onko väkivaltaa??

huolestunut

hei kaikki! Haluaisin tietää onko se väkivaltaa kun mieheni suuttuu mulle jostain se repii hiuksista niin että hyvä kun ei tukka lähde päästä. Kerran väänsi sormeani niin että sattui mutta ei kuitenkaan murtunut. Monesti kun suuttuu se kuristaa mua ja nostaa niin että mulla ei jalat ylöty maahan. Mutta siitäkään ei ole koskaan jäänyt kaulaan jälkiä vaikka kerran ei pysty syömään (puremaan kunnolla) kun se oli ottanut niin lujasti kiinni mun leukaluista. Viimeksi juotiin kotona 12pac kaljaa puokkiin ja se suuttui kun en antanut sen lähteä baariin en antanut sille mun korttia kun sillä on tapana kännissä pelata rahoja niin taas se suuttui niin että kuristi mua heitteli mua , jopa kaatoi maahan ja raahasi pisin lattiaa reidessä nyt iso mustelma ja takapuoli muutenkin kipeä ja olkapää. Onko tämä jotain väki valtaa vai mitä tää on ? tiedän itse väkivallasta sen että meijän isä aikoinaan hakkasi äitiä ihan nyrkillä ja niin että mustelmia oli jokapaikassa jopa tuolilla löi yms... se oli ainakin täyttä väkivaltaa... mutta mun mieheni ei kuitenkaan koskaan ole mua nyrkillä lyönyt avarilla kullä.

4

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ööö,,,...

      kysytkö ihan tosissaan..?! Mitä muuta toi sitten ois?

      Mun exä teki juuri vastaavaa, ei koskaan lyöny kuitenkaan jotta en päässy syyttään hakkaamisesta. Kuitenkin tukisteli, potki, väänsi käsiä selän taa niin että sattu, kerran nosti jalkovälistä yllättäen niin että horjahdin eteenpäin ja löin pääni lattiaan. En pystyny nouseen siitä hetkeen, silmissä sumeni ja näin tähtiä. Yks vaan naureskeli siinä vieressä että "oho"... lisäksi väkivalta oli henkistäkin, haukkui mm. huo'raksi. Kerran tuli yöllä kännissä kotio ja olin jo nukkumassa ja halusin nukkuakin rauhassa. Menin sohvalle mutta tuli raahaan mut takasin sänkyyn koska halus seksiä! Pakkohan se sitten oli suostua, vaikka ensin yritin sanoo etten jaksais, ois ollu turha tapella vastaan ja asia ois vaan menny vaikeemmaks.. antamalla heti koko hommasta pääsi nopeiten eroon ja takasin nukkumaan.

      Vasta jäkeenpäin tajusin että oli ollu väkivaltanen mua kohtaan eikä tollanen todellakaan kuulu normaaliin suhteeseen! Olin sillon nuori ja kokematon kun aloin olla sen kanssa. En koskaan enää aio alistua vastaavaan.
      Jätä tuollainen mies niin pian kuin mahdollista, ne ei parane.

    • Hei.

      Kerroit, että miehesi on repinyt Sinua hiuksista, vääntänyt sormesta sekä kuristanut, ja kysyit, onko tämä väkivaltaa.

      Ruumiillista eli fyysistä väkivaltaa voi olla esimerkiksi sylkeminen, raapiminen, pureminen, tarttuminen, hiuksista repiminen, ravistelu, töniminen, työntäminen, kahlitseminen, heittely, vääntäminen, läimäyttäminen, nyrkillä lyöminen ja kuristaminen. Jos fyysinen väkivaltaa jättää jälkiä (esim. ruhjeita, mustelmia, murtumia), se on helpoiten tunnistettavissa. Pahoinpitely on kuitenkin väkivaltaa, vaikkei se jättäisikään näkyviä jälkiä.

      Rikoslain mukaan pahoinpitelystä on tuomittava se, joka tekee toiselle ruumiillista väkivaltaa taikka tällaista väkivaltaa tekemättä vahingoittaa toisen terveyttä, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan. Rikoslaissa ei edellytetä, että pahoinpitelystä aiheutuisi näkyviä vammoja, vaikka se käytännössä onkin yleistä.

      Väkivalta parisuhteessakin on väärin. Rikoksen uhrina Sinulla on mahdollisuus saada maksuttomasti apua ja neuvontaa esim. rikosilmoituksen tekemiseen Rikosuhripäivystyksestä. Lähimmän palvelupisteen ja valtakunnalliset palvelut löydät osoitteesta www.riku.fi.

      Ystävällisin terveisin
      Stella
      Rikosuhripäivystys

    • Hampaat.kirskuen

      Miten erilaisia ihmiset kokemukset ja käsitykset voivatkaan olla!
      "Normaalia" rauhallista elämää elänyt ei edes ymmärrä, miten joku voi toista noin kohdella, eikä varsinkaan voi käsittää, miksi joku jää pahoinpideltäväksi toista kertaa!
      Omalla kohdallani olisi varmasti lähtenyt ensi kerrasta. Itse en voisi edes lyödä takaisin. Mutta olisin pitkävihainen, en antaisi koskaan anteeksi. Mikään anteeksipyyntö ei korjaisi tilannetta. Hautoisin tapahtunutta vuosia ja aivan varmaa on, etten sormeanikaan liikauttaisi, jos pahoinpitelijälleni kävisi jotenkin pahasti. Hänen kannattaisi pelätä minua.
      Minulle kehittyisi varmasti juuri se "valkoinen raivo", josta oli juuri dokumentti tv-ykkösellä.

    • hytrhtr

      Ja taas hyvä esimerkki siitä kuinka typeriä naiset voivat olla. Tämänkin aloittajan olisi pitänyt häippäistä tuosta parisuhteesta jo ensimmäisen, tai ihan viimeistään toisen kerran jälkeen, mutta ei.

      Jostain kumman syystä vain tilanne jatkuu ennallaan kunnes tarpeeksi pahan tapauksen jälkeen ollaan joko sairaalassa tai "nollakerroksessa" kylmäkaapissa.

      Ja sitten revitään otsikoita, ja kaikki suomalaiset miehet leimataan juopoiksi vaimonhakkaajiksi.

      Välillä tuntuu siltä, että enemmän kuin puolet meidän ns. "parisuhdeväkivaltaongelmasta" ratkeaisi ihan sillä, että naiset eivät olisi niin saatanan typeriä, että keksivät keksimällä tekosyitä itselleen, jotta eivät joutuisi näkemään parisuhteesta lähtemisen vaivaa, vaikka kuka tahansa näkee otsaallaankin, että tilanteelle ainoa suunta on alaspäin.

      En jaksa tuntea empatiaa moisen johdosta.

      Rikosuhripäivystyksen amatööritkin vain tarjoilevat auttavaa puhelintaan, siteeraavat rikoslain pykäliä ja tarjoavat apua rikosilmoituksen tekoon, mutta ei sanaakaan siitä ainoasta ratkaisevasta keinosta, joka tuohon tilanteeseen oikeasti tuo muutosta: pois ja äkkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe