Wanhojen maatalouskoneiden hinnoittelu.

Valmet702S

Nettikonetta kun selailee niin ei voi kun päätä raapia ja miettiä vanhojen maatalouskoneiden hintapolitiikkaa.. Jos nyt ajatellaan esim vanhoja 2siipisiä kääntöauroja niin parhaat pyynnit on 600e molemmin puolin ja 3siipiset ne vasta maksaaki, tonnilla ei saa minkäälaisia. Vanhat hihnavetoiset loppuun ajetut lautasniittokoneet maksaa 1500e ja pitkälti ylikin.. Traktorien kärryt on aivan tähtitieteellisissä hinnoissa kuntoon nähden luulisi esim 5000e maksavissa vanhoissa tuhdeissa edes valot toimivan tuohon rahaa mutta kun ei. Osaako joku kertoa mistä hinnoittelu johtuu? Koneista pyydetään enempi kun mitä ne on uutena maksanut ja ovat useimmiten täysin loppuun ajettuja.

26

4346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juu--

      Voihan niistä tehdä tarjouksen sen mukaan minkä itse katsoo kohtuu hinnaksi.

    • rattoriharrastaja.

      Hävettää tehdä kohtuu tarjousta jos pyynti on vm -79 tuhdista 5000e. kohtuu tarjoushan olisi maksimis 1000e ja siihen rahaan kärryn pitäisi olla todella hyvä. Nuo niittokoneiden pyynnit on kyllä jotain täysin käsittämätöntä. =D

      • Niilo S

        Tilaa kärrisi www.kellfri.fi - saat samaan hintaan tai alle ihan uuden ja sen arvo sitten säilyy.


    • en osta

      Siellä ensin yks pyytää paljon, sitten toiset hinnoittelee koneensa samalla tavalla.
      Vaan sielläpä ne sitten ovatkin palstan täytteenä vuodesta toiseen.

    • tukiaiset jyrää

      5000-6000 € ei ole raha eikä mikään nykypäivänä, se alkaa monelle olemaan kk tulot käteen. Ne joilla ei rahaa ole, kaikki tuntuu kalliilta.

      • nuffield4x4

        joo täs ei olekkaan kyse tilillä olevista summista vaan siitä että pyynnit noista vanhoista romuista on enempi kun mitä ne ovat aikoinaan uutena maksaneet.


      • teksijk

        Ei raha merkitse mitään kun veronmaksaja on takuumiehenä. Tukiaiset pois niin tullaan takaisin reaalimaailmaan.


      • tuetmeneeviljelykuluihin

        voi se on monelle viljeliälle vuoden tulo, saahan sitä retostella tuloillaan.


    • 5000-6000

      Paskan marjat!

    • romu ei ole kultaa

      Seuraan ilmoituksia jonkin verran, nettikone, tori ja keltainen pörssi ja ei voi kuin ihmetellä joidenkin hintoja, esim traktorin peräkärryistä pyydetään ihan hulluja. Antiikin ymmärrän mutta kärryillä ei ole kuin käyttö-arvoa. Uusi hondan 2,0kw aggregaatti maksaa 1300-1400 ja eräskin pyytää käytetystä 1700e!!. Ja heinäseipäistä pyydetään pahimmallaan 10e kappale nettimarkkinassa.

    • Almuja Almuja

      Nehän on vanhoja eikä niitä saa enää uutena. Ostajahan hintatason määrää ,myyjähän esittää vaan oman näkemyksensä. Työttömän jopparin kannalta hintataso on sopiva ja kun työtkään ei häiritte niin on kannattava harrastus

      • Kyllä

        saa uutena, paljostako tarve?


    • lapiota lapiota

      Jos ostit vaikka 20 vuotta sitten tuhti 8 tonnin peräkärryn, niin se oli silloin ihan mielettömän kallis, siihen sai tehdä vuoden töitä, että sen sai maksuun siihen aikaan, investointi uuteen peräkärryyn oli aika raskas. Jotenkin siitä peräkärrystä pitäisi saada omasa takaisin, ei sitä ihan ilmaseksi voi antaa. Samajuttu 3 siipisen auran kanssa kun maksoivat jotain 20 000 markkaa, maatalouskoneita vaan ei arvonmemetys syö, ellei ne ole loppuunkaluttuja ja kunnostusta ja osia vailla. Koneilla on myös sen verta tunnearvoa, ettei niitä ihan ilmatteeksi raskitte pois myydä, mieluimmjin ne pitää omissa nurkissa, sillä niillä on tehty töitä ja jos niistä saa kunnon hinnan ne joutaakin jatkamaan työntekoa toisessa paikassa. jos kone on hinnoiteltu oikein, sille löytyy useampikin ostaja.

      • Kymppikuuskymppi

        Jos vanhalla koneella ei saa sitä kohtuutonta pyyntihintaa, niin se annetaan ennen vaikka romu-ukolle puoli-ilmaiseksi ennenkuin pudotetaisiin hintaa niin, että joku voisi ostaa koneen vielä käyttöön tai vaikka entisöitäväksi.


    • auraäes

      Huutokaupoista olen itse ostellut vanhoja koneita ja niissä hinnat pysyvät suht aisoissa riippuen toki tavarasta. Kärryt maksavat sielläkin hunajaa mutta esim aurat,äkeet,perälevyt,niittokoneet on toisinaan suht halpoja. Nettikoneesta tms ei kauppoja saa järkevin hinnoin aikaiseksi yrittämälläkään.

    • ....................

      Nuhvi mainitsi asiaa.Juu tuskin romun koneen hinta sentään tuplaantuu käytössä tai jopa kuusin-kertaistuu.Esim 40vuotta vanha traktori maksaa nykyään enemmän mitä se on maksanut uutena.Ja noissa peräkärryissä on euromerkki vaihdettu uutena olleen markkamerkin tilalle.Tuommoisista lintoista kärryistäkin 500eur on kohtuu hinta ja todella hyvistä maksimi on se 1000eur.Tosin vanha sanonta on.että ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa.

    • ...........

      Pakko itsekkin ihmetellä. Miettikääs vanhasta sora-autosta tehtyä maansiirtokärryä. PArhaimmat maksaa yli 10.000e ja niihin on se aisa rakenettu katkaisun jälkeen tehty pieniä letkumuutoksia ja sähköjohtoon pistoke että saa valot toimimaan.. Tuollaisen maakärryn rakentaa vanhasta kuorma-autosta päivän aikana jos aamusta aloittaa ja kaasupilli pysyy hyppysis.

      • kassu

        Oletko tehnyt montakin kärryä "Päivänaikana?"


    • Romusta kultaa

      Nettikoneessa käytettyjen hinnat on pilvissä ja hyvää ei tahdo löytyä. Useinmiten ovat jo loppuun käytettyjä.
      Omasta kokemuksesta voin kertoa seuraavaa.
      Ostin 70-luvun teräskärryn 1600e kotipihaan tuotuna ja sitä korjasin 1200e edestä ja nyt maalia vailla kunnossa.
      Samanikäisen valmetin 7000e kotipihaan tuotuna ja korjattu/varusteltu nyt 7000e edestä. 3 siipinen kyntöaura 850e ja korjattu 400e.
      Noiden vanhojen koneiden kohdalla on enemmän sääntö kuin poikkeus, että koneen ostohinta menee vähintään vuoden sisällä sen käyttökuntoon saamiseksi.
      Järjetöntä tai ei, mutta ei ole varaa uusiakaan ostaa ja näin ostamalla ei tarvitse kerralla koko summaa kiinni laittaa.
      Ennen eurojen tuloa hinnat oli nykyeuroista suoraan markoiksi. Se täytyy kyllä sanoa, että oli se inflaatio jos mikä ja ei olisi koskaan kannattanut vaihtaa markkaa euroon. Tässä sen tulos näkyy.
      Romiksellakin romurauta maksaa nykyään 1-2e/ kilo, ohutlevyt satasen kappale ilman kuittia ja siinä ei enää mitään itse edullisesti hitsailla kasaan.
      Virossa tehdyt perälevyt ja kärryt on niin ohutta värkkiä, että pienestäkin kiven hipaisusta vääntyy solmuun ja niiden hitsausjälki on huonompaa kuin 7-vuotiaan tekemä, voi olla senttejä ohi sauman.

    • ReiskaP

      Hulluhan ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa! :P

    • HalapaaON

      Halpoja ne vanhat maatalouskoneet on. Traktorin saa 3 tonnilla. Kestää vielä 20 vuotta. Samoin peräkärryt ja aurat. Osta uusi vehje kaupasta, maksa 100-kertainen hinta ja huonon laadun takia käytä loppuun parissa vuodessa.

    • yks_ihmettelijä

      Samaa olen katsonut itsekin kun pidemmän aikaa on traktori ollut hakusessa mutta kun hinnat ei laske niin olkoot traktorit myyjillään sit. Vertailuna uuden auton hinta laskee parissa kymmenessä vuodessa likelle nollaa niin vanhoista ruosteisista romu traktoreista 5 tonnia... ite en maksa moista summaa ikinä vanhasta romusta. Hinta-laatusuhteeltaan niin vanha saa jäädä, pitää siis näköjään säästää jotta saa uuden traktorin uuden auton hinnalla...

      • Dextamies

        Parikymmentä vuotta vanhalla autolla ei tee mitään. mutta samanikäisellä traktorilla ajetaan vielä ainakin 40 vuotta.


      • rtyuioliuytrfdfhjk

        Traktorin osto on kuin pankkiin laittaisi rahaa, vanhempikin traktori kestää vuosikymmeniä ei ammattimaista käyttöä kevyessä työssä, myydessä tulee rahat takaisin, niillä on aina käyttöarvonsa ja ostajia. Sama juttu traktorin varusteet, kuormaimet, halkomakoneet yms. jos ne ehjänä pitää, arvo säilyy, tai jopa kasvaa.


    • tehthetheh

      Paljon myös karjatalouden koneita joista aika mennyt ohi ja taas ei kiinnosta ketään kun ei oikein pieniä tilojakaan enään.Jokin niittokne tai klapikone joka hiukan jo mutkallakin lähtee siiten edelleen nopeasti.Nuo ruoste traktorit taas pihanperä koneita jotka jo vuosia lumikoneena lähinnä kun sadevesikin löytää kyllä paikkansa vääriin paikkoihin koneesta.

    • Anonyymi

      ex vedätys, korkeakoski ei kuuölu liesituuletin tjhai lennot, vedätys, turpa kiinni, puhujat, joko osa huomattu on väärin tuonti, sillä hätälinkkiä, kaiken päälle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2489
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2204
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      197
      2188
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1722
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe