Kotiäidin kuoppa ja mahalasku:(

Sairas, sairaampi, s

Olen ollut kotiäitinä yli kaksikymmentä vuotta. Valitettavasti siitä jo kymmenisen vuotta parantumattomasti sairaana. Heti diagnoosin saatuani minulle tehtiin selväksi, että en koskaan parannut. Valitettavasti sairastan erittäin harvinasita tautia joka on lääkäkeillekin tuntematon ja vaikeasti hoidettava. Minkäänlaista kuntoutusta ei ole ja ennustetta miten etenee ja jne. ei myöskään oikein ole.
Ensimmäinen lääkärini kieltäytyi kirjoittamasta sairaslomaa koska olen vain kotona. Valitettavasti taudin puhkeamisen aikoihin olin niin huonossa kunnossa, että pari vuotta meni "sumussa" ja ajalta on vain hataria muistikuvia. Meni muutamia vuosia ja lääkäri vaihtui. Hän oli heti kirjoittamassa eläkepapereita eli ensin sairaslomaa ja jne. Tämä hakenus/valitus rumpa on tehty nyt kahteen kertaan Kelaan ja hylky tulee aina. Kolmatta kertaa tässä nyt aloitellaan. Mutta Kela hylkää hakenmukset koska katsovat minun pystyvän edelleen kotiäidintyöhön tai omankodin hoitamiseen. Minulla on ammattikoulutus ja työhön minun aina pitännyt palata mutta elämä teki tepposet. Sosiaalihoitajan kanssa olemme pohtineet miten Kela voi käsitellä minua kotiäitinä, koska ei suomessa ole sellaista työtä. Oman kodinhoitaminenkin on mennyttä sillä omakotitalo on minun vuoksi myyty ja siivooja käy siivoomassa. Miten saan kasvottoman Kelan käsittämään tilanteeni? Onko kenelläkkään kokomusta tai tietoa?

3

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmottaudu työttömäksi työnhakijaksi ja esitä työkkäriin lääkärintodistuksesi, eivät tarjoa sinulle töitä mutta tällöin kelan on katsottava sinut työnhakijaksi ja päätös sairauspäivärahasta voi ollakin jo aivan erilainen. Työkyvyttömyys katsotaan aina siihen työhön mitä tekee sillähetkellä kun sairastuu. Jos siis olet ollut kotiäitinä, on työkykyäsi verrattu kotiäidin työhön.

    • Koeta jaksaa

      Olen todella pahoillani puolestasi :( Jos tilanne ei ala selkiintymään, sinun kannattaa lähettää tarinasi jonkin lehden yleisönosastolle. Nyt kun STM on joutunut kiinnittämään tähän asiaan huomioita, sinunkin tarinasi voisi hyvinkin tylla kuulluksi.

      Jos kävisi niin, ettei kirjoittelukaan ei (riittävästi), niin oletpahan sitten tehnyt kaiken mahdollisen.

      Kaikkea hyvää Sinulle :)

    • Anja20

      Sairas, sairaampi, s

      Hylkäävän eläkepäätöksen välttämiseksi tulee hakemuksessa olla AINA jotakin uutta tietoa terveydentilastasi.Sairaudet tulee olla asianmukaisesti hoidettuna, kuntoutukset käytynä ja työkokeilu tehtynä.

      Kertomuksestasi ei käy ilmi oletko ollut Kelan järjestämässä kuntoutuksessa lähivuosina? Jos et ole ollut kannattaa kysyä hoitavalta lääkäriltä suositteleeko hän sinulle tällaista kuntoutusta.

      Ilmeisesti et ole ollut koskaan työkokeilussa sairautesi aikana?Lääkärin tulee suositella sinulle ammatillista kuntoutusta ja sinun tulee olla työkkärin kirjoilla.Työkokeilu on hyödyllistä näyttöä eläkehakemukseesi. Työkokeilu on yleensä lyhytkestoinen 1-3 kk 4-8 tuntia/pvä ja tältä ajalta pyydetään kirjallinen palaute työnantajalta, jossa hän kertoo millä tavalla sairautesi näkyy työelämässä.Työkokeilupaikka valitaan terveydentilaan parhaiten sopivimmaksi ja asiakkaan toiveiden mukaan. Sinun tapauksessasi työkokeilun rahoittaja on luultavasti Kela tai työkkäri.Mielestäni B-lausunnoissa ei saa lukea ammattina kotiäiti, vaan se ammatti, jota olet tehnyt ennenkuin jäit kotiin ja joka sinulla on työkkärin tiedoissa.

      Halutessasi voit pyytää asiaasi käsiteltävän oman kuntasi kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmässä, jossa voit halutessasi olla itse mukana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe