Meillekö Landseer?

Liuska

Etsiessäni meille sopivaa koirarotua, ihan sattumalta löysin landseerin rotuesittelyn ja kiinnostus heräsi. Eli tilanne on se, että meillä on maatila, jossa lampaita, hevosia ja nautoja. Tontti ympärillä kolmisen hehtaaria peltoa ja metsää.
Meillä on aiempaa kokemusta metsästyskoirista, ajokoirista sekä sekä gordoninsetteristä, josta kuitenkin aika jätti vajaa vuosi sitten eikä uutta koiraa ikävästä huolimatta ole vielä hankittu. Rotu ja käyttötarkoitus tulee muuttumaan, metsälle kun ei maatalouden viedessä paljon aikaa, enää ehditä.
Hakusessa on koira, joka pysyisi mieluiten irti omalla pihalla, ei koskisi eläimiin (koulutuskysymys) , olisi lapsirakas ja luotettava, eikä hötkyilisi turhia (setterin loputon tekemisenhalu ja pihasta karkaileminen olivat vähemmän toivottava piirre). Varsinaista työkoiraa emme nyt etsi, eli mitään erityistaitoja (kuten paimennusta tai vahtimista) koiralta ei sen kummemmin tarvita. Olen kaipaillut koiraa kulkemaan mukana laitumilla ja ratsastusreissuilla ja pitämään hiukan vahtia ulkona (ei kuitenkaan tarpeetonta räksytystä). Lisäksi koiraa olisi paikka siksikin, että koska kasvatamme lihakarjaa ja lampaita, koiralle sopivaa, ihmisravinnoksi sopimatonta lihaa (vanhat lampaat, sitkeä ja kiinnikkeinen liha) luita jää aina teuraista aina, joten ainakin osittainen barffaaja koirasta tulisi ihan oman talon puolesta. Hyöty olisi molemminpuolinen, koska tällä hetkellä hyvää tavaraa joudutaan hävittämään raatokeräilyyn, kun ihan lähipiiristäkään ei koiria löydy.
Koira saisi olla myös sisällä, mutta plussana säänkestävyys, koska itsekin vietämme paljon aikaa ulkona, pelloilla ja metsässä.
Näillä tiedoilla, sopiiko mielestänne landseer kategoriaan?

3

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minun puolestani..

      Sopii. Luonne on yksilökysymys. Ottakaa selvää koiran vanhempien terveydestä ennen kuin sen hankitte, sillä varsinkin lonkkaviat ovat yleisiä landseereilla. Turkkia täytyy harjata ahkerasti. Liikunnallinen rotu landseer on kumminkin vaikkapa bernhardilaiseen verrattuna. Onko varmaa, ettei gordoninsetterinne karkailu johtunut liikunnan puutteesta? Kasvattaja lopullisen päätöksen siitä tekee, sopiiko hänen mielestään landseer teille niin, että myisi teille landseerin pennun.

    • lansukka

      Landseer vaikuttaisi näin äkkiä arvioiden sopivalta teille.Saisi kuljeksia omistajan kanssa touhuissa mukana,juuri siitä kyseinen rotu pitää.Meillä pysyy hyvin irti pihalla ja vieraassa ympäristössäkin.Tykkää vieraista ja varsinkin lapsista.Ja varmasti tottuu ja hyväksyy muut eläimet.
      Tutustu rotuun kasvattajan luona vierailemalla,kyselemällä kasvattajalta koiran ominaisuuksista .Siten on päätös landseerin ottamisesta helpompi tehdä.

    • dsjh1

      Voisin sanoa että lansu sopisi teille todella hyvin! :) Meillä on melkein 2 vuotias poika täällä kotona, on yötäpäivää vapaana, tai siis yöksi tulee sisälle useimmiten ( mutta jos jää kesällä vaikka ulos, löytää sen herkästi aamulla oven takaa nukkumasta ) Oppiminen on meidän pojalla ainakin ollut helppoa, käytiin pieninä pentukoulussakin mutta silti osaa hyvin. osaa myös vetää "rekeä" ( ei pulkkaa mutta sellasta ree'n tapasta :) ) jossa esim. polttopuita :) pitää vaan muistaa ostaa kunnon valjaat! Sopisi teille tosi hyvin, suosittelen :) Minulla on aina ollut elämässäni mukana koirakaveri, ja lansu on varmaan paras! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe