Mökin perustukset

tietämätön

Eli tuli hankittua rantatontti ja olisi tarkotus ens kesänä pystyttää mökki sinne. Mökki tulisi näyttämään jotakuinkin tältä http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-snc6/269944_10150255980209771_3997681_n.jpg Mökki tulee firmalta joka tekee sen hallissa valmiiksi ja se tuodaan kuorma-auton lavalla ja nostetaan paikalleen. Kooksi tulee n.4,5m x 10m. Eli asiaan. Mikä olisi helpoin perustus mökille. Eli edullinen ja helppo mahdollisesti itse tehdä, kun ei tota rakennus alan kokemusta ole juuri lainkaan. Pinta kerros maata pois, sorapatja ja sitten pilari perustus. Luin myös joku aika sitten jostai alan lehdestä näistä ruuvipaaluista. Voiko niillä perustaa ton kokoluokan mökin, ja minkä kokosia ne pitäisi olla ja kuinka tiheässä. Niillä ei ilmeisesti haittasi vaikka maa olisi pehmeää.

35

11676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taas näitä

      ei ilmeisesti haittasi vaikka loppuisi nämä ruuvipaalu mainoksia pohjustavat avaukset?

    • tietämätön

      tää on kyllä harvinaisen paska palsta ku ei ikinä voi saada asiallisia vastauksia :D joo oisin vaa kiinnostunut jos jollai olisi esim. kokemuksia ruuvi paaluista. Ja kyllä mulle pilari perustuski kelpaa jos pääsee helpolla ja halvalla :)

    • perus tuksien tuskat

      Ja paljonko hilloa meni rantatonttiin ja avaimet käteen huvilaan? Ja nyt ajattelit ryssiä koko homman sen tärkeimmässa vaiheessa (perustukset) rahan puutteen takia?
      = Eli edullinen ja helppo mahdollisesti itse tehdä, kun ei tota rakennus alan kokemusta ole juuri lainkaan.

      Ja miten sinä ne ruuvit ajattelit saada paikoilleen ja vielä pysymään omalla tontilla kädettömänä/kokemattomana ?

      = Tee sama kuin mitä teit huvilan kohdalla, tilaa tekijä. Se että kysyt oppeja netissä jättää kolme vaihtoehtoa

      Olet joko

      1. Ei mitään hajua miten rakentaa mutta jos Suoli24:lta löytyisi ohjeet parinsadantuhannen arvoiselle huvilalle jee?

      tai

      2. Ompas tylsää, vedättäisikö ajan kuluksi keskustelupalstalla nettirunkkuja?

      tai

      3. Tuotemainostaja

    • per ustus

      Kivan näköinen mökki, mistä tilasit? Pilariperustuksia suosittelen. Ota tekijä ja ole ite apumiehenä. Materiaalikustannukset ei paljon tee, joten varaa on varmaankin ottaa tekijä, joka osaa tehdä.Anturalaatat ja pilariharkoista kun teette, on nopeaa ja edullista. Maankaivuu ja maa-aineksen kuskaaminen kyllä jonkin verran myös kustantaa.

    • ...............

      Selvitä mökin valmistajalta nyt edes mistä kohdista se pitää tukea ja paljonko pilareille tulee painoa.

    • oijiiuihu

      En kyllä uskaltaisi luottaa noiden ruuvien varaan laittaa mitään muuta kuin esim. kevytrakenteisen katoksen tms. ja silloinkin hyvällä maaperällä. Yksi isohko kivi, ruuvi pysähtyy ja siinä sitä ollaan? Vapaa maa mutta en uskaltaisi noita nopeasti ja edullisesti tyyppisiä tapoja käyttää. Perustukset ovat kuitenkin rakennuksen tärkein rakenneosa. Isojen rakennuksien yhteydessä edellytäisin poikkeuksetta maaperätutkimusta jos noita harkitsee käyttävänsä ja se maksaa jo lähes perustuksien verran, en tiedä?
      Kuvassa pesutilat kiinteällä perustuksella joten voiko tuota tapaa edes harkita?

    • Tyhmä kysymys?

      Saako noita edes käyttää luvanvaraisissa rakennuksissa? Yleensä muotit käydään tarkastamassa ennen valuja mutta miten tuon kanssa menetellään?

    • tietämätön

      Joo eli tontti ei maksanu mitään, tuli yhteismetsän osakkuuden kylkiäisen mahdollisuus vuokrata 30vuoden sopparilla ERITTÄIN pienellä vuosivuokralla. Mökki on katsottu lahdenlomarakenteelta. Ei tilatta, mutta kuvan mökin on joku tilannut ja se oli maksanut noin 20 000e eli yks nolla liikaa tossa parin sadan tonnin huulen heitossa. Tässä yksi sivusto missä on ainakin ihan mökkejä pistetty ruuvipaalujen päälle http://paalupiste.com/fi/referenssikohteet/mökit-ja-talot Ajattelin vaan jos jollain olisi kyseisistä tuotteista kokemusta. Toinen vaihtoehto edelleenkin kuoria pintamaat pois, metrin sorapatja ja siihen pilarit.

      • Heh,

        kerro mistä saa tuollaisen mökin 20:lla kybällä niin pistän tilauksen vetämään heti? Meinaan avaimet handuun ei saa 10:llä tonnilla kuin pienen pihasaunan. Ilman perustuksia, liittymiä, vesiä jne jne jne. Itse duunasin saunan hand made ja 5000 jälkeen lopetin laskemisen mitä materiaaleihin meni valuuttaa. Paitsi että veistot jne. itse, joka h..tin laudanpätkä kilpailuttamalla yms. joten hinta "hiukan" epäilyttää.

        Itse tiedän jo tuon (200 000e) hintaisia rantatontteja joten se siitä huulenheitosta

        Ne säännöt mitä betonivaluille on raudoituksineen jne, tuollainen putkenpätkä ei mene oikein jakeluun miten noita saa käyttää? Mitä jos kysyt alueen rakennusviranomaisilta ensin saako tuollaisia putkenpätkiä käyttää perustamistapana? Miten pitkä historia noilla on takana? Paalutus on tuttua itselle mutta "hiukan" vahvempaa matskua junttaamalla, ei kiertämällä pientä putkea.


      • Pellolle ruuvataan

        Hiukan laittoi ihmetyttämään nuo ruuvipaalureferenssit, kun yhdessä ei ollut nurmikkoa leikattu rakennuksen alta, puhumattakaan pitntamaan vaihdosta?

        Mutta eihän se ruuvipaalu mitään huuhaata ole, niitä käytettään kerrostaloissakin. Paitsi silloin kun rautakangella kierretään mutu-kokoista paalua tutkimattomaan maahan.


    • tietämätön

      Joo en minäkään noihin 100% luottaisi, siksi yritän kysellä :D tonne firmaa jos soitan ni tottakai ne ylistää ne maasta taivaaseen. Tuo mökki on täältä http://www.lahdenlomarakenne.fi/esimerkkeja?func=viewcategory&catid=39 ja tossa on alk. hinta 22800e, mutta uskoisin että hinnasta pystyy tinkimään koska tossa on esim. käytetty ulkoverhouksessa kallista kuningaspaneelia joka on saumaton pitkiltä sivuilta. Itse tyytyisin normi hirsipaneelin johon saisi tulla jatkoja. Ja muutenki ottaisin halvoilla rakennus materiaaleilla ja mahdollisimman ohuilla eristeillä koska ei tulisi käyttöä talvella, tuskin edes hirveen pitkälle syksyyn.

    • q3gb134t

      nuohan on kpl-tavarasta eikä hirttä ja hinta ymmärrettävissä. Halpisjuttuja. Tai oikeastaan kalliita kun materiaalimenekkiä hiukan laskeskelee

      tossa samoilta sivuilta asiaa perustamisesta

      http://www.lahdenlomarakenne.fi/kuvagalleria/43

      Tuollakin on oma pikapilarinsa?? Vuokratontti ja halpa kevyt mökki jotan voi ton ruuvilla asentaa jos maaperä antaa myöten. Tarvitseeko tuollainen muuta kuin irtoharkot nurkkien alle?

    • P orkkana

      Jalasmökki systeemit vuokratontille? Saa viedä mennessään tai saa myytyä kun/jos mielenkiinto loppuu. En ainakaan itse investoisi kiinteään mutta se on oma häpeäni? Tahtoo vaan käydä niin että nälkä kasvaa syödessä ja kohta on liittymät jne? Sitten loppuu vuokra ja tontin omistaja sanoo vie pois tai omistaja olen minä

      Tarkkana noiden valmisjuttujen kanssa. Alkuhinta on alkuhinta, lopullinen voi olla tupla? Ainakin tuo listaus mikä edellisessä tarvikeluettelossa oli, oli se kovasti kovasti puutteellinen.
      Huom! Kannattaa miettiä tod. tarkoin riittääkö kesäversio? Jos käyttöaste kasvaa noiden eristevahvuudet ei riitä mihinkään

    • tietämätön

      Kuivanmaanmökki (300m rantaan) on jo järven toisella puolen, josta 2km veneellä tälle tontille. Se on talviasuttava joten tämä tulisi todellakin vain kesäkäyttöön. Eli minimi eristepaksuudet ja mahd. yksinkertainen rakkene, koska haluan vain edullisesti kivannäköisen mökin jossa voi nauttia järvimaisemista. Tontin kanssa tuskin tulee ongelmia koska soppari tehtiin 30v ja sitä voi jatkaa niin kaun kun tarvis plus siinä on lunastusoikeus eli sen voi ostaa kun sille tuntuu. 30 000e suunniteltu alustavasti budjetiksi. Mökki riittäisi jos tolla 20 000e olisi vain rakenne valmis. Sähkömies suvussa joka tulee vetämään tarvittaessa sähköt. Joku muutaman satasen valmiskeittiö johonkin tuvannurkkaan. En jaksa uskoa että tohon kauheata omaisuutta saa uppoamaan. Kun vaan saisi suuntaa antavia vastauksia alkuperäiseen kysymykseen eli perustusten tekoon.

      • mökkiläinen

        Itselle laitatin -95 perustukset näin: kaivuri kaivoi pintamaata pois noin 1 m.
        sitten pilarikakut betonista ja pilarit päälle. Salaoja ympäri (eristekangas putken ympärille). Sitten soraa kakkujen tasalle ja styroksilevyt pilarien ympäri n. metrin verran ja lopuksi soraa maanpinnan tasolle asti. Tonttimaani on suht kantavaa kuivaa punamulta/savi maata ja on hyvin pilarit pysyneet paikoillaan. Tällä perustustavalla alusta tuulettuu hyvin eikä kosteus haittaa.


    • per ustus

      Osaat varmaan laskea esim. taloon.com tai Byggmaxin hinnastoista tarvikkeille hinnat. Työpalkat on sitten neuvottelukysymys. Tuo 10 000 riittää kyllä tarvikkeisiin ja palkkoihin.
      Tarvitset mökkiin pilarit n. 2, 5 m välein. Helppo tehdä pilariharkoista. 2-3 maan alle, 2-3 maan päälle näkyviin.
      Tarvitset myös anturalaatat, joko valat itse tai ostat kantavalle maalle valmiina anturaharkot.
      Eristettä anturoiden ympärille, styrox tai finnfoam.
      Betonia ja raudoitus pilareihin.
      Salaojiin riittänee mökkioloissa kieppisalaojaputki, 50mm pätkä riittää hyvin. Suodatinkangasta.
      Meillä maansiirtoon meni pari vuotta sitten n. 1000e

      Rakennuslupaan varaat n. 400e

      • rtgdft

        Ei riitä, ottavat mokomat 700€ mutta se sisältää sitten kaikki loppukatselmukset.
        Sitten vielä ennen rakennuslupaa pitää hommata kaikenmaailman asemapiirroskarttoja ja muita naapurin kuulemisjuttuja jne. Kyllä noihin paperihommiin äkkiä uppoo 1000€


      • per ustus
        rtgdft kirjoitti:

        Ei riitä, ottavat mokomat 700€ mutta se sisältää sitten kaikki loppukatselmukset.
        Sitten vielä ennen rakennuslupaa pitää hommata kaikenmaailman asemapiirroskarttoja ja muita naapurin kuulemisjuttuja jne. Kyllä noihin paperihommiin äkkiä uppoo 1000€

        Niin, riippuu varmaan paikkakunnasta. Missä minä rakensin, oli rakennuslupa katselmuksineen ja paikan merkkaamisineen 350,- pari vuotta sitten. Asemapiirrokset toki joutuu usein itse hankkimaan, niihin kyllä tosiaan meni myös 350e.Naapurien kuulemisia ei tarvittu, nehän voi myös hankkia itse, jolloin ei tule kustannuksia yleensä.Mutta joo, kun varman päälle pelaa, niin varaa sen tonnin.


    • kylnepysyy.

      Mun mökki on reikäharkkojen varassa, toinen laita on 30cm korkeudessa ja toinen laita 100cm, elikkä maa on kalteva. Harkkotolppia on 20kpl, ja niiden alla on lapiolla kaivettu n. 30-50cm syvyyteen 40cmx40cm reiät, ja ne on valettu sementtiä täyteen ja harkot päälle. Mökki ollut nyt 26 vuotta ja hyvin on paikallaan pysynyt.

    • tietämätön

      Okei, eli helpoimmillaan voisi sorapatjan päälle laittaa anturaharkot, jonka päälle rupee latomaan pilarharkkoja. Tai eikös noihi anturohin saa nykyään aika käteviä muotteja, johon on helppo upottaa ensimmän pilariharkko oikeaan korkoon. Siinähän voisi esimerkiksi ammattimiestä käyttää siihen ensimmäisen harkon korkoon laittoon asti ja siitä eteenpäin tekee itse. Eiköhän siis johonkin tämänkaltaisee ratkaisun päästä. Kunhan ensiksi sais puut pois tontilta ja kaivinkoneen möyrimään tontin kuntoon.

      • per ustus

        Varmaan näin kannattaa ammattityövoimaa käyttää, oikeaan korkoon saaminen tuntui meilläkin olevan se hankalin juttu.

        Tässä tuli pieni painovirhe "Salaojiin riittänee mökkioloissa kieppisalaojaputki, 50mm pätkä riittää hyvin" tarkoitin tietenkin että 50 metrin pätkä. halkaisija saa olla suurempi kuin se ihan pienin.


    • adfgs

      OIkea perustustapa riippuu maaperästä. Kaiken helpoimmalla pääsee kun tekee pilarianturat ja niiden päälle pilarit harkoilla. Pilarit on helppo saada samaan korkoon ja pienet erot voi korjata vanerilapuilla. Jos joku pilari jostain syystä painuisikin niin noin kevyen mökin saa helposti tunkattua ylös jotta saa pilarin korjattua.

    • toinen aloittelija..

      Meille tulee samankokoinen mökki, tosin pystyrunkoisena, paikallaan tehdään. Valitsin rossipohjan kiertävän sokkelin. En niinkään kantavuus syistä - pilarit oli mietinnässä myös ja olisi käyneet rak.lupaankin.

      Mutta rupesi mietityttämään metsänelävät, joille on pilariperustuksessa avoin reitti pesiä alapohjaan... Kaikenlaisia verkkovirityksiä on tehty niiden varalle, mutta.... Meillä mökin sokkeliin tulee reilusti kissanluukkuja, joihin voi metalliverkot sitten laittaa.

      Bythevei, Mökin talousrakennuksen 25m2 (sis. 1 huone 10m2) teimme pilareille tänä kesänä. Pohjat kaivurilla, soraa ja täryytystä sekä salaojat. Sen jälkeen pilarit valamalla betonista sokleksin valmismuotteihin, joihin valu oli aika kätevä ja korko helppo säätää. Tosin timpuri oli homman varmistamassa ja itse lapiomiehenä, mutta "millilleen" tuli valu kohdalleen ja onpahan jämäkät betonipilarit. Kustannus oli ehkä 1,5-2 kertaa harkkopilarin kustannus, tosin kuran kaataminen muottiin vei varmaankin vähemmän timpurin aikaa kuin muuraaminen korkoon olisi vienyt (?). (En ole markkina mies enkä siis tee mökkiä em. tuotteilla kuitenkaan).

      Vielä sanoisin nykyisellä kokemuksella, että jos jossain kohden haluaa leikkiä rakentajaa ja säästää... niin perutuksista ei kannata aloittaa. Hommaa riittää varmasti ihan niin paljon kuin ehtii tekemään ja opettelemaan muutoinkin. Ne jotka oikeasti osaa, tehkööt - itselleen tai toisille. Ja joka tapauksessahan rak.lupaan sulla pitää olla vastaava suunnittelija ja mestari, joiden kanssa nämä pohdinnat oikeasti kannattaa käydä. Ohjeiden mukaan tekeminen sitten maksaa enemmän, tai vähemmän ja sen voi tehdä itse - tai sitten ei.

    • petonia lisää

      Melkein mökki kuin mökki vaatii nykyään myös erilliset perustuskuvat eli ne määrää miten edetään.
      Perustuksiin taas vaikuttaa tontti ja rakennuttajan mieltymykset eli haluaako umpinaisen sokkelin vai haluaako pilarit, molemmat on tuulettuvalla alapohjalla.

      Eikä se vahvistettu TB-laattakaan ole loppujen lopuksi niin kallis muihin vaihtoehtoihin verrattuna jos paikka on tasainen, kovin epätasaisella paikalla on yleensä pilarit paras ratkaisu.

      Lisäksi hommaan vaaditaan kuitenkin vastaava mestari jonka kanssa kannattaa jutella eri vaihtoehdoista ja pätevä vastaava ei laske kuin muutaman tunnin eri vaihtoehdoista vertailun.

      Oli miten oli niin älkää säästäkö liikaa niistä perustuksista, pilaatte vain koko rakennuksen sillä oli se sitten hirttä tai lautaa.

      • maan tavalla

        Tee perustus sen mukaan, millainen paikka ja maapohja on. Joku kuiva kangasmaarinne ei tarvii kuin ne pilarit joiden alle "valukakut" anturoiksi. Johonkin savikkoon kannattaa sitten kaivautua vähän syvenmmälle ja tehdä anturavalut ja massanvaihdot ja sitten joko pilarit tai vaikka ihan sokkeliperusta kevytharkoista. Ihan "suopohjaan" saattaa nuo ruuvipaalut olla hyviä kun ne voi ruuvata kantavaan pohjaan asti, joka voi olla useamman metrinkin syvyydellä.


      • biilarit
        maan tavalla kirjoitti:

        Tee perustus sen mukaan, millainen paikka ja maapohja on. Joku kuiva kangasmaarinne ei tarvii kuin ne pilarit joiden alle "valukakut" anturoiksi. Johonkin savikkoon kannattaa sitten kaivautua vähän syvenmmälle ja tehdä anturavalut ja massanvaihdot ja sitten joko pilarit tai vaikka ihan sokkeliperusta kevytharkoista. Ihan "suopohjaan" saattaa nuo ruuvipaalut olla hyviä kun ne voi ruuvata kantavaan pohjaan asti, joka voi olla useamman metrinkin syvyydellä.

        Näiden ruuvien kanssa saattaa tulla savimaalla joissain tapauksissa erehdys jos ne ruuvaa liian syvään.
        Usein ok-talo aluleillakin saattaa olla vain 1,5m kovasavea jonka jälkeen tulee "höttöä", sinne kun erehtyy pyörittämään laipat niin mökki on kohta maantasalla.


    • kivi kantaa

      Itselleni tulee ensikesänä vastaavan kokoinen mökki saviselle ja pehmeälle pohjalle.
      Perustus tulee olemaan seuraavanlainen.
      Kuorittu maata pois vajaa metri.
      - suodatinkangas N1
      - hiekkaan n. 20 cm kerros (oikaistu epätasaista pintaa)
      - suodatin kangas KL2
      - 30-40 cm kerros sepeliä 16-32 mm (katkaisee veden nousun ja lisää kantavuutta)
      -suodatin kangas KL2
      - murske 0-32 mm korkoon asti (ei vielä tiedossa)
      - reunavahvistettu laatta
      Tuon sepelin päälle voi nyt ajaa kuorma-auton käydessä lastissa (yli 20t) ja ei painu.

      • bdrty56tu7

        Tuommoinen tulee maksaan ainakin 10 000€!


      • lisää soraa

        Ei paljon paremmin voi enää tehdä eikä tarvitse tulevaisuudessa ihmetellä miksi piha on aina savilillua eikä mökkikään varmasti liikahda.

        Moni vain laskee ne sen hetken kustannukset mutta kukin taaplaa tavallaan ja laittaa sellaiseksi kuin parhaakseen näkee.


    • kivi kantaa

      Suodatinkangas N1 200 m2= 86€, kl2 kangas 450 m2 =n. 196 € (yli puolet jää hiekkarantaan). Hiekka 10€/m3 yht. n. 500€ , Sepeli n. 10€/tn (ajomatka n. 20-25 km) yht. n.1 000. Kaivinkone 75€/h x 2h. koneen siirtomaksu 120 € yht. n. 300. Traktori penkkakoneena 35€/hX 6h yht. n. 200 €.
      Eli kustannukset n. 2 200 € tähän mennessä.
      Murskeeseen menee n. 800- 1 000 €.
      Reunavahvistetun laatan hintaa en tiedä vielä. Betonia menee ehkä n. 6m3.
      Eli ollaan aika kaukana tuosta bdrty56tu7:n 10 000:sta. Mutta kustannukset tietenkin vaihtelevat esim. kuljetusmatkan mukaan ja joutuuko tekemään esim. tietä kuorma-autoille jne.
      Rakentamisessa on se kivaa, että on ainakin 7 oikeaa tapaa rakentaa...

      • jukkis 10

        Moi , kivi kantaa. suodatinkangas, N1 200 neliötä , 86€. Mistä ostit ? kelpais mun pihaan , vielä kerkeää. Kiitos tarkoista hinnoista. mites sinuun sais yhteyttä?


    • Pave 62

      Kuvassa on rossipohja, tee se niin et kadu. Maavaraisissa pitää aina olla läämitys päällä.

      • Anonyymi

        mikäs sähkömökki se on jossa ei oo lattialämmitystä, kattoonko sit:) jos sähkötön niin tulisijoilla


    • perustusten_hinta
    • Anonyymi

      miksi tehdä perustus hiekalle? moreenihiekkamaa.. eikös kuitenki soraa eikä hiekkaa mihkään..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe