bokseri + kissa, harrastaminen jne

bokseri minulle

Tuleeko bokseri toimeen kissojen kanssa jos on pennust asti niiden kanssa ollut tekemisissä? vai tarvitseeko pelätä että jahtaa hengiltä työpäivän aikana?
Miten opetatte bokserin vapaana juoksemiseen (metsässä) ettei lähde muiden ihmisten/koirien/ riistan perään?
Kuinka paljon päivässä pitää harrastaa bokserin kanssa jotta ei ole liian energinen sisällä. Ja riittääkö pelkkä lenkkeily plus vapaana juoksut vai onko pakko harrastaa tokoa tai jälkeä tms?

4

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bokserityttö

      Hei, meillä reilu 1 v tyttöboksu ja 2 kissaa. Kissat tuli eka ja totutettiin koiriin jotka tottuneet kissoihin. Pennusta lähtien kaikki mennyt hyvin kissojen kanssa. Joskus saatta niiden perässä juosta mutta lopettaa pyynnöstä.

      Me alotettiin heti 7 viikkosena pennun kanssa vapaana oleinen metsälenkeillä. Hyvät houkuttimet kylläkin pitää olla taskussa ja paljon mielikuvitusta, onhan se rotunakin jo niin innostunut kaikista ja kaikesta. Meijän neiti vaatii vähintään jokatoinen päivä vapaana olemista 1-6h. Jokatoinen päivä on sit treeniä tai vaan remmilenkkeilyä.

      Meillä tyttö ollut tosinätisti sisällä pennusta asti kun tehty selväksi ettei ihminen leiki koiran kanssa sisällä joten se nukkuu suurimmaksi osaksi.

      Suosittelen kyllä tokoilua, koulututtamista on hyvin aljon vaikka koen "helpoksi" niin kyllä vuoden verran ollaan vuodatettu niin kyyneleitä kun verta. En olisi saanut tytöä toimimaan näin hyvin ilman neuvoja ja tukea "ammattilaiilta".

      Toivottavasti saat näistä apuja.

      ps. Ollaan oltu niin tyytyväisiä rotuun että (ensimmäinen oma koira)

    • Möppeli

      Kissoista en tiedä, mutta tota vapaana kulkemista ei ollut meidän boksupojalle vaikeeta opettaa. Bokseri kun kiintyy vahvasti omistajaansa, joten ei mielellään lähde kauas haravoimaan metsää heti kun irti pääsee. Toki paras keino saada koira pysymään vierellään ja pitää kontaktia on tehdä itsestään mielenkiintoinen kohde koiralle.
      Esim meidän poika rakastaa tennispalloja, käpyjä, lumipalloja ja kaikkea muutakin mitä voi heittää, joten irti ollessaan minulla on tapana aina välillä heitellä sille kaikkee mitä maasta löytyy ja viihdyttää sitä kivoilla leikeillä. Niin se on oppinut pitää jatkuvasti kontaktia ja ei tarvi muuta kun vislata tai ottaa käpy maasta niin poika jähmettyy paikoilleen tapittamaan minua, vaikka vastaan olisi tulossa toinen koira.

      Nykyään kun tuo kontaktin saaminen alkaa olemaan todella helppoa ollaan harjoiteltu ohittamista ilman hihnaa herkuilla. Aina kun lenkkipolulla tulee joku vastaan niin kutsun koiran luokseni oikealle puolelle, otan herkun käteen ja sanon seura. Siinä se sitten kävelee nätisti välittämättä vastaantulijoista.

    • Boksweiler

      Meillä on sekarotunen bokseri (osaksi rotweileriä) ja 3 kissaa. Hyvin tulee toimeen keskenään, pentu oli tekemisissä ensimmäistä kertaa meillä kissojen kanssa kun kotiin tuli. Yksi kissoista jopa piti koiran kanssa painimisesta, mutta nyt kun pentu on jo kohta 30kg niin painimiset ei onnistu vaikka koira välillä kovasti haluaisikin! Kissat kyllä pitää huolta ettei koira pääse liikaa kiusaamaan itseään :)

      Harrastuspuoli on meillä metsässä vapaana kirmailua ja tulevaisuudessa ensitalvena aloitetaan koiran kanssa vetohiihto. Tärkeintä että koira saa tavalla tai toisella energiansa päivittäin kulutettua, koska melkosia tuholaisia niistä tulee uuten varsinkin jos jäävät yksin. Meillä on emännän melkein kaikki korkokengät syöty ja imuri hajotettu :D
      Jos mahollista niin toisten koirakaverien kanssa telmimään, bokserit ovat yleisesti hyvin ystävällisiä toisille koirille ja pitää pemuamisesta.
      Kiinni ottavana koirarotuna bokserin kanssa kannattaa harrastaa esineiden noutoa, frispiin, pallon tai kepin avulla, mikä vaan mikä on kiva noutaa ja mikä lentää mahollisimman pitkälle!

      Boksereiden kanssa voi oikeastaan harrastaa mitä vain, mielikuvitushan siinä on vain rajana! Pidät vaan huolen että koiran suku olisi mahollisimman tervettä porukkaa, bokserit kantavat kaikkea geneettisiä ongelmia mukanaan. Bokseria ei voi mitenkään terveeksi koiraroduksi kehua, joten kannattaa harkita tarkkaan minkä pennun ottaa. Sairaan koiran kanssa on vaikea harrastaa mitään kuitenkaan :/

      Bokserit luonnostaan ovat vahtiviettisiä ja haluavat pitää huolen siitä että omistajakin on turvassa, joten meillä ei ainakaan ole ollut ongelmaa karkaamisen kanssa, poika pelkää ennemminkin yksin jäämistä. Jos kuitenkin näyttää että pentu lähtee karkumatkalle niin kannattaa itellään mielummin juosta toiseen suuntaan, näin pentu huomaa ettei kannata kauas mennä ettei joudu eroon omistajastaan.
      Luoksetulon kanssa opettelussa kannattaa kehua hurjasti ja palkita nameilla kun koira tulee luokse. Alkuun kannattaa opetella sitä siten, kun koira on kiinnittänyt jo valmiiksi huomiosi sinuun ja alkaa silloin kutsumaan luokseen. Koiralle ei kannata alkaa opettamaan jos sillä on parempaakin tekemistä, sillä luokse kutsuun koira helposti turtuu tällä tavoin. Käskyä kannattaa käyttää vain harvoin ja oikealla hetkellä jotta se pysyy tehokkaana. Kun koira on valmiiksi altis tulemaan luokse niin sillon kannattaa harjoitella, nostaa sitten panoksia kun luokse tulo on varmempaa.

      Liikunnan määrä mitä meillä on on ollut 2 kertaa metässä lenkkeilyä, yleensä n. tunnin lenkkejä ja sitten kun ollaan tupakalla pihalla niin koira juoksentelee naapurin koiran kanssa siinä sitten pihapiirissä. Ei mitään kamalan vaativia, en tosin tiedä miten paljon rotikka vaikuttaa tässä pennussa, mutta kuitenkin, ei se paljoa siitä eroa.

      Onnea vain sitten pennun kanssa!

    • MikoLahti

      Voiko joku auttaa. Ollaan ehkä hommaamassa n8v bokseria ja meillä on ennestään 2kissaa. Tuleeko eläimet toimeen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe