Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaatuuko unelma vaihtarivuodesta lävistyksiin?

Crystal

Tyttäreni on jo pitkään halunnut vaihto-oppilaaksi ja asia olisi ajankohtainen nyt tulevalla kaudella 2013-2014. Koska emme ole erityisen varakkaita, päädyimme hakemaan vuosivaihtoon Rotaryn kautta. Tytär kirjoitti vapaamuotoisen hakemuksen ja liitti lähetykseen mukaan myös kuvansa. Hän sai bumerangina vastauksen piirin puheenjohtajalta että "lävistykset ovat kiellettyjä".

Onko näin kaikkien vaihtoa järjestävien tahojen kanssa vai onko tämä joku rotarien oma sääntö? Olen valtavan hämentynyt ja tuntuu äärimmäisen epäreilulta että unelma vaihtarivuodesta kaatuisi siihen että on tullut hankkineeksi lävistyksiä eikä ole niistä halukas luopumaan. Kaatuiko koko hanke nyt tähän?

Onko kenelläkään tietoa / kokemuksia? Ihan oikeasti, koska netistä kyllä löytyy juttua että siellä tai täällä saattavat aiheuttaa pahennusta tai joku tietty koulu on käskenyt ottaa ne pois tms. Mutta noin niinkuin yleisesti.

10

415

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Negat. signaali

      Eri maissa suhtaudutaan hieman eri tavoin lävistyksiin ja tatuointeihin.
      Ikävä todeta, mutta varsin usein ne antavat negatiivisen signaalin. Esim. Japanissa ei ole mitään asiaa yleisiin kylpylöihin, jos on tatuointi!
      Vaihto-oppilasjärjestöt kieltävät ehdottomasti tatuointien ja lävistysten hankkimisen ennen vaihtoon lähtöä ja sen aikana, joten siitä voisi päätellä jotain.
      On ymmärrettävää, että Rotarien kaltainen järjestö erityisesti karsastaa lävistyksiä ja tatuointeja.

      • o_O

        Japanissa ei ole mitään asiaa vaihto-oppilaaksi alle yliopistotason, jos on tatutointeja, lävistyksiä (ml. korvakorut) tai vaikkapa (luonnottomaksi)värjätyt hiukset. Yläaste- ja lukiotasolla ovat satavarmasti kiellettyjä.


    • korvikset

      Eiväthän korvakorut kuulu noihin kiellettyihin lävistyksiin?:O vai eikö niitäkään saa olla?

      • Vaihtarin iskä

        Ei meidän tytön korvikset haitanneet noin sinällään... Kouluissa saattaa olla niihin liittyviä rajoitteita - kerran tyttö sai huomautuksen (katolinen koulu), kun korvikset olivat liian isot, mutta pienet sai kuitenkin olla.


      • Meikäpoeka

        Japanissa voi valmistautua siihen, ettei osassa kouluista saa olla edes korvakoruja vaan ne pitää ottaa pois. Myös läpinäkyvät korvakorut ovat joissain kouluissa kielletyt joten reiät menevät umpeen.


    • x-vaihtari

      Yleensä lävistykset ovat täysin hyväksyttyjä järjestön taholta, mutta joissain kulttuureissa niitä ei tosiaan katsota ollenkaan nuorille sopiviksi.
      Monet järjestöt, kuten esim. YFU ja AFS tarjoavat stipendejä vaihtareille, ja ainakin YFU:lla on juuri stipendien hakuaika suunittelemallenne vuodelle käynnissä. Stipendien suuruudet noin yleisesti vaihtelevat parista sadoista koko vaihtovuoden kattaviin. Stipendien saantiedellytykset vaihtelevat järjestöittäin, mutta yleisesti ottaen vaihtarin perheen rahatilanne on yksi edellytys stipendin saannille.
      Toki nyt alkaa jo olla erittäin myöhäistä hakea ensi vuodeksi vaihtoon, joten moni maavaihtoehdoista on poissuljettu (esim. Japani, Etelä-Korea, Etelä-Afrikka, Austaralia yms.), mutta jos tyttärenne on hakemassa Jenkkeihin tai Kanadaan, niin paikkoja on vielä taatusti jäljellä.

    • 9+9

      Tuskinpa mitään yleispätevää ohjetta voi sen enempää antaa, kun mitä muissa kirjoituksissa on tullut jo ilmi. On varmasti järjestökohtaisia sääntöjä (hehän pyrkivät tietysti varjelemaan omaa mainettaan ja etuaan), maakohtaisia käytäntöjä ja koulukohtaisia säännöksiä.

      On hyvä pitää mielessä, että mitä tulee koululaisten pukeutumiseen ja ulkoasuun, Suomi on erittäin, ellei jopa poikkeuksellisen, vapaamielinen ja suvaitsevainen maa. Monessa maassa ollaan huomattavasti konservatiivisempia. Jotkin Kauko-Idän maat kuten Etelä-Korea ja Japani ehkä ääriesimerkkeinä Suomelle vastakkaisesta kulttuurista, mutta myös Vapauden Ihmemaassa Yhdysvalloissa voidaan olla paikoitellen hyvinkin tiukkoja sen suhteen, mikä on soveliasta ja mikä ei - etenkin alaikäisten lasten ollessa kyseessä.

      Eipä sillä, ei tällaiset kulttuurien eroavaisuudet koulumaailmaan lopu, sama pätee myös työelämässä. Mitä kansainvälisempi ja tunnetumpi firma, sen tarkempia ollaan työntekijöiden ulkoasusta ja sitä kautta välittyävästä imagosta. Se on asia, joka kannattaa tiedostaa tehdessään valintoja sen suhteen, että ottaako sen tatskan tai lävistyksen, vaiko ei.

    • 1721

      Parasta nyt tottua siihen etta moni tie voi nousta pystyyn lavistyksien takia. Miksi sina et tuota ajatellut kun annoit niihin luvan?

      • Eikös ne korut

        saa otettua pois? Reikä menee umpeen ja kas - vaihtarikelpoinen lähtijä on syntynyt.
        Laittaa sitten uudestaan jos haluaa paluun jälkeen...


    • trolololrt

      ja sitten voi mittiä vaikka sitäkin että kumpi on tärkeempä: ne lävärit vai se vaihtovuosi. eipä taida vaihtoonlähtö olla sit niin suuren suuri kutsumus jos ei koruja haluu sen takii ottaa pois..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2025
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1365
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      73
      1260
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe