Mistä Suomessa saisi ostettua Lontoon metrokartan ?

nopeuttaa

Sellainen nopeuttaisi matkantekoa. Edelleen myös ynnään kahden välillä, oyster cardille ladattua rahaa vai oikein travel cardit, jos paikan päällä on 4 päivää, mutta aktiivista liikkumista lähinnä kahdella täysinäisellä päivällä ja travel cardiinhan on kuulema saanut välillä 2 for 1-tarjouksia , kun ostaa paikan päältä.
Onko totta, että hotelleissa on luteita ym ja suositellaan pitämään matkatavarat vaan laukussa ? Tarvitaanko adapteri hotelleissa ?
Näitä käytännön kysymyksiä, kun matka lähenee...

5

738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lontookoukussa

      Tulosta kartta netistä, tulosta värillisenä A3:lle, niin saat riittävän suuren. Paikan päällä on kätevämpi käyttää niitä pieniä, joita saa metroasemilta. Itse käytin Oysteria, pay as you go. En tiedä, kumpi olisi edullisempi, en rupea sitä niin sentin päälle laskemaan, käyttämäni vaihtoehdo vain oli kätevä. Adapteria joko tarvitaan tai ei, riippuu hotellista. Korkeampitasoisissa on monenmoista reikää seinässä, joten adapteria ei niissä tarvita. Viimeksi olin hurjan hyvässä pikkuhotellissa, jossa sitä kuitenkin tarvitsin.

      En ole ikinä törmännyt luteisiin Lontoossa enkä missään muuallakaan päin maailmaa.

    • tuberules

      Lontoon metrokarttoja löytyy netistä ja jos omistat puhelimen missä on karttapalvelut on kartat aina mukana. Itsellä oli Oyster card 4 pv reissulla. Latasin 30 puntaa sille ja jäi vielä 4 puntaa jäljelle seuraavaa reissua varten (oltiin kyllä koko ajan menossa) En ole törmännyt ötököihin milloinkaan Lontoossa, mutta kuullut olen..Olin heinäkuussa Camden Lock hotellissa oli siisti mutta pienet huoneet, joka on tyypillistä Lontoossa. Tarvitsin adapterin. Olihan mulla mukana myös pieni opaskirja nimeltä Lontoo kartta/Opas. Hyvää matkaa !!!

    • London Walks

      Oppaana voin sanoa, että pay as you go tulee halvemmaksi, koska et koskaan joudu maksamaan kuin korkeintaan päivän travelcardin hinnan. Tietysti, jos tiedät, että olet enemmän kuin 4 päivää ja matkustat joka päivä vähintään 2-3 metromatkaa, kannattaa ottaa travelcard. Tämä säästää vasta siinä vaiheessa kun olet tosiaankin viikon kohteessa. Ideana 7 päivän travelcardissa on se, että saat yhden päivän ilmaiseksi, 14 päivän kortissa 2 ja kuukauden kortissa matkustat "viikonloput" ilmaiseksi.

      Metrokarttoja saa useimmista kirjakaupoista ainakin Helsingissä.

      Katso myös facebook,

      London Walks with Madame

      • tulipa mieleen...

        Hotellillamme on tällainen lisäpalvelu kuin "nopea lähtöselvitys", mitähän tämä tarkoittaa ? Tekeekö sen henkilökunta ja paljonko palvelu maksaa noin ?


    • Lontookoukussa

      Mihin tarvitaan "nopeaa lähtöselvitystä"? Jokin lisäpalvelu, josta maksat turhaan.

      Heathrown lentoaaemalla en ole ikinä törmännyt jonoihin: oikeaan osaan terminaalia vain (muistaakseni se on G, josta Finnair lähtee ja British Airways muistaakseni myös), suoraan automaatille, joita on tyhjänä runsaasti, sitten baggage dropsiin, jossa en ole havainnut jonoja, sitten turvatarkastukseen, nopea sekin.

      Suomeen tarvittaisiin sen sijaan nopea lähtöselvitys: automaatteja kyllä löytyy, mutta kilometrin jono siihen, mihin voi jättä matkatavarat. Jonot on Helsinki-Vantaalta vain siirretty perinteisistä lähtöselvitystiskeistä matkatavaran vastaanottoon.

      Mitä Lontooseen vielä tulee, niin olen tulostanut matskuksi myös erityisesti Time Outin valikoituja sivuja ja myös muita sivuja tarvittaessa. Ne voi sitten jättää paikan päälle, kun niitä ei tarvitse. Toki hotelleista löytyy netti, mutta sivut saattavat olla käteviä kun liikkuu kaupungilla. Lonely Planetin Lontoo-opas on myös kätevä, Mondon muuten ok, mutta alkaa jo sisältää vanhentunutta tietoa. Tuo aiemmin mainittu suomenkielinen kartta/opas on siitä hyvä, että se ei paina paljoa ja kartan saa kätevästi auki haluamastaan kohdasta. Kartta on kuitenkin turhan suppealta alueelta, loppuu kesken eli kyllä kunnon kaupunkikarttakin tarvitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe