kissan anaalirauhaset!!!

jousanen

Miten uroskissan anaalirauhaset saa tyhjennettyä ja kärsiikö se siitä? mulla on noin 8 kk uros kissa oon myös miettinny sille kaveria kannataako? olis kiva jos joku vastais jos tietää.

4

4023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seura on hyväksi

      Anaalirauhaset tyhjenevät pääsääntöisesti itsekseen. Jos tulee ongelmia niin vie eläinlääkäriin-hän opettaa tyhjentämään anaalit jos tarvetta tulee.
      Tottakai kissalle kannattaa ottaa kaveri.

    • sirukisu

      Anaalirauhasonelmat on kissoilla nykyään yleistymässä oleva vaiva. Ensimmäinen oire yleensä pepun vetäminen maata pitkin, ylenpalttinen nuoleminen. Jos tulehdus jatkuu niin voi tulehtua pahasti ja fistelöityä eli tulee aukko peräaukon viereen (=kipeä).

      Yleensä anaalirauhaset tyhjenee itsestään, mutta joillakin kisuilla (kuten koirillakin) voi olla asian kanssa onelmia(etenkin esim. löysä uloste). Kotikonstina voi kokeilla suihkutella peppua lämpöisellä vedellä (jos jonkun kissa nyt tällaiseen suostuu). Jos on oireita tai epäilyttää, niin lääkärin juttusille vaan. Kotona ei kannata alkaa tyhjentelemään, varsinkaan jos ei kukaan ole kädestä pitäen neuvonut miten se tehdään (saattaa tulla vahinkoa). Tyhjentäminen on varmasti aika epämiellyttävää (sormi peppuun, ja kissan peppu ei ole kovin iso ja jos tyhjeneminen on hankalaa niin ei tunnu varmaan kivalta, mutta ei nyt suorastaan kovin tuskallistakaan liene). Kissa voidaan joutua rauhoittamaan homman hoitamista varten (täytyy olla aika kiltti kissa, että onnistuisi hereillä).

      Ja jos ongelmat uusii jatkuvasti, niin anaalirauhaset voinee poistaa leikkauksella (ainakin koirille näin tehdään, kissoista en ole ihan varma).

      Ja kyllähän se kisukaveri ois varmasti kiva niin sulle kuin kissallesikin. Pitää vaan tarkkaan miettiä ensin, millasen kaverin ottaa. Onko nykyinen leikattu? Sekin vaikuttaa asiaan, ettei tule kohta lisää kisumisuja tai sitten vain riitaa hormonitoiminnan vuoksi.

    • nessukka poika

      Meidän Pyhä birma kisulla on ollut paljon anaalivaivaa ja nyt on varattu aika anaalien pois leikkaukseen. Vaiva on todella kivulias ja stressaava kissalle, ( ja omistajalle) Nyt toivotaan että leikkaus auttaa. Oliskohan kenelläkään kissaa joka tämän operaation on läpi käynyt? Ja Miten on toipunut?

      • Anonyymi

        Meillä tuli 8 vuotiaalle pitkäkarvaselle fistelit eli anaalirauhaset läpi ihon, aivan yhtäkkiä. Kissa ei ollut raahanut peppuaan, nuollut ylimäärästi, eikä ollut löysä vatsa, tai turvonnut perä.. niin sanotusti out of the fucking blue. 2x2cm reikä perässä. Ja 1x1,5cm toinen. Lääkäri nukkutti, puhdisti, ja lähetti töttöröpäinen avohaavainen parkani takaisin himaan…. … … Antibiootit viikoksi, piti murskata ja syöttää ruiskulla, Steriili vettä ja ruiskulla haavan puhdistus,sitten, betadiini 1/10 liuotettuna veteen puhdistus, sitten Haava geeli, joka on sama ihmisille (kato vain että on sama) ja metacam painon mukaan, muista antaa liikaa vettä että munuaiset kestää metacamin. Haavan hoito 2 kertaa päivässä+ auttaminen kuin kävi laatikolla. Koko ajan piti tarkkailla ettei se nuolee haavaa…Kolme viikkoa tätä helvettiä ja rääkkäystä. Muistakaa rapsuttaa hännän selkätyveessä niin pääsee paremmin puhdistaa. Laitoin aina pyyhkeelle hoitopöytänä” ja kissa rupesi mennä siihen kuin se halusi että, hei nyt voisi pestä:) Mutta Ei toista kertaa. Voitte kuvitella kuin kissa yrittää hyppiä kaulurissa.. Pelkäsin sieluni edestä että sen niska menisi poikki. Muistakaa laittaa esteitä ja avustustasoja että hän pystyy liikkua helpommin. Pyyheitä joka paikkaan että haava ei tulehdu, ja että pystyy pestä joka päivä. Kolmen viikon jälkeen kaulurissa, kissan korvat rupesivat jo kärsiä kuin parka yritti koko ajan pestä etseään ja hangata reunoihin. Mutta Kolme viikkoa … Nyt syödään possun sydäntä ja kaveri loikkii ja voi hyvin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe