Kirja "Ryssänä Suomessa"

Inna - satutäti

Ex-venakko Inna Latisheva on muutama vuosi sitten onnistunut julkaisemaan Suomessa kirjansa kokemuksistaan Suomessa asumisesta.

Juuri ja juuri jaksoin kahlata opuksen läpi, vaikka se on kömpelösti kirjoitettu ja täynnä valheita ja harhaisia ajatuksia. Entisessä Leningradissa hän oli toiminut ulkolaisten turistioppaana viettäen pinnallista shampanjahuuruista elämää. Hän kertoo, kuinka Inturist oli opastanut oppaita valehteleman ja kertomaan vääriä tietoja Neuvostoliitosta.

Suomalaisen miehen pokattuaan hän pääsi Länteen, mutta sanojensa mukaan pettyi oitis tähän maahan tänne tultuaan. Siitä alkaakin luritus, joka koostuu ilmeisesti lähinnä Innan mielikuvitus-jutuista. Inna antaa kyytiä Suomelle ja kaikelle suomalaisuudelle. Kaikki muut maat ovat OK, mutta Suomi maailman huonoin maa. Niinpä hän muuttikin Espanjaan. Kaikkialla muualla häntä rakastetaan ja palvotaan, mutta Suomessa pidetään toisen luokan ryssänä, vaikka sanojensa mukaan on pelastanut pari suuryhtiötä konkurssilta.

Lukiessani kyhäelmää, tuntui, että luen jotain parodiaa, mutta kyllä Inna alkoholistin oireineen ihan tosissaan jutuissaan on.

Onkohan Inna yhä Espanjassa, kun siinä maassa on paha lama ja työyttömyys? Siellä mammonan kokoaminen nykyään voi olla hänellekin yllättävän vaikeaa.

19

1174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • L'ukijatar

      Juuri näin asia on.

    • Pupun teos

      Kirja on aivan epäuskottava. Nainen ei osaa avata huoltoaseman wc:n ovea sisältä päin ja sitten muka luotsaa suuryrityksen tuloksen loistokkaaseen voittoon.
      Puppuahan Innan kirja on.

    • karaleva11

      Itse pidin myös kirjaa yliampuvana ja sensaationhakuisena, mutta tottahan on, että Suomessa venäläisiä vihataan yhä edelleen aika lailla ja ennakkoluulot elävät syvällä. Lähipiiriini kuuluu venäjänkielisiä ja muitakin ei-suomalaisia ja olen joutunut todistamaan varsin törkeitäkin asoita ja kuulemaan törkeitä kommentteja jotka ovat kohdistuneet ystäviini. Asiaa ei ehkä edes usko todeksi ennen kuin sen näkee ja kuulee omin silmin.

      Espanjasta en tiedä, mutta Portugalissa itse vierailleena tiedän, että venäläiset ja ukrainalaiset muodostavat siellä aivan hyväksytyn vähemmistön.

      Pointtini oli siis että kirja on yliampuva, mutta myös me suomalaiset voisimme katsoa omaan napaamme...

    • ttsuhhna

      Inna itse kertoo, että Neuvostoliiton aikana (ja nytkin) venäläiset olivat valiokansalaisia. Baltialaiset ovat toisen luokan ja ukrainalaiset kolmannen luokan kansalaisia. Muita NL:n vähemmistöjä katsottiin todella alaspäin. Suomalaiset ovat tsuhnia.

      Häntä ottaa päähän, kun Suomessa venäläisten valioluokkaisuus ei olekaan itsestään selvää. Korruptio ja rikollisuus lyövät leiman.

    • sekin jo nähty

      Inna puhuu totta siinä, että Inturist opetti oppaita valehtelemaan.

      Mulla on kokemusta Inturistin oppaasta Moskovassa (v. 1978). Hän sanoi japanilaiselle ryhmälle juna-asemalla, että älkää lähtekö Suomeen! Siellä on alkoholin kieltolaki voimassa. Ja päälle hän naureskeli. No, japanilaisryhmä tuli junalla Suomeen ja jo pian rajan jälkeen he alkoivat huutaa ilosta ja vapauden tunteesta. Kehuivat Suomen paikkoja ja näkymiä tosi siisteiksi NL:n jälkeen.

    • Ei Inna Latisheva

      Mitenköhän Inna Latisheva porskuttelee nykyään ammattitaidottomana lamasta kärsivässä Espanjassa?

    • karaleva111

      Tässä keskustelussa keskitytään selvästi epäolennaiseen....

      Nytkin Valeri Astahov maalailee kauheita kuvia etteivät venäiläisperheet matkaisi Suomeen, koska heidän lapsensa voidaan ottaa huostaan. Voi hyvä elämä sentään. Onneksi Johan Bäckmanin paskanpuhumiset ovat nykyään luupin alla Suomessa. Tosiasiahan on, että Venäjä on ainoa maa johon Suomi voi nykyään keskittyä viennin myötä, ainoa kasvava markkinatalous. Ei siinä valedosenttien puheet paljoa paina.

    • Hourulastako?

      Huono kirjailija, joka elä valheellisessa maailmassaan houreineen.

    • Ammattikirjailijamie

      Yhden kirjan, ja huonon, tekijä ei ole koskaan vielä kirjailija! Itse rohkenin nimetä itseäni kirjailijaksi vasta neljännen teoksen jälkeen. Nyt niitä on parikymmentä ja kohta rohkenen nimittää itseni ammattikirjailijaksi, koska elän vain kirjallisilla ja niitä sivuavilla töillä ja julkaisen vuosittain kirjan sekä paljon muuta sullikamaa lehtiin. Kirjallisia työvuosia minulle on kertynyt neljännesvuosisata ja sitä ennen muita vakituisia töitä ja ammatteja neljä vuosikymmentä, eli olen vanhus mutta en vaivainen enkä kiitoksen kipeä.

      • Kirjuri 1

        Et sitten nimennyt yhtään omaa kirjaasi jota olisi voinut verrata Innan huonoon kirjaan:D


    • Ammattikirjailijamie

      Viimeisen virkkeeni loppu; en ole kiitoksen kipeä. Siksi en kaipaa vertailua, ei ole tarpeen, sen osoittaa jo tuotantoni laajuus, saatikka sisältö.

    • Ingalies

      Aika huikean katkera vuodatus entiseltä Inturistin valehtelija-oppaalta. Kukahan sen on suomeksi kirjoittanut?

      • Yleensä yli 5kymppinen mies haukkuu Latisevan kirjan lyttyyn. Diggasin siitä tosi paljon,mutta tietty yleisiä stereotyyppeja kirjasta suomalaisuudesta löytyi. Välillä tulee miettineeksi sitä, kuinka paljon näillä Suomeen muuttavilla venäläisillä on ruusuinen kuva suomesta, ja muutettuaan tänne joutuvat karun reaalitodellisuuden kanssa tekemisiin. Mentaaliero on suuri suomalaisen ja venäläisen välillä. Esimerkiksi suomalainen mies ei ikinä pysty samaan kohteliaisuuskrumeluuriin mihin venäläinen nainen on tottunut. Ymmärrän miksi Latiseva häipyi Espanjaan. Kaikkea hyvää hänelle.


    • scarabaeus

      minkälainen kirjo muuten on näillä Suomessa asuvilla venäläisillä nämä kirjoitetut kirjat ?
      Onko siis tämä Sofi Oksanen ainoa, joka on saanut jotenkin puolivenäläisenä arvostusta täällä Suomessa näillä opuksillaan.

      ???

    • ----...---

      Sofi on synrynyt suomessa. Suomalainen äiti, virolainen isä.

      • scarabaeus

        Ai mitenkäs mulla on ollut käsitys, että äiti on venäläinen ?


    • harmiton eläkeläinen

      Luin eilen Innan kirjan ja 80 prosenttia ajasta minusta tuntui, että luen venäläissyntyisen ystäväni elämästä. Hänkin tuli Suomeen rakastuneena suomalaiseen "extroverttiin" - tohtorismies muuten - Nyt kymmenen vuoden Suomessa asumisen jälkeen hän kokenut lähes kaiken saman kuin Inna, paitsi työssä; ystäväni on yksityisyrittäjä ilman alasia.

      Mies - muuttui antiextrovertiksi lähes saman tien, kun sai vaimon Suomeen - manipuloi heidän yhteistä lasta (9 v. poika); kaikki venäjällä on huonoa ja kaikki venäläiset ovat pahoja, venäjän kieltä ei kannata puhua, äitiä ei tarvitse totella ym. ym.

      Aviomies ei halua ystäväni seurustelevan suomalaisten naisten kanssa; hehän saattavat kertoa totuuden mahdollisuuksista Suomessa (mies ei kerro, pelottelee ja uhkailee kyllä)...

      Kuvittelevatko suomalaiset (keski-ikäiset) miehet, että naituaan venäläisen (tai muun ulkomaalaissyntyisen) naisen, he voivat pitää heidät kiltteinä kotiorjina...

      Ja vielä ryssittelystä ja huorittelusta: olen omin korvin kuullut julkisella paikalla, kun suomalaiset miehet ovat ryssitelleet ja kyselleet hintoja venäläissyntytyperäisiltä ystäviltän ja epäilleet miestäni sutenööriksi. Jokainen heistä käy rehellisessä työssä, maksaa veronsa ja osaa käyttäytyä; vain aksentista huomaa, että heidän äidinkielensä ei ole suomi.

      Minä en ymmärrä minkä vuoksi. Minulta ei ainakaan ole mitään poissa, vaikka Suomessa on maahanmuuttajia - niitäkin joita ei huolita työhön - sillä vain naivi uskoo, että marisijan (rasistin, suvaitsemattoman) olot paranisivat siitä, että maahanmuuttajat poistettaisiin Suomesta. Minä saan eläkettä alle 1000 euroa/kk ja tulen sillä toimeen, tuliskohan "Nalle" Vahlroos... Miettikää vähän mihin ne eurot menevät tai kenellä ne ovat!

    • Inna-parka

      Inna on kai mennyt takaisin kotikonnuillensa Pietariin. Ei ole enää päässyt Inturistin oppaaksi.

    • Anonyymi

      Itse Venäläisen naisen Suomalaisena aviomiehenä allekirjoitan lähes kaiken kirjassa kerrotun, enkä usko että mikään siinä on keksittyä tai suurenneltua. Se on juuri näin, Suomalaiset ovat töykeitä, rasistisia ja masentuneita maalaisia. Venäläiset ovat hyvin ystävällisiä ja esim. naisten pukeutumistyyliä ei Suomalainen voi aina ymmärtää koska se tulee kulttuurista ja historiasta mitä Suomalaisilla ei ole.
      Jos pieniäkin asioita on tottunut juhlistamaan, se ei tarkoita että olisi narsistinen tai huomion hakuinen, vaan se on juurtunut tapa. Hyvä kirja, jota varmasti usea isänmaallinen Suomalainen ei kirveelläkään pysty ymmärtämään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe