Mäkelänrinteen lukio

11+20

Menen suoraan asian ytimeen.

Lukuaineiden keskiarvo tulee olemaan yli 9,5 ysin jälkeen ja harrastuksena ollut pitkään erilaiset lautapelit (aktiivisesti lautapelikerhoissa). Liikunnallisesti ei kovin lahjakas, vaan intohimona lautapelit tietysti ja datailu. Onko mitään tsäänssiä päästä märskyyn?
Onko opiskelu rankkaa verrattuna tavallisiin lukioihin? Miten on sukupuolijakaumat? Onko miesvaltainen vai onko ihan tasaiset sukupuolijakaumat? Onko lukiossa yhtään samankaltaista porukkaa kuin edellä kuvattu? Ja kohdellaanko heitä nätisti vai syrjitäänkö? Minkälainen on ilmapiiri? Löytyykö jostakin lista märskyn kaikista kursseista? Märskyn hyvät ja huonot puolet?
Toivon noihin kaikkiin vastauksia ja kiitos etukäteen!

14

9083

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loolololn

      Eikös ne ota urheilijoita sinne eikä mitään lautapelien Suomen mestareita...?

    • 11+20

      En tiiä mutta haluisin päästä sille urheilulinjalle kovasti. Lähtöpisteet ovat hyvät siihen mutta ne suoritukset saattavat jäädä ihan laimeiksi.

      Katoin hieman lisää infoa lukiosta ja selvisi tuo kurssijuttu joten siihen ei enää tarvitse vastata mutta muihin toivon vastausta. Ja vielä yks juttu: montako jaksoa on yhtenä vuotena yhteensä ja montako kurssia yksi jakso keskimäärin sisältää?

      • loolololn

        Noh en tiedä onko urheilulukiossa asiat hieman eritavalla, tai nuo kurssi ja jaksot määrät saattaa vaihdella lukioittain. Mutta meillä on yhden vuoden aikana 6 jaksoa ja semmonen max kurssi määrä jaksossa on 6. Toki löysempiä kasoja voi ottaa tai lisä kursseja vaikka iltapuolelta.


    • VALOJA

      meet pelaamaan lautapelejä urheilulukioon XD?????

    • 3+6

      Tolla keskiarvolla pääset märskyn yleislinjalle helposti, mutta urheilupuolelle ei kyllä ole asiaa. Mitä sä tekisit valmennuksessa 2-4 tuntia viikossa valmentajan kanssa?? Ei siellä ole lautapelivalmentajaa talossa :DD

      Yleiselle linjalle pääset, jos haluat. Ruoka koulussa on parasta ja ilmapiiri on ihan ok. Löydät varmasti kavereita sieltä!

      • Anonyymi

        Kävin itse aikoinaan märskyn ja hain sen jälkeen urheiluopistoihin pääsin kaikkiin mutta valitsin parhaimman tanhuvaaran Savonlinnan upeissa maisemissa ja sen jälkeen riitti hommia liikunnanohjaajans


    • Kaipaan vastauksia

      Olisin itekki hakemas tonne mäkelänrinteeseen nii haluisin tietää jos menee yleislinjalle nii voiks niit liikan kurssei silti valita paljonki tykkään paljon liikunnasta mut en usko et ois mahiksii toho liikkalinjalle ku en kilpaile missää lajis :)

    • 3+6

      Kaikissa lukioissa on pakolliset 2 kurssia liikkaa plus wanhojen tanssit. Meidän koulussa voi valita ainaki 6-8 liikkakurssia vaikka ei ollakaan mikään urheilulukio. Et mee ihmeessä Märskyyn.

    • Kaipaan Vastauksia

      ok kiitos.

    • mooi

      jos keskiarvolla pääsee sisään voi hakea valmennusta jostain tietystä lajista, mutta on lajivalmentajan päätettävissä pääseekö ryhmään harjoittelemaan. Eli jos tykkäät tanssia bileissä, se ei tarkota sitä että pääsisit tanssi valmennukseen:D huom. 'liikkalinja' ei ole sama kuin valmennusurheilija. liikunnan kurssit ovat eriasia kuin valmennus jota on 3x viikossa yhteensä 5 h.

    • mur1

      Valmennusurheilijana itseäni eniten ärsyttää se, kun 10 keskiarvoisia "huippu-urheilijoita" pääsevät valmennukseen vain sen takia, että keskiarvosta ropsahtaa se 9,5-10 pistettä, ja urheilussa sit on "ok".

      Urheilulinja on huipulle tähtäävä, eli harrasteurheilijoiden ei mielestäni kuuluisi mennä valmennukseen höntsäilemään

    • zalla

      Menen suoraan asian ytimeen.

      Lukuaineiden keskiarvo tulee olemaan yli 9,5 ysin jälkeen ja harrastuksena ollut pitkään erilaiset lautapelit (aktiivisesti lautapelikerhoissa). Liikunnallisesti ei kovin lahjakas, vaan intohimona lautapelit tietysti ja datailu. Onko mitään tsäänssiä päästä märskyyn?
      -Kannattaa esimerkiksi kysyä koululta suoraan tällaisista asioista. Keskiarvolla ehdottomasti pääsee kouluun sisälle, ja kouluun päästyään on mahdollisuus vielä vaihtaa (valmennus)urheilijaksi. Kaikenlaisia lajeja on koululla nähty ja en ihmettelisi jos tällainenkin kelpaisi!

      Onko opiskelu rankkaa verrattuna tavallisiin lukioihin?
      -Aika samanlaista tai jopa rennompaa. Märskyssä on ymmärtäväiset opettajat, jotka (hyvistä syistä tulleet) hyväksyvät poissaoloja ja myöhästyneitä palautuksiakin, kunhan ei ota sellaista tavaksi. Kurssien itsenäiseen suorittamiseen on paremmat mahdollisuudet kuin monissa muissa lukioissa, verkkokursseja on tarjolla paljon ja lähes kaikki kurssit on mahdollista tenttiä, eli suorittaa itsenäisesti. Itse jopa kannustan käymään mahdollisimman paljon esimerkiksi 1 ja 2 kursseja itsenäusesti.

      Miten on sukupuolijakaumat?
      - Märskyssä sukupuolijakaumaa ei juuri näe, siellä ollaan ihmisten kanssa joista pitää muita asioita niinkään katsomatta.

      Onko miesvaltainen vai onko ihan tasaiset sukupuolijakaumat?
      -Hyvin tasaiset! Omalla vuosikurssillani taisi aloittaa 55% tyttöjä ja 45% poikia. (2013 aloitin lukion)

      Onko lukiossa yhtään samankaltaista porukkaa kuin edellä kuvattu?
      Kaikenlaisia ihmisiä löytyy!

      Ja kohdellaanko heitä nätisti vai syrjitäänkö?
      -Oma kokemukseni on että jos on mukava muille myös sinulle ollaan mukava. Ystäviä löytää kyllä ja fiksuja ihmisiä ei syrjitä, heitä riittää.

      Minkälainen on ilmapiiri?
      -Todella sosiaalinen, motivoitunut ja hyväksyvä! Motivaatiota kaikilta opiskelijoilta löytyy, joko kouluun tai sitten esimerkiksi urheiluun.

      Löytyykö jostakin lista märskyn kaikista kursseista?
      -Löytyy varmasti! Kurssitarjotin ja kirjalista löytyvät mäkelänrinteen koulun sivuilta!

      Märskyn hyvät ja huonot puolet?
      -Hyviä puolia on ihanat ihmiset, hyvät opettajat, valinnanvara opettajissa heitä ollessa niin paljon, koulun koko (iso! löytyy kaikille joku ja jotakin), motivoitunut ja hyväksyvä ilmapiiri ja niin edespäin.
      -Huono puoli on mielestäni ruoka, joka on syötävää muttei mitään herkkua aina. Toisaalta olen kuullut myös monien kehuvan märskyn ruokia. Välipalamyynti on erinomainen!

      Toivon noihin kaikkiin vastauksia ja kiitos etukäteen!

    • Kidutusmenetelmiä

      Kyseisessä lukiossa käytetään keskiaikaista kidutusmenetelmää. Itse olin aikuislukiossa ja luulin musiikkituntien olevan asiallisia ja niistä voivan oppia oikeasti musiikkia. Kissan viikset. Mummeli pakotti kuuntelemaan Värttinää. Minulla loppui musiikkitunnit siihen. Heitin täysin hukkaan sen ajan, kun olisin voinut opiskella jotain järkevää sinä aikana. Olen ikuisesti katkera sille opettajalle, joka väitti olevansa musiikinopettaja.

    • Anonyymi

      Olen jo aiemmin kommentoinut
      Märskystä ja kertonut miten huikeat eväät se antoi jatkoon.
      Meitä kannustettiin kaikki tavoin,oli mitä kiinnostavimpia erityisiä iltateemoja, biologian kerho,telinevoimistelu kerho,näytelmäkerho ja paljon muuta. Viikon liikuntatunnit saimme korvata osallistumalla yhden lauantaipäivän aikana toteutettiin pyöräretkeen tms.
      Oli kaikenlaista kiinnostavaa tekemistä, jota saimme itse kehittää ja toteuttaa, koulusta ei todellakaan tehnyt mieli lintsata..
      Koulunkäynti oli todella kivaa,kiitos ihanien ja opiskeluun kannustavien opettajien.
      Märskylle kiitos siitä , että tie urheiluopiston ja sitä myötä ura liikunnanohjaaja ja aukeni.
      Opiskelu tuntui todella mukavalta,vaikka päivät vapaaehtoisten kerhojen vuoksi venyivät pitkiksi.
      Kyllä todella kannatti valmistua tästä superkoulusta..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe