miten saada koira pysymään pois sängyltä/sohvalta?

piupau

Meillä on pian vuodenikäinen Cairn narttu, ja ihan alusta asti ollaan opetettu että sängylle/sohvalle ei saa tulla, tai tulee heti lähtöpassit luonnollisesti.

Tietty koirahan voi välillä kokeilla rajojaan, olemme sen ottanut huomioon.

Aika hyvin on pysynyt pois sohvilta ja sängyiltä (ainakin silloin kun ollaan paikalla, mutta oon huomannut että saattaapi tulla sohville/sängyille silloin kun ei olla näkemässä/eri huoneessa.)

Koiramme käy trimmattavana paikassa jossa on muitakin koiria ja siellä koirat saa vapasti olla sohvilla ym. Ja ihan vasta koiramme taas kävi siellä.

Nyt mietin sekoittaakohan se jotenkin koiraamme kun toisessa paikassa saa ja täällä kotona ei saa?

Kun ollaan huomattu että koiramme on ruvennut kylmän coolisti hyppiin sohville/sängyille vaikka olemme ihan siinä vieressä!! Totta kai ihan heti ollaan annettu lähtöpassit niinkuin ihan aina!

Mutta nyt ihan vasta koira jäi kiinni aamulla nukkumasta mieheni jalkopäässä. Mieheni tietenkin heti herättyään antoi lähtöpassit ja torui, mutta koira oli kai kerennyt jo kauan nukkua jalkopäässä, sitä emme tiedä kun unissaan ei tiedä tapahtumia. Mietinkin kokiko koira sen sallituksi kun ei kieltoa tullut kun hyppäsi sängylle nukkumaan? ja eipä pysty nyt varmuudella sanomaan oliko tuo ensimmäinen kerta vai onko tehnyt useinkin tuota tietämättämme (kun nukumme)!

Koiramme on kiltti ja ihana ei siinä mitään , tykätään kovasti mutta meillä ei sängyille ole asiaa koen että se on ihmisen oma paikka sellainen "hygieeninen" johon ei koiralla asiaa... miten pitäis tuon pikku kalloon nyt iskostaa että ei....

vai onko se vaan että kieltää kieltää kieltää aina kun näkee viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen kärsivällisesti??? ei kai tässä muutakaan voi????

3

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bullipoju

      Meillä ei koira ole ikinä saanut tulla sänkyyn ja juuri viime yönä heräsin siihen kun koira oli kömpimässä sänkyyn! Ison koiran kanssa on helppo kun se ei huomaamatta pääse sänkyyn joten aina ollaan kielletty kun se on sinne yrittänyt kömpiä mutta näin kahdenkin vuoden jälkeen yritystä löytyy. Ja edelleen jos koira saa tilaisuuden se hyppää sänkyyn kun emme ole vahtimassa, siksi aina makuuhuoneen ovi kiinni. Alas kyllä tulee heti kun tulee paikalle joten tietää kyllä olevansa kielletyllä alueella.

      Kai se on tuota terrierin itsepäisyyttä tai jotain! :D Sänky olisi niin mukava paikka että ei kieltojenkaan uhalla pysty hillitsemään! :)

      • vapaasti kotona

        Mitä haittaa on, jos koira tahtoo nukkua sängyssä tai sohvassa? Paraikaa tuo paras kaverini on vallannut sohvan, mutta olkoon siellä , jos se on siitä onnellinen.


      • bullipoju
        vapaasti kotona kirjoitti:

        Mitä haittaa on, jos koira tahtoo nukkua sängyssä tai sohvassa? Paraikaa tuo paras kaverini on vallannut sohvan, mutta olkoon siellä , jos se on siitä onnellinen.

        No meillä ei saa koira tulla sänkyyn siksi koska muuten emme itse mahtuisi sinne! :D Ja onhan tuo tietenkin sekin kun tuo tiputtelee kaiken maailman touhutippoja ynnä muuta niin haluan pitää edes sängyn niistä puhtaana. Ja nollatoleranssihan se on pidettävä, jos ei halua koiraa sänkyyn niin helpoin tapa pitää se pois sieltä on se ettei koira ikinä sinne sänkyyn saa tulla, ei vaikka kukaan muu ei siellä olisikaan.
        Muuten koira kyllä saa tulla ihan vapaasti mille sohvalle tai tuolille tahansa, ihan vain siksi koska itse tahdon makoilla koirani kanssa vieretysten sohvalla ja rapsutella sitä, se on minusta se kaikkein paras asia koirassa! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2889
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2184
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe