Kaiser, Sousse

matkalletaas

Moi!
Palattiin eilen Soussesta ja oltiin Hotelli Kaiserissa. Hotelli oli oikein kiva, huoneet ihan ok. Ei mitään luksusta mutta ajaa asiansa. MEillä oli huone altaalle päin ja ei kuulunut mitään mökiä mistään, eli hyvin tuli nukuttua. Sängyt tosin oli superhuonot...jouset paino aina johonki..ja selkä oli viikon jälkeen aikas kipee..mutta samaa valitti myös paremmassa hotellissa olleet!
Aamypala joka aamu sama; croisantteja, makkaraa, tomaattia, sulatejuustoa, keitetty muna, hunajamelonia, jogurttia, mehut ja kahvit ja teet. Sopi meille oikein hyvin, ehkä olis voinu jotai sämpylää olla.
Oltiin puolihoidolla eli päivällinen kuulu kans..se ny oli...no kyl sitä nyt söi...ei mitää luksusta...salaatteja, patonkia, sit oli aina jotain pastaa/riisiä/perunaa ja paria eri lihaa ja kasviksia, ranskalaisia, jotain laihaa soppaa. En suosittele mikäli haluat oikeesti nauttia ruuasta, mekin otettiin vaan nuukina se ku makso vaan 21 egee viikoks. Mukava henkilökunta. Alhaalla aulassa Wi-Fi, kauppa on myös. Rantaan oli kävelymatka, siellä oltiinki enimmäkseen, allas aika pieni ja tuskasen kuuma paikka...:D Tallelokero aulassa 3 dinaaria päivä (1,5€) ja jääkaapin sai vuokrata respasta...se saatiin vasta parin päivän päästä kun ei ollu vapaana...seki tais olla 3 dinaaria pvä. Alakerran ravintolassa syötiin pari kertaa lounasta...ihan hyvä ja edullinen ruoka.

Taksilla suhailtiin jatkuvasti paikasta toiseen, aina laittovat mittarin päälle vasta ku sanoin, hinnat vaihteli samoil matkoil ihan mitä sattu...joku aamu port el kantouin satamaan makso 3 dinaaria ja joku päivä 6-7 dinaaria...kummat mittarit on...:D no halpaa ku saippua silti...ei kannata patikoida. Port el kantouhun mentiin myös junalla....menopaluu 3,5 dinaaria ja pelkkä meno 2,5 dinaaria per nuppi...kivaa rauhallista menoa!

Kantouissa kävimme kalastamassa, ihan jees reissu...4 tuntia taidettiin olla...hintaan kuulu myyjän mukaan vesi ja limppari...no oli siellä kylmälaukussa vettä ja jopa yksi limppari...kusetus se pienikin kusetus :D kalaa tuli pohjaongella jonkin verran...jotai pieniä fisuja oli.

Ravintoloita en rupea suosittelemaan koska kaikki mis käytiin oli ihan hyviä.

Lauantaimarkkinoilla Hamman-Soussessa oltiin 15 min, en tiiä mitä ihme kirppis kamaa siel oli...jotain oli tennarii ja rättii uutta mut pirusti pöytii mis esim parittomia sukkia...ja tai nukkasia verkkareita...et ei mikään käymisen arvonen juttu.

Rosee ja punaviiniä haettii iltajuomiks Magasin General-kaupasta Soussen keskustasta, paikalliset viinit ihan hyvii ja halpoja 5-10 dinaaria (2,5-5€) plo.

Muutama mukava kauppa löydettiin jossa oli kiinteät hinnat ja halvat sellaiset (huivit maks. 5 dinaaria ja t-paidat 8-10 dinaaria) ei tarvinnu tinkiä.

Kaikinpuolin oli ihan hyvä reissu, tosi lämmintä oli vielä lokakuun alussa, ei pilvenhattaraa näkyny ja illallakaan ei tarvinnut pitkähihasta.

4

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Giza

      Kiitos tuoreista Soussen kuulumisista.
      Kiva että olitte tyytyväisiä lomaanne.
      Me olemme lädössä Sousseen, Port el Kantouhin lokak.loppupuolella
      ja ensimmäistä kertaa Tunisiaan.
      Olemme käyneet kyllä pari kertaa Egyptissä, sekä Marokossa, ettei ihan
      outoa arabimaailma ole.
      Tälläkin palstalla on tosi vähän ollut uusia, asiallisia kokemuksia, joten kiitokset
      vielä kerran!

      • Hyvät lomat vaan

        Noista takseista tuli muutama kokemus viime viikolla ja tuli koettua yhden taksin kyydissä pari läheltä piti -tilannetta: Ensimmäinen alkoi siitä, että kuljettaja alkoi selaamaan kännykkäänsä ajon aikana ja häneltä jäi huomaamatta oikealla puolella olevan pakun aloittama kaistan vaihto. Onneksi paku keskeytti kaistan vaihdon, joten peltiä ei mennyt kasaan tässä tapauksessa. Toinen tilanne yllätti kuskin täysin, sillä kadun varresta lähti auto ilman vilkkua taksin eteen. Tässä tapauksessa äänimerkki pelasti tilanteen ja kaiteen viereen jäi taksin mentävä väli. Kuskin kädet kävivät kuin tuulimyllyllä hetken kovan huudon säestyksellä.

        Taksin mittarin lähtöhinta on 0,4 dinaaria (20 senttiä), jolla suomalainen taksi ei edes viitsisi virta-avainta kääntää. Yksi keikka mittarilla maksoi 4 dinaaria, kun kiinteää taksaa tarjoavat taksit pyysivät 6-10 dinaaria. Kannattaa pitää pikkurahaa mukana, niin hintaneuvottelu on helpompaa, kun sopiva raha on näkyvillä. Taksit eivät ole hyökkääviä, joten neuvottelut on helppo käydä ja ihan sovussa erotaan, jos hinnasta ei sovita.

        Ainakin Soussen hotellialueelta on liikennevalot poistettu lähes kokonaan ja kiertoliittymissä pyöritään parhaansa mukaan. Ajatus- ja tulkintavirheitä välillä tulee takseillakin, mutta ei niistä hermostuta. Suomessa ei tuollainen joustavuus onnistuisi, vaan täällä risteys tukitaan melkein tahallaan kun "mulla on etuoikeus". Vaikka kaistoja on useita rinnakkain, niin niillä seilataan sen mukaan miten tilaa löytyy eikä vilkkua tietenkään käytetä, kuin vasta kun on pakko..

        Tunisia oli muuttunut neljässä vuodessa edukseen: Ihmiset olivat ystävällisiä, palvelut toimivat eikä säässä ollut moittimista. Yhteiskunnan levottomuuksista ei ollut tietoakaan. Tunisia on selvästi länsimaisempi ja vapaampi Egyptiin verrattuna. Hotellissa oli aamupalalla kinkkuakin saatavilla, joka Egyptissä ei olisi ollut mahdollista;)

        Ainoa, joka jälkikäteen hieman harmittaa laskun muodossa, on kännykän datasiirron hinnat. Datasiirrosta tulee laskua yllättävän nopeasti, vaikka lukaisee vain muutaman sähköpostin. Kannattaa laittaa ainakin kännykän datasiirrolle kohtuullinen katto ennen kuin lähtee Tunisian hinnoilla "surffailemaan". Muutamat pilasi lomatunnelmansa jo menomatkalla passin tarkastuksen jonossa, kun aikaa meni puolisen tuntia. Saman verran lisää meni laukkuja odotellessa. No hätä, kyllä ne asiat aikanaan hoituu. Varatkaa aikaa näihin pieniin viivytyksiin, niin hyvin menee. Hyvää matkaa!


    • 5 yötä matkaan on..

      Kiitos vinkeistä! Ensi perjantaina lähdetään ensimmäistä kertaa Sousseen, joten näistä oli hyötyä. Laitan sitten omia kokemuksia tänne!

    • Soussen tuuli!

      Kaiseriin mennään taas syyskuussa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe