Delhin hintataso ja ostokset

delhibelly

Tästäkin asiasta on täällä kyllä puhuttu, mutta kysynpä silti, kun useimmat keskustelut suuntautuvat tuonne etelämmän suuntaan...

Eli olen lähdössä reilun viikon päästä Delhiin ja mahdollisesti kultaisen kolmion kaupunkeighin reissaamaan. Eniten aikaa on tarkoitus viettää Delhissä.

Intian halpuudesta puhutaan paljon, mutta olisi kiva saada vähän konkretiaa. Paljonko makasavat esim. valmisvaatteet, sekä paikallisen tyyliset että länsimaiset? Ovatko merkkivaatteet halvempia Delhissä kuin Suomessa - ja onko merkkivaatekauppoja ylipäätään?

Paljonko maksavat esim. verhot ja huivit? Entä mistä intialaistyylisiä vaatteita ja tekstiilejä kannattaisi ostaa?

Olen kuullut Fabindia (tai Fab India?) nimisestä ketjusta. Onko hyvä paikka? Hintataso?

Onko huono idea pakata vain vähän vaatetta mukaan ja ostaa itselleen intialaistyyliset vaatteet paikna päältä? Monet kuulemma tekevät niin, mutta löytyykö vaatteita helposti?

Ja sitten vielä ruokapaikoista. Paljonko maksaa yhden ruokalajin ateria jossakin siistissä mutta ei luksustason ravintolassa? Varmaan on laaja hintahaitari, mutta onko mitään karkeaa keskiarvoa? KAsvisruokaa syömme...

Tässä oli nyt miljoona kysymystä, ei tarvi kaikkiin vastata :) Olen vaan huomannut, että täälläkin kirjoittelee muutama tyyppi, jotka kertovat käyvänsä usein Delhissä shoppailemassa. Otan vinkkejä ilolla vastaan. Kiitos!

4

630

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Delhihän on

      pullollaan hyviä shoppailumestoja. Vaikka Connaught Place, siinä vieressä maanalainen Palika Bazaar ja Ansal Plaza. Edullisin näistä on Palika Bazaar, kallein Ansal Plaza. Connaught Placelta löytää vähän kaikkea, mutta samat tavarat löytyvät myös Karol Baghin valtaisalta hotelli- ja shoppailualueelta jonkin verran halvempaan hintaan.

      Mielestäni yksi must-paikka on Chandni Chowk. Se on perinteinen kaupankäynti paikka, sokkeloisine sivukujineen, jonne ehdottomasti kannattaa lähteä harhailemaan. Joidenkin mielestä Delhistä saa hakea kaoottisempaa paikkaa, mutta itse tykkään shoppailla ja fiilistellä juuri täällä. Täällä sitten saa, ja pitääkin tinkiä! Viime käyntikerrasta n. kuukausi aikaa. Ostospäivän päätteeksi roudasin kamat DHL:lle, ja pistin menemään kuriirilla kotiosoitteeseen. Paketin lähetin keskiviikkoiltana, sunnuntaina olin kotona, paketti tuli perille maanantaina.

      Merkkivaatteet Intiassa ovat 99% feikkejä, tosin ihan hyvälaatuisia, mutta eivät järin halpoja. Niitä voi etsiä esim. CTC Plazalta.

      Mainitsemasi Fabindia on intialaisittain pikkaisen kalliimmanpuoleinen putiikki, eivätkä vaattet ole laadultaan kovin kaksisia. Fabindiasta löytyy myös sisustustuotteita, ja luonnonkosmetiikkaa (

      • Ja lisäys vielä

        tuohon aiempaan kirjoitukseeni: Ei minulla ei ole mitään Delhissä shoppailu-addiktia. Reissaan siellä paljon työasioiden takia, ja samalla tulee tehtyä ostoksiakin.

        Ja kyllä, välillä lennähdän sinne 'pitkäksi viikonlopuksi'(= yleensä 5-6 pvää). Silloin mies jää suosiolla kotiin, ja minän menen moikkaamaan sikäläisiä tyttökavereitani. Nämä päivät on omistettu shoppailulle, leffassakäymiseen, konsertteihin, taidenäyttelyille ja ulkonasyömiselle, eli tehdään kaikkia tyttöjen juttuja. Saatetaan myös lähteä pikapyrähdykselle esim. Jaipuriin, jos joku on vaille vaikkapa sisustustekstiilejä tms.


    • 11+11

      Syyskuussa olimme pari viikkoa Delhissä. Emme mitään erikoista ostaneet, pari pitkähihaista paitaa intian puuvillaa tarttui mukaan, 2-3 euroa/kpl, pitkä hihaton mekko samoin intian puuvillaa, 2 euroa. Koruja, käsirenkaita 20-50 snt kpl. Nahkaiset, käsityönä tehdyt miesten varvassandaalit 4,5 euroa, naisten sandaalit maksoivat 1,50 euroa (100 rupiaa). Teimme ostoksia pääosin basaareista, hotellimme oli Karol Baghissa. Metrolla menimme pari pysäkkiä isolle basaarialuelle (metromatka maksoi 10 snt).

      Tinkiä pitää ehdottomasti ainakin 2/3 hinnasta. Nuo miesten sandaalitkin, pyyntihinta oli 950 rupiaa ja lopullinen hinta 300. Aika sama suhde joka asiassa, myös tuktukissa, taksissa ja riksassa. Kun kääntyy poispäin seuraavaan kauppaan, kyllä hinta putoaa äkkiä.

      Kolmen hengen ruokailu hyvän hotellin ravintolassa leipineen, lihaisine pääruokineen ja jälkiruokineen maksoi n. 1200 rupiaa eli 18 euroa. Harvassa ravintolassa on alkoholioikeuksia eli jos haluaa viiniä tai olutta ruokansa kanssa, täytyy vähän valkata mihin menee. Olut (7,5 dl pullo) maksoi 150-200 rupiaa. Halvemmalla selviää kyllä myös, n. 200 rupiaa normaali ruoka-annos. Ja myös kalliimmalla. Se kallis ei ole yhtään sen parempaa, se tuli todistettua moneen kertaan.

    • Vanhat akat...

      Kiitokset näistä viesteistä, tulostuu mukaan kun perjantaina lähdemme reissun päälle! Pari viikoa ensin muualla ja sitten välipäivät Delhissä ennen Nepalia...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe