Mistä Suomessa saisi ostettua Lontoon metrokartan ?

nopeuttaa

Sellainen nopeuttaisi matkantekoa. Edelleen myös ynnään kahden välillä, oyster cardille ladattua rahaa vai oikein travel cardit, jos paikan päällä on 4 päivää, mutta aktiivista liikkumista lähinnä kahdella täysinäisellä päivällä ja travel cardiinhan on kuulema saanut välillä 2 for 1-tarjouksia , kun ostaa paikan päältä.
Onko totta, että hotelleissa on luteita ym ja suositellaan pitämään matkatavarat vaan laukussa ? Tarvitaanko adapteri hotelleissa ?
Näitä käytännön kysymyksiä, kun matka lähenee...

5

705

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lontookoukussa

      Tulosta kartta netistä, tulosta värillisenä A3:lle, niin saat riittävän suuren. Paikan päällä on kätevämpi käyttää niitä pieniä, joita saa metroasemilta. Itse käytin Oysteria, pay as you go. En tiedä, kumpi olisi edullisempi, en rupea sitä niin sentin päälle laskemaan, käyttämäni vaihtoehdo vain oli kätevä. Adapteria joko tarvitaan tai ei, riippuu hotellista. Korkeampitasoisissa on monenmoista reikää seinässä, joten adapteria ei niissä tarvita. Viimeksi olin hurjan hyvässä pikkuhotellissa, jossa sitä kuitenkin tarvitsin.

      En ole ikinä törmännyt luteisiin Lontoossa enkä missään muuallakaan päin maailmaa.

    • tuberules

      Lontoon metrokarttoja löytyy netistä ja jos omistat puhelimen missä on karttapalvelut on kartat aina mukana. Itsellä oli Oyster card 4 pv reissulla. Latasin 30 puntaa sille ja jäi vielä 4 puntaa jäljelle seuraavaa reissua varten (oltiin kyllä koko ajan menossa) En ole törmännyt ötököihin milloinkaan Lontoossa, mutta kuullut olen..Olin heinäkuussa Camden Lock hotellissa oli siisti mutta pienet huoneet, joka on tyypillistä Lontoossa. Tarvitsin adapterin. Olihan mulla mukana myös pieni opaskirja nimeltä Lontoo kartta/Opas. Hyvää matkaa !!!

    • London Walks

      Oppaana voin sanoa, että pay as you go tulee halvemmaksi, koska et koskaan joudu maksamaan kuin korkeintaan päivän travelcardin hinnan. Tietysti, jos tiedät, että olet enemmän kuin 4 päivää ja matkustat joka päivä vähintään 2-3 metromatkaa, kannattaa ottaa travelcard. Tämä säästää vasta siinä vaiheessa kun olet tosiaankin viikon kohteessa. Ideana 7 päivän travelcardissa on se, että saat yhden päivän ilmaiseksi, 14 päivän kortissa 2 ja kuukauden kortissa matkustat "viikonloput" ilmaiseksi.

      Metrokarttoja saa useimmista kirjakaupoista ainakin Helsingissä.

      Katso myös facebook,

      London Walks with Madame

      • tulipa mieleen...

        Hotellillamme on tällainen lisäpalvelu kuin "nopea lähtöselvitys", mitähän tämä tarkoittaa ? Tekeekö sen henkilökunta ja paljonko palvelu maksaa noin ?


    • Lontookoukussa

      Mihin tarvitaan "nopeaa lähtöselvitystä"? Jokin lisäpalvelu, josta maksat turhaan.

      Heathrown lentoaaemalla en ole ikinä törmännyt jonoihin: oikeaan osaan terminaalia vain (muistaakseni se on G, josta Finnair lähtee ja British Airways muistaakseni myös), suoraan automaatille, joita on tyhjänä runsaasti, sitten baggage dropsiin, jossa en ole havainnut jonoja, sitten turvatarkastukseen, nopea sekin.

      Suomeen tarvittaisiin sen sijaan nopea lähtöselvitys: automaatteja kyllä löytyy, mutta kilometrin jono siihen, mihin voi jättä matkatavarat. Jonot on Helsinki-Vantaalta vain siirretty perinteisistä lähtöselvitystiskeistä matkatavaran vastaanottoon.

      Mitä Lontooseen vielä tulee, niin olen tulostanut matskuksi myös erityisesti Time Outin valikoituja sivuja ja myös muita sivuja tarvittaessa. Ne voi sitten jättää paikan päälle, kun niitä ei tarvitse. Toki hotelleista löytyy netti, mutta sivut saattavat olla käteviä kun liikkuu kaupungilla. Lonely Planetin Lontoo-opas on myös kätevä, Mondon muuten ok, mutta alkaa jo sisältää vanhentunutta tietoa. Tuo aiemmin mainittu suomenkielinen kartta/opas on siitä hyvä, että se ei paina paljoa ja kartan saa kätevästi auki haluamastaan kohdasta. Kartta on kuitenkin turhan suppealta alueelta, loppuu kesken eli kyllä kunnon kaupunkikarttakin tarvitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe