Pex kulma

suojaputkimies

meillä vedetään pintaliitoksina pex-putkella käyttövedet. kuinka jyrkkään nurkassa voi pexin taivuttaa? suojaputki taittuu hyvin, mutta entä itse vesiputki? voiko laittaa kulmaliitttimellä, silloinhan suojaputkikin joudutaan katkaisemaan?

17

10185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei...

      Pintaliitoksina? Eli PEXit pinnassa? Mahtaa olla komeat asennukset. Jos pintaliitos kuitenkin tarkoitti jotain muuta ja PEXit kulkevat ihan oikeaoppisesti seinien sisällä, niin ei niitä saa jatkaa tai haaroittaa vaan putken täytyy olla yhtenäinen jakotukilta asti.

    • Jos tarkoitus koteloida lopullinen pinta, niin pex ok materia. Jos oli ajatus asentaa pintaan, niin suosi komposiittiä ja messinki liittimiä. (tosin ppsu liitin on myös hyvä)

      En pätkis pexiä muutoin kuin vesikalusteella. Suojakuoret oltava määräyksien mukaan. Pelkään sinun vakuutusyhtiön puolesta lopputulosta. Ota joku ammattilainen avuksi, niin säästät päivän konsultaatiolla suurinpiirtein oman talon arvon verran. (vesivahinko paha laatuinen).

      Se päivän konsultaatio maksaa noin 200-400 euroa ja lopputulos hyvä. Tai harjoittele naapuriin ja sit kokeneena teet itselle paremman :)

    • taivutuskulma

      suojaputkelle on saatavilla valmiita taivutuskulmia, käytä niitä, suojaavat samalla suojaputkea katkeamiselta ajan mittaan.

      Itse asensin pexejä suojaputkilla muutama vuosi sitten, nyt ovat suojaputket mutkista poikki kun en käyttänyt noita taivutuskulmia. johtunee muovin huonosta laadusta (kierrätyskamaa) ja kutistumisesta.

    • Mikäettei?

      Hyvin voi laittaa liittimiä väliin jos suojaputki on riittävän isoa.

    • yliputkimestari

      Tietysti voi pintaan vetää pexit, koteloi vaan siististi. suojaputki kestää kun käyttää taivutuskulmia, mutta pexi sisällä ei kestä kovin jyrkkiä kulmia. ei niitä liitoksia voi suojaputken sisään vetää.

    • koteloin putket

      Kuinka jyrkkään kulmaan pexin voi taivuttaa murtumatta? entä onko merkitystä kumminpäin seinään, kylmä alle, lämmin putki päälle vai?

    • panepexipiiloo

      pojat hermostuu kun ei tarpeeksi stailausta ajateltu putkissa. Kyllä joka äijjän pitää päästä hipsuttelemaan putketkin sievästi piiloon. Miten tää toiminta eroaa niistä akkojen tähtityynyistä? Ei niin mitenkään. Mikä siinä on niin paha jos pexiä vetää pintaan? Muovia se kotelokin taitaa olla? Ainakin sähköpiuhaa näyttää stylistit pistävän muovikoteloon piiloon. Kummasti vaan ennenvanhaan kun miehet oli miehiä eikä stylistejä niin putkee ja johtoo vedettii pintaan ja tokihan silloinkin joku stylisti keksi sitten tapettia vetää siihen piuhan päälle. Mutta makuja on monia ja pojat on tarkkoja että putket on sievät ja piilossa.

    • NickNailer

      Olen vetänyt PEXiä pintavetoina kellaritiloihin. Vielä en ole keksinyt mitä haittaa siitä on voinut olla. Jos haluaa koteloida, niin voihan isäntä sitten ajankulukseen laitella koteloiota miten haluaaa.

      Taivutuskulmat ovat hyviä PEXin taivuttimia. Niitä on tosin hankala saada pysymään oikeilla paikoilla lattiavaluissa.

      Kauemmin se pinta-asennettu PEX kestää kuin kupari.

      • Pexit_perseeseen

        Eipä ole pexiä nähneetkään.


      • Jorevaan
        Pexit_perseeseen kirjoitti:

        Eipä ole pexiä nähneetkään.

        Googlen kuvahaulla löytyy helposti juuri tuon kuvan alkuperäinen sijainti josta selviää, kuinka vesijohtoverkoon voidaan tehdä "sulaketaulu" josta saa nopeasti haluamansa haaran suljettua. Ei sen kummempaa, joten voit nykästä pexin pois persestäs tai aintaa sen olla siellä


    • Pexfezcu

      Itse en pexiä laittaisi, se nimittäin halkeaa, koska ei kestä UV-säteilyä vanhetessaan ja viruu.

      • hyödyllinen_havainto

        Minusta PEX pinta-asennuksena on ihan hyvä ratkaisu. Mm. kesämökkien myynti-ilmoituksissa tätä näkee paljon. Heti tietää, että tämä kohde kannattaa ohittaa, kun kaikessa on nuukailtu ja tehty ihan PÄVI.


    • kylmävaan

      PEXin taivutuskulma on noin 9 kertaa putken halkaisija eli 10 mm:n Pex taipuu noin 90 mm:n kaareen.

      Itselläni tämä tuli vastaan astianpesukoneen liitännän yhteydessä kun tappelin Assemblinin idiootti-insinöörien kanssa pesukoneliitäntöjen liimaamisesta kiinteään, lähinnä rakennusjätteeseen luokiteltavaan allaskaappiin, jota nämä äämbesillit pitivät vieläkin muka kuranttina tavarana.

      Jostain syystä näillä idiooteilla ei ollut muuta vaihtoehtoa tarjota kuin klimmaaminen rakennusjätteeseen kiinteästi vaikka kukaan heistä ei voinut kertoa kuinka vähäisenkään korjaustarpeen sattuessa koneen saisi helposti irti vahingoimatta rakenteita.

      Itseasiassa se onkin mahdotonta, sillä pienikin korjaustarve kiinniliimatuille koneille tarkoittaa koko sydeemin purkamista ja uudelleenrakentamista talo/vakuutusyhtiön vaatimusten mukaiseksi, mutta kukaan ei ole ohjeistanut kuinka se tapahtuu eli miten tehdään, kuka tekee, kauan se vie aikaa, mitä se maksaa jne...

      Jotenkin vidun hävettävää Assemblinilta vaatia asukasta vastaamaan heidän duunistaan omaan laskuunsa hamaan tulevaisuuteen - irtaimiston kiinnittäminen kiinteään paskaan ei voi olla mitenkään puolusteltavissa eli minusta se on ehdoton NOUNOU!

      Assemblin on lafka, joka sälyttää vastuunsa helposti "ulos", mutta itse näyttäytyy kaikesta paskasta puhtaana toimijana ja itseasiassa Assemblin - HAISTAKAA PASKA!

      • Semplaisten

        Putkiviisaat asialla


      • eihelvatavoiollatotta

        Sinullakin huonoja kokemuksia Assemblinista kuten myös minulla - lafka vain tekee huonoa duunia, työnjohtoa ei käytännössä ole ja duunin jälki on järkyttävän huonoa - ei uskoisi tuon kokoiselta yritykseltä vaan vertaisin johonkin Raneen - sen verran huonoa duuni oli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe