Elatusmaksujen perintä/ulosotto

yhäri

Onko kellään kokemusta kauanko prosessi kestää. En ole saanut moneen kuukauteen elatusapua elatusvelvolliselta ja nyt saan elatustukea kelasta. Yrittävät periä isältä elatustuen sekä lapsen osuuden (n.250€kk).
Kaiken järjen mukaan isä on luottotiedoton seuraavat 16v mikäli päästää asian ulosottoon, koska joka kuukausihan sitä velkaa tulee lisää.

Tiedän, etä isä perustanut oman yrityksen puolivuotta sitten, joten vaikuttaako tämä asiaan miten? Jos hän esittää ns. rahatonta, niin mistä ne rahat viedään? Luulisi vaikeuttavan yritystoimintaa, mikäli on louttotiedoton, vai?

25

4317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mnjhbgf

      "Kaiken järjen mukaan isä on luottotiedoton seuraavat 16v mikäli päästää asian ulosottoon, koska joka kuukausihan sitä velkaa tulee lisää"

      No ei nyt välttämättä sentään. Voihan niitä alkaa maksamaan oma-alotteisesti mlloin vain.

    • faktaaa

      Mene lähimmälle ulosottoviranomaiselle ja täytä ulosottohakemus elatusavusta. Muistat vaan ottaa mukaan alkuperäisen elatussopimuksen, se jää ulosotolle talteen niin kauaksi aikaa kun elatusapua peritään. Luottotiedot eivät nyt ihan 16 vuodeksi kuitenkaan lähde. Lueppa otsikko http://keskustelu.suomi24.fi/node/11020832 .

      Hän voi saada UMP- merkinnän luottotietoihinsa mikäli elatusapu on aktiivisessa tulorajaulosmittauksessa 24 kuukauden sisällä vähintään 18 kuukautena.

      Vaikka hän on perustanut yrityksen, ei se tarkoita että hänellä on rahaa. Jos hän ei nosta palkkaa, niin ei tilillekkään sitä rahaa mistään tule. Rahoja ei voida yritykseltä periä, koska yritys ei tietenkään ole elatusvelvollinen.

      • 121

        Jos velallinen ei yhden miehen yrityksessään maksa palkkaa itselleen välttääkseen palkan ulosmittauksen niin voidaan velalliselle määrätä fiktiivinen palkka (vastaa samalla alalla maksettavaa palkkaa). Velallisen ei tarvitse maksaa tuota palkkaa itselleen, kunhan vaan pidättää fiktiivisestä palkasta määräytyvän osan uomiehelle. Tämä on on ihan jokapäiväistä toimintaa ulosottomiehelle.


    • yhäri

      Eli jos hän ei maksa elatusapua, niin eikö sitä velkaa kerry joka kuukausi sinne ulosottovirastoon? Luottotiedot palautuvat silti?

      Kela maksaa elatustukea ja perii isältä elatusapu rahoja, joten itse ei tarvitse mennä ulosottomiehen puheille, kela tekee sen puolestani. Lähinnä kiinnostaa tuo mikäli isä päästää asian ulosottoon, niin pystytäänkö omaisuutta tai yrityksen tuloista ulosmittaamaan, mikäli isä tekee itsensä ns. rahattomaksi?
      Jostain luin, että ulosotto lähettänyt yrittäjän asiakkaille kiellon maksaa laskua yritykselle vaan maksu tulee suorittaa ulosottoon.

      • lue vielä aiempi vas

        Johan sinulle kertalleen kerrotiin, että miehesi yritys ei ole elatusvelvollinen eikä siksi myöskään ulosottovelallinen tässä tapauksessa. Yrityksen omaisuuudesta tai tuloista ei siis voida elatusmaksuja ulosmitata. Jos uo on kehottanut jonkin yrityksen asiakkaita maksaman laskut uo-viranomaiselle, niin silloin uo-velallinen on ollut nimenomaan tuo yritys.


    • faktaaa

      Totta kai elatusapu kertyy joka kuukausi ulosottoon, jos hän ei sitä rupe säännöllisesti maksamaan. Mikäli sen kahden vuoden perinnän jälkeen hän saa luottohäiriömerkinnän, niin sen saa poistettua maksamalla kaikki rästielatusavut sekä yhden kuukauden etukäteen.

      Mikäli tästä selityksestä ei saa selvää, niin suosittelen ottamaan yhteyttä ulosottovirastoon ja kysyä sieltä.

    • dafsdfafdsafdsf

      Se prosessi kestää niin kauan, kun isä ei maksa.
      Noissa yrityshommissa asia riippuu yritysmuodosta ja yrityksestä jos halutaan lainaa yrituksen nimiin.
      On ulos otossa olevan velvollisuus sumplia asia voudin kanssa, ei äidin. Jos mies ei maksa sinulle, eikä ulos otolle. Saat ainakin sen kelan rahan.

      Mut jos miehen yritys ei tuota senkään vertaa, että siitä palkkaa saa. On miehesi oma asia tai omasta halustasi sinun asiasi muuttaa elatussopimusta.

      Se että mistä rahat tulevat eivät ole sinun asiasi. Sinun ainoa tehtäväsi on huolehtia siitä, että saat ne rahat vähintään kelalta.

    • yhäri

      Asia nyt selvinnyt, kun soitin kelan perintään. Perintä onnistunut toistaiseksi isältä ja kela tulee tilittämään rahat minulle. Tällä hetkellä jokainen sentti on tarpeen, kun hoidan kolmea lasta kotona kodinhoidontuella, joka ei päätä huimaa.
      Oma valinta tiedän, mutta eipä tuo elatusapu kuitenkaan päätä huimaa ja tulot ovat nipin napin 2000€ kuukaudessa. Asumiseen menee jo puolet tuosta ja sen päälle muuta muu lasku.
      Jännä homma, kun lähivanhempaa syytetään, jos elatusvelvollinen ei halua osallistua lapsensa elättimiseen eron jälkeen. Joutuuhan sitä ydinperheessäkin lapsille ostamaan ruokaa sekä vaatteita. Miten ero vaikuttaa siihen, että lasta ei elätetä?

      Kiitos kaikille vastauksista. Ei kyllä tulis missään vaiheessa itelle mieleen, että jätämpä lapseni nyt viikoksi ilman ruokaa. Luultavasti joku taho puuttuisi tekooni sen jälkeen aika nopeasti.

      • miksiolet

        sairas yksinhuoltaja; lapsen etu on yhteishuolto, vuoroasuminen, ei elatusta. PISTE!!!


      • Anonyymi
        miksiolet kirjoitti:

        sairas yksinhuoltaja; lapsen etu on yhteishuolto, vuoroasuminen, ei elatusta. PISTE!!!

        Kaikki isät eivät edes halua tavata lapsiaan. Turha aina haukkua Äitejä.


    • Anonyymi

      Meinisi kullä jo perärti Tsmpeereen hervannan helluei-jutuksi jos perintä kulut ylittäisivät perittävän kulun eli yhtäkkiä 2euroa olisi jo 2000 miljoonaa velkaa :D

    • Anonyymi

      54 §

      Elatusapu

      Jos perittävänä on sellainen lapselle maksettava elatusapu tai siihen rinnastettava vahingonkorvaus, joka erääntyy jatkuvasti (juokseva elatusapu), säännönmukaista suurempi määrä saadaan ulosmitata, jos se on tarpeen palkan maksukautta vastaavan elatusapumäärän suorittamiseksi. Jos juoksevan elatusavun lisäksi perinnässä on aiemmin erääntynyttä elatusapua tai muita saatavia, säännönmukainen ulosmittauksen määrä saadaan ylittää enintään palkan maksukautta vastaavan elatusavun määrällä. Velalliselle on kuitenkin aina jätettävä vähintään kolmasosa palkasta eikä suojaosuutta saa ulosmitata. Muusta kuin määräajoin maksettavasta palkasta tulee jättää ulosmittaamatta vähintään kolmasosa kustakin palkkaerästä.

      Jos palkan ulosmittaus toimitetaan juoksevan tai erääntyneen elatusavun taikka elatusavun ja muun saatavan perimiseksi, velalliselle voidaan antaa vapaakuukausia tai 51 a §:ssä tarkoitettu lykkäys vain painavasta syystä. (12.1.2018/60)

    • Anonyymi

      Mieheni ex joutuu nyt pitkän oikeusprosessin seurauksena maksamaan takautuvaa elatusapua melko pitkältä ajalta ja tietenkin tulevat erät. Saako Kelan kautta tuota takautuvaa summaa, jos etä-äiti ei suostu maksamaan? Hän todennäköisesti kieltäytyy maksamasta, vaikka tulee oikeuden päätös. Vai pitääkö takautuva summa hakea ulosoton kautta?

    • Anonyymi

      lasta sahataan puoliksi nykyisin helsingin kirurgiassa

      naiset saavat vasemman puolen ja miehet oikean

    • Anonyymi

      ämmät omivat lapset itselleen ja vielä tahtovat rahaa

      se on omituista!

      sait jo mitä halusit - lapsen
      mee vittuun nyt

    • Anonyymi

      nainen tahtoo kaikki lapset ja kaikki rahat
      eikö liikaa vaadittu
      ja mies, mitä? ei saa mitään?
      kuka tyhmä suomea johtaa?
      niinistö, jolta vaimo kuoli

    • Anonyymi

      ämmien itsekkyyden takia sivullisia kärsii
      mies ilman vaihtoehtoa on kamikadze puolue

    • Anonyymi

      kytät ihan järjettömiä
      kytillä ei aivoja
      kun olisi, niin eivät tekisi sellaista työtä kuin tekevät

    • Anonyymi

      nainen pilaa elämän

    • Anonyymi

      lutkia raiskataan sen takia

    • Anonyymi

      amen

    • Anonyymi

      gabby petitokin loppui ja itki

    • Anonyymi

      ämmät omistavat sperman tuotanykyään
      voihan sen työntää suuhun

    • Anonyymi

      sunt akia enemmistö suomessa jää lapsettomaksi

    • Anonyymi

      Varsinaista vastarannan tietoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe