Adoptio aloitusvaiheessa

Ahhahahaa

Hei!

Olenne mieheni kanssa päätyneet pitkien (monien vuosien) keskustelun päätteeksi adoptioon. Olen itse 26 ja mieheni on 36-vuotias, käymme molemmat töissä, meillä on oma asunto jne jne. Nyt tarvitisin hieman jelppiä, mitä tässä pitäisi tehdä?

Adoptioneuvontaan pitää suunnata ensimmäiseksi, mutta onko adoptioneuvontoja useita vaihtoehtoja? (olemme Keski-Suomesta) Jos haluaa ulkomailta lapsen, mennäänkö eri paikkaan kuin suomalaista adoptiolasta haettaessa? Entä onko näillä eroja, kumpi on "hankalampi" saada? Entä pystyykö lasta etukäteen tapaamaan, näemmekö hänestä kuvia, kertomuksia kirjeitse vai tuleeko sieltä vain randomilla joku lapsi joka laitetaan eteen: "Tämän te kasvatatte aikuiseksi?"

Kiitoksia kaikista asiallisista vastauksista jo etukäteen!

4

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tien alussa

      http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/lastensuojelutyo/adoptiot/

      Pela järjestää "alkuinfoja" ympäri Suomen. Turussa käytiin läpi sekä kotimaan- että ulkomaanadoptiot, sekä kerrottiin myös muista toimijoista. Monissa aikaisimmissa keskusteluissa Pelaa haukutaan todella raskaasti, oman kokemukseni mukaan täysin syyttä.

      • Dädi.

        " ...Monissa aikaisimmissa keskusteluissa Pelaa haukutaan todella raskaasti, oman kokemukseni mukaan täysin syyttä."

        Ja minun mielestäni täysi syy.
        Aloittajalle: Juridiset asiat kyllä hoidetaan hyvin, mutta inhimillisen puolen neuvonta ja tiedotus kannattaa seuloa "karkealla kädellä" ja hankkia tietoa useammasta eri paikasta.
        Opetelkaa ajoissa, että ette esitä neuvonnassa (pela) mitään inhimillisiä tunteita lapsia kohtaan.


    • Tien alussa

      Ensi-infossa kyllä kerrottiin aika paljon mitä kaikkea voi mennä pieleen. Joku voi pitää sitä suorana pelotteluna, minusta se on kuitenkin järkevää. Kun tietää mahdollisista ongelmista etukäteen niin niihin osaa varautua. Ja jos lapsen kehitys onkin normaalia niin siitä osaa iloita. Kuten biolastakin odottaessa, ikinä ei kuitenkaan tiedä varmuudella mitä tulee saamaan. Voi myös olla että lasta ei toista tai syystä saa, raskas ajatus kyllä.

      Mitä Dädi tarkoitat sillä että lasta kohtaan ei saa esittää inhimillisiä tunteita? Itse olen pystynyt puhumaan tapaamisissa vapaasti. Kyllähän kaikkea syvällistä kysytään joita jotkut voivat pitää tungetteluna. Minä olen kuitenkin valmis paljastamaan kaikki, ei ole luurankoja.

      Totta kyllä, tietoa kannattaa hankkia. http://www.interpedia.fi/adoptio ja

    • Nanna-äiti

      Adoptioneuvonta on menetelmä, jossa asiantuntijoiden avustamana te sekä yksilöinä että perheenä voitte oikeasti selvittää omat valmiudet ja mahdollisuudet adoptioon. Kannattaa lukea kaikki materiaali, jota sieltä saa kotiin sekä olla rehellinen itselle, puolisolle ja neuvojille. Hymistelyä ja sädekehiä saa kyllä ulkopuolisilta, mutta nämä neuvontaa antavat henkilöt kertovat asioita, joista muilla ei ole tietoa. He tietävät, minkälaisia lapsia mistäkin maasta tulee adoptoitavaksi ja minkälaisia haasteita vanhemmilla on odotettavissa. Haasteita tulee ihan varmasti ja sellaisia, joista nk. tavallisissa perheissä ei ole tietoakaan.
      Adoptioneuvontaa antavat henkilöt ovat vaitiolovelvollisia, joten voitte luottaa siihen, että teidän asianne ja keskustelunne eivät kantaudu muiden korviin.
      Meille ainakin neuvonnasta on ollut paljon apua, koska sen aikana teimme lopullisen päätöksen adoptiosta ja sen yksityiskohdista. Ja sitten kun vaikeuksia tuli, osasi nopeammin reagoida ja hakea apua.
      Adoptointi vaikuttaa sekä teidän molempien että myös tulevien lasten koko loppuelämään, joten siiihen kannattaa valmistautua kunnolla ja ottaa kaikki tarjottu apu vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5639
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3465
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe