Epätietoinen muutamista asioista

ehkä joskus

Moi!

Olen miettinyt ihan vasta alkuvaiheessa harkitsevani sijaisvanhemmuutta. Siksi haluankin lisää tietoa asiasta, voisiko joku ystävällinen ihminen auttaa?

Kun on käynyt pride koulutuksen ja lapsi tulee perheeseen ja sijaisäiti jää lapsen kanssa kotiin mitä korvausta hän saa ja mikä taho sen maksaa? Miten työpaikalta saa vapaata siksi aikaa kun on lapsen kanssa kotona? Otetaanko vapaa lomapäivistä vai miten siinä toimitaan? Entä jos vapaata ei oteta töistä lomapäivistä kerryttääkö se toinen vaihtoehto mikä se nyt lie lomapäiviä?

Valitaanko lapsi perheeseen perheen toiveiden mukaisesti esimerkiksi pitkäaikaissijoitukseen tmv?

Kiitos jos joku viitsi vastata

5

113

  Vastaukset

  • Ei kannata alkaa. Nuo kysymykset tekevät sellaisen vaikutelman, että en haluaisi lastani teille. Sorry.

   Psykologiset testit peliin!

  • Moniin esittämiisi kysymyksiin saat vastauksen Pride-koulutuksessa. Työnantajan on annettava hoitovapaata alle 3-vuotiaan lapsen hoitoa varten, jos lapsi on vanhempi, niin työnantajalla ei ole velvollisuutta myöntää virkavapaata. Jotkut ovat ottaneet vuorotteluvapaata.
   Sijaisvanhemmille maksetaan pientä hoitopalkkiota ja lisäksi kulukorvausta, jonka on tarkoitus korvat lapsen elinkustannukset. Useat kunnat maksavat hoitopalkkiota vähän enemmän niille sijaisvanhemmille, jotka hoitavat lasta kotona.

  • Suositus on jäädä kotiin lapsen kanssa vuodeksi. Vuorotteluvapaaltahan saa korvausta (pienempi kuin työttömyyskorvaus), mutta jos joudut ottamaan palkatonta vapaata, on tultava toimeen hoitokorvauksella mahd. säästöillä yms. Tämän lisäksi kannattaa varautua myös siihen vaihtoehtoon, jos lapsi ei sopeudukaan esim. päivähoitoon tms. on siis esim. niin traumatisoitunut, ettei siitä tule mitään. Siinä tapauksessa toisen sijaisvanhemmista on jäätävä kokonaan kotiin tai esim. siihen saakka kun lapsi aloittaa koulun.

   • Tämäkin vaihtelee kunnittain. Itse sain puolen vuoden ajan ansionmenetyskorvausta. Se oli pienempi kuin palkkani, mutta mahdollisti sen että saatoin jäädä ktoiin. Samalla ehti hyvin hakea päivähoitopaikkaa lähipäiväkodista ja viimeisillä viikoiööa tehdä pehmeän laskun uuteen päiväkotiin.


  • Aloitko sijaisvanhemmaksi? Miten menee?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   174
   9020
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   118
   3827
  3. Marin: Meillä on kaksi ongelmaa keskusta ja vihreät

   Hallituksella oli tiukka tammikuu, Marin kiteytti jo omilleen: ”Meillä on kaksi ongelmaa: keskusta ja vihreät” https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b
   Maailman menoa
   130
   3542
  4. Sara Siepin "työt" ?

   Sieppi on lomalla noin kolmen viikon välein. Koska hän tekee töitä ? Mitä työtä? Miten voi siis olla koko ajan lomamatkoilla, ja ei mitää las palmas h
   55
   829
  5. Johanna Tukiainen viety hoitoon?

   Vuosien sekakäyttö ja perintönä kulkeva mielisairaus johti lopulta hullujen huoneelle. Siellä on hyvä harhaisen hoitaa päänsä kuntoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   677