KÄYKÄÄ ENNEN TARJOUSTA PANKISSA!!! PRKL!!

ei nimimerkkiä

Meillä on asunto myynnissä ja olemme saaneet siitä kaksikin tarjousta joista toisen hyväksyimme... mutta... Kun on tullut aika lähteä viemään asiaa eteenpäin, on tarjouksen tehnyt osapuoli määkäissyt ettei heillä ole rahaa, eikä pankki anna lainaa... Laittaa hieman kiehumaan.

Tässä kuitenkin myyvä osapuoli suunnittelee elämää eteenpäin, pitää varata ajat pankkiin, tehdä suunnitelmia vuokra-asuntoa varten ja seuraavaa asuntoa varten ja sitten joku eenokki alkaa määkyä ettei rahaa olekaan vaikka paperille on sopimukset kirjattu... Ei siinä mitään, kaikki suunnitelmat vaan taas jäihin.

Ihan oikeasti, käykää pankeissa neuvotteluja mieluiten vaikka ennen siitä, minkä verran rahaa on saatavissa asuntoon ja sitten vasta kaupoille. Ja ennen tarjouksen jättöä olisi hyvä neuvotella sopimus valmiiksi ja varmistaa pankista, että sen rahan tosissaan saa!!!

12

1438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilkiä opettaja

      On paras asennoitua siihen, että mikään ei ole varmaa ennenkuin rahat on tilillä. Vuokralaisehdokkaita on samaa sukua. Juu haluan vuokrata, ei ole rahaa takuuseen, ei luottotietoja. Kannattaa pitää myynnissä niin kauan, kunnes on varma case.
      Itse sanon halukkaalle vuokralaisehdokkaalle, että asunto on vuokrattavien listoilla niin kauan, kunnes sopimus on allekirjoitettu. Jollei takuuta tule sovittuun aikaan, veloitan ensimmäisen kuukauden vuokran. Ja laitan voudin perään, jollei maksa. Pitää ihmisten oppia vaikean kautta, jollei muuten.

    • Ässä Mix

      Tokihan otitte tarjouksen kirjallisena ja siihen sakon (käsirahan), jonka joutuu maksamaan jos tarjouksesta vetäytyy?

    • 13+18

      Teillä on oikeus vakiokorvaukseen max 4 % kauppahinnasta. Paitsi jos tarjousta ja sen hyväksymistä ei ole tehty kirjallisesti. Jälkimmäisessä tapauksessa suosittelen ammattiavun käyttämistä asunnon myynnissä, jos nämä yksinkertaiset perusseikat eivät ole selvillä.

      • Varovaisuutta

        Otapa huomioon, että kiinteistökauppa ei ole sitova ennen kuin se on tehty säädetyssä järjestyksessä (Maakaari). Siihen ei siis päde samat juridiset seikat kuin asunto-osakkeen kauppaan. Jos esim. tarjousta ei ole tehty samassa juridisessa muodossa kuin varsinaista kauppaa (käytännössä esisopimus, jonka kaupanvahvistaja vahvistanut), ostaja- ja myyjä voi vetäytyä kaupasta.

        Pelkkä kirjallinen tarjous ei siis kiinteistökaupassa riitä sitomaan myyjää/ostajaa.
        Asunto-osakekauppa onkin irtaimen omaisuuden kauppaa ja siinä kirjallinen tarjous on sitova. Vahingonkorvauksen hakeminen käräjien kautta sopimusrikosta onkin sitten oma juttunsa.


    • haamuostajatkuriin

      Aivan niin!!!
      Miksi ihmeessä asuntokauppojen laki ei voi olla sama myös kiinteistökaupassa mitä tulee tarjousten jättämiseen???!

      Meidän talokaupoissa, ensimmäinen tarjous hyväksyttiin mutta oho, sitten yhtäkkiä PANKINJOHTAJA kuulemma perui heidän lainalupauksensa. Mahdollista toki, mutta heijjjjj aika paksua! (eivät kuitenkaan vaivautuneet hakemaan lainaa toisesta pankista :) gotcha! )

      Seuraavalla kerralla oli jopa laina-asiat kunnossa, mutta neljä päivää siitä kun ostotarjous hyväksyttiin mieli muuttui ja ostajat päättivät tarjota toisesta kohteesta. Meillä oli kauppapäivät ja asiat pankin kanssa sovittuna yms.yms. että kiitos vaan \/itusti!

      Ostaja hyvä: Jos tykästyt johonkin taloon, odota muutama päivä niin rauhotut ja selviät hurmoksesta.
      Sen jälkeen jos vielä tuntuu ks.talo kivalle, tarjoa, ja tässä vaiheessa unohda ne muut uudet kohteet mitkä tulevat myyntiin sillä AINA tulee lisää taloja myyntiin. Ei ne mihinkään lopu. Jossakin vaiheessa se ostopäätös vaan täytyy pitää.

      Tsemiä kaikille taloaan myyville, jotka ovat näistä eipäs-juupas-ostajista joutuneet kärsimään.

    • Eikös kirjallisen tarjouksen tehnyt ostaja joudu aina korvaamaan jotain myyjälle ja / tai välittäjälle?

      • ...

        Asunto-osakekaupassa sopimuksen (eli kirjallisen hyväksytyn ostotarjouksen) mukaan.

        Kiinteistökaupassa vain todelliset välittömät kulut ilmoittelusta, esittelyistä yms. kaupan järjestelyihin liittyvistä asioista.


      • ... kirjoitti:

        Asunto-osakekaupassa sopimuksen (eli kirjallisen hyväksytyn ostotarjouksen) mukaan.

        Kiinteistökaupassa vain todelliset välittömät kulut ilmoittelusta, esittelyistä yms. kaupan järjestelyihin liittyvistä asioista.

        "Kiinteistökaupassa vain todelliset välittömät kulut ilmoittelusta, esittelyistä yms. kaupan järjestelyihin liittyvistä asioista"

        Eli kun kaupan peruu, niin välittäjälle välitypalkkion verran -vaikkakin voi edelleen myydä kiinteistöä...


      • RipsaK kirjoitti:

        "Kiinteistökaupassa vain todelliset välittömät kulut ilmoittelusta, esittelyistä yms. kaupan järjestelyihin liittyvistä asioista"

        Eli kun kaupan peruu, niin välittäjälle välitypalkkion verran -vaikkakin voi edelleen myydä kiinteistöä...

        No ei, välityspalkkio ei niihin kuluihin kuulu, sama koskee ajanmenetystä ja mielipahaa. Muutaman satasen voi pahimmillaan joutua korvaamaan.

        Välittäjälle tietenkin syntyy palkkio-oikeus useimmissa tapauksissa kun myyjä hyväksyy tarjouksen (asian täytyy olla määriteltynä toimeksiantosopimuksessa, laki ei sitä automaattisesti anna), mutta en ole koskaan kuullut tapauksesta jossa ostaja olisi vetäytynyt kiinteistökaupasta, mutta välittäjä kutenkin laskuttanut palkkion myyjältä. Sellaisessa tilanteessa etsitään uusi ostaja, ja laskutetaan palkkio toteutuneesta kaupasta. Sen sijaan palkkio pääsääntoisesti laskutetaan jos myyjä vetäytyy kaupasta, ainoana poikkeuksena kaupat jossa onstaja on niin hankala että välittäjän on suositeltava kaupan perumista.

        Tilanne helpottaa näillä näkymin suurimassa osassa kiinteistökauppoja 1.11.2013. Silloin siirrytään sähköiseen kaupanvahvistukseen, eli melkein kaikissa kaupoissa voidan tehdä sitova esisopimus samana päivänä kun tarjous on hyväksytty. Muutamia poikkeuksia on, eli esim. kuolinpesien kohdalla järjestelmää ei voida käyttää.


    • uteliasxx

      " Muutamia poikkeuksia on, eli esim. kuolinpesien kohdalla järjestelmää ei voida käyttää. "

      Lueskelin täällä eri ketjuja, ja tässä kun nyt mainitaan että kuolinpesien,
      niin tuli mieleeni, että

      mitä kaikkea pitää huomioida sitten, jos on tekemässä kauppoja
      kuolinpesän kanssa

      ???

      • uteliasxx

        kukaan ei ole näköjään vastaillut kysymykseeni.
        Onkohan kuolinpesä/perikunta kauppoja jossakin käsitelty tarkemmin,
        laittakaa vinkkiä tähän jos on.


    • hmmm...

      Möimme viime keväänä rivarimme ja törmäsimme samaan ongelmaan. Tuli hyväksyttäviä tajouksia mutta tyssäs siihen että aikaisempi saatu lainalupaus ei uusittu. Pankit kiristivät lainan antoa ja lainalupaukset ainakin viime vuonna voimassa 2-4 viikkoa.Eli erittäin lyhyt aika ostajalle joka etsiskelee asuntoa. Meilläkin oli pitempään tiedossa tuleva asunto mutta jouduimme kolme kertaa käymään pankissa varmistamassa että lainaa vielä tulee. No tulihan se ja nyt uudessa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe