DOBERMANN MYYJÄ REET KAUS ON HUIJARI, ONKO KOKEMUKSIA KYSEISESTÄ

Onko kenellekkään tullut vastaan virosta dobermannin myyjä nimeltä
REET KAUS Tallinnasta? Ja minkä laisia kkokemuksia ollut hänestä?
Itsellä huohoja kokemuksia kyseisestä henkilöstä.
ostin noin 2 kuukautta sitten sillon 5 kuukauden ikäisen typätyn uros dobberin,
noin 3 viikkoa ostosta ilmeni että pennusta lähtee karva tuppoja selästä.
Ja sitten alkoi lähteä päästäkin, vein pennun eläinlääkäriin joka otti raappauksen
ja totesi että pennulla on sikaripunkki jonka oli saanut heti synnyttyään emolta.

sikari punkki tuli todella pahaksi ja pennulta lähti joka paikasta karvoja todella paljon
pentu monesta paikkaa kalju ja iho todella pahan näköinen.
lääkkeet eivät oikein auttaneet ja sitten löysin pennulta lisäää ongelmia,
eli vasen kylki ja sivusta mahan kohdalta turvonnut aika paljon.
pentu ei pystynyt enään syömään ja ei syönnyt juurikaan 7 päivään ja pentu laihtuin noin 6-7 kiloa ja oli pelkkään luuta ja nahkaa. liikkuminen oli todella vaikeeta ja iltaisin pennulla oli vaikeeta hengittää oikein tärisi kun hengitti.
Ja heräsin yöllä välillä kun vinkui ja uikutti kun oli pahoja kipuja ja tuskia.

Eilen sitten päätin että lopetan pennun kärsimykset, ja vein sen pieneläinklinikalle
piikille, lääkäri tutki vähän pentua ja sanoi että patti oli varmaankin kasvain mahassa.
ja tein oikean ratkaisun kun lopetan sen koska pennulla on todella paljon ja kovia tuskia ja kipuja. Joten lopetin pennun eilen illalla ja kyllä teki vaikeeta ja tekee vieläkin tosi vaikeeta, paljon vaikeempaa on tämä kun muijan kanssa ero.

Kertokaa jos olette olleet tekemisissä kyseisen ihmisen kanssa tai olette ostaneet pennun häneltä, ja oletteko saaneet rahoja takaisin koska kun tiedustelin asiaa niin tämä muija on ollut ongelmissa ennenkin samanlailla. Myy sairaita pentuja eikä ota vastuuta tekemisistään lopetti minuunkin yhteyden oton kun kerroin että pennulla on sikaripunkki. Jos ollut kokemuksia ja olette saaneet rahat takaisin niin kertokaa ihmeessä miten onnistuitte saamaan rahat takaisin. koska 99% toden näköisyydellä häneltä ei saa rahoja takaisin.
Ilmoita


67 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Virossa on myös ollut useamman vuoden typistyskieltokin voimassa et siitähän olisit jo voinut päätellä ettei kasvattajalla ole puhtaat jauhot pussissa.
3 VASTAUSTA:
Ja laki ei ole kaikkialla virossa.
Vittuuntunut kirjoitti:
Ja laki ei ole kaikkialla virossa.
Kyllä, eläinsuojelulaki joka kieltää typistyksen on kaikkialla Virossa.
Tuli Eu.n muka viroon ;)
Vittuuntunut kirjoitti:
Ja laki ei ole kaikkialla virossa.
Olet harvinaisen tyhmä tapaus!
+Lisää kommentti
lisään vielä että ne Haininde koirat joita itse olen näyttelyissä nähnyt ovat kyllä olleet hyvässä kunnossa ja hienoja koiria, joten kyse saattaa olla myös siitä että on helppo myydä ne paskat yksilöt suomiurpoille jotka maksaa ihan mistä yksilöstä mitä vaan kunhan on typätty.
Ilmoita
Mä kerran juttelin tän kanssa säpon kautta, kun oli myymässä 6kk narttua. Koiralle haettiin kotia, joka olis kisaamisesta kiinnostunut ja mä vain olisin pelkkää harrastus- ja kotikoiraa hakenut. Joten siihen jäi.
Sitten puhetta oli pennuista jotka heille oli juuri syntynyt, mutten ollut kiinnostunut koska en typpää halunnut. Hankin sit kotimaisen dobberin. Hyvä, että kasvattajan tuki on lähempänä ja muutenkin mielellään sitä kotimaisen ottaa, sisaruksetkin samassa maassa yms.

Mutta siis asiaan palaten ihan hyvä juttu sit, etten ottanut koiraa ko. henkilöltä. En kyllä olis osannut epäillä mitään.

Todella ikävä juttu teille kävi :(
Ilmoita
Olipa fiksua kirjoittaa tuo tänne.

Reet on melko tunnettu kasvattaja.
Se että sulla kävi huono tuuri on just sitä itteensä.

Lisäksi Virossa toisin kuin suomessa ei koirat kuulu kuluttajan suojan piikkiin, valitettavaa sekin.

Viestisi on asiaton, enkä ihmettele yhtään ettei ettei hän vastaa sinulle jos olet mailitse häntä uhkaillut.
Olis kannattanu varmaan laittaa jäitä kalsareihin ja pysyä asialinjalla, mut onnea sun venäläisille ja virolaisille ystäville!

Ja muuten, se on kysymysmerkki, ei huutomerkki ;)
1 VASTAUS:
Ostin myös häneltä pennun, sain koiran keuhkokuume, papereita ei ole 2 vuoden aikana saanut. Lisäksi valehtelee myös koiran iästä. Sanoi että antaa tuomioistuimessa, että häntä satuttaa koiraa sai koiran takaisin ei johtanut, jossa hän olisi ehkä pois kuolleet. Hyvin epämiellyttävä ihminen!
+Lisää kommentti
Reet on huijannut useita suomalaisia! Varokaa! Varastanut myös koiran ja myynyt sen eteenpäin. Asiasta on tehty rikosilmoitus mutta koiraa ei enää löytynyt. Hoitaa koiriaan huonosti, Reetin luota on löytynyt nälkiintyneitä dobbereita.. tämän kaiken olen valmis ihan virallisestikin tarvittaessa todistamaan. Älkää tukeko tällaista toimintaa!
2 VASTAUSTA:
Kävin eilen tallinnassa katsomassa tämän kyseisen henkilön dobberia olisin halunnut mennä hänen luo kotiin että olisin nähnyt missä oloissa koirat elävät se ei kuitenkaan hälle käynyt vaan halusi tuoda koiran satamaan järkytyin kun näin koiran ja miten nälkiintyneen näköinen se oli ja tosi arka oli et kyllä puheet reetistä totta taitavat olla koira jäi sinne eikä Suomi poika mennyt tälläkertaa lankaan
Moi haluvaisin vähän apua olen ostamassa häneltä 11 kk dobermanni näiden puheiten jälkeen olen vähän arkaa myyjään kipeitä pentuja
+Lisää kommentti
En ole törmännyt, enkä TULE edes törmäämään epäilyttäviin pentutehtailijoihin, koska en edes hakeudu paikkoihin missä myydään pentutehtaissa tuotettuja pentuja.

Mikä hemmetti siinä on ihmisille niin pirun vaikeaa ostaa sitä pentua luotettavasta paikasta???? Johan tossa nyt pitäs itekkin tajuta että sitä ei tiedä mitä saa jos ja kun pennun ostaa TYPÄTTYNÄ virosta. Ja jos nyt ihan oikeasti pitää se pentu ostaa sieltä viron puolelta, niin GOOGLE on käytössä sen takia että voi tarkistella mistä pentu tulee, ja varmaan doberman yhdistyskin voi tietoa antaa?

Ihan vinkkinä vaan, OSTA se koira SUOMESTA ja hyvältä, luotettavalta kasvattajalta!!!

Ai kerpele että joskus korpeaa ihmisten TYHMYYS!!!

Ehdoton EI pentutehtailijoille!
Ilmoita
Ai,tuollaiseksi on mennyt Haini/Hainide kennel toiminta.Silloin joskus -90 luvulta meillä oli pari koiraa sieltä.Silloin kasvattajana oli Anu ja Reet Kaus.Niillä oli pari koiraa myös Suomesta,Anu oli epävirallisessa dobberishowssa arvostelemassa Suomessa.Kävivät myös Suomessa näyttelyissä,voi voi sentään...
Ilmoita
Hän on huijari, valitettavasti kokemuksen äänellä voin sanoa. Oman koirani jouduin lopettamaan 14 kuukauden ikäisenä huhtikuussa 2012. Vesitystauti ja munuaiset pettivät.
Jo pennusta lähtien ihmettelin sitä älytöntä veden himoa, joka äityikin sairaalloiseksi. Sen reppanan koko elämä perustui vain veden etsimiseen.Tutkimuksia tehtiin ja kaikki olivat ymmällään. Otin sitten yhteyttä vanhaan eläinlääkäriin, jolla olimme aina käyneet ennen muuttoamme pois paikkakunnalta.
Hän kuunteli asiani ja pyysi tuomaan aamuisen virtsanäytteen ja se kertoikin kaiken. Kehoon ei imeydy mitään.
En suosittele missään hinnassa ostamaan häneltä. Rahoja on turha kuvitella takaisin. Olisi pitänyt tehdä kuten 3 kertaa aiemminkin, hakea koira suoraan Venäjältä. Siellä on hyviä Kenneleitä ja he kasvattavat koiria rakkaudesta rotuun eikä rakkaudesta rahaan. Tiedän, että sitä typistämistä ei suvaita täällä Suomessa. Dobermanni on vain niin komea typistettynä, eikä sillä ole mitään tekoa egon kanssa. Virolaiset typistyttävät koiransa Venäjällä. Jotkut käyttävät huonoja lääkäreitä ja onkin joskus tullut vastaan pari huonosti typättyä. Yleensä huonoon lopputulokseen vaikuttaa teippaaja itse.
Venäjällä koirat ovat muutenkin isompia, terveempiä ja alkukantaisempia. Kadun lopun ikäni, että hain koiran tällaiselta huijarilta.Voimia sinulle!
1 VASTAUS:
Leikataan sultakin mulukku irti (häntä) ja korvat kans, niin näytät sitten komeemmalta!!

Sitten extrana kiskotaan vielä kielikin irti ni kenenkään ei tartte kuunnella sun paskajuttujas.
+Lisää kommentti
Kokemuksemme Reetiltä ostetusta dobermannista on huonot.Dobermannimme piti olla huippu suvusta ja koiran paperit piti tulla n.1kk päästä luovuttamisesta,kun papereita ei alkanut kuulumaan yritimme olla yhteydessä Reetiin mutta hän ei enää vastaillut puheluihimme skypessä eikä myöskään sähköposteihin(paperit kateissa edelleenkin).Koiran piti olla sosiaalinen,rauhallinen ja kiltti.Saatuamme koiran paljastuikin että se pelkää miehiä,on erittäin neuroottinen ja ylivilkas,lisäksi koirallamme on ollut alusta asti mato-ongelma,säännöllisestä madottamisesta huolimatta.Koira on nyt 3-vuotias ja töitä sen kanssa saa tehdä päivittäin.Kokemusta meillä on dobbereista 15-vuoden ajalta ja ei tämmöstä oo vielä vastaan tullu!!
1 VASTAUS:
Meidän koiruudella oli myös heti alkuun matoja. Se oksensi ulkorappusille nipun pitkiä ällökkeitä ja eikun lääkäriin. Se saatiin kyllä hyvin kuriin. Ilmeni sitten tosiaan paljon vakavampaa. Meidän kohdalla koiralla oli paperit ja ne tuli kolmessa kuukaudessa. Eu- passikin sillä oli. Hyvät vanhemmat ja hyvä kennel...joo-o. Eläinlääkäri joka totesi vesitystaudin, oli ihmeissään jo koiran ulkonäöstä. Sen naamakin oli outo. Reetin kanssa käytiin mielenkiintoisia keskusteluja sähköpostitse. Hän pyysi tuomaan koiran sinne ja hän parantaa sen täysin. Sanoin, että jos sinulla on kerta parannuskeino vesitystautiin, mitä ei kellään muulla maailmassa ole..niin julkista tiedot, kerro kaikille. Ei ottanut enää yhteyttä eikä vastannut mihinkään. Kertonee paljon! Meilläkin on monien vuosien ja muutaman Dobberin verran kokemusta. Tämä oli uutta. Sydäntä riipii ja omantunnon tuskat ovat hirveät, kun miettii mitä se koiruus joutui kestämään. Nyt se voi kirmata iloisena ja vapaana ilman kipuja vihreillä niityillä ikuisesti.
Pitikin ottaa tuolta koira. Toinen edellistä kasvattajista pitää tauon koiranpennuista, että pääsee keskittymään koirien koulutukseen ja toinen kasvattaa kaksostyttöjään.
Mellulle ja koiralle terkkuja..tsemppiä!
+Lisää kommentti
Mulla on Reetin kautta koira ja todella upea onkin. IPO:sta voittajatulos itse tehtynä, monta näyttelytulosta. Upea ulkonäkö eikä mitään valitettavaa terveydessä. Reet on kasvattanut aivan loistavia, menestyneitä koiria, moninkertaisia valioita, joten kannattaa miettiä tarkkaan, kun herjaat toista julkisesti.
1 VASTAUS:
Eipä kovinkaan monella suomalaisella ole Reetin kasvatteja, joilla olisi IPO:sta voittajaluokan tulosta...
+Lisää kommentti
Mellu. Ihan kuin olisit kirjoittanut koirasta joka tältä henkilöltä tuli meille! Pelkäsi miehiä älyttömästi ja oli todella sairas loppupeleissä. Ulosti lopulta verta ja matoja, oli apaattinen ja kivuissa. Jouduin lopulta lopettamaan koiran. Olin ymmärtänyt netistä että oli muka hyvä kasvattaja. Tästä aikaa nyt noin 5-6 vuotta. Rahat meni hukkaan ja nykyinen koirani on Suomesta suomalaiselta kasvattajalta, paperit kunnossa ja ihana koira jonka vanhemmat näin ennen päätöstä pennun tulosta meille. Mutta ihmiset älkää tehkö samaa virhettä kuin minä ja moni muu. Tämä Reet on selkeä huijari!!!
Ilmoita
pierettää. JA PIERU HAISEE PAHALLE
Ilmoita
Aivan sontaa ja puhdasta perusteetonta loanheitto nämä Reet Kausista kirjoitellut jutut.
Hän on taatusti yksi vastuuntuntoisimmista ja pennusta myynnin jälkeenkin välittävistä kasvattajista.
Häneltä nyt kuitenkin on tullut vuosikymmenten ajan näitä maailmalla parhaiten pärjänneitä koiria todella paljon. Ikävä kyllä, koirallekkaan ei kuitenkaan saa takuutodiostusta siitä että se ei koskaan voisi sairastua, joten jos se on kynnyskysymys, ei pidä koiraa ottaa lainkaan.
Meille Reetiltä tuli joka suhteessa terve ja aivan huippukoira täydellä palvelulla, joten voin todella lämpimästi suositella hänen palveluksiaan kaikille muillekkin.
1 VASTAUS:
Mekin hommattiin siihen aikaan reetiltä koira. Ajattelin kysyävaan että missäpäin asut voitaisiin joskus käydä juoksuttamassa koiria
Jos et asu niin kaukana minun mielestä reet on hyvä kasvattaja meillä siltä nimittäin doopermanni jonka nimi roki.
Jos asut Seinäjokea lähellä vastaathän tähän viestiin jos olet kiinnostunut :-D
+Lisää kommentti
Voi miten ikävää.... joskus 90-luvun puolivälissä ostin Anulta ja Reetiltä aivan ihanan ja menestyvänkin dobermannin, mutta silloin kasvattajilla olivat asiat vielä kunnossa. Anu lopetti kasvatustoiminnan (vakavan sairauden vuoksi) ja sen jälkeen asiat alkoivat mennä huonosti. Tiedän että Reet välillä on nähnyt nälkääkin ja ei varmasti rahanahneuttaan koiria kasvata. Siinä on vaan käynyt niin, että ilmeisesti hän ei vaan osaa lopettaa, sillä aina yksi myyty pentu tuo kuitenkin rahaa ruokaan (muille koirille). Ja on totta, että "ääliöitä suomalaisia" löytyy aina, joiden dobermannin tärkein kriteeri on se typätty koira, eikä välitetä siitä minkälaisista oloista pentu/ koira ostetaan.... vasta sitten alkaa valitus virsi ja mustamaalaus, kun omalle kohdalle tulee se sairas/ viallinen yksilö. Pitäisihän jo järjen valon sen verran loistaa, että ei kukaan typistele virossa niitä hyviä/ terveitä yksilöitä, ne menee henkilöille, jotka tuovat koiraa esille tuottavat kasvattajalleen ehkä sitä mainetta yms... KANNASTTAISI ALOITTAJAN TODELLAKIN TARKISTAA ENSIN SEN OMAN KOIRAN HANKINTA MOTIIVIT... sitä saa mitä tilaa. . . ja toivon hartaasti, että Reetin kierre dobermannin tuotantolaitoksena loppuisi ja jäisi ne hyvät muistot hienosta ja menestyvistä koirista muistoihin.
Ilmoita
Ensinnäkin; todella järkyttävän tyhmiä vastauksia.

Toiseksi; ihan tulee kyynel silmiin, kun lukee tään aloittajan kertomusta. Ihminen, jolla on koira, tai on ollut koira, ja joka on koskaan pelännyt rakkaan koiransa puolesta, tunnistaa aloittajan kirjoituksesta tämän suuren hädän, surun ja menetyksen. Aloittaja teki kaikkensa pennun eteen, ja vielä enemmänkin. Hän on todella välittänyt pennustaan, ja halunnut koko sydämestään, että pentu paranisi.

Itse olen kerran menettänyt pennun, ja sitä sydämen kivun määrää ei voi kukaan toinen ymmärtää, ellei ole kokemut samaa ja ollut samankaltainen rakkaus pentua kohtaan.

Olen vilpittömän surullinen tämän aloittajan puolesta. Onneksi nyt on aikaa kulunut, ja hän on varmaan päässyt ylitse surun. Tosin suru tulee kyllä pintaan, aina vain uudelleen, mutta onneksi aika tekee tehtävänsä.

Aloittajan kertomus on hyvä esimerkki syistä, miksi jokaisen eläinten ystävän tulisi taistella näitä julmia pentutrokareita vastaan. Viattomat eläimet kärsivät! Koirien ostajat kärsivät, kuten tämä aloittaja.
1 VASTAUS:
Mä hommassin tässä joulukuussa reetiltä koiran.
Sille tuli kovia pissa vaivoja ja korvista lähti karvaa. Se näyttää terveeltä muitten mielestä mutta eläinlääkärin ei.
+Lisää kommentti
Reetiltä ostin typätyn dopsu pennun eikä mitä ongelmia ole ollut. nyt jo 9kk ikäinen.
1 VASTAUS:
Ok sitten toivon että meidänkin koira on kunnossa.
Ja voi hanse olla että ne teippaukset kun otetaan pois lähtee sitä karvaa :-)
+Lisää kommentti
Hyvät ihmiset!

Mitähän jos ajattelisitte asioita vähän pidemmälle kun omaan napaanne?!

Oli surullista luettavaa tää koko keskustelu, alusta loppuun.. Kukaan ei mielestäni koettanut mustamaalata ketään, surulliset ihmiset halusivat jakaa tarinansa ja siksi varoittaa muita, kuten myös onnelliset dobbereiden omistajat haluavat kertoa onnistuneista kokemuksistaan ja suositella kasvattajaa muille..!?

Eikö meidän koiran omistajien tulisi pitää yhtä ja jakaa kokemuksia, olivat ne sitten hyviä tai huonoja? Jos toinen on kokeneempi ja osannut hakea omanlaisensa koiran kasvattajalta, ei se mun mielestäni tarkoita sitä, että kokemattomamman pitäisi saada joku-mikätahansa-pentu.. Eikö vois jakaa hyvät ja huonot kokemukset (kuten moni on tehnyt) tällasen keskustelupalstan kautta ja syyllistämättä toista? On aika naiivia tulla arvostelemaan ihmistä, joka halusi vain koiralleen oikeuden elää, ilman tuskia.

Rodusta ja kasvattajasta saa netin kautta vaikka kuinka paljon tietoa, mutta jos ei satu olemaan tuttuja rodun omistajia/tuttua kasvattajaa, miten voi olla ikinä varma? Ei mitenkään. Siksi joutuu lukemaan näitä surullisia tarinoita.

Surullista.
1 VASTAUS:
Toi oli hyvä puhe
+Lisää kommentti
Keltaisessa Pörssissä näyttäisi jatkuvasti olevan saman ilmoittajan pentuja myynnissä. Käyttää samoja pentukuvia eri pentueista ja jokainen tuntuu olevan näyttelytasoinen pentu huippuvanhemmista.
Ei voi kun ihmetellä kuka uskaltaa tuolta tai yleensäkin Virosta typistettyä. Venäjällä hienoja kenneleitä ja vastuuntuntoisia kasvattajia.

http://www.keltainenporssi.fi/search/lemmikkielaimet/koirat/dobermann/search.mec?pob_post_id=34741765&pob_action=show_post&pob_cat_id=11468&pob_browser_offset=0&pob_view_language_id=fi
Ilmoita
Onko teillä typistettyjen korvien teippaus ohjeita jos on niin pyydä sähköpostia.
4 VASTAUSTA:
Mulla oli koneella tosi hyvät ohjeet korvien teippaukseen, mutta en nyt löydä ohjetta. Tässä jotain..
http://doberman-chat.com/community/threads/doberman-ear-posting-improved-method.11167/
Typätty kirjoitti:
Mulla oli koneella tosi hyvät ohjeet korvien teippaukseen, mutta en nyt löydä ohjetta. Tässä jotain..
http://doberman-chat.com/community/threads/doberman-ear-posting-improved-method.11167/
http://www.dobermantalk.com/ear-cropping-posting/47747-ear-posting-directions-photo-tutorial-my-method.html
Typätty kirjoitti:
Mulla oli koneella tosi hyvät ohjeet korvien teippaukseen, mutta en nyt löydä ohjetta. Tässä jotain..
http://doberman-chat.com/community/threads/doberman-ear-posting-improved-method.11167/
Kiitti noista ohjeista
Typätty kirjoitti:
Mulla oli koneella tosi hyvät ohjeet korvien teippaukseen, mutta en nyt löydä ohjetta. Tässä jotain..
http://doberman-chat.com/community/threads/doberman-ear-posting-improved-method.11167/
ÄLKÄÄ HYVÄT IHMISET VAAN MITÄÄN LIIMAA LAITTAKO KOIRIENNE KORVIIN!!!
+Lisää kommentti
oikeestikko? Voi jum....ta,teitä ihmisiä,ei voi muuta sanoa!
Ilmoita
Jos doopermannille nimeä olisi turpeella kysy multa
Ilmoita
Mitä toi turpeella tarkottaa?
Ilmoita
Se tarkottaa varmaan tarpeella
Ilmoita
Jos ostaa koiransa jonkun Keltaisen Pörssin tai torin ilmoitusten kautta, niin sietääkin tulla huijatuksi. On olemassa muitakin kanavia myydä pentuja, mutta niihin ei huijareiden ilmoituksia huolita. Jos ei SEN VERTAA viitsi hakea, että löytää luotettavan ilmoituskanavan, niin ei edes ansaitse hyvää pentua.
Ilmoita
Koska mieheni on nähtävästi idiootti, eikä edes tiedä koirista/koiran ostamisesta tai muustakaan yhtään mitään, hän oli nimenomaan etsinyt jonkun keltaisen pörssin kautta lahjaksi pentua minulle. Kuitenkin, helmikuussa mieheni osti kauan haluamani typätyn dobermann uroksen minulle synttäri lahjaksi tältä henkilöltä… 3 kk piti olla. Papereissa piti kuulemma huijata että olisi 5 kuukautinen…. tämä nyt olisi viimeistään pitänyt laittaa jotakin kelloja soimaan,mutta ei…. Lisäksi ei myyjä ollut kysellyt nähtävästi mieheltäni mitään tulevasta kodista tai muustakaan mikä on melko huolestuttavaa jos normaali järjellä vain ajattelee, että hyvä kasvattaja olisi kiinnostunut mihin pentu on menossa ja halunnut tietää edes jotain, mutta ei mitään. Noh sitten asiaan. Ensinnäkin koiran typätty häntä ja korvat olivat selkeästi leikattu liian myöhään koska olivat ihan ruvella eikä parantuneet, verta tihkui vähän joistakin kohdista myöskin…. nyt ovat onneksi jo parantuneet, mutta väärin leikattu. toinen korva selkeästi pienempi kuin toinen ja kovin epätasaiset molempien korvien leikkaus kohdat, vaikka siis ovat jo arpeutuneet, korvia en halunnut pystyyn laittaa enää koska korvan iho oli niin ohutta että se meni rikki ja alkoi vuotamaan kun koitettiin teipata niitä.. mutta ei siitä sen enempää. Alku vaiheessa ajattelin että pentu on niin vauva vielä että kävely on hieman semmoista horjuvaa välillä…. ajan kuluessa eteenpäin aloin katselemaan ihmeellistä takajalkojen asentoa tarkemmin, ja soitin lääkärille…ehdotus oli että se on ruokinnasta johtuvaa ja vaihdettiin sitä sitten…. kuukausi meni ja ei vaikutusta…. eilen takajalat petti yhtäkkiä, siis koira ihan kaatuli ja käveli sivuttain... lääkäri sanoi että ei ole ruuan vika ja oli itsekin ihmettelemässä että miten on niin kummallisen malliset jalat, ja kertoi myös että kasvattaja on varmasti tämän tiennyt. nyt aika toiselle lääkärille että päästään röntgeniin :( onneksi kaikki muu nyt oli kunnossa ja nähtävästi jalka vikakin on korjattavissa, vaan kalliksi tulee… kyllä harmittaa tosi paljon…. välttäkää tätä myyjää ehdottomasti!!!!!!
6 VASTAUSTA:
käytimme koiran siis tänään lääkärissä, otimme kuvat jaloista ja selästä. Lääkärilausunnossa lukee että syntymästä lähtien ollut takaraajojen normaali toiminta selvästi häiriintynyt, kinnernivelteen virheellisen asennon vuoksi. Kummassakin kinnernivelessä havaittiin vakavat muutokset, varattiin aika jatkotutkimuksiin ja -hoitoon ortopedille. Tilanne on niin paha, että lääkäri on sanonut täytyy pitää täydellisesti levossa ortopedin tutkimuksiin asti. Ortopedi kertoo pystytäänkö koiran jalkoja leikkaamaan ja tämä tulee olemaan usean 100€ keikka pelkästään yhdestä jalasta, HUOM jos pystyy leikkaamaan, muussa tapauksessa tämä 9kk vanha pentu joudutaan lopettamaan. Ystäväni on menossa onneksi Viroon ja tekee siellä ilmoituksen tästä kasvattajasta. En aio jättää asiaa tähän ennen kuin tiedän että hänelle on laitettu eläintenpitokielto tai jotain vastaavaa. Jossain vaiheessa kun saan röntgen kuvat koneelle laitan ne tänne jakoon, eihän kukaan koirankasvattaja epätietoinen jos koiran jalat näyttävät tältä. Selvästi pentutehtailija, älkää KOSKAAN ostako pentuja kyseiseltä henkilöltä! Tämä kaikki mitä olen kirjoittanut tänne, olen myös valmis todistamaan oikeudessa, että jos joku haluaa vetää herneen nenään tästä kirjoituksesta. Hyvää päivänjatkoa kaikille!
anteeksi kirjoitusvirheistä, suututtaa niin paljon :)
Tosi surullista luettavaa,toivottavasti saat kasvattajan vastuuseen teoistaan,meidänkin tarina on tällä foorumilla nimimerkillä mellu.meillä onnexi on dobberimme ollut terve,rasittavaa on vain hirmuinen levottomuus ja epävarmuus.edelleenkään emme tiedä mistä yhdistelmistä koiramme on,tuskimpa niistä mistä piti....papereita kun ei ikinä saatu.reet lopetti yhteydenpidon meihin kun aloimme kyselemään papereiden perään.tsemppiä teille tulevaan.
Niin minäkin toivon että saadaan hänet vastuuseen! varmasti moni on jättänyt asian sikseen kun pitää sinne viroon ilmoittaa viranomaisille ja lähetellä papereita ja sieltä hoitaa kaikki asiat yms… ei varmaan monikaan jaksa alkaa siihen…minäkään en ole semmoinen että viitsisin laittaa aikaa ja vaivaa valittamiseen.. tai yleensäkään valittajatyyppiä mutta nyt lääkärin jälkeen ja luettuani uudelleen muiden tarinoita ajattelin tässä että ensinnäkin tämä minun koira on erittäin rakas minulle, ja nyt on uhka että se joudutaan lopettamaan….toiseksi en halua että kukaan toinen kärsii enää saman asian vuoksi, minulla kun nyt on lomaa niin on aikaa paljon joten aion ottaa ihan asiakseni sen että tämä touhu loppuu…. en voi ymmärtää….. missä on omatunto, että sairaita koiria vaan haluaa myydä eteenpäin ja ihmiset maksavat itsensä kipeiksi ensin saadakseen koiran ja sitten kaikki kalliit eläinlääkäri maksut ja lääkkeet…. ja monet ovat saaneet muistoksi ainoastaan pettymyksen ja särkyneen sydämen….eikö käy sääliksi edes niitä koira raukkoja, jotka kärsivät!!!!??? Luin sinun tarinasi uudestaan 731, minunkin koirani myöskin on erittäin ylivilkas ja neuroottinen, johtuneeko sitten kivuista joita lääkärin mukaan koiralla täytyy olla ja paljon kuulemma joka askeleella….hänen mukaansa siis voi olla siksi levoton… mutta en tiedä :(
Viimeisin lääkäri oli 26.6.2015:

Kuvattiin röntgenillä uudestaan, mutta tällä kertaa koko takapää. Lääkärinlausunnossa lukee: Molemmissa takajaloissa useita kasvuhäiriöitä.
Lonkissa voimakas dysplasia ja virheelliset asennot niin reisi kuin sääriluissa mikä heijastuu kaikkiin niveliin, korjaaminen vaatisi useita eri luiden osteomioita ja luudutuksia ja silti kovin epävarma ennuste. Päädytään keskustelussa että hoidetaan vain oireenmukaisesti ja voidaan tehdä se koska koira ei ole tällä hetkellä kivulloinen. Hyväksytään että jossain vaiheessa tulee kuitenkin ongelmaa polvilumpion/ristisiteen/akillesjänteiden/lonkkien kanssa ja sitten päästetään pois jos/kun tilanne kivulloinen. Saa liikkua hihnassa, ei vapaana. Varattiin aika fysioterapiaan vesijumppakuurille. Tästä eteenpäin JOKA VIIKKO cartrophen-pistos nivelruston tukihoitoon, eli minun on mentävä joka viikko eläinlääkäriin että hoitaja antaa koiralle pistoksen, kun en halua nuorta ja muuten ihanaa koiraa vielä lopettaa. Kipulääkkeitä ja kaikenlaisia rehuvalmisteita myöskin joka ikinen päivä niin kauan kuin koira vielä saa olla elossa, aamuin illoin... Lääkäri sanoi että ei osaa ennustaa koska jalat pettävät lopullisesti.... ehkä kahden kuukauden kuluttua, jos menee hyvin ehkä vasta kahden vuoden kuluttua. Kuitenkaan koira ei parhaimmillaankaan tule elämään kuin muutaman vuoden.

Jokatapauksessa lääkäri vielä sanoi sen, että olet varmasti tiennyt mitä kasvattaja on ollut myymässä. Sekä "lääkäri" joka on koiran siellä tutkinut. voihan toki olla että terve pentu on käytetty tämän sijasta ja sitten vaan tuotu tämä... Lisäksi tämä ei kuulemma ollut ainut häneltä tullut koira heidän eläinlääkärissä, jolla on samanlaisia ongelmia...................
siis lääkäri sanoi että kasvattaja on varmasti tiennyt mitä on ollut myymässä :) anteeksi taas kirjoitusvirheistä
+Lisää kommentti
Itellä 1.5vuotias dobberi reetiltä, hieno koira kaikin puolin, todella fiksu ja komea, ja reet todella asiallinen kasvattaja, jatkuvasti myös kyselee kuulumisia! Ei mitään ongelmia ole ollut, kaikki paperit yms kunnossa!
Ilmoita
Tänne siis jonon jatkoksi taas erään suomiurpon tilitys mahtunee.
Ostin koiran kyseiseltä kasvattajalta joulukuussa. Aiempi erittäin vanhaksi elänyt typistetty dobermann uroksemme jouduttiin päästämään ikävän saattelemana vihreämmille metsästysmaille. Päätös oli raskas, mutta välttämätön koiran korkean iän ja kipujen tähden. Toivoimme sitten löytävämme laumaamme uuden samanrotuisen jäsenen. Rotu on ollut meille mieleinen. Vaihtoehtona oli kaksi kenneliä toinen pietarissa ja sitten tämä. Tähän päädyttiin koska heillä oli syntymässä pentue jossa oli vapaa uros.Ongelmat, joihin en heti tarttunut alkoivat jo kaupasta sopiessa. Kysyin mahdollisuutta osamaksuun, jossa maksaisin ensin normaalin varausmaksun. Koiran saatuani puolet kauppahinnasta ja toisen puolikkaan kun saisin asianmukaiset paperit koirasta sekä olisi nähtävillä että kyseessä on normaalisti varttuva terve pentu. Tästä myyjä suuttuikin kovasti ja lähetti minulle viestin, jossa haukkui suomalaisia koiranostajia epäluotettaviksi ja kuinka häntä olin loukannut ehdotuksellani.hän myös tiedusteli onko minulla tarjota tilavaa ja sopivaa kotia koiralle edes ja onko minulla mitään kokemusta koirista ylipäätään. En loukkaantunut tästä vaan selitin hänelle tilanteen ja olin iloinen kuitenkin että hän osoitti kiinnostusta oloihin joihin koiran toimittaa.Viisaasti maksoin siis koko summan kerralla... Ongelmat jatkuivat. Varausmaksun maksettuani kasvattaja soitti ettei voikaan tuoda meille lupaamaansa pentua sillä suurin osa pentueesta onkin matolääkkeestä johtuen niin huonossa kunnossa. Viikon kuluttua hän ehdotti toista pentua sillä muut eivät olleet vieläkään matkustuskunnossa. Suostuin ehdotukseen.Koira tuli, paperit saapuivat kk: n kuluttua. Jo alusta asti oli selvää ettei koira ole terve. Se joi hullun lailla ( useita litroja päivässä), joi sadevesiastiat, vessanpöntön, muiden eläinten astiat, jne.. Ulos pääsyssä oli yksi hieno asia: päästä juomaan. Tästä( kin) seurauksena oli että koira pissasi jatkuvasti.lisäksi sillä oli jatkuva ripuli. Se käveli eteenpäin ja pissaa tuli vähän väliä riippumatta oliko sisällä tai ulkona.Koira pissasi alleen nukkumapaikkaansa, pissasi ruokakuppiinsa ja minne tahansa muualle.Pesin lattioita koko ajan. Menin sitten eläinlääkärille joka totesi ettei koirassa ole vikaa. Diagnoosiksi lääkäri antoi: juoppo ja kehotti säätelemään vettä(helppoa maalla kun vettä saa mistä vaan). Juttelin ongelmakoirakouluttajan kanssa, sama ohje: tarvittava määrä nestettä ruokaan sekoitettuna ei muuta ja koiran eristys. Lisäksi lukematon liuta sisäsiisteys ohjeistuksia. Kokeilin kaikki, useita kuukausia kului, lattioiden pesu jatkui ( enhän voinut pitää koiraa jatkuvasti eristyksissä, halusin että se tottuu laumaan). Otin yhteyttä kasvattajaan, hän sanoi että pitää antaa erästä ihmisten lääkettä jota ei suomessa määrätä,menin taas eläinlääkäriin. Sain sieltä 15 vrk:n antibioottikuurin koko ajan tod. Näk. Päällä olleeseen tulehdukseen. Auttoi hiukan. Koira edelleen käy pihalla 15 min välein ( meillä aina joku kotona päästämässä)ja yöllä nukkuu max. 5 h, sitten alkaa huuto kun ulos on päästävä ( pyytää sentään ulos). Tämän jälkeen ilmaantuivat karvattomat, märkivät läiskät koiraan. Niitä yritetty hoitaa desinfioimalla ja öljyämällä, ruoka vaihdettu moneen kertaan ( ostettu eläinlääkäristä ja marketista..). turhauduttuani ja väsyttyäni lopullisesti, otin taas yhteyttä kasvattajaan. Sain a4 pituisen vastauksen siitä kuinka olen väärin kouluttanut koiran ja kuinka meillä on valtataistelu meneillään,kuinka olen tehnyt virheitä ja kuinka ketkään muut hänen koiransa eivät ole koskaan sairastaneet ja muut saman pentueen koirat ovat terveitä ja jo niin hyvin koulutettuja, että osaavat sitä ja tätä,ovat kaikki olleet sisäsiistejä 2 kk: n iästä alkaen,yms... Ja hän ei kuulema koskaan ota pilattuja koiria takaisin. Toivotin hänelle mukavaa kesän jatkoa. Älkää tehkö samaa virhettä, sydämestä ottaa, univelka painaa ja kalliiksi tulee.
9 VASTAUSTA:
Hei! milloin teidän koira on syntynyt? meillä saattaa olla samasta pentueesta....
Lokakuussa 2014. Onko Teidän kunnossa?
Meillä on varmaan samasta pentueesta sitten! Minun koiran papereissa lukee että 24.9.2015...eli siis meillä on tuo jalkavikainen mistä olen tänne avautunut vissiin juuri ennen sinun kirjoitustasi :) meidän koirakin juo todella paljon, ihan huvikseenkin väillä upottaa koko kuononsa vesikippoonsa ja litkii menemään.... siis jano ei voi olla edes mutta juo vaan...wc pöntöstä juo...lätäköistä juo...välillä kun pesen kylpyhuoneen kunnolla suihkun avulla, putsaa hän sen jälkeen wc pöntön taustat ja kaikki nurkat missä vettä saattaisi vielä olla... todella ärsyttävää... meidän koira kastroitiin viime viikolla, kun meillä on ennestään vanhempi narttu, jota se ei jätä rauhaan...toinen ärisee ja murisee ja tämä vaan työntää kuonoansa vielä lähemmäs, ei siis peräänny ollenkaan, ei ole myöskään agressiivinen, tuijottaa vaan ja hivuttautuu lähemmäs, jos ei huomiota saa (edes turpiin) alkaa jumalaton haukkuminen ja riehuminen...JOKA TAPAUKSESSA... :D piti vähän purkautua kun ketuttaa taas niin paljon ettei unta saa! eli siis koira kastroitiin ja samalla reissulla kyselin myöskin noista samoista karvattomista kohdista joissa on rupea jne... ne on ollut tulosta asti koiralla, luultiin aluksi että se on varmaan isojen koirien kanssa ollut leikkimässä että joku on sitä napannut, että ne on arpia tai muuta.... kuitenkin, nyt vasta lääkäri otti näytteen...sikaripunkkihan sillä..tuon ulos jatkuvasti menemisen kanssa myös sama ongelma, tajuton huuto ulko-ovella puolen tunnin välein jos ei ole mitään HYVIN kiinnostavaa tekemistä esim iso puruluu tai jatkuvaa viihdykettä... paikallaan ei pysy hetkeäkään,mikään ei mene perille,ei tottele hyvällä, ei pahalla,ei nameilla tai yhtään millään.... meilläkin on ollut aikaisemmin ihan lapsuudestani asti tämän rodun edustajia joten ei voi johtua huonosta kurin pidosta, tai osaamattomuudesta,se on ollut heti tulostaan asti aivan kuin joku kehitysvammainen, siis ihan oikeasti, ei aikuistu eikä opi mitään, ei kuuntele....luonnevikainen, sanoi koiramme fysioterapeutti, sekä että hän ei ole koskaan nähnyt vastaavaa.... reetille laitoin myöskin melko tiukan viestin ja sieltä vastaukseksi tuli suurinpiirtein varmaan samaa kuin sinullekin, itseasiassa taidanpa laittaa tähän kiinnostuneille ensin oman viestini hänelle ja sen jälkeen hänen vastauksensa minulle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Minun:

Sain helmikuun 5 päivä syntymäpäivälahjaksi mieheltäni sinulta ostetun dobermann uros pennun jota olin toivonut kovasti.

Kun kerran olet ohjeita jne pentupaketin mukana laittanu tulemaan esim. koiran 1,5-2 v lonkkakuvauksista mitkä pitäisi ottaa, ja ovat hyödyllisiä kasvattajallekin,niin ajattelin sinullekin muutaman lääkärin lausunnon tässä ilmoittaa kunhan kerron ensin vähän muusta:

Koiran typätty häntä ja korvat olivat selkeästi leikattu liian myöhään koska olivat ihan ruvella eikä parantuneet vielä ( 5kk pentu papereiden mukaan ) verta tihkui vähän joistakin kohdista myöskin….nyt ovat onneksi jo parantuneet, mutta väärin leikattu. Toinen korva on selkeästi pienempi kuin toinen ja kovin molempien korvien leikkaus kohdat ovat erittäin epätasaiset, vaikka siis ovat jo arpeutuneet. Korvia en halunnut pystyyn laittaa enää koska korvan iho oli niin ohutta että se meni rikki ja alkoi vuotamaan kun koitettiin teipata niitä.. (typättyjä dobermanneja ennenkin on meillä ollut ihan koko elämäni ajan joten ei ole siitä kiinni että tekniikka olisi ollut väärä) mutta ei siitä sen enempää. Alku vaiheessa ajattelin että pentu on niin pikkuinen vielä että kävely on horjuvaa ja takajalat saattavat olla vinot mahdollisesti liian vähästä tai liian paljosta ravinteita... Soiteltiin neuvoja eläinlääkäriltä joka sitten neuvoi vaihtamaan ruokavaliota yms.... ei auttanut.... parin kuukauden päästä koiralta petti takajalat alta, ei siis pystynyt kävelemään lainkaan... Mentiin lääkäriin...

Ensimmäisellä lääkärillä 26.4.2015:

Yleistutkimus tehtiin. Lääkäri ehdotti ajan varaamista röntgeniin koska molemman takajalan asento näytti niin oudolta eikä hänellä ollut resursseja pienessä hoitolassa niitä
enempää tutkia. Aristi selästäkin vähän.

Toinen lääkäri 10.6.2015:

Kuvat otettiin ristiselästä sekä kinnernivelistä. Lääkärilausunnossa lukee: takaraajojen normaali toiminta selvästi häiriintynyt kinnernivelten virheellisen asennon vuoksi. (koska _kummassakin_ kinnernivelessä havaittiin vakavat muutokset, tarkoittaa tämä että vika on syntymästä/perinnöllistä, sanoi lääkäri.) Varattiin aika jatkotutkimuksiin ja -hoitoon ortopedille. Tilanne oli niin paha, että lääkäri sanoi että koira täytyy pitää täydellisessä levossa ortopedin tutkimuksiin asti. Ulkona sai käydä kytkettynä vain tarpeilla. Etenkin hyppäämistä esim sohvalle tai autoon, sekä portaita tuli välttää. Tulehduskipulääkkeitä piti antaa aamuin illoin odotellessa seuraavaa lääkäriä. Sekä tukihoitona rasvahappolisää. Lääkäri käski varautumaan siihen että jos ortopedi on sitä mieltä että koiraa ei pystytä leikkaamaan, se pitää lopettaa.

Diagnoosi: kinnernivelten kehityshäiriö.

Viimeisin lääkäri tänään 26.6.2015:

Kuvattiin röntgenillä uudestaan, mutta tällä kertaa koko takapää. Lääkärinlausunnossa lukee: Molemmissa takajaloissa useita kasvuhäiriöitä.
Lonkissa voimakas dysplasia ja virheelliset asennot niin reisi kuin sääriluissa mikä heijastuu kaikkiin niveliin, korjaaminen vaatisi useita eri luiden osteomioita ja luudutuksia ja siltä kovin epävarma ennuste. Päädytään keskustelussa että hoidetaan vain oireenmukaisesti ja voidaan tehdä se koska koira ei ole tällä hetkellä kivulloinen. Hyväksytään että jossain vaiheessa tulee kuitenkin ongelmaa polvilumpion/ristisiteen/akillesjänteiden/lonkkien kanssa ja sitten päästetään pois jos/kun tilanne kivulloinen. Saa liikkua hihnassa, ei vapaana. Varattiin aika fysioterapiaan vesijumppakuurille. Tästä eteenpäin JOKA VIIKKO cartrophen-pistos nivelruston tukihoitoon, eli minun on mentävä joka viikko eläinlääkäriin että hoitaja antaa koiralle pistoksen, kun en halua nuorta ja muuten ihanaa koiraa vielä lopettaa. Kipulääkkeitä ja kaikenlaisia rehuvalmisteita myöskin joka ikinen päivä niin kauan kuin koira vielä saa olla elossa... Lääkäri sanoi että ei osaa ennustaa koska jalat pettävät lopullisesti.... ehkä kahden kuukauden kuluttua, jos menee hyvin ehkä vasta kahden vuoden kuluttua. Kuitenkaan koira ei parhaimmillaankaan tule elämään kuin muutaman vuoden.

Jokatapauksessa lääkäri vielä sanoi sen, että olet varmasti tiennyt mitä olet ollut myymässä, sillä olethan kasvattanut rotua jo niin pitkään, tietenkin tiedät kun olet nähnyt pentuja ja aikuisia niin paljon, ja jos kieltäisit tämän niin viimeistään kun näkee sen muiden pentujen kanssa, myös näkee onko jossakin vikaa. Sekä "lääkäri" joka on koiran siellä tutkinut. Lisäksi tämä ei kuulemma ollut ainut sinulta tullut koira heidän eläinlääkärissä, jolla on samanlaisia ongelmia.

Kiitos paljon teille.
VASTAUS REETILTÄ:

Hei,
olette ostanut multa edullisen lemmikkitasoisen urospennun.
Selittin myyntihetkella, etta semmoisella on takuu hampaista.
Ja nyt on tässa kylla joku väärinkäsitys.
Täma pentu onmun uroksen jälkeläinen, ei ole mun kasvatti. Mulla oli viimeinen pentuee vuonna 2003.
KORVAT
Miksi ihmeessa ette ostanut luomua?
Ei olisi ollut leikkausarpia?eika hoitoa?
Etteko tietaa, etta Suomessa on typistys kielletty?Ja menette sellaisella pennulla lääkärille korvia hoitamaan!
Olisinko tiennyt, ette olisi koskaan pentua saanut.Typistattyilla on aina välilla teippaus ajalla rupia ja arpikutosta ja joskus verta, hyvää, etta ei mätä, oikea pityys näkyy vasta myöhemmiin,noin9kk iassa,kun korvat on pystyssa,siksi etta arpikutos tarvii venytysta.Sen kaiken selitin myyntihetkella.
Ne korvat olivat erittäin hyviin typättyt, vaativat ainaa aikaa.
Tietysi,joka ikinen el lääkäri suomessa sanoo,etta kaikki on väärin,kun itse ei EI TIETAA asiasta olleenkaan mitaan. todennäköisesti oli teidan koira ainoa typätty kenet hän tulee koskaan näkemaan.Mitaa ihmeen lausontoja tässa antaamaan.
JALAT/LONKAT
en koskaan anna takua lonkista,
en tietaa miteen ihmiset koiria liikutavat, ja miteen ruokkivat.Liikunnasta riippu lonkkatulos.
Molemilla puoliin on taustalla noin 10 polvea pelkastaan A-lonkkia, vaan Chianti on b lonkkat.
Apua, näen röntkenkuvalla pennun sisalle ja sanon 4 kk pennullevirallisen lonkkatuloksen vai mitaa?
Sanoin ja näyttin myyntihetkeella, etta pennulla on hirvean pitkat takaraajat,tarvivat tasaista ja paljon liikunta.Selitin.Jos lihaksessa on kehityshäiriöita, se näytta, etta ette ole pentua riitavasti liikutanut.
Lonkat-se lääkäri kuka kuvasi ja antoi7 kk pennulle virallisen lausonnnon on Rahantekia.
Lonkkia saa kuvata 20 kk iassa.Kuinka vanha on teidan pentu- 7,5 kuukautta.
Koira tarvii liikunta kehittyäkseni.
Miksi toisilla pennuilla ei ole onkelmia???
Mulla on sisko, täysiin kunnossa, juoksen joka päiva polkupyöralla noin 8 km.Ja tyttö juokse remmissa sivulla.Ja on iso ja lihaksikas, ja hyviin kaunis pitkilla takajaloilla- tulevaa huippukoira.Kaikenlaiset treenitkin aloitettu,jäljestaa ja tottis ja purutreenit.
Se teidan lääkäri on sairas,kuvata ja tutkia ja rahaa kysya osaa,ja pistoksia,mutta ei liikumista.
HUONOT LONKAT EI VAIKUTA KOIRAN HYVÄN HYVÄÄNVOINTIIN.Sellaisilla koirilla jopa kilpaillaan IP-ssa.
Jos lääkäri suosittele leikkausta, se on rahan tekemista.Jos antaa piikeja, rahan takia.Joka ikinen lääkitys pilaa koiraan terveyteen.
Nyt semmoinen asia, saitte pennun helmikuussa, nyt on heinakuu, mulla on puhelin sama, on 24 tuntia vuorokaudessa päälla,miksi ette ole soittanut?
Sanoin,etta voi ja pitaa ainaa soitta, en ma ole selvännäkia, etta tietaisin teidan onkelmista.
Oikeastaan unohtaka ne lääkärit ja liikumaan,aloittakaa varovaisesti,1km, ja pidennätte matkaa jatkuvasti, Koira remmissa ja valjaat päälle ja saa edessa vetaa.Ja ravia, ja itse juoksette perassa.
Semmoiset jalat saa kuntoon parissa kuukautessa,ilmaan hormoonihoitaja, mita tuhovat immuunijärjestelmaan täysiin
.En ymmärrä teita ja teidabn lääkäreita, mukaana oli ohjeet,etta EI SAA ANTAA HORMOONIHOITOJA 1 ELIVUODEN AJALLA
Jos nyt turkki menee pieleen,kysykä lääkärilta,miksi hän sellaista teki.
Aikaa kivaa juttu,ainaa syytetään kasvattaja.
Lonkat kasvavat 20 KUUKAUDEN ASTI.
Te olette nyt kaikki väärin tehnyt,terveysjuttu oli mukaana, ette edes ole kertakaan neuvoja kysynyt, nyt on jo vähän myöhaa huuta.
Kaikkea hyvää,
Reet
Voi perkele! Täysin tietäen tämän tekee ja kaikille sama laulu, ettei muissa pennuissa muka ole ollut vikaa. Onneksi täällä on selvinnyt paljon asioita! Olisin raksuuuu sinuun mielellään yhteydessä yksityisesti?
Moi, meillä ihan aikalailla sama tarina ja haluittais myös olla yhteyksissä raksuuuun ja sinun kanssa yksityisesti jos vain tiedettäis miten. Me ollaan kirjoteltu tällä foorumilla nimimerkillä mellu ja 731
Myöskinv......taa kirjoitti:
Voi perkele! Täysin tietäen tämän tekee ja kaikille sama laulu, ettei muissa pennuissa muka ole ollut vikaa. Onneksi täällä on selvinnyt paljon asioita! Olisin raksuuuu sinuun mielellään yhteydessä yksityisesti?
Mä haluun myös keskustelemaan kys. asiasta.
Meillä myös sama juomisjuttu ja pissailee sisälle. Alusta asti jatkunut.
+Lisää kommentti
Todella typerää haukkua huijariksi!Itse sain loistavaa ja ystävällistä palvelua,hyviä neuvoja yms...Ja ihanan pennun!!
Ilmoita
Höpö höpö. Ostin mahtavan uros dopperi pennun häneltä. Täysin terve ja hyvä luontoinen. Lenkillä kaikki aina ihastelevat. Suosittelen jos kunnon koiran haluatte
Ilmoita
Moi! Olen myös ostanut dobberin häneltä. Ei ollut kovin hyvä ostos. Ei osannut oikeen edes syödä...outoa. Jouduin monesti käymään eläinlääkärillä, oli korvat tulehtuneet yms. En muista edes kaikkia. Eläinlääkäri-kuitit kyllä tallella. Ei siedä yhtään kylmää, alkaa tiputtamaan virtsaa. Vieraista ihmisistä ei pidä, heti hyökkää. On pakko laittaa eri huoneeseen kun joku tulee käymään. Lonkat ja selkä kuvattiin, kun joku kerta ei meinannut pystyä kävelemään tarhasta omin jaloin sisälle. Ei ollut eläinlääkäri koskaan nähnyt yhtä huonoa selkää dobberilla. Lonkat oli luokkaa D. Koira hengissä vielä, on nyt 5v. Haluaisin myös olla yhteydessä tähän VITTUUNTUNUT ja keskustella kys. asiasta.
Ilmoita
On niitä huijareita Suomessakin. Ei tarvitse lähteä rannikkoa edemmäs kalaan. Terveystuloksia tehdään ulkomailla ja salataan vanhempien sairauksia pennunostajilta. Ihan nykypäivää Suomessa.
Ilmoita
Mulla on myös reetin kasvattama uros dopperi. Ikää nyt 4v. On ollut ihan terve alusta asti ja tulee todella hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Tosi hyvä luonne ja kaikin puolin hieno koira.
Ei mitään valittamista. Kasvattajalta hyvät ohjeet ja antoi numeron ja sanoi että jos tulee jotain kysyttävää tms hänelle voi soittaa ihan koska tahansa.
Ilmoita
Hain tasan 2v sitten dobberinartun Reetiltä. Toinen korva ei koskaan jäänyt pystyyn. Alussa oli veriripulia ja sitten puhkesi sikaripunkki-infektio. 9kk Ivomec p.o. paransi sikaripunkki-infektion. Sisäsiisteys on ollut ongelmallinen, koira oli puoli vuotias tullessa, joten kennelkoiran ongelma. Nyt ollut kuukauden kakkimatta, yksi vahinko on tullut, joten toiveita on.
Koira on pehmeä ja aivan ideaali luonteeltaan. En ehkä enää hanki koiraa häneltä, mutta typätyn haluan jatkossa kyllä.
Ilmoita
Meillä Reetiltä paras dopperi mitä ikinä vaikka näiden kanssa harrastettu jo 25-vuotta. Luonteeltaan todella tasapainoinen, kiltti ja älykäs. Tulee toimeen kaikkien ihmisten ja muiden koirien kanssa. Ei lainkaan sairauksia eikä muutakaan kipuilua/oiretta, vaan kaikkiruokainen. Ulkomuotokin kun jotain ihan muuta kuin näillä ”suomidobbereilla” niin ei ikinä enään suomessa pentutehtailtua dobermannin nimellä kulkevaa sairastavaa vinttikoiraa.
Ilmoita
Meillä myös reetin kasvatti, todella upea 5v dopperi, aina ollut täysin terve, hyvät lonkat, sekä tulee hienosti tulee toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Hän on myös älyttömän fiksu, todella helppo ollut kouluttaa. Ulkonäkö myös paljon lihaksikkaampi kuin suomi dobbereilla.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

DOBERMANN MYYJÄ REET KAUS ON HUIJARI, ONKO KOKEMUKSIA KYSEISESTÄ

Onko kenellekkään tullut vastaan virosta dobermannin myyjä nimeltä
REET KAUS Tallinnasta? Ja minkä laisia kkokemuksia ollut hänestä?
Itsellä huohoja kokemuksia kyseisestä henkilöstä.
ostin noin 2 kuukautta sitten sillon 5 kuukauden ikäisen typätyn uros dobberin,
noin 3 viikkoa ostosta ilmeni että pennusta lähtee karva tuppoja selästä.
Ja sitten alkoi lähteä päästäkin, vein pennun eläinlääkäriin joka otti raappauksen
ja totesi että pennulla on sikaripunkki jonka oli saanut heti synnyttyään emolta.

sikari punkki tuli todella pahaksi ja pennulta lähti joka paikasta karvoja todella paljon
pentu monesta paikkaa kalju ja iho todella pahan näköinen.
lääkkeet eivät oikein auttaneet ja sitten löysin pennulta lisäää ongelmia,
eli vasen kylki ja sivusta mahan kohdalta turvonnut aika paljon.
pentu ei pystynyt enään syömään ja ei syönnyt juurikaan 7 päivään ja pentu laihtuin noin 6-7 kiloa ja oli pelkkään luuta ja nahkaa. liikkuminen oli todella vaikeeta ja iltaisin pennulla oli vaikeeta hengittää oikein tärisi kun hengitti.
Ja heräsin yöllä välillä kun vinkui ja uikutti kun oli pahoja kipuja ja tuskia.

Eilen sitten päätin että lopetan pennun kärsimykset, ja vein sen pieneläinklinikalle
piikille, lääkäri tutki vähän pentua ja sanoi että patti oli varmaankin kasvain mahassa.
ja tein oikean ratkaisun kun lopetan sen koska pennulla on todella paljon ja kovia tuskia ja kipuja. Joten lopetin pennun eilen illalla ja kyllä teki vaikeeta ja tekee vieläkin tosi vaikeeta, paljon vaikeempaa on tämä kun muijan kanssa ero.

Kertokaa jos olette olleet tekemisissä kyseisen ihmisen kanssa tai olette ostaneet pennun häneltä, ja oletteko saaneet rahoja takaisin koska kun tiedustelin asiaa niin tämä muija on ollut ongelmissa ennenkin samanlailla. Myy sairaita pentuja eikä ota vastuuta tekemisistään lopetti minuunkin yhteyden oton kun kerroin että pennulla on sikaripunkki. Jos ollut kokemuksia ja olette saaneet rahat takaisin niin kertokaa ihmeessä miten onnistuitte saamaan rahat takaisin. koska 99% toden näköisyydellä häneltä ei saa rahoja takaisin.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta