Miten aloitan?

N/19.

Heips, tahtoisin saada aseluvan, mutta en ole siis ennen harrastanut mitään aseisiin liittyvää. Olen pitkän aikaa haaveillut, että pääsisi harjoittelemaan ammuntaa, mutta ennen sitä pitäisi kai olla ihan oikea ase? Poliisillekkin pitää ilmeisesti jotenkin todistaa se, että ottaa vakavasti aseharrastuksensa, mutta eihän minulla ole vielä mitään sitä todistamaan..

Olen nyt aika sekaisin.. miten tämä harrastus oikein aloitetaan???

32

1233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -eSa-

      Menet mukaan ampumaseuran toimintaan. Seuroilla on alkeiskursseja, joissa opetellaan perusteet. Alkeiskurssilla ammutaan joko ilmapistoolilla tai kiväärillä, ehkä molemmilla.

      Toki, mahdollisuudet harrastaa riippuvat jonkin verran siitä missä vaikutat.

      Pääkaupunkiseudulla on hiukan vähemmän seuratoimintaa, kuin mitä on esim. keskisessä Suomessa. Tästä nettisivulta, vasemmasta ylälaidasta voit valita alueen Suomesta, mikä on sivulle sopivin:

      http://www.ampumaurheiluliitto.fi/alueet_ja_seurat/

      Siinä on sitten listattu alueen seuroja.

      Noin yleisesti aseista voisi sanoa vielä sen verran, että meillä täällä Suomessa (toisin kuin esim. Yhdysvalloissa) ase hankitaan tarkoitukseen mukaan.

      Jos harrastettu urheilulaji vaatii pistoolin, niin sitten on hankittava sellainen tai jos metsästys vaatii haulikon, niin sitten mennään sellaisella.

      Eikä niinpäin, että halutaan pistooli ja sitten ruvetaan keksimään tekosyitä viranomaisille, että saataisiin lupa pistooliin.

      Lupa-asioista sen verran, että harrastuksen alussa oma ase ei ole tarpeellinen. Ampuma-aseen luvan hakeminen edelleen velvoittaa (käytännössä) jäsenyyteen ampumaseurassa sekä mm. pakollisen psykologisen testin suorittamista kaikilta. Lisäksi vaaditaan ihan paperilla todisteita esim. puoli vuotta jatkuneesta harrastuksesta sopivalla aseella.


      Lyhyissä aseissa, pistooleissa ja revolvereissa siis, lupaprosessi kestää vähintään kaksi vuotta, koska hakijan on ensin harjoiteltava todistetusti laina-aseella kaksi vuotta.

      Lisäksi ikää hakijalla pitää olla 20 vuotta tai enemmän. Kivääreissä ja haulikoissa ikäraja omaan aseeseen on 18 vuotta.

      Oman ilmakiväärin tai ilmapistoolin saa ostaa ilman lupaa kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt.

      • kansallismurhaajat

        Kannattaa muistaa ilmoittaa viranomaisille, jos ihailee sellaisia henkilöitä kuin Simo Häyhä tai Lauri Törni. Näin menetellen lupa irtoaa varmasti.


      • Hämö Siuha
        kansallismurhaajat kirjoitti:

        Kannattaa muistaa ilmoittaa viranomaisille, jos ihailee sellaisia henkilöitä kuin Simo Häyhä tai Lauri Törni. Näin menetellen lupa irtoaa varmasti.

        Ja lupa perusteeseen kirjaat "vaarallinen räiskintäammunta soramontulla", kyllä heltiää lupa vaarallisen järeälle itseladattavalle konekiväärityyppiselle aseelle.


      • SimoHäyhä
        kansallismurhaajat kirjoitti:

        Kannattaa muistaa ilmoittaa viranomaisille, jos ihailee sellaisia henkilöitä kuin Simo Häyhä tai Lauri Törni. Näin menetellen lupa irtoaa varmasti.

        Jaa että kansallismurhaajat? No toivottavasti joku kiihkomuslimi tai ryssänmafioso tappaa sinut tai perheenjäsenesi jos kerran noin vihaat suomea puollustaneita vaatimattomia ja asiallisesti käyttäytyviä sotilaita jotka olivat valmiita uhraamaan henkensä sinunkinkaltaisten ulosteiden puolesta. Toivottavasti saat prolapsin tai hivn.


      • TörniTerroristi
        SimoHäyhä kirjoitti:

        Jaa että kansallismurhaajat? No toivottavasti joku kiihkomuslimi tai ryssänmafioso tappaa sinut tai perheenjäsenesi jos kerran noin vihaat suomea puollustaneita vaatimattomia ja asiallisesti käyttäytyviä sotilaita jotka olivat valmiita uhraamaan henkensä sinunkinkaltaisten ulosteiden puolesta. Toivottavasti saat prolapsin tai hivn.

        Ne kiihkomuslimit ja ryssät puolustaa ihan yhtä vaatimattomasti ja asiallisesti omia juttujaan, ja näkeehän nyt tosta sun viestistäsikin sen, että ketkä ne oikeasti sitä tämän maailman ulostetta ovat; simohäyhät ja heidän fanaattiset ihailijansa. Yhden miehen simohäyhä on toisen terroristi...


    • -eSa

      Lisätään nyt vielä, että jos olet pääkaupunkiseudulla, niin voit käydä kokeilemassa pistooliammuntaa ohjatusti / valvotusti Helsinki Shooting Clubilla:

      http://www.hsc.fi/

      Pakollinen tutustumiskäynti / esittely maksaa 40 euroa. Jatkossa on myös mahdollisuus käydä ampumassa laina-aseella ko. radalla maksusta.


      Jos taas satut olemaan Jyväskylän tuntumasta, niin Armoria tarjoaa hyvää koulutusta ja mahdollisuutta harrastaa (maksullisella) laina-aseella valvotusti ammuntaa:

      http://atc.armoria.fi/

    • jorma1

      Hanki metästyskortti. Sitten voit ostaa vaikka kaapit täyteen kivääreitä ja haulikoita.

    • ressu.

      Liity reserviläisiin. Mukaan pääsee kuka tahansa suomen kansalainen eikä maksa paljoa. Seuroilla on laina aseita ja ampumakoulutusta. Jokaisella ampumavuorolla on ammunnanjohtaja ja muitakin harrastajia, jotka auttavat alkuun. Homma ei ole mitään tiukkapipoista armeijameininkiä vaan rentoa touhua kavereitten kanssa. Kun olet oppinut alkeet ja käynyt muutaman kurssin läpi, niin oman aseen hankkiminen on paljon helpompaa.

      Eli etsi hakukoneella paikkakuntasi reserviläiseuran yhreystiedot.

    • jokintolkkuaseenosto

      Ei reserviläisiin kannata sen vuoksi liittyä että saa luvat omiin aseisiin tai niinkuin tuo "jorma1" väläytti että hanki metsästyskortti niin saa ostaa aseita kaapit täyteen, kyllä mielestäni tuossakin piilee porsaanreikä että hankitaan metsästyskortti siksi että saadaan ostaa aseita,

      Poliisi kysyy aina metsästysseuran jäsenyyttä mutta sekään ei ole pakollista etteikö sitten metsästysasetta saa hankittua vaikka ei metsästäisikään eikä olisi aikomustakaan metsästykseen.

      Poliisilla täytyisi olla keinot ja resurssit valvoa tätä porsaanreikää, eli todistus siitä että käy metsästämässä, joko sellainen todistus hankittava metsästysaseen omistajana ja palautettava joka jahtikausi poliisirekisteriin ja poliisi liittäisi sen ko. aseen luvan yhteyteen.

      Jos ei kuulu metsästysseuraan niin sitten tällainen todistus hankittava siltä joka antaa luvan maillaan metsästää eli esim yksityinen maanomistaja tai metsähallitus. Metsähallitukselta eli villin pohjolan myymä metsästyslupa riittäisi todistukseksi, toki tällaisen luvan voi jättää käyttämättäkin mutta ostamaan ainakin joutuisi.

      Suurin vaiva nähdäkseni olisi juuri aseen omistajalla, poliisille jäisi ainoastaan tiedon kirjaaminen aserekisteriin.

    • kunnonsuomalainen

      Pysyköön vihreet asevastaiset pois täältä ja osallistuvat vaan huumeiden käyttöön liittyvään keskusteluun, näin on näreet.

    • 66 kes 88

      "Olen nyt aika sekaisin.. miten tämä harrastus oikein aloitetaan??? "

      Tuota ei kannata mennä poliisisedälle tunnustamaan. saattaa jäädä harrastukset aloittamatta.

    • vekk

      Itse olen käynyt tuolla HSC:n mestoilla jokusen kerran, mutta olisin kiinnostunut enemmän kivääri ammunnasta, miten mahtaa helsingistä löytyä ratoja/seuroja? Eikä oman aseen hankinta tosiaankaan ole mitenkään pakollista, eikä alkuun edes suotavaa (tai edes mahdollista). Hyvä niin.

      • -eSa-

        Jos kivääriammunta kiinnostaa, niin Helsingissä kannattaa vaikka liittyä Poliisien Ampumaseuran toimintaan mukaan. Mukaan otetaan myös "siviilejä", heillä on myös nuorisojäseniä.

        http://www.pas.fi/

        PAS:n toiminnassa pääset opettelemaan ja ampumaan ratapiekkarilla, heillä on vuorot 50 metrin radalle.


    • Hoitometsästäjä77

      Ampumaharrastuksen voi aloittaa milloin vaan paukuttelemalla ympäriinsä ja räiskimällä esim. räkättirastaita naapurin puista ja harakoita naapurin katolta. Tippuu ilosesti ainakin lintuluodikolla vielä 250 metrin päästäkin. Höyhenet vaan pöllähtää ja rättinä alas kerta laakista. Puoliautomaatilla on mukava vetää naakkaparveen lonkalta. Joskus tippuu kolmekin kerralla kun tuuri sattuu. Ei siinä mitään kummempia lupia tartte olla. Pöllyää ne höyhenet ilman lupiakin ja turhia maksuja.

      • Hoitometsästäjä77. Salli mun nauraa !!!!! Päivän paras:)


    • pelle

      Ei muuta kun osta kunnon ilmapistooli tai -kivääri!
      Sillä mukaan matkaan ja menoks!

    • jokintolkkuaseenosto

      Ei se ihme että moni vaatii aselain kiristämistä ja todellakin paikallaan se taitaa ollakin, on sen verran kahjoa porukkaa jotka aseet saaneet, tosin paljon täällä on myös noita trolleja ja provokaattoreita.

      Itsellänikin aseita useita ja olen sitä mieltä että aselakiin voisi jotain uuttakin tulla kuten tuolla edellä mainitsin, se tosin aina vaikeuttaa meidän metsästäjien ja muiden aseharrastajien aseiden säilytystä, hankintaa yms. mutta jospa se poliisi ammattitaidollaan osaa poimia rehellisen aseharrastajan sekä metsästäjän aselupia anovien viidakosta ja palvelu pelaa kuten on pelannut tähänkin saakka.

    • ruuti haisee

      Osta tehokas ilmakyvääri niin siinä on tarpeeksi asetta ja et tarvi mitään lupia jne. joku 6,35mm tai isompi kaliiberinen rupeaa olemaan jo aivan riittävä.

    • yulma

      vai että oikein kaliiberinen kyvääri, heh. Kaikkia rassukota.

    • vaativa laji

      Eikä se tartte pahvin puhkomiseen olla kuin ilmapistooli, venäläinen baikal IJ(joku) olikohan 46 mallimerkinnän numero?..tarkka ase ja hyvä niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin ampujalle. Halpa ampua tarkkuusammuntaa ja ei vaadi kuin 10-12 metriä ampumatilaa, 10 metriähän on ampumamatka ja pari metriä siihen vielä tilaa ampujalle.

      Pääsee huomattavasti parempiin tuloksiin kuin esim keikkapiippuisella puoliautomaattiaseella 25 metriin mutta monella on juuri se paukauhdus ja rekyyli tärkeämpiä kuin itse ammunta.

    • MOSKVITSH

      Ei kaikesta tarvii paljon maksaa. Ostin asekaupasta pistooliampumataulun, mustia ja valkoisia paikkatarroja. Rautakaupasta hain 12mm:n reikämeistin ja vasaran. Vähän rimaa ja nauloja oli jo kotona. Hitsasin meistin vasaraan kiinni ja aloin "ampumaan...". Hakkasin tällä työkalulla tauluun oikein reilusti paksun pahvin päällä, grafiittiliidulla pyöräytin vähän mustaa reikien sisäreunoihin ja paikkasin taulun muutamaa reikää (kymppejä ja ysejä) lukuunottamatta. Ripustin "ampumataulun" rimakehikkoon näkyvälle paikalle kesämökkeröiseni lähelle. Vaikutus kerrassaan dramaattinen; ei enää siimatukkamiesten buutsien/mopon jälkiä, eikä varkaita! Hehee...

      • MOSKVITSH

        Unohdin mainita, että reikämeistiä kannattaa hiukan tylsyttää...tulee aidomman näköistä "luodinreikää". Tuo 12 mm on kyllä passeli; on vähän niinkuin Desert Eagle pikkusen extraa, kun tässä tapauksessa se ei lisää kustannuksia.


    • Lainkuuliaton

      Kyllä se on niin että suomessa ei ole mitään järkeä hankkia luvallista asetta. Jos jollain hullulla riittää siihen vuosien todisteluun ja lupien hakemiseen energiaa niin eipä siitä paljoa iloa irtoa kun pienikin rike niin luvat ja kalliit aseet viedään vaikka keskellä yötä kotoa.

      Nämä jotka täällä puhuvat että suhteellisen helpoista jutuista niin lienevät hankkineet ne aseet 90 luvun puolella tai ennen ensimmäistä kouluammuntaa. Ihan suosiolla kannattaa luvaton pistooli hommata ja sillä sitten ammuskella jossain hiekkamontulla jos haluaa eikä tarvii pelätä että poliisit tulee kämppää penkomaan rattijuopumuksen tai muun pikkurikkeen takia.

    • eilastenkäsiin

      Pelkurit pelkää että poliisi tulee ja penkoo kämppää ja meidän lainkuuliaisten ei tarvitse sitä pelätä vaikka on aselupia useampia sillä me emme syyllisty rattijuopumukseen eikä muihinkaan pikkurikkeisiin, eipä tuollaisilla pikkurikkeiden sekä rattijuoppojen tarvitse saadakaan aselupaa joten tyytykää vaan vaikkapa muovikuulapyssyyn se on teille ihan sopiva tykki sillä tuollaiset ei edes viitsisi opetetta käsittelemään asetta sen verran hyvin että eivät ampuisi itseään jalkaan.

    • -j-

      Helsingin ympäristössä olevilla ampumaradoilla (SSG Sipoossa, SMY Sipoossa, Mäntsälän ampumarata) järjestetään silloin tällöin yleisiä tapahtumia joissa pääsee valvotusti kokeilemaan ampumista. Radoille voi mennä tutustustumaan ja kyselemään toiminnasta vaikka omaa asetta ei olisikaan. Ainakin SMY:n radalla sipoossa neuvotaan ja opastetaan todella mielellään. SMY:n jäseneksi voi myös hakea kun on käynyt 3 kertaa radalla ampumassa vaikka jonkun kaverin valvonnassa jolla on lupa haulikkoon. Tällöin oman luvan saaminen helpottuu huomattavasti kun on ampumaseuran jäsen.

    • espi2

      ei lasten käsiin, eikä muille junteille!

    • hähäääääps

      Ja tällaisila radoilla ammutaan tietysti ensimmäiseksi maknumilla, 357 tai 44 maknumilla ja opastaja tietysti kehuu että nämä ovat nyt semmosia harjoituspaukkuja, mietoja vaikka onkin maknumlatauksilla olevia jytkyjä.

    • Namu....

      http://www.youtube.com/watch?v=wpW8tZ76XXI
      Tolla on hyvä aloittaa. Pidän siitä kun siitä tulee vähän sellainen palkkatappaja fiilis :D. Maksaa noin 200 euroa. Mulla on kanssa Walther Nighthawk mutta Gamo PT-85 Blowkback Tactical kivempi.

    • Aseet valtiolle

      Ilma aseet ovat ihan oikeita aseita ja niitä saa ilman lupia. Niillä kun kilpailet niin saat ruutiaseitakin... siis jos oikeasti harrastat ammuntaa. Yli puolet suomen luvista on aiheettomia. Harrastajia on alle puolet niistä joilla aseita on.

    • aseita kansalle

      Hei haloo, ei suomessa ole mitään kilpailupakkoa kuakaperkele näin on väittänyt, riittää kun vaan ampuu ei tarvi kilpailla, jotkut älykääpiöt keksii tämmösiä kilpailu lisiä ammuntaan ihan suotta, varmaan tää on sitä samaa DDR:n matkimista missä veli vahtii veljeä ja koko kansa on kätyreinä. Varmaan edellinenkin kirjoittaja on joku "stasin" agentti joka vahtii aseiden määrää ja harrastusta.

    • mets. aseenomistaja

      "aseet valtioille" nimimerkki kirjoitti aivan oikein, juuri näis se on, puolet aseista saisi heti kerätä pois sillä aseita omistetaan ja niillä ei kuitenkaan harrasteta, kilpailupakkoa ei suomessa ole mutta kyllä viranomainen nykyään vaatii aktiivista harrastusta jos meinaa käsi-aseen omistaa ja hallussa pitää. Se on hyvä vaan että aseiden omistajia valvotaan tapahtuipa se viranomaisen puolelta tai sitten vaikka naapurin puolelta.

    • kokardi65

      mitä,mitä kummaa mitä se haittaa vaikka aseen omistaakin vaikkei sillä ammukkaan,se ase kuulkaa kuluu siitä ampumisesta.Näin on näreet,asetta voi aivan hyvin säilyttää kotona vaikkei sillä ammukkaan,hiivattiako se teille kuuluu ammunko aseella vai en

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe