Iso kivitalo

vihovivov

Mikähän siinä on kun nykyiset kivitalot ovat niin kovin pieniä. Ei taida nykyään saada rakentaa yhteentasoon 300m2 pääkaupunkiseudulle?

7

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • II

      Tottakai saa!
      Ei sitä mikään estä.
      Kaavat estävät rakentamasta tiettyä kerroslukua enempää kerroksia.
      Mutta erittäin harvoin kaava estää rakentamasta yksikerroksista ja pakottaisi kaksikerroksiseen. Muistaakseni II tolpat on alleviivattu tai jotain sellaista erikoismerkkiä, jos kerrosluku ei saanut olla pienempi kuin maksimiluku.

      • hgsgiu

        Ei tunnu löytyvän. Tuollaista n. 200m2 ja 3 kerroksessa tuntuu löytyvän. Eihän tuollaisessa kerrostalossa ole mitään järkeä.


      • II
        hgsgiu kirjoitti:

        Ei tunnu löytyvän. Tuollaista n. 200m2 ja 3 kerroksessa tuntuu löytyvän. Eihän tuollaisessa kerrostalossa ole mitään järkeä.

        Löytyvän mitä?
        Tonttia, mille saa rakentaa 300m2?

        Kysyit ihan selvästi, että eikö saa rakentaa?
        Nyt puhut siitä että sellaisia taloja ei löydy - kaksi ihan eri asiaa.

        Siinä olet aivan oikeassa, että asunnon jakaminen useampaan kerrokseen ei yleensä ole järkevää. Ainoastaan jos haluaa lapset pois tieltä yläkertaan, niin sitten, muuten ei.


    • Rakentanut 2005

      Oiskohan asialla jotain tekemistä tonttien koon ja ihmisten maksukyvyn kanssa. Lisäksi harva kokee tarvitsevansa noin paljon lääniä.

      Tyypillinen okt tontti etelä-suomessa lienee noin 1000 m2 ja pääkaupunkiseudulla mennään jo reilusti pienemmillä. Tuttavat rakensivat äskettäin espooseen 600 m2 tontille. Ei semmoiseen mahdu paljon yli 100 m2 talo millään ellei tee kerroksia.

      Hinnasta. Kivitaloneliöön menee tyypillisesti jotain 2000-3500 euron välillä riippuen siitä keneltä kysyy ja missä vaiheessa iltaa. Tällöin 300 m2 talon hintahaarukka on noin 600.000 - 960.000. Tontti maksaa vielä sen 100.000-200.000 siihen päälle. Kaupungin myytitontit ovat tuollaiselle talolle liian pieniä joten pitää ostaa yksityiseltä. Kokonaishinta alkaa olemaan useimpien sukankuluttajien ulottumattomissa.

      Ja sitten on se tilan tarve. Itselläni on huoneistoalaa kaikkiaan noin 200 m2 ja nelihenkinen perhe. Juuri tuossa mietiskelin että tilaa ei oikeastaan tarvitse yhtään enempää. Jälkikäteen ajatellen olisi voinut tehdä pienemmänkin. Joku 170-180 neliötä olisi meidän perheelle riittänyt ihan hyvin, varsinkin kun on säilytystilaa riittävästi.

    • Tonnin stiflat

      Meillä on vajaa 400m2 kahdessa tasossa, vähän alle 300m2 asuintilaa, yli hehtaarin tontti. Talo ei ole mielestäni liian iso viidelle. Oleskelutilat on minusta kivemmat kun ovat avarat.

      Talli saisi olla isompi, nyt vähän alle 100m2. Joutuu venksaamaan että saa hommia tehtyä. Rakennusoikeutta on onneksi vielä jäljellä.

    • ihmeettelijä

      200m2 yhdessätasossa voisi olla mennä, jos alakerrassa olisi talli ja märkätilat, saisi aika ison vilvoittelutilat. Tuollaisia hehtaarin tontteja tai isoilla rakennusoikeuksilla olevia tontteja tunnu pääkaupunkiseudulta löytyvän? Kaikki 100 000-150000€ on aika pienillä oikeuksilla, kuten tuossa yllä mainittiin. Ei tuollaista 1000m2 kirvesvarsitonttia enää oikein omakotitontiksi miellä, kun joka kulmalla on naapuri.

      • Rakentanut 2005

        Jos haluaa halvalla hehtaarin tontin jossa naapurit ei häiritse niin sellaista voi olla aika vaikea löytää tiheään asutulta ja asemakaavoitetulta alueelta. Itse asun ihan tyytyväisenä "tiheään" (1000m2 tontti) kaavoitetulla alueella. On mukavaa kun palvelut ja työpaikat on lähellä. Kunta hoitaa ulkovalot, lumenajot jne ja pitää leikkipuistot yms kunnossa. Kiinteistönhoitoon riittää se että kolaa talvella lumet tallin oven edestä ja kesällä ajaa nurmikon kerran viikkoon. Kunpaankaan ei mene paljon aikaa kun lääniä ei ole niin paljon. Silti tämmöiselle tontille mahtuu 200m2 talo ihan mukavasti ja kun palkkaa arkkitehdin suunnittelemaan tönön eikä ota talopakettia niin saa ikkunat yms sellaisiin suuntiin ettei lähinaapurit pahemmin häiritse. Meilläkin on naapurit kolmella suunnalla mutta silti suurin osa meidän ikkunoista on sellaisia ettei naapureja näy... Meillä oli siinä hyvä tilanne että naapuritalot olivat jo paikallaan kun itse rakenettiin, eli pystyttiin suunnittelemaan talo tähän sopivaksi. Kesällä kun kaikki ovat pihalla niin lähellä olevat naapurit häiritsevät tietysti enemmän. Kun naapuri pari kesää sitten raahasi trampoliininsa aivan meidän pation viereen niin kyllä siinä kieltämättä pari kertaa tuli ikävä sitä hehtaarin tonttia jossa lähinaapuri olisi kivenheittoa kauempana....

        Jokaisella on omat mieltymyksensä ja arvostuksensa ja niiden perusteella pitää valinnat tehdä. Tärkeintä on että itse viihtyy kotonaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe