Kotiäidin kuoppa ja mahalasku:(

Sairas, sairaampi, s

Olen ollut kotiäitinä yli kaksikymmentä vuotta. Valitettavasti siitä jo kymmenisen vuotta parantumattomasti sairaana. Heti diagnoosin saatuani minulle tehtiin selväksi, että en koskaan parannut. Valitettavasti sairastan erittäin harvinasita tautia joka on lääkäkeillekin tuntematon ja vaikeasti hoidettava. Minkäänlaista kuntoutusta ei ole ja ennustetta miten etenee ja jne. ei myöskään oikein ole.
Ensimmäinen lääkärini kieltäytyi kirjoittamasta sairaslomaa koska olen vain kotona. Valitettavasti taudin puhkeamisen aikoihin olin niin huonossa kunnossa, että pari vuotta meni "sumussa" ja ajalta on vain hataria muistikuvia. Meni muutamia vuosia ja lääkäri vaihtui. Hän oli heti kirjoittamassa eläkepapereita eli ensin sairaslomaa ja jne. Tämä hakenus/valitus rumpa on tehty nyt kahteen kertaan Kelaan ja hylky tulee aina. Kolmatta kertaa tässä nyt aloitellaan. Mutta Kela hylkää hakenmukset koska katsovat minun pystyvän edelleen kotiäidintyöhön tai omankodin hoitamiseen. Minulla on ammattikoulutus ja työhön minun aina pitännyt palata mutta elämä teki tepposet. Sosiaalihoitajan kanssa olemme pohtineet miten Kela voi käsitellä minua kotiäitinä, koska ei suomessa ole sellaista työtä. Oman kodinhoitaminenkin on mennyttä sillä omakotitalo on minun vuoksi myyty ja siivooja käy siivoomassa. Miten saan kasvottoman Kelan käsittämään tilanteeni? Onko kenelläkkään kokomusta tai tietoa?

3

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmottaudu työttömäksi työnhakijaksi ja esitä työkkäriin lääkärintodistuksesi, eivät tarjoa sinulle töitä mutta tällöin kelan on katsottava sinut työnhakijaksi ja päätös sairauspäivärahasta voi ollakin jo aivan erilainen. Työkyvyttömyys katsotaan aina siihen työhön mitä tekee sillähetkellä kun sairastuu. Jos siis olet ollut kotiäitinä, on työkykyäsi verrattu kotiäidin työhön.

    • Koeta jaksaa

      Olen todella pahoillani puolestasi :( Jos tilanne ei ala selkiintymään, sinun kannattaa lähettää tarinasi jonkin lehden yleisönosastolle. Nyt kun STM on joutunut kiinnittämään tähän asiaan huomioita, sinunkin tarinasi voisi hyvinkin tylla kuulluksi.

      Jos kävisi niin, ettei kirjoittelukaan ei (riittävästi), niin oletpahan sitten tehnyt kaiken mahdollisen.

      Kaikkea hyvää Sinulle :)

    • Anja20

      Sairas, sairaampi, s

      Hylkäävän eläkepäätöksen välttämiseksi tulee hakemuksessa olla AINA jotakin uutta tietoa terveydentilastasi.Sairaudet tulee olla asianmukaisesti hoidettuna, kuntoutukset käytynä ja työkokeilu tehtynä.

      Kertomuksestasi ei käy ilmi oletko ollut Kelan järjestämässä kuntoutuksessa lähivuosina? Jos et ole ollut kannattaa kysyä hoitavalta lääkäriltä suositteleeko hän sinulle tällaista kuntoutusta.

      Ilmeisesti et ole ollut koskaan työkokeilussa sairautesi aikana?Lääkärin tulee suositella sinulle ammatillista kuntoutusta ja sinun tulee olla työkkärin kirjoilla.Työkokeilu on hyödyllistä näyttöä eläkehakemukseesi. Työkokeilu on yleensä lyhytkestoinen 1-3 kk 4-8 tuntia/pvä ja tältä ajalta pyydetään kirjallinen palaute työnantajalta, jossa hän kertoo millä tavalla sairautesi näkyy työelämässä.Työkokeilupaikka valitaan terveydentilaan parhaiten sopivimmaksi ja asiakkaan toiveiden mukaan. Sinun tapauksessasi työkokeilun rahoittaja on luultavasti Kela tai työkkäri.Mielestäni B-lausunnoissa ei saa lukea ammattina kotiäiti, vaan se ammatti, jota olet tehnyt ennenkuin jäit kotiin ja joka sinulla on työkkärin tiedoissa.

      Halutessasi voit pyytää asiaasi käsiteltävän oman kuntasi kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmässä, jossa voit halutessasi olla itse mukana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe