Hei!
Rupesin tiedustelemaan syöttekö vitamiinin lisäksi myös omega-3 DHA-EPA kalaöljykapseleita? luin netistä että se olisi raskauden aikana tarpeellista. Odotan toista ja ensimäisestä en syönyt muuta kuin multitabs raskaus vitamiinia ja nyt mietin että aloittaisinko syömään myös kalaöljykapseleita lisäksi. Syön kalatuotteita todella vähän!!
LA kesäkuun alussa eikä oireiden oireita ole ollut vielä! :)
Miten muilla kesäkuulaisilla menee? ;)
Raskaus ja Möller omega-3
15
4864
Vastaukset
- näin meillä
Mä söin koko raskauden kalaöljykapseleita, en tosin möllerin vaan oisko ollu ratiopharmin tms. En tiedä oliko hyötyä, mutta myös kun tuli syötyä tosi vähän kalaa. Kuulin loppuraskaudessa (tyyliin 2vk ennen synnytystä), että voi vaikuttaa jotekin veren hyytymiseen, ettei hyydy niin hyvin, ja tästä ois synnytyksessä haittaa. En muistanut kysyä asiaa neuvolassa, joten kysy sä! :) Pudotin kuitenkin varmuudeksi annoksen puoleen. Menetin 850ml verta synnytyksessä, mutta sitäkään en tiedä oliko juuri kalaöljyllä nyt tuohon merkitystä.
Onnea odotukseen! - 12+2
Kalaöljykaplselit, kalaöljy ja kalanmaksaöljykin, ohentavat verta...
- SannaMamma
Itse olen syönyt alkuraskaudesta lähtien ja nyt on rv 33 3 menossa. Olen syönyt Möller Vahva Omega-3 kapseleita, joka ei sisällä mitään vitamiineja (jotkin kyseiset tuotteet sisältävät nimittäin a-vitamiinia). Lopetan käytön tässä parin viikon sisällä kun jään äitiyslomalle. Ennen leikkaustakin suositellaan kyseisten tuotteiden käytön lopettamista paria viikkoa aikaisemmin juuri tuon veren ohennus ominaisuuden vuoksi.
Eihän sitä tietysti koskaan tiedä, milloin synnytys alkaa, mutta näin ajattelin mennä. Ekassa raskaudessa käytin kapseleita loppuun saakka.. silloin sain 1-asteen repeämän ja menetin litran verta.. todennäköisesti veri määrä olisi ollut ihan sama ilmankin kapseleita, mutta mene ja tiedä. Tuolloin en muistanut tuota veren ohennus ominaisuutta.
Itse syön noita kapseleita siksi, koska en tykkää kalasta yhtään. Lapsena sain yliannostuksen erilaisia kalaruokia, joita sai syödä todella monta kertaa viikossa. Äitini on huippu laittamaan ruokaa ja ne ovat herkullisia, mutta liika on aina liikaa :D Sen lisäksi en pysty enää nykyisin käsittelemään raakaa kalaa, koska käteni turpoavat ja niistä lähtee nahkat.. siis jonkinlaista allergiaakin minulla on. Tämä ongelma on onneksi helppo kiertää kertakäyttö hanskoilla.
Omegojen lisäksi olen syönyt niitä multitabsin raskaus vitamiineja ja nyt viimeisellä kolmanneksella maitohappobakteeri tabletteja, joiden käyttöä jatkan pari kuukautta synnytyksen ohi. Luin kesällä tutkimuksen, jossa todettiin koliikkia tavattavan vähemmän vauvoilla, joiden äidit olivat syöneet maitohappobakteereja viimeisellä kolmanneksella ja synnytyksen jälkeen.. samoin allergioita on kyseisillä lapsilla vähemmän. Jos noita kahta voi edes sen muutaman prosentin todennäköisyyden verran oman vauvan kohdalla vähentää syömällä maitohappobakteereja, niin mielestäni kannattaa yrittää :D
Esikoisella ei ollut koliikkia eikä ole mitään allergioita ilmennyt tähän päivään mennessä ja ikää on 1,5 vuotta. Hänen kohdallaan en maitohappobakteereja syönyt, mutta noita raskausvitamiineja ja omegaa kylläkin. Pitää toivoa, että kuopuksenkin kohdalla päästään yhtä helpolla. :) Minulla ja miehelläni ei ole ruoka-allergioita ollenkaan.. ja kosketusallergioistakin minulla vain tuo raaka kala.- näin meillä
Luin saman tutkimuksen ja maitohappobakteereja syön! :D Ei ole koliikkia näkynyt *koputtaa puuta* ja tyttö on kaksikuinen. Eipä niistä haittaakaan ole.
Se on jännä, ettei edes neuvolatäti sanonut mitään vaikka kyseli joskus mitä ravintolisiä syön. Siis tuosta verenohentamisesta. Mutta onneksi te muut osasitte valaista asiaa!
- möller.
Omega 3 rasvat ovat erittäin tärkeitä myös raskaan aoleville, koska aivot tarvitsevat EPA ja DHA rasvahappoja ja niitä ei saa muualta kuin kalasta tai kalaöljystä.
Omega 3 tuotteiden käyttö tulee aina lopettaa 2 viikkoa ennen mahdollista leikkausta eli lähes loppuun asti niitä voi syödä.
Raskausmonivitamiineja ei saa syödä.
Folaattia pitää myös syödä.
Synteettiset eli keinotekoiset vitamiinit todellisuudessa vain rasittavat kehoamme, koska elimistöllä ei ole keinoa käyttää niitä hyväkseen. Synteettisesti voidaan tuottaa vahvoja vitamiineja halvalla — suosion syytä lienee tarpeetonta kysellä. Mistä voi olla varma, että synteettisesti tuotettu vahva monivitamiini imeytyy kunnolla? Pikemminkin on tehty tutkimuksia, jotka puoltavat sitä, että jos syö synteettisiä vitamiineja, estyy orgaanistenkin vitamiinien imeytyminen. Seuraavan listan avulla erotat luonnollisen vitamiinivalmisteen synteettisestä:
http://halonloota.blogspot.com/2010/07/suojaa-solujasi-synteettista-vai.html
Jos synteettisistä lisäravinteista (vitamiinit ja hivenaineet) olisi oikeasti jotain hyötyä, niin niitä halpoja purkkeja lähetettäisiin riisin kaveriksi Afrikkaan nälkää näkeville.
Ruuassa ravintoaineita on yli 170 ja muutaman keinotekoisen vitamiinin ja hivenaineen yliannostus ei tuo terveyttä.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm
Foolihapon käyttö varhaisraskaudessa suojaa lasta keskushermostoputken sulkeutumishäiriöiltä.
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo10543.pdf
Folaattia ruuasta:
http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2273&fuclass=all&specdiet=none&items=200&from=top&portion=100g&lang=fi
"Odottava ja imettävä äiti tarvitsee ruoan lisänä ravintolisiä, jotka ehkäisevät sikiövaurioita, raskausmyrkytystä, diabetesta, masennusta sekä edistävät sikiön aivojen, hermoston, luuston ja silmien kehitystä. Lisäksi ravintolisät vähentävät ennenaikaisen synnytyksen ja keskenmenon vaaraa.
Tärkeimmät ravintolisät odottavalle ja imettävälle äidille ovat foolihappo, C- ja D-vitamiinit, magnesium, rauta, sinkki ja kalaöljyn omega-3-rasvahapot sekä maitohappobakteerit. Odottavan ja imettävän äidin tulee ehdottomasti välttää tupakkaa, alkoholia, huumeita ja mielellään myös särky-, masennus- ja epilepsialääkkeitä. "
http://www.tritolonen.fi/files/pdf/LT-raskaus.pdf - tulppaaaani
Kalaöljystä on olemassa myös raskaana oleville tarkoitettu tuote Multitabs-raskaus omega3, jota itse käytän, koska gynekologi sanoi, että kalaöljy tosiaan ohentaa verta ja saattaa tulla komplikaatioita synnytyksessä... Tässä raskaustuotteessa pitoisuudet on aika lailla pienempiä kuin normaaleissa ja eri ainesosien pitoisuudet ja suhteet toisiinsa erilaiset.
- myller.
Ei tätä tuotetta silti ole mitenkään tutkittu, etteikö ohentaisi verta ja silti saisi riittävästi hyviä rasvahappoja.
Jos suositusten mukaan syö 3 kertaa viikossa kunnon kalaa eikä mitään ravintoköyhää kassilohta taikka siikaa, jota ei kalaksi voi kutsua, niin Omegaa saa
3*150 grammaa = 450 grammaa
silakka
EPA 1021mg
DHA 2169mg
siika
EPA 1183mg
DHA 2218mg
kuha
EPA 414mg
DHA 1354mg
Villiä lohta tai merilohta ei tavalliselle kuluttajalle ole saatavilla, joten niitä en edes laskenut.
Annoskoko virallisesti on tuo 150 grammaa, mutta jokainen syö sen verran kuin syö.
MULTI-TABS RASKAUS OMEGA-3
7* 300mg DHA ja 7* 36mg EPA
EPA 252mg
DHA 2100mg
Eli EPA:n saanti jää aika vähäiseksi
Joten ostaa mitä kalaöljyy haluaa ja syö sitä vaikka joka toinen päivä, kuten esim. kalaa voisi syödä.
Lähteenä oli fineli:
http://www.fineli.fi/foodlist.php?lang=fi
hinta/laadultaa parempia ovat möller ja lysi - uky
Itse söin lysin omega-3 kapseleita koska niissä parhaimmat EPA JA DHA pitoisuudet, synnytykseen asti söin vaikka olin myös kuullut ohentavan verta. Ei tullut mitään komplikaatioita tai vuotoja :) ja jos haluaa varman päälle ottaa niin voihan sitä olla syömättä viimeiset päivät ennen laskettuaikaa.
- kala.
Kalan ja Omega 3 rasvojen tärkeys ihan kaikille ja varsinkin raskaana oleville.
Maanantaina 5.11.2010 kello 16.00 Yle Fem
Voimmeko syödä itsemme terveiksi? Thomas ja Kurt lähtevät vankilaan tapaamaan nuoria rikollisia, jotka ovat vaihtaneet hampurilaiset ja kolat kalaöljyyn ja salaattiin. Mitä ADHD-lasten perheissä syödään? - D-vitamiinia kans
Vitamin D deficiency linked to type 1 diabetes risk
125 nmol/l tarvitaan
Suomalaisilla on keskimäärin alle 50 nmol/l
http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-deficiency-linked-to-type-1-diabetes-risk/
GrassrootsHealth’s, Carole Baggerly, urges Canadians “to increase your vitamin D intake through increased UVB exposure (natural sunshine or sunbed), fortified foods or supplements.” If UVB exposure is not readily available, Dr. Robert Heaney, recommends “75 IU of Vitamin D3 supplement per kg of weight, per day.” That would equal 6,000 IU/day of vitamin D3 supplement for the average 80 kg man. There is no risk of toxicity for vitamin D made by UVB through your skin or from supplements until intake exceeds 30,000 IU/day or vitamin D levels of 500 nmol/L (Hathcock 3)
Eli 150µg/vrk
http://www.sfgate.com/business/prweb/article/Canadian-s-Vitamin-D-Levels-72-Below-Natural-4039837.php
Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim 2012;128(19):2030
J Clin Endocrinol Metab
in press
High-dose vitamin D intervention in infants - Effects on vitamin D status, calcium homeostasis, and bone strength
1Elisa Holmlund-Suila, 1Heli Viljakainen, 2Timo Hytinantti, 3Christel Lamberg-Allardt, 1Sture Andersson, 1,4Outi Mäkitie
J Clin Endocrinol Metab, julkaistu verkossa 29.8.
Nykysuosituksia suuremmalla D-vitamiinilisällä voidaan turvata entistä paremmin vastasyntyneiden riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n D-vitamiiniannokset ovat vastasyntyneille turvallisia.
Suomessa on aiemmin suositeltu vastasyntyneille jopa 100 µg:n D-vitamiiniannoksia. Suositeltua annosta on sittemmin pienennetty, minkä perusteena on osittain ollut pelko suuriin annoksiin mahdollisesti liittyvistä haittavaikutuksista. Nykyään D-vitamiinia suositellaan annettavaksi kaikille imeväisille 10 µg vuorokaudessa. Useat asiantuntijat pitävät riittävänä seerumin kalsidiolipitoisuutena arvon 80 nmol/l ylittävää pitoisuutta. Tuore tutkimusnäyttö viittaa siihen, että nykysuositusten mukainen annostus johtaa liian pieneen seerumin kalsidiolipitoisuuteen eikä turvaa riittävää D-vitamiinin saantia.
Tutkimme terveistä vastasyntyneistä koostuvassa aineistossa eri D-vitamiiniannosten vaikutusta seerumin kalsidiolipitoisuuteen, kalsiumaineenvaihduntaan ja luustoon.
Tutkimuksessa satunnaistettiin sokkoutetusti 113 vastasyntynyttä saamaan D3-vitamiinia kahden viikon iästä kolmen kuukauden ikään saakka joko 10, 30 tai 40 µg vuorokaudessa. Tavoitteena oli saavuttaa kolmen kuukauden iässä arvon 80 nmol/l ylittävä seerumin kalsidiolipitoisuus ilman haittavaikutuksia.
D-vitamiinipitoisuuden lähtöarvot määritettiin syntymän jälkeen napaverinäytteestä, eikä pitoisuuksissa havaittu eroja ryhmien välillä. Napaverinäytteessä kalsidiolipitoisuus oli keskimäärin ainoastaan 53 nmol/l, vaikka valtaosa äideistä oli käyttänyt raskauden aikana säännöllisesti D-vitamiinilisää.
Kolmen kuukauden iässä lasten seerumin kalsidiolipitoisuus oli annoksen mukaan keskimäärin 88, 124 ja 153 nmol/l. Kalsidiolin tavoitepitoisuus seerumissa saavutettiin kaikilla lapsilla, joiden vuorokausiannos oli 30 tai 40 µg ja joiden hoitomyöntyvyys oli hyvä (yli 80 %). D-vitamiinipitoisuudella tai D-vitamiiniannoksella ei havaittu yhteyttä plasman kalsiumpitoisuuteen, seerumin parathormonipitoisuuteen tai virtsan kalsium-kreatiniinisuhteeseen. Seerumin kalsiumpitoisuus oli kaikilla lapsilla normaali.
Kolmen kuukauden iässä lasten sääriluun ominaisuuksia tutkittiin perifeerisellä kvantitatiivisella tietokonetomografialla (pQCT). Suurten D-vitamiiniannosten havaittiin vaikuttavan suotuisasti luun kasvuun ja lujuuteen.
Tutkituilla, nykysuositusta suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saavutetaan suurempi seerumin kalsidiolipitoisuus ja taataan elimistön riittävä D-vitamiinin saanti. Jopa 40 µg:n vuorokausiannos osoittautui turvalliseksi. Suuremmilla D-vitamiiniannoksilla saattaa olla positiivisia vaikutuksia luuston kehitykseen. Lisätutkimuksia tarvitaan kuitenkin selvittämään suurempien D-vitamiiniannosten pitkäaikaisvaikutuksia.
1HYKS Lastenklinikka, Helsinki; 2Kätilöopiston sairaala, Helsinki; 3Helsingin yliopiston elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos (ravitsemustiede), kalsiumtutkimusryhmä; 4Folkhälsanin tutkimuskeskus, Helsinki
Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim 2012;128(19):2030 - Esterholm_
Täällä yks kesäkuulainen, itselle tosin neuvolasta suosittelivat alkaa syömään sekä ootus ajan vitamiinei et kalaöljy nappuloita (muistaakseni multitabsin noi kalaöljy..), kirjas jopa mun neuvolakorttiinki et popsin semmosia ja tämmösiä (en ollu siis viel edes alottanu, enkä oo vielkää alottanu..)
aiemmissa raskauksissa ekassa en syöny mitää ja toisesta sitten iha lopussa vasta ootusajaks tarkotettui nappuloi..
JA mulle suositteli jsut sen takia kun ei kalaa oikeastaa syö lainkaan... :) - 100 nmol/l
Jollei syö kalaa, niin ehdottomasti kalaöljyä. Se on erittäin tärkeä sikiön aivoille kuin myös äidin aivoille.
Lisäksi virallinen suositus on foolihappo ja D-vitamiini.
D-vitamiinitasomitauksen saa ilmaiseksi ja arvon pitää olla yli 100 nmol/l - tjehrtear
Ekasta söin vain raskaus multivitaa, toisesta lisäksi lysin omega-3 kapseleita, toisesta lapsesta tuli todella paljon helpompi/rauhallisempi tapaus jolla vähemmän allergiaa yms. eli suosittelen syömään kyllä, ei niistä haittaakaan ole!
- 100 nmol/l
Lysi ja Möller ovat parhaimpia valmisteita. Niitä saa edullisemmin marketista kuin apteekista.
Apteekit kannattaa jättää väliin, kun on raskaana.
Luontaistuotekaupoissa on koulutetut myyjät, jotka tietävät parhaimmat valmisteet.
Neuvolat ja apteekit tarjoavat vain lääketehtaat pillereitä, koska siitä saa enemmän rahaa.
Synteettisen pillerin valmistus on erittäin halpaa, mutta terveyttä se ei tuo. - Omega-3 rasva
Omega-3 rasvahapot ovat välttämättömiä hermostolle, terveydelle ja hyvinvoinnin edistämiselle. Ne vaikuttavat sydämen, aivojen, kudosten, elinten, rauhasten – itse asiassa, jokaisen solun toimintaan. Ne ovat mm. osa solukalvon rakennetta ja pitävät solukalvon joustavana ja estävät haitallisia aineita pääsemästä solun sisään. Solukalvon toimiessaan normaalisti solu laskee ulos “kuona-aineet” ja pitää sisällään tarvittavan määrän nestettä sekä ravintoaineita toimiakseen hyvin. Mikäli solukalvo ei toimi optimaalisesti se estää soluja kommunikoimasta keskenään. Tämä altistaa sairauksille, hidastuneelle paranemiselle, tulehduksille ja vaikuttaa jopa geenien toimintaan.
jatkuu
http://www.helsinkikiropraktiikka.fi/Helsinki_Kiropraktiikka/Tietoa_Terveydesta/Merkinnat/2011/6/30_Miksi_ihmeessa_omega-3_on_trendi.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e1794757Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä402536- 1562192
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla161719- 811348
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241281Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https321193Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1451180Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.103945Pirre vaatii nyt karhuja ammuttavaksi
Ylellä taas hauskaa lieksa uutista. Karhujen kannanhoidollinen metsästys on Lieksan kaupungin mielestä välttämätöntä.117887