Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten S-bahnia käytetään??!

Lintski

tai ylipäänsä jotain tuollaista hökötystä, jolla Berliinissä täytyis liikkua. Mä en käsitä yhtään, vaikka oon yrittäny googlailla. Missän ei selitetä tarkasti ja ne kartat on aivan sairaan sekavia -,- pliis, auttakaa mua. Pitäis Berliiniin matkata joulukuussa!

6

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eine Reise

      Kyllähän kartat vaikuttavat sekavilta, mutta kannattaa yrittää. Etsi ensin reitti hotellillesi lentoasemalta, joka on Tegel ainakin vielä joulukuussa. Osta sieltä useamman päivän lippu. Heti lentoaseman ulkopuolelta lähtee busseja.

      Älä luovuta, kerran minäkin kävin Berliinissä ensimmäistä kertaa... Jollei sinulla ole satavarmoja käyntikohteita, voithan "ajelehtia". Näkee sitä kaikkea kiinnostavaa tarkasti suunnittelemattakin.

    • berlind

      Heippa!

      Metrojen ja muiden julkisten käyttäminen on helppoa ku mikä kun sen kerran oppii. U-bahnit ja S-bahnit toimii samalla systeemillä. Ja niinku edellä sanottiin, kannattaa heti ostaa monen päivän lippu (esim. 7-Tage-Karte, joka kattaa viikon ajalta kaikki julkiset). Tsekkaile tätä karttaa http://mapa-metro.com/mapas/Berlin/mapa-berlin-web.jpg , niin oot kartalla mistä höpöttelen.

      Eli;
      Kuvitellaan nyt tilanne että oot nyt pysäkillä nimeltä Zoologischer Garten ja haluaisit päästä pysäkille Spittel Markt. Sillonhan on järkevin juttu valita tottakai U2, jolla päästään ilman vaihtoja Spittel Marktille. Metroasemilla on todella hyvät opasteet missä mikäkin linja sijaitsee, joten kylttejä seuraamalla löytää tosi hyvin.

      Sitte tuleekin se vaikein ja vaativin osuus: täytyy osata mennä oikeaan suuntaan. Koska haluat nyt sinne Spittel Marktille, täytyy katsoa taas kartasta että kumpi suunta valitaan, Ruhlebenin päätepysäkki vasemmalla, vai Pankow oikealla, ja koska halutaan oikeelle päin, pitää löytää U2 metro joka suuntaa Pankowiin. Näistäkin on kyltit metroasemilla!

      Mikä tekee tästä kaikesta tosi rentoa ja huoletonta on se, että vaikka oisit nyt hypännyt vahingossa väärään suuntaan menevään U2 metroon, voit hypätä heti seuraavalla pysäkillä pois, ja vaihtaa suuntaa. Ja näitä linjakarttojahan saa lentoasemalta ja isommilta metroasemilta ilmatteeks, se kannattaa aina pitää laukussa ku kulkee.

      Näistä lipuista tosiaan vielä; Tällanen pidempiaikanen, (esim. se 7 päivän lippu) leimataan VAIN sillon, kun sä sitä ekaa kertaa käytät, esim. ku lähdet bussilla lentoasemalta hotellille. Busseissa se leimataan siellä bussin sisällä, tungetaan sellaseen laitteeseen joka lyö siihen lippuun kellonajan ja päivämäärän. Metroasemilla ne leimaustolppajutut on siinä jossain ratojen/lippuautomaattien läheisyydessä. Jos käytät yksittäisiä lippuja, ne pitää leimata aina ennen käyttöä.

      Sitä lippua sun ei tarvii siis perjaatteessa näyttää missään sen ekan kerran jälkeen. Kunhan hyppäät metroon ja teet olos mukavaks. Metroissa kiertää kuitenki tosi paljon näitä tyyppejä jotka saattaa tulla sulta kysymään että löytyykö lippua, jonka sitte pyydettäessä tietysti näytät. Jos ei lippua oo niin näistä rapsahtaa tosi kovat sakot, eikä auta selittely että "oon ulkomaalainen".

      Toivottavasti hyödytti mun sepustukset edes hiukan! Se on oikeesti niin helppoa ja Berliinin metroissa on ihana tunnelma, noin mahtavia julkisia kannattaa tosissaan hyödyntää :)

      • bvg.de

        S-Bahn on kuin pääkaupunkiseudun lähijuna ja U-Bahn on metro; s-bahnilla on asemat harvemmassa, se on nopeampi ja vaikka se kulkeekin keskustassa paljon tunneleissa, niin enimmäkseen reitit on ilmaratana, joten maisemiakin näkee paremmin kuin metrossa. Eli jos saman reitin voi ajaa kummalla tahansa, kannattaa valita s-bahn; ja lippuja todellakin tarkastetaan paljon tiuhempaan kuin täällä.


    • Paa-vo
      • Paa-vo

        Kartta tietenkin ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe