2v poika mäykky yhä pissaa öisin...

"mattopyykillä"

Mikä neuvoksi? Lenkitän mielestäni tarpeeksi, viimeisen kerran n.21-21.30. Koira vaeltelee öisin huoneissa, ja usein sitten pissannut eteiseen. Heräämme n.7-8 välillä joka aamu. Perheessä myös leikattu narttu.

Tämä jatkunut siis pennusta lähtien, poika ollut meillä 8kk ikäisestä alkaen.

6

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilkaanäitä

      Ekaksi eläinlääkäriin tarkistamaan, ettei ole pissavaivoja tms. fyysistä.

      Onko mahdollista, että kun heräätte aamulle, koira aktivoituu ja se pissa tulee eteiseen silloin kun te ihmiset olette vasta nousemassa ylös? Silloin ratkaisuna on ihmisten ripeämpi toiminta aamulla.

      Oman pentuni kanssa tein pitkään niin, että omat vaatteeni olivat sotilaallisessa järjestyksessä odottamassa, että saan ne päälleni 15sekunnissa heti noustuani ja eikun siitä suoraan ulos pennun kanssa. Jos olisin vitkutellut parikin minuuttia, ekat pissat olisivat olleet siellä eteisessä. Pentu on nyt 9kk ja sisäsiisti.

      Sekin on mahdollista että kun ulkoilutatte koirianne samaan aikaan illalla, mäyris ei jostain syystä ehdi tai pysty tekemään tarpeitaan riittävästi jotta kestäisi aamuun asti.

    • mäykkis81

      Mulla ollut samaa ongelmaa pk. mäykkyni kanssa. Pentuna tuli mulle 4 kk:n ikäisenä ja siitä 1,5 v:ksi asti kuseksi isoja lammikoita aina työpäivän ajan ja öisin :/ Viime jouluna olin viikon kotosalla niin pissailut loppui vaikka en tehnyt mitään erikoista eli en vieläkään tiedä miksi se kaikki päättyi. Olin jo hommannut tilavan häkin, jossa koiruli olisi joutunut olemaan työpäivien ajan, nyt se toimii nukkumapaikkana koirilleni öisin :) Oletko kokeillut tilan rajaamista pienemmäksi? Meillä auttoi myös se, koira ei tuntee silloin olonsa turvallisemmaksi.
      Meillä jatkui tuota sisäsiisteyttä puolivuotta, kunnes lähdin viikoksi ulkomaille ja kaverini kävi hoitamassa koiriani. Loman aikana pissailut alkoivat uudelleen, mutta eivät onneksi ole jatkunut kuin silloin tällöin tilanteilla eli pisut on voinut tulla työpäivän aikana. Koira nyt vähän päälle 2 v. ja on tutkittu, ettei vikoja ole.

    • Hallintakouluttaja

      Yleensä aikuinen koira, joka merkkailee öisin/omistajan poissaollessa kuvittelee itsensä johtajaksi ja merkkailemalla reviiriään mielestään dominoi ihmisiä ja muita koiria. Koirasi siis todennäköisesti ei kunnioita sinua johtajanaan vaan pitää ihmisiä kavereinaan, mutta alempiarvoisena. Koira ei välttämättä ole muuten vaikea, mutta yleisesti olisi edullista, jos koiralle tehtäisiin selväksi kuka johtaa ja ketä. Koiran väärä johtajuuskäsitys ilmenee yleensä myös esim. murinana jos koittaa otta lelua/ruokaa pois, hoitotoimenpiteiden tai komentamisen vastusteluna (kynsien leikkaus, korvien putsaus, pesu, pois sohvalta käskeminen), tai holtittomana vieraille koirille rähjäämisenä.

    • Mäykkynen

      Vastaa piskille samalla mitalla, siitä se oppii

    • 17+10

      Se että koira vaeltelee öisin kertoo ylikierroksista harvemmin pidätysvaikeuksista toki sekin voi olla mahdollista. Kerro tarkemmin koiran arjesta usein nykykoirien arki on liikaa ylibuukattu. Monet koirat harrastavat vielä öisinkin koska näin omistaja saa hyvän omantunnon koiranomistajana muiden silmissä sen sijaan miten käyttäisi ihan perus maalaisjärkeä, toinen mahdollisus on se ettei mitäänperusjuttua ole olemassa laisin. Tosin maalaisjärjestä tulisi 2000-luvun malliin kirjoittaa kirja ja sitten elämätapaohjaaja näyttämään miten kirjaa tulisi tulkita. Sellainen on nykyinen moderni maailma ja se koira siinä pysyy samana ja yrittää mukautua. Ihminen se on siinä joka vieraantuu koko ajan eri metodein luontokappaleista. Good luck!

    • 17+15

      Minkä ikäinen rotuinen se leikattu narttu on? Kuulostaa siltä miten koiria on hankittu muttei aika voimat ja oppiminen riitä kahden koiran lauman luomiseen. Nuoret urokset vetävät kierroksia kun naapurien nartut ovat juoksussa ja vaatii omistajalta tiettyä oppia hallita uusi tilanne. Missä ne koirat ylipäätään viettävät aikansa kun te nukutte? Ihmisten tekemät laumat eivät aina skulaa kuten ajattelee ellei ole silmää ja kättä. Sinuna menisin koirinesi sinne taholle livenä jossa taitoa on ja ottaisin oppia sieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      298
      3381
    2. 202
      2931
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      231
      1986
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1415
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      166
      1271
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    Aihe