Pitkä fysiikka anyone?

12+6

Onko täällä pitkän fysiikan lukioita? Oon ajatellut sen ottaa lukioon, mutta ajattelin kysyä eka täältä että millasta on. Jos vaihtaa pitkän matikan lyhyeen voiko pärjätä enään pitkässä fysiikassa?

22

5720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyt jo abi

      "Jos vaihtaa pitkän matikan lyhyeen voiko pärjätä enään pitkässä fysiikassa?"

      Riippuu vähän siitä, kuinka monta kurssia luet pitkää matikkaa ennen vaihtamista. (Tietenkin sitä on mahdotonta sanoa etukäteen.) Sanoisin kuitenkin, että kyllä lyhyelläkin matikalla pärjää pitkässä fysiikassa kokonaisuudessaan ihan hyvin, jos ei huomioida joitain yksittäisiä asioita (esim. 7. kurssilla pikkuisen derivointia). Totean kuitenkin vielä, että omassa koulussani tietääkseni ainoastaan yhdellä pitkän fysiikan opiskelijalla on lyhyt matikka.

      • Anonyymi

        homo


    • No meillä ei ainakaan hirveästi pitkän matematiikan tietoja tarvittu fysiikan kursseilla, joten voin sanoa että ihan hyvin pärjää lyhyelläkin matikalla. Pitkästä matikasta on kuitenkin apua fysiikan kursseilla, esim. derivaatan hyvä ymmärtäminen. Toinen asia on ihan puhdas laskennallinen puoli, jonka pitkän matikan opiskelijat yleensä hallitsevat paremmin. Fysiikan kurssilla 8 pitää esimerkiksi osata ratkaista yhtälöitä joissa tuntematon on eksponentissa ja kurssilla 6 ratkaistaan yhtälöryhmiä. Myös trigonometriaa (eli sin, cos, tan) tarvitaan paljon, joten sen hallitseminen on suuri etu.

    • aloittaja787

      Ok, kiitoksia vastauksista. Varmistan vielä mutta todennäköisesti pitkän fysiikan voi vaihtaa lyhyeen siinä missä matikankin? Viesteistäni saa kuvan että olisin joku pateettinen luuseri joka on jo valmiiksi luovuttanut, mutta kyllä oon ajatellut tosissani edes yrittää :D

      • Nyt jo abi

        Jos fysiikka ei nappaa, voit lopettaa sen kokonaan milloin tahansa 1. kurssin jälkeen. Homma on erilainen kuin matikassa.


    • lolmies123

      Mitenkäs lentokone pysyy ilmassa?

      • Anonyymi

        Juomalla vitusti viinaa


    • ABI, JKL Lyseo

      Pitkää fysiikkaa lukeva abi Jyväskylästä täällä :D

      Periaatteessa kyllä - mutta suosittelisin kuitenkin pitkää matematiikkaa. Ei muuten, mutta pitkässä matikassa asioita käydään syvemmin läpi, ja se auttaa fysiikanopiskelussa tärkeiden matemaattisten mallien ymmärtämistä (toinen osuus on se sanallinen teoria, joka voi olla joko helpompaa tai vaikeaa muistaa, riippuu ihmisestä).

      Jos on kiinnostunut luonnon ymmärtämisestä ja matikkapäätä löytyy edes hieman, niin suosittelen antaumuksella - se matematiikka ei missään nimessä ole se vaikein osuus. Vaikeampaa on kunnolla ymmärtää pohjalla olevat teoriat, ja sitten niiden kautta rakentaa itselleen kestävä kuva niistä.

      • adsffg

        Ok, kiitoksia vastauksesta. Osaatko selventää vielä nyt et paljonko ois luettava pitkää matikkaa ja fysiikkaa että ne vois kirjottaa kunnialla :D


    • Onnea yritykseen!

      Mielestäni opit kaiken tärkeän fysiikan ykköskurssilla ja olet tämän jälkeen valmis kirjoittamaan ko. aiheen. :) Älä missään nimessä valitse kertauskursseja kummastakaan aineesta, sillä niissä yritetään ainoastaan sekoittaa pääsi. Näillä opeilla kirjoitin itse laudaturin fysiikasta.

      • Abi 2010

        Olen samoilla linjoilla. Kertauskurssit ovat vain ajan hukkaa ja aiheuttavat turhaa stressiä.. Kirjoitin fysiikasta vain E:n ja olin kyllä todella pettynyt... Ykköskurssilla oppii jo fysiikan pääperiaatteet, joilla muut kurssit pääsee läpi helposti.


    • mikki hiiri

      p4askapuhetta mutta uskon t. aku ankka

      • Abi 2010

        Jos sovitaan, että pidetään nämä mikki hiiret pois keskustelusta ja yritetään pitää tämä tärkeä keskustelu asiallisena..


    • 212121

      Ei kyllä ykköskurssi liity mitenkään enää loppupään kursseihin...

    • afraw

      Ei ole mitään järkeä käydä fysiikkaa ilman pitkää matikkaa sillä jos menet jatko-opintoihin alalle jossa tarvitsee fysiikkaa niin siellä se pitkä matikkakin on melkein välttämätön. Ja jos pitkä matikka jo tuottaa vaikeuksia niin ei se fysiikka ole yhtää sen helpompaa.

    • rvrdgd<

      Itse lyhyen matikan opiskelijana, menin fysiikkaan mukaan. Lyhyessä matikassa käyt kyllä trigonometriaa ja yhtälöryhmiä. Olen minäkin pärjännyt lyhkäsellä fysiikassa, 8-9 ovat olleen fyssan kurssit. Eli jos kiinnostusta on fysiikkaan, niin mene vain mukaan. Lyhyessä matikassa ei tarvitse paljoa pyöritellä yhtälöitä, toisin kuin fysiikassa. Itsellä fysiikka, on auttanut matikan opiskelua :D

    • fysiikan opiskelija

      Lyhyellä matikalla pärjää lukio fysiikassa. Maksimissaan fysiikassa joutuu derivoimaan lukiossa, muuta matemaattisia kikkoja ei oikeestaan tarvii. Perus yhtälön pyörittämistä. Saattaa olla myös jokunen logaritminen asteikko, mutta eipä nekään vaikeita ole. Toinen asia on, että fysiikasta ei juurikaan ole hyötyä jatkon kannalta ilman pitkää matematikkaa, sillä korkeammissa kouluissa fysiikassa käytetään monimutkaista matematiikkaa.

    • abi12

      Pitkä matikka tukee fysiikkaa tosi paljon ja on kiva osata laskea esim. matka nopeus-aika -taulukosta integroimalla 8)
      Derivaatta tulee fysiikassa vastaan, mutta lyhyessä matikassa sitä ei opetella.

      Meillä on fysiikan ryhmässä vain 1 tyyppi joka ei lue pitkää matikkaa, enkä tiedä hänen menestyksestään mitään. Yhteensä meitä on 12.

      Fysiikka on lukiossa (ainakin meillä) tosi kiinnostavaa, mikä on persoonallisen opettajan ansiota.

      Jos meinaat hakea jatkoon tekniselle alalle niin kannattaa ehdottomasti jatkaa pitkää matikkaa!

      • jeeeeeep

        Kyllä lyhyessä matikassa derivoidaan.


    • fddfffffff

      Itse pitkän matematiikan sekä fysiikan opiskelijana voin sanoa,että fysiikassa pärjää kyllä ihan hyvin ilman pitkää matematiikkaa. Pitkästä matematiikasta on hieman hyötyä, esimerkiksi kun puhutaan voima vektoreista ja graafisesta derivoimisesta,sillä ne ovat pitkän matematiikan opiskelijoille selvempiä.

    • juuhjeeh

      Itelläni mennyt näin:

      MAA1 - 10
      MAA2 - 10

      FY1 - 8
      FY2 - 9

      Näillä näkymin kolmoskursseista kummastakin tulossa kymppi. Kyllä fysiikassa pärjää lyhyelläkin matikalla, tunnen monia.

    • opox

      Aloittajalle:
      ei ole erikseen mitään pitkää fysiikkaa, jonka voisit vaihtaa lyhyeen. Fysiikassa käydään kursseja ja jos pärjäät ja olet kiinnostunut, käyt ne.
      Matikassa on erikseen lyhyt ja pitkä, joiden kurssit todellakin eroavat toisistaan vaikeuden ja määrän suhteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      163
      6863
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4067
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2055
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1839
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1581
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1555
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe