Rahamarkkinavero luodaan – 11 maata tukee

shortig paradise

Varsinainen verotuksen viisauden kukkanen tuo 'rahamarkkinavero' jolla ei kajota ongelmien ytimeen lainkaan ja jolla koetetaan saada raahaa kassaan, joka kärsii ongelmista huonon / holtittiomasti ja raskaasti yli järkevyyden velkavivutetun taloudenhoidon vuoksi.

Toisekseen jo vero itsessään on epäjohdonmukainen, sillä veroa peritään 0,1 prosenttia osake- ja bondikaupoista ja 0,01 prosentin veroa johdannaiskaupoista, eli johdannaisilla spekuloijille ojennetaan lahja ja samalla itse osakkeella kaupaa käyvää rangaistaan kymmenkertaisesti edelliseen verrattuna.

Mikäli arvopaperimarkkinoita olisi todella haluttu saada terveemmiksi, niin olisi pitänyt tarttua robottikauppaan ( joka edustaa nykyisin noin 40% vaihdosta ), sekä kieltää lyhyeksimyynti kokonaan.

"Näin EU syöttää lisää lumelääkettä velkakriisiin"

"Komission rahoitusmarkkinavero on kuin velkakriisin oireiden peittelyyn tarkoitettua lumelääkettä, joka jättää itse taudin ja sen varsinaiset syyt kokonaan hoitamatta."

- http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/10/10/nain-eu-syottaa-lisaa-lumelaaketta-velkakriisiin/201239474/170

"Rahamarkkinavero luodaan – 11 maata tukee"

- http://www.taloussanomat.fi/porssi/2012/10/09/rahamarkkinavero-luodaan-11-maata-tukee/201239514/170?offset=0#commentsHere

6

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shortig paradise

      Pieni lisäys. Varsin erikoinen ja epämääräinen väännös tuo suomenkielinen versio verosta jossa on kyse kaupankäyntiverosta ' transaction tax' arvopapriakupassa.

    • Kiinnostavaa seurata, miten Suomen hallitus suhtautuisi tilanteeseen, sikäli mikäli 11 eurorahamaata tai niistä edes 9 maata onnistuisi kyhäämään ehdotuksen "transaction tax"-verosta. Kykenisivätkö sosialidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät enemmistöllään ajamaan veron läpi myös meillä Suomessa? Veisikö kaikkeen Brysselistä ja Frankfurt a/M:sta tulevaan myöntyväinen Kokoomus Suomen mukaan kyseiseen uuteen veroon, jonka tuotto hukkuisi EU-Moolokin pohjattomaan kitaan? Vai olisiko Kataisella kanttia hajottaa oma hallituksensa? Tähän saakkahan v:n 2011 Juhannuksen aluspäivistä lähtien nimen omaan Katainen on kynsin hampain ja kouristuksenomaisesti kaksin käsin pitänyt kiinni pääministerin tuolista ja asemastaan, minkä hän sai, kun Kokoomus niukin naukin jäi suurimmaksi puolueeksi vaalien kutistumiskilpailussa.

      • shortig paradise

        Kaikkein keskeisin ja oleellisin ongelma koko transactioverossa on se, ettei se lainkaan pure itse ongelman ytimeen, vaan joidenkin taloustieteilijöiden mielestä saattaa jopa olla seurauksiltaan jopa haitallisempi kuin hyödyllinen. Lisäksi sen kohteeksi joutuvat instituutionaaliset voivat siirtää ko. toimintansa maahan jossa veroa ei tarvitse maksaa.

        Asioita tulisi katsoa globaalisti, eikä vain jonkin maan tai jonkin suhteellisen suppean ajan vallassaolijoiden perspektiivistä ja tämä täysin riippumatta mistä puolueista on kyse, yli puoluerajojen ja pienen nurkkakuntapolitiikan. Ratkaisuja tulisi toteutaa globaalilla tasolla kansainvälisesti.

        Ensinnäkin pitäisi eriyttää kansantalouksien peruspankkitoiminta, yksityisen ja yrityssektorin rahoitus, sijotuspankkitoiminnasta, sekä tiukan paikan tullen jättää suurella riskillä spekuloivat "investointipankit" nuolemaan itse haavansa.

        Toiseksi tulin lyhyeksimyynti kokonaan kieltää jolla olisi markkinoita merkittävästi tervehdytävä vaikutus.

        Lisäksi algoritminen ohjelmoitu robottikauppa edustaa markkinoista riippuen noin 40% vaihdosta ja joidenkin lähteiden mukaan paikoin jopa 80% kaupoista. Siihenkin toimintaan tulisi saada jotkin yteiset perussäännöt. Sillä ei ole mitään tekemistä fundamentaalisen talouden ja sijoittamisen kanssa.

        Mr Euro: ”Hyvä idea, mutta toteutus ontui”

        "Jos asiat olisi toteutettu niin kuin minä ehdotin, eurosotkulta oltaisiin vältytty, sanoo ranskalainen europolitiikan veteraani ja yksi yhteisvaluutta euron isistä, Jacques Delors."

        - http://www.kauppalehti.fi/etusivu/mr euro hyva idea, mutta toteutus ontui/201112106639

        "Euroalue ei voi olla puoliksi orja ja puoliksi vapaa"

        - http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/06/06/euroalue-ei-voi-olla-puoliksi-orja-ja-puoliksi-vapaa/201230927/12

        -


    • shortig paradise

      EU:n ja kansainvälisten rahamarkkinoiden säännöstelijöiden tulisi puuttua lyhyeksimyyntin ja hedgefoudien toimintaan, jotka manipuloivat ja vääristävät markkinoita.

      Vaikkapa Nokian kaltaiset ja terveemmässäkin tilanteessa olevat yritykset ovat systemaattisesti massiivisen lyhyeksmyynnin hyökkäyksen kohteita jolla kurssia saadaan manipuloitua suurilla volyymeilla. Massiivisella lyhyeksi myynnillä voidaan horjuttaa itse asiassa minkä tahansa yrityksen pörssiarvoa, terveidenkin yrityksien.

      Yksi tärkeä säännöstelyn kohde tulisi olla perusraakaineet, ruokatrvikkeet, vilja jne. joilla keinottelu tulisi kokonaan estää globaalilla tasolla ja aivan erityisesti mailman ruoka-aitan raaka-aineilla, jotka tulisi saada kokonaan kaiken spekuloivan toiminnan ulottumatomiin.

      HFT-robottikaupan rajoittaminen ja säännöstely on vain osa kokonaisuutta.

      "Euroopan unioni suunnittelee huippunopean HFT-pörssikaupan rajoittamista. Suunnitelmat etenivät tänään perjantaina."

      - http://www.taloussanomat.fi/porssi/2012/10/26/superkello-saapuu-kurittamaan-porssirobotteja/201240784/170

      • Lukutaidoton proffa

        Valitettavasti nämä "sääntelijät" ovat juuri samoja poliittisia päättäjiä, jotka ovat ajaneet valtiontaloudet kauttaaltaan kuilun partaalle. Tällaisesta sääntelystä ei ole odotettavissa mitään hyvää.


      • shortig paradise
        Lukutaidoton proffa kirjoitti:

        Valitettavasti nämä "sääntelijät" ovat juuri samoja poliittisia päättäjiä, jotka ovat ajaneet valtiontaloudet kauttaaltaan kuilun partaalle. Tällaisesta sääntelystä ei ole odotettavissa mitään hyvää.

        >> Valitettavasti nämä "sääntelijät" ovat juuri samoja poliittisia päättäjiä, jotka ovat ajaneet valtiontaloudet kauttaaltaan kuilun partaalle.

        Millä logiikalla sidot yhteen 'sijoituspankkien' je hegefoundien suurella voilyymilla harrastama spekuloinnin, HFT-robottikaupan, lyhyeksi myynnin, sekä kansantaloudet kohtuuttoman velkatakkan alle saattaneet eri aikakausien hallitsijat?

        >> Tällaisesta sääntelystä ei ole odotettavissa mitään hyvää.

        Kuulisin mielelläni hieman seikkaperäisemmin argumetoitisi miksi edellä manittua pankki-talous-finassikeinottelijoiden villin lännen toimintaan ei tulisi globaalilla tasolla puuttua ja sallia se edelleen?

        Miksi korkealla riskillä spekuloiville "investointipankeille" tuli edelleen antaa vapaa pelikenttä ja sitten maksattaa kolossaaliset taloudelliset tuhot veronmaksajilla?

        Nämä samaiset ahot spekuloivat myös valtioden lainoilla, perusraaka-aineilla ja ihmiskunnan perustarpeilla, eli maailman "vilja-aitalla" saaden niiden hinnat keinotekoisesti vaihtelemaan radikalisti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe