Hurghada 27.11.2012

wipititii

Hei! Olemme lähdössä Hurghadaan 27.11, ja toivoisin kaikkia kokemuksia kyseisestä paikasta. Hyvin niitä toki on aikaisemmissakin keskusteluissa, jotka olen lukenut..mutta silti herää muutamia muitakin kysymyksiä :D
Eli: Millaista rahaa kannattaa vaihtaa? Oon vähän sekaisin kaikkien puntien ja dollareiden kans? riittääkö siis yksi valuutta? Jos ostaa tax freestä alkoholia, saako niitä tuoda suomeen, siis sen 3litraa per henkilö? Millainen hotelli on Triton Empire Inn? Tiedän että vaatimaton, mutta ei lomaa ole tarkoituskaan viettää hotellihuoneessa :)
Ihan kaikki muut kokemukset ja vinkit ovat tervetulleita :)
(onko muita lähdössä Hurghadaan 27.11-4.12?)

25

1227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wipititii

      Eikö kukaa osaa auttaa?? :D

      • Näin on

        Ei kukaan jaksa jauhaa noita samoja asioita jatkuvasti, olipa itse paikka kuinka mukava tahansa.

        Nuo kysymäsi asiat ovat jo tällä foorumilla olleet satoja kertoja esillä. Jospas lukisit vanhoja ketjuja!


    • annama1

      No dollareiksi ei ainakaan kannata vaihtaa. Euroja vaan tarpeeksi mukaan ja siellä sitten vaihtaa tarpeen mukaan paikalliseen valuuttaan. Rahanvaihtopaikkoja kyllä löytyy. Tärkeä juttu on ensimmäiseksi ostaa vatsatautilääkkeet (Antinal) apteekista ja kantaa niitä koko ajan mukana. Ja heti kun vatsaa kouraisee hieman epänormaalisti, aloita jääkkeiden otto ohjeiden mukaan. Näin luultavasti selätät taudin ennenkuin se ehtii iskeäkään. Ja muista käyttää käsidesiä jatkuvasti aina kun olet koskettanut mitään ja varsinkin rahoja.

      • remu4

        antinal?mitä maksaa ?


      • annama1
        remu4 kirjoitti:

        antinal?mitä maksaa ?

        Antinal ei paljoa maksa. Mutta katso se hinta paketin kyljestä, ennenkuin maksat. Apteekitkin yrittävät joskus huijata. Jotain pari euroa se paketti maksoi muutama vuosi sitten. Ja se pitää syödä koko kuuri, vaikka oireita ei olisikaan enää. Niitä on myös ainakin kahden kokoisia paketteja, eli hinta sen mukaan.


      • ex-opas Egyptistä
        remu4 kirjoitti:

        antinal?mitä maksaa ?

        Ei ne montaa puntaa maksa, en nyt muista. Imodiumi ei yleisesti ottaen täällä Egyptissä auta...

        vesi tulee suurimmaksi osaksi myös tänne Punaisen Meren rannikolle tankkiautoilla Niilistä, ja siellä vedessä on kaikenlaista elämää, joista sisuskalumme eivät tykkää, siis se mahatauti ei tule useinkaan ruuasta vaan "tiskatuista" astioista. Ruoka on puhdasta, mutta ne puhtailta näyttävät astiat kuhisevat haalean huuhteluveden tuomia pöpöjä... siksi nämä turistit täällä istuvat varsin ysein pytyllä. Ja siksi en myöskään syö työaikana ravintoloissa vaan kotona, kun keitän tiskauksen jälkeen kaikki astiat vielä kertaalleen. Siis edes suunhuuhteluun ei saa käyttää kraanavettä.

        Ja siis ei se tuoresaatti ole pilallista tms. vaan ne astiat, joista syödään. ja ne omat kätösetkin pitää pestä ENNEN RUOKAILUA!!!! minä olen huomannut, että suomalaiset turistit sairastavat kaikkein eniten mahatautia kaikista turisteista, koska kaikki muut pesevät kädet ennen ruokailua, sen sijaan suomalaiset vasta ruokailun jälkeen. Sorry omia maanmiehiä kohtaan, mutta minä en ole tätä logiikkaa vielä koskaan ymmärtänyt??? Matkaoppaat eivät pese asiakkaiden käsiä, sen sijaan kuuntevat päivittäin sitä samaa kirjaimellisesti PASKAA asikkaiden ripuleista.


      • wite,
        remu4 kirjoitti:

        antinal?mitä maksaa ?

        antinai pakkauksessa on hinta valmiina ei kannata maksaa enempää 5 jos muistan oikein.Kyseisestä lääkkeestä on otettu 40.Pitäkää rahoistanne kiini kaikkialla huijataan...Apteekissa, Pankissa ym..vaikka mieheni on egytiläinen häntäkin yritetty huijata.


    • SuomiEgy

      Heips!

      Täällä käy eurot, egyptin punnnat ja usa:n dollarit lähes jokapaikassa, mutta helpoiten on vaihtorahaa, jos puntia käytät. Tosin silloinkin saattaa joutua odottamaan, että myyjä käy jossain vaihtamassa rahaa =) Triton empire inn-hotelli (pari vuotta sitten olin siellä viikon) on hyvin yksinkertainen, mutta siisti hotelli. Katumelu voi jonkin verran kantautua sisälle ja ilmastointi piti aika meteliä. Mutta ei näkyny torakoita tahi mitään muutakaan elämää siellä...

      En kyllä suosittele tuon antinal-lääkkeen ostoa varulta. Jos täällä mahatauti tulee, niin apteekista saa ja kannattaa silloin antibiootit ostaa. Tehoavat hyvinkin nopeasti. Ja Suomessa ei taho löytyä täsmäantibiootteja, koska Egyptissä niin eri bakteerikanta.

      Ja täällä asun vielä joulukuussakin!

    • Tritonista

      Siellä majailleena muutama sananen:
      Huoneet on isoja, hieman "vanhanaikaisiakin", terassin aita liian matala (lapsia ajatellen) ainakin meidän aikanamme parisen vuotta sitten.
      Hirrrveeesti ryssiä !!! Mikä näkyy lähinnä ruokajonoissa, missä ne on törkeitä kiilaamaan. Mutta ajoissa paikalle ja samanlainen taktiikka, niin kunnioitus tuli heti !
      Hotellin oma allas oli surkea, ja antaa vilkkaalle baarille, mutta sisarhotellin hyvät altaat on käytössä ihan kadun toisella puolella.
      Kuten merikin. Wau ! Ja eikun nauttimaan !
      Hotelli on niin hyvällä paikalla EDULLISTA vanhaa aluetta, että ostokset on edullisia ja ruokapaikat mainioita. Alakerrassa etenkin italiainen, johon mielistyimme.
      Kunhan nyt varotte niitä Kairon retkiä ym. mistä ihan ulkoministeriötkin jo varottelee.
      Ja ehdottomasti hulppeille meriretkille mukaan !

    • Mukavaa lomaa....

      Mikäli matkallasi tulee turistiripuli niin suosittelen menemään lääkärille, saat kerralla oikeat lääkkeet. Mikäli sinulla on matkavakuutus, maksaa se lääkärin palkkion sekä lääkkeet. Viime kesällä yksi suomalaisperhe olivat olleet vatsataudissa ja olivat olleet tiputuksessa. Eli ripuli voi tulla myös jos olet juonut vettä liian vähän.

    • annama1

      Nämä lääkärin odottajat eivät olekaan tainneet kokea kunnon "faraon kostoa". Jujuhan on juuri siinä että lääkitys aloitetaan HETI oireiden ilmaannuttua. Esimerkiksi keskellä yötä. Jos ei Antinal autakaan, niin SITTEN lääkäriin.

    • Näin on

      Haulla "hurghada" löytyi tältä foorumilta "Yhteensä 5594 osumaa".

      Ei sitten sun kohdalle osunut ensimmäinenkään.

    • the tourleader

      Olen ollut jo melkein 15 vuotta matkaoppaana, ja Hurghadassakin tuli oltua yksi kausi, oli aika paska paikka. Kauheasti rakennustyömaita, likainen, karmeat hinnat ravintoloissa, asiakkaat aina sairaana ja hivittävän pitkät välimatkat tuon NIIN SANOTUN kaupungin sisälläkin.

      No, hauskaa lomaa vaan. Sittenpähän näette itse, mistä on kyse.

      • Tee näin

        Siksi kannattaakin ottaa all inclusive ja ottaa rennosti ja nauttia koko rahan edestä.


      • myös paikallisia

        Hurghada oli siitä hyvä kohde, että toisin kuin vaikkapa Sharmissa, Hurghadassa oli myös paikallisasutusta ja monet antoisat keskustelut käytiinkin heidän kanssaan esim. tapasimme koptikristittyjä, joiden kanssa läpikäytiin tuntoja tässä muuten niin muslimejen sanelemassa kulttuurissa.
        Ikävä kyllä Hurghadaakin rakennetaan, mutta myös paikallisille valmistuu kolkkoja kerrostalolähiöitä, ja oikein ihmetyttää, mistä ihmeestä kaikki käyttövesi tuotetaan alueelle kun hotellinkin kukat kastellaan tuotetulla vedellä.
        Muuten Hurghadassa oli halvempaa ja sieltä pääsi kaikkialle.


      • Vesi on tärkeää!
        myös paikallisia kirjoitti:

        Hurghada oli siitä hyvä kohde, että toisin kuin vaikkapa Sharmissa, Hurghadassa oli myös paikallisasutusta ja monet antoisat keskustelut käytiinkin heidän kanssaan esim. tapasimme koptikristittyjä, joiden kanssa läpikäytiin tuntoja tässä muuten niin muslimejen sanelemassa kulttuurissa.
        Ikävä kyllä Hurghadaakin rakennetaan, mutta myös paikallisille valmistuu kolkkoja kerrostalolähiöitä, ja oikein ihmetyttää, mistä ihmeestä kaikki käyttövesi tuotetaan alueelle kun hotellinkin kukat kastellaan tuotetulla vedellä.
        Muuten Hurghadassa oli halvempaa ja sieltä pääsi kaikkialle.

        Käyttövesi tuotetaan osin merivedestä ns. käänteisellä osmoosimenetelmällä.

        Myös jätevettä kierrätetään ja puhdistettua jätevettä käytetään kasteluun - ja hajusta voi päätellä, ettei muuta lannoitusta tarvita.


    • napsu3

      Oltiin Hurghadassa 30.10-13.11.2012 Enkä menis uudellee vaik maksettais! Ryssiä joka paikassa, paskasta, kulkukissoja ravintoloiden terasseilla, paikalliset koko ajan kimpussa ja kättelemässä joten käsidesi kehiin heti ja vesipullo kainaloon!
      Rahaa itse nostin HSBC:n automaatista paikapäältä, eli egyptin puntia! (80 puntaa = n.10 €) Hinnat ovat myös halvempia kun pyydät myyjiltä/kaupoista hinnan puntina! Euroina/dollareina hinnat paljon korkeampia! MUISTA TINGATA AINA!!! Myyjät ovat todella röyhkeitä ja supliikki miehiä!
      Älä käytä takseja (sini-oranssin värisiä) jotka yleensä pesii hotellien edustoilla ja ryntäävät heti kimppuun ko näkevät turisteja, yrittivät huijata paikasta minne oltiin menossa, vaikka hinta sovittiin etukäteen yritti saada lisähintaa ja lopulta jätti meidät usean km. päähän siitä mihin oltiin menossa, ja lopussa kuski ei enää ymmärtänyt englantia!
      AVOINTA MIELTÄ MUKAAN!

    • pianpianpian

      Meillä olis muutaman viikon päästä myös lähtö Hurghadaan :) on tullu paljon hyvää tietoa meillekkin tästä vistiketjusta :) Paljon ihmiset on saanut kulutettua viikon reissulla, noin suurinpiirtein :D tiedetään, tiedetään..kaikkien matkat on erilaisia, mutta kiva olisi saada vähän edes kokemuksia et paljonko sielä on rahaa mennyt :D

      • mukavaa oli

        me oltiin viime viikko siellä 2aikuista ja 3lasta ja kaikkineen päivineen vähän alle 6000e
        siis matkat,ruuat ym.ostokset...mukavaa oli :) illat vähän tuulisia ja viileempiä et kannattaa ottaa vähän lämmintäkin mukaan...hyvää matkaa! :)


      • 28x...
        mukavaa oli kirjoitti:

        me oltiin viime viikko siellä 2aikuista ja 3lasta ja kaikkineen päivineen vähän alle 6000e
        siis matkat,ruuat ym.ostokset...mukavaa oli :) illat vähän tuulisia ja viileempiä et kannattaa ottaa vähän lämmintäkin mukaan...hyvää matkaa! :)

        Nimim. mukavaa oli:
        Tuolla kuudella tonnilla olisi toimenmies viettänyt Pattayalla kuukauden riemuloman! Aivan hukkaanheitettyä rahaa sanon minä!


    • näin on

      pelastakaa hurhadan kissat ne näkee nälkää ja me vaan lihotaan hyi.

    • ei ikinä,.,.,.,

      on se hyvä että sieltä pääs pois.

    • __matkaaja__

      Onko joku tulossa Hurghadaan ensikuussa? :)

    • yök .,.,.,.

      ei vaikka maksasit mulle !!!!

    • Miia -72

      Hei kaikki kauniit naiset, varokaa näitä Hurgharan turistioppaita..ovat valmiita kanssasi naimisiin heti. Minullakin on kokemusa eräästä pikkupojasta, taitaa olla useamman suomalaisen tyhmän kanssa naimisissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe