Kysymyksiä kultaisestanoutajasta

Kiinnostunut koirista

Hei! Olen 13-vuotias poika ja perheeni harkitsee koiran hankintaa. Kultaistanoutajaa olemme miettineet. Asumme rivitalossa ja meillä on aika pieni piha. Vaikuttaako ruo siihen että kultainennoutaja ei olisi sopiva? Ja tätä olen miettinyt paljon. Jos esim isäni olisi koiran isäntä niin antaisiko koira minun opettaa sille temppuja rapsuttaa tai hakisiko esim keppiä jos heittäisin. Ja 13 vuotias ei ole varmaan hyvä valinta isännäksi. Tässä taisikin olla kaikki. Ja olisi kiva jos joku kultaisennoutajan omistaja voisi kertoa kultaisestanoutajasta tarkasti

PS: pahoittelen kirjoitus virheistä tämå on kirjoitettu puhelimella.

4

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ! Olen kohta 18 vuotias tyttö ja meillä on kenneli äitini kanssa ! Äidilläni on ollut kultaisianoutajia jo 15 vuotiaasta asti, eli todella kauan. Minä sain ensimmäisen kultaisennoutajani ollessani vain 2-vuotias. Koira todellakin leimautui minuun, ja siitä tuli minun oma koirani. Ei se äitiäni totellut vaan minua. En siis ymmärrä mikset olisi hyvä isännäksi. Ja kultaisetnoutajat ovat luonteeltaan niin viehättäviä ja ihmisystävällisiä ja sosiaalisia etten voisi enää ikinä kuvitella elämääni ilman omaa kultaistanoutajaa. Rodun vaihtaminen ei minulla ainakaan tule kysymykseenkään. Minulla on tälläkin hetkellä oma koira. ja minulla on ollut jo kolme ikiomaa koiraa, ja kyllä ne kaikki on minuun leimautuneet, ei äitiini. Ekan koiran sain tosissaan sillo 2-vuotiaana, toisen 14-vuotiaana ja nyt tämä mikä minulla on niiin sain pari kuukautta sitten :)

      Piha-alue ei vaikuta koiran ottamiseen jos sitä käyttää lenkillä jossakin muualla :) ja rivitalokaan ei ole mikään ongelma, jos koiran opettaa heti olemaan haukkumatta, tosin kaikki kultaisetnoutajat eivät edes hauku :)

      Kultainennoutaja on erittäin avoin ja kaikki saavat silittää ja rapsuttaa sitä. Se noutaa mielellään, ihan sama kuka heittää keppiä :) ja temppujenkin opettamisen pitäisi onnistua ihan keneltä vain :)

      • Kiinnostunut koirista

        Kiitos vastauksesta! Arvelinkin kutakuinkin noin koska niin kultaisiahan ne ovat luonteeltaan!:)


    • Tällä kokemuksella

      Kyllä pieni piha riittää, jos koira pääsee lenkille. Iso pihakaan ei riitä, jos koira ei pääse lenkille.

      Tyypillinen kultsu rakastaa huomiota!! Sitä saa rapsuttaa kuka tahansa. Se opettelee temppuja mielellään, jos vain nameja on saatavilla - ihan sama kuka opettaa :). Kultainennoutaja valitsee perheestä sen ykkösisännän (luultavasti tässä tapauksessa isäsi), mutta leimautuminen ei ole niin vahvaa kuin monella muulla roduilla. Ykkösisäntää palvotaan, mutta muitakin totellaan.

      Yksi kultaisennoutajan parhaista puolista on sen monikäyttöisyys: se sopii palveluskoiraharrastukseen, tokoon, mejään, noutamiseen, kaverikoiraksi, vepeen....ja parhaaksi kaveriksi lenkkipoluille.

    • haluan koiran <3

      Heip! Olen 12v tyttö (tammikuussa täytän 13v). Ja olen tässä yli puoli vuotta ajatellut omaa koiraa ensi kesäksi. Ajattelin lähinnä kultsua.
      Onko kultsu helppo opettaa? Ja tuleeko kultsut toimeen gerbiilien, kissan ja sekarotuisen koiran kanssa hyvin toimeen? Ja asun omakotitalossa maalla, iso etupiha, takapiha myös. Eli pihaa löytyy. Sopiiko kultainennoutaja perheeseeni??

      vanhempani eivät välttämättä suostu koiraan, mut saanpahan lisää tietoa kyseisestä rodusta:) Ja olen kyllä omasta mielestäni valmis omaan koiraan..

      Kiitos etukäteen vastauksista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe