Masentaa

Lost in milk

Olen imettänyt poikani nyt 4,5kk ja oma paino ja hyvinvointi alkaa olla huono.Tänään painoin alle 50kg (55 ennen raskautta) ja olen uupunut.Mätän ruokaa kuin hevonen ja herkkujakin menee, mutta paino vaan tippuu.Olenko hirveä ihminen jos annan vauvalle korvikkeita ja lopetan imettämisen.Vauva on saanut satunnaisia korvikkeita jos hoitoon on jäänyt ja vatsa kestänyt hyvin ja pullosta syö myös.

Nyt masentaa, että olenko ihan epäonnistunut äiti jos evään lapselta äidinmaidon =(Kokemuksia saman kokeneilta äideiltä kaivataan.asiattomia vastauksia ei tartte kiitos.

6

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 170cm/55kg

      Paljonkos sulla on pituutta?
      Eihän tuo 50 kg ole mikään huono paino naiselle, jollet sitten ole 175-180 cm pitkä.

    • samassa tilanteessa

      Hei! Oletko ollut ennen raskautta jo kovin alipainoinen? Mikä oli painoindeksisi ennen raskautta? Minulla on vähän sama juttu tuon painon kanssa, ettei meinaa millään pysyä niissä lukemissa, missä nyt on, olen myöskin viitisen kiloa laihempi kuin ennen raskautta. Ennen raskautta painoindeksini oli noin 20, nyt se on aivan normaalipainon alarajoilla. Mutta: en kyllä koe vointiani huonoksi. Syön tosi paljon ja olen nyt kiinnittänyt oikein huomiota siihen, että syön esim. pähkinöitä, avokadoa ja muuta terveellistä, mutta kaloripitoista ruokaa. Onko sinulla muita oireita, kuin masennus ja painonlasku? Tuli vain mieleen, että kannattaa ehkä käydä otattamassa ainakin kilpirauhasarvot, voi olla vaikka kilpirauhasen liikatoimintaa. Raskauden jälkeiset kilpirauhasvaivat eivät ole mitenkään epätavallisia, kilpirauhanen kun joutuu raskauden aikana toimimaan tavallista voimakkaammin, jotta sen hormoneja riittää sekä äidille, että lapselle.

      Ja ei, et tietenkään ole epäonnistunut äiti, jos imettämisen lopetat. Mietin vain, että ennen kuin sellaisen päätöksen teet, niin ehkä voisi olla paikallaan ottaa vähän verikokeita, jotta varmistuisi ettei kyse ole kuitenkin jostain muusta. Totuushan kuitenkin on, että jos saa niin paljon kaloreita, kuin kuluttaa, niin ei laihdu. Eli jos todella syöt paljon kaloripitoista ruokaa, niin silloin voi olla vikaa jossain jos laihtuminen vain jatkuu. Oletko laskenut, kuinka paljon suunnilleen päivittäin saat kaloreja ruoasta? Niitä voi tulla yllättävänkin vähän, vaikka söisi paljon, jos syöt vähärasvaisia ruokia, etkä syö paljon makeaa.

    • jaksuja

      Kyllähän se imetys aika rankaa on.. Saatko tukea kotona muihin kotihommiin puolisolta tai joltaki? Mites teillä yöt nykyään menee? Joudutko usein imettämään yöllä? Oletko kokeillut pumpata maitoa talteen? Silloin voisit välillä nukkua kunnon yöunet jonkun toisen syöttäessä vaavin yöllä ilman ,että tarvitsee pelätä maidon tulon vähenemistä? Sinä olet kuitenkin jo imetyksessä ns voiton puolella. Pian alatte maistella kiinteitä ja muutenkin imetyskerrt alkavat kohta vähenemään. Koeta nauttia tästä ainutkertaisesta ajasta. Syö ja juo itse hyvin.

    • Pauliina )))))

      Sama juttu. Paino on laskenut rajusti aina imetyksen aikana ja olen ollut myös hoikka alun perin eli kuta kuinkin 55 kg.

      Paino käynyt jopa 45 kg:ssa ja pituutta on kuitenkin 168 cm, joten liian laiha olin. Paino kuitenkin palautuu eikä alle 50 kg:n paino ole lainkaan vaarallinen. Imetä ihan rauhassa ja syö vain vielä enemmän. Minulla oli yli nelikiloiset vauvat ja pidin täysimetyksessä puoli vuotta. Kyllä kaloreita kuluu varsinkin, kun kolmeakin hoiti samanaikaisesti. Vaikea oli löytää kunnon ruokataukoa välillä.

      Olihan siinä miehellä ihmettelemistä, kun saatoin syödä pellillisen pitsaa iltapalaksi ja paino vain laski. Mutta usko minua, ei siitä mitään vaaraa ole ja imetyksen jälkeen olet kohta ennallasi. :)

    • Siitä vaan

      Et ole mitenkään huono ihminen, oma terveytesi on kuitenkin nyt tärkeämpi.

    • mnbvcxzz

      Kyllä imetys vaan vie energiaa... Mulla samanlaisia kokemuksia. Olen aina ollut hoikka, BMI ennen raskautta 19 (pituus 165cm, paino 52kg). Raskauskilot muutama muukin kilo tippui nopeasti synnytyksen jälkeen, 3 kk synnytyksestä painoin 43-45kg (alimmillaan 41,7kg) ja siinä paino keikkui pari vuotta. Nyt lapsi on 2,5-vuotias, imetys on lopetettu ja paino alkaa lähennellä 48kg:a.

      Esikoisesta myös paino tippui, mutta ei niin paljon tai niin nopeasti, mutta kyllä se sitten ennenpitkää siirtyi takaisi omiin mittoihin.

      Mulla on muuten vaatekaapissa jos jonkinkokoista vaatetta, kun entiset vaatteet roikkuivat päällä ja silti olen säästänyt ainakin jotain, jos joskus vielä lihon niihin mittoihin... ;-)

      Koita vielä jaksaa tsempata hetki, pian vauva saa kiinteitä (jollei jo nyt) ja sitä mukaa imetysmäärätkin vähenevät. Ja jos tuntuu, ettet silti jaksa, niin korvaa joku imetyskerta korvikkeella.

      Hienostihan olet jo jaksanut imettää, ja lupaan, että pian helpottaa! Anna kodinhoidon jäädä vähemmälle, vauva on tärkeampi. Siivota ehtii myöhemminkin... :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe