Ostan uuden koneen ensi viikolla

Vanhus man Turusta

sanokaapa nyt asiantuntijat vanhukselle, mistä löydän edullisimman pöytäkoneen?
Ominaisuudet pitää olla
- vähintään 8 GB keksumuisti
- 1000 GB kiintolevy.
Mutta mitä muita ominaisuuksia tarvitsen? Koneen pitää nimittäin olla nopea.

147

4382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Konetta.

      Hintakatto olisi hyvä laittaa niin olisi helpompi ehdotella eri vaihtoehtoja.

      Hankitko koneen kivijalkaliikkestä vai käykö myös verkkokaupasta tilaaminen, jolloin posti tuo koneen?

      Jos jälkimmäiseen kyllä niin lue alle kopioimani viesti eräästä toisesta keskustelusta, koska en jaksa keskellä yötä kirjoitella pitkää viestiä erikseen:

      "Suoraan osista kasaamalla saa laadukkaamman paketin. Me täällä keskustelupalstalla voidaan valita sulle osat, jotka sitten samassa liikkeessä kasataan tietokoneeksi. Tämä ei vaadi sinulta minkäänlaista tietotekniikan osaamista. Näin saat hinta/laatu suhteeltaan TODELLA paljon paremman tietokoneen joka on tehty juuri sinulle sopivaksi, jota voi tulevaisuudessa päivittää helposti. "

      Tässä linkissä olevassa kirjoituksessa on hyvin selkeästi kirjoitettu aiheesta: http://unknownpixels.com/blogi.php?kategoria=tietokoneet&id=15

      Tutustu myös kasauspalveluita tarjoaviin liikkeisiin:
      http://www.silentrig.com/
      http://www.jimms.fi/

      Tämä on siis vain ehdotus.

    • Vanhus man Turusta

      Kiitos. Nuo olivat varteen otettavia vaihtoehtoja.
      Mutta hinta ei kyllä saa mennä yli 500 euron.
      Ja mieluiten ostan liikkeestä, jossa on varmasti asiantuntemuksella valmistetut koneen sisällöt käyttöjärjestelmineen ja tarvittavine ohjelmineen. Windows 7 home premiun...

      • Vanhus man Turusta

        Lisäys:

        Minulla on tässä nykyisessä pöytäkoneessa 150 GB kiintolevy. Keskusmuistin kokoa en osaa etsiä.
        Jos ostaaisin tähän uuden ISON kiintolevyn, niin onko siinä myös keskusmuisti?
        Kun en tiedä näistä tietotekniikoista ...


    • Konetta.

      Okei. Kiintolevyllä ei varsinaisesti ole mitään tekemistä keskusmuistin kanssa. Keskusmuisti on kiinni emolevyssä muistipaikoissa ja kiintolevy on yhteydessä emolevyyn kaapelin välityksellä. Eli ne eivät tule yhdessä paketissa. Kiintolevylle asennetaan ohjelmat ja esim. tallennetaan kuvat. Keskusmuisti sen sijaan on tavallaan näiden asennettujen ohjelmien "käyttömuistia" , jota kulloinkin päällä olevat ohjelmat käyttävät. Kun ohjelmat sammutetaan, tallentuu sen käyttämä tieto keskusmuistista kiintolevylle. 4Gt keskusmuistia riittää nykypäivänä melkein mihin tahansa käyttötarkoitukseen, paitsi raskaaseen kuvankäsittelyyn ja pelaamiseen. Suurempi keskusmuistin määrä ei yleensä tee koneesta yhtään sen nopeampaa.

      Mitä elektroniikka liikkeitä (esim. gigantti) lähiseudultasi löytyy? Niiden sivuilta löytyy yleensä myynnissä olevat tietokoneet, niin voisi tehdä vähän hintavertailua.

    • Vanhus man Turusta

      Kiitos.
      Olen vähitellen pääsemässä sisälle tähän hommaan. Vaikka olen omistanut tietokeen jo yli 10 vuotta, en ole saanut sitä koskaan toimimaan niin kuin olen nähnyt sivujen aukeavan esim. eräässä toimistossa. Ja minulla on sentään 100 Gigan valokuitunopeus. Eikö se pitäisi toimia hyvin?
      Tämä on jo toinen kone minulla. Ensimmäinen hajosi aivan kokonaan. Virukset yms. tuhosivat sen.
      Tämä nykyinen on ollut yli neljä vuotta. Välillä on avannut hyvinkin sivuja. Mutta esim. Facebook ei lataudu kunnolla. Joskus jää jumimaan niin että postun sieltä. Ja se sivun lopetuskin kestää sitten jopa puoli tuntia.

      Käsittelen aika paljon kuvia Pcasa 3 ohjelmalla. Se on hidas latautumaan.

      Mutta siis,
      käsitän nyt, että emollevy on siis eri kuin kiintolevy. Ja kiintolevyssä ei ole keskusmuistia, vaan se on emolevyssä? Oliko se näin?

      Jostain luin, että keskusmuisti on se tekijä, joka eniten vaikuttaa koneen nopeuteen. Onko se niin?

      Menen ensi viikolla Giganttiin katsomaan koneita. Mutta rahaa ei ole laittaa tähän kuin se 500 e. Ja sillä pitäisi saada 8 GB keskusmuistilla oleva kone, jossa on tuhat GB kiintolevy.

      • Konetta.

        Hieman epäilen tuota tarvettasi noin suurelle keskusmuistimäärälle. Se ei todellakaan ole se asia joka ensimmäisenä mielessä kannattaisi lähteä konetta hankkimaan, koska se ei vaikuta suorituskykyyn millää lailla. Vain ja ainoastaan silloin keskusmuistin suuresta määrästä on hyötyä jos sinulla pyörii samalla koneella yhtäaikaa esimerkiksi elokuva, kuvankäsittely ohjelma, jokin tietokonepeli ja internetselain. Keskusmuisti ei tee koneesta yhtään nopeampaa. Keskusmuistia laitetaan tarkoituksella liikaa näihin kaupan valmispaketteihin, koska se hyvä myyntikikka tietokoneista vähän ymmärtäville ihmisille.

        Se mikä oikeasti tekee koneesta nopeamman on prosessori. Prosessori tekee kaikki ne näkymättämöt käskyt, jotta kone toimii halutun laisesti. Kaikki mitä teet, menee prosessorin kautta. Toinen todellinen tietokoneen nopeuttaja on uutta teknologiaa oleva SSD-kiintolevy, jossa ei ole ollenkaan liikkuvia osia, mutta niitä ei vielä tässä budjetissa saada.

        Gigantin tarjonnasta tuohon budjettiin paras kone on tämä:
        http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/poytatietokoneet/ASX1930021/acer-aspire-poytatietokone-x1930

        Siinä ei ole 8gt keskusmuistia tai 1000 gigan kovalevyä. Sen sijaan siinä on todella paljon nopeampi prosessori kuin missään noista muissa tuon hintaluokan gigantin koneissa. Esimerkiksi tuossa vähän kalliimmassa Packard Bellin koneessa on aivan järkyttävän vanha prosessori jolla ei tee mitään.

        Keskusmuistin merkityksen selitinkin jo eli tulet kyllä taatusti toimeen 4gt keskusmuistilla. Vaikka tuossa koneessa ei ole sitä 1000gt kiintolevyä, voit helposti lisätä kiintolevytilaa tulevaisuudessa ulkoisella kiintolevyllä jos sille ilmenee tarvetta. Ne kytketään tietokoneen USB-porttiin ja ovat erittäin helppoja käyttää. 1000 gigan ulkoisia kiintolevyjä saa välillä tarjouksesta 60-70 eurolla.

        Esimerkki ulkoisesta kiintolevystä: http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kiintolevyt/WD2TBELE/wd-elements-2tb-ulkoinen-kiintolevy

        Siinä taas vähän pureskeltavaa.


      • Joopajoo.

        Jos oikeasti nopean koneen haluat niin tässä muutama yksinkertainen vinkki:

        Keskusmuistin määrän lisäksi, sen nopeus merkitsee. Nopeus ilmoitetaan yleensä Mhz lukuna. Mutta tottahan toki määräkin kannattaa maksimoida, koska muisti on nykyään halpaa ja vähintään 4gb sitä kannattaa olla nykyään koneessa kuin koneessa, 8 on varmasti ihan hyvä.

        SSD kiintolevy on ehkä eniten nopeuttava komponentti noin tavallisen nettikäytön kannalta. No ei se netissä selaamista nopeuta, mutta koneen avaamista kylläkin.

        Netissä selailua auttaa muistien lisäksi, prosessori ja näytönohjain, joissa on kohtuullisesti vääntöä pyöritellä nykyäaikasten sivujen joskus jopa varsin raskaita grafiikoita.


      • Eniten siihen suorituskykyyn vaikuttaa käyttämäsi ohjelmat. Laitekomponenteilla on paljon vähemmän merkitystä. Keskusmuistin määrä ja tallennustilan määrä eivät tietenkään vaikuta nopeuteen mitenkään.


      • fasdssds

        Jos käytät konetta pääosin nettiselailuun, kannattaa panostaa SSD-levyyn. Suorittimen ja näytönohjaimen nopeus ei juurikaan vaikuta nettiselailun nopeuteen, kunhan ovat perustasoa. Myöskään muistia ei tarvita 4 gb enempää.
        SSD- levy nopeutta ohjelmien käynnistymistä sillä ne saavat ladattua datansa keskusmuistiin nopeammin. Kannattaa tuottaa räätälöity kone kivijalkaliikkeessä.


    • Kyllä. Juurikin näin. Keskusmuisti sijaitsee emolevylle ja se näyttää kutakuinkin tältä: http://2.bp.blogspot.com/-aGXMuRnSPuk/TuzOsbcruRI/AAAAAAAABWo/v_eZTN8N0Ds/s1600/DSC_0552.JPG

      ( eli kaksi "kampaa")

      Keskusmuisti nopeuttaa aika paljon koneen toimintaa. Tosin melkein kaikissa nykyajan koneissa on vakiona jo riittävästi keskusmuistia ja niissä suurin teho tulee yleensä näytönohjaimesta ja suorittimesta.

      Ja suosittelen myös ostamaan samantien erillinen ulkoinen kiintolevy, jos sinulla ei ole sellaista. Siihen kannattaa tehdä varmuuskopio kaikista tärkeistä tiedostoista, koska koneen oma levy voi hajota koska tahansa ja ainakin minua harmittaisi, jos kaikki lapsuuteni kuvat tuhoutuisivat ikiajoiksi. Muista myös ostaa 3-5 KPL tyhjiä DVD-R levyjä palautuslevyjen tekoa varten. Palautuslevyt kannattaa tehdä heti koneen oston jälkeen, koska niiden avulla voi asentaa Windowsin uudestaan, jos Windowsiin tulee jossakin vaiheessa jokin vika.

    • Vanhus man Turusta

      Voi olla hyvä kone tuo ehdottamasi Acer. Menen katsomaan sitä ensi viikolla, ehkä heti maanantaina.

      Koneen vaihdossa on monta asiaa hoidettavana. Viimeksi yli 4 vuotta sitten vaihtoprosessi kesti parisen viikkoa. Nyt on kaikki omat tiedostot tallessa Soneran Nettiarkistossa. Luulisin osaavani ottaa ne sieltä uudelle koneelle.

      Minulla on ulkoinen muisti, mutta se on todella hankala käyttää. Ensin johto USB porttiin kiinni, sitten odottelua noin 15 minuuttia, että se aukenee. Jokaisen kuvan sinne siirtäminen kestää..... Samoin sieltä taas esiin saaminen ja esim. jakaminen, lähettäminen sähköpostilla. / Kyllä kuvat pitää olla omalla koneella. Ulkoinen muisti on erittäin huono ja hankala keksintö.
      Ajattelin kyllä varata yhden koko päivän siirtääkseni kaikki Omat tiedostot valokuvineen ja videoineen ensin ulkoiseen muistiin; jos siirtyvät päivässä. Kun en oikein luota niiden palauttamiseen Soneran Nettiarkistosta .

      Mutta nyt näillä eväillä taas mennään eteen päin.
      En kuitenkaan vieläkään käsitä, miksi keskusmuistia on toisissa enemmän ja toisissa koneissa vähemmän? Ja mihin se vaikuttaa ellei nopeuteen?

      • Uppmas

        Keskusmuistia on lisää vain sen takia, koska ihmiset luulevat sen nopettavat konetta, vaikka pääasialliset nopeuden lähteet ovat prossu ja nopea käyttöjärjestelmälevy (eli varastolevy jolla käyttöjärjestelmä on).


      • Pääsääntö on se, että tärkeät tiedostot pidetään aina vähintään kahdessa paikassa. 1. Tietokoneen kovalevyllä. 2. Ulkoisella tai jollakin muulla medialla.


      • Konetta.

        Sinun ulkoisen USB kovalevysi täytyy olla jokin maanantaikappale. Itselläni on tälläkin hetkellä käytössä parikin ulkoista kiintölevyä juurikin USB porttiin kytkettynä. Molemmat aukeavat parissa sekunnissa ja 20gt kokoisen valokuva kansion siirtoon menee vajaa kymmenminuuttinen aikaa. Kaikki kuvat ovat minulla myös suoraan käytettävissä ulkoiselta kovalevyltä eikä niitä tarvitse siirtää takaisin koneelle jos haluan esimerkiksi kuvankäsittely ohjelmalla niitä muokata.


      • No se muisti vaikuttaa muistin määrään, ei nopeuteen.

        Nopeuteen vaikutaa eniten ohjelmat.


      • HALUANPELIKONEEN

        ulkoinen muisti on oikeastaan hyvä vaihtoehto.
        Siirtämisen hitaus johtuu yleensä koneesta, tai siitä mitä USB kaapelia käytät.


    • Vanhus man Turusta

      Hmmm...
      Pitäisikö hankkia uusi ulkoinen kiintolevykin? Vai voisiko sekin parantua uuden koneen myötä?

      Olin typerä silloin neljä vuotta sitten, kun en osannut katsoa ostamaani konetta, jossa on vain 150 Gt kiintolewvy. "Tyhmä pää, niin kärsii koko tietokone!"

      Tänään oli Turun Sanomissa ilmoitus NetAnttilan tietokeensta:
      HP Pavillion P6-2040 -keskusyksikkö
      Intel Pentium G 840 -tuplaydinsuoritin
      4 Gt keksusmuisti
      1000 Gt kiintolevy
      Intel HD Graphics -näytönohajin
      Windows 7 ..
      Hinta 429 e.

      Onkohan hyvä kone? Ettei tarvitse heti vaihtaa toiseen.

      • Data hamsteri

        No, monelle käy samanlainen kömmähdys ensimmäistä tietokonetta hankittaessa, kun tietokoneen ominaisuuksiin ei niin paljon laita paino arvoa, vaan kunhan jonkinlaisen koneen hankkii.
        Myöhemmässä vaiheessa syntyy tietokoneelle erilaisia käyttötarkoituksia: kotimusiikkistudio, videoiden editoiminen, valokuvien editoiminen ja muita hyötykäyttö juttuja ja silloin huomaa, et tietokoneen tehot loppuu kesken ja tehokkaamman tietokoneen hankinta olis edessä.

        Tietokoneet kehittyy jatkuvasti ja muutama vuosi taaksepäin ei ollut saatavilla niin tehokkaita tietokoneita, kuin mitä on tällähetkellä saatavilla.
        Jos sillä ajatuksella tietokonetta hankkii, että ostaa kaikkein tehokkaimman tietokoneen, mitä näitä kotitietokoneita on, niin tietokonetta ei pysty ostamaan koskaan, koska tietokoneiden ominaisuudet ja tehot kasvaa jatkuvasti.
        Mutta kyllä näiden myynnissä olevien tietokoneiden tehot riittää hyvin pitkälle.


    • HP Pavilion sarjan koneissa on tavattu kuumenemis ongelmia joten niitä en voi oikein suositella.

      Ulkoinen levy kannattaa ostaa, jos et omista sellaista.

      • Konetta.

        Kannattaa kokeilla sitä vanhaa ulkoista kovalevyä uudessa koneessa. Se voi toimia siinä paljonkin paremmin.

        Tuo Gigantin kone on tuota NetAnttilan konetta parempi.


    • Vanhus man Turusta

      Nimimerkki "Konetta." Miten tämä Anttilan kone on huonompi? Onhan siinä puolet enemmän kiintolevytilaa. Ja on halvempikin. En oikein usko kuumenemisjutuun, että siitä voisi olla haittaa? Mutta en TIEDÄ asiaa.
      Mikä koneiden ero on huonon ja hyvän suhteen?
      Kunpa joku osaisi selittää koneiden konkreettiset erot käytännön tilanteeseen.

      • Konetta.

        Tottakai kuumenemisesta on haittaa. Mitä kuumempana kone käy sitä enemmän se vie sähköä, koska esimerkiksi jäähdytys pyörii kokoajan täysillä. Kyse ei kuitenkaan ole mistään todella suurista summista, vuositasolla ehkä kympeistä. Tärkeämpi seikka on kuitenkin se että kuumempi kone on myös aina herkempi vikaantumaan, koska kuuma kone suuremmassa rasituksessa kuin viileä.

        Gigantin koneessa on vajaan kolmanneksen nopeampi suoritin/prosessori kuin tuossa NetAnttilan koneessa. Tämä seikka on lähes suoraan verrannollinen koneen nopeuteen. Lisäksi Gigantin koneen prosessorissa on useampi säie, joten useamman ohjelman käyttö yhtäaikaa ja esimerkiksi kuvanksittelyohjelmien käyttö on jouhevampaa.


      • arazero13

        Kyllä itellänikin on HP kone ja On kohta vaihtamisen paikka kun on ollut jo 4 vuotta!!!
        Mutta Ei ole Ikinä kuumentunut.


      • konemies
        arazero13 kirjoitti:

        Kyllä itellänikin on HP kone ja On kohta vaihtamisen paikka kun on ollut jo 4 vuotta!!!
        Mutta Ei ole Ikinä kuumentunut.

        Ei Hp pavilion lämpene hyvä jäähdytys siinä, mulla acer aspire 3,5 v vanha se lämpenee toimii kyllä mutta on huomattavasti kuumenpi kuin HP.


      • fourteen
        arazero13 kirjoitti:

        Kyllä itellänikin on HP kone ja On kohta vaihtamisen paikka kun on ollut jo 4 vuotta!!!
        Mutta Ei ole Ikinä kuumentunut.

        Minkähän lainen HP ja minkälainen käyttö?


    • Vanhus man Turusta

      Vaikea valita. Jospa vielä löytyisi tästä hintaluokasta tuon Gigantin koneen versio suuremmalla kiintolevyllä. Kiintolevyn koko on nopeuden ohella on minulle se tärkeä tekijä.

    • Vanhus man Turusta

      NIkha ,'löysin siv uiltasi mielestäni hyvä koneen. Mitä tähän sanovat muut asiantuntijat:

      Asus Essentio CM6730 i3-2120/8 GB/1 TB/G505/Windows 7 Home Premium - pöytätietokone.

      Asus Essentio CM6730 on tehokas pöytätietokone multimediakäyttöön! Järjestelmää vauhdittaa Kahdella ytimellä varustettu nopea Intel® Core™ i3-2120 -prosessori, 8 gigatavua keskusmuistia ja teratavun kovalevy.

      Pelit ja elokuvat kiihdyttää NVIDIA G505 -näytönohjain, jossa on 1 GB omaa muistia. Käyttöjärjestelmänä Windows 7 Home Premium 64 bit. Office Trial -koekäyttöoikeus.
      •Intel® Core™ i3-2120 prosessori (3M Cache, 3.3 GHz)
      •8 GB DDR3 keskusmuisti
      •1 TB 7200 RPM SATA kovalevy
      •NVIDIA G505 1 GB näytönohjain
      •High Definition 7.1 äänikortti
      •DVD Supermulti asema
      •Gigabit Ethernet
      •5.25" paikat: 2 kpl
      •PCI-paikat: 1 kpl
      •PCI-Express -paikat: 3 kpl: 1 kpl x16 ja 2 kpl x1
      •USB-portit: 6 kpl USB 2.0, 2 kpl USB 3.0
      •HDMI- ja VGA-ulostulot
      •Integroitu 6-in1 muistikortinlukija
      •Windows 7 Home Premium 64-bit (Nordic) käyttöjärjestelmä

      Mukana näppäimistö ja optinen hiiri. 24kk nouto/palautus takuu.
      ___________________________________________________

      On se 1000 Gt kiintolevykin.

      • Åbost ollaan

        Ei tuossa mitään isompaa vikaa ole. Jos se on tuo: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/24692/dhscn
        niin hintahan on jo 600 euroa. Siihen hintaan pitäisi kyllä irrota i5-prosessorilla varustettu keskusyksikkö.

        Noihin pöytäkoneisiin voi lisätä kiintolevyjä, jos tila alkaa loppumaan. Periaatteessa parempikin pitää useampi levy samassa koneessa, varmuuskopiointi sujuu näppärästi. Samoin keskusmuistia voi jälkikäteen lisätä, jos kone alkaa hyytyä liian vähäisen muistimäärän vuoksi.


    • YdOj

      Yksi on unohtunut eli ääni. Usein virtalähde käy kuin traktori ja näytönohjain ulvoo sirkkelin lailla. Joskus kiintolevytkin rymistelevät oikein urakalla. Kannattaa tutustua netistä löytyviin vertailuihin. Aina ei hiljainen ole edes kallis. Omaa konetta kasatessa markkinoiden hiljaisin virtalähde oli Verkkokaupan halvin.

      • Tietokoneen ruuvi

        Tietokoneen ääneen ei useinkaan kiinnitetä huomiota, varsinkaan, jos tietokonetta ostaa tavallinen asiakas, jolle tietokone tulee ns. yleiskäyttöön.
        Sen äänekkyyden merkityksen huomio vasta jälkeenpäin toteamuksella, että pitääpäs tämä pönttö kovaa meteliä.
        Tietokoneen äänettömyydellä on suuri merkitys mihin käyttöön tietokone tulee.
        Jos tietokone tulee musiikkistudion keskukseksi, niin äänettömyys on ehdoton edellytys, jollei tietokonetta voida sijoittaa kauemmas äänieristettyyn koppiin.
        Äänettömydellä on merkitystä myöskin elokuvia, nettiradiota, pelejä ja muita juttuja ajatellen, joissa äänellä on merkitystä.
        Ei ole mukava kuunnella, kun tietokone ulvoo vieressä yli 40 desibelin voimakkuudella.

        Kiintolevyistä kannattaa huomioita, että nykyään alkaa oleen saatavissa myös näitä SSD kiintolevyjä, jotka ovat nopeampia ja hiljaisempia.
        Keskusmuistia kannattaa ottaa heti niin paljon, kuin vain on mahdollista 8-16GB, sen 4 GB sijaan, sekin nopeuttaa tietokoneen toimintaa.


      • Tietokoneen ruuvi kirjoitti:

        Tietokoneen ääneen ei useinkaan kiinnitetä huomiota, varsinkaan, jos tietokonetta ostaa tavallinen asiakas, jolle tietokone tulee ns. yleiskäyttöön.
        Sen äänekkyyden merkityksen huomio vasta jälkeenpäin toteamuksella, että pitääpäs tämä pönttö kovaa meteliä.
        Tietokoneen äänettömyydellä on suuri merkitys mihin käyttöön tietokone tulee.
        Jos tietokone tulee musiikkistudion keskukseksi, niin äänettömyys on ehdoton edellytys, jollei tietokonetta voida sijoittaa kauemmas äänieristettyyn koppiin.
        Äänettömydellä on merkitystä myöskin elokuvia, nettiradiota, pelejä ja muita juttuja ajatellen, joissa äänellä on merkitystä.
        Ei ole mukava kuunnella, kun tietokone ulvoo vieressä yli 40 desibelin voimakkuudella.

        Kiintolevyistä kannattaa huomioita, että nykyään alkaa oleen saatavissa myös näitä SSD kiintolevyjä, jotka ovat nopeampia ja hiljaisempia.
        Keskusmuistia kannattaa ottaa heti niin paljon, kuin vain on mahdollista 8-16GB, sen 4 GB sijaan, sekin nopeuttaa tietokoneen toimintaa.

        Käytännössä 8 GT on hyvä keskusmuistimäärä, jos koneella pelataan tai käsitellään kuvia. Muisti ei tule koskaan näissä käytöissä loppumaan ellei tahallaan jätä ohjelmia auki.


    • Vanhus man Turusta

      Åbost ollaan. Hyvä. Kummottis sit jos ei tämmöttis? Heh.

      Kertokaapa joku, mistä löytyy edellä mainitun koneen ominiasuuksilla varustettu parempi, eli mm. i-5 prosessorilla.

    • Konetta.

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13786/dgxrn/Asus-Essentio-CM6730-i3-2120-4-GB-1-TB-G405-Windows-7-Home

      Jos pysytään (tai ainakin melkein) tuossa alkuperäisessä 500 euron budjetissa niin tämä yllä oleva kone on mielestäni paras. Se eroaa tuosta sinun ehdottomastasi 600 euron koneesta ainoastaan siinä että siinä 4Gt muistia ja heikompi näytönohjain. Tehokkaampa näytönohjainta et tule tarvitsemaan, koska et pelaa raskaita tietokone pelejä (muussa käytössä tehokkaammasta näytönohjaimesta ei ole hyötyä) ja neljä gigaa keskusmuistia riittää kyllä tarpeisiisi, kuten on jo monta kertaa sanottu. Muuten tuo on täsmälleen sama kone kuin tuo 80 euroa kalliimpi. Harmittavasti noita vaan ei ole varastossa ollenkaan, joten odottelemaan joutuu muutaman viikon.

      • Konetta.

        600 euron koneella viittasin siis "Vanhus man Turusta" kirjoittamaan Verkkokaupan koneeseen.


    • Vanhuis man Turusta

      Nyt siis ostan tämän nimimerkki "Åbost ollaan" löytämän koneen:
      http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=48928

      ellei nimim. "Konetta" tai muut tuo esiin jotain huonoja ominaisuuksia???
      Siinä ei ole levykeasemaa? Mitä se tarkoittaa? Saahan sillä soitettua ja poltettua CD ja DVD levyjä?
      Mitkä olisivat sen puutteet?

    • Levykeasema tarkoittaa tälläista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Levykeasema

      Eli siihen laitetaan vanhoja "Korppuja" ( Levykkeitä)

      Kyseisessä koneessa on siis sisäinen CD/DVD asema valmiina, eli sillä voi polttaa/kuunnella levyjä.

      Tosin tuon koneen näytönohjain ei ole kovinkaan tehokas. n

    • Vanhus man Turusta

      Taas tuli vanhukselle uusi juttu: Mikä on ja mitä merkitsee näytönohjain? Mistä sen hyvyys näkyy?

    • Wikipediassa on hyvä artikkeli näytönohjaimesta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Näytönohjain

      Esimerkiksi jos näytönohjain on liian tehoton, niin silloin uudet pelit eivät kunnolla pyöri ja ne saattaa pätkiä.

    • Vanhus man Turusta

      Tilasin siis tuon tietokoneen.
      Odotellaan nyt vain, miten nopeasti tulee. Ja katsotaan sitten onko hyvä.
      Kunhgan vaan osaan ottaa sen käyttöön. Muistan viime koneestani, että oli monta ongelmaa , mm. sähköpostin, OutlookExpres, saamisessa toimintaan. Myös ohjelmien uudestaan lataaminen on hankalaa. Joitakin on CD.llä, mm. Nero. Monet ohjelmat ovat netistä ladattuja ilmaisversioita. Mutta esim. kirjoitusohjelmananani käytän Microsoft Wordia vuodelta 2000, jolloin sain sen ensimmäisen ostamani tietokoneen mukana.
      Jospa tästä urakasta sitten vielä selviäisin.
      Yksi hyvä asia tässä on: Eläkeläisvaarina ei luultavasti sitten tarvitse enää koskaan hankkia uutta konetta. Uusi kestää nämä muutamat jäljellä olevat vuoteni, kunhan itse kestän konettani.

      Kiitos suuresti avusta. Kirjoittelen tähän lisää sitten uusista vaiheista kun kone tulee.

    • Word 2000 versiota ei oikein kannata käyttää enää, koska se on vanhentunut. Tämä tarkoittaa sitä, että siinä saattaa olla tietoturva riskejä koska sen tuki on jo monia vuosia sitten lopetettu. Lisäksi se ei välttämättä toimi Windows 7 käyttöjärjestelmässä. ( Etenkin 64-bit versiossa).

      Mutta voin sitten suositella eri ohjelmia ( esim virustorjunta ohjelma) kunhan se aika tulee. Ja tosiaan muistaa ostaa 3-5 kpl tyhjiä DVD-R levyjä, jos sinulla ei ole niitä. Niitä tarvitaan palautuslevyjen tekoa varten, koska nykykoneiden mukana ei tule enää pahemmin Windowsin asennus/palautuslevyä.

    • Vanhus man Turusta

      Kiitos.
      Onkohan uudessa koneessa mitään kirjoitusohjelmaa valmiina?

      Menen huomenna ostamaan DVD levyjä.

      Virustorjunta-ohjelmanani on F-Secure, jonka oheispalveluna on Soneran Nettiarkisto. Mutta miten ja missä vaiheessa laitan sen uuteen koneeseen? Siinä seuraavia probleemia käsittelyyn. Mutta tämä vasta loppuviikosta.
      Nyt toimin vaimon läppärillä.

      • Åbost ollaan

        Kui sää ny simmottis meni hosumaa? Eiks oisis tarvinnu vähä fundeerata ensin? Itse asiassa hyvä kun toimit nopeasti: varastosaldo näytti silloin 7kpl ja nyt on enää yksi jäljellä.

        Vapunen tuossa ansiokkaasti vastailee kysymyksiin, mutta pääsenpä lisäilemään jotakin:
        1. Sähköpostin lukeminen. Outlook Express on jo vanhentunut ohjelma. Sähköpostin lukemiseen sopii joko Mozilla Thunderbird
        http://www.mozilla.org/fi/thunderbird/
        tai sitten siirryt sovinnolla käyttämään selainpohjaista sähköpostia (tässä Soneran):
        https://webmail.inet.fi/cp/ps/Main/login/Login?d=mbox.inet.fi

        2. Kirjoitusohjelma. Windowsin mukana tulee ilmainen Wordpad, joka on ominaisuuksiltaan erittäin rajallinen. Silläkin kirjoittelee ja liittää kuvia tekstiin. Täysin ilmainen vaihtoehto on LibreOffice:
        http://fi.libreoffice.org/
        Ja maksullinen vaihtoehto on Wordin sisältävä Office 2011:
        http://www.microsoft.com/finland/ostaoffice/
        Word 2000 ja Word 2010 eroavat toisistaan niin paljon, että samalla vaivalla opettelee käyttämään LibreOfficen Writer:ia kirjoittamiseen.

        3. DVD/CD-tallennusohjelma Nero. Windows7 osaa jo itse tallentaa levyille ilman apuohjelmia. CDburnerXP on myös yksi hyvä, ilmainen vaihtoehto Nerolle:
        http://www.download.fi/cd_dvd/poltto/cdburnerxp_pro.cfm

        Ellen nyt ihan väärin muista, niin sekä LibreOffice että CDBurnerXP vaativat .net Frameworkin koneelle:
        http://www.microsoft.com/fi-fi/download/details.aspx?id=17851

        Onnea uuden koneen kanssa!


      • Åbost ollaan kirjoitti:

        Kui sää ny simmottis meni hosumaa? Eiks oisis tarvinnu vähä fundeerata ensin? Itse asiassa hyvä kun toimit nopeasti: varastosaldo näytti silloin 7kpl ja nyt on enää yksi jäljellä.

        Vapunen tuossa ansiokkaasti vastailee kysymyksiin, mutta pääsenpä lisäilemään jotakin:
        1. Sähköpostin lukeminen. Outlook Express on jo vanhentunut ohjelma. Sähköpostin lukemiseen sopii joko Mozilla Thunderbird
        http://www.mozilla.org/fi/thunderbird/
        tai sitten siirryt sovinnolla käyttämään selainpohjaista sähköpostia (tässä Soneran):
        https://webmail.inet.fi/cp/ps/Main/login/Login?d=mbox.inet.fi

        2. Kirjoitusohjelma. Windowsin mukana tulee ilmainen Wordpad, joka on ominaisuuksiltaan erittäin rajallinen. Silläkin kirjoittelee ja liittää kuvia tekstiin. Täysin ilmainen vaihtoehto on LibreOffice:
        http://fi.libreoffice.org/
        Ja maksullinen vaihtoehto on Wordin sisältävä Office 2011:
        http://www.microsoft.com/finland/ostaoffice/
        Word 2000 ja Word 2010 eroavat toisistaan niin paljon, että samalla vaivalla opettelee käyttämään LibreOfficen Writer:ia kirjoittamiseen.

        3. DVD/CD-tallennusohjelma Nero. Windows7 osaa jo itse tallentaa levyille ilman apuohjelmia. CDburnerXP on myös yksi hyvä, ilmainen vaihtoehto Nerolle:
        http://www.download.fi/cd_dvd/poltto/cdburnerxp_pro.cfm

        Ellen nyt ihan väärin muista, niin sekä LibreOffice että CDBurnerXP vaativat .net Frameworkin koneelle:
        http://www.microsoft.com/fi-fi/download/details.aspx?id=17851

        Onnea uuden koneen kanssa!

        Hyviä neuvoja! Tuo Net framework ohjelma tulee Windows updaten mukana, jos asentaa kaikki päivitykset. Itse olen käyttänyt paljon Libreofficea ja sillä pystyy hyvin kirjoittamaan asiakirjoja ja se tukee myös kohtuu hyvin Word tiedostoja. Suosittelen, jos et halua ostaa Office 2010 versiota.


    • Siinä voi olla Office 2010 kokeiluversio, joka ei sisällä kaikkia Office 2010 ominaisuuksia ja se sisältää myös mainoksia.

      F-secure kannattaa asentaa uuteen koneeseen vasta sen jälkeen, kun olet poistanut koneen mukana tulevan virustorjunta ohjelman. ( Kokeiluversion). Kahta virustorjunta ohjelmaa ei nimittäin pidä olla yhtäaikaa päällä.

      Nettiarkiston voi ladata täältä: https://download.ob.f-secure.com/sonera.ob.f-secure.com/Sonera Nettiarkisto.exe

      Soneran F-securen täältä: http://www.sonera.fi/media/12fe8129e4577549535af0ac0ce541cccc3a9614/TSF-PSC915-3-signed.exe

      Onko sinulla tallessa näiden lisenssiavaimet esimerkiksi sähköpostissa?

      Tarvittaessa lisenssinumeron voi tarkistaa ja ottaa talteen tämän ohjeen avulla: http://www5.sonera.fi/ohjeet/Sonera_Tietoturva/Lisenssinumeron_tarkistaminen

    • Vanhus man Turusta

      Kiitos noista kaikista linkeistä ja ohjeista. Pitää niitä alkaa sitten uuden koneen tultua noudattaa asia kerrallaan.

      Jostain olen lukenut, ettei tietokone saa olla hetkeäkään ilman virustorjuntaohjelmaa. Muussa tapauksessa se on saman tien virusten saastuttama. Siis fundeeraan,
      että miten siis uskallan poistaa uudesta koneesta siinä olevan valmiin viirusturvaohjelman?

    • Tietokone voi olla vaikkapa vuoden ilman virustorjunta ohjelmaa. ( Itseasiassa osa IT ammattilaisista ei edes läytä virustorjuntaa Windowsissa). Kaikki riippuu ihan tietokoneen käyttäjästä. Haittaohjelmat eivät nimittäin tule itsekseen koneelle vaan syypää on melkein aina koneen käyttäjä. Jos hän lataa ohjelmia tuntemattomista paikoista niin haittaohjelmia voi hyvinkin tulla.

      Eli siis koneessa olevan virustorjunta ohjelman uskaltaa kyllä hyvin poistaa vaikka siinä olisi nettiyhteys päällä.

    • Vanhus man Turusta

      Taas uutta tietoa. Miten tähän vanhaan ja harmaaseen päähän mahtuukin vielä tällaiset tietotekniikan hienoudet.
      Mutta siis tuo virustorjuntaohjelma taitaa sitten olla hanskassa. Ja vihossa on ylhäällä piiitkä rivi F-Securen viirustorjunta-merkkejä, joku lisenssinumerosarja..
      Ongelmia kyllä on edessä aika paljon kun pitää esim. saada itselle sama vanha sähköpostiosoite, joka on vuodesta 2000 ollut Soneran OutlookExpres pp.inet.fi -päätteinen. Joten varmaankin joku voi niissä sitten antaa neuvoja. En nimittäin tahdo vaihtaa sähköpostiosoitettani, joka on ylhäällä ympäri maailmaa levinneissä kirjoituksissani ja kuvissa. Siihen tulee viikoittain palautetta.

      • Åbost ollaan

        Tuosta sähköpostista:

        Mozilla Thunderbird ja Outlook Express ovat molemmat sähköpostin lukuohjelmia. Ts. molemmat ovat vain keinoja käydä omalla sähköpostilaatikolla. Yhtä hyvin siellä sähköpostilaatikolla voi käydä nettiselaimella, jos sellainen vaihtoehto on tarjolla. Wanhaan hywään aikaan puhelinmodeemia käytettäessä sähköpostiohjelmat olivat käteviä: nettiyhteys auki, uusien viestien haku, yhteys poikki, viestien lukeminen ja niihin vastaaminen, yhteys auki, vastausviestien lähetys ja yhteys poikki.

        Outlook Expressin ja Mozilla Thunderbirdin yksi riesa on se, että oletusasetuksilla molemmat käyvät hakemassa viestit sähköpostipalvelimelta ja sen jälkeen poistavat viestit palvelimelta. Siinä tapauksessa ne viestit ovat luettavissa vain ja ainoastaan siltä koneelta mihin sähköpostiohjelma on asennettu.

        Luultavasti helpoin tapa siirtyä Thunderbirdin käyttöön on asentaa se vanhalle koneella ja antaa sen hakea Outlook Expressistä viestit ja sähköpostitilien asetukset. Sen jälkeen Thunderbirdin vientitoiminnolla viedään asetukset ja viestit muistitikulle. Uuteen koneeseen asennetulla Thunderbirdillä tuodaan tuontitoiminnolla tikulta asetukset ja viestit. Tuohon hommaan voi olla jotakin apuohjelmiakin, joilla voi välttyä ylimääräiseltä Thunderbirdin asennukselta. Olen tuon itse joskus tehnyt, mutten yhtä kertaa varten viitsinyt alkaa apuohjelmia metsästämään, kun homma kävi paljon joutuisammin noin.


    • Itse en valitettavasti osaa tarkemmin neuvoa tuosta sähköposti hommasta. Mutta jos tiedät sen osoitteen ja salasanan niin periaatteessa sen pitäisi saada Mozilla thunderbird sähköpostiohjelmaan: http://www.mozilla.org/fi/thunderbird/

      Mutta kun kone on ostettu niin ensimmäinen toimenpide tulee olemaan Windowsin asentaminen loppuun. ( Se on esiasennettu koneelle, eli käyttäjän pitää asentaa se loppuun).

      Tämän jälkeen kannattaa tehdä heti palautuslevyt ennen nettiin kytkemistä tai ohjelmien poistia/asennusta.

    • Mimmottis sää sit

      Kyl se sit siit.
      Et simmottis.
      Kummottis ellei tämmöttis.

    • Voit imuroida netistä OpenOffice -kirjoitusohjelman. Kyllä sillä tekee tavallinen meikämies samat jutut kuin Wordilläkin. Siihen täytyy erikseen asennella tarvittaessa esim. oikolukuohjelmia, niitäkin löytää netistä. Jos on käyttänyt Wordiä täytyy olla vähän pioneerihenkeä löytääkseen vastaavat toiminnot. Ja kannattaa valita RTF mieluumin tiedostomuodoksi kuin se mitä ko. ohjelma ehdottaa, niin kuin kaikki editorit ensimmmäisenä oletusarvoisesti omaansa. Kelpaa teksti Wordiin ja päin vastoin.

      -Pentti

    • Ei Openofficea kannata enää asentaa, koska siitä on kehitetty parempi Libreoffice.. Libreoffice tukee paremmin MS Officen tiedostomuotoja ja lisäksi se on kehittyneempi.

    • Edullisimman etsintä

      Ennen kuin teet sen tilauksen sinne Giganttiin tai verkkokauppa.comiin niin tarkista hinnat Muropaketin hintavertailusta. Gigantti ja verkkokauppa eivät nimittäin ole useinkaan halvimpia vaikka ovat tällaisen mielikuvan luoneet vuosien varrella. Hintavertailu löytyy täältä: http://hintavertailu.muropaketti.com

    • Vanhus man Turusta

      Paljon on mielenkiintoista tehtävää, kunhan se kone ensin tulee. Ihmettelen jo, miksi viipyy.

    • Muistappas Vanhus Man et palomuuri pitää olla aina koneella vaikka virustorjunta olis hetken pois.

    • Ei välttämättä, jos modeemissa on sisäänrakennettu "rautapalomuuri" tai jos Windowsin oma muuri on automaattisesti päällä.

    • Vanhus man Turusta

      Mistä tuollaiset voi tietää, ymmärtää ja osata tehdä?

      Mutta siis, on tullut jo niin paljon kaikkea, että pitää lukea nämä 60 kommenttia sitten uudestaan, kun se kone sieltä joskus tulee.

    • Modeemin käyttöohjeesta. Mutta siitä ei kannata ottaa suurta tressiä. Ei koneelle viruksia tule vaikka palomuuri olisi pois päältä muutamia minuutteja.

    • Juba_1958

      Nörtit täällä vain väittelevät keskenään ihan höpöjä.
      Hnakit koneen, jossa on uudehko suoritin ja mielellään ehkä myös HDMi lähtö jota voi hyödyntää. 4GB keskusmuisti riittää vallan hyvin. Ei niitä softia ja nettisivuja tarvitse olla auki kokoajan kymmeniä. Nyky koneella, kun sivustot aukeavat tuuommoisessa kuitukaistassa vaivattomasti.
      En suosittele myöskään mitään teran kovalevyä koneeseen. Mitä enemään tietoa yhdellä kovolla, sitä enemmän sitä häippäsee bittiavaruuteen, kun se kovo jysähtää. Suosittelen 500Gb-1Tb ulkoista kovalevyä, tai 2 x 500Gb.
      Ulkoiselle kannattaa ottaa tarkka kopio koneen C:asemasta, jos sillä on käyttöjärjestelmä ja ohjelmat.
      Itse olen kasannuut 2000-luvulla kolem konetta - käyttänyt virallisia(lisenssi) ohjelmia ja F-Secure nettiturvaa, eikä koneiden kanssa ole ollut ongelman ongelmaa !! - Käyttiksenä ollu Vista ja heti seiskan ilmestyttyä seiska.
      - NYT kokeilussa on win 8, - koska se on selkeä ja tyylikäs, - muita ongelmia ei ole ollut, muuta kuin kahden näytön kanssa työskentely.

    • Vanhus man Turusta

      Tuli ikävä sähköposti tänään: "Tuote on loppunut maahantuojalta..."
      Siis noin vain peruivat tilaukseni. Ehdottivat kyllä tilalle samoilla ominaisuuksilla olevaa kalliimpaa konetta. Enpä taida enää sieltä lähteestä tilata.

      Nyt olen siis taas nollapisteessä.
      Mielelläni otan vastaan uusia ehdotuksia.

      Nimim. Vapunen ym. antoivat hyviä neuvoja mm. keskusmuistin ja näytönohjaimen suhteen. En kyllä vieläkään ole perillä, mistä tietää näytönohjaimen hyvyyden? Tilaamassani, joka siis ei tulekaan, oli 1.5 näytönohain. Joku silloin sanoi, että parempiakin on.
      Hintaluokka koneellani saa edelleen olla jopa 600 euroa, mutta ei sen yli.

    • Mitä se on?

      Mikä on näyttis? Tarkoittaako se samaa kuin näyttöruutu?

      Yx vaan kysyy.

      • Suosittelen hyvää

        Hp Pavilion P6-2109 pöytäkone maksaa alle 500 euroa.

        Tämä on täydellinen tietokone sinulle. Tietokoneen teho, muistitila ja luotettavuus tekevät siitä ihanteellisen välineen päivittäisiin töihin ja multimediasisältöjen käyttöön.
        HP Pavilion p6 -sarja sisältää nopeammat suorittimet, paremmat grafiikat ja pyöristetyn ulkomuodon. Näiden ominaisuuksien ansiosta valokuvien, elokuvien ja musiikin käsittelymahdollisuudet ovat monipuolisempia ja parempia kuin koskaan aikaisemmin.
        Suosittelen.


    • Ei vaan näytönohjainta. Se on "lyhenne" siitä.

    • Vanhus man Turusta

      Mitä sanovat asiantuntijat tuosta edellisestä ehdotelmasta?
      Minä en osaa sanoa mitään muuta kuin että kyllä se ainakin hinnan puolesta kelpaisi.
      Onko siinä se näytönohjain hyvä? Katsoin, että siinä on kiintolevyllä 1000 GB tilaa. Tämä on tärkeä ominaisuus.

    • Tuossa olisi jo ihan hyvä vaihtoehto. Tosin Windows 8 jakaa käyttäjien kesken mielipiteitä. Osa kuten esimerkiksi minä en pidä sen käyttöliittymästä PC käytössä.

    •   

      Emo: AsRock   Z77 Pro3, LGA1155, Intel Z77, DDR3, ATX    89.40€
      Prossu: Intel   Core i3 3225, LGA1155, 3.3GHz, HD 4000, 3MB, Boxed (Uutuus!)    157.00€
      Muisti: Kingston   43.00€ HyperX 2x4GB, DDR3 1600MHz, CL9    43.00€
      Kiintolevy: Western Digital   1TB Caviar Green, 3.5", IntelliPower, 64MB, Sata3    80.00€
      DVD-poltin: LG   DVD /-RW DL 22x, SATA, Musta, Retail 24.00€
      Kotelo: BitFenix   Merc Alpha, ATX-miditornikotelo, musta 37.00€
      =================================================================
      Yhteensä:        430.40€

      Riippuu käytöstäsi, mutta jollet pelaile pärjäät ihan hyvin integroidulla näytönohjaimella.
      Koneen osaa kasata kuka vaan jonka äo riittää perunoiden keittämiseen.

      • Virtalähde unohtui

        Silverstone 500W, Strider Essential, ATX 2.3, 80 Plus 59.00€

        Hinta yhteensä: 489.40€


      • Töppönen kirjoitti:

        Virtalähde unohtui

        Silverstone 500W, Strider Essential, ATX 2.3, 80 Plus 59.00€

        Hinta yhteensä: 489.40€

        Noi oli Jimm'sin listoilta. Postitus 0€


    • Kiintolevy menee ainakin vaihtoon. Caviar Green sarjan levyt kuluttavat toki vähemmän virtaa mutta suorituskyvyssä ne häviävät esimerkiksi Caviar Blue levyille. Tästähän oli hyvä testi muistaakseni Microbitti/MicroPC lehdessä.

      Itseasiassa Green sarja sopii hyvin "varastolevyksi".

    • Vanhus man Turusta
    • Ihan hyvältä koneelta vaikuttaa. Sitten kun saat koneen niin voin suositella eri ohjelmia.

    • Vanhus man Turusta

      Kiitos Vapunen ym.
      Jospa teen uuden alun tähän plastalle sitten kun kone ensi viikolla tulee. Siellä tilaussivulla oli maininta, että kestää noin viikon. Mitähän tuo noin sana vaan nyt merkitsee? Toivottavsti tulee ensi viikolla.
      Mutta onko siis hyvä jatkaa tässä vai aloittaa uusi?

    • Noin tarkoittanee tuossa sitä, että tarkkaa saapumisaikaa ei tiedetä ja tuo on arvio. ( Tulee siis viikossa tai hieman sen yli). Onko sinulla muuten jo valmiina 3-5 kpl DVD-R levyjä palautuslevyjen tekoa varten? Ne kannattaa nimittäin tehdö heti koneen oston jälkeen.

      Kannattaa jatkaa vaikkapa tässä ketjussa. Seurailen Tietotekniikka palstan aihealueita ja jos tämä ketju nousee, niin tiedän että joku on vastannut tähän.

    • Vanhus man Turusta

      Ok. Tehdään näin.

      Olen ostanut DVD R levyjä 10 kpl. paketin.

    • asdasdasdasdasdasd12

      Ostat kuule Macbook Pro 15" Retina display kaikilla herkuilla ja sillä selvä!

    • Ei tietää tätä.

      Mikä kummajainen se on?
      Ei tietää.

    • tamppioosi

      Ominaisuuksia enemmän kuin tarpeeksi peruskäyttöön. 4 GB keskusmuisti riittää ihan hyvin, suurempi määrä menee hukkaan, parempi on panostaa nopeampaan näytönohjaimeen, joka lisää suhteessa nopeutta enempi KUIN muistin lisääminen.

      HYVÄSSÄ NÄYTÖNOHJAIMESSA ON MYÖS PALJON MUISTIA JA NYKYÄÄN YHÄ SUUREMPI KONEEN TOIMINNOISTA SUORITTAA NÄYTÖNOHJAIN. KONEPAKETEISSA VAIN NÄYTÖNOHJAIN ON SE HUONOIN LENKKI, JOTEN HYVILLÄ OSILLA KONEEN SUORITUSKYKY MENEE HUKKAAN. LISÄKSI TARVITSET NÄYTÖN, JOTEN AIKA KALLIS KONEPAKETTI TULI, ELLET KÄYTÄ VANHAA NÄYTTÖÄ TAI OSTA UUTTA LAADUKASTA NÄYTTÖÄ.

      • Kyllä mulla koneen tarmailu loppui ihan surffikäytössä kun nostin keskusmuistin määrän 4Gb:stä 8Gb:en. Nyt pystyy pitämään useampia välilehtiä ja useampia ohjelmia auki.


      • »HYVÄSSÄ NÄYTÖNOHJAIMESSA ON MYÖS PALJON MUISTIA JA NYKYÄÄN YHÄ SUUREMPI KONEEN TOIMINNOISTA SUORITTAA NÄYTÖNOHJAIN. KONEPAKETEISSA VAIN NÄYTÖNOHJAIN ON SE HUONOIN LENKKI, JOTEN HYVILLÄ OSILLA KONEEN SUORITUSKYKY MENEE HUKKAAN. LISÄKSI TARVITSET NÄYTÖN, JOTEN AIKA KALLIS KONEPAKETTI TULI, ELLET KÄYTÄ VANHAA NÄYTTÖÄ TAI OSTA UUTTA LAADUKASTA NÄYTTÖÄ. »

        ..sanoo hän, joka ei osaa poistaa Caps Lockia :D

        Kerro minulle, mitä aloittajan käyttötarkoituksessa tekee uudella satojen eurojen näytönohjaimella?
        Itselleni riittää 50€ käytetty ohjain kaikkeen käyttöön (en pelaile, kunhan editoin HD-videoita Avidilla). Kalleimmat osat itselläni onkin hyvä TV-monitori (siitähän videot katsotaan eikä tietokoneen näytöltä) ja tarkkailukaiuttimet, sekä sellaiseen asiaan panostaminen, että koneen täytyy olla oikeasti hiljainen.
        Meillä on siis koneelle erilaisia käyttötarkoituksia.

        On aika naurettavaa mennä kertomaan, missä koneiden huonoin lenkki on, koska ihmisillä on erilaisia käyttötarkoituksia.
        - pelaajalla pullonkaulana saattaa hyvinkin olla näytönohjain
        - surffaajalla helpotusta tuo useimmiten pelkkä muistin lisäys
        - kuvankäsittelijä tarvitsee hyvän monitorin
        - videoheebolla on taas toisenlaiset prioriteetit


    • vapunen

      4 GT muistia riittää hyvin nettikäyttöön ja jopa pieneen pelailuun. Jos tökkimistä esiintyy esim pelkästään nettikäytössä niin silloin joko suoritin tai näyttis on liian tehoton.

    • Jarkko L

      noin 50e lisäyksellä olisi saanut 8gt keskusmuistia, kovalevyn laadukkaalla western caviarilla, paljon tehokkaammalla HD7770 näyttiksellä, emolevyllä jossa on myös päivitysvaraa tulevaisuudessa, uudemmalla suorittimella ja 500w virtalähteellä.

      Tämän siis vertasin eri pakettilaskureilla esim. http://ep-atktuki.net/verkkokauppa/elektroniikka/tietokone-pakettilaskurit/rakenna-tietokone-amd-1297.html

      kohtuu uus firma tuo muta tuolta kuulemma saa asennuksen ja kasauksen helposti kaupanpäälle kysymällä, ite muutaman osan tilannu eikä valittamista...

    • No ihan ensiksi tarvisi tietää, että mitä sillä koneella tehdään.

    • Vanhus man Turusta

      Koneella tehdään lähes kaikkea tietokoneella tehtävää työtä:
      - solopankkeilua
      - facebookailua
      - kotisivujen hoitoa
      - elokuvien katsomista
      - videoiden ja CD.levyjen siirtoa ja polttamista
      - surffaïlua
      yms..

      Pelaamista en ole koskaan edes kokeillut.

      Alan tänään valmistella ensin koneelle paikkaa.
      Vanhan koneen tyhjennys ulkoiseen muistiin. Vaikka tiedostot ovatkin tallessa Soneran Netarkistossa.
      Jne..

    • Mitä ajattelit tehdä vanhalle koneelle? Jos ajattelit viedä sen kierrätykseen niin muista ajaa esimerkiksi tämä CDlevylle poltettava ohjelma 3-kertaa läpi: http://www.dban.org/

    • itjoki

      Mainitsemaasi käyttöön olisi riittänyt 500 euron nykyajan peruskonekkin.. Tuolla ylimääräisellä 200 eurolla siitä peruskoneesta olisi tehnyt vieläpä älyttömän nopean ssd-kiintolevyllä.

      En enää muista mitä kautta jälleen kerran eksyin suomi24 palstalle, mutta pettymys tämä taas oli. En löytänyt etsimääni vaan sain älyttömän pään säryn tämän porukan tietoteknisestä osaamisesta ja annetut neuvot lähinnä sattuu.

      Ainoa joka yritti oli nimimerkki Töppönen ja listalta löytyikin pari hyvää vaihtoehtoa. Pientä viilailua ja verkkokaupan vaihto niin tuo anttilan asus jäisi kuin tikku siihen kuuluisaan kasaan jos vertaillaan suorituskykyä ketjun aloittajan kuvaamassa käytössä eli ei pelikäyttöä.

      Anttilan asus varmasti kuitenkin toimii ja pelittää mutta hinta/laatu suhde on aivan kamala mutta eihän se ole tyhmä joka pyytää.

    • epatktuki

      Kiitos jarkko kehuista, ehdottaisin tosin jotain muuta kuten itjoki mainitsi.

      Jos halutaan ns. budjettikone normaalikäyttöön niin siihen kelpaa hyvin halvahko emolevy i3 suorittimella ja halvemmalla näytönohjaimella.

      Mutta, kun aloittaja mainitsi videoiden ja muun materiaalin käytön niin se asettaa pari kysymysmerkkiä.
      Ensinnäkin, SSD-levy on ehdoton jos haluaa nopean koneen. Suosittelen samsung 830 sarjalaisia. Mutta jos 128gb tai reilun 60gb kovot ei riitä käytössä niin sitten joutunee hankkimaan ssd:n käyttöjärjestelmälle ja toisen normaalin kovalevyn rinnalle datan varastoimista varten.(esim. WD caviar sarjalaiset)

      Jos ketjun aloittaja haluaa tarjouksen niin voi ottaa vapaasti yhteyttä, linkki tuosta ylempää jo löytyykin.

    • Vanhus man Turusta

      Niin, siis. Minulla on nyt tämä kone kotona, ja alan illan mittaan laittaa sitä käyttökuntoon.
      Asia kerrallaan.

      Jospa joku nyt voisi sanoa sen ihan ensimmäisen asian? Ja sitten laitan vähitellen jatkojuttuja.
      Vaikea asia minulle on tämä OutlookExpressin saaminen entiseltä koneelta uudelle vanhan sähköpostiosoitteen kanssa, jonka pitää toimia myös uudessa koneessa.

      Mutta aloitan alusta.
      Tulen katsomaan tästä vaimon kannettavasta illan mittaan neuvoja.

    • Vanhus man Turusta

      No nyt olen siinä vaiheessa, että kone on auki. Pääsin myös internetiin.
      En vaan löydä (ja ymmärrä) sitä DVD levyille polttamista? Mistä sellaisen voi aloittaa? Työpöydällä on kyllä joku kuvake nimeltä ASUSDVD. Olisiko se sitä varten?
      Jos laitan nyt tyhjän DVD levyn koneeseen ja klikkaan tuon auki? Räjähtääkö koko toosa? Heh.

      • Vanhus man Turusta

        .. Jatkoa.
        En löydä myöskään mistään tietokoneen sammutuspaikkaa? Ennen se oli vasemmassa alakulmassa, josta sai valita "Sammuta kone". Nyt tässä windows 8. ei ole kai ollenkaan sammutusmahdollisuutta?


      • Jos pääset nettiin niin hae tietoa sieltä. Netti on suurin mahdollinen opas kaikkeen mahdolliseen, kunhan voit muotoilla kysymyksen sopivasti. Esim. Widows 8 sammuttaminen.


    • Vanhus man Turusta

      Tässä tilanteessa nyt siis olen, että ei löydy mistään paikkaa, mistä voisin polttaa ne palautuslevyt.
      Se on seuraavaksi löydyttävä. Muuten en pääse eteen päin.
      Vasta palautuslevyjen polton jälkeen voin alkaa etsiä OutlookExpressiä oletussähköpostiksi, että säilyy entinen osoitteeni.
      Sen jälkeen pitää osata palauttaa tiedostot Soneran nettiarkistosta.
      Ja sitten paaaaljon muuta.
      Sammutusominaisuuden löysin.

      Nyt laitan vanhan koneen paikalle uudestaan, kun pitää katsoa sähköpostit Outlook Expressistä.

    • Vanhus man Turusta

      Yritin katsoa niitä ohjeita, mutta en ymmärrä englantia, joten en saa niistä selvää.

      Sanonpa vaan, että tässä vaiheessa tuntuu Windows 8 vaikealta tuhansien palojen palapeliltä. Kuitenkin sieltä on pilkistävinään jotain selkeää ja ihan hyvääkin. Tähän pitää vaan tottua ja opiskella homma.
      Mikään ei ole ihmiselle liian vaikeaa.

    • Tuossapa ohjeessa on myös suomenkieli mukana..

    • Vanhus man Turusta

      No niinpä olikin. Kun selasin tarpeeksi kauan, niin löytyihän se sieltä. Mutta en kyllä ymmärrä sitä ohjetta. F9 pitäisi painaa että aukenee jokin juttu, mutta sitä en saanut toimimaan.
      Eli edelleen samassa pisteessä.

    • Sitä f9 painiketta pitää siis tuon ohjeen mukaan painaa montakertaa kun käynnistät koneen.

    • BuntuMies

      Kiinnostaisi tietää minkälainen vanha koneesi oli? (rauta/mallinumero ja merkki)

      Jos Win 8 tuntuu liian vaikealta niin vanhaa konetta voisi hiukan siivota niin nopeutuisi. Onko vanha kone ollut aina yhtä hidas? Näillä vanhemmilla Windowseilla (xp,vista,7) taitaa olla tapana hidastua ajan myötä.

      Tuolla ohjetta: http://www.hardware.fi/artikkelit/artikkeli.cfm/opas_tietokone_nopeammaksi

    • Vanhus man Turusta

      Nyt uutta tietoa asiasta.
      En ole onnistunut polttamaan niitä palautuslevyjä. Ja nyt eräs kaveri kertoi, että oli jostain kuullut, ettei sellaisia tarvitse tehdä Windows 8. ollenkaan. Se kuulema tekee ne itse kovalevylle. Voisiko tällainen tieto olla oikea?
      Olen siis edelleen tässä vaiheessa.

    • Voi pitää paikkaansa, mutta se ei auta, jos koneen kovalevy menee joskus rikki niin silloin Windows 8 ei voi palauttaa siltä levyltä.

    • anhus man Turusta

      Kun vaan saisi jostain oikeaa tietoa tästäkin asiasta?

      Mutta nyt on kone käytössäni. Olen tehnyt reksiteröimisen ym. vaiheet kuntoon. Nyt pitäisi saada Outlook Expres sähköpostiohjelma toimintaan. Se tuntuu nyt vanhukselle mahdottomalta. Mutta ehkä saan erään tutun tulemaan Helsingistä, joka osaa vähän auttaa. Hänkään ei vaan tunne Windows 8.

      Eteen päin mennään.

    • öjwer

      Tarttisin hyvän pelikoneen, joka jaksaa pyörittää mun CoDia ja siskon simssejä. Riittääkö tuplaydin vai tarvitaanko 4?

      • epatktuki

        Kyllähän sitä vanhakin kone jaksaa noita pyörittää, kyse on lähinnä siitä miten sen pitää pyöriä?

        Esim. i3 HD7770(halpa yhdistelmä) yhdistelmälläkin pyörii mm. bf3 high asetuksilla ihan mukavasti. Muistaakseni simssi taas vaatii prossulta hieman enemmän mutta ei kuitenkaan niitä määriä kuin esim. bf.

        Ja ratkaseva tekijä tässä on se budjetti, mihin hintaan konetta pitäisi saada?


      • lsfiofs
        epatktuki kirjoitti:

        Kyllähän sitä vanhakin kone jaksaa noita pyörittää, kyse on lähinnä siitä miten sen pitää pyöriä?

        Esim. i3 HD7770(halpa yhdistelmä) yhdistelmälläkin pyörii mm. bf3 high asetuksilla ihan mukavasti. Muistaakseni simssi taas vaatii prossulta hieman enemmän mutta ei kuitenkaan niitä määriä kuin esim. bf.

        Ja ratkaseva tekijä tässä on se budjetti, mihin hintaan konetta pitäisi saada?

        Alle 800


      • epatktuki
        lsfiofs kirjoitti:

        Alle 800

        Jotain tämän suuntaista lähtisin tekemään:
        Emolevy Asrock PRO3
        Suoritin i5-3570K
        Näyttis: HD7770
        8gb Kingston
        Kovalevy1: 128gb SSD
        Kovalevy2: 1tb wb caviar
        Ja kotelosta ja virtalähteestä tinkien antecin kotelo poweri yhdistelmä.

        Paketin plussa ja miinukset:
        Kohtuullinen emolevy
        SSD kovalevy sekä erillinen 1Tb levy

        - huono poweri
        - vakio cooleri

        Mutta toimiva, ja näytönohjaimen joskus päivittämällä saa potkua lisää, kun budjetti sallii.

        Hintaa tällä laskurilla:
        http://ep-atktuki.net/verkkokauppa/elektroniikka/tietokone-pakettilaskurit/rakenna-tietokone-amd-1297.html

        on 791€ kasattuna, ilman käyttöjärjestelmää ja näyttöä kun et maininnut tarvitaanko niitä.


    • minulla olis että tarvisin konetta jolla voisi pelata ja siinä oli noin 1tb kovalevy.
      Olen ajatellut että kun esim Intel® Core™ i3-2120 prosessorissa on 3,3 ghz
      ja jotkut kalliimmat prosessorit ovat monesti sellaisia että niissä on vähemmän gigahertsejä että kumpi minun pitäisi valita pelaamiseen isompi gigahertsinen vai missä on ennemän ytimiä ja niinedespäin

      • epatktuki

        Samat kysymykset kuin yllä eli tärkein pointti on se mikä on budjetti, pitääkö siihen sisältyä näyttö/hiir/näppäimistö/jotain muuta?

        käytännössä intelin tehot voidaan laittaa ihan tehojärjestykseen i3->i5->i7, se mikä on järkevintä missäkin tapauksessa taas on jälleen budjetista kiinni.

        i3:lla "pärjää", i5:llä "ei hätää", i7 "vain jos todella tarvitsee".

        Pääsääntösesti, enemmän ytimiä->enemmän tehoa jos sovellus osaa ne hyödyntää.

        Yllä olevaa pakettia voi hyvin muotoilla omaan käyttöön sen mukaan mikä on budjetti ja koneen käyttötarkoitus tulevaisuudessa(jos kellottaa->parempi jäähy jne.)


      • -Matti-

        Yksi hyvä tapa vertailla prosessoreiden tehoa helposti, on laittaa prossun nimi googleen.

        Ja etsiä tälle sivulle johtava linkki.
        http://www.cpubenchmark.net/

        Siellä on prossujen benchmarkkeja eri ohjelmista, jolloin ne voidaan asettaa jonkinlaiseen järjestykseen ja niitä on hyvin helppo vertailla.

        Samanlainen sivusto löytyy myös näytönohjaimille.

        Mutta kuten edellä sanottiin, riippuu paljon myös pelistä ja ohjelmasta, joko se osaa hyödyntää useamman ytimen prosessoria. Mutta kyllähän suurin osa uusista ohjelmista osaa.


      • konetarttisostaa
        epatktuki kirjoitti:

        Samat kysymykset kuin yllä eli tärkein pointti on se mikä on budjetti, pitääkö siihen sisältyä näyttö/hiir/näppäimistö/jotain muuta?

        käytännössä intelin tehot voidaan laittaa ihan tehojärjestykseen i3->i5->i7, se mikä on järkevintä missäkin tapauksessa taas on jälleen budjetista kiinni.

        i3:lla "pärjää", i5:llä "ei hätää", i7 "vain jos todella tarvitsee".

        Pääsääntösesti, enemmän ytimiä->enemmän tehoa jos sovellus osaa ne hyödyntää.

        Yllä olevaa pakettia voi hyvin muotoilla omaan käyttöön sen mukaan mikä on budjetti ja koneen käyttötarkoitus tulevaisuudessa(jos kellottaa->parempi jäähy jne.)

        Kone max 1300€ Hiljainen pitää olla. Laadukkaat komponentit.
        Pelitehoa rittävästi tulevaisuuttakin ajatellen. Viimeksi ostanut koneen 6v sitten ja nyt olisi aika hankkia uusi.

        mitä kellottaminen tarkoittaa? mihin sillä on vaikutusta? onko kannattavaa päivittää vain yksi osa?
        Eikö konetta voi vain ostaa ja kun se ei enään tehoiltaan ole riittävä vaihtaa koko koneen uuteen? Miksi ei?


    • eljii

      onpas vaatimuksia. Itselläni läppärissä 1 GB rammia, kiintolevy 50 GB

      • --------------------

        "Itselläni läppärissä 1 GB rammia, kiintolevy 50 GB"

        Kyllä se XP:lle riittää, mutta seiskaa en käyttäisi alle 3-4 gigan keskusmuistilla.


    • Vanhus vastaa: älä kysy neuvoja asiantuntijoilta vaan mene lähimpään tietokonekauppaan ja kysy niiltä leslohintaista peruskonetta ja osta se (sen verran kannattaa tehdä filunkia että ei ala kyselemään niiltä, sillä myyjillä on intressi myydä mahdollisimman paljon kovimmalla hinnalla).

    • PPAP2

      Olen myös sitä mieltä, että kannattaa pistää ne jöröt jonoon ja sitten katsella tilannetta tarkemmin. Tarjouksiahan kanattaa pyytää eri paikoista.

    • Jaska(44

      En kyllä pakettikonetta ostaisi ikinä!

      - Pakettikoneet on yleensä rakennettu jonkun tietyn osan ympärille eli niin että "tässä on huikea suoritin" - mutta kaikki muu on pullonkaulana sen tehojen käyttämiseen
      - Tai "Tässä koneessa erillinen tehonäytönohjain" ja sitte on se 2gb keskusmuistia ja celeron suoritin vierellä jollon näytönohjaimella ei tee hevon kukkua
      - Tai, "tässä koneessa 16gb keskusmuistia" ja mitään muuta hyvää siinä ei olekaan
      - JA sitten se kaikkia yhdistävä tekijä, surkea emolevy jonka päivitysmahdollisuudet on huonot
      - JA harvammin on SSD levyä vakiona

      epatk laitto yllä ihan oivan paketin tuohon hintaluokkaan omasta mielestä ja sitä pystyy päivittämään jatkossakin..


      Jos haluaa koneen jolla voi surffata = osta halvin kone kaupasta mitä löydät ja kitkuttele sillä, jos taas haluat koneen joka vastaa hintaa ja saa myös palvelua päälle = osta pakettilaskurilla itse kasattuna tai sitten jostain kasauspalvelun omaavasta liikkeestä jotka tietää mitä tekee.

      Mielipiteitä tähän on varmasti miljoona, muta itsekin joskus koneita työkseni kasanneena tiedän suunnilleen miten kuviot on hyvä hoitaa.

      • --------------------

        Pakettikoneet on rakennettu ensisijaisesti ala-arvoisen ja usein myös vanhentuneen emolevyn ympärille. Ja kuten kaikki tietävät, emolevy on koneen selkäranka ja muut ominaisuudet riippuu siitä. Uudenaikaisella laatuemolla pärjää pidempään, koska niitä pystyy päivittämään paremmin ja kauemmin.


    • ssd1
    • Nörtti452542542

      Tässä kokoonpano, jonka minä hankkisin tuolla budjetilla:
      16GB huippunopeaa(2400mhz) DDR3-muistia: http://www.beesting.fi/sku/3414448/kingston-hyperx-16gb-ddr3-4x4gb-ram-kit-2400mhz-non-ecc-cl11-dimm-xmp/khx24c11k4-16x/muistit/kingston/

      Asusin AMD-prosessorikantainen emolevy: http://www.multitronic.fi/index.php?prod=90-MIBFM0-G0EAY0VZ&ad=hintaseuranta&ad_src=hintaseuranta.fi&ad_content=Asus Crosshair V Formula, emolevy&ad_prodid=595534

      AMD:n 2.8ghz kuusiydinprosessori: http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=54608

      1TB 7200RPM Hitachin kovalevy:http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=65302


      Tämä jos ei kelpaa, niin huhhuh. Hintakin vain 487.63e. Emolevyssä on kyllä tarpeeksi tehokas intergroitu näytönohjain.

    • kraippa

      Itse ostin vuosi sitten koneen Jimms Pc storesta ja on toiminut tosi hyvin! Kone on tarkoitettu pelikäyttöön mutta soveltuu myös hyvin normaaliinnkin työhön. Tässä pari vaihtoehtoa jos haluat Jimmsistä katsoa koneita.
      http://adf.ly/Gb0AY
      http://adf.ly/Gb0Al

    • tietajainsinoori

      No siis olen itse jonkin verran tietokoneen kanssa ollut tekemisissä ja olen tullut siihen tulokseen että rakennetut koneet eivät toimi.

      Joten kaikki itsekoneen rakentavat ovat niitä joilla ei ole varaaa maksaa laadusta...

      Ostin tossa 500e maksavan Thosipa merkkisen koneen mitään vikaa ei ole ollut ja sitä vaan ei saaa jumiin.
      Specist
      1,4 ghz prossu
      12" näyttö
      10 g kovalevy tilaa
      512 mbv muistia
      Näytönohjain on sisänen 3000mb muistia
      230 v poweri
      ja käyttis on windows 8

    • idiootit1

      Tääl on oikeen tietäjiä paikalla:DD

    • 1WINDOWS_XP

      Vanha Win XP tekee kuolemaa, ja olen todennut ettei sitä enää kannata mennä korjaamaan, ostan vain uuden. Kysymys kuuluu, tarvitsen tehokkaan koneen mielellään alle 700 € pennun Simsseille (SIms2 pets ja Sims 3 ja 8 lisäriä.) Vanha kone on siis loppuun rääkätty, eikä sillä saanut töitä hoidettua millään- netti pätki kokoajan.
      En ole mikään asiantuntija, mutta ytimillä on kai joku arvo tässä suhteessa? Riittöökö tuplaydin vai tarvitaanko 4? Jos esimerkkejä voisitte laittaa.

      Kiitos kaunis.

      • 1WINDOWS_XP

        Ainiin, ja pennun toive olisi, että pyörisi parhailla grafiikoilla.


      • 1WINDOWS_XP

        Ja vielä, hintaan sisältyisi ainoastaan se itse kone, ei näyttö, hiiri tms.
        Ja mielellään ei mitään palapelikonetta, kukaan lähipiirissä ei osaa koota niitä :D


    • i5 2500K 4,7 GHz

      1,4 ghz prossu :DDDD

      Ei vittu, hyvä kun pasianssi toimii.

    • Nepaxx

      Moro!

      Osaako joku fiksu neuvoa? Mulla on HP Probook 4430s 4GB, 500GB ja Intel Core 13. Pientä päivitystä haluaisin ja ajattelin kysyä että onko kallista/mahdollista vaihtaa prossu esim i5:een? Koneen kuoressa (saranassa) on pieni klommo jonka ajattelin muutenkin korjauttaa tuttuni tutun kautta, mutta onko prossun vaihdossa järkeä? Itse kone on muuten ihan ok edelleen. Reilun vuoden vanha...

      • Nepaxxx

        Noniin, eli korjaus edelliseen: Eli nykyinen prossu on i3 ei siis tod 13:D


      • Ei läppäreihin kannata mitään prossua alkaa vaihtaa. Niiden jäähdytys on yleensä mitoitettu melko naftisti, vaikka tuollainen Probook ehkä keskimääräistä laadukkaampi on niiltäkin osin. Tehokkaampi prossu laittaa jäähyn koville ja tuuletin alkaa ulista jatkuvasti.


    • Nepaxxx

      Kiitos kommentistasi "TimeandSpace". Jätän vaihtamatta...

    • ihminen.

      hei, 1WINDOWS_XP

      Jos osaat itse kasata koneen niin se kannattaa koska saat sen erittäin paljon halvemmalla. No prosessoriksi vaikka 700 euron hintaluokkaan sopisi vaikka AMD:n neliytiminen FX-4100 3,6 ghz, muistiksi 8gb jos nyt pelaamaan ruvetaan. Sims peleihin ei nyt tarvitse mitään huippu näytönohjainta ultra grafiikoillekkaan, käy siihen vaikka Nvidia Geforce GTX 650.
      Siihen 700 euroon saa itse rakennettuna aikamoisen tehomyllyn jos osaa valita komponentit oikein. Ja jos netti pätkii niin yleensä se vika on netissä.

    • Apuaetsivä

      Auttakaa tietämätöntä.

      Olen jo pitkään etsinyt ''suht'' halpaa pelitietokonetta. Te jotka tiedätte koneista jotakin, niin kertokaahan, soveltuuko tämä:

      http://cdon.fi/kotielektroniikka/gaming_acer_predator_g3620_intel®_core™_i3-3220_8gb_ddr3_1000gb-7.2k-sata_radeon_hd_8760_2gb_win8-22476796

      tietokone vaativaan pelailuun. Sanotaan vaikka, että saisi pyörittää Bf3, Skyrimä ja Gtata. Kiitos jos vastauksia tulee.

      • Tuota BF3 peliä tuo kone ei pyöritä kovinkaan hyvin high asetuksilla.


      • asssssss

        Tuossa sanotaan että pitäisi käydä väylän puolesta.
        http://www.tomshardware.co.uk/forum/344377-15-pcie-card-pcie-slot
        pci express 2.0 korttia voi käyttää pci express 3.0 väylässä, sehän tuossa pc.Ssä kai on.
        Kun sinulla olisi tuo pienikokoinen emolevy, niin onko kotelo myös kovin litteä (joku pöytäkotelo). Pitäisi vielä varmistaa mahtuuko näytönohjainkortti pc:n koteloon.


      • asssssss
        asssssss kirjoitti:

        Tuossa sanotaan että pitäisi käydä väylän puolesta.
        http://www.tomshardware.co.uk/forum/344377-15-pcie-card-pcie-slot
        pci express 2.0 korttia voi käyttää pci express 3.0 väylässä, sehän tuossa pc.Ssä kai on.
        Kun sinulla olisi tuo pienikokoinen emolevy, niin onko kotelo myös kovin litteä (joku pöytäkotelo). Pitäisi vielä varmistaa mahtuuko näytönohjainkortti pc:n koteloon.

        Korjaan:
        em. linkin mukaan ja kysymäsi perusteella vastaus on:
        Myös pci express 3.0 näytönohjainkortti käy emolevylle jossa on vanhempi eli pci express 2.0 väylä.


      • näytönohjain mahtuu
        asssssss kirjoitti:

        Tuossa sanotaan että pitäisi käydä väylän puolesta.
        http://www.tomshardware.co.uk/forum/344377-15-pcie-card-pcie-slot
        pci express 2.0 korttia voi käyttää pci express 3.0 väylässä, sehän tuossa pc.Ssä kai on.
        Kun sinulla olisi tuo pienikokoinen emolevy, niin onko kotelo myös kovin litteä (joku pöytäkotelo). Pitäisi vielä varmistaa mahtuuko näytönohjainkortti pc:n koteloon.

        Kyllä se näytönohjain mahtuu littanaankin koteloon riser cardin avulla. Tässä esim. 660Ti on saatu tungettua muutaman sentin paksuun koteloon, ja vieläpä toimimaan ilman minkäänlaisia tuulettimia heatpipejen avulla:
        http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=14&t=65463&sid=85e94116e05db93d71c9a8e67d60b34a


    • Pakka paskaa.-

      Molemmat ovat paketillisia paskaa.

    • suudiduudi

      Mistä sais mahdollisimman halvan tietokoneen jolla pystyy pelaan minecraftia niin että peli ei pätki niin vaikka että painaa näppäitä ja se tulee sekunttejen päästä ja kannettava.

    • Lanix6

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      223
      1888
    2. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1282
    3. Kohuttu Iida Vainio mursi hiljaisuuden -Näin raskaus vaikutti Farmi-kuvauksissa: "Saattoi ruveta..."

      Ihanaa odotusta, tsemppiä ja voimia Iida! Iida Vainio ja Archie Cruz eli Arttu Kuosmanen asuvat yhdessä Helsingissä ja o
      Suomalaiset julkkikset
      12
      1159
    4. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      80
      1113
    5. Avoin kirje sinulle

      Rakas, Kirjoitan sinulle nyt, vaikka sanat tuntuvat niin vaatimattomilta siihen, mitä sydämeni on kantanut sisällään ni
      Ikävä
      28
      872
    6. Mitä mies teet

      näin iltasella? 👾
      Ikävä
      52
      765
    7. Nainen, jos luet kirjoituksiani

      niin sano minulle jotain?
      Ikävä
      49
      756
    8. Numerosi 3. ja 4.

      viimeinen numero. Ei uskalla muuten.
      Ikävä
      38
      716
    9. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      53
      709
    10. On ikävä häntä

      Ollut pitkän aikaa
      Ikävä
      37
      694
    Aihe