Ylikansoitus

mun mielipide

Minun mielestä kaikkien ei pitäisi saada hankkia lasta. Vain sellaisten, joiden elämäntilanne oikeasti sallii lapsen hankkimisen tulisi lupa saada hankkia lapsi. Myös lapsirajoitus esim. max. 2 lasta/perhe olisi sopiva. Yli 2 lasta --> ei hyvä. Ihmisiä on ihan liikaa jo maapallolla, joten ihmisten ei pitäisi saada lisääntyä kuin kanit.

19

1553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilman jäin

      Maailmanpelastusajatuksia on helppo keksiä, vaan kuinkas ne toteutettaisiin? Miten ajattelit valvottavan sitä, ketkä lapsia hankkivat? Ja jos joku ehtoja täyttämätön tulisikin raskaaksi yllättäen, hänenkö pitäisi tehdä abortti? Entä jos raskaus on edennyt jo niin pitkälle, ettei aborttiole enää laillinen, saati inhimillinen?

      Lisäksi systeemi ontuu siinäkin, että jostain syystä ne "ehtoja täyttämättömät" sikiävät kaikkein helpoimmin, ja he jotka vanhemmuutta hartaasti toivoisivat, jäävät ilman lasta. Ei ole reilu tilanne nytkään siis.

      • Ylikansoitus vale

      • liian hurjaa
        Ylikansoitus vale kirjoitti:

        http://minimalistisuus.blogspot.com/2011/05/liikakansoitus.html
        ei ole ongelma eikä edes mahdollista. Luonto korjaa tilanteen, jos oikeasti tulisi "ylikansoitus".

        Jos "luonto alkaa korjaamaan" tilannetta, niin ne saattavat oikeasti olla aika rajuja ja pelottavia ne luonnon omat keinot. Tarkoittaa käytännössä jotain maailmanlaajuista tappavaa tautia, tiettyjen luonnovarojen loppumista (esimerkiksi ruokapula, mahdollinen maailmanlaajuinen nälänhätä) jne. tai pula puhtaasta juomavedestä.

        Kenelläkään ei taatusti ole mukavaa, jos luonto päättää ottaa käyttöön tuollaiset keinot.


      • Bbby

        Maailmassa 80 % liikaa ihmisiä. Jopa suomessa on jo liikaa. Syntyvyytttä rajoitettava . Esim verottamalla tai sit pakkokeinoin jos ei muu auta .jos ei muuten väestö maailmassa vähene alkaa asein vähentäminen. Ja se ei kovin mukavaa


      • Kerralla_uuniin

        Jep, maksimaalinen haittavero epäonnistuneelle siitokselle, esimerkkejä riittää, kuten sipilä, orpo, stubb, lindström, vanhanen, niinistöt, katainen, berner, soini, terho, voi näitä on niin paljon, että jospa vaan heitettäisiin kaikki kerralla uuniin.


      • Isä-

        Pitäisi rankaista niitä jotka ovat vastuuttomia ja tulevat raskaaksi eli kahta kertaa alle 35 vuoden iässä. Kova vero siitä vastuuttomuuden tuloksesta.


    • Ensisijasesti joku m

      Maapalloa rasittaa enemmän esim: Ruoan pois heittäminen, veden turha valuttaminen, jätteiden lajittelemattomuus, ihmiset jotka asuvat tarpeisiinsa nähden aivan liian isoissa asunnoissa, laitteiden vaihtaminen aina vain uudempaan ja hienompaan vaikka ei vanhemmassa vikaa, vaatteiden ylenmääräinen shoppailu, ylenmääräinen lihan tuotanto ym tm... ylikansoitus tähän päälle.. kyllä se on ongelma jos ylikulutus on tätä luokkaa.

      Ns kehittyneemmssä maissa ihmisiä on huomattavasti vähemmän kuin kehitysmaissa. Silti me kulutamme aivan hillittömästi enemmän. Jokainen voisi seuraavaksi kaupassa ollessaan miettiä, että tarviiko sittenkään sitä älypuhelinta tai uutta tavaraa. Ja opettais vielä lapsilleenkin tämän niin hyvä olis

      • onhan se näinkin

        Niin. Kaksiteräinen miekka. Tekniikka on mielestäni hyvä asia luontoa ajatellen, koska tekniset laitteet kierrätetään aika hyvin ja ne helpottavat elämää, koska ihmiset voivat hoitaa esim. pankkiasiat kotoa eikä tarvitse ajaa autolla pankkiin.
        Ruokaa ei todellakaan kannata nakkoa hukkaan. Yksityisautoilu myöskin tulisi kutistaa mahdollisimman pieniin mittasuhteisiin. Vaipat pystytään polttamaan ja energia ottamaan talteen, ihan kuin muutkin muovit. Onhan se totta, että kehitysmaissa ei ole vaippoja ja muuta kuormitusta. Ravinto otetaan tissistä ja luonnosta -luomuna. Suomessakin eletään niin kuilunpartaalla, koska jos talvella menee sähköt, niin tulee ruumiita. Poikkeustiloja varten miehet käyvät armeijan, että osaavat tehdä tulet, mutta ei se pelasta ihmisiä jos pakkasen armoille joudumme. Ei täällä kuuluisi ihmisiä olla niin paljoa vaikka kuinka Jyrki ja muut ahneet haluavat tänne eläkkeenmaksajia eläkkeilleen. Lasenhankinta tulisi ehdottomasti luvanvaraistaa ja kriteerit tiukoiksi. Ihmislaatuun tulisi panostaa, ei määrään! Ennenkaikkea lapsen lapsuus tulisi saad parhaaksi mahdolliseksi, koska sieltä se elämä opitaan okeanlaiseksi tai vääräksi.


    • soinana9089

      Entäs jos ei saa lasta, vaikka elämäntilanne oikeasti sallisi sen? Ja mitä tarkoitat tuolla sallimisella?

      • Tytt.

        En ole aloittaja, mutta omasta mielestäni jos ei lasta tekemällä tule, niin sitten ei tule.

        Omasta mielestäni lapsettomuushoidot on vähän kyseenalaisia.. Jos luonto on jonkun ihmisen tarkoittanut lapsettomaksi, niin pitääkö sitten ihmisen vastustaa sitä niin paljon. Ehkäpä siihen on hyvä syynsä, ettei lasta saa.

        Ja nämä tosiaan ihan vaan mun HENKILÖKOHTAISIA MIELIPITEITÄ/AJATUKSIA. Siitä vaan vapaasti haukkumaan ja teilaamaan, ei se niitä muuta.:)


      • onhan se näinkin

        Jos ei saa lasta vaikka elämäntilanne sallii, sitten yritetään nauttia elämästä ja seksistä. lapsi tulee js on tullakseen, ei tule jos luonto on niin päättänyt.
        Vielä kun luonto voisi päättää näistä eräiden lapsista, kun tuntuu että kriminaalit ja avuttomat saa lapsia kun kättäpäivää sabovat, mutta sitten joku vastuulline priskunta ei saa. Voipa olla kyse paineistakin?


      • Löpoijj
        onhan se näinkin kirjoitti:

        Jos ei saa lasta vaikka elämäntilanne sallii, sitten yritetään nauttia elämästä ja seksistä. lapsi tulee js on tullakseen, ei tule jos luonto on niin päättänyt.
        Vielä kun luonto voisi päättää näistä eräiden lapsista, kun tuntuu että kriminaalit ja avuttomat saa lapsia kun kättäpäivää sabovat, mutta sitten joku vastuulline priskunta ei saa. Voipa olla kyse paineistakin?

        Nyt ap on ihan väärällä palstalla kirjoittelemassa. Sun pitäis kirjoittaa jonnekkin afrikka/aasia suunnalle. Euroopassa syntyvyys on laskussa ja melkein kaikissa maissa todellinen lapsiluku on alle 2. Alhainen syntyvyys johtaa euroopassa pahenevaan talouskriisiin kerrottiin juuri uutisissa.


      • lapsettomaksi jäänyt
        Tytt. kirjoitti:

        En ole aloittaja, mutta omasta mielestäni jos ei lasta tekemällä tule, niin sitten ei tule.

        Omasta mielestäni lapsettomuushoidot on vähän kyseenalaisia.. Jos luonto on jonkun ihmisen tarkoittanut lapsettomaksi, niin pitääkö sitten ihmisen vastustaa sitä niin paljon. Ehkäpä siihen on hyvä syynsä, ettei lasta saa.

        Ja nämä tosiaan ihan vaan mun HENKILÖKOHTAISIA MIELIPITEITÄ/AJATUKSIA. Siitä vaan vapaasti haukkumaan ja teilaamaan, ei se niitä muuta.:)

        "Jos luonto on jonkun ihmisen tarkoittanut lapsettomaksi, niin pitääkö sitten ihmisen vastustaa sitä niin paljon. Ehkäpä siihen on hyvä syynsä, ettei lasta saa."

        Tuo on mielestäni todella julmasti sanottu. Selvästi sellaisen ihmisen mielipide, joka ei itse lapsia halua. Miten sille voi olla syynsä, ettei joku pitkään lasta toivonut henkilö, jonka elämä on mallillaan ja on valmis omistautumaan lapselle, ei voi saada lasta, ja vastaavasti joku teininarkkari pukkaa kaksikymppisenä jo kolmatta muksua, kun edellisetkin on huostaanotettu? Miten se voi olla oikein? Kukaan, ei kukaan voi sanoa lapsettomalle, että "sille on varmasti hyvä syy, ettet voi lapsia saada." Minä löisin sellaista ihmistä.


    • AjattelunMallia

      Se henkilö joka ajattelee ettei lapselle tulisi antaa elämää pitää varmasti sitä omaa elämää niin tärkeänä ja erikoisena jotta tuon mielipiteen voi lausua. Niiltä jotka näin ajattelevat voisin kysyä mikä on teidän oman elämänne tarkoitus? Oletteko te syntyneet vain likaamaan ja kuormittamaan maapalloa ja mitä järkevää tärkeää te olette tehneet joka moraalisesti kannattaa mielipidettänne?

      Suomeen pitää tietysti saada lisää lapsia. Syntyvyys on alhaisin vuosikymmeniin. Suurten ikäluokkien tasoon voitaisiin tehdä tupla määrä lapsia eikä silti oltaisi siinä samassa syntyvyystasossa.
      On aina mukavampi nähdä onnellinen pieni lapsi mitä kärttyisä lapseton vanhapiika:)

      • Vaikuttaja-

        Minun elämäni tarkoitus on ajatella ja esittää realistisia mielipiteitä siitä, että kaikkien ei kannata lisääntyä ja lapsenteko tulisi luvanvaraistaa.
        Hyvä kun syntyvyys laskee, mutta sen pitäisi laskea oikeasta paikasta eli isoista perheistä.


    • LaatuaMääränSijaan

      Olen täysin samaa mieltä. Ja minimi-ikärajaksi lapsenhankintaan 35 vuotta. Yhdessä pitäisi olla vähintään 10 vuotta ennen lapsia. Luvanvaraiseksi siis lisääntyminen. Perustelut: 1. tulevaisuudessa ei ole työpaikkoja ihmisille eli ei veronkantoa(teknologinen työttömyys ja halpatyömaat). 2. ilmastonmuutos ei pahenisi, kun länsimaissa ei lisäännyttäisi saastuttamaan jne. Olen kuitenkin sitä mieltä, että maahanmuuttoa pitää hillitä.

      • FaktaaVälillä

        Olipa ajattelematon teksti, ehkä johtuu nuoresta iästäsi ja kokemattomuudesta?

        1. Työttömyys. Tämä ei ole konkreettinen syy olla tekemättä lapsia. Suomessa työelämästä poistuu vuosittain 100 000 henkilöä ja syntyy 48 000. Maassa on nyt sanottu olevan työvoimapulaa mutta todellisuudessa pula on osaavista ihmisistä, ei työvoimasta. Koulutussektori on epäonnistunut koulutusten laadussa ja kohdentamisessa. Yritykset tuovat työvoimaa maista joissa koulutuksen taso on hyvä. Pakolaiset eivät työllisty koska he eivät ole ns. osaajia ja kenelläkään yrityksellä ei ole vara kouluttaa.

        2. Ilmaston muutos ei johdu länsimaista, se johtuu Intian ja Kiinan talouskasvusta ja siitä että siellä asuva 2,5 miljardin ihmisen väestön elintaso on noussut. Esimerkiksi yhdessä Kiinalaisessa kaupungissa Pekingissä on jo 3 kertaa enemmän autoja mitä Suomessa.
        Jotkut ajattelevat ilmastonmuutoksen länsimaisen syyksi mutta tosiasiassa se saastuttavin teollisuus on Aasiassa, jo 75 % koko maailman teollisuudesta.

        Henkilö- ja muiden autojen määrä on kivunnut jo yli miljardin. Määrä kasvaa jatkossakin, kun etenkin Kiinassa autokanta kasvaa vuodessa kymmenillä miljoonilla.
        Länsimaissa autojen määrä ei juuri kasva, sillä uusi auto yleensä korvaa entisen.

        Länsimailla ei ole nyt kovin suurta osaa maapallon saastuttamisen kokonaiskuormasta.
        Eurooppa saastuttaa nykyään enää 25 % kokonaiskuormasta ja Suomi 0,05 %.
        Ei se paljon vaikuta vaikka suomalaiset kuolivat kaikki sukupuuttoon joten lisääntykää, lisääntykää kuten pitääkin.


    • EiVanhuutta

      Mielestäni niiden joilla ei ole lapsia tulisi ottaa itsemurhapilleri jos tulevat vanhaksi ja sairastuvat.
      Ei kenenkään toisen lapselta voi olettaa verovaroja lapsettomien hoitamiseksi.

    • moolokinkita

      Auts, tuo sattui.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4573
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4504
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4106
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3047
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2641
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      205
      2108
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1735
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe