kuorittu potaattihanskoilla, vaan hunajalla, ja olipa hunajainen olo pitkään sen jälkeen. Yrttikylpy, klassinen hieronta, jalkahoito ja hyvät ruuat , pisteenä i:n päällä uinti lämmitetyssä ulkoaltaassa. Tämä oli synttärilahjani, tavaroita en suostu enää vastaanottamaankaan.

      Kuorossa olen minäkin aina laulanut. lapsesta saakka. Monasti siitä olen kertonutkin ja nytkin yhdyn täysin Skillanin sanoihin. Laulu sydämet avaa, monet tunnelukotkin. Laulamme paljon pienenä ryhmänä vanhusten syntymäpäivillä heidän toivelaulujaan. Juhlapyhät ja perhejuhlat olisivat vaillinaisia ilman laulua ja musiikkia ylipäätään.

      Muutama kaunis huurteinen aurinkoinen päivä on ollut, sain valokuvatuksi huurteista ruskaa .Nyt on taas plussan puolella , en vielä talven tunnelmiin ole virittäytynytkään. Joululahjoja keräilen pitkin vuotta esim. matkoilta, pitää vaan muistaa sitten kaikki kätköt. Myyjäisiin lupasin tehdä sammalsydämen arpajaisvoitoksi ja pulleiksi täytetyt pienet kangassydämet heijastinnauhaa kyljessään menevät aina kuin kuumille kiville.

      Valoisaa mieltä !

    • hevat

      Marja-liisan juttu,teki ihanan tunteen kutinaan-.Minä en voi harrastaa ,niin ihanaa,
      kuin se olisikin.Vaivani on punajäkälä,joten huuhdon vain niin kuumalla vedellä,kuin pystyn,niin ei iho mene rikki.
      Tänään laitan poikani synttädeiden kunniaksi Lehtipihviä ja peruna muusia,pyysin tänne,koska heidän nuorenpien helpompi liikkua. Aivan mukava,joskus yllättää..

      Toivon kaikille tervettä päivää,sekä mukavia aatoksia elämäänne.

    • Huomentapäivää!
      Talvi on tältä erää ohi. Lumet ovat sulaneet, eikä se ihmekään ole, kun mittari näyttää plussia peräti 2,6 astetta.

      Kotoiset pikkulintumme varikset ja harakat pitivät aamupalaveria lehdettömissä puissa.
      Ilmeisesti niillä oli pelkkää tylsää kerrottavaa, koska ne näyttivät päättäneet siirtää turinansa seuraavaan kokoukseen ja erosivat sulassa sovussa eri suuntiin.

      Aurinko sutii pilviä valoisan hohtaviksi, ja tuuli puhaltaa ne pitkin taivasta.
      Koulun pihassa liehuu siniristilippu. Ettei vain olisi puolitangossa.
      Olin kuulevinani kirkonkellot, mutta ehkä se olikin vellikello, joka kutsui pienemmät linnut aamupalalle. Ainakin niitä pyrähti koivunoksille isohko parvi.

      Pieneen on tämä minun maailmani mennyt. Kai matkan varrella on vaatteisiin tarttunut jotakin, mutta niillä tiedoilla ei enää juurikaan ole käyttöä. Onneksi ei tarvitse keksiä sananlaskuja. Ainakin ne parhaat on keksitty varmaankin jo vuosisatoja sitten.
      Sen olen kuluneen vuoden aikana oppinut, että jos ei elämä muuta opeta niin ainakin hitaasti kävelemään.

      Tulisi nyt joku ja antaisi minulle kunnon tukkapöllyn, kun heti aamusta rutisen ja kiukuttelen.
      Voikaa te oikein hyvin ja nauttikaa tämänpäiväisestä kesästä, mikäli se itse kunkin luona on.

      • Nurmikot vaan edelleenkin vihreänä, ei ole lumi vielä tänne eksynyt.
        Tosin aamulla maa oli huurassa pienen pakkasen jäljiltä. lämpöasteita kuitenkin koko päivän.
        Pottuhanskat pesuun. Omistan kyllä sellaiset mutta pesen perunoita niillä. Kas,kun iho on niin ohut, ja kuiva, jos näppyläisillä hanskoilla reippaasti vetäisee- on kyllä meikäläisen iho rullalla. Enempi rasvauksen puolelle menee ja on tarpeellista.
        Muutenkin hellävaroen ihoa käsittelen, ilman kovaa veden läträystä ja hankausta. Selkä tekee poikeuksen, sitä voi jopa harjata.
        Mutta tämöisiä eroja meissä on, kaikki ei kestä samaa, "hanskakäsittelyä".

        Nyt sitten on vaalien jälkipuinti kiihkeimmillään. kuka voitti, hävisi, ketkä äänestivät, ketkä ei, miksi mitä milloin.....

        Tyhmyys kai tiivistyy kun en ymmärrä mitä ihmeen vatkaamista siinä on niin paljon. Moneen kertaan on jo näytetty kaikki taulukot ja prosentit ymt. keskittyisivät tuleviin asioihin eikä menneisiin.

        Huomenna lokakuun viimeistä viedään. Alkaa pikkujoulukuukausi.
        Se nyt ei varsinaisesti mitenkään meikäläisen elämää hetkauta.
        Sen verran kuitenkin, että pitää alkaa varmuuden vuoksi olla kilttinä, jos vaikka tontut sattuvat kurkkimaan jostain nurkan tai puskan takaa.
        Alankin nyt ihan heti kiltiksi...heippa.


    • Iltaa ja päiväkin oli kohtalainen vaikkapa läpsytellä ulkoilmassa " Voib olla" nimim., vastaan, olihan minut mainittu kirjoituksessasi .Onhan minulla seiskavitonen takana. En kyllä ole ajatellut, mikä olisi sopiva lähtöikäni. Kyllä se aikanaan löytyy, turha sillä on päätään vaivata. Tallataan vaan täällä maailmassa niin kauan kuin potkua riittää. Eikä tässä kannata ennakkoon luovuttaa. Mikäs kiire tässä.

      Minulla on jo ne ympärivuotiset jouluvarustelut tehty. Olenhan aiemmin kertonut, että parvekkeellani kasvaa joulukuusi ja hyvin edelleen pirteänä.

      Herkkähipiäinen minäkin olen jopa auringolle. Muutoinkin välttelen kovaa jynssäämistä. Onpa joku ihmetellyt yhteissaunassa, että enhän malta kunnolla edes peseytyä. Olen selittänyt, että eihän eskimotkaan rasvojaan pois hanganneet, se oli tarpeen pakkasen suojanana. Näin minäkin koetan pärjäillä vähemmillä vaatteilla.No joo...ehkä ei pääasiallinen syyni, vaan se, että rasvaa joudun muutoinkin ihooni tuhrimaan. En tiedä, auttaisiko se, että hankkisin parikymmentä kiloa massaa lisää kehooni. Kyllä se onnistuisi, mutta olkoon näin. Sitäpaisi läskiä menisi enemmän ja sillä hinnalla kyllä vaseliiniakin saapi.

      Jätänpä höpinäni tähän. Eikähän se ole edes sopivaa näinkin jäykkälinjaiselle tosikolle. Pärjäillään!

    • Hintriika*

      Nyt on pukannut tehtäviä joka tuutista niin paljon, että ei ole vapaa-ajanviettlo-ongelmia. Ei koko loppuvuonna. Alku tuntui vähän löysältä, ja ajattelinkin jo, että näinkö tästä pääsee kuin koira veräjästä. Vaan ei pääse. Oikeasti olen siitä illoinen, sillä eihän niitä kalliita kurssimaksuja kannata tyhjästä maksaa.

      Pojan karkotin kortteerin pidosta sunnuntaina, kun tuli vieras vaalivalvojaisiin. No, en nyt muista, olenko jo käynyt senkin täällä kertomassa. Päivät lentää siivillä, eikä enää tiedä mitä on sattunut minäkin päivänä tekemään.

      Meillä käväisi lumi maassa ja viipyi peräti yhden päivän. Tänään oli ihan loskakeli ja vettä tuli taivaalta. Hui, jos nyt päälle pakastaa, niin en tykkää. Kunnon talvi on kiva, mutta kaikki välimuodot ovat ikäviä.

      Tämä nyt oli taas vain ilmoittautumisraportti. En tiedä, milloin seuraavan kerran ehdin piipahtaa. Mutta kuten olen ennenkin vakuutellut, niin en malta olla pirttiin kurkkimatta sillloinkaan, kun en sisälle kerkiä.

      Pitäkää pirtti pystyssä!

    • SkillaN*

      Kovasti yritetään pirttiä pystyssä pitää ja hyvä kun sinäkin joskus ehdit auttamaan Hintriika*.
      Huomenta vaan keskelle viikkoa, lunta satanut ja pakkasta yksi aste, jokohan sitä liukastelee, kun tästä leipomaan lähden.

      Noista kiireistä mistä Hintriika* puhui, ne on ihan ok, kun kaiken suunnitellun ehtii aikataulussa pysyen tehdä, mutta jos alkaa rästiin jäädä, silloin on paniikin vaara. omasta itsestäni nyt puhun.
      Mitä lähemmäs joulua alamme tulla, sen enemmän noita puuhia tulee ja kun tämä muisti meinaa pettää, jouttuu kalenteria tarkkaan lukemaan.
      Pienoinen huoli siitä, muistanko olla oikeassa paikassa oikealla hetkellä, haaste kuitenkin.

      Herkkähipiäisiä ilmottautuu ihonsa kanssa, ei muuten, ehkä samaan sakkiin lukeudun minä myös.
      Kävin eilen lääkärin juttusilla ja olettekos kuullut ruusufinnistä, sellaisen olen kasvoihini saanut.
      Googlesta katselin asiasta ja herkästi punastelevat tälläisen vaivan voi saada, on vähän kuin murrosiässä oleva akne.
      En tiedä mitä murrosta tässä nyt elän, harvemmin kai tämän ikäiselle puhkeaa, no kuurin sain ja uusi lääkäri varattu
      Kaiken näköistä kiusaa, ei muuta haittaa tuota, mutta kun tässä nyt ei ihan missiksi lukeudu, ei enää moisia näppyjä naamaansa tarvitsisi.

      Ramoona myös myyjäisiin valmistautuu, se tässä näillä kiireillä on tarkoitus meilläkin, kahdet ennen joulua ja kun piirakoita ja laatikoita tehdään, menee kaksi päivää näihinkin ponnistuksiin.
      Mikähän siinä on, tuo yhdessä tekeminen ei rasita, kai siinä se kivan seuran tuottama ilo.
      Käsitöiden mukana olo on minun päähuoleni ja tarjottavaa on siinäkin pöydässä
      Kyllä se hemmottelu on joskin paikallaan, esimerkiksi juuri noin kuten Ramoona sen toteutit, olen joskus ajatellut, että joulukin voisi kiva joskus kylpylässä viettää.
      Vielä on kuitenkin kotijoulu voittanut.

      Nyt sitten enempiä intoja pääsi auratkin purkamaan, nimittäin lumiaura kulki ikkunan ohi, lunta ehkä pari senttiä, no onhan se kokeiltava miten vielä toimii, kun kesän laiskotelleet, aurat nimittäin;)

      Tuo punajäkälä on myös aika ikävä seuralainen ja sitäkin aika paljon on ihmisillä, onko nämä nykyiset keinokuidut osa syyllisiä?
      Tämä vnheneminen tuo paljon kaikenlaisia muutoksia ihossakin, mitä ei aiemmin ole ollut, minä en finnejäkään murrosiässä tarvinnut pitää, kai niitä sitten jossakin iässä on oltava jossakin muodossa.

      Nyt sitten taas lähtöä leipomishommiin alan suunnitella, pitkä päivä edessä, mutta on ihan mukava, kun kerhoon tulijat nauttivat aikaan saanoksistamme, kiitos intoa antaa, pienestä se ilo syntyy;)D
      Pistäytykää pirtissä toisetkin, aina sitä jotain vietin tynkää keksii, onnekasta päivää.

    • hevat

      Viimeyönä meille talvi tupsahti 10cm on lunta ja lisää tulee. Tänään en kaatuilemaan viitsi lähteä,olen elämässäni jo enkelinkuvia riittäväst tehdä.Vanhana ,kun luut lasia ovat parempi pysytellä turvallisilla alustoilla.Pidetään vaan niitä lavitsa päiviä välillä.

    • Iltaa ja eipä paljon muuta kuulukaan. Markettireissullani tarinoitiin vähän tosissaankin, mutta myös huumorilla, siitä että päättääkö joku kaikesta itse vai luuleeko vain päättävänsä. Saako esim. mainostajat iskettyä päähän sellaista huuhaata, että se muuttuu todeksi. Aikamoinen kirjo käytiiin asiaa ja asiatonta läpi. Olihan yksi, joka oli täysin varma, että häntä ei pyöritä mikään, eikä kukaan missään asiassa. Mitäpäs noista tuloksista. Menihän siinä lähes tunti hupaisesti, eikä lopuksi kukaan pahemmin loukkaantunut. Ei ainakaan niin paljoa, että olisi pitänyt tapaturma-asemalle kuskata.

      Hiljaiseksi on keskustelut huventuneet, mutta täytyyhän sitä "henkeä" välillä vetää. Ilmoittautumisen kuitenkin tein. Punkkaa täytyy lähteä katselemaan. Öitä!

    • SkillaN*

      Huomenta pimeyteen, mittarissa nolla, tuleeko kaunis vai pilvinen päivä eipä tiedä.
      Hiljaista on ollut ja ei tässä tämä sanallinen into itsellänikään kukoista.

      Lunta tuli tännekin, mutta ei niin paljon mistä hevat kertoi.
      Eilen köpöttelin kerhoon ja sain jalat kipeiksi, kun piti liukasta varoa.

      Tuo mainosten teho, oikein miettimään jäin, myönnettävä on, että kyllä se jossain määrin vaikuttaa.
      Joku uusi tuote ostoaikeissa, niin hyvä mainos ostohalua lisää.
      Noin suuremmissa mittasuhteissa en mainoksien anna itseäni ihan älyttömiin ostoihin sortua.
      Joskus toivon, että ruokamainokset saisi loppua Tv:ssä, niiden houkuttamana halu käydä jääkaapilla lisääntyy;)
      Suurimmaksi osaksi ostoni perustuu tarpeeseen ja käyttön mukavuuteen.

      Tulihan sitä eilen taas jutustelua harjoitettua, sataviisikymmentä henkeä kerhossa ja aika usean kanssa tuli sananen vaihdettua sitä kahvijonoa seuratessa.
      Mukavalta tuntuu, kun jaksavat ilahtua leipomuksistamme, se ilo aidolta tuntuu.
      Pientä vipinää siinä kahvipöydän ympärillä on, kun tuntiin kaikki halukkaat kuppinsa saa, siinä yritän katsoa, että tarjottavat riittää ja tähän päivään mennessä ei kukaan ilman ole jäänyt.
      Mukava oli päivä, vaikka melko väsynyt olin kotiin päästyä, tervettä väsymistä.

      Tässä tämä jutustelu rupeama tällä kertaa, ei mitään uutta, ei ihmeellistä, mutta aloitusta päivälle kumminkin, tulkaa toisetkin kortenne kekoon tuomaan;)

    • Huomenta täältäkin ;)

      Herttinen sentään,että ollaan jo marraskuussa.
      Mihkä ihmeeseen tuo aika lentää.
      Meniskö muille maille,vierahille;))))

      Auringon pitäisi nousta 7,44 vaan ei näyt yhtään sädettä:(

      Meille tulee tänään joku kerho ohjaaja,vai mikä neuvoja se oli.

      plussan poulella on mittari ja vesipisarat partsun kaiteella roikkuu.

      pitkä viikonloppu edessä.

      Kyllä se tuo pirtin kahvi vain piristää,kiitos.

      näkyillään...

    • hevat

      Lähden sinne tänään taas aakkosia opiskelemaan ja auttamaan,saamme täbään
      pankista ohjaajan joka verkkopankiin heidät syventää.Itse olen laskuni verkossa maksanut yli 10vuotta. Mutta se on tätä päivää ,pankit eivät ovia pidä,kuin 2tuntia
      auki,heidän joille ei pollaan mene,tai rahaa ei seinästä uskalla ottaa.

      Ennen meitä palveltiin,aikamme muuttuu on vaan kauhiaa,kyllä minä,kun nyt tilanteen olen omin silmin nähnyt tuntuu kauhealta.Kädet tärisee vaatii se paljon
      aikaa oppimiseen. Varmaa olette samaa mieltä,että palvelun olisi pelattava.
      Ottakaa kantaa.

    • Ramoona*

      Näkyilläänhän me , sieluni silmin näen nauravan muorinkin, taidat olla naurajaisten sielu siellä kotikulmillasikin. Aika tosiaan rientää minne lie meitä pakoon , varmaan auringon perässä etelän maille. Marraskuu on jo nimeltään niin masentava, että pitää kai alkaa kantaa pussilla valoa tupaa kuten hölmöläiset, ennen kuin keksivät tupansa seinät romahduttaa kokonaan ikkunoiksi. Minä viis veisaan valoenergian säästöstä, napsauttelen aamuisin kaikki valot päälle , kattolamput ja tunnelmavalaisimet . Valaistukseen on kunnolla satsattu niin sisällä kuin ulkonakin. Kun pimeys oikein painaa päälle, ulkona ei ole vielä lumenhiventäkään, silloin etelän auringon valohoito tekee terää, ja kylpylöissäkin on etelän trooppista tunnelmaa, pari päivää antaa kummasti puhtia. Tuleentuijotteluhetket ovat oma lukunsa, takkatulen virittely ja kynttilöiden polttelu. Silloin napsautellaan muut valot pois...tällaisia tunnelmataikoja on mukava harrastaa pimeään vuodenaikaan.

      Ruokamainoksia, kokkikisoja, ruokamatkoja, ruokatreffejä ja pudotuspelejä tulvii joka tuutista...eletäänkö me syödäksemme ? Jopa perustuotteiden, kuten leivän ja maidon mainonta on valtavaa ja kallista, ja senhän me kuluttajat maksamme. Olen nyt muutaman kerran tehnyt viiliä Hintriikan ohjeen mukaan ja hyvää tuli. Alkoi ärsyttää se purkkien määrä, mitä se lapsierheissä onkaan. Eivät lapsenlapsetkaan vesiväripurkkeja loputtomiin tarvitse enkä minä taimien koulutukseen...maailma hukkuu pakkausjätteisiin ja joskus tempaisen sitä vataan.

      Piipahdus pirtsakkaan pirttiin piristikin pirskatisti !

    • joutavoinen

      Kotikyläni seura julkaisee vanhoja tarinoita siinä meiän kylältä. Minullakin oli opettajana yks "Aku" Opettajahan oli jo vuonna 1925 kirjoittanut pakinan Kalevaan, sellaisen vannoutuneen margariinin syöjän pakinan.

      Vitsaili siinä pakinassa isäntiä jotka ostivat kilomäärin voita. Että jo 10 vuotta ennen minun sytymää kirjoitti sellaisen pakinan! hän oli jatkosodan aikana minulle opettajana, ankara kurinpitäjä se Aku oli.

      Oma isäni sanoi minulle seitkytluvulla kun kyselin margariinia johonkin tarkoitukseen,"Tästä huushollista et margariinia löydä" hän taas oli vannoutunut voinsyöjä eli kyllä 91 vuotiaaksi, voistako lie johtu.

      Yllättäviä yhteyksiä löytyy kotikylän muisteluksista ja valokuvista palautuu ihmiset elävinä kuvina mieleen. Hyvää työtä ne ylläpitäjät tekee nii että oikein liityin Laitasaariseuran jäseneksi, hyvistä syistä

    • Katleija

      Moiii!
      Ennen valohoitoon lähtöä ehdin piipahtaa palstalla hörppäämässä santsikupposen kahvia, sillä aamupala on jo syöty, karjalanpiirakka ja kahvi tämän aamun menu.
      Pikkasen selasin arkistoakin vuodelta 2006. Sattui eteen yksi Katleijan viesti Kahvipirtissä. On tämä pysäkki tosiaan jo seissyt täällä monta vuotta.
      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
      Käväsen vain .
      Kävelin näitä polkuja ja lueskelin seinäkirjoituksia. Kuitenkin tämä oli ainoa paikka, jossa halutti "suunsa aukaista." Ja kun suun kerran auki sain, niin voisin sen myös tukkia - pullalla. Ja yökahvinkin juon.
      Suvi kirjoitti tuosta murteella puhumisesta. Minulle käy niin, että kun sukulaisia tapaan niin automaattisesti puhe kääntyy karjalan murteelle. Ja kun työkaverin tapaan, niin jo turkulaista praattaan. Tampereen tutuille puhun enämpi kirjakieltä tamperelaisittain, kun sielläkin viisi vuotta tuli eleltyä.
      Täällä kun lukasen noita karjalaisten kirjoituksia, niin välillä vaistomaisesti itsekin sitten alkaa haastamaa.

      Saa nähdä tuleeko uni täällä vieraassa sängyssä. Toivottavasti kanssavalvojia löytyy. Nyt näyttää hijaiselta. Onko ne kaikki ellumarin polttariporukassa? Pitäkee hauskaa.
      ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
      Oikein mukavaa päivän jatkoa pirttiläisille ym:ille. (tulikohan tuo nyt oikein)

      • Huh, heijaa, marraskuu alullaan. Miten se aika juoksee kovaan vauhtiin.
        Lunta tosiaan tuli toissayönä, se ensilumi.
        Joka pysyttelee vieläkin maassa vaikka lämmintä on useita asteita.
        Ja tosi liukasta.
        En osaa ajatella että mikään kuukausi olisi masentava. Jos on sellainen sää "ettei hyvä isäntä laita koiraansakaan ulos", silloin on hyvä tehdä kaikenlaista tekemätöntä kotona. Ja kylässä. monenmoista varastossa; mitä teen sitten kun on kelvoton sää. Siis oikein hyvä kun on välillä "huono ilma".
        Sieltä ne hyvätkin sitten varastosta tulevat aikanaan.
        Kiva harrastus, lukeminenkin, jää vähiin ajanpuutteen vuoksi.
        (tai olen niin järjestelykyvytön persoona)))Usein toisten asiat ja tarpeet menevät omien ohi- siinä suurin syy.
        Aina ei voi itse määritellä ajankäyttöään- naisihminen, jolla on monta rautaa tulessa yhtäaikaa.
        On tuokin sanonta- vanha ja aika kuvaava.

        Jokatapauksessa nyt poltellaan kynttilöitä silloin kun siihen tulee tilaisuus. Parasta aikaa , heti joulun jälkeen tulee olotila, että kaikki joulua muistuttavat pois ja suunta kevääseen .

        Kauan on tosiaan pirtti ollut pystyssä. Yksi salaisuus on vapaamuotoisuus. Ei ole rajattu aiheita vaan jokainen saa tehdä kuten minä nyt.: lörpötellä jonninjoutavaa, omia ajatuksia ja tuntoja.
        Tai asiaa.
        Kaikenlisäksi kenenkään ei tarvitse olla edes samaa mieltä, eikä noottia tule silti. Niinhän se sopukin säilyy.
        Sitäpaitsi, varmaan pirtissä viihtyvät jollainlailla samanhenkiset ihmiset.
        Kaikenlisäksi kaikki mukavia , kivaa kun olette olemassa !
        Näiden palopuheiden jälkeen kahvia, eikä suinkaan sellaisenaan. Haen nurkkiksesta parhainta mitä löydän.... Onneksi Late pitää valikoiman hyvänä.
        Kiitos ja aurinkoista päivää kaikille. Lauantaina on Pyhäinpäivä, muistetaan vainajia silloin.


    • Katleija

      Minä poltan sisällä kynttilöitä aika vähän, parvekkeella sitä vastoin on muutama lyhty.
      Tajusin kynttilänpolton hiukkassaastutuksen vuonna -79 kun muutimme uuteen kotiin. Tyttäreni oli kova polttamaan kynttilöitä huoneessaan aina. Kun huone oli tyhjennetty näkyi kuinka tapetit olivat tummuneita kohdista joissa ei ollut suojana tauluja tai kaappeja, aivan yllätyimme.
      Kun tämä asunto tapetoitiin olen varjellut tapetteja kynttilöiltä, kun koetan välttyä remonteilta.
      Kynttilät luovat tunnelmaa, mutta tästä linkistä saa tietoa haittapuolesta.

    • Iltapäivää.

      Minä olen ihan puhki;(

      Kävin hakemassa passini polliisi laitokselta.
      Sieltä kävelin tuonne Trioon.
      Ottipa se tosi koville,vaikka oli alamäki,piti rollikkaa jarrutella.
      Meinasin kyllä,että istun ja annan männä vauhdilla alas,en sentään uskaltanut.
      Olis pian Kissalan pojat korjanneet kyytiisä.Sitte ois kyllä säästyneet jalkani;)

      En kyllä lähe huomenna lenkille.

      Nyt käyn kyllä tuolla Late vaan kaapilla.tartten jotain piristystä;)

      näkyillään...

      • Luin tuon kynttilä linkin. Sehän on tiedetty jo kauan. Huomaa kun kevät-talvella pesee ikkunoita, lähtee tummaa jälkeä ikkunoista; siis kynttilän tekemää, nokea.
        Aion kyllä silti polttaa silloin harvoin kun se on tarpeellista. Tosin useammin on lyhtyjä ja kynttilöitä parvekkeella meilläkin, mutta myös sisällä joku kynttilä.Ehkä ehdin kuolla ihan johonkin muuhun kuin niiden tuomiin hiukkasiin.
        Hyvähän se on kun kaikkea tutkitaan. Jää sitten omaan harkintaan , miten tekee.
        Toisaalta vähän kaikki on vaarallista jos sille tielle lähtee. Kuten noissa lehden jatkokommenteissa sanotaankin.
        Mutta :jokainen tavallaan.
        Joten elellään kuin ennenkin


    • Olipahan tutkittua tietoa kynttilän polton vaarallisuudesta. Aika vähäpätöisenä kyllä tätä vaaraa pidän, mutta enpä paljon polttelekaan. No, varoitettu on ja valinnat voi tehdä. Vähän kyllä myöhäistäkin olisi parannustani tehdä. Eipä siitä kauankaan ole, kun syrjäseutujen mökkeröissä ei sähköjä ollut. Ei kotimökissänikään koskaan, vaikka pitkälle 70- luvulle elelivät. Valot tulivat kynttilöistä, öljylampuista ja sodan jälkeen usein päreistä ja karbiitista. Eipä vaaroista valistettu ja mitäpä se olisi auttanut. Eihän pimeässä voinut syys- ja talvikautta istua.
      Jotta voi valita, pitää olla vaihtoehto. Joskus vain on niin, että ei ole mahdollisuutta valita. Sekin riippuu juuri siitä hetkestä, mitä silloin olemme ja mitä tiedämme - ei jälkiviisaudesta. Usein näkee ja kuulee, että jotkut haluavat rankaista , "kyvyttömiä ja tyhmiä", vaikka näillä ei ole ollut mahdollisuutta valita "oikein." Ei rikkautta tai köyhyyttä voi aina valita. Olen kokenut ja nähnyt.
      Voiphan olla että jurinani vaikuttaa paatokselta. En kuitenkaan ruikuta omista vaikeuksistani, niistä olen selvinnyt sen verran, minkä mittapuuni mukaan elämiseen tarvitsen. En kuitenkaan paukuttele rintaani, että "minähyvä." Sosiaalisen asemani, myös ne vaikeatkin hetket muistan, ei näe tarvetta unohtaa. Hä...taisi karata aiheestakin? Välipä hällä, en kyllä osoittele ketään kirjoittajaa täällä, sitä vaan joskus harvoin päässäni lentää sellaista, jonka kirjaimiksi muutan.
      Hyvää yötä!

    • katleija

      "Pienhiukkasasiantuntija ei tahdo joulun alla ryhtyä ilonpilaajaksi ja kieltää kynttilän polttamista."
      En minäkään, eletään kuin ennenkin. Minäkin vain tapettejani ajattelen.
      Hyvää yötä, unirytmi vielä kesäajassa, nukuttaa jo.

    • Olipahan tutkittua tietoa kynttilän polton vaarallisuudesta. Aika vähäpätöisenä kyllä tätä vaaraa pidän, mutta enpä paljon polttelekaan. No, varoitettu on ja valinnat voi tehdä. Vähän kyllä myöhäistäkin olisi parannustani tehdä. Eipä siitä kauankaan ole, kun syrjäseutujen mökkeröissä ei sähköjä ollut. Ei kotimökissänikään koskaan, vaikka pitkälle 70- luvulle elelivät. Valot tulivat kynttilöistä, öljylampuista ja sodan jälkeen usein päreistä karbiitista. Eipä vaaroista valistettu ja mitäpä se olisi auttanut. Eihän pimeässä voinut syys- ja talvikautta istua.
      Jotta voi valita, pitää olla vaihtoehto. Joskus vain on niin, että ei ole mhdollisuutta valita. Sekin riippuu juuri siitä hetkestä, mitä silloin olemme ja mitä tiedämme - ei jälkiviisaudesta. Usein näkee ja kuulee, että jotkut haluavat rankaista , "kyvyttömiä ja tyhmiä", vaikka näillä ei ole ollut mahdollisuutta valita "oikein." Ei rikkautta tai köyhyyttä voi aina valita. Olen kokenut ja nähnyt.
      Voiphan olla että jurinani vaikuttaa paatokselta. En kuitenkaan ruikuta omista vaikeuksistani, niistä olen selvinnyt sen verran, minkä mittapuuni mukaan elämiseen tarvitsen. En kuitenkaan paukuttele rintaani, että "minähyvä." Sosiaalisen asemani, myös ne vaikeatkin hetket muistan, ei näe tarvetta unohtaa. Hä...taisi karata aiheestakin? Välipä hällä, en kyllä osoittele ketään kirjoittajaa täällä, sitä vaan joskus harvoin päässäni lentää sellaista, jonka kirjaimiksi muutan.
      Hyvää yötä!

    • Johan taas tuli! Liekö unenpöpperöä silmissäni - oli kyllä ongelmia lähettämisessäkin.

    • hevat

      MINÄ TYKKÄSIN ennen kovasti kynttilä illalisista,mutta nyt stkeuduin ihananaan
      poikamieheen ja hänellä on lapratorin noutaja.Kuten voit kuvitella häntä heiluu ei avotulet ole mahdollista poltamme sähkö valoa.
      taas hetan turinat..

    • SkillaN*

      Viikonlopun alkua ja pyhäinpäivä huomenna, ennen se oli pyhäinmiestenpäivä , kai on huomattu, että naisistakin löytyy pyhiä ja onhan niitä.
      Pistääpä miettimään kuka onkaan tämän ajan pyhä mies tai nainen, eipä taida osata nimetä.

      Eipä löydy minunkaan huushollistani markariiniä, se loppui siihen kissanraato juttuun, voita käytän, mutta kohtuudella.
      Aikaa jo siitä, kun ellumari kirjoitteli palstalle, pirteä ihminen, mitähän hänelle kuuluu?
      Mukavia muistoja niiltä ajoilta, Klarakin tuolla jossakin ketjussa kirjoitti.

      Kynttilän poltosta on puhuttu, minä vähän kyntilöitä poltan, samat kynttilät kynttelikössä vuodesta toiseen, tuikkuja joskus parvekkeella, mitään syytä ei siihen että en polta, laiskuutta vain.
      Onhan niitä ollut vaarallisia valon antajia kautta aikojen, pärekin, kun ajattelee miten lähellä seinää niitä poltettiin.
      Valoa piti saada, kai silloin tulta osattiin myös hyvin käsitellä, tai ei osattu ennakoida kauhukuvin.
      Onhan todettu, että kaikki on mennyt liian varovaisuuden kanssa pieleen, niin hyvä kuin onkin varotella, näin uusosaamattomien kanssa.
      Ennen terve maalaisjärki toimi, nyt rautalangasta yksinkertainen asia väännettävä.

      Ramoona puhuit noista mainoksista, olen suu pyöreänä maitotuote hyllyjen edessä, saa todella tarkaan tutkia, että haluamansa löytää.
      Miten voikin noin isoksi tuo valikoma paisua.
      Ennen oli maitoa, piimää, kermaa, ehkä kurria, miten paljon lajikkeita nyt onkaan.
      Sama on leivän, makkaran ja yleensä kaikkien tuotteiden kanssa,,, hohhoijaa tätä maailman menoa.
      En tiedä mihin tämä vielä johtaa, onko kaiken alettava alusta, sodasta, puutteesta ja kurjuudesta, että osattaisiin tyytyä yksinkertaisuuteen, järkevään kulutukseen.

      Onko nämä koneetkin huonontuneet, ennen pöytäkoneella en muista tälläistä hyppimistä mitä nyt on ja nuo kirjoitusten katoamiset, no kaikki vaikeutuu, hyväksi ei tule milloinkaan;)

      Nyt jatkan näitä päivän puuhia, jospa joku onnistuisikin, hyvää päivää kaikille.

    • Huomenta;)

      Johan on taas MÄRKÄ aamu ;(

      Noista kynttilöistä.En sisällä polta,huomasin minäkin aikoinaan ;verhot mustui.
      Partsulla kyllä tuikkuja polttelen

      Meillä taloyhtiö on kieltänyt kynttilöiden polton,mutta minä kun olen kuriton,niin en tottele.
      Viime viikolla ostin Tiimarista semmosen Haloveen lyhdyn,laitoin sen roikkumaan parvekkeelle,on kornin näkönen hökötys;)))

      Kyllä otti se eilinen lenkkeily jalkoihin,vieläkin tuntuu että on tullut käveltyä.

      Hyvää tämä pirtin kahvee,ei närästä,eikä korvenna;)

      näkyillään...

    • jjoutava

      soon muuten valtava määrä koteja kun on palanut kynttilien polttamisen seurauksena. Peltinen tarjotin täynnä tuikkuja, olen nähnyt erään pöydän jonka pinta oli hiiltynyt pikkustavaille leimahdus pisteeseen sellasen prikan alla. Tunnelma, jos tunnelmaa ei ole ei sitä kynttilöilläkään tule.

      Kun näen kynttilän jollakin ikkunalla niin useimmiten sen yläpuolella roikkuu jotakin, jos ei verhoa niin kuitenkin jotakin koristetta. Menköön Havit ja muut kyntteilivirmat konkkaan mun puolesta kirjoittaa saivarteleva joutavoinen

    • Katleija

      Tuoksukynttilää joskus poltan, sillä tuulettaminen tuoksukynttilä poistaa jonkun ruokalajin tuottaman epämiellyttävän hajun kotoa.
      Ihania tuoksuja on tarjolla, pidän erityisesti mustaviinimarjan ja vaniljan tuoksusta. Tuoksutipoista saa myös vaihtelua tuoksuihin. En keksi nimeä keraamiselle kynttiläjalalle, jossa alla poltetaan lämpökynttilää ja päällä säiliö vedelle tuoksutippoineen. Veden lämmetessä tuoksu leviää huoneeseen.

    • Ramoona*

      Tuikkuja eli lämpökynttilöitä käytettiin alunperin esim. fonduepadan kuumentamiseen, eli yhtä kerrallaan ja tilanne oli valvonnassa. Minusta ne ovat vaarallisia juuri sen takia, että ne piitotetaan johonkin lyhtyyn tai kippoon ja ne helposti unohtuvat sinne, annetaan sammua omia aikojaan. Jj:n kertoma tarjotinasetelma saa ihan ihokarvat kauhusta pystyyn !

      Pidän pehmeästä elävästä kynttilänvalosta, mutta olen oppinut , että se kuuluu valvottuihin tilanteisiin, esim. illallispöytään, jonka ääressä istutaan rauhallisesti. Siinäkin ne ovat vain tunnelman takia, ainakin minun vieraani haluavat yleensä nähdä kunnolla, mitä syödään ja siivoankin niin hyvin, ettei tarvitse pölyjä piilotella. Tuikkujen sijaan ostan usein kelluvia pieniä kynttilöitä, joita poltetaan laakeissa lasisissa vesimaljoissa, seassa voi kellua kukkia - kaunista ! Hämäränhyssyssä poltan yleensä paksuja kynttilöitä isolla keramiikka- tai lasivadilla, keskellä tukevaa pöytää . Ihmettelen aina, kun romanttisissa elokuvissa makuhuoneeseen niitä sytytellään yöpöydille ja ikkunoille, lattialle ja sängyn päätylaudallekin. En ymmärrä myöskään hörhelöisiä kynttilämansetteja helposti syttyvistä materiaaleista.

      Ulos laitan eläväksi tuleksi joskus myrskylyhtyjä , jotka ovat turvallisia kovassa tuulessakin. Led-valosarjoja hätäisimmät alkavat jo viritellä ulos , ja viimeistään ensimmäisenä adventtina meidänkin pihapuissa ja asetelmissa tuikkii.

      Hautakynttilöiden roskaamisesta on paljon puhuttu, mutta aika moni on hankkinut takorautaisen lyhdyn. Huomenna hautausmaat ovat valomerenä, näin mustan maan aikaan se on tunnelmallinen ja juhlava näky, kuten joulun aikaan lumen keskellä. Koska vanhempiemme haudat ovat kaukana, sytytän heidän kuviensa eteen kynttilät korkeisiin vanhoihin kynttilänjalkoihin kukkakimpun viereen.

      Tarkastanpa samalla, että pirtin sammutuspeite on helposti saatavilla ja vaahtosammuttaja kunnossa. Hyvää pyhäinpäivää !

      • Late Vaan*

        Kyllä pirtissä on vaahtosammuttaja ja sammutuspeite on keittiössä.
        Kyllä kynttilät kuuluvat syysiltojen pimeyteen ja tunnelman luomiseen, on kiva istua kynttilöiden valossa yksinkin, tai puhua ystävien tai perheenjäsenten kesken. Parvekkeella voi hyvin erilaisia lyhtyjä käyttää, tietysti kynttilöissä täytyy olla kunnon jalustat. Eikä pidä jättää kynttilöitä palamaan kun lähtee pois kotoa, tai menee nukkumaan.

        Kurja sateinen päivä, nytkin niin pimiä, että lisävalaistusta voi lisätä kynttilällä.
        Haudoille sytytämme kynttilät vasta jouluksi. Nyt on saatavilla sellaisia paristolla toimivia kynttilöitä jotka syttyvät kun pimiä tulee ja sammuvat valon tultua. Se niistä kynttilöistä.

        Ollaan tehty paripäivää sukututkimusta tuleeko koskaan valmiiksi aika näyttää.
        Maa mustana, marraskuu on alulla ja aina vain pimenee,jos ei lunta tule

        Onhan se pimeys ja talvikin kestettävä, ei siitä muuten kevät koita.
        Nyt on aika istua keinutuoliin, sytytin juuri pirtin takkaan tulen, oli vielä niitä tervaksia vajassa, samalla päätin ottaa naukun nurkkakaapista, on mukava istua takkatulen loisteessa ja keinua tuossa vanhassa tuolissa.
        Istuskelen täällä tovin, maistuu nuo kaapin antimet, se on Late Vaan.


    • wiiwidear*

      Hei.
      Pikainen kävijä
      piskin taluttaja
      rollan lainaaja
      tasapaino tallessa
      j.n.e.

      Kuullaan

    • Saunaterveiset taas kerran ;)

      Koko päivän on vettä lotkottanut;(en tykkää yhtään.

      Piipahdan tuonne nurkkakaapille,jotain saunajuomaa maistan.

      Kyllä se eilinen kävely vei nuo jalat hyytelöks.

      Yli 5 astetta ulkona lämmintä,tuleeko sitä talvea ollenkaan;(

      nyt on mentävä .
      näkyillään...

    • No niin tänne istahdin ikkunapöytään kahvini kanssa. Toin kierrepullia vadillisen, niissä tuoksuu vaniljakreemi ja puuterisokeroituja ovat. Leivoin pari pellisllistä, kun saattaa tulla lastenlapset pyhänä käymään.

      Voi, että olen tänään haaveissani kulkenut Puert de la Cruz'ssa.
      Kaikki tutut paikat olen haaveissani vaellellut, viettänyt päivääni Loro Parkissa, käynyt syömässä Cafe Paris'issa, ihan onnellinen päivä on ollut :) Mikään ei estä haaveilemasta ja kesästä uneksimasta sadepäivänä.

      Saunaan aion vielä pujahtaa myöhemmin, onhan huomenna Pyhäinpäivä. Hyvää on Pirtin kahvi ja pullatkin onnistui.

    • SkillaN*

      Kovasti pimeää ja sadetta tämä elämä tähän aikaan, päivä ei valkene päivälläkään.
      Pyhäinpäivää aloittelemme, haudoille usean kulku vie, niin täälläkin.
      Kaunis tapa, perinne jota tulee noudatettua jos mahdollisuuksia on.
      Tänään ajelemme Konneveden hautausmaalle ja siitä sitten kesäpaikkaan, suppelovahveroita käymme etsimässä.
      Leipomolla myös leivän ostossa, sieltä saa joka päivä leipää, avoimet ovet ovat, raha vain laatikkoon, ostan useamman leivän pakkaseen.
      Omien läheisten haudoille en voi nyt mennä, mutta sytytän kynttilän sille varatulle paikalle.

      Muistoja niitä on ihana muistella ja miten onkin, että ne mieleisimmät paremmassa muistissa.
      Enää ei suuria unelmia tulevasta, eletään vanhoilla mukavilla muistoilla;)

      Kovasti saivarteleva on nyt joutavoinen, kai nyt jouluna jonkun kynttilän sytytät.
      Nuo patterilla toimivat ovat turvallisia, joskin elävää tulta ei voita.
      Led valoja nykyään paljon haudoillekin vievät, kälyni juuri soitti ja kertoi kynttilöistä, mitkä toimivat hämärä kytkimellä.
      Tuon valokuvan edessä kynttilän polttamista minäkin teen, kaukana on appeni, sinne en pääse, haudoilla myös paikka sytyttää kynttilä vieraalla paikkakunnalle haudatuille.
      On paikka myös unohdetuille vainajille.

      Onpa kummallista että muori ei saa kynttilöitä poltaa edes parvekkeella, siis luvan perästä, kyllä minun taloyhtiöni ei sellaista kieltoa ole asettanut.
      Meillä voi mattojakin roikottaa kaiteella tuuletuksen saadakseen, sekin on kaiketi josskin kielletty, hullua mielestäni.
      Ajattelen lähinnä hissittömiä taloja, miten vanhat ihmiset ainakaan mattonsa ulos jaksaa kantaa.
      Sääntöjä rakennetaan rikottavaksi ja turhankin takia, kaikki elämään liittyvät pitää piilossa tehdä.

      Tuo sukututkimus olisi mukavaa saada aikaan, mutta se vaatii paljon työtä ja kärsivällisyyttä, ei minusta siihen ole, toivottavasti suvustani joku sen tekee.
      Hyvällä alulla on isän puolelta, serkkuni on päässyt alkuun.

      Tuoksukynttilät ihan kivoja, samoin kiukaalle viskattavat sauna tuoksut, nykyään vaan on niin paljon asmaattisia, joille nämäkin tuoksut aiheuttavat vaikeuksia.
      Paljon juttua kynttilöistä ja niiden tehosta mieleen, mitähän tänä päivänä aikaan saatte;)

      Hyvää tätä päivää kaikille, älkää antako pimeyden mieltä mustaksi viedä, kyllä se iloksi muuttuu.
      Otanpa kahvi mukillisen ja kiitän texsanelia hyvistä pullista, suosittelen.

      • Jaaha!
        SkillaN kiittelee Texsanelin pullista, kehuu ja suosittelee niitä.
        Olen kontannut jopa penkin alle, mutta ei vain löydy edes pullan murua, mutta onhan sentään tätä Kahvipirtin maankuulua kahvia saatavissa.
        Kyllä se onneksi virkistää niin paljon, etten anna sumuisen sään tai vetisen maan vaikuttaa mielialaani. Riittää, kun ikkunat kyynelehtivät.

        Täytynee sytyttää pari kynttilää, niin johan maailma valaistuu. Onneksi olemme molemmat kynttilähulluja. Minulla on astma, mutta ilmeisesti se on sen sortin tauti, että mieliala vaikuttaa siihen. Kynttilät luovat sellaista tunnelmaa, että on hyvä ja rauhallinen olo, eikä tule ähdistyksiä tai ahdistuksia.
        (Tiedoksi: koputin varmuuden vuoksi maalaamatonta puuta.)

        Olen pohdiskellut, minkä vuoksi ihminen toimii eri lailla kuin luonto.
        Talvella luonto riisuutuu, mutta ihminen pukee lisää vaatetta niskaansa.
        Keväällä luonto koristautuu täyteen kukoistukseensa, mutta ihminen riisuu vaatteet niin vähiin kuin suinkin kehtaa.
        Eikös suvella olisi mahdollisimman paksu turkisvaate paras mahdollinen, niin ei pääsisi lämmin liki?

        Kappas vaan! Minulta alkavat sanat loppua, kun täytyy käyttää kahteen kertaan, ja minä kun sentään kerran jos toisenkin kinasin isäni kanssa siitä, kumpi on rikkaampi kieli; suomi vai ruotsi. Ratkaisemattomaksi se kiista jäi, mutta katson voitokseni sen,
        että isäni innostui kirjoittamaan paikalliseen lehteen muutaman matkakertomuksen,
        ja jos suomenmaikkani olisi arvostellut ne, olisi isä ainakin kahdeksan plus saanut.

        Reipasta syksyn jatkoa toivottaa myös Puskasuleima.


      • Venlastiina kirjoitti:

        Jaaha!
        SkillaN kiittelee Texsanelin pullista, kehuu ja suosittelee niitä.
        Olen kontannut jopa penkin alle, mutta ei vain löydy edes pullan murua, mutta onhan sentään tätä Kahvipirtin maankuulua kahvia saatavissa.
        Kyllä se onneksi virkistää niin paljon, etten anna sumuisen sään tai vetisen maan vaikuttaa mielialaani. Riittää, kun ikkunat kyynelehtivät.

        Täytynee sytyttää pari kynttilää, niin johan maailma valaistuu. Onneksi olemme molemmat kynttilähulluja. Minulla on astma, mutta ilmeisesti se on sen sortin tauti, että mieliala vaikuttaa siihen. Kynttilät luovat sellaista tunnelmaa, että on hyvä ja rauhallinen olo, eikä tule ähdistyksiä tai ahdistuksia.
        (Tiedoksi: koputin varmuuden vuoksi maalaamatonta puuta.)

        Olen pohdiskellut, minkä vuoksi ihminen toimii eri lailla kuin luonto.
        Talvella luonto riisuutuu, mutta ihminen pukee lisää vaatetta niskaansa.
        Keväällä luonto koristautuu täyteen kukoistukseensa, mutta ihminen riisuu vaatteet niin vähiin kuin suinkin kehtaa.
        Eikös suvella olisi mahdollisimman paksu turkisvaate paras mahdollinen, niin ei pääsisi lämmin liki?

        Kappas vaan! Minulta alkavat sanat loppua, kun täytyy käyttää kahteen kertaan, ja minä kun sentään kerran jos toisenkin kinasin isäni kanssa siitä, kumpi on rikkaampi kieli; suomi vai ruotsi. Ratkaisemattomaksi se kiista jäi, mutta katson voitokseni sen,
        että isäni innostui kirjoittamaan paikalliseen lehteen muutaman matkakertomuksen,
        ja jos suomenmaikkani olisi arvostellut ne, olisi isä ainakin kahdeksan plus saanut.

        Reipasta syksyn jatkoa toivottaa myös Puskasuleima.

        Venlastiina!

        Jospa se *suopursu 3* tuli myöhemmin tänne, ja söi pullat suruunsa, kun ei ilmestynyt vaikka kaipaili seuraa tänne. Tovin odottelin, mutta sauna jo kuumeni ja niinpä kylvin oikein tervantuoksuiset löylyt.

        Nyt sytytin kynttilät ulkolyhtyihin, palavat koko yön rakkaiden muistoksi, sisällä käytän tuota Katleijan kertomaa telinetta lämpökynttilän kuumentaessa vesiastiaa, missä aromaattisia tuoksuja leviää huoneilmaan.


    • Huomenta, hämärältä ja sateiselta näyttää, vasta iltapäivällä näyttää tutkan mukaan tulevan sopivampi keli käveleskellä. Meneehän päivä väliin "hämärähommissakin", ja ei ilmat taida valituksia kuunnella. Normaalia syksyrönttäähän tämä, ehkä vähän ahkerammin satelee.

      Texsanel muisteli " Ristin satamaa". Olen ehtinyt muutaman kerran siellä käydä. Hyvä paikka on maku ja mieltymysasia, minulle sieltä ei ole jäänyt hyvää eikä pahaa muistoihini. Joten jutkahdin Kanarialla Las Palmasiin, siellä olen monesti tökkäytynyt ja jos lähden, sinne palaan.
      Tärkein syyni on se, että siellä on paikallinen väestö suurinpana kuvassa mukana. Turistit valloittavat vain Las Cantereras rantaa, joka kyllä onkin hienossa kunnossa. Matkani on harkinnassa, mutta ei vielä "kuummeena."

      Late mainitsi sukututkimuksen - tarkoititko sillä sitä historian kirjoitusta paikkakunnasta, vai ihan henkilöhistorian tukimista? Minäkin olen vilkaissut netistä sukujuuriani, onhan nimellä ihan sukuseura. Satun kyllä kuulumaan niin vähäpätöiseen sukuhaarakkeeseen, ettei siitä tutkitussa ole mitään. Enpä ryhdy niin aktiiviksi, että lähtisin nimeä esiin nostamaan.
      Eihän siinä tutkimisharrastuksessa pahaa ole, se vain ei sytytä minua, eikä näköjään heimolaisiani. Tarvitaanhan "maanhiljaisiakin", heh.

      Haudoilla muistelukäynteihin ei minulla ole täällä juuri kaipausta. Olen vanhin täällä olevasta heimosta, ketään sukulaistani ei ole täällä maihin mennyt. Joitain työkavereitani kyllä, mutta annan heidänkin lepäillä rauhassa.

      Sittenpähän nähdään, onnistuuko SkillaN vielä sienestyksessä. Minä oln jo luovuttanut ja kävellyt metsäreiteilläni kädet taskussa.

      Tässäpä melkein kaikki, hyvää päivän jatketta!

    • jjoutava

      Nythän sain palautetta kynttiläasiassa ja hyvää, minulle ihmisistä vieraantuneelle uusi asia kuten tuoksukynttilä. Kaikenlaista tässä nyt joutuu vanha saivartelija mietiskelemään. Parvekkeella on kynttilän kera poltettu muovipöytiä, autonrenkaita ym. jos ei sääntöjä ole niin, - mitähän sitä vielä saivartelis.

      Kyllä yhden kynttilän vois sytyttää vaikkapa arkipäivänä, mutta ku täällä koton on valonarka ihminen, silmiinsä ei elävää tulta, eikä paljon suoraa aurinkoakaan siedä. Käytännöllisenä ihmisenä se ei minua häiritse kun en niitä hiukkasiakaan tarvitse.

      Joulua en juhlista vaikka joudun muiden toimesta sitäkin mukana jotenkin noteeraamaan. Eikä se nyt niin ylivoimaista ole, ohihan joulukin menee. Onneksi suurin osa TV ja radio-ohjelmista on viisastununu, ettei aivan samaa joulumusiikkia ole koko aika.

      Omassa rauhassa taitaa paras lukemista ja pakotonta osallistumista, sitä kannatan. Toivottavasti kukaan ei ota loukkauksena, kirjoitan omaksi huvitukseksi enkä määräilyksi tarkoita.

      • Tuuhan VS pois sieltä penkin alta... toin tänään leivottua kääretorttua. Tehhäämpäs kafeet ja joudaan ne kääretortun kanssa. Ilmeisesti ne texsanellin pullat oli niin, niin hyviä että joku söi ne kaikki.
        Syksyn ilmiö on ollut tuo tortun teko , on niin nopea ja helppo, heti syötävissä. Täytteenkin voi muutella mieleisekseen, milloin mitäkin inostuu tekemään- sehän aina vaihtelee.Kuten me mummot tiedämme.

        Kertonut olen varmaan ennenkin tuon sukutarinajutun. Veljeni aloitti hyvin toiveikkaana sukututkimuksen. Kun juuret ovat tuolta Laatokan karjalasta, tyssäsi tutkimus muutaman sukupolven jälkeen.
        Pari sukupolvea taaksepäin, niiden tiedot ovat Mikkelin arkistoissa. Rajantakaisia tietoja ei löytynyt kerrassaan mistään. Veljeni on venäjänkielen taitoinen, joten kieliongelma se ei ollut. Mitään dokumenttia ei vaan löytynyt ! Joten se siitä.

        Juu tänään pitää sytyttää pari kynttilää. Ainahan niitä poltetaan turvallisesti ja vain valvotussa tilassa .
        Tuoksukynttilät ovat taas makuasia. Jotkut tykkää kovasti niistä.
        Olen lahjaksi joskus saanut, itse ostanut en koskaan.
        Minusta kodin pitää tuoksua puhtaalta, eikä millekään kukalle tai mansikalle. Ainoastaan jouluna kuusen havuntuoksu ja siihen ihanasti palava elävä tuli. Jo vain !
        Valintaa on tässäkin asiassa. Haudalle vietävä lyhty palamaan kohtapuolin.

        Ennenkin olen todenut että ym:n kanssa kuljeksittu samoja paikkoja.
        Kun viimeksi kävimme Las Canttaresin rannalla, oli niin, niin hienoksi laitettu koko ranta. sitä ennen oli vuosia väliä. Kovin optimistisia ovat rakennusten ja rantojen kanssa. Aina vaan lisää uskaltavat- luottavat että turismi tuo rahaa.
        Tuttu tuo Puerto De La Cruzt, Cafe Paris on paikka jossa on saatu elämän upein "las canarias" juoma. Laakealla isolla maljalla hienosti koristeltu, sädetikut palaen toivat pöytään. Lie lähennellyt litraa tuo juoman määrä. Ja hyvääkin oli kun mikä.
        Siitä on aikaa mikä lie tänä päivänä meininki. Silloin ei lamasta ollut tietoakaan..
        Siellä on ainoastaan nuo merivesi altaan uimapaikkoina. sinne ei pääse edes ovenripaa kokeilemaan ilman rahaa- ellei ole muuttunut meininki. Muutenkin tuntui vähän "elitistiseltä" paikalta, kaikki oli kamalan kallista - tuskin mikään nykyisin halpenee.
        Olihan ne hotellien uima-altaat tietenkin, mutta pitäisihän lomalla tutustua muuhunkin ympäristöön
        Siksikään se paikkana ei oikein sykähdyttänyt. Meikäläiselle pitää olla vapaata rantaa kävellä ja uida mielensä mukaan. Hyvät oikeat hiekkarannat ne olla pittää. Eikä liian hienoa saa lomallakaan olla. Paitsi jos lähtee oikeasti juhlimaan (mitä se kenellekin on )))silloin "pyhäkolttu" ylle ja näppäskengät.

        Johan taas siunaantui pituutta tällekin jutulle. Vai tuo kahviko se sai kielenkannat irti (onhan tuokin sanonta). äitini aikoinaan käytti tuota jos oli naisihminen jolta sinkosi puhetta kuin liukuhihnalta. Ihan niinkun nyt... mutta nyt se katkeaa.
        Mukavaa aurinkoista (vettä sataa ) päivää kaikille!
        Eihän polteta kynttilää vakan alla.


      • sivupeilistä nääs

        Niin ja tanskalainen joulukinkku taas, niiden liha on jostain syystä maukkaampaa ja mureampaa kuin kotimaisten vastaavien possutuotteiden.
        Menevät vaan huokeampina kuin kuumille kiville. Siks pitää varata pakastimeen sellainen ajoissa.

        Liian vahvasta kahvista olen joutunut luopumaan. Jopa niin, että sitä vähemmän vahvaakin vain kerran päivässä. Tee on terveellisempää.


    • uzma

      huomenta Suomeen ja pirttilaisille,meilla ruusut kukkivat antaisin taas Skillanille kimpun vaaleanpunaisia ruusuja hopeamaljassa.
      On pyhainmiestenpaiva ja kynttiloita sytytellaan haudoille.Taalla on tapana siroitella ruusujen teralehtia haudalle.
      Nauratti toi Velastiinan ajatus turkista,no en mina kylla laita turkkia 45 paalleni asteen kuumuudessa,mutta mitenkas elaimet kissat,koirat,aasit ,lehmat ym eivat kuole kuumuuteen helteilla ,no kai niilla erilaiset karvat kesalla ,entas linnut samat hoyhenet kai kesalla ja talvella.
      Tuolaiselle hotelli lomalle minakin kaipaisin en oo koskaan ollut sellaisella.
      Kynttiloita ei meilla polteta 3v pojanpojan takia.Joulupuu halle vilkkuvien sahkokynttiloiden kera pystytamme ja ratki riemuissaan on siita.
      poika opettelee englantia toisenakielena ja lisaan joukkoon suomeakin,on se mukavaa kun poika aamulla huikkaa :anna pusu mummu ja annanhan mina mielihyvin.
      Hyvaa paivan jatkoa kaikille.

    • Aamupäivää.

      Sateista sellaista tietysti;(

      Kyllä noilla mainosihmisillä on hyvä mielikuvitus.
      "Auto on kuin kaneliässä",,,,höh;))))Joskus nuo mainokset on ihan hanurista.

      Tänään on taas "en tee mitään"päivä;)

      Ihana tunne kun ei tarvitse ajatella töihin lähtöä ;)

      Kerhohuoneelle kokoonnumme tuonne alakertaan.

      Ei pysynyt lokakuun lumi ainakaan täällä.

      On se kumma,kuussa on käyneet ja nyt on Marsissa jokin mönkijä,mutta eivät saa meidän ilmastoja osumaan sillai kun tarttis;)

      aamukahveet hörppäsin kiitos.
      näkyillään...

    • Nea*

      Leppoisaa sunnuntaita! Lumi ja talvi sen myötä on häipinyt, on tosi
      kaunis ilma pitkästä aikaa, lämmintäkin 6 astetta.

      Aamuisella patikkaretkelläni nautin taas täysin rinnoin liikunnasta ja
      siitä,ettei tarvinnut liukkautta pelätä! Aurinkokin koetti kurkistaa!

      Lumi minun puolestani saisi pysyä poissa tykkönään, on se niin pal raskasta
      hommaa, ettei hauikset tahdo kestää.

      Joululahja suunnitelmat täytyisi ottaa esiin, isommille on ne kirjauutuudet olleet mieluisia aina, joskus vain haluaisi melkein itse lukea kirjan, että tietäisi viitsiikö tuota lahjaksi antaa, on niissä joskus aika räävitöntä tekstiä!
      Esim. Katja K.n kirja Kätilö, ei ollut mielestäni kivaa luettavaa.
      Tietenkin makunsa kullakin!
      Mutta onpa tässä vielä aikaa miettiä eri vaihtoehtoja.

      Kahvi ja meri-kukan, kääretorttu, maistuupa hyvältä, kiitos!

      • Late Vaan

        Kyllähän täällä nyt on hyvät tarjoilut ei kahvipullasta olle pulaa.
        Tuota sukututkimisella tarkoitin omaa isäni sukua, On siinä aika pitkälle päässyt. Ensimmäinen jsta tiedän on Erkki Paulinpoika syntynyt 1650, kuollut 29.8 1714 Lempäälä Lumiala. Isä taas syntyi Urjlssa, kuoli täällä Nurmijärvellä. Siihen väliin mahtuu lähes sata sivua sukulaisia ja tietysti myös isän jälkeen suku on kasvanut, Päivityksiä nyt tehty.

        Lämmintä täällä nyt on, ei taida sataakkaan, kohta tiedän, vien pari roskapussia, asia selviää. Sitten laitan saunan lämpiämään.
        Ihme tapahtui aurinko alkoi paistamaan
        Koittakaa pärjätä niin minäkin. Late Vaan


    • Huomenia marraskuun neljään päivään, alkuun on päästy tämäkin kuukausi.
      Sateista, mutta lämmintä, oli oikein mukava metsässäkin liikkua ja sankollinen suppilovahveroita tuli.
      Parikymmentä minuuttia nenä maassa kuljin, on ne niin maastoon uppoavia, pitää terästäytyä katsomaan, sitten löytyikin isot röykkiöt.
      Tein kanttarellien tapaan kastikkeen, hyvää oli., kuivauksen jälkeenkin tämä onnistuu.
      Eipä ollut hukkareissu, kynttilät palavat haudalla, leivät kassissa (eivä kylläkään pala) ja sienet odottaa siivousta;)

      Late oletkin pitkällä jo sukusi kanssa, varmaan mielenkiintoista hommaa,
      Joululahjat typistän minimiin, muuten jouluruuat laitan ja eihän mielipiteistä loukkaannuta joutavoinen.
      On onni, että jokainen voi toteuttaa oman elämisensä itsensä näköiseksi.
      Lahjoista vielä, on niin valtavan vaikeaa ostaa mieleisiä juttuja, annankin pienemmille rahana, laittavat mieleiseensä asiaan.

      Ihanaa uzma, kaunis on kimppusi, elät siellä ruusujen keskellä, ei vaan taida elämä ruusuista aina olla.
      Kiva että muistit meitäkin,täällä loskaisessa Suomessa, kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi.

      Minulle täysin outoja nuo paikat, maat, missä melkein jokainen teistä on aurinkoa ottanut.
      Eihän sitä tiedä vaikka vielä ehtisin ennen kuin elämä loppuu, tulisi se lottovoitto;)

      Minä olen aina sen suomalaisen kinkun ostanut, pitäisikö antaa periksi ja ulkolaiseen taipua, makua kehuit, hinta ainakin mukavampi, olen samaa mieltä kanssasi sivupeilistä nääs, terveiset sinne Tampereen suuntaan;)(murretta arvailen)
      Aamukahviin jää minunkin kahvin juontini.
      Olen vahvasti suomalaisen sanan rikkauden puolella Venlastiina.

      Jätän tänä aamuna tähän, kone kiusaa, kaksi sanaa ja hyppää jonnekin aivan muualle, sitten pitää etsiä ja siellähän se jonkun lauseen keskelä sitten matkaa.
      Johan tätä taas tulikin, tulkaa jatkamaan;)

    • Aamupäivää.

      Viime yönä ei taas Nukkumatti meinannut tulla millään.
      Yhä on nuo minun unet sekasin.

      Sumuinen on ilma.

      Katselin tuossa naapuritalon katolle on ilmestynyt puluja,mennä lekkuvat peräpuoli keikkuen eestaas.

      Usein käyn kurkkimassa niitä Leobardin pentuja,ovat kivoja seurattavia.Koskahan ne erottavat emostaan?

      Meinasin saada hermoromahduksen;)yksi tuttu kävi putsaamassa tätä konettani ja luulin Hänen hukanneen yhden"tärkeän" linkin,vaan olihan se siellä,kun osasin vain katsoa;)
      Kyllä minä olen aika tumpelo tämän koneen kanssa.;((((
      Olin aikoinaan niin"osaava",kun hankin tämän koneen.

      Onhan tästä apuja ollut.
      Tuo Skype on ihan in'.

      Kahvit tuli nautittua,vaikka taas tuolla jossain ketjussa moitittiin.
      Vuan ee välitetä,ei Villekään välittänyt,vaikka olj viie lapsen isä,eikä kertookaan suanu.

      näkyillään...

    • Oho, tulipa SkillaNille hyvä sienisaalis! Olenkohan turhan aikaisin ruvennut kädet taskussani kävelemään. No, olenhan sentään kohtuullisesti pienissä erissä tarpeekseni rohmunnutkin.

      Sitä hiiren hyppimistä tulee yhä minunkin kirjoittelussa. Erilainen tämä vehkeeni on, vaikka ekanikin oli läppäri. Olen kuitenkin huomannut, että onhan se kuitenkin harjoituksen puutettani. Lisäksi on tiekkarissani uusia ominaisuuksiakin, joita nyt en olisi tarvinnut. Kyllä tämä näyttää sujuvan, mutta tarkkana joudun olemaan. Se on kuin yrittäisi opetella narulla kävelyä.

      Siksihän Latelta kysäisin tarkennusta, koska olet myös paikallishistoriaa kokoamassa. Senhän selvisi ja pitkällepä olet sukututkimussissakin päässyt. Minun luotettavat juuritiedot päättyvät ukkiin, joka syntyi 1870 alussa, oli mennyt naimisiin yli kolmikymppisenä, mutta silti ennättänyt ahkeroida kymmenen henkeä pesuetta. Kolme heistä vei sota, josta ukki oli erikoisen katkera. Se ryöpsähti esille kiroiluna sodan järjettömyydestä ja purkausten jälkeen pitkään jatkuneena puhumattomuutena.

      Näyttää kallistuvan poudan puolelle. Täytyy kipaista pieni lenkki, jotta paremmin ruoka maistuu, vaikka eväät olisivatkin sekundaa.

    • Illalla, illalla lallattelen

      Moikkaan ja juo kahveet kera ihanaisen kääretortun jota meri-kukka toi, sain vielä hyvän palan, nam, piskille kanss

      Eilen käytiin sulhon kans hautuumaalla, vähän käveltiin ja mie koukkusin hänen käspuolessaan. Kävelyni on aikas huteraa, pittää koko ajan tuijottaa jalakoihinsa, jottei mihkään kuoppaan kupsahda nurin. Tasapainoni on jonkin verran hapuileva ja olin mielissäni, kun sain tukeutua sulhon käsvarteen.

      Käytiin tulomatkalla syämässä ja sieltä kun tultiin ulos, terassille, kynnys olikin alempi ja vähän holtittomasti astuin siihen., niinkui tyhjään. Pirskatti, lonkkaan sattui ja aamulla oli nilkka kippee ja säärluuta särki. Olinpa kuitenkin onnekas ettei tapaus sattunut portailla, ties olisko mummo suin päin pudonnut maahan asti.

      Niiku kirjoitin aiemmin, lainasin terv.keskuksen apuvälinelainaamosta rollaattorin. Olin terv.hoituri käynnillä ja kysyin hänen mielipidettään. Kehoitti lainaamaan apuvälineen, jos minusta siltä tuntuu.
      On se todella hyvä peli, voin kulkea tukevasti piskin kanssa ja katsella vähän maisemiakin. Kaatumisen vaara on suuresti lisääntynyt ja se voi aiheuttaa ikäviä vammoja, joita ei helposti korjailla.
      Piski oppi heti uuden talutuksen niksit. Kotona opeteltiin käännöksiä ja komennuksia.

      Hoksasin tämän rollaattorijutun ja samantien toteutin. Kynnys oli tässä tilanteessa melkoisen matala, jos ja kun, aion ulkoilla enemmän kuin tien toiselle puolelle.
      Enpä olisi vielä halunnut turvautua rollaan, mutta näin on nyt hyvä.

      Hyvvää illan jatkoa.
      Hei hei

    • SkillaN*

      Huomenta alkavaan viikkoon, maanantai aamuun.
      Mittariedelleen lämmön puolella pari astetta ja pilvinen on taivas.
      Taas tanssittiin ja nyt oikea pari putosi,helpottuneen oloinen oli Ratia.

      On se onni, että on tuollainen kaveri, jonka käsikynkkään voi turvata ja koira siinä lisänä, hyvä että on keksitty tuo rollaattori, pääsee huonompi liikkuvanakin ulos.
      Tuo sienisaaliini on näitä myöhään tulevia sieniä,pienen lumen allakin säilyvät, nyt ovat uunissa kuivamassa.

      Suurperheitähän ennen aikaan saatiin, selvittiin ilman avustuksia, koneita sun muista, mites nyt onkaan.
      Ennen pyykkipäiväkin oli koko päivän, nyt suurin homma kuivamaan laitto, silti elämä raskasta ja vaikeaa, uupuneita ollaan.

      Tyttären pojanpoika joutui kolariin mopoineen, onneksi ei käynyt huonosti, muuten kuin mopo uusiksi ja syyllinen oli autoilija.
      Poika oli tulossa punnitukseen, täällä oli paini kilpailut, hänen osaltaan paini jäi tällä kertaa, nuorempi veli oli viides, sarja ei ollut omaa painoluokkaa, muutaman kilon painavampia.
      Kolaroinut halusi kouluun mennä Pajulahteen, siellä kun mukavat opettajat, olisi kyllä voinut kaksi viikkoa huilailla.
      Sydän syrjällään saa aina olla, mitä voikaan tapahtua lapsille monessa polvessa.
      Ymmärrän ynnämuun isän katkeruuden, kun lapsen siihen asti saanut kasvatettua, sitten sodassa kaatuu, ja vielä pakon edessä.
      Kaikkienhan sinne oli mentävä, metsäkaarti toinen mahdollisuus ja se ei kai oikein miehekästä ollut.
      Miten olisi tänä päivänä, löytyisikö lähtijöitä, olisiko henki, veljeä ei jätetä, kasvaisiko metsäkaartilaisten joukko, kysymyksiä joihin toivottavasti ei tarvitse koskaan vastata.

      Tuhatkahdeksan sataan on meilläkin sukututkimus päässyt ja siihen taitaa jäädäkin ainakin näillä näkymin.
      Mieheni suku olisi mielenkiintoinen, mutta vaikea saada tietoja kun ne jäivät osin sinne karjalaan, minun kärsivällisyys ei moiseen riitä.
      Sen tiedän että Ameriikoissa sukua on.

      Skype on hyvä, ne vähäiset soitot mitä minulla on skypellä saan ilmaiseksi, aikakaan ei rajoituksia laita;)

      Nyt pitää pullataikina alustaa ja omenapullia meinaan aikaan saada, tytyöille ja yhdelle miehelle tuoreen kahvileivän aikaan saada, ovat sen ansainneet, ahkerina olleet.
      Mukavaa viikon alkua, tulkaa turinoimaan;)

    • On sinulla Skillan reippaita poikia siellä kun painivat. Se on kehittävää punnertamista ja liikuntaa parhaimmillaan.
      Aikaisin olen päivän aloittanut, kun on taas valohoitopäivä. Meillä on mahdottoman paksu sumu täällä. Aamulla kun oli vielä pimeää hirvitti ajatella autoilijoita tuommoisessa hernerokkasumussa ja pimeässä.

    • Huomenta

      Täältä sumun seasta;)
      Niin on paksu sumu,ettei Liipolan mäkeä näy,pariastetta lämmintä mittarissa.

      Tänään on mentävä etsimään suutari,tarttee teettää yks avain.
      Triossa oli aikasemmin suutari,vaan ei enää.
      Onko niin että ne sillä starttirahalla perustaa jonkin puljun ja kun se loppuu,niin puljukin loppuu.
      Aikonaan yksi tuttu laittoi kukkakaupan ja kertoi sitten lopettavansa,kun se raha loppui.

      Katselin minäkin sitä tanssia ja helpotuksen huokaus pääsi kun Ratia tippui.

      Nyt on muokanneet taas tätä Suomi 24,mainokset pyörii tuossa oikealla.
      en tykkää kun muokkailevat.
      Noita mainoksia pyörii ihan liikaa;((((

      Jakselkaahan.
      näkyillään...

    • Hintriika*

      Huhhuijaa! Viikko, toistakin on pyörähtänyt silmissä vilisten. Kaikki mahdollinen tekemisen velvollisuus on sattunut samaan syssyyn. Ei ainoastaan kurssit vaan myös muut "luottamustehtävät" ovat työllistäneet aamusta yöhön. Lupaamaani nettisivujen päivitykseen en ole ehtinyt uhrata sekuntiakaan. Onneksi kauppiason ilmoittautunut, ettei asialla ole kiirettä, kunhan joskus teen.

      Tänä aamuna oli viime viikon viimeisten kurssitehtävien dead line, ja saman tien verkkosivulle tuli tämän viikon tehtävät. Ajattelin ilmoittautua pirttiin, ennen kuin syöksyn taas tehtävien kimppuun. Urheiluseuran veteraanitkin kutsuisivat tänään, mutta täytyy jättää väliin.

      Pikaselailulla totesin, että täällä on käyty kovaa keskustelua kynttilöistä ja joulukin kangastelee monen silmissä. Taidamme jjoutavan kanssa olla hengenheimolaisia, kun minuakaan ei kumpikaan asia erityisemmin saa innostumaan.

      Minä en kovin usein kynttilöitä sytytä eivätkä kynttilät minua. Tässä asunnossa ei ole kynttilöille edes luontevaa paikkaa, joka samalla olisi turvallinen. Tuoksukynttilä jo sananakin saa minussa aikaan epämiellyttäviä tuntemuksia, vaikka mitään terveydellistä syytä ei pitäisi olla. Sama tunne tulee hajuvesistä.

      Mutta jokainen tekee niin kuin itse tykkää. Elävä tuli on kaunista katsella - minustakin. Jos ei pelkää tulta, niin siitä vaan polttelemaan! Menneisyydestä on muistikuva, että silloin, kun meitä oli vielä kaksi, tykkäsin joskus iltasella sytyttää kynttilän tunnelmaa tuomaan. Se on vähän kuin ruuankin kanssa - yksin ei mikään nautinto ole yhtä nautinnollista.

      Jospa yrittäisi taas vetää opiskelijan viittaa harteilleen. Tämä kävi pienestä kirjoitusverryttelystä, mutta en taida tätä lähettää opettajalle vaan teille pirttiin. Voikaa hyvin!

    • hevat

      Heipä hei jälleen.Lunta tulla tupsuttaa,jokohan saadaan pysyvä peitto olisi valoisampaa.Aikonaan palvelualalla olleena huomasin,että ihmisetkin tuli paremmalle tuulelle,kun valkoisena on maa -Mainoksillahan tämän palstan touhut maksellaan,kun lehtifirmassakin joskus töitä tein sielläkin piti kauhiasti yrityksiltä mainoksia saada näin lehtiä pystyy painamaan.Kaikki mainoksilla maksetaan,
      heikot ihmiset sortuu ostamaan,vaik"ei tarttiskaan.

    • Kyllä nyt tämä suomi 24 on ihan HANURISTA ;((((((

      Saa kelata vaikka kuinka paljon että pirtti löytyy ;(

      Minä taidan lopettaa koko suomi 24 palstat.

      PÖÖÖÖÖÖÖ.

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, aamu on masentava, vettä sataa, vajaa kaksi astetta lämmintä.
      Tätähän se on tähän aikaan vuodesta, nyt vaan tuntuu, että koko kesä ja syksy on vaan satanut ja kuitenkin kauniita ilmoja mukana on ollut.
      Kun noita valoisia puolia yrittää etsiä, niin ainakin kuivana pysyy ja lämmintä on, ruokaakin, mitäpä näitä nurisen;)

      Hevat se on aivan selvä juttu, että aurinko ja lumi piristävät, valoisuus antaa intoa, jaksaakin paljon enemmän.
      Kyllä se siitä vielä lumenkin sataa, ei ole yhtään talvea mennä ilman lunta ja pakkasta.
      Ei pitäisi pakkasia toivoa, mutta kun muistelee viidentoista asteen pakkasta ja aurinkoista ilmaa, pakosti se suun hymyyn vetää;)

      Mites muori noin kimpaantunut olet, kyllä pirtti aina löytyy, eihän se pääse edes nurkan taa, kun joka päivä viestejä sataa;)D

      Tuota tarmoa millä Hintriika noihin tiedon hakkimiseen paneutuu, täytyy ihailla.
      Minulla ei kestä päässä mikään, sunnuntaista lähtien olen miettinyt kukan nimeä ja tänä aamuna se putkahti, tulilatva on kukka.
      Todella lyhyeksi on muistini mennyt, milloinkahan jotakin ikävää saan aikaan, jätän hellan päälle tai vastaavaa.

      Tänään alkaa uudet jaksot Downton Abbeynistä, tuon tyylisiä katselisin vaikka kuinka paljon, historia on antoisaa, tässäkin muodossa.
      Vaikka siinä aatelisten elämää seurataan, rahvaalla myös osansa, hymyilyttää ja ihastuttaa, onneksi elämä on tasapainottunut, noin suuria luokkaeroja ei enää ole.
      Enpä ole varma etteikö vähän tuon suuntaiseen olla menossa, nykyaikaisessa muodossa.
      Silloin palvelijoillakin oli hierarkia ja hyvin tarkat roolit.

      Mutta nyt tähän arkeen, satakoon, laulu raikuu silti taas tänään ja mukava porukka valoa elämään antaa;)
      Tulkaahan kahville, eiköhän tuolta kaapista kastettavaakin löydy.

    • joutavoinen

      Samanlaisia ovat ihmiset aina olleet, erehtyväisiä. Meillä kävi huoltomies korjaamassa keittiön vuotavan veshanan, sitte rouva valittamaan minulle, että pilasi tuon hanan kun nyt ei tule niin kuumaa vettä kuin ennen, kato nyt, ei tuu ko haaleaa.

      Minä kokeilemaan ja todentotta, ei tuu. Ei kuitenkaan nolattu itsiään ja soitettu sille huoltomiehelle, kun myöhemmin älysin sen pienen napin siinä hanan takana sitähän automaattisesti painaa kun haluaa kuumempaa vettä, mutta pystyy myös hetkessä unohtamaan koko napin kun toinen niin johdattelee.

      Tässä menee minultakin tervejärkisen maine kun tuollaisia hana-asioita nyt jouduin kirjoittamaan, vaan liekö ollutkaan muuta kuin joutavanpäiväisen maine.
      Olisin valmis ajattelemaan olleeni tälläinen erehtyväinen koko ikäni, joten ei olla huolissaan ei tämä ikä niin vaarallista ole.

    • Päevee tuas.

      En tiijä onko nyt minun konneessa vika,ku ee tämä suomi aakii samallalaella ku ennen.
      Minkä turkasen takia niitten pittää männä peukaloemaa,se olj iha hyvä tätä ennen.

      Onko olevinna hyvä nyt,ku nuo maenokset pyörii tuossa oekeella,mitkä ennen pyöri vasemmalla.
      Tuonne ylös ilemesty semmonen palakki,jossa on vaekkamitä,jos vahingossa hipaset nii silimille hyppii.
      Olokoot;(((((((((((

      Tiällä meellä sattaa jottaen valakosta tuutin tääveltä.
      Ee tie miel lähtee ulos.
      Onneks kävin eelen kaapoilla.

      Minä koetan opetella tätä uutta suomi 24.
      näkyillään...

    • Samantapasii sohlauksii nuita tulloo itekullekkii mitä Muor 67 kertoil. Oun vällii kyllästynnä ja napauttanna värkin kiinnni. Yhtenää kehtoo olla jeleppoomassa tuata tekniikan kummajaista, joka ihan tolokuttomasti käyttäytyy. Monta kertoo teköö hyvee, kun kone suapi leppäillä.

      Erehtyväisiä ihmiset ja eipä taida enää ikä puutteita korjata. Sama lienee tämän tiekkarinkin kanssa. Olethan joutavainen sentään ainakin tavannut sellaisiakin eriomaisia yksilöitä, jotka ovat varmana aina oikeassa. Ihan siinä kateeksi tulee, vaikka ei siihen olisi normaalia suurempaa taipumusta. Ei se mitään, siinäpähän vain nolona muistelee omia töppäyksiään. Eikä niitä kaikkia edes älyä hävetä. Ja pitäähän sitä joskus pitää pintansa, vaikka tietääkin olevansa väärässä. Mahdottomaksihan sellainen menisi, että yhtenään vatkuttaisi kohteliaasti, että "anteeksi, olin väärässä."Johan siinä ryhti ja linjakkuus katoaisi.

      Eipä turhaan SkillaN kehaissut Hintriikan tarmokkuutta opiskeluissa. Varsinkin kun Hintriika* muistaakseni lanseerasi nimityksen "laiskat latut" ja vieläpä mielestään hyvin edusti tätä jaloa ryhmää. Nyt onkin kaikki se kaatunut päälaelleen. Enpä täysin uskonut menneisyyttäkään, mutta kyllä nyt olisi brändin uusimisen aika. Oikein hyvää jatkoa Hintriika.* Eihän se ikä esteenä...tai kyllä se on ainakin toisille, kuten minulle. Tai ainakin asetan sen syylliseksi. Johonkinhan aikaansaamattomuutenikin pitää perustaa.

      Räntää on sataa rötkyttänyt koko päivän. Normaali myöhäissyksyn keli. Tekeehän se pientä haittaa, mutta väliaikaista...kuten laulussa.

    • yks tumpelo

      Mitä vitsiä on nostaa vanhaa pirttiä ylös. sekottaa vaan koko homman;(((((

    • kuka tumpelo

      Tämä pirtti on kohdallaa. Tuolla vanhassa pirtissä hevatti tekee vallankumousta, haluaa Laten emännäksi ja Skillanin pakkolomalle. :((

    • SkillaN*

      Älkäähän nyt;)
      Hevat varmaan ajatteli että uupunut olen, en ole, mutta enhän muuta teekkään kuin pirttiä siirtelen ja samanlaisia emäntiä ja isäntiä ollaan;)

      Tokihan joku muukin voi aamuisn kirjoitella siitä vaan, tapa minulle tullut, hyvää yötä, voikaa kaikki hyvin, kauniita unia vielä lisäksi;)D

    • Uusittuun pirttiin 70 /2012, tervemenoa;)D

    • NEWNEWS.FI

      UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

      NEWNEWS.FI - Hottest news from all the world
      Aina ilmainen uutisportaali.
      Kaikki tuoreimmat uutiset aina ensimmäisenä kellonympäri.
      Minuutti minuutilta, hetki hetkeltä, se nopein uutisvirta ympäri maailmaa.
      Uudenlainen tapa seurata uutisia internetissä 24 tuntia päivässä, 365 päivää vuodessa.
      Eri medioiden uutislinkkejä kokoava sivusto on yksi suosituimmista.

      http://www.newnews.fi/

      UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe