Onnistuuko samaan aikaan sivarin suorittaminen ja lääkiksessä opiskelu, mitäs luulette? Olen nyt abi ja 2013 astumassa palvelukseen, kutsunnat ovat vielä siis edessä. Ja koska uskoisin että minulla on ok mahdollisuudet päästä lääkikseen (jos siis EN pääse ekalla yrittämällä, niin minulla on vähän eri suunnitelmat, mutta niistä ei tartte puhua tässä ja nyt) ekallakin, sen verran hyvin on koulussa mennyt. Ja jos satun pääsemään, niin aloittanen sivarin 2013 kesällä.
Pitäisikö lykätä opiskelun aloittamista vuodella vai mitä luulette onnistuuko opiskelu edes jossain määrin sivarin aikana, koska siellähän ollaan vain 8h päivässä "töissä" ja illat ja viikonloput vapaina, jolloin lukuaikaa on mielin määrin. Ajattelin, että eihän minun tarvitse edes samaa tahtia niitä kursseja suorittaa kuin muut opiskelijat vaan rajoittuneen ajan takia voisin suorittaa niitä vähän hitaammalla ohjelmalla ja esim. vain puolet normaalista ekan vuoden suoritusmäärästä, koska minusta tämäkin olisi parempi kuin ei mitään.
Olisin siis valitsemassa sivarin vain yliopiston takia, muutoin menen ehkä inttiin. Haluaisinkin siksi kuulla muitten, mielellään lääkiksessä jo opiskelevien mielipiteitä.
Siviilipalvelus ja yliopisto-opinnot?
5
5085
Vastaukset
- JK
Minä suoritin siviilipalveluksen lukiossa 1,5 vuotta sitten. Ennen siviilipalvelusta olin hakenut yliopistoon, vaan en päässyt ensimmäisellä yrityksellä, joten siviilipalveluksen ja (yliopisto-)opiskelun yhteensovittaminen ei ollut minulle ajankohtaista.
Pääsin yliopistoon syksyllä 2011, kolmisen kuukautta siviilipalveluksen päättymisen jälkeen. Jälkeenpäin ajateltuna olen varma, ettei sivariaikana kannata haaveilla ainakaan täyspainoitteisesta opiskelusta. Minulla oli siviilipalvelusaikana muistaakseni noin 8 tunnin työpäivät ja olin päivien päätteeksi aika väsynyt. Tosin jokainen päivä oli kovin erilainen, kuten koululta voi odottaa. Silti jaksoin opiskella siinä työn ohessa kaksiin pääsykokeisiin. Riippuu toki myös siitä, missä asuin-, opiskelu- ja siviilipalveluspaikkasi (tulevaisuudessa) ovat. Jos suoritat sivarin esim. Itä-Suomessa, voi olla hankala opiskella lähikursseja Länsi-Suomessa. ;)
Sivarin aikana voi jossain määrin opiskella kursseja, joilla läsnäolo ei ole niin tärkeää. Mutta sitten tulee tämä opintotuen ongelma. Opintoja pitäisi saada vuodessa kasaan semmoiset 45 op., jotta Kela pysyy tyytyväisenä, mutta 60 op. on aika tavallinen määrä, jos tavoitteena on valmistua viidessä vuodessa. Tämän vuoksi kannattaa todella punnita, onnistuuko opiskelu ja sivari samanaikaisesti!
Voithan sinä aloittaa opinnot, jos niihin pääset! Jatkaisit niitä niin pitkälle kuin mahdollista. Aina voit kokeilla, jaksatko olla ensin töissä sivarissa ja sitten päälle yliopiston opiskelut. Sivarin suorittaminen ei kuitenkaan ole pois opiskeluajasta tai tukikuukausista. Eräs opiskelukaverini aloitti opinnot samaan aikaan kuin minä (9/2011), jatkoi jouluun asti ja tammikuussa meni armeijaan. Hän jatkaa tällä hetkellä siitä, mihin aiemmin jäi. - kiitoksia:D
Eli siis teoriassa mahdollista, kiitoksia. Ja kuten sanoin ekassa postauksessakin, ei tarvitsisi edes täysmääräistä opiskelua enkä välttämättä edes opintotukea koska saanen asua vanhempien kämpillä sivarin ajan, ja sivarin suoritan todennäkösesti Helsingissä missä asunkin, ja tänne olen siis pyrkimässä yliopistoonkin. Eli en välttämättä tarvitse sitä 45 op:täkään edes siinä vuodessa, ajatusmaailmani on semmonen että parempi vähän tai alle tavoitteen kuin ei mitään. Pointti lyhykäisyydessään on siis siinä ettei sivarin takia tarttisi kokonaan lykätä opintojen alottamista. Intin takia se olis käytännössä pakko, mutta valitten sivarin just tän opiskelun takia.
- sdagsdg
Lääkiksessä ei toimi tuo osa-aikainen opiskelu samalla tavalla kuin muissa tiedekunnissa. Opiskelu on luokkamaista ja kurssit ovat usein edellytyksenä seuraavaa kurssia varten. Eli vaikka saisit osan kursseista kasaan sivarivuotenasi, joudut kuitenkin seuraavana vuonna aloittamaan seuraavan kurssin kanssa alusta.
- LL
Eikö sun kannattaisi lykätä sitä sivaria vähän myöhemmäksi, jos onnistut pääsemään lääkikseen heti ensi yrittämällä. Opiskeluissa on kuitenkin aika paljon pakollista läsnäoloa vaativaa. Toisaalta taas sivarin suorittamisesta myöhemmin vaikkapa tutkijana voi saada enempi ammatillista hyötyä myöhemmässä vaiheessa opiskelua. Silloin saattaa onnistua jo jonkinlainen työntekokin sivarin ohessa, jos motivaatiota riittää.
- asdqw4142412412
Lääkiksessä on opiskelu enemmän koulumaista kun muissa yliopistoissa, sinulle käytännössä tehdään lukujärjestys, eikä ns. omaa vapautta ole paljoa. Lisäksi on paljon läsnäoloa vaativia luentoja, tms, jotka osuvat päivälle milloin olet töissä. Ei onnistu siis välttämättä tuollainen hitaammin opiskelu.
Tietysti parhaan vastauksen saat, kun pistät lääkikseen opintoneuvojalle tms. sähköpostia ja kysyt asiasta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?3594956Martinan aussikulta, missä?
Mihin katosi Martina Aitolehden aussikulta kyselee Seiska!4763321- 752331
Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi3511755Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.1841735Arto Satonen ja kokoomus 2020: Poliittiset virkanimitykset ovat koruptiota
2025: Kokoomus on junttaamassa Arto Satosta Kelan johtoon ohi pätevämpien hakijoiden. https://www.hs.fi/politiikka/art-2161643- 1081298
Voisiko olla jopa niin
Että kumpikin vähän pelkää totaalista heittäytymistä, koska tiedetään että se olisi menoa sen jälkeen. Samaan aikaan hal771291Saara Aalto ja Teemu Roivainen paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaus kietoi meidän kohtalomme..."
Oho! Ex-pari on palannut yhteen musiikin merkeissä. He tekevät Rakkaustarina-nimeä kantavan 20-vuotisjuhlakiertueen syks121187K&T: Harvinainen haastattelu: Susanna Laine avaa suhdetta Petri Nygårdiin: "Olin sinkku vuosia..."
Susanna Laine ei ole kertonut suhteestaan Petri Nygårdiin (Petri Laurila) julkisuudessa juurikaan. Aktiivisesti sosiaali81142