bokseri + kissa, harrastaminen jne

bokseri minulle

Tuleeko bokseri toimeen kissojen kanssa jos on pennust asti niiden kanssa ollut tekemisissä? vai tarvitseeko pelätä että jahtaa hengiltä työpäivän aikana?
Miten opetatte bokserin vapaana juoksemiseen (metsässä) ettei lähde muiden ihmisten/koirien/ riistan perään?
Kuinka paljon päivässä pitää harrastaa bokserin kanssa jotta ei ole liian energinen sisällä. Ja riittääkö pelkkä lenkkeily plus vapaana juoksut vai onko pakko harrastaa tokoa tai jälkeä tms?

4

224

  Vastaukset

  • Hei, meillä reilu 1 v tyttöboksu ja 2 kissaa. Kissat tuli eka ja totutettiin koiriin jotka tottuneet kissoihin. Pennusta lähtien kaikki mennyt hyvin kissojen kanssa. Joskus saatta niiden perässä juosta mutta lopettaa pyynnöstä.

   Me alotettiin heti 7 viikkosena pennun kanssa vapaana oleinen metsälenkeillä. Hyvät houkuttimet kylläkin pitää olla taskussa ja paljon mielikuvitusta, onhan se rotunakin jo niin innostunut kaikista ja kaikesta. Meijän neiti vaatii vähintään jokatoinen päivä vapaana olemista 1-6h. Jokatoinen päivä on sit treeniä tai vaan remmilenkkeilyä.

   Meillä tyttö ollut tosinätisti sisällä pennusta asti kun tehty selväksi ettei ihminen leiki koiran kanssa sisällä joten se nukkuu suurimmaksi osaksi.

   Suosittelen kyllä tokoilua, koulututtamista on hyvin aljon vaikka koen "helpoksi" niin kyllä vuoden verran ollaan vuodatettu niin kyyneleitä kun verta. En olisi saanut tytöä toimimaan näin hyvin ilman neuvoja ja tukea "ammattilaiilta".

   Toivottavasti saat näistä apuja.

   ps. Ollaan oltu niin tyytyväisiä rotuun että (ensimmäinen oma koira)

  • Kissoista en tiedä, mutta tota vapaana kulkemista ei ollut meidän boksupojalle vaikeeta opettaa. Bokseri kun kiintyy vahvasti omistajaansa, joten ei mielellään lähde kauas haravoimaan metsää heti kun irti pääsee. Toki paras keino saada koira pysymään vierellään ja pitää kontaktia on tehdä itsestään mielenkiintoinen kohde koiralle.
   Esim meidän poika rakastaa tennispalloja, käpyjä, lumipalloja ja kaikkea muutakin mitä voi heittää, joten irti ollessaan minulla on tapana aina välillä heitellä sille kaikkee mitä maasta löytyy ja viihdyttää sitä kivoilla leikeillä. Niin se on oppinut pitää jatkuvasti kontaktia ja ei tarvi muuta kun vislata tai ottaa käpy maasta niin poika jähmettyy paikoilleen tapittamaan minua, vaikka vastaan olisi tulossa toinen koira.

   Nykyään kun tuo kontaktin saaminen alkaa olemaan todella helppoa ollaan harjoiteltu ohittamista ilman hihnaa herkuilla. Aina kun lenkkipolulla tulee joku vastaan niin kutsun koiran luokseni oikealle puolelle, otan herkun käteen ja sanon seura. Siinä se sitten kävelee nätisti välittämättä vastaantulijoista.

  • Meillä on sekarotunen bokseri (osaksi rotweileriä) ja 3 kissaa. Hyvin tulee toimeen keskenään, pentu oli tekemisissä ensimmäistä kertaa meillä kissojen kanssa kun kotiin tuli. Yksi kissoista jopa piti koiran kanssa painimisesta, mutta nyt kun pentu on jo kohta 30kg niin painimiset ei onnistu vaikka koira välillä kovasti haluaisikin! Kissat kyllä pitää huolta ettei koira pääse liikaa kiusaamaan itseään :)

   Harrastuspuoli on meillä metsässä vapaana kirmailua ja tulevaisuudessa ensitalvena aloitetaan koiran kanssa vetohiihto. Tärkeintä että koira saa tavalla tai toisella energiansa päivittäin kulutettua, koska melkosia tuholaisia niistä tulee uuten varsinkin jos jäävät yksin. Meillä on emännän melkein kaikki korkokengät syöty ja imuri hajotettu :D
   Jos mahollista niin toisten koirakaverien kanssa telmimään, bokserit ovat yleisesti hyvin ystävällisiä toisille koirille ja pitää pemuamisesta.
   Kiinni ottavana koirarotuna bokserin kanssa kannattaa harrastaa esineiden noutoa, frispiin, pallon tai kepin avulla, mikä vaan mikä on kiva noutaa ja mikä lentää mahollisimman pitkälle!

   Boksereiden kanssa voi oikeastaan harrastaa mitä vain, mielikuvitushan siinä on vain rajana! Pidät vaan huolen että koiran suku olisi mahollisimman tervettä porukkaa, bokserit kantavat kaikkea geneettisiä ongelmia mukanaan. Bokseria ei voi mitenkään terveeksi koiraroduksi kehua, joten kannattaa harkita tarkkaan minkä pennun ottaa. Sairaan koiran kanssa on vaikea harrastaa mitään kuitenkaan :/

   Bokserit luonnostaan ovat vahtiviettisiä ja haluavat pitää huolen siitä että omistajakin on turvassa, joten meillä ei ainakaan ole ollut ongelmaa karkaamisen kanssa, poika pelkää ennemminkin yksin jäämistä. Jos kuitenkin näyttää että pentu lähtee karkumatkalle niin kannattaa itellään mielummin juosta toiseen suuntaan, näin pentu huomaa ettei kannata kauas mennä ettei joudu eroon omistajastaan.
   Luoksetulon kanssa opettelussa kannattaa kehua hurjasti ja palkita nameilla kun koira tulee luokse. Alkuun kannattaa opetella sitä siten, kun koira on kiinnittänyt jo valmiiksi huomiosi sinuun ja alkaa silloin kutsumaan luokseen. Koiralle ei kannata alkaa opettamaan jos sillä on parempaakin tekemistä, sillä luokse kutsuun koira helposti turtuu tällä tavoin. Käskyä kannattaa käyttää vain harvoin ja oikealla hetkellä jotta se pysyy tehokkaana. Kun koira on valmiiksi altis tulemaan luokse niin sillon kannattaa harjoitella, nostaa sitten panoksia kun luokse tulo on varmempaa.

   Liikunnan määrä mitä meillä on on ollut 2 kertaa metässä lenkkeilyä, yleensä n. tunnin lenkkejä ja sitten kun ollaan tupakalla pihalla niin koira juoksentelee naapurin koiran kanssa siinä sitten pihapiirissä. Ei mitään kamalan vaativia, en tosin tiedä miten paljon rotikka vaikuttaa tässä pennussa, mutta kuitenkin, ei se paljoa siitä eroa.

   Onnea vain sitten pennun kanssa!

  • Voiko joku auttaa. Ollaan ehkä hommaamassa n8v bokseria ja meillä on ennestään 2kissaa. Tuleeko eläimet toimeen

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   729
   16172
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   135
   2431
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   103
   2329
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   145
   1975
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1435