Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Edullisin liittymä ?

Liittymäinfo_?

Mikä on edullisin liittymä ?

Se luonnollisesti riippuu käyttötarkoituksesta !

Tässä muutama perussääntö:

1) Soitatko silloin tällöin todella paljon, ja toisinaan et ollenkaan?

JOS, niin silloin fiksuin liittymävalinta on Saunalahden liittymä, johon AlleEuronPäivät -palvelu.

Etuna se, että koska kyseessä EI ole puhelpaketti, niin tilanteessa "ei soiteta lainkaan" kustannuksena on pelkkä kuukausimaksu, joka on 0,90 eur/kk, tai vielä vähemmän jos hyväksyt mainostekstiviestit liittymääsi.

Jos taas soitat todella paljon, niin jokaiselta vuorokaudelta, jonka aikana olet soitellut paljon, veloitus on 0,99 eur/vrk 0,00 eur/min !

Jos joinakin päivinä soitat vähän, puhelun hintaluokka on 0,00 eur/puhelu n. 0,07 eur/min.

Ylläolevat Saunalahden hinnat koskevat puheluja kaikkien operaattoreiden kotimaisiin lanka- ja matkapuhelinliittymiin. AlleEuronPäivät -palvelun hintaetu EI KOSKE: Ulkomaanpuheluja, palvelunumeroita, valtakunnallisia yritysnumeroita (esim. 010, 020, 030, 029 jne. ), eikä tekstiviestejä.

AlleEuronPäivät -palvelu on hinnoittelultaan ylivoimainen pakettiliittymiin verrattuna, koska niiltä päiviltä, jolloin ei soita paljon, ei ole myöskään isoa perusveloitusta, vaan silloin ainoaksi kuluksi jää tuo 0,90 eur/kk kuukausimaksu sekä 0,07 eur/min mahdollisista vähäisistä puheluista.

MUTTA:

Toki on joitakin tilanteita, joissa jokin muu liitymä tulee edullisemmaksi.

Esimerkkinä tämä tilanne: Matkustelet paljon näissä maissa:

Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua.

Sinullepäin soitetaan paljon, ja haluat ottaa vastaan sinulle soitetut puhelut.
Tässä erikoistilanteessa minä ainakin ottaisin liittymäkseni Sonera Sopiva –matkapuhelinliittymän. Se kun on ainoa, jossa missään Suomen ulkopuolella on mahdollista vastata puhelimeensa ilman, että joutuu maksamaan roaming -hinnaston mukaista vastaanottomaksua, toki tämä etu on voimassa VAIN yllämainituissa 6 maassa, muualla ulkomailla veloitetaan vastaanottomaksu roaming -hinnaston mukaan.

Jos puhelimen pääasiallinen käyttö on puhelut, ei tekstiviestit, niin itse ottaisin Saunalahden AlleEuronPäivät -palvelun kaikissa muissa tapauksissa, paitsi jos matkustelisin paljon em. 6 maassa, silloin Sonera Sopiva –matkapuhelinliittymä tulee edullisimmaksi.

MUTTA entä jos puhelimella lähetetään ajoittain paljon tekstiviestejä, toisinaan ei ollenkaan? Onko kellään tietoa, millä liittymällä voisi lähettää silloin tällöin paljon tekstareita halvalla, mutta ilman isoa kiinteää veloitusta niiltäkin kuukausilta, joina tekstiviestejä ei lähetetä ?

Itselläni EI siis ole tiedossa tällaista liittymää.

Toki joihinikin liittymiin saa tekstaripaketteja. Usein 1000 viestiä/kk -paketti maksaa useimmilla operaattoreilla 8-10 eur/kk, mutta tämä sitten veloitetaan myös niinä kuukausina, jolloin tekstareita lähetetään vähän tai ei lainkaan.

JA JOS edes 1000 tekstaria kuukaudessa ei riitä, sitten jää vaihtoehdoksi DNA Joustava 12000, jossa voi lähettää jopa 12000 tekstiviestiä/kk hintaan 39,90 eur/kk. Tätä 12000 kiintiötä voi toki käyttää myös puheluminuutteina, jos ei tarvitse kaikkea 12000 tekstiviestiä. Mutta tämän liittymän haittapuolina ovat nämä:

1) maksat joka kuukaudelta sen 39,90 e/kk, käytit liittymää tai et.

2) dna pyöristelee puhelujen pituudet ylöspäin täyteen minuuttiin. Siis jos soitat kaverille, ja puhelu ohjautuu vastaajaan, niin vaikka puhelu kestäisi 1 sek, niin se veloitetaan koko minuutin mukaan. Vastaavasti 1 min 1 sek mittainen puhelu veloitetaan kahtena minuuttina.

Pakettiliittymien huonoja puolia ovat yleensäkin nämä 2:

1) maksat joka kuukaudelta täyden pakettihinnan, käytitpä liittymää tai et.

2) JOS käytät liittymää enemmän kuin pakettiin kuuluu, ylimenevät tekstiviestit ja puhelut ovat yleensä kalliita.

dna:n paketeissa on toki pienempiäkin vaihtoehtoja kuin tuo 12000, mutta niiden hinta/laatusuhde on selvästi heikompi, esim DNA Joustava 900, jossa 900 minuuttia tai tekstiviestiä maksaa 29,90 e/kk. Siis 7,5% tuon isomman paketin määrästä maksaa n. 75 % tuon isomman paketin hinnasta! Eli suhteessa pajetin sisällön määrään tuo pienempi paketti maksaa 10 -kertaisen hinnan !

Onko tämä liittymämainos?

Jos olet sitä mieltä, että ON, niin tässä sinulle shokkiyllätys: olet poikkeuksellisen tyhmä ihminen !

Miksikö?

SIKSI, että yksikään liittymämyyjä ei tarjoa useamman eri operaattorin valikoimasta vaihtoehtoja! Päinvastoin, jokainen operaattori toki haluaa myydä OMIA liittymiään, ei kilpailijan !

Siksipä olenkin tässä esitellyt niin Saunalahden, Soneran kuin dna:nkin liittymiä.

Toki esim. Gigantti myy eri operaattorien liittymiä, mutta heillä liittymämyynti on asiakaspalvelua, sillä silloin pääpaino on laitekaupassa ja liittymämyynti on vain hyvää asiakaspalvelua laitemyynnin ohessa, EI pääasia.

Mutta siis mikä on edullisin silloin, kun toisinaan lähetetään esim 100-200 tekstaria/kk, toisinaan liittymää ei käytetä lainkaan?

1

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe