Bernhardilaisen pentuja... tai aikuista koiraa?

Meillä on nytten 1 6-vuotias bernhardinkoira sekä kaksi basset houndia (5- ja 2-vuotiaat). Etsittäis nyt bernhardilaisen pentua.
Eli, onko kellään tietoa jostain kennelistä, missä olis nyt pentuja myynnissä? ''Ehtona'' olis:
-Edes rotujärjestöön kuuluminen (bernhardinkoirayhdistys ry, http://www.bernhardinkoira.fi/ )
-Olisi rotujärjestön kasvattaja-listalla ja allekirjoittanut rotujärjestön kasvattajasitoumuksen.
-Mielellään rekisteröity kenneli.
-Pentu tullaan rekisteröimään.
-Ei näyttely pakkoa.

Myös jos joku löytää kotia etsivää aikuista koiraa, saa ilmoittaa.

Kiitos jo etukäteen!! =)

9

1914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jt.

      Meillä hakusessa myös bernhardinkoirapentu! Itse olen käynyt läpi lähes 10 kasvattajaa ja ensi vuodelle ovat seuraavat pennut tulossa, lähestulkoon jokaisessa kennelissä. Kevättä siis odotellessa!
      Joku kennel etsi myös kotia aikuiselle urosbertsulle, mutta juuri nyt en löydä kyseistä kenneliä. Jos sen jostain saan kaivettua vielä, kirjoittelen vaikka tänne uudestaan.
      Toivottavasti löydätte omanne! :-)

      • utelias 5

        apulasta löytyy


    • Pajumäe kennel marve

      Hei!
      meillä on bernhardinkoiran pentue-valikoima mukaan vielä tyttö Paula, poika Peppe. Heillä on Viron Kennelliiton sukupuu sukutaulu, mikrosiru, rokotettu. Kotisivu on http://pajumaekennel.onepagefree.com kirjoita marve.jarvala @ gmail.com

    • asiantuntija1

      omituinen kenneli ja huono terveys koirilla. kannattaa ottaa selvää.

    • BKHarrastaja

      Suosisin myös suomalaista kasvattajaa, jonka koiriin kävisin tutustumassa mielellään etukäteen. Apula-yms pennut voi unohtaa; bernhardilainen on sen verran vaativa rotu kasvatettavaksi että kukaan jolla on puhtaat jauhot pussissa ei kasvatata paperittomia "puhdasrotuisia" bernhardilaisia. Sieltä saattaa tulla sit yllärinä vaikka mitä ja kasvattajaa et saa vastuuseen. Pimeällä pennulla ei ole mitään takuuta!!

      Yhdistyksen sivuilta löytyy tiedot tulevista ja suunnitteilla olevista pentueista ja jokainen siellä listalla oleva kasvattaja täyttää minimivaatimukset mitä tulee vastuulliseen kasvattamiseen; toki aina kannattaa ottaa selvää kasvattajasta etukäteen, jokainen kasvattaja on oma persoonansa ja kaikilla on erilaiset näkemykset miten rotuaan haluaa kasvattaa.

      Näyttelyynhän kukaan ei voi pakottaa, mutta toki kasvattaja voi jättää pennun myymättä jos heti ilmoittaa että näyttelyt eivät tippaakaan kiinnosta eikä kasvattaja halua myydä lupaavaa pentua ns. "kotikoiraksi". Tosin; Minä itse ajattelin myös että näyttelyt eivät lainkaan nappaa mutta kummasti siellä tulee aina välillä viihdyttyä ;) Suurin osa vastuullisista kasvattajista haluaa kuitenkin kuulla kasvateistaan myöhemminkin joten jonkinlaiseen yhteydenpitoon kannattaa valmistautua. Se ei ole vainoamista vaan jokainen pennuistaan välittävä kasvattaja haluaa varmistua siitä että valittu koti on vastuullinen ja hyvä. Onhan kyseessä kuitenkin elävä olento ja nykyään saa valitettavan usein lehdistä lukea kuinka koirat on jätetty heitteille jne.

      Nykyään tuntuu olevan kaikilla kiire saada asian X, mutta koira on asia jota ei todellakaan saa hankkia kiireellä! Kyllä sitä hyvää pentua voi aivan hyvin odattaa puoli vuotta-vuoden. Se on loppupeleissä tosi lyhyt aika.

    • Tyttö berhis

      'minulla on henkilökohtaisesti kokemusta''tuonti'' bernhardilaisesta. Kun ottaa asioista tarpeeksi selvää niin sieltä saa ihan samoja koiria kuin täältäkin.. Itsellä on tällä hetkellä 1,5 vuotias narttu ja meillä on mennyt alusta asti hyvin. Koira tuotiin minulle lähelle kotikuntaani ja rahat he saivat vasta kun näin koiran. Luonteeltaan on varmasti parempi kun monikaan suomen kenneleistä tuotu.. eikä koiralla ole ollut mitään vikoja lonkissa eikä päässä.. Oikein rauhallisuuden perikuva :) Että älkää aliarvioiko viron kenneleitä. Miettikää mitä ne ajattelee meistä, kun täällä tulee uusia pentuja kun liukuhihnalta???

    • BKharrastaja

      Tarkoitus ei ollutkaan aliarvioida Viron tai muidenkaan maiden kenneleitä, onhan Virossakin hyviä ja taas Suomessa myös huonoja. Suomessa vaan pääsee helpommin tutustumaan koirien vanhempiin eikä tarvi lähteä lahden taakse. Ja itse kokisin kyllä tärkeänä nähdä minkälaisesta paikasta se koira on, en esim. halua millään muotoa tukea ns. "tarhakenneleitä", koska bk ei ole tarhakoira, joten en jalostuskoiriaan niin pitävältä ihmiseltä pentua haluaisi ostaa. Saatika mistään vielä pahemmasta paikasta. Mistä ikinä sen koiransa hankkiikaan niin taustatyötä kannattaa tehdä että välttyisi ikävyyksiltä (toki kaikkea ei voi ennustaa) ja ettei tule omalla panoksellaan tuettua mitään sellaista toimintaa mikä ei kestä päivänvaloa.

    • 787234

      Ois kiva omistaa 7 beethovenia

    • Saara ja Ensio,3,5v

      Kassotaas.......................7 x 104kg....

      Olisihan tuossa tekemistä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe