Lumilinko

Luminen talvi?

Minkälainen lumilinko olisi sopivin nivelvaivojen vaivaamalle 50-vuotiaalle naisihmiselle? Mitä kaikkea pitäisi ostohetkellä ottaa huomioon? Käytetty / uusi? Hyviä / huonoja merkkejä?
Hinta maksimissaa 1000€.
Aurattavaa on noin 400m2 ja mm. liittymätie on osin jyrkähköä ylämäkeä.

28

5246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8x2

      kauko"ohjattava

    • 8x2

      telaveto ja sähkökäynnistys

      • sdfvc

        motonetissa pari vaihtoehtoa joissa taisi olla sähkpkäynnistys


      • Anonyymi

        Telavedolla ei voita yhtään mitään. On vain raskas käyttää. Itsellä on töissä telavetolinko ja pito ei ole yhtään parempi kuin kotona pyörävedolla. Ainoastaan paljon jäykempi. Kumpikin painaa n.120 kg. Varmaan painosta se pito tulee pyörävetoonkin, mutta on silti kevyt pyöritellä.


    • Lunta tupaan

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/0724/dhhfd/Snowdevil-Berserker-YT9404-7-HP-lumilinko-230-V-startilla

      Ostin tuollaisen koska siinä oli ilmainen kotiinkuljetus. Tuli kolmessa päivässä tilauksesta. Jyrkkään mäkeen voisi olla kuitenkin telaveto parempi. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/14685/dbkqb/Snowdevil-Mammoth-DB7131-13-HP-lumilinko-230-V-startilla
      Sähkö(220V eikä akku) vetokäynnistys oli ainakin mulle ihan must. Naapurilla on vain vetokäynnisteinen ja joutuu lämmittelemään sitä sähköllä tunnin mattojen alla että saisi käyntiin...

    • niinjanäin

      Kyllä tuo käynnistys pitää olla verkkosähköstä riippumaton, eli
      akku/vetokäynnistys.
      Vaikka ei olisi kun 50 metriä piuhanvetoa pihateillä.

    • Masae1

      Onkohan tuon koneen murtopultit (sen spiraalijutun sokkapultit) samanlaiset kuin useimmissa lingoissa? Nimittäin ovat yleensä hiton kalliita rautakaupoissa ja koneliikkeissä, 7-10 e/kpl, mutta Verkkokauppa myisi deviliin 2,90 e/kpl. Semmoinen kannan luota paksunnettu (12 mm) ja heti paksunnoksen jälkeen puolen millin uralla ohennettu pultti, n. 6 mm paksu ja 52 mm pitkä.

      • pekku_123

        omaan linkooni olen murtopulteiksi laittanut ihan tavalliset rautakaupan pultit jotka maksavat 4,5 e/kg. 5.8 leimalla jotteivat ole liian kovat .


    • Vähän riippuu:.

      .

      Vähän riippuu tuleeko lunta muutama sentti vai kymmeniä senttejä

      Jos lunta ei ole paljon niin joku vanha kakstahtari on varmaan kevyin, tosin vaatii sitten polttoaineen ja öljyn sekoittelemista

      .

    • lhkj pihhbh poiun

      Naapuriapua.

      Joskus katellut itekkin tollasia, mökkiä varten. Totesin, rimpuloita. Kun ei varaa ostaa lumitraktoria ja linkoa, pummaan sitten naapureilta apuja. Kyllä ne varmaan pienellä alalla toimii, ja kun muistaa linkoilla, että ei kerry liikaa lunta, saattaa toimiakin.

      Vaan mieti, kannattaako ostaa. Jos kerran alkaa jo vaivojakin olemaan, ei ollenkaan varmaa, kauanko pystyt lumitöitä tekemään. Ihminen saattaa alkaa rapistumaan vauhdilla, kun alkuun on päässyt. Ite kans vähän yli viiskymppinen, mies. Sen verran kulumaa ja kehno kunto muutenkin, että ei enää jaksa ruohonleikkuria työnnellä- Ostin juu vetävän, on siinäkin hommansa, pitäis saada ajettava ja ne sitten vähän kalliimpia.

      Niin juu, noit halvat ei välttämättä ole erityisen kestäviä. Moottoria tuskin saat ajetuksi loppuun, mutta muuten voi aina välillä vaatia remonttia. Toinen juttu tietenkin käynnistys, jos ei kunnossa, pakkasessa ei välttämättä lähteä käyntiin.

      Minne muuten meinaat lumet lingota, naapurin tontillekko? Meillä ei maalla ole ongelmaa, peltoja piisaa. Mutta kaupungin rivarissa ja sen parkkipaikalla välillä hankalaa, kun ei tiedä, naapurin auton katolleko ne lumet lapioisi.

      Vaan, helpolla kuitenkin ostat jonkinlaisen lingon, on siitä varmasti apunsa. Osta uusi, mieluusti edes jotenkin tunnettua merkkiä. Akkukäynistys plussaa samaten mieluusti niin paljon hevosvoimi kuin rahat riittää ostamaan. Tuiskulumi kova pala oikeallekin traktorille. Ja noin maalaisjärjellä, hyvä jos ois leveyttä vähän enenpi kuin pienimmissä, samaten noit lumitorvet sais olla riittävän vetävän oloisia, että eivät aina mene tukkoon.

    • stigaman

      Osta noin 1500-1800 euron Stiga.
      Kyllä sillä saa isonkin pihan puhtaaksi. Heittää noin 10 metin päähän ainakin ja voi säätää heittoluukun kulmapelillä heiton vaikka metrin päähän. Isoilla renkailla riittää pitoa kyllä ja saahan ketjut laitettua jos tarvis. Näissä on sekä sähkö 220V, että käsikännistys. Molemmista lähtee käyntiin nätisti.

      Osa kertoo olettamuksia, minä kokemuksista !

    • Pikku ferkku:.

      .

      Pikku ferkku tai sen kopio fordson dexta

      .

    • kari789

      Ostin aikoinaan lumilingon kevättalvella huonolumisen talven jälkeen tosi halvalla. Bauhaus myi sitä ja merkki oli McCulloch. Elektroluxin tarra siitä löytyy myös.

      Ehkä ainoa puute siinä on se, että ei ole valoa. Starttiakaan ei ole, mutta en koe sitä puutteena, koska se starttaa helposti heti ensi vedolla.

      Hyvää siinä on se, että kahvoja (veto ja linko) ei tarvitse painaa kuin kevyesti. Hyvää on myös lumitorven pikakääntö vivusta kääntämällä puolelta toiselle, kun ajaa pihalla edestakaisin. Joissakin on veivattava torven kääntö ja se olisi hidas.

      Siinä on myös pienet pyörät, sitäkään en ole kokenut haitaksi. Lingon paino on lähes kokonaan pyörillä ja pyöräthän kulkee lingotulla pinnalla.

      Ainoa ongelma on ollut, että torven kääntövaijeri jäätyy, jolloin torvi ei käänny. Olen lämmittänyt sitä hetken kuumailmapuhaltimella, jolloin se taas toimii seuraavaan kertaan asti. Tätä lämmitystä on pitänyt tehdä muutaman kerran. Tein viillon vaijerin kuoreen, sen alimpaan kohtaan, jotta vesi valuisi pois. Saa nähdä auttaako.

      • Pyörät:.

        .

        Pienet pyörät ei haittaa tasaisella mutta vähänkin epätasaisuutta maastossa niin pitää olla kunnon pyörät

        .


    • Lumimies.

      no jaa, työ sujuu kiinankoneella täysin moitteetta, ja vaikka kääntö on veivattava, on se silti tarppeeksi nopea, sitähän voi veivata myös ajaessa. Karin kannattaisi voidella vaijeri, jäätymisen estämiseksi, ja toisaalta miettiä, miten kosteus pääsee vaijerin sisään.
      Valokin on kiinankoneessa, ja leveyttä 87cm, sekä lämmitettävät kahvat.
      Pyörät 8" vanteella, karkea kuvio, laitoin lumiketjut myös, vaikka tuskin se niitä tarvitsisikaan..

    • Ex asikas

      Ostin verkkokauppa.com "väkevän 11-13 hp telavetoisen " laitteen viime talvella. Meni todella helposti tukkoon ja toimi juuri ja juuri 200 neliön pihassa. Tänä vuonna hajosi oikean puolen tela ja odotan huollon yhteyden ottoa 2 kk jälkeen vielläkin. Miettikää laitteen huolto ja takuu asiaa ennen kuin ostatte mitään verkkokauppa.com maahantuomia laitteita jossa he toimivat huoltoasiassa. Ei ole ensimmäinen kerta kun tökkii huolto.

      • tarve

        Hei.olisin kiinnostunut siitä 13hp raadosta..itselläkin meni tasauspyörästö rikki...voisin ostaa sen..mulla on kanssa veto rikki oikealta...onko laite oulun lähistöllä


    • Härällä lumet

      Suosittelen Toron linkoa B&S koneella. Niitä kiinan ihmeitä ei kannata mennä ostamaan. Vaikka koneen kyljessä lukisi Stiga niin mikäli koneessa lukee Loncin niin kiinasta se on eikä Stigan tarra tee siitä hyvää. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen vetävätkö molemmat pyörät vai ainoastaan toinen. Kaksi pyörää vetää paljon paremmin kuin yksi. Aisoissa pitäisi olla myös molemmin puolin vedon vapautin, eli kun linkoa kääntää niin vapauttaa toisen pyörän vedon niin kääntyy lähes itsestään. Torossa myös torvi on älyttömän hyvä...ei mene tukkoon edes sohjossa ja kääntyy joystikilla todella kevyesti.

    • tolleen se on..

      Longin, on hondan suunnittelema kone, ja aivan sikahyvä, lähtee vielä helpommin käyntiin, kuin esim B&S.

    • jlj,hjkomgmj

      Loncin on hondan kiinalainen kopio.

    • 71v lumimies

      Osta uusi saat alle tonnilla ihan hyvän. Katso että on sähkökäynnistys. Älä osta liian isoa et jaksa naisihmisenä sitä käsitellä. Itsellä oluut nyt kaksi vuotta ja pelittää loistavasti. Useimmissa koneissa on kiinassa tehty kone ja toimivat silti hyvin. Pakkas lumeen menee kuin tyhjää vain vaikka olis 40 senttiä. Muista että sellaista konetta et löydäkkään ettei sitä täällä joku hauku ihan paskaksi. Täällä kun on noita valopäitä ihan tarpeeksi.

    • nimimerkitonn

      Siinähän se vitsi onkin...kun ostaa kunnollisen niin vaikka olisi suurempikin linko niin sitä jaksaa myös nainen käännellä kevyesti. Näitä alle tonnin halpiskoneita ei käännä taas kuin reilulla voimalla. =)

    • ukftfhk

      Talkkaripalvelu.

    • Osta tunnettu merkki, ei kiinalaista ! Osta läheltä missä asut ja katso onko heillä huoltopiste ! Osta kone jolla on pitkä takuu ! Osta kone jossa on mahdollisuus lukita toinen pyörä, eli kääntyvyys helpottuu. Osta sopivan kokoinen kone ! Osta kone jossa on toimiva syöksytorven säätö ! Elä ala säästämään muutamasta satasesta !

      Siinä ne tärkeimmät !

    • AhkeraMiäs

      Osta vaan kiinankone, parempi se on kuin tuon "laiskanmiehen" varreton lumilapio.
      takuut on koneissa samaa luokkaa.. ja parempi on vapauttaa veto, kuin lukita.. hähäähähääh. no, vai kokenut tämänkin tietää, ei tarvitse arvailla.. kuten tuo laiskajaakko tekee..

    • linkomies

      Tuolta kun käyt katsomassa eri malleja, jotkut savuttaa enemmän kuin toiset, toiset taas voivat olla janoisempia, mutta moni kehrää varmaan hyvällä pidolla pitkäänkin.
      http://treffit.suomi24.fi/site/login

    • LumilinkoPromlem

      Onko kellään tallessa käyttöohjekirjaa tälle laitteelle.tai tietääkä mistä löytyy, google haku ei tuota tulosta

    • lorpetny

      Liekö jo alkuperäinen kysyjä saanut lingon hankittua?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe