Kokemuksia Istanbulista;

+ - jotakin.

- Hagia Sofia nähtävä. Samoin vieressä sijaitseva Sininen Moskeija (Hagia Sofian eteläpuolella)
- Hop on - Hop off helppo tapa tutustua kaupunkiin. Pysäkkejä mm. Hagia Sofian vieressä ja Taksim-aukiolla. Kulkevat n. 0,5h välein. Lipun voi ostaa hotellista.
- Prince-hotellissa (****) ei minkäänlaista äänieristystä. Aamupala hyvä ja riittävä. Hyvä henkilökunta mutta äänieristys oli kamala.
- vanhassa kaupungiosassa (Hagia Sofian alueella) runsaasti ravintoloita, joissa kaikissa sama ruokalista
- Istiklal katu on maineensa veroinen
- jopa keltaiset taksit fuskaavat hinnoittelussa. Niiden kanssa ei kannata neuvotella, vaan sanoa että ei ota taksia, jos hinta ei ole etukäteen tiedossa. Tinkaamaan ei kannata jäädä, koska turkkilaiset hallitsevat sen taidon. Ainoa tapa jättää taksi on ottaa toinen, niitä riittää kaupungissa.
- taksimatka pe-alkuillasta vanhaan kaupunginosaan kesti yli 1,5 h ja loppumatka piti siitä huolimatta kävellä. Käsittämätön liikenneruuhka. Ma-keskipäivällä taksi lentokentälle kesti 0,5h.

Jos on paljon kiertänyt ns. vanhoja kaupunginosia, Istanbulin vanha kaupunki ei anna uutta kokemusta.

Istanbulin lentokentän taxfreeshop oli aika kalliin oloinen. Veikkaan että tuliaiset kannattaa ostaa kaupungista järkevästi.

6

2377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Istanbul harika :D

      Äänieristys on Turkissa yleisesti heikko. Jos ei kuulu naapurinhuoneen joka henkäys, vähintäänkin veskissä asioinnit ja käytävillä liikkuvat ihmiset. Myös kalliimmissa hotelleissa voi olla näin. Sen kun tietää etukäteen, voi varata korvatulpat (silikonista) yöksi. Itse teen näin, koska en halua herätä tämän tästä. Nukkuakin pitää, että jaksaa reippaana kiertää. Istanbul ei viidenkään käynnin jälkeen kyllästytä, se on todellakin runsauden sarvi!

    • Matkailu avartaa....

      Koska takseilla ei ole koskaan vaihtorahaa antaa takaisin, kannattaa itsellä olla muutama irtoliira taskussa. Jos suhari pyytää 43 liiraa, kannattaa maksaa 41 liiraa ja sanoa ei oo enempää. Jos suhari sanoo ei käy, voit antaa 50 liiraa, mutta jos suhari sanoo ettei ole antaa vaihtoerahaa, sano, EI KÄY; otat rahan takaisin ja silloin maksat matkasta vain 40 liiraa. ja lähdet käveleen. Tyytyvät kohtaloonsa. Jos eivät tyydy, pyydä poliisi paikalle, niin silloin ainakin tyytyvät. koska kjysymyksessä on joka tapauksessa huijausyritys.

    • Kuntopörriäinen

      Istanbulin hotellien äänieristykset ovat vähän mitä ovat, niihin vain pitää sopeutua.

      Sen verran ruokapuolesta, että välttäkää kaikkia paikkoja jossa on sisäänheittäjä. Jos mielit hyvää halvalla, kävele suosiolla pari kilometriä poispäin vanhankaupungin nähtävyyksiltä (Hagia Sofia ym.) Jo Galatan sillan tai suuren basaarin lähettyviltä saat paljon laadukkaampaa ja edullisempaa ruokaa. Ja ennen kaikkea, välttäkää paikkoja jossa on pelkkiä turisteja.

      • Tarkkana

        Aksarayn metroaseman luona on todella paljon ravintoloita, joissa näkyi turkkilaisia ja hinnat voivat olla puolet vanhan kaupungin hinnoista. Esim. kebabhampurilainen maksaa siellä katukojusta 2 liiraa, kun se maksaa vanhassa kaupungissa 5 liiraa. Suomalaiselle tämä ero on tietenkin ihan olematon.

        Vanhassa kaupungissa ravintoloiden hinnat ovat annokselta 15-20 liiraa ja päälle tulee 10 %:n palvelumaksu ja juomat ja leipä maksavat erikseen.

        Kannattaa myös tiedostaa, että Istanbulissa hotellin siivoojalle jätetään palvelurahaa kuten USA:ssa. Samoin laukkujen kantajalle.


    • minä vaan

      aksaray ei ole kyllä sellaista aluetta, että siellä kannattaa pelkästään halvan ruuan perässä mennä.. varsinkaan iltaisin!

    • Kabatasin kissa

      Joo,Aksaray on pikkusen" liikkuvaisten" paikallisten alue.Tosin Istanbul on omien kokemusten mukaan(olemme keski-ikäinen pariskunta)suht turvallinen.Taksit voi ottaa vähän "omia"hintoja,mutta Turkissa on kaikkien yritettävä pärjäillä,kun töitä ja kuskattavia ei välttämättä aina ookkaan niin paljoa.Työttömyys on siellä tuttua,kun koko Turkin maaseudulta puskee väkeä Istanbuliin "tienaamaan".
      Turistin kannalta mukavia alueita on kokemuksiemme mukaan Beyoglu;voit käpytellä rauhassa eikä kukaan halua just sua raflaansa syömään.Iltamenoja on sielläpäin,esim.jazzpaikka Nardis.Kabatasiin pääsee semmoisella tunnelijunalla Taksimilta ja siitä vuorolautalla Uskudariin;sielläkin saa olla rauhassa.Taksilla pääsee Kadiköyhin/Modaan,kivoja ravintoloita shoppailua pienissä kaupoissa.Hieno rantakatu,jossa perheet ja nuoriso vaeltavat.Iltaelämää on myös Kadiköyssä.Meillä oli Kabatasin lähellä huoneistohotelii,mut ruokakauppoja ei ollu oikein missään,niin mentiin lautalla Uskudariin(5 min Bosporin yli),siellä on normimarketit tai voi mennä kala.ja vihannestoreille ruokaa ostamaan.Kabatasin lähellä on myös Istanbul Modern,taidemuseo ravintola.
      Istiklal on koettava,ehkä on paljon kansaa pohjoismaiseen makuun,mutta siinä sitä virran mukana mennään,voi ottaa ratikan jos ei jaksa kävellä.Vanhalla Tunelilla voi mennä Galatan sillalle kalastajien kalaonnea tutkailemaan.Vanhan kaupungin nähtävyydet(Hagia Sofia,Sininen Moskeija sun muut)ovat vaikuttavia,arkeologinen museo pitäis vielä nähdä,mutta emme oikein muuten siellä viihtyneet.Jos haluat että matkakassa kevenee kunnolla,on yksi hienostoalue muistaakseni Nisantasi;Armanit muut löytyvät sieltä ja elegantit kahvilat ja ravintolat.Tavallinen shoppailija menee metrolla Levantiin ja tallustelee metallinpaljastimien läpi suoraan ostosparatiiseihin,turkkilainen suosittu merkki on Mavi,hyviä farkkuja t-paitoja :),on muitakin tunnettuja merkkejä,kauppoja ja valikoimia loputtomiin!
      Mukavinta on kuitenkin putputtaa Uskuduriin ja löytää rannalta pieni kahvila,jossa istuskellaan tyynyillä pelkän taivaan alla,ihaillaan Bosporia,laivaliikennettä,Neidontornia;sinistä vettä ja toivottavasti aurinkoa,siemaillaan kahvia tai teetä,nautitaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe