"Tapa ittes"

Surullinen98

Moi. Eli siis meidän luokalla (oon 8lk) on eräs poika joka onn häirinnyt minua jo jonkin aikaa. Olen kertonut asiasta vanhemmilleni , mutta mitä he vosivat tehdä. Hän on kiusannut minua, esim haukkunut :"Hyi hemmetti" ja tänään hän kertoi että kaikki pitävät minua outona ja käski tappamaan itseni sillä kaikki tahtovat sitä. Yleensä en hirveän itkupilli ole mutta tällä kertaa, mua todellakin loukkas ja aloin ihan toden teolla itkemään. Enkä edes tiedä miksi hän kiusaa juuri minua. ? En mielestäni ole tehnyt tai sanonut hänelle mitään pahaa ikinä. Auttakaa! Miten minä voisin toimia?

13

1219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ams65@talviomena1

      On todella hyvä että haluat keskustella asiasta, koska kenenkään ei pitäisi joutua miettimään mitä tehdä. Tällaiseen asiaan pitäisi koulun puuttua ennen kuin menee tähän pisteeseen. On tosi hyvä että olet puhunut vanhemmillesi tilanteesta. Nyt pitäisi ottaa yhteyttä luokanvalvojaan jonka kanssa sopia miten asiassa edetään. Ja omalla käyttäytymisellä olet oma vahva itsesi, HYVÄ! Pidä se koska kiusaajilla on AINA heikko itsetunto!

    • Yritän auttaa

      Opettajaksi opiskelevan vastaus :) Sun kannattas ottaa asia puheeksi koulussa jonkun aikuisen kanssa. Oisko se kuraattori, opo, rehtori, luokanvalvoja...? Ihan hyvin voit tunnin jälkeen jäädä juttelee open kanssa asiasta, vielä parempi jos ois luokanvalvoja. Kerrot hänelle asiasta suoraan ja vaadit tilanteeseen muutosta. Jokaisella on oikeus opiskella rauhassa ja vastuunsa tunteva koulu ei suvaitse minkäänlaista kisuaamista.

      Oot kertonu vanhemmille ja se on hyvä alku! Voisit järjestää asian niin et ton kiusaajan luokanvalvoja ja sen kotona tiedetää tilanteesta. Asiat eie etene nimittäin, jos niitä ei ota puheeksi :) Samalla kun kerrot asiasta esim. luokanvalvojalle, varmista että tieto menee myös vastapelurin himaa. Vaikuttaa siltä että kiusaaja ajaa muutkin sua vastaan, eli asia on otettava puheeksi kaikkien kiusaajien / koko luokan kesken. Sun vastuulla on kertoo koulussa ihmisille tilanteesta, kertoa että se ahdistaa. Sinulla ei ole syytä suvaita tuollaista kielenkäyttöä.

      Tilanteeseen löytyy varmasti ratkaisu, kun oot aktiivinen ja toimit. Kenenkään ei tarvi suostua ja joutua kiusattavaksi ja koulun tehtävä on puuttua tilanteeseen. Tsemppii ;-)

      • Kiusattu111

        Sano kiusaajalle suorat sanat,älä välitä vaikka se on tosi hankalaa esim.jos kiusaaja tönii ja sanoo voi anteeks! Tai muuta voit sanoa normaali äänen sävyllä ei se mitään! Jos aikaisemmat eivät auttanut kanattaa jutella kiusaajan vanhemille tai opetajalle koulussa


    • Kylän täti

      Voi itku! Ihan kauheeta toi, miten joku päästää suustaan, et "Tapa ittes". Vaikken näe asiassa mitään puolusteltavaa, sanon silti, että nuorten kielenkäyttö on kohtalaisen törkeää. V..n homo, on lähes samaa kuin joskus muinoin Morjens! Samalla kun aletaan puhua kiroillen ja "tylyttäen" asia ikäänkuin arkipäiväistyy, eikä enää merkitse sanojalleen yhtään mitään.

      Kun tylytyksen kohteeksi joutuu sellainen, jonka puhetyyli on normaali ja kuulijaa kunnioittava, on ihan selvää, että hämmentyy tai niinkuin surullinen98, ahdistuu.

      Älä anna lannistaa itseäsi, olet tärkeä ja arvokas, sanoipa joku ääliö mitä tahansa. Kerro koulun aikuisille, vanhemmillesi tai jollekin johon luotat. Harjoittele jokin "vastalause", jonka sanot jämäkästi. Esim. "Kaikki eivät voi olla yhtä täydellisiä!" tai "Mistä alkaen minun elämäni on sinulle noin tärkeäksi tullut?"

      Yksi vaihtoehto nimittelyn syyksi on kylläkin ihastuminen. Kasiluokan murkkupoika ei taatusti tiedä mitä niille ihanan kamalille tytöille sanoisi, ettei vaan kukaan kuvittele, että tykkää. Kyllä ne pojat siitä miehistyvät mutta vielä muutaman vuoden joudut keskenkasvuisten känkkäränkkien touhuja kestämään:)

    • 435asd

      täysin sama tilanne minulla oli 7. luokalla. Minua haukuttiin, pilkattiin, hakattiin ja minulta varastettiin koulutavaroita. En tajua miksi hän teki näin minulle....? En ole tehnyt hänelle mitään pahaa.

    • Surullinen98

      Kiitos asiallisista vastauksista. Menin sitte suutuspäissäni sanomaan , että teen hänestä ilmoituksen, mitä hän on nyt huudellut perääni koulussa, monta päivää. ..

    • jonezkikingi69

      meikä tarjoo es

    • VÄKIVALTA!TOIMII!.FI

      hakkaa se. antaa opettajien tulla itkemaan. - v1tut kiinnostaa. sano niille.

    • dkjfvfisksb

      Just vähän aikaa sitten Mua haukuttiin läskiks ei ollu ku yks kaveri joka seki hylkiö puhuttiin pahaa meistä ja niin edespäin. Kerroin mun vanhemmille jotka otti yhteyttä opeen ja se puhu siitä koko luokan edessä siitä lähtien Mua ei oo kiusattu

      • Kids turpaan juva

        Käske kiusaajia tulemaan juvalle vitu kids


    • nabs

      tapa se

    • Vittuettäonkyrpä

      Joko oot tappanu ittes?

    • Mäkki25

      "Tapas ittes" kuulee sanottavan yllättävänkin usein

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe