Alapään polttelu ym!! APUA!!!!

Polttttttaaaaaaaa :(

Noniin eli apua kaivataan tai kohtalontovereita, jotka OIKEESTI tietää mite helvetinmoista tällänen vaiva on, ku noi lääkärit tiiä taas mistään mitään!

Eli Mulla on nyt pidemmän aikaan ollu ihmeellistä polttelua alapäässä, virtsaputken/emättimen suulla. Hyvä et istua pystyy, nytkin tuntuu tosi paljon! Siis tosi epämiellyttävää tunnetta, kutinaa harvoin ja valkovuoto runsasta vesimäistä litkua. -.- Kondylooma ollut, hoidettiin pois. Ei uusiutunut. Klamydia ollut, hoidettu aikoi sit pois, ja testattu on, ei ole sekään. Virtsatietulehdus, ei ole. Hiivatulehdus joskus todettu, mut ei sekää, ei auta siihen tarkoitetut lääkkeet. Lacatalia kokeilin, emättimen tasapainotukseen käytettettävää, ei mtn apua. Monet kerrat käyny gynel ja lääkäril ja aina sama; Hyvältä näyttää, ei mtn vikaa missää. Otetaa nyt TAAS KLAMYDIA JA HIIVA YM YM, mitkä aina negat!

Alan olee niin epätoivonen jo, rahaa palaa kaikenlaisii lääkkeisii mistä ei mtn apua. :´(( Välillä myös pissaaminen kirvelee, mut ei sillee kun vti:ssä. Ehdotin hiivasyndroomaaki mut lääkäri ei ollu kuulevinaankaan.. Äääh, kellää kokemusta?Tai ehdotuksia? Oon iha loppu tän takia, häiritsee elämää hirveesti, ja vuotoo vaa valuu vaikka mtn tulehdusta ei oo! -.-

39

35271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hoitsu

      Sullon herpes,otan osaa!

    • hiivakkooooo

      Hiivaanhan saa hoidon apteekista ilman reseptiä.
      Kokeile jos auttaisi.

      Ja jos ei auta niin uudelleen lääkäriin.

      Näinhän se menee,itse on homma hoidettava.

      Ota selvää myös ruokavalioista. Nekin voivat tuoda avun.
      Hiiva voi muhia elimistössä silti,vaikka alapäästä otetuissa kokeissa ei näkyisikään.

    • Hei Mirva! luin opuksesi ja äkkäsin itselläni samoja oireita. todettiin siinä lekurin kanssa että ei kannata istua tai rapsutella, vähän niinku let it go! Kylläse joskus menee ohi. itsellä meni lääkkeillä (antabus, xenor yms) klamydiaakin veikkas mut sit ku se kurkkas ni eihä siel mitää ollu!!? Mehiläises makso melkee 100e käynti (onneeks sossu makso) (JESS!)

    • polttaaaaaaaa :(

      Ei ole herpes, siinä kun on ihan näkyviä rakkuloita alapäässä ym. Hiivaan olen kokeillut kaikki maholliset lääkkeet, jotka kuitenkaan ei ole auttanut.. Kiitos vastauksesta kuitenkin :)

    • Polte veressä

      Olet luultavasti nuorempi nainen kuin minä, mutta kärsin samasta vaivasta välillä. Minulla on jatkuvia hiivatulehduksia ja välillä polttaa alapäätä ja myös huulia. Kotona on jatkuvasti reseptillä saatuja suun kautta otettavia hiivalääkkeitä. Apteekistä ei muuten kannata ostaa lähes 20 euron tablettia jonka saa reseptillä noin 5 euroa kappale. Pitemmät kuuritkin on vielä edullisempia.

      Tämä kumma poltteen tunne alapäässä alkoi jo vuosia sitten. Minusta gynekologi piti minua luulotautisena, kun alapäässä ei silloin näkynyt mitään. Myöhemmin riesaksi tuli jatkuvat hiivatulehtukset. Minulla on vaihdevuodet johtuen siitä, että munasarjat on poistettu.

      On epäilty sitä, että limakalvot ovat ohentuneet ja näin ovat alttiiit mm. hiivalle. Tuo huulten (suu) polttelu on myös usein vaihdevuosiikäisten vaiva.

      Jätin pois pikkuhousunsuojat vuosi sitten. Teen istumatyötä ja tunne on ikävä kun alapää ilmoittaa itsestään. Alapää on välillä tulipunainen ja myös peräaukon seutu. Mitään poppakonstia minulla ei ole tarjota. Itse laitan välillä Natusanin sinkkivoidetta kun alapää punoittaa ja kun oireet ovat tarpeeksi pahat otan hiivalääkkeen. Yksi lääkäri sanoi, että voi olla, että minulle on kehittymässä joku ihosairaus (jäkälä) mutta eipä tuota vielä ole tullut.

      Voisit kokeilla apteekista ilman reseptiä saatavia emätinpuikkoja joissa on hormonia jos niistä olisi apua. Nuku myös ilman housuja, että alapää pääsee tuulettumaan välillä. Toinen gynekologi sanoi, että hormonit ruokkivat hiivaa, joten en tiedä. Minulla on myös Pimafucort-kortisoni voidetta joka tappaa hiivaa ja bakteereja, mutta sitä ei kai ole hyvä käyttää jatkuvasti. Sitäkin saa ilman reseptiä apteekista.

      • polttaaaa :(

        k
        iitos vastauksista! Joo olen vasta 20 vuotias, mutta pitkään jatkunut tämä polttelu. Olen monesti diflucania ottanut, reseptillä, mut ei auta, eikä muutkaan hiivalääkkeet :/ nyt melkeen viimeisinpä ja epätoivossa ostin ruokasoodaa, luin et jos emätinneste on liian hapanta ni voi aiheuttaa em. Oireita. No, eile alko polttelee, laitoin suihkun yhteydes soodaa ulkosynnyttimii ja sisälle, polttelu iha oikeesti hävis! Jopa heräsin aamul ilman polttelua! Kannattaa kokeilla! Iha uskomattoman mukava tunne! :) ehkä apu on löytynyt.


      • Anonyymi
        polttaaaa :( kirjoitti:

        k
        iitos vastauksista! Joo olen vasta 20 vuotias, mutta pitkään jatkunut tämä polttelu. Olen monesti diflucania ottanut, reseptillä, mut ei auta, eikä muutkaan hiivalääkkeet :/ nyt melkeen viimeisinpä ja epätoivossa ostin ruokasoodaa, luin et jos emätinneste on liian hapanta ni voi aiheuttaa em. Oireita. No, eile alko polttelee, laitoin suihkun yhteydes soodaa ulkosynnyttimii ja sisälle, polttelu iha oikeesti hävis! Jopa heräsin aamul ilman polttelua! Kannattaa kokeilla! Iha uskomattoman mukava tunne! :) ehkä apu on löytynyt.

        Tooooosi vanha ketju. Onko vaivasi hävinnyt tähän mennessä? Olikohan sytolyysi? Itsellä saman tyylistä ja siksi kyselen. Sytolyysia ei mulla ole todettu...


      • Anonyymi

        Valko tai punajäkälä.Voi pitkään vaivata ennen diagnoosia tai näkyvää muutosta.Nuorilla harvinaisempi kuin vanhemmilla.
        Ikävä kyllä,poltteli,kuumotti ym.mitään ei löytynyt,kunnes alkoi tulla valkoisia läikkiä....


    • erberber

      valkojäkälä

    • Piina!

      hei!
      tuosta jatkuvasta vuodosta tuli mieleen joku brittiohjelma, missä nuorella naisella oli samanlaista vaivaa. ongelma olikin se, että hän oli liian "puhdas". kaikki hyvätkin bakteerit loisti poissaolollaan ja sitä keho sitten yritti korjata --> valuva vuoto. olethan tarkistanut pesuaineet, niiden käytöt ja määrät? pelkkä vesikin voisi riittää. saattaa kestää hetken, että kroppa löytää tasapainon.

      käytätkö hormonalista ehkäisyä? itselläni alkoi tuskien taival noin vuodessa ja sitä on nyt yritetty korjata kohta kolme vuotta. limakalvoista ei ollut mitään jäljellä, siltä ainakin tuntui. yhdyntä sattui, istuminen sattui, pyöräily sattui ja lopulta se kauhea tunne oli aivan jatkuvaa. mitä enemmän hoidin rasvoilla, geeleillä, kuureilla, sitä enemmän tuntui menevän alapää sekaisin. eli tulos; vaihdoin pillerit pariinkin otteeseen, kunnes löysin sopivat ja sain tilannetta rauhoitettua. nyt olen syönyt tyrniöljykapseleita 3kk ja eron huomaa! Vieläkään ei ole aivan "normaali" olotila, mutta valtava muutos entiseen. Muutenkin tuo tyrni sopii, iho on kauttaaltaan paremmassa kunnossa ja limakalvot ovat paremmassa kunnossa. olen vahvasti sitä mieltä, että limakalvojen kunto on yhteydessä tulehdusalttiuteen, niinkuin tuossa joku jo aikaisemmin totesi.

      Tsemppiä sinulle, toivottavasti löydät avun!

    • alaston..

      Kannattaa kokeilla lisäksi sitä, että kun on kotona niin ei pidä alushousuja varsinkaan jos on hame päällä. Itse en pidä alkkareita kotona ollessa koskaan kun hametta pidän. Alapää pääsee kivasti tuulettumaan eikä alushousut hankaa.

      • koettu 6kk sitten

        trikomonas, siihen saa antibiootit lääkäriltä, oireet ovat juuri kuvaamasi.


      • Anonyymi
        koettu 6kk sitten kirjoitti:

        trikomonas, siihen saa antibiootit lääkäriltä, oireet ovat juuri kuvaamasi.

        Trikomonakseen kuuluu epämiellyttävä haju, jota ei voi olla huomaamatta.


    • Epätoivoinen

      Hei.
      Osaakohan kukaan auttaa ja arvella mistä on kyse, kun lääkärillä olen kesästä asti ravannut vainani kanssa ja kaikki lääkärit arvelevat eriä.
      Elikkä on ollut jo puolisenvuotta inhoittavaa tunnetta alapäässä ja muutaman kerran haavaumiakin. Ensin tuli emättimen suulle pari pyöreää haavaumaa, jotka eivät tahtoneet parantua. Ensimmäinen gynekologi määräsi suun kautta otettavaa herpeslääkettä (5pv:n kuuri). Ei ottanut edes viljelyä, totesi vain että on kyllä pieniä "rakkuloita". Seuraava gynekologi otti viljelyn ja tulos oli negatiivinen. Taas määrättiin samat lääkkeet. Missään vaiheessa en ole nähnyt itselläni sellaisia rakkuloita, mitä herpeksessä ilmaantuu, vain haavaumia.
      Tyytymättömänä näihin epäselviin vastauksiin varasin taas usean kuukauden jälkeen ajan PAPA-kokeeseen, kun klitoriksen viereen alkoi tehdä pitkää, naarmua muistuttavaa haavaumaa, eikä hiivalääkkeet auttaneet. PAPA oli lk 1 ja sain terveyskeskuksesta puhelimitse vain epämääräisiä neuvoja kokeilla hiivasieneen tarkoitettuja emätinpuikkoja.
      Olin jo todennut että hiivalääkkeet eivät auta ja edelleen tunsin epävarmuutta siitä, mikä vaivanani on ja miten hoitaa oireitani. Nyt olen huomannut että asiasta on tulossa valtava pakkomielle ja jatkuvasti huomaan selailevani nettisivuja erilaisista sukupuolitaudeista.
      Virtsanäytteestä on katsottu siinä näkyvät sukupuolitaudit ja kaikki ovat olleet negatiivisia. Tänään sitten soitin vielä naistentautien polille ja siellä hoitaja sanoi että tuloksiin on vain luotettava. Sanoi että kyseessä on varmasti vain emättimen kuivuus ja neuvoi välttämään karvojen ajelemista ja siteitä. Perusvoide helpottaa hieman tätä kirvelyä/kihelmöintiä. Onko kenelläkään ollut vastaavia vaivoja ja tietoa mistä voisinolla kyse?!

    • fdsfsdf

      Onkos aloittaja sun tilanne parantunut?

    • kysyy ja ohjaa

      Epätoivoinen.
      Hyvä, että perusvoide auttaa. Jatka sen käyttöä.
      Onko sinulla atooppista ihottumaa? Silloin limakalvotkin ovat usein heikommassa kunnossa kuin muilla.
      Käytätkö e-pillereitä? Osalla ne kuivattavat niin, että tulee kaikkea ongelmaa.
      Vaihteleeko vaiva kuukautiskierron mukaan? Joskus nuorenkaan naisen hormonitaso ei riitä pitämään limakalvoja kunnossa. Estradiolia sisältävä hormonitabletti emättimeen säännöllisesti voisi antaa avun.
      Mahdollisimman vähän siteitä, ei tangoja, mieluummin hametyttönä kuin alapää ruvella.
      Huolehdi, että ruokavaliossasi on A-vitamiinia riittävästi. Kasviksia voi popsia huoletta, koska elimistö valmistaa niistä tarvitsemansa määrän A-vitamiinia. Tarvitset myös hyviä rasvoja suun kautta, kuten rypsi- tai oliiviöljyä
      Muista, että alapää pestään kerran vuorokaudessa haalealla vedellä.
      Stressi voi pahentaa oireilua.

      • Anonyymi

        Monet pesevät liikaa alapäätä , niitäkin on jotka pesevät tavallisella saippualla ja siten sotketaan tasapaino omien bakteerien kanssa .alapään voi pestä intiimi öljyllä aina välillä , se kun pestään liikaa vedellä ja jollakin pesunesteellä joka ei ole ehkä hyvä iholle.


    • Epätoivoinen

      Ei ole atooppista ihottumaa. E-pillereitä syön, mutta aloitin syönnin hieman ensimmäisten haavaumien jälkeen. Vaivat käyvät välillä kokonaankin poissa ja palaavat taas takaisin. Kokeilin zovirax emulsiovoidettakin, mutta se tuntui polttelevalta kokoajan, eikä tuntunut auttavan yhtään. En sitten uskaltanut yhden sipaisin jälkeen enää laittaa.
      Saako nuita hormonitabletteja ilman reseptiä apteekista?
      Hankaavat pikkuhousut pahentavat oireita ja haavaumat, sekä punoitus tuntuvat enemmän emättimen vasemmalla puolella. Tämä puolisko on myös punoittavampi. Siteitä olen yleensä aina käyttänyt, mutta nyt aion vähentää niiden käyttöä.
      A-vitamiinia en varmaankaan saa tarpeeksi ruokavaliostani tällä hetkellä. Pitäisikö minun nyt asennoitua niin että herpestä tämä ei ole ja hoitaa kuivaa emätintä? Seksiä en ole uskaltanut harrastaa ollenkaan nyt neljään kuukauteen.

    • tuttua

      Kuulostaapa tutulta. Kutittaa, kirvelee, viiltelee mutta alapäässä ei mitään merkkejä mistään. Kaikki testit kunnossa. Läääkäri sanoi että tämä on niitä lääketieteellekin mysteereitä joita voi olla ja ei välttämättä parannettavissa. Ollut 5kk nyt ja 3 kk helpottanut triptyl, kipukynnystä nostattava lääke. Voiteet ja muut ei auttaneet kun ei mitään ongelmia alapäässä. Joku niistä lääkäreistä, joiden luona minua pompoteltiin sanoi että hermostosta johtuvaa kipua, siksi triptyl auttaa. Enpä tiedä, toivon vain että selviäisi asia pian. Itse löysin netistä ja oireet ois kuin fibromyalgiaa...

    • kokenut2

      Kuullostaa tutulle! Ja hiivaa veikkaisin,sillä iselläni sama polte ja kutina noin kaksi vuotta sitten.Sain mös hiivaan kuurin ja se ei auttanut.Kävin uudelleen,niin lääkäri neuvoi jättämään kaikki sokerit ja valkoiset jauhot pois.Sitkeesti vuoden menin täydellisen ruokavalion muutoksella ja oireet kokonaan poissa!
      Söin ja syön edelleen maitohappobakteereja.Käytän kuukautisten jälkeen parina seuraavana päivänä lactal tai vagi-c emätinpuikkoja.
      Eli ota itseäsi niskasta kiinni ja kaikki sokeri pois...siirry ruisleipään ja pullat,siiderit,limut,karkit unohdat kuukaudeksi ja katsot onko olosi yhtään parempi!

      • Anonyymi

        Juuri näin! Itselläni oli kuukausia jatkunut kutina, kirvely ja polttelu intiimialueella. Limakalvot ohentuneet ja punaiset. Gynekologi antoi hyvät lääkkeet, jotka auttoivat muutaman kuukauden.

        Sitten mitattiin verensokeri. Se oli hyvin korkea, ja oli aloitettava insuliinipistokset. Insuliinihoidon myötä katosivat myös intiimialueen vaivat.


    • nivelet

      Trikomoniaasi

      "Trikomoniaasi eli siimaelintulehdus on maailmanlaajuisesti kaikkein yleisimpiä seksikontaktin kautta leviäviä tauteja. Sen aiheuttaa Trichomonas vaginalis -niminen alkueläin."
      Tuo oli teveysportin lainaus..meneppäs testiin

    • avun saanut

      voi niin tuttua tuo kutina ulkosynnyttimissä. Olen istumatyöläinen, vaiva pahenee pyöräilykauden alkaessa. Häpyhuulet on tulessa pyöräilyn jälkeen. Minulta otettiin pari vuotta sitten koepala valkojäkäläepäilyn vuoksi. Onneksi tulos oli negatiivinen. Tuolloin ihotautilääkäri määräsi Bemetson 0,1% voidetta. Tämä on ollut pelastus! Kyseessä on jonkinasteinen kosketusihottuma, joka ärsyyntyy mm. istumisesta. pyytäkää lääkäriltä reseptiä tuohon voiteeseen niin saatte nukkua yönne ilman kutkaa.

    • punavalko

      Valko- tai punajäkälä, etsi pätevä gyne tai ihotautilääkäri. Se on ihosairaus, ei sukupuolitauti. Krooninen mutta oireet hoidettavissa.

    • 9 + 9

      Papilloomaa?

    • Auttaja

      Googleta vestibuliitti ja kato täsmääkö oireet suhun

    • Viibelit

      HEI Epätoivoinen. Kuulostaa sinun tapauksesi psoriasikselta tai jäkälältä. Varaahan aika ihotautilääkärille, hän voisi tietää vaivasi syyn!

    • Anonyymi

      Kuulllostaa tutullta, itse olen käynyt nuo samat asiat läpi moneen kertasn. Välillä päivystyksessä ja naisten klinikalla. 2 vuotta sitten sain diagnoosin, ja se oli vulvodynia oireyhtymä, katso google sta tuo sana hirviö ja mieti sopisiko se vastaukseksi oireisiisi?? Voin kertoa sinulle sitten miten saat ne oireet pois.

      • Anonyymi

        Mikä auttaa oireisiin? Mulla epäilyksenä tämä..


    • Anonyymi

      Mä olisin enemmän huolissani noista jatkuvista sukupuolitaudeista.Että miten ihmiselle on voinut tarttua kondomia käytettäessä.Oletan että ton ikänen käyttää kondomia eikä hanki koko kattausta sukupuolitaudeista.

      • Anonyymi

        No ei ole edes sp tauti, pälli. Monella muullakin samaa..


    • Anonyymi

      Kokeile paikallisestrogeenivalmisteella vagifem, intrarosa

    • Anonyymi

      Ihotautilääkärille: valko- tai punajäkälä voi esiintyä ulkoisissa häpyhuulissa ja peräaukon seudulla. Itselläni todettu ja samat oireet. Pahetessaan kurouttaa emätintä ja surkastuttaa uloimpia häpyhuulia.

      • Anonyymi

        Jos ei siis hoida.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei siis hoida.

        Millä hoidetaan ja ei näy iholla siis mitään silti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä hoidetaan ja ei näy iholla siis mitään silti?

        Joo ens alkuun ei näy iholla mitään...silti kutisee..ottavat koepaloja säännöllisin ajoin,sillä selviää..


    • Anonyymi

      google osaa ehkä neuvoa

      • Anonyymi

        Niin se osaa


    • Anonyymi

      Tuo on bakteerivaginoosin ja/tai kuivien limakalvojen kuuloinen. Vagifemiä reseptillä, niin lähtee.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe