Meillekö Landseer?

Liuska

Etsiessäni meille sopivaa koirarotua, ihan sattumalta löysin landseerin rotuesittelyn ja kiinnostus heräsi. Eli tilanne on se, että meillä on maatila, jossa lampaita, hevosia ja nautoja. Tontti ympärillä kolmisen hehtaaria peltoa ja metsää.
Meillä on aiempaa kokemusta metsästyskoirista, ajokoirista sekä sekä gordoninsetteristä, josta kuitenkin aika jätti vajaa vuosi sitten eikä uutta koiraa ikävästä huolimatta ole vielä hankittu. Rotu ja käyttötarkoitus tulee muuttumaan, metsälle kun ei maatalouden viedessä paljon aikaa, enää ehditä.
Hakusessa on koira, joka pysyisi mieluiten irti omalla pihalla, ei koskisi eläimiin (koulutuskysymys) , olisi lapsirakas ja luotettava, eikä hötkyilisi turhia (setterin loputon tekemisenhalu ja pihasta karkaileminen olivat vähemmän toivottava piirre). Varsinaista työkoiraa emme nyt etsi, eli mitään erityistaitoja (kuten paimennusta tai vahtimista) koiralta ei sen kummemmin tarvita. Olen kaipaillut koiraa kulkemaan mukana laitumilla ja ratsastusreissuilla ja pitämään hiukan vahtia ulkona (ei kuitenkaan tarpeetonta räksytystä). Lisäksi koiraa olisi paikka siksikin, että koska kasvatamme lihakarjaa ja lampaita, koiralle sopivaa, ihmisravinnoksi sopimatonta lihaa (vanhat lampaat, sitkeä ja kiinnikkeinen liha) luita jää aina teuraista aina, joten ainakin osittainen barffaaja koirasta tulisi ihan oman talon puolesta. Hyöty olisi molemminpuolinen, koska tällä hetkellä hyvää tavaraa joudutaan hävittämään raatokeräilyyn, kun ihan lähipiiristäkään ei koiria löydy.
Koira saisi olla myös sisällä, mutta plussana säänkestävyys, koska itsekin vietämme paljon aikaa ulkona, pelloilla ja metsässä.
Näillä tiedoilla, sopiiko mielestänne landseer kategoriaan?

3

180

  Vastaukset

  • Sopii. Luonne on yksilökysymys. Ottakaa selvää koiran vanhempien terveydestä ennen kuin sen hankitte, sillä varsinkin lonkkaviat ovat yleisiä landseereilla. Turkkia täytyy harjata ahkerasti. Liikunnallinen rotu landseer on kumminkin vaikkapa bernhardilaiseen verrattuna. Onko varmaa, ettei gordoninsetterinne karkailu johtunut liikunnan puutteesta? Kasvattaja lopullisen päätöksen siitä tekee, sopiiko hänen mielestään landseer teille niin, että myisi teille landseerin pennun.

  • Landseer vaikuttaisi näin äkkiä arvioiden sopivalta teille.Saisi kuljeksia omistajan kanssa touhuissa mukana,juuri siitä kyseinen rotu pitää.Meillä pysyy hyvin irti pihalla ja vieraassa ympäristössäkin.Tykkää vieraista ja varsinkin lapsista.Ja varmasti tottuu ja hyväksyy muut eläimet.
   Tutustu rotuun kasvattajan luona vierailemalla,kyselemällä kasvattajalta koiran ominaisuuksista .Siten on päätös landseerin ottamisesta helpompi tehdä.

  • Voisin sanoa että lansu sopisi teille todella hyvin! :) Meillä on melkein 2 vuotias poika täällä kotona, on yötäpäivää vapaana, tai siis yöksi tulee sisälle useimmiten ( mutta jos jää kesällä vaikka ulos, löytää sen herkästi aamulla oven takaa nukkumasta ) Oppiminen on meidän pojalla ainakin ollut helppoa, käytiin pieninä pentukoulussakin mutta silti osaa hyvin. osaa myös vetää "rekeä" ( ei pulkkaa mutta sellasta ree'n tapasta :) ) jossa esim. polttopuita :) pitää vaan muistaa ostaa kunnon valjaat! Sopisi teille tosi hyvin, suosittelen :) Minulla on aina ollut elämässäni mukana koirakaveri, ja lansu on varmaan paras! :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   156
   4132
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2213