Koirani tuhoaa!

Apua1

Omistan 7kk ikäisen labradorinnoutaja uroksen. Tällä hetkellä sillä on menossa ns. tuhoamis kausi. Olen nostellut kaikki tavarat pois sen ulottuvilta. Se auttoi hetkellisesti, nyt se on alkanut järsimään seiniä. Tätä tapahtuu koiran ollessa yksin (työpäiväni aikana, 8-8,5h). Annan sille puruluita järsittäväksi kun se jää yksin, leluja levittelen lattialle että leikkisi niillä. Mutta sekään ei auta.

Nyt alkaa olemaan kotikonstit lopussa. Joten te jotka olette käyneet tämän vaiheen läpi koiranne kanssa, niin antakaapas hyviä neuvoja.

Viimeinen keinoni on laittaa koira takaisin pentuaitaukseen työpäiväni ajaksi.

7

2205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noin kokemuksesta

      Koirakouluun heti kuin mahdollista. Labradori ei niitä parhaita rotuja yksinoloon varmasti koskaan ole seurallisena ja energisenä koirana. Rajaa koiran alue yhteen huoneeseen työpäivän ajaksi sitten kotona ollessa aktivointia lenkillä yms. 5v vielä alkaa olla hieman tasoittunut labradori. Nuorena labbarit on monesti ylienergisiä siksi olisikin tarpeellista heti aloittaa koirakoulu. Remonttiin paikat sitten kuin huoneiden särkeminen loppuu.

    • +-0

      miten paljon koira liikkuu päivittäin (irti, piuhassa?) ja mites nenän käyttö? onko koulutettu miten paljon? meille kun tuli uros niin kaikki sanoi kasvattajaa myöten että labradori tuhoaa koko kämpän. no ei ole tuhonnut mutta siihen on varmasti auttanut se että kuri on kova ja kaikki aktiviteetti tapahtuu ulkona ja sitten sisällä rauhotutaan eli syödään ja nukutaan. joskus se yritti järsiä maton kulmia mutta laitoin niihin kulmiin mustapippuri jauhetta niin se loppui aika äkkiä :)
      meillä on rajattu tila koiraporteilla isoon eteiseen ja yksin jäädessään koira saa aktivointipallon joka on täynnä makupaloja. sen se tyhjentää ja nukkuu loppuajan.
      mitään heti nyt ratkasua en osaa tuohon tuhoamiseen kertoa mutta suosittelen ottamaan yhteyttä koirankouluttajaan jos ei omat konstit enää tepsi.

    • Apua1

      Koira lenkitetään 3-4 kertaa päivässä. Tähän vaikuttavat työaikani. Koiralle on opetettu perusasia:paikka, istu, maahan ja luokse tulo ja on opetettu EI-sanan merkitys.

      Koiran liikkuminen on rajattu olohuone-keittiö. Makuuhuoneeseen ei pääse, ovi kiinni ja eteiseen pääsy estetty koiraportilla.

      Koirani tykkää aktivointipallosta missä on napuja, kuten myös talouspaperirullan hylsyn sisään laitettut naput. Nämä eivät kauaa sillä kestä kun saa ne tyhjäksi nopeasti.

      Kotona ollessa leikitään ja koira on muutenkin rauhallinen ja nukkuu. Mitään tuhoa se ei tee silloin. Illemmalla rauhotutaan.Ja yöt nukkuu tosi hyvin.

      Koira on nyt uudestaan laitettu pentuaitaukseen työpäivieni ajaksi. Siellä sillä on puruluita, leluja ja vesikippo. Se on auttanut, ei ole tuhoja tehnyt kun ei pääse aituaksesta pois.

      Kauanko tämä vaihe kestää vai onko yksilöllistä?

    • Raksu

      Labbisnarttuni tuhosi paikkoja 1-vuotiaaksi asti, tuhotyöt loppui itsellään. Nyt koira 2,5 vuotias eikä tee mitään luvatonta päivän aikana vaikka yksin 8h. No okei, kantaa ja lussuttaa villasukkia, jos on jäänyt lojumaan lattioille. Mutta vaikka ois "makkarat" jäänyt pöydälle, on sapuskat pöydällä kun kotio tullaan. Labbis on vaan sellanen rotu, että saapi varautua remonttiin. Yksilöissä eroja paljon, meillä ehkä helpoimmasta päästä. Juuri tuo ikä 6kk-1v on ehkä se pahin ikä, uhmat sun muut jutut koiralla, sitten helpottaa..kai. :D

    • jamal866

      Osta häkki ja totuta koira sinne, tee siitä sen oma paikka.. vesikippa viltit ja lelut, voi antaa nappuroita, jotain hyvää.. 8 tunnin työpäivän jälkeen siellä odottaa erittäin rauhallinen ja lautautunut harrastus kaveri :D omalla kohdalla toiminut.. 80€ euron investointi koko huoneisto remontin sijaan...

    • ahne labbis

      Minä tein aikanaan ansan omalle koiralleni. Eli todettuani tabascot ja muut pahanmakuiset ainekset melko tehottomaksi seinän pureksimisessa, päätin kokeilla jotain muuta.

      Kumarruin koiran nähden seinän viereen ja rapsuttelin syötyä kohtaa sormella (en puhunut mitään, olin vaan tutkivinani). Koira kiinnostui tekemisistäni ja tuli katsomaan viereeni. En vielä tässä vaiheessa kiinnittänyt koiraan mitään huomiota. Lopulta koira päätti rouskauttaa seinää siinä siinä silmieni alla ja sillä hetkellä ärähdin sille ja nipistin sitä (ns. näykkäisin, kuten koira toista komentaessaan).

      Koira säikähti, inahti ja livisti kauemmas. Ja minä nousin ja menin tekemään muita juttuja kiinnittämättä koiraan mitään huomiota. Koira ei tuon jälkeen enää koskaan ole rouskuttanun seiniä - yksi komentokerta riitti.

      • sama ahne labbis

        Kiellon pitää olla sopivan kova, että koira todella ymmärtää tekevänsä väärin, mutta ei tietenkään mitään ylimitoitettua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6710
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4007
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2035
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1989
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1829
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1573
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1535
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe