STS:n ns. luotettavat aluevalvojat

Näin STS USA:ssa

Haluaisin varoittaa teitä nuoria, jotka olette lähteneet vaihtoon. Kysymys on aluevalvojista. Kerron tämän oman kokemuksemme perusteella. Lapsemme laitettiin 39 asteen kuumeessa kolmen tunnin koripalloharjoituksiin, vaikka koulun rehtori ja muu henkilökunta yritti estää. Hostäiti ei suostunut poisjääntiin. Tilanne kärjistyi "kotona" ja meni pattitilanteeseen. Neuvoimme lastamme olemaan yhteydessä aluevalvojaan, koska ymmärsimme, että auttaminen ja asioiden ratkominen on aluevalvojan rooli. Näin lapsemme sitten teki, eli Skypen chatillä keskusteli pitkät tovit ja uskoutui aluevalvojalle. Tultuaan kotiin koulusta, häntä odotti ovella hostäiti, jolla oli kädessään printattuna koko keskustelu ja ilmoitus, että lapsemme lähtee seuraavana päivänä Suomeen. Mielestäni tässä rikottiin jopa kirjesalaisuutta. Että se siitä aluevalvojan roolista.

5

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lapset yksin

      On lukemattomia esimerkkejä siitä, että mitään STS:n lupaamaa tukiverkostoa ei ole!
      Lapset ovat yksin ja aluevalvojat valvovat järjestön nimissä yksinomaan järjestön etua. Ongelmatilanteissa käy toistuvasti ilmi, kuinka aluevalvojat kaveraavat host-äitien kanssa ja syitä ongelmiin haetaan lähtökohtaisesti aina vaihto-oppilaasta.

      Yksi STS:n taktiikka onkin edellyttää ongelmien hoitamista nimenomaan paikanpäällä. Onhan järjestön edustajila yhdessä helpompi saattaa ruotuun nuori, jonka pitäisi kyetä yksin pitämään puoliaan vieraassa maassa ja vieraalla kielellä.
      On päivänselvää, että lähtökohta nuoren ongelmatilanteen t. murheiden käsittelyyn on näinollen täysin epäsuhtainen. Tilanteestaan huolestunutta ja hätääntynyttä nuorta vielä uhkailtaessa sopivasti järjestön taholta (varotukset, erottamiset yms.) ollaankin nuoren kannalta entistä suuremmissa ongelmissa.

      • Ikävät seuraukset

        On täysin absurdia olettaa, että nuori (alaikäinen lapsi) kykenisi yksin puolustamaan itseään ja omaa asemaansa vieraassa maassa ja vieraalla kielellä, kun vastassa on STS:n aluejohtajaa, maajohtajaa yms. jotka käyttävät estoitta hyväksi asemaansa, psykologista painostusta ja erottamisella uhkailua.
        Ikävät ja ahdistavat kokemukset ovat aiheuttaneet erilaisia pelkoja ja jopa paniikkihäiriön puhkeamista vaihdossa olleille nuorille. Yhteistä näiden nuorten kertomalle on ollut nimenomaan se tunne, että on maailmalla yksin eikä kukaan auta.


    • Aluevalvojat

      Aluevalvojat kaveeraavat host-äitien kanssa nimenomaan siitä syystä, että heidän oletetaan etsivän isäntäperheet kavereidensa keskuudesta. Tässä suora lainaus STS USA:n verkkosivulta:

      That is when you start talking to friends, neighbors and church members about the student exchange program and inviting them to host a student. With host family candidates selected, your primary responsibility will be to visit each of the homes to insure a proper environment and then to check out the three references each family must provide. Once the screening is complete, you work with each family to help them select their student(s).

      And that's it! You've placed students and the exchange program is underway. And you get paid for each placement. As the school year progresses, LCs must monitor the progress of each of his/her students and submit a brief report on a monthly basis to STSF for transmittal to the natural family.


      Toki tuossa korostetaan perhetarkastuksen ja suositusten merkitystä, mutta näin se tosiaan menee, että perheet on tarkoitus saada hankittua aluevalvojien tuttavista ja että näille maksetaan perheiden hankkimisesta.

      • Näin STS USA:ssa

        Meidän lapsemme ollessa USA:ssa kävi vielä niinkin "hauska" tapaus, että aluevalvoja laittoi nuorten facebook -sivuille kyselyn tietäisikö kukaan lämmintä ja huolehtivaa kotia tulossa olevalle vaihtarille! Tyttäremme ylipuhui yhden tutuistaan ottamaan tämän vaihtarin, mutta ei tyttärelle mitään maksettu. Että tämä niistä huolella valituista perheistä. Tämä kyseinen vaihtari ei vieläkään tiedä tätä valintaprosessia, vaan luulee, että aluevalvoja tosissaan teki töitä sen eteen, että tyttö pääsisi hyvään kotiin. Miksipä sitä unelmaa murskaamaan...ssa USA:ssa kävi vielä niinkin "hauska" tapaus, että aluevalvoja laittoi nuorten facebook -sivuille kyselyn tietäisikö kukaan lämmintä ja huolehtivaa kotia tulossa olevalle vaihtarille! Tyttäremme ylipuhui yhden tutuistaan ottamaan tämän vaihtarin. Että tämä niistä huolella valituista perheistä. Tämä kyseinen vaihtari ei vieläkään tiedä tätä valintaprosessia, vaan luulee, että aluevalvoja tosissaan teki töitä sen eteen, että tyttö pääsisi hyvään kotiin. Miksipä sitä unelmaa murskaamaan...


    • Epärehellinen STS

      STS:n aluevalvoja lupautui hoitamaan lapsemme kännykkälaskun paikalliselle teleoperaattorille omalta pankkitililtään, koska lapsemme ei ala-ikäisenä saanut avattua sikäläistä tiliä, joka oli edellytys maksusuoritukselle. Lapsemme antoi liki 200€ käteisenä aluevalvojalleen, joka lupasi maksaa laskun verkkopankin kautta. Hämmästykseksemme liittymä kuitenkin suljettiin. Useita viikkoja myöhemmin STS:n maajohtaja Helsingistä ilmoitti, että lasku oli jätetty maksamatta. Hänen mukaansa lapsemme oli itse syypää liittymän sulkuun, kun ei ollut maksanut laskuaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2284
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2147
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe