Ylikansoitus

mun mielipide

Minun mielestä kaikkien ei pitäisi saada hankkia lasta. Vain sellaisten, joiden elämäntilanne oikeasti sallii lapsen hankkimisen tulisi lupa saada hankkia lapsi. Myös lapsirajoitus esim. max. 2 lasta/perhe olisi sopiva. Yli 2 lasta --> ei hyvä. Ihmisiä on ihan liikaa jo maapallolla, joten ihmisten ei pitäisi saada lisääntyä kuin kanit.

19

1321

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ilman jäin

   Maailmanpelastusajatuksia on helppo keksiä, vaan kuinkas ne toteutettaisiin? Miten ajattelit valvottavan sitä, ketkä lapsia hankkivat? Ja jos joku ehtoja täyttämätön tulisikin raskaaksi yllättäen, hänenkö pitäisi tehdä abortti? Entä jos raskaus on edennyt jo niin pitkälle, ettei aborttiole enää laillinen, saati inhimillinen?

   Lisäksi systeemi ontuu siinäkin, että jostain syystä ne "ehtoja täyttämättömät" sikiävät kaikkein helpoimmin, ja he jotka vanhemmuutta hartaasti toivoisivat, jäävät ilman lasta. Ei ole reilu tilanne nytkään siis.

   • Ylikansoitus vale

   • liian hurjaa
    Ylikansoitus vale kirjoitti:

    http://minimalistisuus.blogspot.com/2011/05/liikakansoitus.html
    ei ole ongelma eikä edes mahdollista. Luonto korjaa tilanteen, jos oikeasti tulisi "ylikansoitus".

    Jos "luonto alkaa korjaamaan" tilannetta, niin ne saattavat oikeasti olla aika rajuja ja pelottavia ne luonnon omat keinot. Tarkoittaa käytännössä jotain maailmanlaajuista tappavaa tautia, tiettyjen luonnovarojen loppumista (esimerkiksi ruokapula, mahdollinen maailmanlaajuinen nälänhätä) jne. tai pula puhtaasta juomavedestä.

    Kenelläkään ei taatusti ole mukavaa, jos luonto päättää ottaa käyttöön tuollaiset keinot.


   • Bbby

    Maailmassa 80 % liikaa ihmisiä. Jopa suomessa on jo liikaa. Syntyvyytttä rajoitettava . Esim verottamalla tai sit pakkokeinoin jos ei muu auta .jos ei muuten väestö maailmassa vähene alkaa asein vähentäminen. Ja se ei kovin mukavaa


   • Kerralla_uuniin

    Jep, maksimaalinen haittavero epäonnistuneelle siitokselle, esimerkkejä riittää, kuten sipilä, orpo, stubb, lindström, vanhanen, niinistöt, katainen, berner, soini, terho, voi näitä on niin paljon, että jospa vaan heitettäisiin kaikki kerralla uuniin.


   • Isä-

    Pitäisi rankaista niitä jotka ovat vastuuttomia ja tulevat raskaaksi eli kahta kertaa alle 35 vuoden iässä. Kova vero siitä vastuuttomuuden tuloksesta.


  • Ensisijasesti joku m

   Maapalloa rasittaa enemmän esim: Ruoan pois heittäminen, veden turha valuttaminen, jätteiden lajittelemattomuus, ihmiset jotka asuvat tarpeisiinsa nähden aivan liian isoissa asunnoissa, laitteiden vaihtaminen aina vain uudempaan ja hienompaan vaikka ei vanhemmassa vikaa, vaatteiden ylenmääräinen shoppailu, ylenmääräinen lihan tuotanto ym tm... ylikansoitus tähän päälle.. kyllä se on ongelma jos ylikulutus on tätä luokkaa.

   Ns kehittyneemmssä maissa ihmisiä on huomattavasti vähemmän kuin kehitysmaissa. Silti me kulutamme aivan hillittömästi enemmän. Jokainen voisi seuraavaksi kaupassa ollessaan miettiä, että tarviiko sittenkään sitä älypuhelinta tai uutta tavaraa. Ja opettais vielä lapsilleenkin tämän niin hyvä olis

   • onhan se näinkin

    Niin. Kaksiteräinen miekka. Tekniikka on mielestäni hyvä asia luontoa ajatellen, koska tekniset laitteet kierrätetään aika hyvin ja ne helpottavat elämää, koska ihmiset voivat hoitaa esim. pankkiasiat kotoa eikä tarvitse ajaa autolla pankkiin.
    Ruokaa ei todellakaan kannata nakkoa hukkaan. Yksityisautoilu myöskin tulisi kutistaa mahdollisimman pieniin mittasuhteisiin. Vaipat pystytään polttamaan ja energia ottamaan talteen, ihan kuin muutkin muovit. Onhan se totta, että kehitysmaissa ei ole vaippoja ja muuta kuormitusta. Ravinto otetaan tissistä ja luonnosta -luomuna. Suomessakin eletään niin kuilunpartaalla, koska jos talvella menee sähköt, niin tulee ruumiita. Poikkeustiloja varten miehet käyvät armeijan, että osaavat tehdä tulet, mutta ei se pelasta ihmisiä jos pakkasen armoille joudumme. Ei täällä kuuluisi ihmisiä olla niin paljoa vaikka kuinka Jyrki ja muut ahneet haluavat tänne eläkkeenmaksajia eläkkeilleen. Lasenhankinta tulisi ehdottomasti luvanvaraistaa ja kriteerit tiukoiksi. Ihmislaatuun tulisi panostaa, ei määrään! Ennenkaikkea lapsen lapsuus tulisi saad parhaaksi mahdolliseksi, koska sieltä se elämä opitaan okeanlaiseksi tai vääräksi.


  • soinana9089

   Entäs jos ei saa lasta, vaikka elämäntilanne oikeasti sallisi sen? Ja mitä tarkoitat tuolla sallimisella?

   • Tytt.

    En ole aloittaja, mutta omasta mielestäni jos ei lasta tekemällä tule, niin sitten ei tule.

    Omasta mielestäni lapsettomuushoidot on vähän kyseenalaisia.. Jos luonto on jonkun ihmisen tarkoittanut lapsettomaksi, niin pitääkö sitten ihmisen vastustaa sitä niin paljon. Ehkäpä siihen on hyvä syynsä, ettei lasta saa.

    Ja nämä tosiaan ihan vaan mun HENKILÖKOHTAISIA MIELIPITEITÄ/AJATUKSIA. Siitä vaan vapaasti haukkumaan ja teilaamaan, ei se niitä muuta.:)


   • onhan se näinkin

    Jos ei saa lasta vaikka elämäntilanne sallii, sitten yritetään nauttia elämästä ja seksistä. lapsi tulee js on tullakseen, ei tule jos luonto on niin päättänyt.
    Vielä kun luonto voisi päättää näistä eräiden lapsista, kun tuntuu että kriminaalit ja avuttomat saa lapsia kun kättäpäivää sabovat, mutta sitten joku vastuulline priskunta ei saa. Voipa olla kyse paineistakin?


   • Löpoijj
    onhan se näinkin kirjoitti:

    Jos ei saa lasta vaikka elämäntilanne sallii, sitten yritetään nauttia elämästä ja seksistä. lapsi tulee js on tullakseen, ei tule jos luonto on niin päättänyt.
    Vielä kun luonto voisi päättää näistä eräiden lapsista, kun tuntuu että kriminaalit ja avuttomat saa lapsia kun kättäpäivää sabovat, mutta sitten joku vastuulline priskunta ei saa. Voipa olla kyse paineistakin?

    Nyt ap on ihan väärällä palstalla kirjoittelemassa. Sun pitäis kirjoittaa jonnekkin afrikka/aasia suunnalle. Euroopassa syntyvyys on laskussa ja melkein kaikissa maissa todellinen lapsiluku on alle 2. Alhainen syntyvyys johtaa euroopassa pahenevaan talouskriisiin kerrottiin juuri uutisissa.


   • lapsettomaksi jäänyt
    Tytt. kirjoitti:

    En ole aloittaja, mutta omasta mielestäni jos ei lasta tekemällä tule, niin sitten ei tule.

    Omasta mielestäni lapsettomuushoidot on vähän kyseenalaisia.. Jos luonto on jonkun ihmisen tarkoittanut lapsettomaksi, niin pitääkö sitten ihmisen vastustaa sitä niin paljon. Ehkäpä siihen on hyvä syynsä, ettei lasta saa.

    Ja nämä tosiaan ihan vaan mun HENKILÖKOHTAISIA MIELIPITEITÄ/AJATUKSIA. Siitä vaan vapaasti haukkumaan ja teilaamaan, ei se niitä muuta.:)

    "Jos luonto on jonkun ihmisen tarkoittanut lapsettomaksi, niin pitääkö sitten ihmisen vastustaa sitä niin paljon. Ehkäpä siihen on hyvä syynsä, ettei lasta saa."

    Tuo on mielestäni todella julmasti sanottu. Selvästi sellaisen ihmisen mielipide, joka ei itse lapsia halua. Miten sille voi olla syynsä, ettei joku pitkään lasta toivonut henkilö, jonka elämä on mallillaan ja on valmis omistautumaan lapselle, ei voi saada lasta, ja vastaavasti joku teininarkkari pukkaa kaksikymppisenä jo kolmatta muksua, kun edellisetkin on huostaanotettu? Miten se voi olla oikein? Kukaan, ei kukaan voi sanoa lapsettomalle, että "sille on varmasti hyvä syy, ettet voi lapsia saada." Minä löisin sellaista ihmistä.


  • AjattelunMallia

   Se henkilö joka ajattelee ettei lapselle tulisi antaa elämää pitää varmasti sitä omaa elämää niin tärkeänä ja erikoisena jotta tuon mielipiteen voi lausua. Niiltä jotka näin ajattelevat voisin kysyä mikä on teidän oman elämänne tarkoitus? Oletteko te syntyneet vain likaamaan ja kuormittamaan maapalloa ja mitä järkevää tärkeää te olette tehneet joka moraalisesti kannattaa mielipidettänne?

   Suomeen pitää tietysti saada lisää lapsia. Syntyvyys on alhaisin vuosikymmeniin. Suurten ikäluokkien tasoon voitaisiin tehdä tupla määrä lapsia eikä silti oltaisi siinä samassa syntyvyystasossa.
   On aina mukavampi nähdä onnellinen pieni lapsi mitä kärttyisä lapseton vanhapiika:)

   • Vaikuttaja-

    Minun elämäni tarkoitus on ajatella ja esittää realistisia mielipiteitä siitä, että kaikkien ei kannata lisääntyä ja lapsenteko tulisi luvanvaraistaa.
    Hyvä kun syntyvyys laskee, mutta sen pitäisi laskea oikeasta paikasta eli isoista perheistä.


  • LaatuaMääränSijaan

   Olen täysin samaa mieltä. Ja minimi-ikärajaksi lapsenhankintaan 35 vuotta. Yhdessä pitäisi olla vähintään 10 vuotta ennen lapsia. Luvanvaraiseksi siis lisääntyminen. Perustelut: 1. tulevaisuudessa ei ole työpaikkoja ihmisille eli ei veronkantoa(teknologinen työttömyys ja halpatyömaat). 2. ilmastonmuutos ei pahenisi, kun länsimaissa ei lisäännyttäisi saastuttamaan jne. Olen kuitenkin sitä mieltä, että maahanmuuttoa pitää hillitä.

   • FaktaaVälillä

    Olipa ajattelematon teksti, ehkä johtuu nuoresta iästäsi ja kokemattomuudesta?

    1. Työttömyys. Tämä ei ole konkreettinen syy olla tekemättä lapsia. Suomessa työelämästä poistuu vuosittain 100 000 henkilöä ja syntyy 48 000. Maassa on nyt sanottu olevan työvoimapulaa mutta todellisuudessa pula on osaavista ihmisistä, ei työvoimasta. Koulutussektori on epäonnistunut koulutusten laadussa ja kohdentamisessa. Yritykset tuovat työvoimaa maista joissa koulutuksen taso on hyvä. Pakolaiset eivät työllisty koska he eivät ole ns. osaajia ja kenelläkään yrityksellä ei ole vara kouluttaa.

    2. Ilmaston muutos ei johdu länsimaista, se johtuu Intian ja Kiinan talouskasvusta ja siitä että siellä asuva 2,5 miljardin ihmisen väestön elintaso on noussut. Esimerkiksi yhdessä Kiinalaisessa kaupungissa Pekingissä on jo 3 kertaa enemmän autoja mitä Suomessa.
    Jotkut ajattelevat ilmastonmuutoksen länsimaisen syyksi mutta tosiasiassa se saastuttavin teollisuus on Aasiassa, jo 75 % koko maailman teollisuudesta.

    Henkilö- ja muiden autojen määrä on kivunnut jo yli miljardin. Määrä kasvaa jatkossakin, kun etenkin Kiinassa autokanta kasvaa vuodessa kymmenillä miljoonilla.
    Länsimaissa autojen määrä ei juuri kasva, sillä uusi auto yleensä korvaa entisen.

    Länsimailla ei ole nyt kovin suurta osaa maapallon saastuttamisen kokonaiskuormasta.
    Eurooppa saastuttaa nykyään enää 25 % kokonaiskuormasta ja Suomi 0,05 %.
    Ei se paljon vaikuta vaikka suomalaiset kuolivat kaikki sukupuuttoon joten lisääntykää, lisääntykää kuten pitääkin.


  • EiVanhuutta

   Mielestäni niiden joilla ei ole lapsia tulisi ottaa itsemurhapilleri jos tulevat vanhaksi ja sairastuvat.
   Ei kenenkään toisen lapselta voi olettaa verovaroja lapsettomien hoitamiseksi.

  • moolokinkita

   Auts, tuo sattui.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   283
   4438
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3185
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1355
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1295
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1163
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   37
   915
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   889
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   850
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   850
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   790
  Aihe